Written by Bella | April 14th, 2016

Agak hangat juga gosip berkaitan Mira Filzah kali ini apabila sebuah foto yang menunjukkan beliau beraksi lucah menjilat jeli berbentuk kemaluan lelaki mula tersebar di Internet.

Menurut portal Astro Gempak, aksi itu dilakukan ketika sambutan majlis harijadi Mira yang diadakan baru-baru ini.

Walaubagaimanapun, tidak pasti jika Mira betul-betul melakukan perkara itu ataupun ia sekadar edit sahaja oleh pihak yang sengaja ingin memburukkan beliau.

Baru sahaja meningkat popular, ada pula kontroversi hangat mengenai Mira Filzah. Rasa susah juga hendak percaya jika beliau benar-benar lakukan perkara kurang sopan seperti ini lebih-lebih lagi dengan imej muslimah beliau. Harapnya nanti ada penjelasan mengenai foto berkenaan.

Sumber Berita : Astro Gempak

65 responses to (FOTO) Mira Filzah Beraksi Lucah?

  1. kikikiki says:

    Aku nie mmg tak penah minat dia nie. Artis sendu bajet2 famous n cantik. Puii

    4

    1
    • Anonymous says:

      Aku still x faham kenapa ada org suka sgt buat makanan menyerupai kemaluan la, najis la, bentuk baby la.. Pastu korg makan?? Seriously korg ni tak rasa geli or kejam ke nak makan benda2 bentuk mcm tu??

      5

      0
      • amoi says:

        aku ingat aku jer pk dia ni sendu n ajet2 hot…x sangka ko pon sama kikikiki…hahaha…tp aku mmg x minat dia ni pon..mcm mana lah org leh kata dia berlakon bagus sedangkan berlakon pon so so jer..nak kata lawa, boleh laaa…tp much better la dari si uqasha tu…

        1

        0
        • kikikiki says:

          Obvious sgt dkt ig yg dia nie bajet2 hot amoi. Aku tak follow dia pun, kdg2 keluar dkt ‘explore’ tue yg tertengok. Menyampahh aku tgk nya haa. Yg dislike komen kita nie aku rasa ‘miracles’ dia je kejadahnyaa nama fc pun nak gempak.. Bakat tak gempak pun.

          1

          1
      • Anonymous says:

        pelik la kenapa nak buat makanan nak buat rupa tu..bodoh2je sapa yg cipta tu

        1

        1
        • Anonymous says:

          itu lah sebabnya jangan bergambo macam tu..
          memang patut la kena edit..
          dah pakai tudung nak bergambo acah2 mengango tu dah ngape..

          0

          1
    • Anonymous says:

      kau jalous dengan kelebihan orang lain heh seddih

      0

      0
    • Shaqif???????????? says:

      Lu, bro

      0

      0
  2. Bodoh says:

    Bagus sgt lah tu??
    Mcm tak kene je dgn pemakaian

    1

    0
  3. Kemek Suhaiza says:

    Dappp ker

    0

    0
    • Bukan dia tapi aku says:

      Kesian dia… Janganlah buat dia macamtu.. Kalau dia sedih.. Abg pun laaaaagiiii sedih~~~ CHIA CHIA CHIA..

      1

      0
  4. anony says:

    apa-apa pun harapnya pihak blogger n wartawan tanya sendiri dekat si mira filzah ni. bukan nk back up ke ape, tp sebelum dia jd watak utama drama lg aku dh pernah nmpk hasil orang-orang yg tak bertanggung jawab edit gambar n video dia dgn perkara2 yg lebih teruk dari ni.

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      Yup betul. Sblm dia berlakon sbg watak utama dlm CSWP lg mmg ada dah gambar dia kena edit.

      Actually, gambar dia makan kek kalau tk percaya ada dlm ig dia yg smbut birthday tu. Cuma biasa lah org kurang kerja ni kan semua benda nk aniaya orang

      0

      0
  5. Heliza says:

    Macam dah biasa buat je…gambar ni tak edit lah. Just because budak tu pakai hijab ingat dia tak tau ke buat bende2 macam tu? Not all yang pakai hijab tu baik2 belaka dan tak semua yang tak pakai hijab tu jahat2 semua.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Btol tu.

      0

      0
    • AKU says:

      awk penah buat x..hahaha

      0

      0
    • Mak Jemah Dua says:

      Gambar ni edit sebab gambar ori memang ada dalam ig dia. Sekian terima kasih

      0

      0
    • DD says:

      edit. tak edit menda. gmbar betul dia makan kek. kau carilah dia kat akhirat minta maaf nanti kalau kau taknak minta maaf skrg

      1

      0
    • Fitnah > membunuh says:

      Menjawab lah ko kt neraka. Fitnah tu hanya akan dimaafkan kalau minta maaf kat orang yang difitnah. Taubat kat Allah pun dosa tetap
      X dimaafkan.

