Written by AbangNara | February 25th, 2013

Satu langkah yang bijak daripada Fizz Fairuz apabila dia membuat laporan polis berhubung kontroversi kes putus tunangnya bersama isteri orang. Laporan tersebut telah dilakukan di Balai Polis Damansara kira-kira jam 1.43 petang pada hari Rabu minggu lepas.

fizz fairuz tunang

Tujuan Fizz Fairuz membuat laporan tersebut ialah untuk melindungi dirinya selain tidak bertangunggjawab ke atas bekas tunangnya, Azlyn Massiela sekiranya sesuatu terjadi selepas dia memutuskan hubungan dengan wanita tersebut. Fizz turut menyatakan yang sepanjang tempoh dia berkawan dan berhubung dengan Azlyn, dia tidak mengetahui wanita tersebut adalah isteri orang.

Yang pastinya, Fizz Fairuz telah menerima salinan surat nikah di Thailan antara Azlyn dan suaminya Ramli. Diharap kemelut yang melanda semua pihak di dalam kontroversi ini dapat diselesaikan secepat mungkin sebelum ia lebih melarat di kemudian hari.

P.S: Video persembahan tarian bayang-bayang yang super awesome.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to Fizz Fairuz Buat Laporan Polis Kontroversi Tunang Isteri Orang

  1. akulah aku says:

    aku takdela nak salahkan sape2. tp bile sampai buat laporan bagai, nampak macam fizz jenis yg suka lepas tangan.

    0

    0
    • Garu kepala says:

      Ni Bab ke berapa plak ni.. ketinggalan plak aku baca novel ni. Ish3..

      *Tengah nak baca balik bab sebelum nya…

      0

      0
      • Bored says:

        Kat Melodi kelmarin pakai baju ni jugak… Cuba lah tukar sikit penampilan tu. Dalam sinetron luar sinetron sama jugak.. Btw, sinetron ni episode ke brapa dah ye?

        0

        0
        • suka Sabree Abu says:

          tapi kan, yang aku nak tengok sangat ialah surat nikah ‘bekas’ tunang dia tu..
          knp x tunjuk je kan?

          0

          0
        • aNak Hayam says:

          apa yang penting isu status Azlyn ni masih dalam keraguan sangat….nampak mcm Ramli adalah watak yang tidak wujud sementera Fizz menyelamatkan diri dari terus dihina atas perilakuanya terhadap almy nadia…..

          apakah yang akan terjadi…oh Adakah kita kan teruskan di dalam jerat sinetron ini….hermm…

          0

          0
        • Olga says:

          lembap nye nara update! berita ni minggu lepas punye story la!
          sekarang ni dia dh tutop buku!

          0

          0
        • berita tamil says:

          si azlynn nampaknya menonggek ketika disarungkan cincin kejari manis beliau oleh seorang mafia yg poyo diberi name fizz fairuz..tp sayang baru2 dikejutkan dgn berita bahwa si tonggek azlynn ini nampaknya seorang yg GILA n MENTAL…manakala mafia ini sering mendakwa diri nye teraniaya dan tidak mahu memberikan sebarang komen..takut kerana salah xgitu en mafia oii…

          0

          0
    • Obe Gemuk says:

      Tunjuk je la surat nikah tu kalau btol2 ada… selagi tak tunjuk, selagi tu lah cita ni akan meleret mcm sinetron Indon…

      0

      0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      eleh tengok muka pon dh tau si fiz ni orang nye cmana kau macm tk tau pulak ..kalau tk tkan dia dengan rela hati bertunang ngan lynn dn dia leh lupa kan si Almy nadia ngan sekelip mate aje tk gitu……fiz pandai memainkn peranan dia…..tunang pas tu putus n pas tu lagi gi buat police report konon nye takot berlaku ape2 kt diri dia eeeeeeee tk logik nyeeeeeeee apeeeeee punye kejadah dia buat police reportttttttttttt !! ape2 pon undi lah BN sokong lah perdana menteri kite pak najip ok….idop pak najip idop BN !! lov u pak najippppppp !

