Written by Bella | February 7th, 2017

Kalau anda masih ingat, tahun lepas, kek hari jadi Neelofa yang bernilai RM6,000 pernah menjadi perhatian ramai. Ia tampak cukup mewah dan eksklusif  dengan taburan ribuan kristal Swarovski.

Tahun ini pula, sempena hari jadi Neelofa yang ke 28, pihak Swarovski pula yang menghadiahkan beliau kek  dua tingkat dengan hiasan kristal Swarovski bernilai RM 20,000. Wah! Memang beruntung bukan Neelofa.

Kalau dah harganya mahal, tentu sekali kek tersebut kelihatan  sangat cantik.

Sekali lagi, ia menjadi perhatian netizen :-

Memang cantik betul kek hari jadi Neelofa, kalau kami memang rasa sayang sekali hendak makan apatah lagi bernilai puluhan ribu ringgit. Bertuah Neelofa. Apa-apa pun, selamat hari jadi yang ke 28 kami ucapkan buat Neelofa.

Sumber Berita : Utusan Online

68 responses to (FOTO) Kek Hari Jadi Neelofa Dengan Kristal Swarovski Bernilai RM 20,000 Jadi Perhatian Netizen

  1. aku says:

    lepastu..kek bole makan ke? crystal tu asing tepi ke..makan skali pastu berak batu?? kahkahkah..makin pelik2 org2 kaya zaman skrg ni..esok lusa..kalau taik tu bernilai..agaknyer kek pun salut taik…dunia..dunia

    84

    0
    • amoi says:

      aku says:

      aku pon nak tanya soalan yg sama…biasalah aku rakyat marhaen ni bukan mampu nak mkn kek mahal2 gitu..boleh mkn ke crystal tu?(aku mmg blur habis ni)

      41

      0
    • Abu halim says:

      Lopa bab nak cari attention mmg bagi kat diooo! Tau aje dia mcm mana nak bagi blog keluarkan nama dia ‘tepuk tgn’.

      34

      0
      • mommy says:

        alaa..kek tu pon sponsored …bukan dia yg beli pon

        16

        0
      • menyampah says:

        hajah propa ni apa je yg die buat suma kena kasi tau satu Msia. Klu tak kawen gak dgn anak raja, mohon sila meninggal. malu weh gah satu Mesia tau ko bersama dgn sapa buat apa tp tup2 macam tuuuu jugakk. Ya. I agree she’s an attention seeker. kurg kasihsyg ni. umur dh kertu tp tak gak dipinang2, kayukayan patah tu pun tak mampu

        27

        0
    • bbycumil says:

      kek 20k..lepas asing kristal jd rm20 je..hmm buang masa je nk kena asing2 kristal tu pulak..baik xyah letak kan senang..potong trus blh mkn

      15

      0
    • mat terengganu makan nasi ayam says:

      lepas makan keluar taik jugak , ke taik neelofa jadi harga 20k lepas makan kek tu ?
      elok hadiahkan kek bentuk taik lembu jer kat neelofa gedik ni

      4

      0
  2. mahacheta says:

    1 je aku nak tau.. makan kek tu dgn batu2 tu sekali ke?
    kalau batu tu takleh makan mcmn nak asingkan batu tu dr kek?
    sory aku org kampung.. tiap kali birthday makan pulut kuning mak aku je masak..

    64

    0
    • Ninot says:

      Mana boleh makan batu crsytal tu.Aku rasa gimick aje ni.Silap2 orang Swarovski dah tunggu dekat tepi.Lopa ambik aje gambar & potong cake terus diaorang skinkan cake tu,ambik semua crystal diaorang heh

      18

      0
  3. aih says:

    kek sahaja bernilai 20k.. end up.. masuk dalam kumbahan indah water juga.. satu pembaziran sungguh..

    22

    0
    • mommy says:

      alaa..kek tu pon sponsored …bukan dia yg beli pon…hang dok sebok pasai pa…biaq p la dia…

      2

      13
      • aih says:

        statement mana yang aku cakap aku sibuk???.. aku cuma cakap cam satu pembaziran…. hang ada reti baca tak??.. tahu nak kondem jer.. typical perangai pompuan melayu…

        16

        1
    • Anonymous says:

      ala income berjuta-juta apadahal setakat kek 20k masuk indah water.. celah gigi jerk

      5

      0
  4. Akulah says:

    Knpa aku tngok tudung lofake dh mcam nmpak lher jer ke mta aq slah tngok..

