Written by AbangNara | December 1st, 2010

filem ngangkung

Hebat gila. Walaupun tak sehebat filem 2 Alam yang sehari sudah dapat kutipan RM2 juta, filem Ngangkung kini sudah pun cecah RM3.2 juta dalam masa 6 hari. Filem terbaru lakonan Shaheizy Sam nie nampaknya memang pecah panggung dalam erti kata pecah panggung yang sebenarnya. Kami tak tengok lagi filem ini tapi dari apa yang kami dengar, memang lawak gila.

Ada sesiapa yang dah tengok filem Ngangkung nie? Sila share dengan kami pendapat anda pasal citer nie. Mana tau makin ramai yang pergi tengok lepas membaca komen anda. Time inilah nak membantu filem tempatan yang betul-betul bermutu. Tak gitu? Apa pun tahniah kepada semua yang terlibat dengan filem Ngangkung atas kejayaan ini.

129 responses to Filem Ngangkung Kutip RM3.2 Juta Dalam Masa 6 Hari

  1. shiro says:

    mmg bezzzzzz…tak rugi…hahaha

    0
    0
  2. selasih says:

    well…first..
    okey,xtengok lagi..ingat nak baca komen org yg dah tengok….

    0
    0
  3. kasut tumit tiggi says:

    mlm nie baru nak p tgk kat alamanda…esok baru leh komen la….huhuhuhu

    0
    0
    • kasut tumit tiggi says:

      dah p tgk semalam….memang best..lawak…

      -lg2 masa time lan pet pet ckp siam masa dia nak wat pemujaan no ekor….

      – hantu pun lawak jgk….\

      – lakonan puteri mardiana mmg daring….huhuhuhuhu

      -tp tetido gak masa last citer 2 sbb slow ckit…

      -korang p la tgk, mmg x rugi….semalam kat alamanda mmg ramai orang p tgk ngangkung…..meriah….!!!!!!

      0
      0
  4. Ieqa Riko says:

    wahhh..bagai langit dgn bumi cite ni dgn 2 alam.. x yah nk promot2 bagai nak rak tapi dpt kutipan lg hebat dr 2 alam..hehe bagus

    0
    0
    • Don says:

      kat sini kita bleh wat kesimpulan,orang yang riak dan takbur serta menghina orang tuhan bayar cash sebijik kat depan muka..so skang apa lg dia nak riak? XD

      0
      0
  5. nur arin says:

    em…betulke 2 alam dpt 2 juta dlm sehari sbb tgk kat galaksi aritu pg servey xder org tgk pun….

    0
    0
  6. emilda says:

    sam ni mmg boleh jadi pak lawak sebenarnya….and leh di kategori kan pelakon terbaik..da berapa filem da die berjaya buat filem tu jd box office!!!

    0
    0
  7. deela says:

    Giler best citer ni…. Aku bwk ank2 g, btl2 pecah perut… Ingat week end ni nk g lg, bwk ank2 sdara skali…

    0
    0
  8. HAn says:

    biasa2 je…xdela best sangat pun saya tengok..

    0
    0
    • nameless says:

      mmg

      0
      0
      • cik mek molek says:

        a’ah, x la best sgt….huhuh..lg klakar adnan sempit…ni bese2 je…x lawak la sgt..bese2 je..jln citer pn…hmm..x best sgt..huhuhuhuhu…..yg pnting mmg ada babak tergantung….

        0
        0
    • bunga says:

      betul3. biasa2 je. kelakar lagi adnan sempit. :D

      0
      0
    • reen says:

      aha xdelah best sgt2. Tapi okla lawak gak. Xbest sbb ada babak cam tergantung, bab si eira tu dpt tau si lakinya beli nombor ekor. Siap nangis2 berkemban, apa ntah motif berkemban tu. Yang pelik xde scene diorg gaduh entah.

      0
      0
  9. yun says:

    abg nara ,, tolong betulkan filem 2 alam dapat kutipan RM2 juta.. tgk kat laman web finas kutipan kasar hanya 0.35 juta je…
    http://www.finas.gov.my/index.php?mod=industry&sub=cereka

    0
    0
  10. aku moden says:

    best…mmg sgt best.aku g tgk cete ni 2 kali.

