Written by Bella | January 19th, 2016

Kalau semala kecoh dengan  foto Nora Danish memakai gaun pengantin, hari ini  satu gambar  Nora yang dihantar oleh Nedim ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur sebelum berangkat ke New York menjadi perhatian ramai.

Ini sekaligus  mencetuskan pelbagai persolan dan spekulasi bahawa satu lagi episod percintaan Nora dan Nedim akan bermula lagi.

Lebih hangat lagi apabila Nedim turut memuat naik kapsyen yang romantis buat Nora melalui foto yang dimuat naik olehnya di Instagram.

Wishing you a safe flight to NYC , always remember that I’m beside you no matter where you are , be safe , solat and don’t forget how bless we are because of Allah.

I will cross any ocean & any obstacles with you but I won’t walk on ” Lautan Api ” with you , because with you ,I want to chase Jannah & not jahannam .Take care, InsyaAllah I’ll see you soon .. #visaOHvisa #2016InsyaAllah #blessed #myBetterhalf #flickThatWristBaby

Malah beberapa pengikut juga memuji kata-kata ataupun luahan cinta Nedim dan mengharapkan agar mereka berdua ada jodoh bersama.

Erm, nampaknya mula lagi “drama cinta” Nora Danish dan Nedim.  Kita lihat bagaimana pula hubungan mereka kali ini. Kalau betul sudah saling sayang dan cinta, apa tunggu lagi? Hehe..Nora pun dah sedia untuk berkahwin.

Sumber Berita: Instagram Nedim Nazri

62 responses to (FOTO) Nedim Bersama Nora Danish Di Lapangan Terbang Jadi Bualan Netizen

  1. Anonymous says:

    gedik la..kena tuduh perosak masjid orang, baru gedik nk tunjuk romantik. puiihh.

    • fan fasha says:

      benda ni nk kena masuk insta. mcm beruk bercinta. padahal masing bukan anak dara dan teruna lagi. poraaah.

      • Anonymous says:

        Pernahkah kita terfikir kita sebenarnya hanya seorang islam yang memeluk islam sebab keturunan? Masihkah kita beragamakan islam sekiranya kita dilahirkan dikalangan orang bukan islam? kita hanya beragamakan Islam tanpa pernah mencari sebenar-benarnya tuhan kita.. Hasilnya, kita lemah dan tidak memahami erti sebenar ketuhanan dan tujuan hidup. Mari kita fikirkan, kebanyakan Muallaf lebih utuh pegangannya berbanding kita sendiri. Mengapa?. kerna mereka islam dengan mencari bukan melalui famili. Kenapa tidak kita juga mencari?. Blog ini adalah sebuah jurnal cacatan pengembaraan seorang manusia dalam mencari tuhan..

        • Anonymous says:

          Warning. To All Malaysians,we would ask you to try & avoid this places:
          1. Publika 2. Bangsar 3. The Curve 4. Mid Valley5. KLCC 6. KL Tower
          7. Hartamas 8. Bukit Bintang 9. LRT Stations

          The Malaysian Goverment confirms with either one or any of these places will be attacked by ISIS(ISIL). Please share & u might save lives.

        • Eurghh says:

          apa kerja si jantan tu hanya dok tumpang senang si bapak nya aja.

        • Nora cum Rashid says:

          Ini Nora
          Nora suka lelaki kaya byk harta
          Nora akan kaji dulu laki tu before nora nak kawen
          Nora juga byk berlakon & berniaga sebab tak nak orang igt nora terkejar2 sgt laki kaya raya
          Nora seorang yg bijak dlm uruskan semua tu
          Jadi la seperti Nora

        • melati says:

          Wanita pembengis yg berlagak gile dpt si katik kemetot.seswaiiiiii sgt!aku lega pajurah tak kawen dgn si katik kemetot ni.sbb hidup si kemetot bakal huru hara dgn memilih si bengis lg bangang yg perasan diva tak bleh nk diajar tegur.pigi mampuss dah!dia ingat dia kate middleton????

        • Anonymous says:

          BLOG APE TU?

        • ... says:

          oleh itu banyak2 lah belajar dan berfikir.. sedang kan dalam alquran ada menulis.. manusia yang akan berada di syurga kelak adalah manusia yang banyak berfikir . saya suka komen anda kerana saya juga begitu . saya sering bertanya kawan2 yg berlainan agama. teringin juga mencari.. membaca kitab agama lain sekadar utk menambah ilmu dan menguatkan lagi kasih sy pada sebenar2 nya tuhan Allah yg satu . tapi dalam pada itu sy make-sure jaga solat , selalu membaca quran . sy bernasib baik dilahir kan sebagai org islam .