    8

    1
    • ChickFlick says:

      Tu bukan leher tu beguk. Kan ada tudung kat leher tu gawddd. Kalau tak sure takyah nak point out. Nampak sangat 1:jahil and 2:nak mencari kesalahan orang. Nanti salah sendiri terdedah takyah nak malu kay?

      7

      7
  5. Anonymous says:

    bukan jeles tapi kalau da penuh sepenuhnya lawa kot mana tu ce bgtau sikit? less is more…biar ada sebijik dua batu tapi nampak elegan…ni cam batak sgt la lopa oi

    12

    0
  6. mimos says:

    Swarovski yang hadiahkan kat dia ambik je la mkn ngan batu2 tu pun. nampak sgt kedengkian korang kan.. dh biasa mkn pulut kuning makan je lar xyah nak konon2 merendah diri sgt lahaiiii kahkahkah

    2

    15
    • benci pengomen negatif psal org says:

      dalam hidup kite ni boley x hati tu jgn busuk sgt??? nk bce bce jela….ni dok pi tung tang tung tang komen negatif psal org…aku pon xpaham kaum2 melayu zaman skrg….aku pon bce jugak blog hiburan tpi kdg2 muak sgt dgn komen2 negatif yg melampau terhdap org lain….idup ni kalau xkomen negatif n xngate org xlengkap ke? tolongla wei wahai kaum sebangsa ku…fikiran biar lebey cerdik n pkir positif jela pd sesama kita….jgn dok kmpul dosa je sepnjg masa….

      #bacasajajgnasekdokkomennegatif#

      12

      6
    • Anonymous says:

      penah fikir x yg org tanya tu betul2 xtau?

      11

      0
      • durian crepe says:

        Kau penah tau tak ada platform nama google? Semua benda tak tau nk tanya dlm blog hiburan dah kenapa? Google dan diam. Maybe betul dia tak tau. Tapi yg kau pun bash org yg ckp pasal pengomen ngatif. Bkn pengomen yg tak tau itu ini. Tau ke? Susah. Hish!

        0

        5
  7. Anonymous says:

    Lepas ni blog nara ni bole tuko nama.. beautiful lopakforever.. muakk

    10

    0
    • Anonymous says:

      kelantan mmg cenggitu…cuba tgk makcik vida masa gegar vaganza…diheret puak2 dia masa kelantan perform..tak pasal2 gmie jd mangsa

      0

      1
  8. Shhh says:

    Kim Tae Hee dan Rain artis korea paling popular pun tak da buat majlis gah…masih ingat ekonomi negara..artis malaysia mmg jenis suka menunjuk2..mmg byk duit..cuba fikir ianya adalah pembaziran…cantik blm tentu sedap..dn satu lagi..abg nara ni tak habis up kisah si lofa ni..makcik ni pun bosan aku dgr gosip dia..so Fattah da kab neelofa msih jdi \wanita terakhir kamu…berhuhuhulah

    14

    0
    • Anonymous says:

      retis kelantan nokk

      19

      -4
    • 2017 says:

      Rain dgn Tae Hee bukan paling popular lah … dah sendu dah. Ramai lagi kat korea tu lebih popular.

      1

      4
      • Shhh says:

        tak kisah popular ke dok..tapi dorg tu kaya jugak….tak da pembaziran dlm perkahwinan dorg..dorg tahu fikir pasal ekonomi..org kita bsing semua benda naik..mcm neelofa jugak…ari tu sibuk org ciplak tuduing dia…nak saman sana nk saman sini tpi still boleh kutip berjuta-juta..sbb dah tak tahu nk buat apa duit tu..tu yg beli kek harga beribu riban…takpelah malas nk ckp lebih3..kang dikatakan busuk hati..Hepi Besday Neelofa..moga dimurahkan rezeki..

        4

        1
      • mak c kina says:

        walaupun skrg ramai je artis muda & popular tp payment dorg xlari dari 30k usd per episode!!!

