Written by AbangNara | June 28th, 2011

fizz fairuz mengamuk di twitter

Nampaknya sekarang ini memang musim artis kita mengamuk di Twitter. Aaron Aziz dah pernah, Fasha Sandha selalu dan semalam Fizz Fairuz la pulak. Ramai yang menyebut artis yang dikatakan oleh Fizz ini ialah Siti Nur Fathia sebab mereka berdua sedang berlakon bersama-sama. Benar atau tidak, hanya Fizz Fairuz sahaja mampu menentukan.

Pesanan Abang Nara lain kali tweet je terus dengan nama artis tue sekali. Tak payah susah-susah orang nak teka. Penat tue nak meneka. Kang salah teka kang lagi parah. Lagipun kat Twitter kan boleh guna @mentions. Kalau betul-betul jantan dan berani, letak je terus nama artis tue. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

73 responses to Fizz Fairuz La Pulak Mengamuk Di Twitter

  1. Fauzi Nor says:

    Yezaa… ramai mengamuk2 nie..

    betul kalau jantan mention terus nama nya.. huhuhu

    0

    0
    • anakmuda says:

      tak betul macam tu..
      sepatutnya lelaki kalau betul jantan selesaikan cara baik..
      tak payah nak heboh-heboh satu dunia…

      jom baca… perkara yang perlu dilakukan jika terlanjur untuk peringatan bersama

      0

      0
      • kak nam says:

        kalau dgn ppuan lain mgkn la… tapi kalau dgn betina tu…… mmg ptt kena maki…

        0

        0
    • --"" says:

      tidak ada artis malaysia ne yang pernah di record kan sebagai artis tidak ada masalah ke? kesian lah artis2 ne.. kalau di wawancara ckp seperti org yg alim bagus, SOK SUCI! tapi kalau dlm babak2 macam ini, fuh~ tidak ingat dosa!!

      PS: kalau seseorang itu termakan hati siap kau! berdosa jadinya. tak yah lah sindir2

      0

      0
      • Myasthenia gravis says:

        kalau ingat dosa…xde la jadi artis….

        0

        0
        • thephenom says:

          artis = art = seni

          iaitu orang yang terlibat dalam seni

          apa itu seni ? rasa2nya semua dah tahu apa itu seni.

          Salah ke seni tu ? Berdosa ke seni tu ?

          0

          0
        • LoLa says:

          artis..

          apakah hukum mendedahkan rambut??

          apakah hukum berpakaian x mnutup aurat??

          apakah hukum bersentuhan dgn bkn muhrim??

          smua itu prlu dijawab sblm mnjadi artis..

          jwpnnya?? korg pkir la sndri..masing2 pnah bljr pendidikan islam msa skolah kan~

          0

          0
  2. fizz says:

    setuju ngan abg nara…dah alang2 nak ngamuk mention jer trus nama..lg senang..klu nak hide x pyh nak jerit2 kat twitter…jerit dlm hati jer sudah…

    0

    0
    • ciK iLa says:

      stuju ngn NARA…sng xpyh org teka2 huhuhu

      NEW MAYBELLINE EYE LINER -http://nescafeaisnyum.blogspot.com/2011/06/i-love-eyeliner.html

      0

      0
      • Tina Tenuk says:

        Takut kena saman laa ..tupasal x taruk nama…zaman skang ni paham2 je laaa selain diorang suke trun naik mahkamah tuk cerai berai dorang suke gak nk saman menyaman ni…

        0

        0
  3. manisluarcantik says:

    sindir2 dulu…kias2 dulu…kang mention2….berapi lak kang..kikiikiiiee~ ;P dA x tahAnbAwu mentiiOn.. ;’)

    0

    0
  4. Twit N View says:

    bagus2, mcm nie ler artis malaysia yg celik teknologi, gunakan sebaik mungkin…
    kalau tak jln gak baru main tarik2 rambut kat set…kan…

    0

    0
  5. agak2nya dia kata dkt sapa la kan?alahai dunia artis..