      0

      0
    • Newbie says:

      Tanggung la dosa fitnah….. gmbr real ada dlm ig dia. Merangkak nnt mtk maap

      0

      0
    • ostard FB berjaya dan kaya raya says:

      yg x pakai hijab dh tentunya berdosa sebab langgar perintah Allah
      yg pkai hijab tu ikut perintah Allah dari segi pemkaian..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Jangan ingat yg berhijab itu innocent uollssss…. kadang yg btudung lingkop ni la yg paling merenyam gatalnya berbanding free hair… oops tp takpe… asal btudung!!

    0

    1
  7. Anonymous says:

    “Mira Filzah tegas untuk tidak bersentuhan dengan lelaki”.

    *Mata ke atas, tgn kat bahu*

    0

    0
  8. AKU says:

    auwwwww terangsang i tau….meh2 hahah

    0

    0
  9. aku stacy says:

    gile..aku pon xpernah wat cmtu ke laki aku..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mohon jgn kecam dulu….

    aku sbg designer mengatakan bahawa gambr ini telah di edit…

    * mohon tengok jari tangannye yg jelas nampak keganjilannye…
    mmg cacat ke tangan si Mira ni

    1

    0
    • Mastermind says:

      yes aku pun perasan..sbb salu jugk edit gmbar tapi xde la teruk camni. abg nara buat la research dulu, at least boleh lampirkan gmbar sebenar dia jugak. senang2 je imej dia tcalar sbb xde explanation.

      0

      0
  11. dora says:

    walaupun x brpa minat kat dia ni tp rasanya edit kot ni…nak burukkan dia…kalau betul x tau la nak ckp…buat malu imej org berhijab…

    0

    0
  12. Abang tanduk satu says:

    Abang punya bila pulak?

    0

    0
  13. _ _ says:

    cuba perhati betul2 tangan die…memang editlah tu…tangan dan jari tu tak sama dengan sebelah lagi…

    0

    0
  14. loyalmalaysian says:

    kah…kah…kah….ade hati jugak…..

    0

    0
  15. tumpanglalu says:

    Edit ni … jangan cepat melatah! Tak baik
    #sayatakminatmirafilzah
    #Sayagraphicdesigner

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kalo korg tak suka dengan mira filzah ni pun….jgn nk mengaibkan smpi macam tu skali…nampak sgt yg edit ni busuk hati betul dgn dia…

    ni lah perangai org melayu kita sekarang…….

    0

    0
  17. mekyu says:

    Sedapnya masing2 mngata….jgn cpt melatah sgt..tgk ig mira filzah..gambar ni telah diedit…cpt mnt maaf pd dia…
    #jgnkencamsaya

    0

    0
  18. ChickFlick says:

    Omg dildo tu nampak “floating” and inserted ok buta habis mata kalau tak nampak its been edited hahahahaha hoi org melayu jangan sibuk nak label yg bertudung tak bertudung perangainya gtu gini. Pls check amalan masing2 tq!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Nampak mcm ada yg da godam gambar tu.
    Jelly berbentuk kemaluan bohong yg post gambar ni ..
    Tanggung la dosa budak mentah ni

    0

    0
  20. NHD says:

    gambar edit lah, ga,mbar real dia g stalk ig dialah. korang yang aibkan dia ni dah siasat ke. aku taklah minat dia. tapi jgn smpai mengaibkan org. gambar betul dia makan kek la. haila korg ni

    0

    0
  21. Anonymous says:

    masalahnye reporter ni pun x reti nk tanye mira dulu ke. bende gini mengaibkann. ko. letak kat sini dr org tak tau terus jadi tahu bende ni. padahal mmg cnfirm edit. ish. ko pk doa org edit. dosa ko dah berbaur fitnah ni kot. mohon admin sndiri bertaubat n lebih sensitive. ko da buat ramai org join memfitnah. sekian

    0

    0
  22. Anonymous says:

    minta maaf la yer…pic yg sebenarnyer die tgh makan kek mse sambutan hari jadi nyer…sape la yg busuk ati sangat edit pic ni

    0

    0
  23. Jack says:

    Aku bukan peminat dia tapi aku tak rasa dia buat perkara tak bijak mcmni…dia bukan slut macam artis2 malaysia yg bertudung tp sosial…tgok trek selebriti hrtu dia skema,dia bijak pandai,berilmu n dr keluarga baik2….macam kita expect dia ni kakak2 kita,tak akanlah nak buat pkara tak senonoh…kalu bertudung tp selalu berpoya2 dgn kawan2 tu aku percayalah klu nk jd slut atau nk menjalang sklipn…tu mmg tak heran..maklumlah kat malaysia ni bila perempuan pakai tudung trus jd ‘suci’..wlpn tak solat tak apa asal pakai tudung…..#uknowwhouare

    0

    0
  24. syg orange says:

    Dah2.. jgn mengata jgn mengumpat dah.. budak ni budak baik.. Dia seorg yg aktif, sesuai dgn usianya. Terhindar dari perbuatan yg hodoh2. Gambar ni satu fitnah.. segeralah kita bertaubat.