        • ... says:

          oleh itu banyak2 lah belajar dan berfikir.. sedang kan dalam alquran ada menulis.. manusia yang akan berada di syurga kelak adalah manusia yang banyak berfikir . saya suka komen anda kerana saya juga begitu . saya sering bertanya kawan2 yg berlainan agama. teringin juga mencari.. membaca kitab agama lain sekadar utk menambah ilmu dan menguatkan lagi kasih sy pada sebenar2 nya tuhan Allah yg satu . tapi dalam pada itu sy make sure jaga solat , selalu membaca quran (selain membaca gossip hihi) . sy bernasib baik dilahir kan sebagai org islam .

      • kak pidah aziz says:

        seriously geli baca…lautan api lah, jannah lah. nk jannah pemende belum kawin lagi dok berpegang-pegang jalan sana sini tanpa segan silu.

        • Nora cum Kim K says:

          Ini Nora
          Nora suka lelaki anak menteri2 UMNO.
          Nora akan kikis dulu laki tu before Nora nak kawen
          Nora juga byk berlakon & berniaga sebab nak cover line.
          Nora seorang yg pakar manipulasi supaya byk peminat2 di Instagram.
          Jadi lah seperti Nora…

        • Shafawatdia says:

          sorang janda lama tak dpt btg..sorang duda lama tak dpt cipap..mesti bess main..dua2 ada p’glaman main..aq tak suke janda

        • Minah Jambu Rupanya Khunsa says:

          Budget suci lah huh???

        • Rafeah Buang says:

          semoga Shafawatdia bakal jadi janda.

      • Porahhhhh says:

        Propa sebab gf dia kena maki dgn fans fasha pasal gf dia punca fasha-jejai retak. Hahaha

      • Anonymous says:

        nampak sgt solat tu takde..dok pegang2 tangan ape ke heyyynye..
        soooo fake alimnye

    • Ayang says:

      jannah la sgt konon nya. suruh makwe ko pakai tudung dulu la woi. next?

      • Nora cum GRO says:

        Ini Nora
        Nora ibu tunggal yg miang.
        Nora suka bodek bekas mak mertua.
        Nora memang pandai bermuka-muka.
        Nora pada masa yg sama gemar berjalan ke Bali bersama jantan.
        Jadi lah seperti Nora…

    • Yohoo says:

      Jangan jealous uols. Doakan yg baik2.

      • Brad pitt says:

        Sorry sikit pun tak jeles lah!
        Eeew seriously these 2? Pecaya la i have nothing against them but naik jelik dgn perbuatan sebegini.
        Ayat nedim plg TAK BOLEH BLAH siot…….
        We want heaven not paradise, taknak lalu lautan api lah bagai like omg. JOKE OF THE YEAR. ok lah aku tak pyh explain pun, korg2 sekalian boleh fikir kot apsal aku rase jelik sparuh mati. Paham kan?
        Shit pleaseeeeeeeee enough with the drama ya tuhanku @_@

    • Anonymous says:

      statement mengundang muntah hijau.

    • betty jongang says:

      lahaiiii… diorg x pnh putus cinta pun. diorg drama jee kata dh putus sbb masa tu ig misskepoh byk sgt kuarkan gmbr2 teruk diorg tu. so tkt lg byk tbongkar, blakon konon2 dh putus. bila ig misskepoh dh keno block, skrang dh mula up blk laa gmbr2 peluk cium depa ni

  2. Anonymous says:

    ala…borang pencalonan abpbh dah nk keluar. sibuk2 buat2 publisiti murahan.

  3. kak piah says:

    nyampah la…gedik giler. kawin nya idak jugak.

  4. lIDI says:

    Muntahhhh..
    Yang jantan kerja tidak harap harta dan jawatan bapak. Ni la wajah Melayu UMNGOK

  5. Syifa says:

    Geli nengoknya…baca status tu yg x blh belah…yakkksss. sdh2 lah tu..pegilah kwin bkn x mampu..jauh lbh drpd mampu korg ni..

  6. Anonymous says:

    nk termuntoh.

  7. Anonymous says:

    ayam katik dan ayam serama…

  8. yuna says:

    nd pergi nyc buat apaaa?hurm teringin nak g sana

  9. Anonymous says:

    berani cakap pasal jannah padahal terang2 haram berpegangan tangan. poyo jew.

  10. sha says:

    Geli geli geli..kbai

  11. Anonymous says:

    layak dikaki kan aja penulisan yg penuh dgn hipokrit mcm ni.

  12. r i t a says:

    lawak apa kah ini. taikkk beruk betul.

  13. dina says:

    tolong jgn sebut jannah kalau masih buat maksiat.
    mangkuk betul 2 org ni.