    0

    0
  6. redcarpet says:

    sound jelh dpan2..klu rse diri tu xdhormati oleh org len..org laki klu pmpuan cntik wt hal tkut nk sound dpn2 ker??nk jaga ati knon tp kecoh stu mesia plk..

    0

    0
  7. jabun says:

    hanya pengecut yg mencarut

    kat twitter either facebook..

    0

    0
    • dun says:

      dan juga blog…

      0

      0
      • lala says:

        betul tuh…mcm dorang je ad twitter…saje je tuh…ye lah rmi yg follow dorang.

        0

        0
        • sharifah tanjung rambutan says:

          hehehehehe oppss..

          hanya blogers yg educated mcm nara ni yg membuat

          komentor mengamuk sesama sendiri…hehehe..

          0

          0
        • sempoi says:

          betul..abg nara relax je, traffic nuffnang dia naik laju..tp reader blog dia pulak yg mngutuk bagai..dapat ‘pahala’ free je..

          0

          0
        • Kurus says:

          aku sokong abang nara..
          aku suka sekarang abang nara dah lebih realistik.
          aku sokong fiz fairuz
          aku sokong aaron aziz
          aku sokong fasha sanda.

          this has to be brought up. dont let ourselves be bullied by those who are not responsible.

          0

          0
        • Kurus says:

          anyhow…forgiveness is the best medicine…

          n um..dont use the word profesionalisme, if u dont know what it means

          0

          0
    • apakah?? says:

      rasanya dia tak mencarut..baca betul2 la bro..

      0

      0
  8. sue says:

    pebarang men twet2..law btl la anak lelaki!! kasi tipon itu org la..habaq btl2 yg ang mmg xpuas at gan dia..kan mudah!
    jgn la nk poyo sangat..
    law ang tu kaum pompuan mcm pasha tu xdak al la pakai twet mwet ni..

    0

    0
    • apakah?? says:

      lorr..de beza ke laki ngn pompuan nk luah pe yg dia rasa..

      0

      0
    • dun says:

      kata sue kepada fizz melalui komen dlm blog dan bukannya dgn memberitahu terus kepada fizz sperti komen die sindiri di atas…..

      0

      0
  9. sarah_nina says:

    agaknya itulah cara dia untuk lepas kan tension dia.. karang lama2 pendam mau sakit jiwa… kalau mention pulak panjang lak issue.. hmmmm

    0

    0
  10. donut_cute says:

    siti nur fathia lagi ke? ari tu aoran mengamuk pun sbb dia. org nk jadik artis ko pun nk jadik. org ikut jadual ko ikut kepala ko je

    0

    0
  11. mmwana says:

    Mcm2 ragam artis ek… Suka tak suka, be gentleman nasihat bebaik. Ingat mengingati dlm kebaikan dan kesabaran. Jgn amuk sana sini tak tentu bijik butirnyer…

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/06/hari-raya-aidilfitri-bakal-mendatang.html

    0

    0
  12. cun says:

    Ni adalah marketing strategi untuk promote drama terbaru die yg bakal kuar nanti… Propa je lebih… nak ngamuk2 kat twiter n FB bagai, leh geng dgn fasha sendat ni…

    0

    0
  13. terrarossa says:

    hahahahahaahhaa…..mari mengamukkk..mari mengamukk….agaknye dah smpai musim mengamuk kot…..

    0

    0
  14. mimi says:

    hanya bandi je yang boleh amuk..yg lain xbole

    0

    0
  15. yang says:

    tak amik iktibar abg seth tan marah ritu pelakon tu…hehehe

    0

    0
  16. kaki_g0ssip says:

    AGAKNYE TWITTER NI MMG TPT UTK ARTIS LUAHKN KEMARAHAN EK! PLUS UTK MENGAIBKAN SATU SAMA LAIN.

