Written by Bella | July 7th, 2017

Neelofa sekali lagi menjadi perhatian netizen apabila tampil dengan fesyen yang agak unik ketika menghadiri sebuah majlis di Bangkok,Thailand.

Menggayakan jaket putih berbulu yang agak besar dan berwarna putih hasil rekaan pereka fesyen terkenal Khoon Hooi, peminat memuji bahawa Neelofa kelihatan cantik dan “classy”.

Berikut antara komen di Instagram Neelofa :-

Memang lain daripada yang lain gaya fesyen Neelofa ni kan? Sekali pandang macam karakter Sesame Street tetapi ia tetap bersesuaian dengan Neelofa. Hehe..

118 responses to (FOTO) Fesyen Jaket Berbulu Unik Digayakan Oleh Neelofa Dipuji Netizen

  1. Anonymous says:

    macam bulu ayam je tengok.. nara nampak sangat fan lofa..sume post baik2 je hahahah

    88

    0
    • Capri says:

      Kan. Tah pape tah. Akak nara tak jeles ke

      30

      0
      • Kak Zaiton says:

        Alah ni semua gara2 demam Fattura. Mulalah tu dgn fesyen pelik2 nk curi perhatian. Sorry ye Hajah Tak Leh Move On, ko dgn Fazura mcm langit dengan bumi. Bakat ko hujung rambut Faz pun x da. Sudah lah…pergi apply visa lagi sekali supaya dapat bertemu jodoh mcm hari tu depan Kaabah.

        59

        0
      • Lol says:

        Fans pun alahai 2×5. Korang mesti melanggan tiap2 bulan Majalah Wanita kan.. bukan Vogue atau Cosmopolitan. Sebab tu komen2 mcm rusa masuk kampung! Eee..please lah, serabai sgt mcm anak ayam baru lepas menetas!!

        33

        1
        • Anonymous says:

          peminat lopak level wanita/mangga/urtv (ntah idup lg ke tak majalah2 tu)..padan la pon

          22

          0
        • Anonymous says:

          Mari ucap tahniah. Neelofa berjaya meletakkan levelnya setaraf Tok Vida. Serabut semak otak tengok. Tu pun berangan lawo!!!

          35

          0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous
          says: july 7, 2017 at 11:58 am
          peminat lopak level wanita/mangga/urtv (ntah idup lg ke tak majalah2 tu)..padan la pon
          ‘”Semua majalah tu masih ada,,,tapi terletak dlm almari koleksi penerbit”..simpan dlm almari utk rujukan..hehuhehu

          8

          0
        • Anonymous says:

          Fans Lopah IQ budak2 WeChat.

          11

          2
      • wekkkkkkk says:

        mungkin pereka tu..khoon hooi adalah ank May ling butik kt Cheras..
        May Ling ..ke..Ma Ling…

        2

        0
    • Noor Zalipah says:

      Classy pemende. Mcm cadar dilekatkn dgn bulu2 ayam yg lepas kena sembelih je. Please lah, buta fesyen fans yg puji tu pun. Kesian..

      40

      1
      • Anonymous says:

        Terlalu mencuba sangat nak jadi trendy tapi hasilnya? Makin pelik, makin desperate dan makin keterlaluan.
        Sudah lah Mak Aji hoiii, money can’t buy style. You are just a trying hard wannabe who talents rely on a cheap publicity. Next???

        44

        0
      • Mat Sahdo says:

        Buang je lah tudung tu, makin pelik gaya ko ni. Ni semua species dakwah songsang yg gila glamer dan attention seekers. Kat luar pun byk, rasa mcm nk tetas je tudung diaorg dgn sabit!

        14

        2
    • Bila Kak Mah Berbicara says:

      Bidadari yg dikurung dlm reban ye lah kot.

      27

      0
    • Kkkk says:

      Lol . aq pun syak gitu jugak. Dekat lofa baik2 aje bella atau nara nie post . retis lain pun orang puji cantik juga aq nengok , tapi xde pun nara update . tu gamba koh samui fazura tu , ramai puji cantik plus natural beauty lagi , xnak update ke nara ? ?

      48

      0
      • Bangsa Johor says:

        Org Kelantan mmg camtu. Kekampungan sikit. Semangat kenegerian yg kolot dan terover. Padahal negeri yg mempunyai rekod HIV tertinggi!!!