    0

    0
  25. X yah nak beriye sangat bedahhh oi says:

    komen x bertauliah mmg ade dimane2. nak tau bende tu betul ke x, jgn main serkap jarang cik bedah oiiiiii. g la kaji mane2 sumber y patot. ko y memitnah dgn komen2 y agak2 biadap, bajet kite ni sume sucikah?. kalau aku post gambo najib tgh drive bas kilang, korg msT teros percaye je kan?. haah mmg bagosssssss. aku x alim bab2 agama, tp kalau bende2 jahil kite same2 boleh pk. nak pahala atau dosa bergantong pada kite sndr. Wallahualam. #nakkecamakusukahatikorang #akupunjahiljugak

    0

    0
    • sayo bayam says:

      ok y ni aku sokong….x yah amik port kalau x berminat…y g beria2 komen kat sini pasal x suke la ape la buat hape…g ngaji sane….ptuiiii

      0

      0
      • Azza says:

        Tak baik nk mnuduh org sesuka hati . Kita ada agama . Tanpa usul periksa or bukti ,kite xboleh buat andaian sesuka hati . Mngkin dia traniaya . Org brgelar artis mmg slalu dh kne mcm ni . biasa lha org xboleh tgk org senang ,mmg nk jgk jatuhkn org . Hrp yg lain tu pn jaga lha bhasa tu . Jgn mnghakimi org tanpa usul periksa..ok tq

        0

        0
  26. damai says:

    Tak pasal2 Mira dah dapat banyak pahala kerana difitnah dan dikeji. Reporter pun x tahu btl ker tdg main publish aja, no wonder my nnk mmg x benarkan anak cucu dia jadi reporter hiburan dan juga polis trafik, katanya reporter hiburan banyak sgt buat fitnah dan polis trafik selalu kena maki hamun dgn org yg kena saman

    0

    0
  27. via says:

    tangan tu tangan org lain..kot ye pun xminat kena selidik dulu..

    0

    0
  28. adudu says:

    ni edit. tengok jari dia dah tau kene edit. gambar sebenar dia pegang kek. ada di IG dia. betullah. dunia akhir zaman, banyak fitnah. :(

    0

    0
  29. Anonymous says:

    “Walaubagaimanapun, tidak pasti jika Mira betul-betul melakukan perkara itu ataupun ia sekadar edit sahaja oleh pihak yang sengaja ingin memburukkan beliau.”

    nampak tak sapa sbenarnya kat sini yang btanduk..sbelum ni kuar gambar artis lain takde plak BN buat statement kat atas..ke kes mira filzah ni BN dah tahu ni gambar edit???

    0

    0
  30. OPilpe says:

    Nak sangat jadi glamer. Dah org fitnah hisap anu. Takde keje la sapa yang buat ni

    0

    0
  31. Qistina says:

    edit…ak tau sbb ak pun grafic designer.buruk benar org jong edit…jahat gile

    0

    0
  32. ** says:

    Dah la edit gmbaq org pastu nak memalukan org plk..dah x dak keja ka hang si bahlol oi…pastu yg dlm ney siap komen mcm buto plk..ish plek la no manusia la..apa kejadah hangpa caqi nak tuju penghujung zaman..sia2..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    abe nara jgn la mengalakan org buat fitnah & ngumpat tambah dosa kat dlm blog…
    jatuh subahat jugak…

    x kan dah byk sgt pahala kot…

    0

    0
  34. ... says:

    Si bahlol x dak kja mana ney dok edit gmbaq org..nak memalukan org..nak bg yg dalam ney komen mcm buto plk..apa hangpa cqi wahai manusia…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Yang admin BN ni pun same..da tau bnda xsahih p post jgk…ap nak jadi ntah…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    org meleis kan bodoh. tak semua la. tapi yg bodoh tu macam org org yg comment dalam BN ni tanpa selidik dulu then main sesedap je jatuh fitnah. serkap jarang. kan dah tunjuk kebodohan nya tu. alahai tipikal meleis.

    0

    0
  37. Kupu kupu Emas says:

    Yg edit gambo ni dosa besar… Yg turut percaya & hina2 pon dapat share dosa… Yg BN ni punye statement pon mcm nk tuduh pon dpt dosa free..Tahniah semua!

    0

    0
  38. hepnies says:

    tak baik la gosip mcm ni…mjatuhkan org..kesian c mira..

    0

    0
  39. . says:

    edit

    0

    0
  40. mary jane says:

    pereyyyy ku nangga. nang kedak pelir pelessss. aie!

    0

    0
  41. mialil says:

    Tak baik kau org ckp mcm tu. Berdosa

    0

    0
  42. Shaqif???????????? says:

    Zzz… ha ha ha

    0

    0