    0

    0
  17. Kata orang says:

    blog dan media hiburan pun apa bezanya…? sama sahaja. Banyak berkias, supaya realiti dan fantasi dapat diadunkan sekali dalam satu bekas. Kekadang, bila tiada berita hendak disampaikan, cerita pun diolah mengikut bayangan penulis. Apabila ditanya, siapa? mulalah melalut menjawab.

    0

    0
    • durian says:

      betol. selalunye disbbkan media atau blog mcm nie la yg salu tutup periuk nasi artis/pelakon baru. pelakon baru yg baru nak up terus down balek bila blog mcm beautifulnara nie bukak aib dan olah cerita mengikut kepuasan sindri.

      xyah ckp panjang la, cth tedekat siti saleha. elok2 org tu nak tambah fans, dia pegi letak plak gamba2 siti saleha becuti yg buat pembace tafsir lg teruk dr yg cerita sebena.. kesian pelakon baru yg berbakat mcm siti saleha.
      favoritism gak la beautifulnara nie, nak2 skali lisa surihani feveret bg nara tuh

      0

      0
      • wannnnnnnnxxxxxxxxxx says:

        tau xpe… mmg poyo je site nih.. wa bkk pn sbb saje je nk tgk favoritism.. dgn yuna bkn men lg kecewa cz tukar style tudung.. elok la jgk asl kn brtudung.. lisa yg xtudung tuh die puji2 plk.. pelik2.. sori ye peminat lisa… pape pn,
        BN SUXX!!

        0

        0
  18. Dauspozi says:

    Kat Twitter, kitaorang panggil ni UNMENTION a.k.a anmensi… huhuhu.. Artis Malaysia ni kuat anmensi betul..

    0

    0
  19. Eta says:

    hadoiii….laman sosial disalah guna..jd medan perang plak…jumpa je la org tu..ckp elok2 dulu..lau x jalan jugak baru cakap kasar….tu pun nak kena ajar ker….melayu2…nak kata tak sekolah,5 6 tgkat sekolah korang…kang kata bodoh.ngamuk lagi…daku x sokong mana2 ehh…utk peringatan bsama jer..mana la tau kita pun hadapi situasi yg sama…

    0

    0
  20. RADHI says:

    salam abg nara…fan page fb abby abadi dh x der yek?sy search x dptlh…. sedihnye…

    0

    0
  21. purple says:

    fathiha..fathiha..dlu ko wat kt aaron..ni ko wt lgi..mayb die x de twittr kot 2 die x nampk org perli2..

    0

    0
  22. ayie says:

    tak macam ngamuk pun ayat tu.. lebih pada luahan rasa jer.. memandai jer abg nara ni kata org ngamuk… tuduhan melulu ni. insaflah bang nara oiii

    0

    0
    • sarah_nina says:

      Setuju… biasa aje.. aku pun selalu luahkan perasan sakit hati kat twitter gak tanpa mention nama orang yg berkenaan..cuma bukan artis kan.. so orang tak ada pun peduli. hehehe..:P

      0

      0
  23. ibu says:

    manusia2…kang terlebih ckp kata itu ini…x mention nama ckp x jantan…kan elok dia ckp berlapik tu….bkn masalh jantan x jantan……

    0

    0
  24. BumbleBee says:

    mcm2 hal… yg cast dr ‘dewa cinta’ macam tu pe’el nyer… yg dr stanza cinta mcm ni kerenahnyer… sumer nak guna medium tweeter…ape korang yg artist ni dh x tau nk guna function sms ker? mesti nak bgtau followers yg korang tgh marah kt sipolan instead of sound direct to that person secara tertutup without aibkan sesiapa? aperlaa… kalo dh tau budak tu baru n ko artis dh lama so tunjuk ajar, bg nasihat elok2…x payahlaa nk update kt tenet… rasa lega n kurang rasa marah ehh kalo followers tokok tambah komen2 yg mengapi-apikan dan tolong kutuk skali pada org yg terkena? bukan nk back-up org yg salah cuma betulkanlah caranyer…bukan dengan trend mcm ni..