        20

        8
        • Anonymous says:

          Ni mesti kes laki ko kena kebas ngan org kelate kan..tu yg jaki sgt tu nga org kelate..kesian..

          1

          2
      • Kiah says:

        Dah nama pon Kelantan..tengok Tok Vida sudah. Mcm pokok Krismas bergerak!

        19

        3
    • Anonymous says:

      Fazura 1, Lopah 0

      39

      0
    • Podahhhh!! says:

      Ayam yg telah dimamah musang ganas bernama Hans Isaac? Aduhai..zzz please! Ko ni level Atikah Suhaimi je lahhh!!!

      11

      1
    • Jemah Kongo says:

      Neelofa patut jadi model iklan Shell yg baru. Biar jantan melayu pervert raba! Peace!

      8

      2
      • wekkkkkkk says:

        iklan dia byk…tpi dduk kt atas je..mana leh dduk kt bwh…kalau dkt shoping komplekspun, ada gmbr dia kt bwh tinggi dlm 5 meter itupun di cover cermin dlm butik…mcm mana jntn melayu pervert raba..mgkn yg nk raba tu mat2 negeri bwh air jugk dn fans gila dia…

        3

        0
    • Mak Jemah Tepi Tingkap says:

      Event tu kat negara sejuk ke..

      8

      0
  2. wekkkkkkk says:

    masa kecik mint dgn sesame street, sbb tu terbawa2 ke alam dewasa, nmpk classy lh kalau kena tmptnya..cer kalau pegi pasar pagi,..lgi satu sbb pakai, utk menutup pakaian yg nmpk body, sbb baju masuk dlm dn bontot tersembul nmpk sepender dri blakang.

    21

    0
    • Anonymous says:

      baju ok lawa..tapi x kena dgn tempat…kang cakap buta fashion,fan dia marah.tolong stop jelir lidah lofa bila bergambar…

      18

      0
    • rindu plak zaman kanak2 riang says:

      Sesame street???!!!

      kah kah kah !!

      mmg sebijikk!!!

      8

      0
      • wekkkkkkk says:

        ya..cuba u “google” ..mynewshub..kat situ ada byk citer masyarat / retis dunia..mcm2..
        yg hot..citer pyanyi rihana bercinta dgn Jutawan arab saudi..orang arab ni suka negro amerika la…kaya lak tu pak arab tu..adooiiiii…mana wanita muslim nih..x laku ke..kat arab tu..pdh byk lawa2 muka cleopatra..

        dn baju “Big bird ” Lopak ni dia gayakn di majils keraian masa pegi Bangkok, Thailand, agaknya dia pegi masa FA & Fazura pegi ke koh samui la, kebetulan la tu kot..

        2

        1
        • Anonymous says:

          sbb pandanagn drg lawa paling utama pada curve yg hourglass…mcm rihanna, beyonce, janet jackson yg kawin jutawan arab gak….artis mat salleh tak blh lawan body artis black yg natural lawa….pada org asia pulak color puteh cam tepung gomak lawa gila…sdgkan drg hairan dgn kaler cerah…

          1

          0
      • Anonymous says:

        Serama Street..katik pulak!

        4

        1
    • Anonymous says:

      Pathetic fesyen dia. Entah apa yg ko nk dibuktikan akak pun xpasti dik?

      11

      0
  3. nok gebuzzz says:

    overnyer yg puji tu…team lofa la tu,aku tgk biasa jer….xd ape yg menarik pon!

    31

    0
  4. Nyampah says:

    uwekk nk termuntah aq baca komen netizen. Nara nape ko minat sgt kat lopa ni? sedangkan ramai lg artis wanita yg jauh lebih berbakat drpd minah hipokrit ni. Apa yg istimewa sgt si lopa ni? nk kata lawa xde la lawa mana pon bajet ayu je minah ni.Lopa ni nk jd lady gaga kot itu yg pakai kostum bulu ayam tu.Lain kali aq nk tgok dia pakai kostum beruang plak!

