Written by Bella | April 6th, 2017

Setelah lama berteka-teki, akhirnya pelakon Nur Fazura sah menggantikan tempat Neelofa didalam drama Hero Seorang Cinderella dan bergandingan dengan Fattah Amin. Khabarnya, Fazura mempunyai kriteria yang tepat untuk membawakan watak Nura Medina seperti didalam novel.

Sejak beberapa hari lepas, pengarah Michael Ang ada memuat naik foto dan video penggambaran drama adaptasi novel tersebut dan nampaknya ia sudah mula mendapat perhatian ramai.

Mungkinkah gandingan Fazura dan Fattah akan mencetuskan fenonema baru?

Jom lihat beberapa lagi foto Fazura sebagai Nura Medina dan Fattah Amin sebagai Tengku Ian Uzzam serta video teaser HSC yang kini sudah mendapat ratusan ribu “views” dengan membaca entri ini sepenuhnya.

[jetpack-related-posts]

97 responses to (FOTO & VIDEO) Gandingan Fattah Amin dan Fazura Didalam Drama Hero Seorang Cinderella

  1. Anonymous says:

    why not? suka je gandingan nie. sama cantik sama padan. gv them a chance.

    131

    7
    • Anonymous says:

      Masa SHMP tu, mmg aku taruh harapan yg tinggi sbb lofa belakon. Aku suka dia sbb lawa giler. tp sekali tgk, meremang plk aku. tenung fattah mcm nk makan. Terus ‘sadaqallahualazim’ episode 1 je. Fazura plk aku x berapa minat tp tgk lakonan dia mcm bersahaja. xdela geli geleman sgt. so aku taruh harapan yg tinggi utk drama dia & fattah ni.

      145

      2
      • Bbycumils says:

        Habis laa mereput team lofattah dan hashtag2nye pasni

        57

        0
      • Anonymous says:

        yup! aku dapat rasakan kali ni gandingan ni akan ‘menjadi’. sbb fazura citer2 mcm ni mmg makanan dia. make up pon tak over mcm neelofa..she sweet & simple. 1 more thing, maybe gandingan kali ni dapat mengasah lagi bakat keduanya esp.fattah..kadang2 bukan jalan citer penting, tapi gandingan yang serasi tu penting hokay. apa2 pon kita tunggu……!

        83

        0
      • J says:

        hahaa sama la.. tgk episod 1 terus tutup buku.. suka dgn lofa tp geli tgk dia berlakon dlm SHMP tu.. hopefully fazura x gedik2 sgt dgn fattah tu, relax2 je berlakon br org respect & suka..

        34

        0
    • iw says:

      faz kalo babak romantic mmg menjadi, dia berdialog bukan setakat dialog aje dengan lirikkan mata sekali. Confirm bh jual citer nihh.
      sweet but still mature

      76

      1
    • Anonymous says:

      Fazura ada sejarah bergaduh dgn Neelofa kan?

      26

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      betol tu…lov u fazuraaa ..loiv u fatahh..semoga ada jodoh dorang dua ni..

      10

      2
    • Mata mata says:

      Yey fazura belakon. Lama dah x tgk fazura belakon. Suka sgt ?????

      16

      1
    • Lopok says:

      Fazura is way better than lopak..
      Lg cntik, lg pndai belakon.
      Effortless beauty.
      Xpayah slang over.
      Wpon aku xminat fatah tp ak nk tgok drama ni sbb fazura.
      Btw, teringin nk tgok fazura brganding dgn hisyam hamid or zul ariffin dlm drama.

      44

      0
      • Anonymous says:

        aku plak teringin nak tgk gandingan fazura-beto. sama2 hebat nie.

        23

        0
        • Lopok says:

          Fazura spttnya dgn beto dlm istanbul ak dtg.. dgn bront plak pnh blakon utk eropah here i am..