    p/s: claim dh lama dlm industri tp still gak tak boleh berfikir dgn matang baik buruk guna medium internet utk melepaskan rasa tak puas hati…public figure plak lg…hmphhh~

    0

    0
    • errrrrrrrr says:

      poyo ar ko bumble bee…biarlah dia…biasa jerk ayat2 dia tuh….xde mecarut pon….teguran jerk tuh kt org yg xreti2…..

      0

      0
    • chef says:

      sokong awak 200%

      0

      0
      • sharifah tanjung rambutan says:

        aku sokong bumble bee 500% ko sokong sape tu CHEF? ai dah hilang minat gan fizz semenjak dia buat lawak bodoh kat twitter dulu..

        sekarang ai minat siti nurhaliza..bini datuk K..

        0

        0
    • dun says:

      – kata si bumblebee terhadap artis yg tak gentle itu melalui blog gosip dan bukannya bertemu sendri dgn artis tersebut seperti yg dikatakan olehnya tadi…

      0

      0
  25. yume says:

    bang nara.. ayat yang last tu x payah ler… hak fizz nak mention ke tak.. lagipun x rasa macam fizz mengamuk pun…

    0

    0
  26. ana lulu' says:

    nur fathia ni mmg bermasalah. kwn aku kat tv3 ckp. mmg betul die baling along (pengarah stanza cinta) dgn hp sbb bengang. tp along baik sbb backing die. bajet diva sgt.

    0

    0
  27. pasha sendat says:

    lepas tu media or blogger batu api.. lagi la parah industri ni..

    0

    0
  28. majun sangkut says:

    cm ni la perangai pelakon baru…dulu abg long mengamuk..skang ni abg chik…ko xya belakon lagi la Fathia…harap muka je cantik..tp perangai mcm haram je..eh, kalau bukan ko heroin Stanza Cinta tu, kteorg tetap nonton la…tuka je pelakon…abis cerita….Fazura lagi cun la…

    0

    0
  29. aku says:

    confirm ke fatia?

    0

    0
  30. meluat says:

    aku tak paham la artis2 yg meroyan kt twitter pasal kesalahan artis lain dtg lambat la ape la… kalau pasal dtg lambat, klau tiba2 ko yg meroyan tu tiba2 lepas ni dtg lambat atas sebab2 yg tak disengajakan, ape ko rase? malu kot sebab penah meroyan psl artis lain lambat tiba2 diri sendiri pulak lambat.. walaupun sebab ko tu munasabah pun, tp still ko lewat…… so baik diam je kot.. lain la kalau ko meroyan cakap ade org nak rampas almy dri ko… sbb ko tau ko takkan rampas hak org.. bg aku, kalau nak meroyan ape2 kt twitter ke fb ke make sure ko takkan buat benda yg same… masa akan dtg mane kite tau ape akan jadi kan? ape2 je laaa….

    0

    0
  31. suri says:

    Kita pun manusia biasa, ada time bole sabar tp bab keje cr rezeki mau x ngamuk yelah nti bile terbabas jadual org lain dah x bole buat keje seterusnya,kena cop x disiplin plak. Org nak berlakon dia pun nak, klu mcm iqram tuh tgk 1 rcgn kat tv, dia ada 3 jam loceng sbb susah bgn pg, p berlakon plak dgn makcik yg x bole lewat tuh, nih fathia pun nak ngikut, kawen kan br tau, pojiah gous pun dah blah elok la tu

    0

    0
  32. adie says:

    kalau dah namanya ARRRRRTI$$$$$. mmg la bermasalah. sape2 yg rasa takde masalah, nak rasa ada masalah, jadilah artis yg kononny MILIK MASYARAKAT, ROLE MODEL..(sape angkat dorang ntah sampai tahap mcm tu). pelik.