    0
    0
  11. nurelle says:

    well..i da tgk last week..mmg klaka r..bt de scene yg rme sgt glak n xnk stop..smp xphm pn pelakon tu ckp pe senanye..erkkk…:OO

    0
    0
  12. asyaf says:

    adnan sempit best lg,, filem nie xbrpe sgt,,

    0
    0
  13. f says:

    cerita nih lawak…best..tapi adnan sempit lg best

    0
    0
  14. a b c says:

    lawak giler……………

    0
    0
  15. cokletchip says:

    cite ni bole la.. best jgk. lwk bole gelak2.. tp motif cite mcm x brape je.. pasal suke men nmbor..

    0
    0
  16. feruz fuad says:

    Br plan nk tgk hr ni.. 2 alam best ker?

    0
    0
  17. kami warga klang says:

    mmg best gile oke… aku p tgk dgn laki aku n adek2 aku..
    gelak je.. mmg lawak abis….
    yg lom g tgk lg, wajib tgk,.. mmg pecah perut korg gelak..
    tp aku leh plk bantai tdo time last2 tu.. hahaa

    0
    0
  18. cik mimie says:

    hari pertama tayangan da pg tgk ngan family.. best gler.. awal2 lg da glak gler2.. mmg best! walaupun lawak tp ada pengajaran.. best! 4.5/5 bintang aku kasi

    0
    0
  19. anne says:

    nk g da aritu gn miloy..tp org ‘GSC’ tu announce..NGANGKUNG da sold out…

    0
    0
  20. suffer8zine says:

    wahhh nk tgk la mc ni

    Terkini : Sebab-Sebab Doa Ditolak

    0
    0
  21. Miss _Z says:

    Hello semua.. i dah tengok nangkung nie.. well,for my opinion,cite nie tak HOT sgt mcam Jangan Pandang Belakang Congkak yang kelakar giler tu… But moral of the story sangat bagus kepada sesiapa yang suke sangat mengangkung tu.. hehe.. Congrats kepada produser2 kat Malaysia nie sbb kebanyakkan filem2 keluaran Malaysia sangat berkualiti dan banyak pengajaran!. So Keep it up!

    0
    0
    • hirwaniey says:

      btul tu.. jgn pandang belakang congkak 2 gelak tak berhenti langsung.. yg ngangkung ada juga part yang boring ckit… tp mmg best cita ni..

      0
      0
  22. nunin says:

    mmg best..hahaha~
    xbley blah time scene pendita(mazlan pet pet) tarik telinga hantu ajak balik n amek gmbr org pengsan(siap wat peace)…nk masuk pesbuk katanya..
    xrugi tgk…nk kasi 4 bintang lah kat citer ni

    0
    0
  23. Breakeven says:

    ~ metafora je..sindir..2 juta di alam lain~

    0
    0
  24. ain says:

    best..lawak..ada moral of story..pegi lah menonton..

    0
    0
  25. Gegeh says:

    citer nih aku tak paham.. aku der tengok.. actually Jangan Pandang Belakang Congkak tu better.. coz dia punya storyline tu mmg elok.. lawak smpai habis.. Ngankuung nih plak tetiber dekat2 nk habis tu boring jadinya.. dh jadi mcm cerita serius plak….aku bnyak tertido tgk citer nih.. tak best mana pun..bak kata Fauziah Nawi.. biase jer.. org2 melayu jer pantang dgn citer khurafat semua pakat g serbu.. xde ape yg best melainkan bosan yg hado

    0
    0
  26. yana says:

    sgt best okey citer nie..kalah citer lawak seram yang lain..setakat nie citer lawak seram ngankung nie yang terbaik yg pernah aku tgok..laki aku nie bukan kaki tgok citer melayu tmbah lg citer komedi melayu..aku yg paksa dier tgok citer nie sbb shahazeiy sam.. but citer nie uat aku ang laki aku ketawa smpai kuar air mata siap laki aku ckp dgn aku klu citer cmni..gie tgok 2,3 kali pun dier sgup..
    aku suka part hantu posing atas lori alar2 model…giler lawak..hantu tue uat muka alar2 seksi….
    sapa yg belum gie tgok..gie la tgok..sumpah tak kan mengecewakan korang….aku ingt nak gie tgok lagi la nanti….