        6

        0
      • Anonymous says:

        Kim Tae Hee tetap simbol kecantikan korea sbb dia ori yg sekarang ni byk surgery..walaupun byk yg muda2 yg cantik..dorg sendiri mengaku

        4

        1
  9. Anonymous says:

    teringat kisah beliau di temu ramah kat IKIM fm..selepas berubah..dari x minat..jadi minat..sekarang..aku unfollow dia kat ig..
    artis sekarang..cipta kontroversi untuk marketing..nampak permainan di situ..:) licik..cipta lagi kontroversi..pastu kluarkan lagi produk baru..:)semoga dalam rahmat dan keberkatan Allah neelofa..dan semoga Allah kekalkan hidayah hingga akhir hayat,

    18

    0
  10. anonymous says:

    i still adore Mz Nina….berubah berhijrah 360 darjah …tersangat humble walau back ground keluarga millionaire …. suami pun biasa2 je…tak pernah tunjuk kemewahan walau pun dulu Ms Nina di kenali di dunia ….harap Ms Nina tetap istiqamah dalam berhijrah into taqwa…

    *masih ingat dalam program romantika (if am not mistaken) Mizz Nina minum teh ice ikat tepi dengan roti canai je

    54

    0
    • Anonymous says:

      pusing 180 darjah la. kalau 360 darjah balik ke tempat asal… dei..

      17

      1
      • anonymous says:

        360 ni macam kita pendosa…

        Kita yang sudah berada di landasan kebenaran tetapi disebabkan kesilapan kita maka tergelincir lalu tersalah landasan yang menghadap ke belakang maka kena buat U-turn…patah balik ke landasan asal…

        Kalau dulu pakai tundung time dekat sekolah je sekarang at-least pakai tudung setiap kali keluar rumah….

        Kalau dulu suka singgah ke Club2… sekarang dah pg surau…masjid ..berkawan dgn orang soleh…

        Did you get the idea???

        dok baca komen pastu keje menghentam.baik ko jadi cikgu ke prof ke dari buang masa mengadap komen2 orang pastu ko bidas sdgn kan penggunaan istilah 180 ke 360 ke there is no right or wrong terpulang pada individu

        2

        1
  11. Fidot says:

    Nk tgk kek yg dh potong…mkn cane tu? hehe..rezeki. Kalo bagi, lofa leh simpan batu ke pulang balik agaknye?

    1

    0
  12. Anonymous says:

    taknak tempah batu nisan batu Swarovki ke???saja tanya

    26

    0
  13. Anonymous says:

    yg aku tau ori Swarovski trademarknya angsa tak tau lak aku bintang tu juga Swarovski..sian aku

    3

    0
  14. hidup nak glam rumah xde ha ha says:

    kek tu siapa buat tu.. minah yang jalan kaki 6 kilometer tu ke? ala yang ala ala kek dia ajer yang cantik tapi tak kemas langsung tu ha ha…..

    rasanya bukan kek minah tu buat ni … orang lain pun boleh buat kek swarovski … ha ha…… ingatkan kek minah tu kalau tak berbulan le dalam ig dia ha ha

    2

    0
  15. Cik Cahaya says:

    Akak nak beli kek Secret Recipe pun pk 10kali

    10

    0
  16. Sabahbilang says:

    Tergamam tgk statement neel0fa yg bru ne..bukan alang2 bah nsib sp0nser hahaha klau bli sndri mgkn l0fa pun mana mmpu hehe trasa pula mau mkn kek skg ne..ad0i hujan hujan hujan brentilah mau beli kek

    2

    0
  17. Kunta says:

    Neelofa bantal berbau!

    2

    0
  18. Anonymous says:

    kek dah nampak wow..pastu cucuk “happy birthday” ..dah macam kek kedai biasa ..hahah..lawak pulak font happy birthday…alang-alang..sadurkan dengan emas ke..

    2

    0
  19. melati says:

    tu tanda nya nk bagi tau Neelofa ni Melayu…kikiki..kalau ada Cina dlm Blog ni mesti mereka tgh ketawa..!!

    0

    2
  20. aku says:

    Nk bg sponsor bg lah org yg lebih memerlukan. Ni bg artis yg dh byk duit (mgkin)..ramai lg yg memerlukan bantuan. Mmg hak company tu nk bg sapa, tp cadangan aku bglah kt org yg sgt2 perlukan bantuan..kn lbh baik..byk bg sponsor utk kebajikan, blh kurangkan pembayaran cukai…heheh..jgn kecam sy, hanya sekadar pendapat..

