Written by Bella | December 14th, 2016

Khabar angin yang mengatakan pelakon Sharifah Sakinah sedang hamil nampaknya benar apabila Sakinah sendiri sebentar tadi memuat naik foto yang menampakkan “baby bump” beliau ketika meluangkan masa bersama rakan-rakan beliau.

Walauabagaimanapun, Sakinah tidak berkongsi sebarang butiran lanjut mengenai kehamilannya itu. Peminat yang melihat foto berkenaan rata-rata merasa teruja dan mengucapkan tahniah buat Sakinah.

Selama ini berita kehamilan Sharifah Sakinah menjadi teka-teki apatah lagi bila kakaknya Sharifah Shahira dikatakan bergurau mengenai adiknya itu yang sedang mengandung menerusi  satu muat naik di Instagram.

Untuk makluman anda, Sakinah pernah mengalami keguguran sekitar bulan April lepas ketika mengerjakan umrah bersama keluarganya.

Alhamdullillah, nampaknya perut Sakinah agak besar juga. Sudah berapa bulan agaknya beliau hamil ya? Apa-apa pun, kami mendoakan segala proses kehamilan dan bersalin nanti berjalan dengan lancar.

36 responses to (FOTO) Sharifah Sakinah Sah Hamil, Baby Bump Terserlah

  1. Tuty says:

    Alhamdulillah rezeki Allah. Jaga kandungan lek lok tau kinah.

    8

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Tahniah la Kinah…
      Tp hazab beno abg tgk anak ko berbungkus ketat mcm tu…
      dh mcm buah nangka masak dibalut tshirt budak…
      seb baik pusat ko tak terjojol keluar..
      Kalau tak lagi hazab abg tengok

      4

      4
    • Kak Mah rimasss dik says:

      Retis2 kalu berisi mesti pakai baju ketat..tkpun cekop baju kasi npk perot boyot! So typical…

      17

      2
    • Zack says:

      Shetilah Melvin lagi haru.. buat2 lentik jubor punya nk kasi tunjuk berboyot. Adoiii… kemurungan kejap bila pikir pasal retis2 sendu berbadan dua!

      34

      0
    • Zayn says:

      Huduh la wey! Ko bukan supermodel Gigi Hadid!

      6

      1
  2. Anonymous says:

    comel je ikat siput camtu..cuma hope one day dia ubah sikit2 cara pakaian

    6

    1
  3. Anonymous says:

    hodoh la…pakai la baju elok2..

    6

    1
  4. Kiah says:

    Dah pakai baju mcm buah nangka dibalut old newspaper…mesti lah terserlah!

    15

    0
  5. Anonymous says:

    pakailah elok2…rezeki dr Allah..beriman la padanya

    5

    1
  6. cikikaka says:

    Aku pelik org2 yg rajin komen kat ig artis ni.. puji comel bagai. org tu x tutup aurat pun nak puji comel.

    16

    0
  7. Anonymous says:

    Artis tiga suku ni.. nyampah tengok! Terkinja-kinja!

    5

    1
  8. Lorat2 says:

    haih..dah mcm badak air pun masih nk berpesyen!

    5

    2
  9. Anonymous says:

    this so wrong in many levels!

    3

    1
  10. rotikayap says:

    dpt buat anak dgn laki kaya mestila bangga

    1

    2
  11. Kunah says:

    Risau pula aku baju kinah trkoyak tetiba dgn baju ketat perut boyot macam tu. Hmm kinah2.

    4

    0
  12. ... says:

    Chop chop… Yang tgh tu kali ke pompuan? Kompius

    1

    1
  13. Cik green says:

    Huish.. aku pregnant lai nak pakai baju longgar… xde nk post pic pregnant kat FB. Watpekan??time pregnant bentuk badan lai la terserlah.. lai la malu jadi tatapan org lain..

    1

    2
  14. Anonymous says:

    Pakai bikini lagi elok kalau boleh semua nampak pun best

    0

    0
  15. Anonymous says:

    tahniah….nampak macam ketiga2 dalam gambar tu pregnant.
    ye ker?

    0

    0
  16. Diva_haters says:

    Trend retis kte mesia karang ni acah2 hollywood whatsoever.kunun2nya diorang la hot mama yg paling tseksi,sengaja nak showoff perut boyot tu acah2 baby bump kiut eh??whatever call ‘aurat’ is not important anymore..nnti omputih plak nak dsalahkan huhh

    4

    0
  17. Anonymous says:

    pehliss la peminat2 nih..jgn ober sgt memuji boleh? annoying sgt la weh. hoh

    2

    0
  18. sentap says:

    trend skrg klo ngandung masing2 nak tayang perut…pakai baju seketat2nya smpi terbonjol sana cni…jujur ckp bkn cantik pun…buruk wei…konon ala2 artis hollywood gitu…cm la org lain x ngandung…

    2

    0
  19. Anonymous says:

    aku yg x cukup duit ni pun terpakse kluar duit nk beli baju preggy

    2

    0
  20. melati says:

    Lantak lew ko…dr dulu lagi nyampah gan diani, camner dpt pelawak Warna Wanita terbaik entah lew..!!! last2 yg femes sekarang Jihan…..kikikikki

    0

    0
    • Melatot says:

      ko xpercaya pada rezeki??? dah tu rezeki dia.lantak la…. bodo la hai melati ni…. kesian …………..

      0

      0
  21. ----------0009 says:

    alhamdulillah pregnant. moga beransur berubah ke arah lebih baik, sbb nak ada anak dah pun..dan moga suami juga berubah ke arah lebih baik.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Pregnant pkai le bju longa2 skit adoi…huduh benor la nak ketat2 lg..

    0

    0