  14. bunga says:

    Knpa kita sbgai manusia nk mgutuk yer..Biar lah mereka nk buat apa pn..allah ada..kubur asing2..jgn lah kita sbgai manusia nk tmbah2 lagi dosa..ya pn pikiaq sama pergai diri sndri pn blm tntu elok..ni nk mgata kt orang.

  15. Pati Haruan says:

    Menunjuk- nunjuk la. Kawin je lah…naik meluat!

  16. Anonymous says:

    Ahhhh…balik2 cerita kitar semula. Tak kemana pon!

  17. Melati says:

    Hak tuihhh

  18. Aaaaaaa says:

    Pegang2 tangan, kepit sana sini, peluk sakan, selisih2 pipi..tu dah chase JAHANAM dah habang oiiiiii

  19. anonymous says:

    dearNara;

    tak payah la story pasal couple ni…… kejap ok,kjap break,kjap ok… nobody cares, and diaorg bukan anak dara teruna… janda duda dah.. geli la……

  20. the pogo the ramlal says:

    janam janam janam…. lalalalala

  21. trass says:

    HAHAHAHHA dia igt dia couple yg exclusive sgt ke ? ya allah, k k kahwin cepat k

  22. pengkaji manusia says:

    contoh yg tidak baik utk anak2 dan generasi muda yg mngmbil mereka sebagai idola atau role model.

    sila jgn nk drama sgt, please nikah dulu utk proceed further. pesanan percuma dan khidmat masyarakat saya.

  23. Fed up says:

    Apa function mamat ni sebenarnya? Tukang pengagih budget yang tourism ministry dapat tu ke? Dok sibuk “work hard work hard”. Ada cabel senang la ko cakap. Ce buat apa Ahmad Maslan (yang dungu) tu suggest, do 2-3 low-skilled jobs sehari, ada mampo? By the way, tourism ministry nye kpi kpi tu penah achieved ke idok?

    Dah dahla Nara kitar semula gossip gossip basi ni. Mende Nara ni, takde idea ke apa.

  24. anonymous says:

    aku baca komen2 kat sini teringat ceramah ustaz kazim..yang pegang2 bukan muhrim tu sah2 la berdosa tapi yang yang mengumpat tu 2 kali dosa..dosa dengan Allah dan dengan orang yang diumpat..kesian

  25. razara says:

    ND ramai pminat bjuta kat IG tapi xpnah menang anugerah ABP..
    kalau da jodoh ber2..kawen jer laa..senang

  26. ntah says:

    pic x kene dengan caption..

  27. annoyma says:

    Heran jugak haters2 yg kutuk level neraka ni…apa dosa2 both of them kpd u ols?…kalo sakit mata jgn baca….sia2 je tambah dosa mengumpat mengeji orang…doakan yg baik2 sesama Islam….nobody is perfect..including u!

  28. Anonymous says:

    amboi. bkn main . aku nak tgk depa ni KAWEN KE IDAK????

  29. ipnattenseekersgak says:

    Sebut SOLAT dh ok dh tu..tpi bkn mahram boleh ke pegang2 tangan..oww bersangka baik..ade lapik sarong tangan…LOL kelakar kedua2 diaorng nih attention seekerss sungguh..

  30. Anonymous says:

    tolak tepi la both of them penah kawin before,tp sepatutnya masing2 lebih matang.

    nak bercinta,bercinta la mcm selebriti lain,tp cara yg konon nak telling the world nora is your,jannah-jahanam,betterhalf tu semua better korang dua je yg rasa.bukan ke lebih indah?

    and to nora,fikir la masak2..sbb u kena ingat ayat2 manis mcm ni x boleh belikan u prada/gucci/lv..ayat2 manis mcm ni pun x boleh kenyangkan u bila u xde duit nnt.

  31. Roro says:

    Lantak korang la.ade aku kisah. Ekonomi dunia nk melingkup ke, ancaman IS ke ,najib rosmah ke lagi berguna baca dari baca citer couple anak mak tak reti kerje harap duit mak bapak sampai mampus…

  32. Muntah Ijo says:

    kesana kesini. x kahwin2 jugak. pastu bajet sweet. puiih

  33. unknown says:

    caption ko tu nedim..chase jannah katenye..nk jannah g nikah la..bknnye kehulur kehilir mcm ni..tu jahanam namenye..

  34. Anonymous says:

    tolong la nora oooiiii.. x hbs2..
    xlama lg ank tu nk sunat dh..
    jgn la cam bebudak bcinta.. geli la..

  35. Anonymous says:

    nyampah aku

  36. Dini says:

    Bila kita kutuk & hina pahala kita Allah bagi pada yg kena kutuk

  37. Pohon Sena says:

    I have just wasted two minutes of my life by clicking on this story.
    Bukan berjalan pegang tangan je… Dah lama duk sama2 serumah pun kat condo tepi istana tu… Cerita basi…