      0

      0
    • K.A.A says:

      aneh2 je mereka ni..

      0

      0
  2. enw says:

    ermmm…,bgus laaaa….

    0

    0
  3. siti says:

    lagi? huhu..

    0

    0
  4. she says:

    cube tunjuk mane surat nikah, mane muke Ramli tue.. baru orang caye.. nie taknak komen, taknak bukak buku lama.. kalu FF nie bukan retis, takdenye kuar cite die je tiap2 minggu… so kalau nak suruh mulut peminat diam, wartawan taknak tanye.. tunjukkan bukti anda tak menipu…

    0

    0
  5. miamor says:

    saya boring.boring sinetron ni.muka mafia yang sama.pls abg nara.dah dapat penyelesaian baru abg nara buat kronologi kes dorang ni. -.-

    0

    0
  6. macam2 says:

    bab ni aku sokong kena bertindak bijak….

    0

    0
  7. matt says:

    Tujuan Fizz Fairuz membuat laporan tersebut ialah untuk melindungi dirinya selain tidak bertangunggjawab ke atas bekas tunangnya, Azlyn Massiela sekiranya sesuatu terjadi selepas dia memutuskan hubungan dengan wanita tersebut.”

    Amboiiiihh3..selepas menjatuhkan maruah seorang wanita n famly die seantero malaysia, ssenang je ko nk slmtkn bontot ko ek..’baek’ punye jantan..

    0

    0
    • ooopsss says:

      betol la tindak dia report polis ..kl si azlyn tu blh tuduh almy nadia tertibe x mustahil dia blh wat something ag teruk..maybe kt fizz atau diri sdri…ape po aku sokong tindakan fizz report polis…tu 1 hitam putih…kpd yg kate fizz nk lps tgn tu…diam je sbb org yg ckp tu tentu si azly yg sedang menyamar..AWAS……AHAHHAHAA

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul..w/pun x suke fizz tp tindakan dia buat laporan polis adalah betul.at least ada hitam putih untuk lindung diri.xla kena backfire kemudian hari. apa2, boleh berlaku. cuma 1 je jalan penyelesaian. kes ni kena bawa mahkamah syariah. kalo betul seperti yang didakwa, azlynn & ramli kena kawin balik. kalo cerai pun x sah. jangan main soal hukum.

        0

        0
  8. ............... says:

    bagus tu memg bagus…tpi mcm si fizz nk lepas tangan…kan aku dh ckp…tiga2 eko ni kena bersua muka n berbincang…..kalau cam ni smpi bila pn x abis….y seorang tuduh sana..yg sana tuduh sini…wat sidang akbar jer….poyo btl le dia org ni….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    moral nya..jgn mudah percaya pada seseorang yg baru kita kenal…pd pendapat sy pendidikan dan pengetahuan agama AZLYN sgt cetek,seharusnya dia tahu akan batas seorang isteri wlu pun berstatus isteri ke2…utk fizz pula jln la terus ke hadapan, perbaiki kesilapan yg lalu byk2 muhasabah diri..

    0

    0
  10. momoktomok says:

    paling kesian, tentunya Almy Nadia.

    0

    0
    • dedaun says:

      malu nye kalau aku jadi si azlyn ni… nauzubillah… jauhkanlah aku sekeluarga dari perkara2 yang macam ni…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ala si almy nadia ni bukan bini si fizz pun.si fizz ni pun bukan laki orang dia ada hak buat pilihan untuk jadi bini dia.setakat pakwe makwe bile2 bleh putus.lagipun aku dengar dari kawan punya kawan punya pok sedare.family si fizz ni bukan berkenan sangat ngan almy gedik siot.

      0

      0
  11. anonymous says:

    abg nara laju je tulis cerita pasal org… lajuuuuu je! anak kecik lg bang! ohoi bukan sng nak jaga anak tahu!

