Written by AbangNara | June 11th, 2012

Kisah cinta antara Fizz Fairuz dan Almy Nadia nampaknya masih ada sinar harapan lagi. Semalam, menerusi BiPop, Fizz memaklumkan yang dia masih sempat mencuri masa untuk menjaga Almy Nadia di hospital setelah Almy menjalani pembedahan apendiks. Namun Fizz mengakui yang dia tidak pernah memaklumkan kepada Almy tentang hal lamaran.

fizz fairu dan almy nadia

Ikuti temuramah penuh antara BiPop dan Fizz Fairuz di bawah untuk mendalami isi hati si jejaka ini.

BIPOP: Jadi, kamu berdua sebenarnya masih hangat bercinta?
FF: Kami masih bersama. Malah, semasa dia sakit di hospital gara-gara pembedahan apendiks, saya ada mencuri masa menjaganya.

BIPOP: Kamu berdua selalu berjumpa ke?
FF: Memang apabila sibuk dengan komitmen seni, kami jarang berjumpa. Balik saja dari penggambaran, saya kepenatan dan tidur. Saya faham di pihaknya, dia pasti terasa dan sedih apabila kami tak selalu berjumpa. Saya akui apabila terlalu sibuk dengan dunia saya, ada kalanya saya terlupa hal lain, begitu juga dia. Tapi itu tidak beerti saya melupakannya. Saya percaya dia sendiri di pihak wanita akan gementar apabila terus diasak hal perkahwinan. Tempoh percintaan kami pun boleh dianggap lama. Jadi semestinya ramai mengharapkan ia akan berakhir dengan kesudahan yang indah.

Baca entri ini sepenuhnya untuk temuramah penuh.

BIPOP: Bagaiman pula isu lamaran yang dikatakn tidak dimaklumkan secara langsung kepada Almy?
FF: Memang benar saya tidak pernah memaklumkan hal lamaran itu secara langsung kepadanya dan saya yakin dia tahu mengenainya menerusi kenyataan dalam media massa. Bagi saya, apabila ingin melamar seseorang, kita takkan cakap secara langsung kepadanya. Saya hanya menyuarakannya kepada keluarga. Ia hanya menjadi niat yang saya suarakan dalam hati. Hakikatnya niat itu saya pernah suarakan sejak tercalon pada ABPBH2009 dan ia dipanjangkan hingga ABPBH2011.

BIPOP: Tertekan dengan isu kahwin?
FF: Jujur, saya akui apabila isu ini diperbesarkan, saya sendiri tertekan. Hal nak kahwin ini bukan perkara mainan. Malah ada yang melihat apabila saya dikatakan seperti bermain tarik tali atau cakap tak serupa bikin, akan timbul pula saya takut nak kahwin, bimbang populariti yang semakin diraih kembali jatuh. Tak kurang juga yang melihat apabila saya menang ABPBH2011, saya mula hidung tinggi. Hakikatnya, tiada langsung rasa sebegitu. Malah saya percaya, anda kami berkahwin, rezeki itu akan terus ada. Saya sendiri juga memilih tawaran berlakon sebaik mungkin kerana itulah punca rezeki dan sebagai wang yang perlu dikumpul untuk berkahwin. Orang di luar sana senang cakap sudah berlakon pasti duit sudah banyak. Setakat nak kahwin, kalau sudah ada RM10,000 dalam tangan memang dah boleh melangsungkannya secara sederhana. Tapi dengan status selebriti yang kami pegang, pasti ada mengharapkan ia lebih daripada itu.

BIPOP: Ada gangguan insan ketiga dalam hubungan ini?
FF: Tak wujud langsung insan ketiga dalam hubungan kami. Terpulang kepada yang menilai. Cuma saya harapkan Almy tak cepat melatah. Apabila dia mula melatah, akhirnya kena pada batang hidungnya sendiri balik. Dia muda… darah mudalah katakan. Kalau nak tuduh wujud insan ketiga, siapa sebenarnya yang dikaitkan mempunyai hubungan dengan seorang lelaki baru-baru ini seperti dipaparkan di dalam sebuah majalah. Siapa yang menjerat diri sebenarnya.

Abang Nara tak tahu nak cakap apa selepas membaca temuramah antara Fizz Fairuz dan Bipop ini. Senang cerita, kalau hati sudah suka, tak perlulah tunggu lama-lama. Mana yang boleh dipercepatkan, baiklah dipercepatkan. Jodoh memang sudah ditetapkan tetapi kita sebagai manusia kenalah berusaha sedikit. Tak gitu?