          3

          0
      • gee sone says:

        btw aku nak tengok fazura dgn Bront palare..redza minhat ..
        demn dua2 suami org knnn
        ohbummer why do malaysian actors tht got class all taken ughh…
        sapa je yg tinggal……

        14

        0
  2. Anonymous says:

    Menangis la Lofa hoiiii

    32

    0
  3. Anonymous says:

    muke fazura lagi manis dari neelofa tapi dua2 pun cantik juga..

    62

    0
  4. 2F says:

    Rasanya aku lg suka si fazura ni dr si lopak..apa2 pon..all the best yaaa..

    84

    0
  5. Anonymous says:

    kalau citer2 sweet love mcmni mmg makanan fazura..

    50

    0
  6. Anonymous says:

    Hi micheal..since when fazira n lofa tu kwn.? Nway..mmg padan sgt depa ni..sy yg suggest mrk digandingkn kat cni hr tu..x sgka jd betul..hehe

    19

    0
  7. Noni says:

    fazura nmpak lebih manis

    44

    0
  8. Wawa says:

    Lagi better Faz dari Lopa..walaupun berharap jgk klau Jannah nick yg act citer ni..iyelah kn dia mcm tomboy ckit so mana tau dlm citer ni tiba2 dia jadi lawa ala mcm citer cinderella gitu ugly duckling turn into swan gitu..tapi tkpe la faz pon best gak asal bkn lopa sudah..

    35

    1
  9. Pomss says:

    Faz acting lagi better than Neelopak, enough said. Cukup2 laaa hashtag lofattah dekat socmed, rimas dooooo

    64

    0
    • Anonymous says:

      hashtag ok lg. yang tak tahan siap create akaun nama lofatah love la, lofatahcinta la. serabut tgk.

      17

      0
  10. Anonymous says:

    fazura n fattah teringat plak citer korea song joong ki and song hye kyo..ok bai xde kena mengena hihi..

    18

    1
    • Anonymous says:

      aah..setuju sangat ! Keserasian itu betul dalam setiap pasangan hero n heroin. Tak kira gap umur dorg berapa. Yang penting lakonan mantap

      13

      1
    • mak c kina says:

      song joongki & song hye kyo umo xla jauh beza..4thn je..tp aku ttp suka fatah & fazura

      8

      1
    • pink pink says:

      mcm cite erra & hisham hamid tu..aku suka cite tu..sweet je..tp aku xsuka ending nya..bazir mse aku je tgk sampai last episode

      18

      0
  11. Lady bug says:

    Fefeeling fattah berlakon dgn fazura. I imagine this drama bertambah feeling dia sbb fazura pandai buat org jatuh Cinta.

    24

    1
  12. Anonymous says:

    Lakonan Fazura mmng tk boleh dipertikaikan lg bonus cantik ayu. Kalo tk tau umur sebenar mmng x percaya dia da 30an. Video hsc pn boleh nmpk dia yg bawa aura. Ni peluang fattah pula belajar berlakon dr fazura. Dah

    37

    0
  13. Anonymous says:

    Fazura is one of the best actress in Malaysia selain Maya Karin, Nabila Huda, Siti Saleha n Fasha Sandha. Rasanya 1st time Fazura berlakon drama kat astro kan. Hope gandingan double F ni mampu mencipta fenomena yg lagi kebaboom dari gandingan sebelum ni..

    36

    1
    • Rykiel says:

      Eh x…sblom ni ade gak drama die berlakon kt astro mcm dalam hati ada cinta dan lain2..tp dh lama dia x berlakon drama kn…

      0

      0
  14. Anonymous says:

    korea ada double Song (song jong ki & song hye kyo) malaysia ada double F ( fattah & fazura)

    17

    0
  15. diva says:

    Fazura dh tua lah, x sesuai bwk watak cinderella and Fattah lagi muda kot drp Fazura,

    1

    65
    • Anonymous says:

      masalahnya bila lofa dgn fattah lagi nmpak mcm lofa tua sgt..xsheshuwaiiiii

      54

      0
      • Anonymous says:

        Engko tk tua lg or tkkn tua ke.. dah komen mcm ni engko tambah happy ke? Tk nmpk pn fazura lg tua dr fattah

        14

        1
    • MANEH says:

      xde la nmpk beza tua sgt Faz & Fattah..kire nmpk sebaya laa..ok lg la dr ako mustapa jd bapak kepada zarul umbrella..itu klakor..Tp sweet jgk tgk Sari Yanti dgn Remy Ishak dlm Drama CST..kalo x drama CST ni gandingan Fattah dgn Mira Filzah kann..

      14

      0
    • Nano says:

      Betul betul Fazura pandai berlakon tapi watak Bimbo lah mcm dlm filem Pisau Cukur tapi dia berlakon dlm filem apa tah tajuk tu jadi gadis kampung hancur bebbb. Korang yg puji lakonan dia ni buat homework ke tak???

      0

      15
  16. Anonymous says:

    fazura kdg2 kegedikan dalam filem or drama tue yg buat kita ingat tiap2 scene tue..nampak natural sgt..compare lofa kdg2 bila dalam dialog mcm nak mengacara pon ada n suka buat expression muka mcm confuse..

    67

    0
    • Anonymous says:

      hahahaha! ni win! aku pon tak paham nape dia slalu confuse/ buat2 confuse? selalu doh…

      37

      0
    • Anonymous says:

      walaupun filem fazura xde yg btl2 hit..tp aku suke je semua filem dia..aku terpaksa suka hero filem dia even aku xsuka pun hero tu (mcm sam & aaron) semata-mata sbb suke tgk fazura..

      26

      0
      • Nano says:

        Mana ada filem dia berlakon dgn husband Diana Danielle tu hancur beb

        3

        5
        • Anonymous says:

          Langit cinta hancur ke? Pandai benar awak kritik. FFM nanti awak jd juri la. Kn hebat sangat menilai #kononnyalah.Hahahaha

          0

          0
      • Anonymous says:

        Gol & Gincu.. Pisau Cukur.. Lagenda Budak Setan.. Manisnya Cinta di Cappadocia…JRevolusi..Ni antara filem Fazura yg hit dan box office.. Dan of course ada jugak yg tak berapa pergi.. Sebab meletup sesebuah filem ialah kombinasi keseluruhan..Pelakon..Arahan..Storyline..Sinematografi..

        0

        0
  17. no name says:

    wow.. lakonan neelofa cuma menjadi ketika berganding dengan fattah..
    and fazura ialah salah seorang pelakon terbaik malaysia!

    30

    0
  18. kupu-kupu malam says:

    TIBA2 JATUH CINTA NGAN FATAH TGK VIDEO DI ATAS. HAHAHA.. COMEL JE. HARAP KALI INI MUTU LAKONAN FATAH LEBIH BAIK

    10

    0
  19. Anonymous says:

    apa tajuk lagu tu ye (yg kat laptop masa video tu)? TQ

    4

    0
  20. Che som says:

    Weh. pesal aku senyum sensorang tengok video atas tu… ala tak sabar plak nak tengok cerita ni. hopefully best lah. sebab aku tak layan SHMP tu..

    16

    0
  21. biar betul says:

    fasha sandha one of the best actress in Malaysia? Oh Please!!

    11

    4
  22. akak akak sangat says:

    Tengok Fazura je…FA?…buatlah muka camana, tak minat.

    11

    4
  23. mokde says:

    Sesuai sgt..fazura & fattah amin ni….tgk jgn x tgk…

    5

    1
  24. Anonymous says:

    untuk yang bagi komen kesial tu…MOVE ON…

    2

    0
  25. Anonymous says:

    Fazura sempoi padanlah ngan fatah,bio le tua ckit yg penting dua2 blom kawin so best nk tgk x mcm fS huhuhu skrg mmg bujang lah laku n janda drpd yg da kawen mcm anzalna tp tk kisa blakon just hobi dia je..apapn i luv anzalna suka sgt dgn dia cantik n cute like fazura.. Neelofa pun cntik juga,moga hdup kta smua d murahkan rezeki amin amin..