    0

    0
    • mulut celupar says:

      oi..kau xpyh lah ckp anak org..if abang nara xupdate blog,kau jugak terkial2 nnt.p main jauh2..huh!!

      0

      0
    • adoilahnye says:

      dah name blog gosip hburan bagai.if ko xske cite cmni ko jgn klik blog gosip.ko klik blog tazkirah ke pe.pilihan d tgn kita.x suke jgn bace.ko pn jgn la salu tgk blog gosip ni takut sok anak ko ske bergosip lak..heh.

      0

      0
    • adoilahnye says:

      @anon.dah nama pon blog gosip dan hiburan.kalau ko tak suke ko p la klik blog tazkirah ke ape.ko pon ak nasihatkan jgn selalu tgk blog gosip ni takut sok ko ada anak, anak ko suke bergosip lak.heh

      0

      0
    • hantu says:

      ntah hapa2 komen ko ni.. x pasal2 babitkn ank kecik org lain.. sukahati abg nara la.. dah ini bakat dia! yg ko g bace sape suruh.. hish!!!!!!

      0

      0
  12. love is cinta says:

    ramli halimunan,,,

    0

    0
  13. ohsemeseme says:

    hmmmmm…

    fizz fairuz,
    mcm mana dlm masa setahun kenal tuh boleh xtau latar belakang?sepatutnya berkawan dgn anak dara org,mesti la jumpa mak bapaknye tuh..and isnt that too early for u after u broke up with almy nadia and then u went out with someone else and terus decide utk bertunang?semudah itu ya?

    azlyn,
    kalau betul awk ni dh berkahwin,mengaku je la..kalau betul awk ni sakit mcm yg dikatakan suami awk tu,tunjuk surat doktor ke ape ke..knp mainkn perasaan orang?

    ramly,
    kau ni pun satu..dh ade isteri,cukuplah..ni nk tmbh lg satu lpas tu xjaga..bila org tu dh bertunangbr nk jd mengaku..mak bapak azlyn tu pon tah tah malu sbb anak kawen kt thailand..org kalau nk kawen ramai ni patutnye mampu bela,jaga..ni kau biarkn azlyn ni kurang kasih sayang n perhatian!

    0

    0
  14. apada says:

    aku sokong dia buat report polis. dia buat repot polis bermakna dia tahu undang-undang. sekiranya si perempuan bekas tunang amik legal action. fizz ada defence dia. ada laporan polis. salinan surat nikah dan sebagainya sebagai evidence utk submit dekat court. bukan lps tgn semata2.

    0

    0
  15. aku says:

    drama ni dh makin menarik, kalu indon ciplak citer ni wat sinetron, mesti ada byk scene bulat2 mata, muzik2 saspen, tibe2 muncul org dr pintu…watak baru, ramli yg mengaku azlyn isteri, azlyn yg kehairanan, fizz yg keciwa, almy nadia yg gelak terbahak2 kt rumah tp kontrol depan media (good job almy)….pastu siap ade scene flashback kt oversea..danok ataupon golok thailand, curlass sgt!! nak lagi.. nak lagi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      pas tu, nanti kat ending bagitau “tiada kaitan dengan yang hidup dengan yang mati”. statement adalah poyo walhal realiti hidup

      0

      0
  16. Mok CiQ says:

    thanks abg Nara page nie da back to normal

    thumbs up !!!

    0

    0
  17. mulut celupar says:

    tindakan yang bijak..kalo aku di tempat fizz pun aku buat laporan polis ( anggap fizz betul je la )..

    0

    0
  18. anony says:

    korg senang la ckp..cube korg duk kt tmpt dorg..tggu n lihat jerla..xpayah nak melatah sgt….

    0

    0
  19. asha says:

    yang si sorang ni pula kau ni komen je lah apa yang patut…tak perlu lah kau nak kaitkan anak yang masih kecil lagi……kalau abg nara tak tulis cerita kang kau juga yang sibuk nak ambil tahu…..