    23

    0
    • Anonymous says:

      kelantan mmg cenggitula…dia punya kenegerian dia teww..blogger kelantan untuk retis kelantan..kalo ko berjiran dgn kelantan ko lagi tau betapa harunya puak drg ni….bajet dia je lawa..padahal pengotor

      26

      0
      • wekkkkkkk says:

        da lama tau, kalau berjiran sakit hati, dia bawa puak dia, kalau serumah, pengotor ya amat..
        aku dh kena skali, cukup skali je lah..lebih rela byr lebih sewa dri serumah..itu dulu..masa bujg..

        14

        0
      • Anonymous says:

        patotla family lofa ni sme mulot puaka pastu berlagak

        6

        1
      • Anonymous says:

        ala yg puji2 lebih2 tu pun geng kelantan jugak ..cuba check profile drg…drg je puji drg lawa ..makanan drg sedap…drg cakap laksa kelantan paling sedap..ada ke org negeri lain tau pasal laksa kelantan??

        13

        1
    • Anonymous says:

      lopa katik je apa yg lawanya…berdiri sblh sheila rusli pun sheila rusly lebih nampak cam model..

      buruk benar pompan katik bajet persis model dgn bulu2…harap tu bukan bulu binatang betulla yer..sbb org jahat guna agama ni utk berniaga dia bukan peduli sensitivity pun…

      10

      1
  5. Anon says:

    So apa gosipnya? Setakat Neelofa pakai bulu pon jadi gossip? Aku banyak je bulu haaaaa.

    16

    0
  6. stokin says:

    fake nya pujian diorang ni..

    19

    0
  7. Sambal belacan says:

    Kahakahkahkah!!!
    Cm sesame street la plak. Tergelak aku bc post ni pg2!

    13

    0
  8. Anonymous says:

    dlu minat lofa, lepas koh samui da nyampah dengar cerita sebenar. lofa psycho

    17

    0
  9. Anonymous says:

    PEREMPUAN PSYCHO BULU AYAMMMMMM

    15

    1
  10. DidieAliasFake says:

    Knp ko nak tiru gaya akak dik. Cukupla akak sorg je Lady Gaga Malaysia.ha3

    12

    0
  11. mok cute says:

    rupa baju camtu pun blh puji cantik? adoi…
    buat bersin je klo kena hidung…

    11

    1
  12. Kak long says:

    Nak TERMUNTAHHHH baca lopak mcm bidadari syurga.

    12

    0
  13. Kak long says:

    Nak TERMUNTAHHHH baca lopak mcm bidadari syurga geli baca

    16

    0
  14. lofake says:

    pakai lipstik itam lg hajjah nampak cm pompuan jahat hahahajahat

    12

    1
  15. Anonymous says:

    Nak tengok org tu Haji dan Hajah Mabrur ke tak tengok perangai sebelum dan selepas balik Mekah. Itu saja saya nk komen… :(

    18

    1
  16. aku says:

    ada org.. natural beauty,
    ada org.. try hard to be beauty!

    ada org..calm & easy
    ada org..kaypochee!

    sekian.

    14

    1
  17. Anonymous says:

    Mangsa fesyen!!

    7

    0
    • Anonymous says:

      takde giuliana rancic malaysia ke nak condemn outfit hajjah ni ? kan best kalau buat program fashion police malaysia hahaha.. da byk kali da fail in fashion lofa ni.. baju swimsuit pink time anugerah meltop, baru2 ni konon Dior inspired la.. sangat off ok. tolong la stylist lofa ni study magazine vogue lebih sikit.

      12

      1
      • Anonymous says:

        minah kelantan perasan retis mmg mcm tue. dia bkn paham maksud ‘classy’..’less is more’ dan seangkatan dgnnya.

        7

        0
  18. Jiran says:

    Selagi xde org masuk meminang, selagi tu la makin pelik. Sebab tu org suruh kawin cepat..lol

    7

    0
  19. Wtf says:

    No class ..looks tacky and cheap.

    5

    0
  20. Anonymous says:

    Untong seorang Nelofa sentiasa dapat pahala dengan Cara tak disangka sangka.
    Semoga kita semua menjadi insan yang lebih baik lagi. Amin… Amin….

    5

    4
  21. Anonymous says:

    Ok arr dia pakai baju cam tu…Nampak cantik dan class bagi saya .. kalo cantik saya puji cantik …kalo x cantik saya akan cakap x cantik tak kira le sapa2 pun even pia wurtzbach….