    9

    0
  26. Anonymous says:

    Hero seorng 2 yg watak farizzam hensem cute.. padan kot belakon dgn fazura.. senyum pn sweet sama mcm fazura

    3

    0
  27. kepoci says:

    kakak n adik

    0

    13
  28. .. says:

    Drama kisah kemaruk celah kangkang tak membina langsung hanya penjahanam generasi dan pengalak pembuangan bayi.Sudah2la bawa2lah berubat.ulang2 kisah kemaruk celah kangkang.Scene tgh minum,makan,ofis.wajib ada.Silelaki asyik menghidu kangkang pempuan.

    8

    2
  29. ... says:

    Pada Ang teruskan menjahanamkan orang melayu.pastu orang cina boleh lanyak bangsa melayu.sebab melayu suka kisah kemaruk org cina.Tamulah melayu dengan kisah kemaruk 24jam.kat web pun dah bersepah bertudung kemaruk tayang kemaluan.Lambakkan lagi kisah lendir mengalir si Ang oi.

    7

    2
  30. Anonymous says:

    Why not buat hashtag FF couple.. Hmmm

    5

    1
  31. Anonymous says:

    Kenapa aku tengok fazura makan kek nampak comel gila? OMG!!

    12

    0
  32. Anonymous says:

    Aku suka FF ni..at least faz tak ade la berlakon SBB NAK JUAL STYLE THEME TUDUNG…

    Telemovie SHMP tu msti nk kasi uppp lg jualan tudung2…jalan cite mesti merapu2 nnt tu…menyampah den dgn hajah poyo tu

    17

    2
    • mak c kina says:

      imej dia dlm SHMP sme je mcm dlm meletop…patut dlm drama kne la ubah style sbb drama bkn diri sendiri…tp dlm cite tu semua org pakai tudung dia…

      5

      0
  33. Mak Becok says:

    Dah meluat benaq aku kat si betina plg. bongkak bangsat ni yg. menghina Islam/umatnya dulu – hanya kerana filem sampah homo Disney Barat/Zionis tu!v Sekrg. nak menyamaq baik dlm. drama pula – BOIKOT!!!!

    1

    9
    • Anonymous says:

      Filem yg disampahkn dpt sambutan. Mcm mana ni.. u nk kecam jg ke orng2 yg sokong filem 2. Silakan jeng jeng jeng

      0

      0
  34. anon says:

    Haa….barulah sepadan, sama2 lawa. Kalau dgn lopa nampak fattah yg terlbh lawa sb lopa ni tak berapa nak lawa…

    7

    2
  35. johnny bravo says:

    Fazura cun, memang padan berlakun dengan fattah, sama sama cun.

    10

    0
  36. anon says:

    Lakonan fazura natural, tak macam lopa yang kayu & nampak sangat macam perempuan gatal gelenya..

    12

    1
  37. Zul says:

    Cendawan satu kilo 5 ringgit

    0

    0
  38. Juju says:

    Sorry i suka cemistry fattah dan lofa…nampak so sweet..
    Fazura dan Fattah tak mungkin mengatasi fenomena Lofattah.