    0
    0
  27. berry says:

    dh tgk cte ni last week.. >_< mmg bessstt, klaka..
    tp xpham nape sam wat mulut dia cm2.. sore sam jd bsar.. [mybe nk nmpk matang kot sbb dh jadi ayah kan..] + asik tarik nfas n gsok idung cm org seme2..
    sy lbey ske sam gne sore bese.. ckp pn lbey jelas

    0
    0
    • miss_pinky says:

      BERRY: MYBE WATAK DIE DLM TU CMTU KOD.
      TP MMG DLM CITE NI,SAM XKLAKAR SGT,JUST BEST TIME DIE JOGET TIME KENA NOMBOR TU.
      :)

      0
      0
  28. Budak says:

    So konpem x rugi la kalo p tgk citer nie ehhh?…heheheee

    0
    0
  29. Blog Sensasi says:

    wow mmg hebat………2 alam lagi hebat la kan…..40 juta sasaran hahaha

    0
    0
  30. froggy says:

    dah 2 kali nk pi tgk.. sold out manjang je tiket… nampk gaye kenala pi bli awal2.. kerja asyik balik lambat… huhuhuhu…..

    0
    0
  31. RiRi says:

    td baru ke booking..sok mlm mau g tgok kt times square :)

    0
    0
  32. cha says:

    best cite ni..xrugi tgk..awl2 cite dh wat lawak..mmg meghiburkan..

    0
    0
  33. Granite says:

    Hari Ahad lepas nak pegi bawak anak2, tapi tiket semua sold out. Pastu hari Isnin aku tengok ber2 je tanpa anak2. Ada gak la part yang boleh dibawa gelak, tak la rasa rugi bayar duit tiket. Cuma bagi aku, Adnan Sempit & Jangan Pandang Belakang Congkak 2 lebih kelakar.

    0
    0
  34. abg rambut segak says:

    liat sikit nak menonton filem melayu di pawagam…takut frust.

    0
    0
    • RiRi says:

      nk thu best ke x..ley survey kt youtube ke….kt kwn2 ke..

      sape lg nk tgok cite melayu klu bkn kite org melayu..huhu..x sume cite melayu yg x best..de gak yg best..huhu :)

      0
      0
  35. jai says:

    best..tp best lg adnan sempit..saheizy sam tak klakar sgt..tp klakar lg kat adnan sempit.tak sbr lak nk tgk flem kongsi..tu mcm best

    0
    0
  36. RiRi says:

    nati cite HANTU MAK LIMAH BALIK RUMAH plak yg kuar kt pawagam.. ^^

    0
    0
  37. Kangkung says:

    best la..klaka pch perut,tp lg best adnan sempit asenye,Adnan smpit lawak mmnjang dr awl cite smpi hbs, Ngangkung ni dah hujung2 cite tu dah kurang ckt lawak2 nye

    0
    0
  38. mach0 says:

    boleh la cite ni utk mghilangkan bosan.aku smp tngntuk nk mampus tgk cite ni sbb aku dh expect diorg akan guna cara lawak yg sama….hmmm bosan gile,tp org semua gelak ms tgk,aku je tak gelak..diorg gelak smp aku tak dgr apa yg pelakon2 tu ckp..hmm..sound quality kn improve skit ag..aku tak tau la aku rs tak kelakar pon cite ni.biasa je.adnan sempit lg best

    0
    0
  39. Azreeny says:

    ye…bila biskut bertemu merry…hahahaha lawak dowh part tuh!

    0
    0
  40. tukang sibuk says:

    dua dua xbest…ahahaha..Mr bean lg best!!

    0
    0
    • tukang sibuk says:

      yahoo…12 org dislike! more2….mr bean mengajar kita jgn jd org bodo! mendalamm maksud karektor dia..hahaha

      0
      0
  41. minnie says:

    jangan pandang belakang congkak 2 juga yg paling lawak gilerrrrrrr

    0
    0
  42. nur says:

    mmg terbaik! sedey,klakar,seram,everything in single piece of movie.. great ever! :)

    0
    0
  43. Reena says:

    Disebabkan mak mentua aku yg belanja, so aku layn jer lah..ok lahh..takde lah sampai aku ketawa beria-ia. Rating aku bagi 3 bintang out of 5.