    1

    10
  22. Anonymous says:

    One one: Kelantan!!!

    :(

    7

    0
  23. wekkkkkkk says:

    Lopak gayakn sbb byk bapuk kt Thailand tu suka baju “ala2 sesame street”…
    betul..tak tipu, sbb tu pereka suruh lopak pakai kt sana…lpas ni masuk berjuta2 rm ke poket pereka dn Lopak..

    6

    0
    • Anonymous says:

      mcm pelik tgk dia kat majlis tu. dah la baju bulu2..pastu dok tgh2 meja xde org kiri kanan…(x tau la kot sengaja dikosongkan)…majlis yg sgt tak mesra

      8

      0
  24. Anonymous says:

    fan/adik beradik lopak gigih dok dislike komen2 yg kutuk lopak nie ..huahahahaha!

    7

    0
  25. Mula Menyampah says:

    Bosannya ko ni. X habis2 mencari sensasi. Padahal..bakat krik krik krik.

    7

    0
  26. brunes says:

    cantik lagi mizz nina pakai jilbab pakaian pun sederhana.. fazura pakai tshirt jeans dan selipar jepun pun lagi lawa dari pakaian ala ala sesamee street big bird ni. stop making this lady.. who is far from being talented (its just luck) becoming famous.. get a grip lopak, youre trying too hard

    19

    0
  27. Anonymous says:

    Harus kawin cepat. Dah makin merepek!

    5

    1
  28. peace says:

    please whatever she wears jgn kaitkn dgn faz or fattzurza okeyy nti ada yg asyik nk hentam faz n fattzura apa2pon all the best to lofa…#lotsoflove

    4

    1
  29. Anonymous says:

    Peminat Lopah bodohnya lah haiiii!!!!

    2

    0
  30. Kihkihkih says:

    Faz takkan pakai baju ala butik May Ling Cheras hoiiii…

    5

    0
  31. Anonymous says:

    Buruk giler

    4

    0
  32. Anonymous says:

    Tak berkenan. Semak nya …

    2

    0
  33. Anonymous says:

    hehehhehehehe

    1

    0
  34. anom says:

    x suka mereka jgn kaitan negeri kelantan….yg penting neelofa atau dato vida tu kaya raya dr korang yg kutuk2 dia, mereka x pandang la korang yg duduk rumah pprt ni….

    2

    1
    • wekkkkkkk says:

      ppr dn pprt lh byk dri kelantan, apako ckp…sbb sbelum zero setinggan dulu2 tahun 1990an di Lembah Kelang, byk setinggan didiami oleh Kelantan, tanah haram govnnment nyer, then mereka bawa kaum2 mereka, bina rmh psg siap plywood, x lama lpas tu di banci kerajaan, nama dh masuk dlm “banci tu”…bila govrnment amek tnh, mereka di pindhkan ke ppr & pprt.
      ni belum lgi yg keja “penjwat awam kelantan” yg MUNGKIN meluluskn permohonan rumh di bwh gaji rm2500.00 seisi rmh…adafhm…..fhmfhm jelah…

      wekkkkkkkk

      7

      2
    • penipu bangga kaya dgn menipu says:

      mcm mana org tak kutuk kelantan…tak habis2 suka puji geng melebih2…makcik vida jual pamoga kononnya produk kesihatan tapi darah tinggi teruk upload kat media sosial…dahlah beli sijil phd biology dgn uni tak wujud… padahal lulusan sastera jer…pastu kata org dengki..takkan Brunei yg lebih kaya nak dengki vida banned produk merkuri dia…anak sendiri itam..bbrp ahli keluarga berniaga sekali pun tak putih mana..yg lopak jual tudung tapi tudung sendiri makin singkat..dahlah ciplak patent ckp ciptaan sendiri…yg pasti persamaan makcik Vida dgn lopak meniaga dgn menipu…dah dua2 dari Kelantan..