    2

    30
  39. makcik says:

    Myb cemistry lofatah npk sweet.tp kan korang mmg perasaan kan lofa belakon mcm bajet bajet cun.bajet lawa.mcm bajet speaking power..aku tau mmg die pndai speaking.tp tah..aku xbekenan..riak muke menangis pon dlm drama mr.pelot tu x menjiwai.tah tah letak eyemo kot.baru buat action nages..bia jela lofa jd pengacara.dunia lakonan die xbpe pndai menjiwai watak..fazura.aki xminat die tp die belakon mmg xkaku..menjiwai..aku bkn kondem.tp menilai lakonan artis..nabila huda. Lg la.lg power die belakon.mmg Aplus.belakon.jd jahat ker baik ker.lemah gelemai ker.bg la watak ape pon..mmg pndai die belakon

    19

    1
  40. Anonymous says:

    Fazura very sweet. Tapi dalam foto dengan Fatah tu, fazura nampak older macam mak cik2. May be cos dressing Fazura look sememeh ie tak kemas n body hunch sikit.

    1

    6
  41. khalid says:

    sesuai sgt tp mungkin fazura x brp ngam pkai tudung patern mcm tu.. apa pun all the best! yg dok kutuk fazura tu, helooooooo dia pelakon ada anugerah ok.. bkn takat pelakon tepi jln

    10

    1
  42. Anonymous says:

    kelebihan fazura memamng pada mimik muka… seronok tgk…comel

    7

    1
  43. Zaniyah says:

    sama cantik sama padan… mmg sesuai..all the best and hope cerite tu meletops!!!!

    3

    0
  44. ciknona says:

    this time rase nak layan cite si ang ang ni .. cantikk faz !

    5

    1
  45. Mak Becok says:

    Ramainya si penjilat2 betina plg. bongkak bangsat ni yg. menghina Islam/umatnya dulu – hanya kerana filem sampah homo Disney Barat/Zionis tu!v Sekrg. nak menyamaq baik dlm. drama pula – BOIKOT!!!!

    0

    5
    • Netizen 1 says:

      Dalam Islam pun tak ajar hukum orang sesuka dengan bahasa yang kurang manis. Still have respect to other people. You can voice you opinion. But not with NASTY word.

      5

      0
      • Mak Becok says:

        Yg. lu si penyamaq2 kapir laknat burit dok asyik hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, tak pa pula ya si kapir2 laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Mahupoun si betina keparat ni yg. menghina para ulama kami hanya kerana filem Hollywood homo! Jilaka lu!

        Itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

        2

        2
        • Anonymous says:

          Apa2pn fazura lg cantik drp kita. U keluar ayat2 mcm ni sapa ajar yea? Kesian u meroyan tk apa2. Ni mesti kecam fazura tp fazura tk pandang so ayat2 mak bapa x ajar pn terkeluar.. hahaha. RIP

          3

          0
  46. Lili Puteh says:

    Fazura n Fattah, gandingan baru hopefully cerita ni lg baik dari yg dulu. Fazura pernah menang pelakon wanita terbaik ffm27, hopefully Fattah boleh learn more acting lesson dari dia.

    4

    0
    • Gutter says:

      Besar peluang Michael Ang untuk dapat Best Director for drama. Mesti dia pulun direct abes-abesan. Fazura best actress kot.

      3

      1
      • Mak Becok says:

        Cerita cinta mengarut memanjang & si artis betina-gila-budaya homo sampah mcm. ni lu nak puja?!!

        Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis DAPig ni?!

        2

        2
        • Anonymous says:

          Ayat mewakili peribadi individu. Asal komen je mesti bahasa kasar, kawal emosi sikit

          2

          1
  47. melina says:

    sebelum ni ape… #loffatah,

    lepas ni #fazfattah puleks…. sweeeettttttttttt dah la cantik fazura nih!

    4

    0
  48. senjakala says:

    dah namanya berlakon. tk kisah lah dia pakai tudung dlm drama ni. dah skripnya gitu….samaada faz baik atau menyamar baik bukan urusan kita.

    4

    0
  49. Jeanie Jean says:

    Suka ngan #lofattah tapi tak semestinya setiap drama mesti muka dorang je .. Btw , I’ll wait for lakonan Fattah&Fazura .. Tapi pattern tudung Fazura tak brapa ngam dngan bentuk muka la .. Harap dititikberatkan .. :)

    0

    0

Leave a Comment

Optional