Written by Bella | April 13th, 2017

Rindu peminat Neelofa dan Fattah Amin untuk melihat kemunculan “pasangan” ini di kaca televisyen akhirnya terubat apabila mereka berdua digandingkan sekali lagi didalam drama Suri Hati Mr Pilot Raya.

Sejak beberapa hari ini, laman sosial sudah kembali hangat dengan fenomena #Lofattah. Nampaknya, Neelofa dan Fattah sekali lagi mencuri tumpuan ramai dengan kemesraan mereka berdua.

Difahamkan, penggambaran drama Suri Hati Mr Pilot Raya sudah bermula sejak 8 April. Khas buat peminat #Lofattah, jom lihat beberapa lagi foto dan video menarik di belakang tabir drama tersebut dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Video : surihatimrpilotraya

[jetpack-related-posts]

49 responses to (FOTO & VIDEO) Fenomena #Lofattah Kembali Hangat

  1. tina fazlita says:

    udah udah lerrr……………………..bawa bawa bertaubat..tak hahob habih lopak dan katak!!!!

    36

    0
  2. Fido Dido says:

    Lawa baju biru lofa tu….

    15

    3
  3. shipretis says:

    Nak cari makan semntara popular, masing2 ada gaya ada rupa ada peminat ada pengaruh ada wang..enjoy it!!

    6

    3
  4. apa pun tajuk x berminat says:

    knapa tak ada ceta drama tajuk ujungnya ramadhan or sembut posa..last2nya coming back raya je.takut nanti dlm skrip tak bole peluk2 pegang2 erkk..huhuhu

    5

    4
  5. anonymous says:

    DQ sengaja ganggu shooting HSC, pasal drama SHMP Raya, drama sampah ni….cos heroin nya Ms Fazura. Suruh si babu ambik adegan yg sweet2 dgn FA untuk fans2 kipas mati dgn promote tudung baru dia……

    11

    3
    • pembaca says:

      Miss fazura pun apa kurangnya.. sejenis drama queen jgk..cuma skang dah slow skit mgkin faktor usia..#lopatah plak semoga lakonan lebih hidup tak kayu kayan..

      1

      16
  6. Anonymous says:

    cakap la apa pun, yang minat tetap minat diorg

    17

    1
  7. Anonymous says:

    membosankan.. nampak sgt kalau takde gossip ni jenis tak laku..

    6

    2
  8. mak aku says:

    Raya pun nak tayang drama kisah kemaruk celah kangkang.udah2 ler bawa2la berubat.

    8

    0
  9. Anonymous says:

    muntah hijau…tnpa gosip murahan sape lah mrk ini….hahaha…nme dh sendu terpaksa laa post gini supaya org x lupe…

    10

    2
  10. ain says:

    syukur…dapatla hajah menepek2 kat fattohhh amiiinnn!!! tak zabarr!1

    #pleasemoveon
    #bosandgn2orangni
    #belakonmacamkayu
    #bajetdiva
    #uwek

    12

    3
  11. Anonymous says:

    Baik lopak & patah bercinta betul2 kalo tk nanti meroyan fans yg over segala over la.. fazura tk boleh dgn patah ni..

    4

    1
  12. It says:

    Fake.

    12

    0
  13. Anonymous says:

    kali ni mesti feel dia lain macam after lofa tolak cinta fattah.. mintak2 la chemistry tu masih ada.

    3

    5
  14. aku says:

    1 je la aku nak komen. takde kena mengena dgn lofatah ni semua. bab drama raya. dulu bulan puasa/hari raya slalu ternanti2 drama2 yg mmg bagus sesuai utk pengajaran kpd semua. kira mcm reminder balik la pada kita2 ni yg jarang balik jenguk mak ayah ke…bergaduh adik beradik ke…tu semua hakikat & resam dunia. jadi bila ada drama2 berkualiti & mentarbiah esp. di bulan ramadhan/hari raya..yg mana jauh dpt didekatkan, yg berpecah bertaut kembali. tu pon dakwah jgk tu krn mengajak kpd kebaikan.
    tapi sekarang ni punya drama, balik2 tayang sekual dr drama bersiri ..kalau bagus & berfaedah takpe la jgk kan, ni alahai…tambah citer mc SMP ni lagi la haru biru jln citer & pelakon2nya. takpon berlonggak citer2 sedia ada macam maharaja lawak…just bila raya tambah la tajuk jd ‘Maharaja Lawak ..Raya!’. emmm…makin banyak yg tak berfaedah tu la yg banyak digemari ramai. masyarakat kita ni banyak sgt dah disogok dgn citer2 cinta khayalan & gelak ketawa. apa salahnya sesekali di bulan ramadhan & hari raya produser2 cuma terbit drama2 yg ada high impak plak pada masyarakat.. byk realiti kisah masyarakat/unsung hero boleh dijadikan naskah karya daripada asyik citer cintan cintun yang tak berpenyudah ni.Ni pandangan sahaja. . cuba sesekali baca komen dengan jiwa terbuka.