    0

    0
    • aku sokong ko says:

      Btol tu asha.dah name blog gosip hburan bagai.if ko xske cite cmni ko jgn klik blog gosip.ko klik blog tazkirah ke pe.pilihan d tgn kita.x suke jgn bace.ko pn jgn la salu tgk blog gosip ni takut sok anak ko ske bergosip lak..heh.

      0

      0
  20. Darul Makmur says:

    sudah2la menulis tentang hal neh, lagi byk org bercakap selagi itulah dosa bertambah-tambah, Lyn tak seburuk yang diperkatakan..terima la semua ini sbg qada dan qadar…kun fayakun…“Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: “Jadilah!” maka terjadilah ia.” (Surah Yassin : 82)

    0

    0
  21. Azlyn yang MONGOK says:

    Aku beria2 tunggu nak tgk FF nak komen apa kat melodi…tgk2..hampeh..jawapan sumer nak melari kan diri jer..FF patut nyer kene r tunjuk kan bukti yang dier tu x mfitnah Azlyn..kalau tak selagi tu laa org akan igt kau fitnah Azlyn tu…si Azlyn tu pun satu..kalau ko rasa kau bukan isteri org, bagi la statement n bukti yang boley mengukuhkan lagi statement “FIZZ BOHONG” ko tu…ko kan giler glemer..time ni laa ko nak dapat kan glemer ko tu..Bongok nyer Azlyn Masiela…puikk

    0

    0
  22. DAYOT says:

    FF curang mase masih b’kawan dgn almy..
    dlm tempoh setahun kenal azlyn,dia masih jgk ade hubungan dgn almy..
    tamaknya?
    dlm melodi pun semalam FF ckp hukum karma alam..
    dia ngaku yg dia da dpt balasan..
    kesimpulannya: PADAN MUKA KAU!!!

    0

    0
  23. truji says:

    ye lerrrr ff oii………..
    tapi curang tetap curang…..

    0

    0
  24. pejaltua says:

    Pejaltua nak cakap.

    Fizz, kata x nak aibkan mana2 pihak…kau tunjuk bukti. slagi x tunjuk slagi tu kau aibkan azlyn messylah and her family. slagi tu orang bole kata kau memfitnah. kalu betul pun si Azlyn messylah ni sakit, tunjukkan, takkan lah family dia tataw dia sakit??

    ramli tu mana? tampilkan. kata bini no 1 da tau, da tu kau nak sorok balik langsir nape? keluarlah dayus. bini no 1 mana? kata da cuti sama2 kat london, baik gitewwww, x sian ke kat madu sakit. kena tuduh mcam2.

    Fizz tindakan kau buat report polis tu betul. kalu aku jd azlyn messylah, aku p report polis gak pitnah ni wei pitnahh. awat lembab sangat azlyn. bergerak lah. unless kau betul da nikah ko ngaku je la..

    0

    0
    • backup la diri sendri says:

      Azlyn diam jer r sbb dia mmg salah…kalau dia x salah,dah lama dah dier amik tindakan..sbb dgr citer mmg family dia ni jenis berduit n suka saman menyaman ni kalau benda x betol..so, kalau dia dah diam ni…maknanyer apa?..paham2 sudaaaa

      0

      0
  25. Fizz junior says:

    Tak sabar nak tgk fizz kena saman pulak.. Senetron ni masih panjang ye kawan2.. Kita tungguuuuuuu

    0

    0
  26. ye saye says:

    dah boleh cgt nih ganti cite filipina LEGACY kt tb3…mggu ni pon dah last episod…ekekekekek

    0

    0
  27. bosan dgn ko azlyn says:

    Aku beria2 tunggu nak tgk FF nak komen apa kat melodi…tgk2..hampeh..jawapan sumer nak melari kan diri jer..FF patut nyer kene r tunjuk kan bukti yang dier tu x mfitnah Azlyn..kalau tak selagi tu laa org akan igt kau fitnah Azlyn tu…si Azlyn tu pun satu..kalau ko rasa kau bukan isteri org, bagi la statement n bukti yang boley mengukuhkan lagi statement “FIZZ BOHONG” ko tu…ko kan giler glemer..time ni laa ko nak dapat kan glemer ko tu..Bongok nyer Azlyn Masiela…puikk