    0
    0
  44. syurga itu indah says:

    best gile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku x tipu…!! cerita ni lawak sbb sume actor main peranan….bkn actor utama je…termasuk la actor sampingan termasuk hantu2 tu…
    tp mmg best….! actor yfg top cume sam, tp x dinafikan 2 kawan die tu mmg byk membantu…

    g la tgk! sgt recommended!

    0
    0
  45. nyna says:

    part yg best mse nyanyi dlm kete bile tetibe kuar lgu bentuk keagamaan…terus senyap…sendiri tgk..sndri terasa….n yg pling best skali bile adegan ckp klntn…so funny…jumpe bomoh siam yg ckp klntn…x fsal2 org yg x biase ckp klntn blh ckp klntn….apa2 pn….enjoy coz dpt gelak 1 panggung

    0
    0
  46. MaMa says:

    FULL MARKS! Kami satu family dah pergi tengok..komedi seram yg menghiburkan. Penuh dgn pengajaran! Yg muslim jauhi KTM!

    0
    0
  47. minimoy says:

    heeee…mmg bestz gilezzzz….^.*x rugi bayo tiket 11 riya….

    0
    0
  48. askrie says:

    sorry to say, filem ni BOSAN BOSAN BOSAN gila!

    LAWAK BODOH!

    sorry, cerita ni mmg tak bermutu lgsg, xde lawak yg educated. budak darjah 5 pn boleh buat filem macam ni la. sangat2 mengaruT dan ANNOYING!!!

    jalan cerita terlalu klisye. & da dapat agak apa yang bakal jadi seterusnya.

    sorry to say again, rugi sape yang pegi tengok! membazir duit aku je doeee tengok cite ni. trailer gempak bagai. tapi plot hampeh, lawak hampeh..

    0
    0
    • jesika says:

      betul.. tak best cerita ni. best lagi adnan sempit. aku naik menyampah tengok orang sebelah aku gelak sakan bila kelua part yang aku rasa tak kelakar pon.. petu siap2 toleh-toleh kat aku. rasa nak bangun kelua panggung je. annoying gila…

      0
      0
  49. gegeh says:

    kat sini boleh share video ke tak ek..hehee

    0
    0
  50. RiRi says:

    urmmm…mcm2 pendapat de..de yg kata best…de yg kata tak…(aku dh booking tuk esok mlm nye tiket..) hrp2 citenye ok..huhu..

    0
    0
  51. ainniy says:

    mmg ketawa pecah perut dr mula sampai akhir.
    lawak spontan & mesej2 yg disampaikan dengan cara yg menyentuh perasaan. tahniah pada pengarah & penerbit serta pelakon yg bijak memainkan hati & perasaan saya ketika menonton.

    0
    0
  52. xx says:

    best glerrr cter ni..sape2 yg x tgk lg..gi la tgk cpat2, x rugi…sakit prut tgelak lam wayang, hlg sakit paler..hehehe…..5 bintang laaa kasi kt cter ni…wooo…hehehe

    0
    0
  53. SWEET says:

    alaaa relex la bang

    0
    0
  54. putri shhh says:

    best gilerrr ne wyg..cm lawak adnan sempit jua.haha

    0
    0
  55. putri shhh says:

    besttt gla ne wyg..cm lawak adnan sempit jua..hahaha..i like..!!

    0
    0
  56. paling kelaka dialog… ‘tok nenek cucu nk tumpang lalu’ then ‘hantu’ tu jwb ‘bila mase plak aku kawen ngan datuk kau’ heheheh…
    mmg filem hantu tp tetap ade social critic lai…

    0
    0
  57. saza says:

    Ngangkung ermm biase2 jer..I ni kaki wayang..mmg imagine cite nie best..tp mcm xde ape2 yg rase bleh gelak guling2
    Agak xpuas hati..sbb ending cite ni agak xbest…tp I ttp support filem melayu!!
    Tgk ngangkung la dripd 2alam.:ahahaha

    0
    0
  58. cichi says:

    bebaloi dgn RM10

    0
    0
  59. puteri mayang sari says:

    best ker??? bile la nak g tgk nie..

    0
    0
  60. dara pingitan says:

    mmg besh..
    abg nara g lh tgok
    sy bg 4 bintang untuk cite ngangkung nii..