    8

    0
  15. Mira says:

    Sebenarnya lofa n si patah ni betul2 fall in love… tp fmly lopa xsuka dgn si patah ni… yela apalah si patah ni ada… mak lopa mmg nk si lopa kawen dgn kerabat raja… sbb tu lopa dh malas nk ambik taw hal2 jodoh ni… dia redhoo je dgn plihan mak dia… baik si lopa ni… antara smua ank2, dia yg plg rapat dgn mak dia…

    12

    0
    • Anonymous says:

      abes tu si nabila tu ok je kawen n si ajet gangster sharnaaz tu

      18

      0
    • Bknfanlofatah says:

      Agk msuk akal disitu…. bleh nmpak cara dorg pn bkn main2 n jenis yg propa wktu brcnta dlu… wlpn aku rsa fatah2 xssuai dgn neelofa..sian neelofa… dlu aku xmnat lgsg lofa ni sblm dia pkai tdung.. nmpak slekeh…

      4

      1
    • matahati says:

      Mmg betul pun..mak lofa ni mcm berjaga2 je, nak yg terbaik bg lofa..sbb kakak2 lofa,auntie lofa n mak lofa sendiri pernah melalui penceraian..lofa mmg suka sama suka dgn si fatah..apakan daya..huhuhu

      5

      2
    • Alia says:

      Msti kakak lofa bgtau shanaz yg fmly lofa xsuka fatah… pastu siap main sndir2 fatah psal buku tu… konon dia mnantu plihan fmly.. sekali kna sound dgn lofa…

      5

      0
    • Anonymous says:

      the way lofa pandang fattah nampak dia macam betul suka si fattah ni.. tapi tak sangka pulak mak lofa tak suka fattah. em redho je la lofa..

      6

      0
    • Isah says:

      Baru tahu,mak lopa tak suka,patut le Hari tu lopa cakap hanya dia Dan fattahyg.tahu.memilih,mungkin dulu pernah susah.ikut contoh keluarga mizz Nina tidak memilih Noh,syukur tuhan memberikan petunjuk

      3

      0
    • Anonymous says:

      bukan mak dia pon nyaris2 kawen ngn kerabat kelantan ke dulu?

      0

      0
  16. Pening says:

    Xpyah nk mengarut la wartawan wartawan semua….suka nk besar2kn cerita dh xde job ke

    4

    0
  17. Anonymous says:

    Ye ke… kesian Nye sebab emak….tapikan piker balik knp ok dgn si sharnaaz tu… rasa dia lagi hawau….

    6

    0
    • fyi says:

      Hawau hawau pun sharnaz tu anak DATO’.. Kalau anak orang biasa, ko ghase mama tini nak ke approve nabila dengan nanas? lagipun sharnaz dengan nabila sepadan,dua dua sejenis mulut macam erkk hangsuang dekat ig

      4

      1
  18. Kak Yong says:

    bosan nyer. takde muka lain. pffffff

    6

    2
  19. Pencil says:

    Cara fattah tengok lofa tak sama lagi. Dah pudar dah. Dulu bebunga bunga berkaca kaca dek non. Now takde chemistry. Move on je laa

    11

    1
  20. Sam says:

    Mcm kelakar je tengok diorg ni manipulate fans. Sempena nak kuar tudung utk raya ke Lofa???? =P

    Die hard fans gak yang bodoh.

    11

    1
  21. Cik jamu says:

    Aku rasa ending macam drama raya lain gak. Peknen dan hjg dia tetiba sakit beranak. Tak dalam kereta mesti kat rumah… Huh

    Bosan. Shape setuju aku sumpah kaya

    11

    1
  22. Yekeni says:

    Membazir aje duit spending on gifts for these celebrities… whenever i have extra cash to splurge, i would rather splurge on family…

    Bawak mak shopping, bilang dia, mak, u get whatever you wanna get, i blanja…. mak happy, mak doakan… rezeki lagi murah… hadiahkan celebrities dapat apa? Buat abis duit… dorang lagi kaya dari mereka yg beri hadiah2 tu….

    Rasanya pernah tak peminat2 ni hadiah chocolate / flower bouquets to their own parents?

    Just curious lah about peminat2 fanatik….

    9

    1
  23. Anonymous says:

    tengok skrg si lopa yg tergedik2 kat fattah..awak tu dh hajjah..ermmmm..yg peminat fanatik ni pulakk bila fatah bergandingan dgn artis lain mula la kutuk artis tu..buat perbandingan..dunia dh akhir zaman..terlampau mengagungkan artis..

    1

    6
  24. monaluza says:

    yg byk komen kat sini kata x suka SHMP tapi….tau pulak cerita drama ni haha…nampak sgt hipokrit

    3

    1
  25. Anonymous says:

    x faham isu lofa n fattah ni.
    kisah cinta jer lebih tapi kualiti acting hancurrrr…..
    tak professional langsung.

    1

    1
  26. stephen hawking says:

    biarlah bg la lopa chance nak suwit2 wat kenangan terakhir dgn org yg tercinlok ngn dia kejap..x lama dah tu nak msk istana kayangan….istana tu kat luar nmpk gah..dlm mcm gua weh..hahaha
    ak bet nk ujung taun ni #lofattah akn bkubur selamanya..rest in peace yo

    1

    1
  27. Kunag kunang biri says:

    Alahai…bosannya tengok kayu beluti dgn kelopak ni.hri tu xnk blakon skli.xdpt raja.balik smula dgn kayu beluti.itu lah kisah c kelopak dan kayu beluti.
    BOSAN TAHU DOK!!

    2

    0
  28. ohyeah.. says:

    hangat2 taik ayam..

    0

    0
  29. mak aku says:

    Hajah pembawa maksiat pengalak pembuangan bayi.

    0

    0

Leave a Comment

Optional