    0

    0
  33. makan cili says:

    pa ke stail..sikit2 nak tweet!!bising..ko bagus sgt ke?

    0

    0
  34. pari-pari says:

    fizz xmengamok pown..twitteR dye..SUKe ATy dYE LA

    0

    0
  35. pari-pari says:

    fizz xmengamok pown..

    0

    0
  36. sham says:

    bkn fathia kot…yg sorg lg kan ade jugak…izreen azminda tu? mana tau dia ke? or si chomell fana tu ke?

    0

    0
    • jabbawockey says:

      kalo dah “tak habis-habis” dan “lagi” tu di mentioned kan… saper lg yg kter dengar kontroversi dlm stanza cinta tu before this?? (kes baling tepon, x dtg set smpai kene g jemput, artis lain dlm set yg sama marah)

      0

      0
  37. Prema Yan says:

    Kenape nk marah2. Jom sex nak. I ghairah mlm ni

    0

    0
  38. diorang sepatutnya sedar tanggung jawab yg diorang pikul apabila bergelar artis
    setiap apa yg diorang buat dan cakap, sumernya menjadi tumpuan

    Entry Terkini:
    Cerita JUVANA TV3 Bakal Ada Pelakon Baru?

    0

    0
  39. basshunter says:

    dia ni pn da mcm pasah jugak meroyan dlm twitter..
    bising2 dlm twitter tp x mention name…penakot namanya tu..hahaha

    0

    0
  40. Suri says:

    Mcm Aaron juga hehe Seth tan pun hilang romantik

    0

    0
  41. didi says:

    kecoh la artis mngamuk pn nk bising,,biasa la,,dh nama pn hidup,,mmg jmpa dgn mcm2 mslah,,jumpa org mcm2 prangai…ramai ja org mengamuk kat fb tp nara xbz body plak..konon sbb artis mengamuk bleh jual cerita kat paper,,come on la…craps!!!!

    0

    0
  42. purple says:

    realistik r sket whai Didi..sp nak bce cite org biase..yg org xknal..artis pn org biase but org knal..np u bce gosip artis ni klu nk tau gosip org biase?

    0

    0
    • didi says:

      ko sengal,,mentaliti rendah…cmana la negara nk maju klu ada rakyat otak sempit mcm ko..tak btamadun…

      0

      0
  43. purple says:

    iye k Didi? Anda pasti?

    0

    0
  44. kesuburan says:

    sabar..sabar separuh drpd imann.

    0

    0
  45. Arlene says:

    haaaaaaaaaaah, ntah bt0l ke ntah tdak di0rg ngamuk dkat fathia… x psal2 si fathia jdi mgsa… yg fizz p0wn sme, mentality 0rg kmp0ng… kl0 dah x puas hati tu pgi jmpa dgn artis tu bgthu jelah msalah pe… yg nk luah2 dkat twitter knpa?? sr0nok tg0k 0rg ftnah2 0rg lain?? haiyaaaaa… artis zman skrg mcm knak2…

    0

    0
  46. sharifah says:

    betul ckp ana lulu tu. fathia ni mmg bermasalah la. dulu masa buat kerja part time pun dtg lmbt. in the end, everyone kene tunggu die. dah la tu tak ckp sorry pun! fyi,die ni mmg dr dulu takde disiplin. my bestfriend went to school wit her once and said fathia ni selalu kene denda sbb dtg lambat. muka je cantik tp tu pun she wasn’t as pretty as she is now. i tgk gambar die kat skola dulu lain sgt. she’s not a natural beauty. the power of make up can really make someone look gorgeous and she must have spend a lot on them!

    0

    0
  47. rimasdenganduniaseni says:

    Aaron Aziz dah pernah, FASHA SANDHA SELALU dan semalam Fizz Fairuz la pulak…
    wahaha,,,,,,,,

    0

    0