 

 

 

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to Fizz Fairuz Akui Tidak Pernah Maklumkan Hal Lamaran Kepada Almy Nadia

  1. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 18
  2. ye ke? says:

    yeleteww

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  3. podah says:

    ko mmg first la mengong!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  4. torpedo says:

    hmm…ye la fizz…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  5. ex-gf fizz fairuz says:

    THIRDDDD! jangan jelesssss phewwww

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  6. Anonymous says:

    iteww 4th!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  7. yourselfcome1st says:

    org sekeliling yg btanggungjawab dgn tindakan seseorang dlm dunia skrg ni…suka sgt jaga tepi kain org, dgn kritik bnda2 yg x mendatangkn faedah, nk puas kan hati semua..mmg smpai mati pun tak sudah.

    be yourself by following God’s rule. not human.

    -insan yg tak sempurna-

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  8. ex-gf fizz fairuz says:

    Ittewwww niewww X-gf sebenar fizz, ittew tawu lewwww perangai fizz mmg mcm tewww haaa.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  9. nk propa boleh? says:

    semoga kekal abadi. zzzzzzzzzzzz

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  10. Anonymous says:

    tak faham lah fizz ni. mula2 baca nampak mcm syg lagi kat almy, last2 part mcm perli2 almy pulak. psycho lah mamat ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
  11. Sshh says:

    jgn tunggu lama2 la..nti klau asyk undur jer tkt masuk perigi buta plak..klau kita tengok org brcinta lama sgt pun muak plk..tkt bercinta bkn main lama..tpi bila kawin sekejap jer..jgn nk salahkan almy atau fizz..tpi klau x ad angin x kan pokok bergoyang..cuba tnye lofa btl x?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  12. luvlavender says:

    tunang la dlu at least..anta tanda ker..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  13. ainakhani says:

    Setakat nak kahwin, kalau sudah ada RM10,000 dalam tangan memang dah boleh melangsungkannya secara sederhana. Tapi dengan status selebriti yang kami pegang, pasti ada mengharapkan ia lebih daripada itu.

    kepada fizz fairuz, kalau nak kahwin buat saje mana yang termampu :) Islam tu kan mudah. Tak perlu nak belanja besar-besar even yang kahwin tu selebriti. Bukan masuk syarat wajib kahwin kena belanja besar :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
  14. bunga says:

    Biasa manusia blm kahwin tanya bila nak kahwin and bla..bla..bla… tapi fizz u should understand perasaan wanita, ialah tak akan nak kawan lama tanpa sebarang ikataan, kita wanita fizz kalau diasak bila nak kahwin kita akan terasa bingit.. terlalu lama sgt berkawan pun tak elok… jk mmg awak ingin jadikan almy nadia itu isteri awak, at least awak hantar merisik dulu baru almy rasa yang awak sgh2. terlalu lama sgt berkawan nanti tak jadi kahwin kang aru masuk angin keluar asap. perkara yg baik jgn terlalu lama lengah2 kan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  15. Elly says:

    TeamFizz. Sorry Almy.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  16. elyana says:

    jangan dicerita lagi lah..
    tak sudi, blah je. tak payah buat drama romantik depan orang.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  17. AIDA says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
  18. meeradriana says:

    payah jugak bcinta lama²..
    kesian almy..
    tapi mungkin fizz fairuz nak wat suprise kat almy..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  19. Beban asmara says:

    Beban asmara. Cinta yg penuh masa’alah. Jangan fikir dua tiga kali, tetapi berkali kali……… Solat minta pertunjuk Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. [...] Kisah cinta antara Fizz Fairuz dan Almy Nadia nampaknya masih ada sinar harapan lagi. Semalam, menerusi BiPop, Fizz memaklumkan yang dia masih sempat mencuri masa untuk menjaga Almy Nadia di hospital setelah Almy menjalani pembedahan apendiks. Namun Fizz mengakui yang … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ntahler says:

    baik ko bla jer almy.. fizz fairuz ni sebenarnye buaya.. sbb tu dia x kesah kan ko sangat.. BUAYA ok.. cuma wartawan x gosip sangat pasal dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  22. Jeng jeng jeng says:

    kalau bercinta lama2, lepas kahwin mesti 2,3 thn jer dpt bertahan kerna dah jemu. Salah satu sebabnya kebanyakkan kita manusia dlm proses bercinta ni ada yg lama dah kahwin n nikah jer belum. Bila kahwin perkara tu mcm dah biasa sangat. Bila rasa bosan mula lah cari lain yg lebih fresh. Sebab tu tak baik bercinta lama2. Byk dugaan. Tapi bkn smua orglah. So bagi yg lama bercinta n tiada ending bgs cari org baru yg lebih baik, kenal hati budi pas tu kahwin trus.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  23. nida says:

    fizz jahat.. sian almy nadia.. kekasih mane yg tak terase kalu segala2nya die dgr drpd org lain. kite nak la dgr dr mulut kekasih sndiri. pastu burukkan awek kate cepat melatah la apela. die melatah sebab dah jenuh dengan perangai kau tau tak! almy, plis la tinggalkan je fizz tu. he don’t deserve you. he doesn’t even deserve to be loved.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  24. ygadil says:

    skrg ni isunya bkn psl kawin, tapi hubungan tu dah dingin, so stop ckp psl kawin, baiki hubungan dulu…kalau ada jodoh teruskan…kalau tidak,lupakan saja…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. zz says:

    ape2 jelah korg ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    tolonglah almy jgn termakan pujuk rayu fizz, nak kawen bukan sari dua, lelaki macam ni kalau xbercerai jawabnya makan hati sampai ke mati la. so please tinggalkan fizz, mencari masalah saja ni. fizz ni jenis lelaki, sebelum dan selepas kahwin aktiviti nya tetap seperti sebelum kahwin. jenis lelaki xbetah duduk di rumah ni. kesian isteri kesian anak2 nanti.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  27. sarina says:

    maybe sebab cara Fizz bercouple tak seperti artis lelaki bercouple. dia tak promo couple memasing. contoh kalau si artis perempuan punya birthday, si lelaki tunjuk hadiah atau tempat depa celebrate.. padahal bukan laki bini lagi kan. dan kita terus letak remark dia dingin. dan dia pun mengaku pihak perempuan (teman wanita tu terasa hati). at least dia tak la pung pang mcm artis lain dah peluk cium, sekali kahwin ngan org lain. sure tak elok gak kan. kita di luar ni jgn la terus judge org. at least kita nasihatkan almy, buat solat istikharah, solat hajat, kalau dia memang jodoh, insyAllah. kekadang tak semestinya masa couple dia layan kita bak puteri, sekali dah nikah, lagi hipokrit. i mean yg basic dia tak buat. lupa birthday, lupa apa-apa yg sentimental ni memang normal. kakak aku yg dah kahwin cakap. kekadang dalam 10 benda kita cari pada lelaki, ada satu benda yg buat kita rasa boleh get along, tolak ansur, apa yg buruk pada kita, kekadang itulah yg mengekalkan sesuatu perhubungan atau perkahwinan. lelama bila lupa birthday tu dah jadi biasa, tapi benda lain full of surprise, doa dan restu suami tu yg penting. Si Fizz ni low profile, pernah tau masa tu raya haji, dia drive mak dia pergi rumah kawan mak dia utk beraya. n semua org tak sangka yg dia datang. some guys, jgn harap la kan. tapi dia tak. kira anak yg boleh diharap. status artis popular. (ni sebelum dia masuk anugerah tu semua). saya komen ni bukan nak menangkan Fizz. both Almy n Fizz pun saya suka. adat la merajuk n kecik hati. tapi percayalah jgn la benda kecik (konon dingin) tu menyebabkan kita guna alasan utk cari lain. sabar tu penting. if tak leh nak proceed. jgn aibkan dia, tak kira la laki ke perempuan. sebab yg tahu hanya kalian. tapi bukan kita hipokrit bila kita tak share ngan peminat. cuma kadangkala berdiam tu lebih baik. dari situ juga org atau peminat nilai camne kita handle perhubungan kita. kita yg peminat ni doa yg elok kan lebih baik dari menjadi batu api(konon nasihat) tapi ayat kita tu tak nampak pun mcm nasihat, nampak pada menghasut. tak best kan kalau kita di tempat Almy, n org duk provoke mcm tu.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • tok kadi says:

      buang yg keruh amik yg jernih.. baru teguh peribadi.. sedangkan lidah lg tergigit, apa pula yg hidup berpasangan ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  28. Korang bangang ke ape? Fizz tu mmg dh taknak si almy ni ha… Dah lama sgt bercinta sampai dingin dh..dah lunyai si fizz ni kerjakan si almy tu, dulu masa mula2 nk top,dua2 dok satu umah di kwsan BA tu,pastu bila dh top,si fizz ni dh mula lupa diri.korang nk tau tak yg si fizz ni ada simpan scandal di setiap negeri?klau dia outstation,confirm dia sauk minah2 yg giler glamor dia tu, just nk main je fizz ni pun…
    Si fizz ni ada bersepah “makanan” dia,sbb tu dia tak heran dah dgn almy… Cuma benda ni tak kantoi je,tggu sorang bekas “makanan” dia bukak mulut,habis mamat ni..lps tu cuba baca ayat last yg dia salahkan almy psal ada org ke3..almy tlg la bijak skit,ko blah tinggal fizz ni weiii…takut nnti kena siplis je,sbb dh ramai sgt oooppppsssss…ko couple je dgn mamat pelakon baru yg jgak buaya darat mcm fizz,baru padan muka kahkahkah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  29. Korang bangang ke ape? Fizz tu mmg dh taknak si almy ni ha… Dah lama sgt bercinta sampai dingin dh..dah lunyai si fizz ni kerjakan si almy tu, dulu masa mula2 nk top,dua2 dok satu umah di kwsan BA tu,pastu bila dh top,si fizz ni dh mula lupa diri.korang nk tau tak yg si fizz ni ada simpan scandal di setiap negeri?klau dia outstation,confirm dia sauk minah2 yg giler glamor dia tu, just nk main je fizz ni pun…
    Si fizz ni ada bersepah “makanan” dia,sbb tu dia tak heran dah dgn almy… Cuma benda ni tak kantoi je,tggu sorang bekas “makanan” dia bukak mulut,habis mamat ni..lps tu cuba baca ayat last yg dia salahkan almy psal ada org ke3..almy tlg la bijak skit,ko blah tinggal fizz ni weiii…takut nnti kena siplis je,sbb dh ramai sgt oooppppsssss…ko couple je dgn mamat pelakon baru yg jgak buaya darat mcm fizz,baru padan muka kahkahkah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  30. fizz fairuz ooo fizz fairuz…janda nak x mcm i auwwwwwwwwwwwwww

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. tasha says:

    Kalau laki dah ngaku dia tak romantik, mmg dia tak romantik la tu.
    Tapi laki tak romantik cam laki aku masih igt besday dan apa2 yg penting dlm hidup awek dia (skang bini dah). Cuma takde main seprais seprais. Dia bagi duit ko beli la hadiah untuk diri sendiri huhuhu. Banyak kali gak aku menjeruk rasa. Kengkadang nyesal pun ada. Fizz ni dah kategori tak romantik tahap tenuk. Langsung takde inisiatif dan jaminan. Lagi dasat dari laki aku. Kesian kat ko Almy.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  32. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    sudahhhhhh lah fiz !!!! kau nk simpan si almy ni sampai tua ke ! bila dia dh tua sikit dh tk laku pas tu kau tnggal kn dia konon nye tkde jodoh gitu ?????? orang lain mateair staon dua taon dh tunang dn kawin yg kau ni mateair dh nk dekat 10 taon lamar pn tk tunang pn tk ! sampai bila si almy ni nk tunggu !!!!!! dia tu pompan tkan dia tehegeh2 nk paksa suroh datang melamar huh !!!!!!!! otomatik la……dlam masa sepulo9h taon mateair kalu kawin dapat 10 anak jambu punye huh !!!!!! dh lah almy tk payah lagi lah nk tunggu si fiz ni !!!! sape2 yg ada hati n suka n sayang ngan almy rembat aje jangan tunggu2 lagi ok !!!!! lov u almy……

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      nk kena tunggu pulak sampai mak fiz balek dari umrah ….kalau mak dia kate ok almy ni jodoh nye fiz baru fiz leh datang melamar…..kalau mak dia kate tk ok camana pulak ?????? tk ke terperanjat berok si almy nanti huh !!! dh lah tunggu sampai betaon2 at last habok pn tadak !!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. mizz says:

    kan…kan…aku dah kata mst fizz byk alasan dia…pndi2lah fizz ko nak cover..siap wat statement almy ngn org lain lahh bagai sbb org tuduh ko ada girl lain…byk sgt hafal skrip ni jawapan pun mantap…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0