    0
    0
  61. Tok Kadi says:

    cerita ni xkelakar sangat, cerita 2 ALAM LAGI KELAKAR!!

    0
    0
  62. DiaNA daMia says:

    ReEN : Kn AdA bIni DiA mRh DiA cOz MaiN eKor..
    MINIMOy: AwAT MhL bEnO tIkET 11 RiYal? AkU g Rm 9 jEK..
    tP cItER Ni BeSh…sKalI mAIN dUa RooM..PeNuh Lak tU

    0
    0
  63. unknown says:

    hoho ngangkung the best tp tak dpt tgk dua alam lg sbb dah tawu tak best. eh bkn tak best la, sbb cinema full. almaklumlah, 2 juta kan hahahaha

    0
    0
  64. imran says:

    cite ni mmg terbaik!!!
    rugi x tengok..
    mari sama2 kite pecah panggung cite ngangkung!

    0
    0
  65. coka-coki says:

    mmg terbaek..lawak pon lawk gak…seram pon seram gak..yg penting ending die bg sindiran yg terbaek…mcm nk tgok ag je…

    0
    0
  66. KakLong says:

    Citer ni ok…sgt2 ok..
    sape2 yg rasa tak best tu sebb dah expect tggi melangit..
    so lenkali kalo masuk panggung, jgn expect ape2 ok..
    n jgan compare kan citer ni ngan adnan sempit..
    adnan sempit is adnan sempit laa..
    citer ni genre seram komedi…so takkkan la nak melawak je sepnjg masa…even watak sam pun lain..
    baru ada kelainan..

    0
    0
  67. Fiza says:

    Antara cerita Melayu yg best.. Kelakar la jugak.. Tp ade beberapa kelemahan… Proses dubbing xkemas lah.. Suara byk lari. Wondering lah, kenapa filem2 kita kena masukkan suara kemudian padahal kalau tgk movie barat cthnye, suara pelakon yg asal waktu berlakon digunakan. Jadi watak dan situasi nmpak real dan tak kaku..
    Kemudian, watak Tasnim tu menganggur, tp rumah sikit pnye besar n ade keta.. Mcm xlogik lak..
    Pastu watak eira time malam2 nk tdo tu xpyh la makeup kot.. Natural je pun.. Muka dh lawa pun.. Ok tu je..

    0
    0
  68. duck wan says:

    kah3 aku baru tgk td..ok la..ade part2 yg lawak la…not bad la…..nak tgk 2 kali pon bleh…leh gelak lg sekali..ikkiikik

    0
    0
  69. ann says:

    xrugi tgk cite ni… mmg best

    0
    0
  70. fadah says:

    memang besh citernya….
    citer seram komedi…
    memang layan..
    rugi x tengok…

    0
    0
  71. diya says:

    2 alam sehari dpt 2 juta??

    bang nara, sila check balik sumber bang nara nih..

    0
    0
  72. Lady_minHo says:

    cite nie mmg best..nk2 ad sam..pebret tu…hikhik…
    y pling x thn hantu duk posing ats kete tu..bikin gelak nk pecah perut je..hahhahahahahahahahaha

    0
    0
  73. jenglot says:

    bg aku lg better dr adnan sempit..lawak dia best..two thmb up..tgk 2x cite ni

    0
    0
  74. ieda21 says:

    ari tu g kuching..saje nk ilang boring nk g tgk ngangkun sbb i fanatik sam…tp full house!…kat sarawak pun penuh panggung….respek gile la!…masih kempunan nk tgk…x tahu la sempat tak tgk kt melaka……kt swak dah x sempat dah…..tapi respons kebanyakan semua positif..congrats ngangkung!

    0
    0
  75. yume says:

    saya dah tengok gak!! BEST!! part paling kelakar time Sam cakap loghat kelantan tu ngan hantu posing tunjuk kaki atas keta..

    pelakon2 pun best… Sam, Azad ngan Angah memang pelawak terbest lah!

    saper tau siapa yang jadi hantu x blh blah tu? :D

    0
    0
  76. kaklang says:

    klakarr biaser jerk..filem kapoww lg bestt ..