    3

    0
    • Yekeni says:

      When they sponsor, it’s a form of advertisement for them. Dengan jumlah followers, peminat, yg bukan peminat tapi still mengikuti perkembangannya dan viewers yg neelofa ada, tentulah mereka sponsor neelofa. Lagipun pompuan ni kan duta swarovski….

      At this event, swarovski is not doing a charity work but a promotion/ advertisement of their products.

      Jgn kutuk i pulak….. i cuma cakap dari business sense of these sponsors…

      4

      0
  21. Anonymous says:

    boley sesapa xplain mcm mana kek ni dimakan.. i mean kena buangkan crystal tu dulu ke @ sebenarnya crystal tu boley dimakan.. penin pale mikir

    0

    0
  22. Sabahbilang says:

    Aku setuju k0men mu aku..xpyh bgi kek lah bgi kueh mueh utk ank yatim pun kira 0klah drpd sp0nser artis 20k tu kwn..xda faedah yg dpt d lihat,kek ku lagi sedap smbil minum teh lipt0n..kek c l0fa mgkn msuk muzium suda hahaha

    0

    0
  23. Yana says:

    Pembaziran… sedangkan mekap lebih2an pon dh dikira sbg pembaziran , ni lagi la mknn yg boleh beli lg murah dr RM20k tu.. baik derma 10% dari 20k pon dh kira ok la..
    (jgn lepasni ade yg komen “biarlah dia mampu, kau mampu?”)

    0

    0
  24. Damien says:

    Minah tak laku ni. Dia ingat ada lelaki yang nak hadap sangat show off lavish lifestyle dia. puuiii. Jadi belen kerabat boleh la.

    1

    0
  25. Yawnsa says:

    Neelofa ni riak la. Sama dengan adik dia. Semua benda nak beritau berapa harga. Sorry , tak classy at all.

    5

    0
  26. Sumber benar dr LHDN says:

    BR1M 2017 fasa 1 bank in ke akaun 15hb/feb nanti kita beli kek mkn puas2..

    2

    0
  27. Ermm says:

    Haih ! tak pyah la korang sakit kepala fikir mcm mna nk mkn kek tu .
    Asing kn batu tu ke dulu ..telan terus ke..
    Bukn lopak tu nak bagi korang mkn kek tu pun …

    3

    0
  28. Anonymous says:

    kek 20k tu akan bertukar jadi tahik busuk bernilai zero……hahahaha…

    0

    0
  29. ima says:

    batu tu mesti salutan luar jer..yg dalam baru boleh mkn..

    0

    0
  30. ryn says:

    rezeki Allah bagi dia.. bukan urusan kita. sebab kita tak tahu apa yg Allah telah ambil dari dia :)

    6

    0
  31. Anonymous says:

    cukup2 lah ungkapan doa yg baik2 utk si lopak ni…berkayun rezeki dia dah dapat….baik doakan utk makbapak dan keluarga kita serta org2 yg memerlukan saja.

    oh ye….baru aku sedar dia ni memilih org jugak ye….PA dia si Shawn tu xde pulak dia nak letak pic bersama kat ig …cer tgk vivy from fv berlambak gmbr PA dia iman…..even gmbr maid dia KAK siti pun dia letak….

    can see the difference now kan …jenis organic bernama neelofa ni…

    3

    0
    • aku pun meloya says:

      Bila u cakap mcam tu.. Terfikir pulak i, siapa yang terlajak dengan kerabat ni.. Setahu i la, kerabat ni akan respon bila calon itu layak buat isteri.jer.. Lani, kerabat tu senyap jer.. Si dia yang terlajak lebih..

      0

      0
  32. Poppy says:

    Bagus layan cheese cake, lagi kenyang.

    0

    0
  33. Amir says:

    Ini pembaziran namanya..Full stop.

    0

    0
  34. Jj says:

    Ini Self claim rm20k, ko boleh self claim kek no harga rm50k, 100k..Ni gikik sponsor je. Marketing by sworovski wutevr ejaan dia. Walhal nilai tak sampai 5k pon. Kalau betul sworovski pon bukannya boleh telan, pulang balik kat sponsor…Gimik2..Ini semua poyo! Nak kata org tu

    0

    0