      2

      0
  35. Anonymous says:

    Nk memuji tu biarlah berpada pada. Yg memuji over smpai nk mengangkat artis tu kelangit xperlulah. Smpai nk bidadari syurga bagai. Bidadari syurga tu tiada tanding cantiknya. Beautiful ibtelligent successfull…mcm semua perfek plak pandg lofa ni. Yg ptut engkorang puji adalah pd pencipta..tak prlu la nk over sgt

    6

    0
  36. Elle says:

    Seluar lofa mcm seluar polis trafik ade line tepi hehe

    7

    0
  37. Anonymous says:

    stop it gurl! u ar trying too hard!

    5

    0
  38. naz77 says:

    aku rasa cukup la xperlu berbulu2… heeheheh,,,

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      masalah nyer..baju bulu tu lah yg di ragakan oleh lopak…pereka suruh…sbb pondan suka stail mcm tu, aku pnh tgok kt Krabi waktu mlm masa Company Trip, pondan mmng suka, liplapliplap, apa lagi bju berbulu2 ni…mmg pondan akan beli cept2..hehuhehu

      2

      0
  39. Berbuluitengok says:

    Tu bukan netizen nara. Tu fans dia je yang puji melangit camtu. Macam kau lah nara fanatik dia. Apebende yang bidadari tah kat dia ni

    7

    0
  40. senjakala says:

    duit banyak gunakan imej consultant lah!
    yg memuji ikhlas ke?

    jaket yg lofa pakai memang teruk buatannya. mcm main tempek2 jer …mak aku kata jinjang mali maa!!

    4

    0
  41. Anonymous says:

    dah abis artis ehh kat mesia ni?? aiyooooo…

    3

    0
  42. Anonymous says:

    macam cerita white chick…baju itik berbulu-bulu..hahahaha

    4

    0
  43. Anonymous says:

    lahai komen erniefunshine kat ig lofa ..fanatik sungguh! kemain yer..baik puji rasul…adohai ..bidadari syurga bertopengkan syaitan kot..psycho..urh..semak..tetiba aku geram..maafkan daku lofa

    2

    0
  44. whatever says:

    org kata less is more. this one obviously not less?

    5

    0
  45. Anonymous says:

    She’s trying too hard nak tunjuk trendy but end up disaster. Maybe this kind of fashion is suitable for other ladies in another part of the world. But if ur petite like her n wearing it in this kind of climate mmg x sesuai.
    When is she ever gonna learn that less is more. U don’t even see the swaroski jewels that she’s wearing.

    11

    0
  46. Anonymous says:

    Rasa nye lofa Cuba nak branding diri dia supaya nampak classy n exclusive. Tak lama lagi mungkin dia akan keluarkan tudung yg lebih mahal n exclusive sbb nak compete dgn Duck.

    5

    0
  47. Rose says:

    Lebih baik diam kalu tak suka dr komen yg membawa dosa..dah byk pahala ya nak kongsi lofa…..sbb tu neelofa makin kaya ..rezeki makin muarh yg komen ni dpt hati berkayap

    2

    2
  48. Rose says:

    Lebih baik diam kalu tak suka dr komen yg membawa dosa..dah byk pahala ya nak kongsi lofa…..sbb tu neelofa makin kaya ..rezeki makin muarh yg komen ni dpt hati berkayap

    2

    2
  49. Tak Suka Lofa says:

    dipuji? aku baca komen forum cari semua kutuk je. nara xtgk ke posing lain yg nampak mcm pakai seluar sukan je?

    4

    0
  50. Anonymous says:

    SELUAR SEKALI PANDANG MACAN SELUAR TRACK SUKAN HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHABAHAHAHAHAHAHAHAA. FATTZURA FOREVER. TOLONGLAH JGN HIPOKRIT HAJAH

    4

    0
  51. Anonymous says:

    Betul2 macam ayam serama… dgn katiknya… dgn bulu2 nyaa… hahahaa… kelakar sgt… fashion disaster!!

    4

    0
  52. Anonymous says:

    Seluar macam pakaian seragam band cina mati…huhu….

    2

    0
  53. opah says:

    Dah rupe ayam serama meroyan yg terlepas !!!!! kahkahkah

    2

    0
  54. Anonymous says:

    Lofa, awat hang pi rembat seluar track anak cheq?!

    2

    0
  55. Anonymous says:

    Fesyen kelantan pengotor,jahat dan pemalas.Cantik apanya.selebet sangat.

    2

    0

Leave a Comment

Optional