    0
    0
    • Budak says:

      tgk kat Alamanda smlm…mmg penuh dua2 panggung…kta movie ni best n lawak sgt….starting tu ok la part angah telah di r****s ehem nyer…tp barisan tgh jer yg ketawa?????
      tak byk mane pun scene klakar nyer…
      cma citer ni byk pengajaran…overall aku bg 2* stgh…BIASA jer citer nyer….pd sape yg tak tgk lg…tgu jer la kua kat tv time raye nti….

      0
      0
  77. melur says:

    mlm td g tgk .. mmg best, penuh panggung smlm.

    0
    0
  78. chuliya says:

    citer ni best,tgk citer ni asyik nk gelak je hehe….

    0
    0
  79. namakutipah says:

    dah tengok mmg besh!!!setiap kali nk book tiket musti full house..nk x nak terpaksa amek kul 11.45..tu pon penuh gak..naseb baek booking awal..jalan cerita yg sangat best..lawak dia sempoi gle..gelak sampai xleh nk cover ayu dah…:) terbaeklah!!

    0
    0
  80. Kasih says:

    mmg best, mmg btl2 berbaloi… tetambah tag line drg tu KTM – Kuda Toto Magnum, hehhehe…

    lawak2 gak tp ttp ada pengajaran nya….. dh tgk 2 kali dan nk p tgk lg lah hehehe…

    0
    0
  81. belum berkesempatan nk tgk..tp kebanykkan cite2 AI & DL semua meletop2..memang mantap dorg ni,.,.

    0
    0
  82. putri shhh says:

    cte ngankung ne best..cz wlaupn citer ne byk lawak tp byk jua pengajaran kta ble jadi kan teladan :)

    0
    0
  83. darlene says:

    dah tgk.. best la gak..

    0
    0
  84. yaya says:

    mmg best gler citer nih..rugi abg nara x tgk!!!

    0
    0
  85. bulan says:

    filem bodoh
    macam org yang tengok sama bodo dengan director

    0
    0
  86. Adol says:

    Aku dah tgk filem nie, memg best, tp pangung aku tgk x pecah.. ramai org gelak je..huhuu

    0
    0
  87. angah says:

    best uh. lawak yg sempoi.. suka tengok. tak rugi ase nye.

    0
    0
  88. azsyraff says:

    gua rase gua nk tgk crite 2 alam lg terbaek… hahahahaha… gua igt dR.romzie ke hape nape die tuh.. elok la tumpu kat jus mate je.. toksah nk berangan la jd penerbit filem… crite mcm langsi… dr gua tgk 2 alam, elok duit gua tu sedekah kat fakir… pasni x pyh la nk abis duit nk pamela anderson plak… simpan je la pakcik cendawan oi… tp klu nk amik pamela, elok lg amik maria ozawa…ape2 pun crite ngangkung best…

    0
    0
  89. wan says:

    korg ni nape la, abg nara perli je kot at dlm ayat dye… abg nara tau la kutipan 2 alam tu x sberape…. siap suh abg nara g wat check bagai2… abg nara kan dh bg info aritu…. haish.

    0
    0
  90. suraya says:

    cerita simple tpi ada mesej yang baik dan yang penting dr mula cerita dah ketawa terbahak2..mmg best n fun..rasa berbaloi tgk..tp rasa cm sore Shaheizy Sam cam lain sikit..huhu

    0
    0
  91. azza says:

    besh la citer ni… suka sgt tgk sam jd bapak yg penyayang…

    0
    0
  92. nadila says:

    cite ngangkung ni mmg bez gile. cukup serba serbi..klakar gile!! bayangkn le hantu kat sebelah leh lak tanye “abg, hantu tu watpe kat cni,die nk ape, knp die dtg” mmg pecah perut tul. ade nilai2 murni yg cube diterapkan. tahap kesedaran maksimum le.sape2 yg pernah ngangkung tu mmg trasa abiz le klu tgk cite ni. bile ngangkung, ade le padah yg menimpa.. hah! ngangkung le lagi..

    0
    0
  93. afiq says:

    mmg best giler cerite ni !!!

    0
    0
  94. mumu says:

    best giler…asyik gelak je dlm panggung

    0
    0
  95. Jiwa Kacau says:

    baru tgk Ngangkung mlm td dkt CS. mmg pecah panggung dek hilaian ketawa….cerita lawak tp punyai maksud mendalam…

    0
    0
  96. lea says:

    best…………..

    0
    0