    0

    0
  28. sasha says:

    kesah dorg nih lebey kurang mcm citer Adam & Hawa plak.. si Johan nk meminang si Ain yg masih bgelar isteri org a.k.a wife Am…tp dlm kes Fizz ni, SUDAH pun slamat bertunang! aiyarkk….manyak berat woo ini mcm…haishh..to Fizz,more carefull on next episode in your life n make sure jgn curang laa biler otw bercouple,kn dah susah..ok..

    0

    0
  29. tatitu says:

    mungkin tak nak tunjuk surat nikah sbb ramli tu usahawan fofular, ramai yg kenal.. jeng3… :P

    0

    0
  30. nokia cap bulu kaki says:

    biarla apa org nk kata tp buat polis repot adalah pkara yg betul..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    tkkan tk tau background azlyn tu….dh angkut balik kg dia di raub…dh kenalkan kt sedara mara makwe baru, katanya anak datuk….hai entahlaaaaa….

    0

    0
  32. Siti Fatimah says:

    Yg nyata, kes ni dah selesai. Fizz dah mengetahui kebenaran, suami Azlynn dah mengaku minah tu isteri die dgn tunjuk sijil nikah kpd Fizz dan sbgi suami die lebih kenal isteri sendiri yg ‘sakit’ ni, Fizz dah minta maaf kat AN, dan sekarang dah melaporkan ke pihak polis untuk melindungi diri sendiri. Jadi, apa lagi yg tak puas hati?

    Kenaper nak tunjuk sijil nikah utk tontonan umum plak. Itukan dokumen peribadi. Dah la diorang kawen sembunyi2 kat overseas, kalau tunjuk kat public, kan ke mengaibkan diri sendiri?? Fizz pun takkan nak tunjuk sijil nikah org tak baik aibkan org kannn??

    Dah la die kene tipu dgn minah ‘sakit’ ni, korang nak kutuk memanjang. Kang kene btg hidung sendiri! Sbgi umat Islam kite kene redha. Setiap yg terjadi pasti ada hikmah nye. Sape jahat, sape salah, terserah la kpd Allah swt yg membalas nyer. Kiter dok kutuk memanjang menambah dosa je

    Kpd Fizz, moga lebih berhati2 memilih pasangan hidup lepas ni dan hargailah wanita yg dah ada dpn mata. Tengok betapa Allah sayangkan wanita. Baru kat dunia Allah dah bg balasan mcm ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju. Fizz pun dah bgtau kan x nak mengaibkan pihak yg berkaitan. Kalau dia tunjukkan salinan sijil nikah org lain maknanya dia mengaibkan mereka. Tak pasal2 pulak nanti Fizz yg kena saman. Dia lodge polis report utk protect diri dia drpd hal2 yg tidak dijangkakan di kemudian hari.

      0

      0
  33. sheero says:

    pasni nama fizz akan di tukar jadi FIZZ RAMLI…
    sbb ramli tu adalah fizz…
    watak yg dicipta utk cover line…â„¢

    0

    0
  34. loli says:

    drama yg mloyakan!!

    0

    0
  35. Darul Makmur says:

    tolonglah jgn buat fitnah lagi, Lyn x berapa sihat..dan tolong bagi dia peluang, tak perlu tuding jari salahkan dia, hanya org yang terhampir sahaja memahami keadaan dia, tak perlu kita bercakap sekiranya kita tak tahu perkara sebenar, anggapla semua ini ketentuan dari Nya..terima qada dan qadar Allah dgn hati terbuka…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ce cerita perkara sebenar

      0

      0
    • simpang malaikat 44 jd mcm ni says:

      Dimana ya unsur2 fitnah tu ? Si Ramli dah bgtau & mengaku ppuan tu bini ke 2 dia, Skrg nmpk ppuan tu yg buat fitnah kt Ramli, krana xmengaku yg dia dah berkahwin dah jd bini ke 2 Ramli..Ppuan tu gak dah mengaku kat FF yg dia mmg dah berkahwin dgn Ramli…tp ppuan tu bagitau kt media kata FF malukan dia & familinya krana putuskn tunang sdgkn dia xpenah berkahwin..katanya….hisshhhh…mmg ‘sakit’ la ppuan tu….berbelit2….mak bapak ppuan tu pun satu hal, kluar la jernihkn keadaan…nmpk sgt famili dia yg bersalah !…klau btul kena fitnah, dah lama famili dia duk berkokok kt press…ni x, duk diam2 kunci pintu…nak kluar umah pun xbrani….dah malu…..

      0

      0
  36. zed zaidi says:

    Saya akan ambil tindakan trhadap fizz, azlyn dan romly!!

    0

    0
  37. AntiEnti says:

    Surat nikah di Thailand boleh diphotoshop. Belum tentu asli.

    Yang saya hairan, kenapa Fizz waktu bertunang tidak pakai baju melayu. Tak respect ngan orng tua ke..

    Mana tahu Fizz reka2 cerita ni. Si Ramli tuu, mungkin kawan si Fizz.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      elehhhhhh dia eksen tunang ajeee jadi tk jadi kawin tu blakang cerita lahhhhhhhhh ! lu ni macm tk tau aja lah rilek la !!

      0

      0
  38. Pelangi razzaq says:

    Sudah2 ler…. Kita tak yah nak ambik ‘port’ sgt citer diorg nih….

    0

    0
  39. Wan Z says:

    Saya rasa bekas tunang dia mcm bekas isteri Jimmy Shandley……..sewel dan desperado….

    0

    0
  40. akakkk lg pagi ni says:

    si ex-tunang ff ni.. tau sbb apa sakit?? sbb ramli kan dh kata.. jumpa pon jarang2 skali.. 2x sebulan.. gila ko.. br kawin pehtu dpt jumpa 2x je sebulan.. tu x sempat nk nangandung dh pied blik.. x pon masa jumpa tu pied.. rugi la si ex ni.. betul x? tu yg bila laki xde.. dia p menyenyam ngan org lain.. ada laki pon mcm xde.. itu dia ckp la.. kan dia ngaku sendiri.. kawin mcm x kawin.. kepala otak kau.. bg statement mcm tu.. npk sgt la kejahilan agama ko ni.. kalo dh akad tu.. sah la kawin ko tu.. x kira la ko kawin kt planet mn pon.. dh gatal sgt nk kawin.. pastu x ngaku.. udah jdik mcm ni.. yg si mak ff ni pon satu.. mentang2 family bengap ni kaya.. oooooooooooooo ko terima la.. materialistik punya org tua! mentang si almy tu ala2 gitu je.. x la plk ko suruh ank ko kawin.. konon la sgt nk besan kaya kan.. haaaaa hambikk ko.. dia kenakan nya ko balik.. nasib mak ff ni x kena stroke.. kesimpaulan nye citer dorang ni.. ex ff ngan mak dia sama je.. sorang sakit sbb lama x dpt.. yg tua lak mandang kemewahan.. 2×5 je.. itu la hikmah nye.. menyakiti hati org lain.. Allah byr cash.. x tunggu sampai ff kawin pon.. kalo aku jd almy pon aku nk hingin ngan ff ni.. sebenarnya dlm hati nk balik ngan almy aku rasa.. TAPI nk buat mcm mn? dh malu.. trpaksa la bg statement nk npk keinsafan sikit2.. propa je lebeyyyyyy..

    0

    0
  41. lily says:

    xminat fizz fairuz…

    0

    0
  42. dudu dodo says:

    PADAN MUKA SEBAB PERMAINKAN HATI PERASAAN ORG.KAN TUHAN DA CAKAP,DIA AKAN LINDUNGI ORG2 TERANIAYA.PADAN MUKA FIZZ

    0

    0