Written by Bella | February 14th, 2016

Sebelum ini, aktor Aeril Zafrel ada memuat naik poster filem bertajuk Crystal Soul gandingan bersama Nazim Othman,yang mencetuskan pelbagai persoalan dan spekulasi kerana ia dikatakan berkisarkan kehidupan gay.

Ada yang berpendapat filem tersebut tidak patut diketengahkan kerana ia mempunyai unsur negatif tetapi ada juga yang sokong kerana ia mungkin akan membuta mata sesetengah pihak akan gejala sosial tersebut yang sememangnya ada di Malaysia.

Tenang menghadapi segala kritikan, Aeril mengakui beliau ada memuat naik foto berkenaan dan ia merupakan filem kedua arahan beliau.

Tidak dinafikan, saya memuat naik gambar poster berkenaan dan menurunkan ia selepas tiga jam. Saya berbuat sedemikian kerana ia adalah sebahagian dari kajian mengenai pandangan orang mengenai filem ini. Saya ingin lihat sama ada orang sedar dengan kapsyen gambar yang saya muat naik atau hanya membuat penilaian daripada gambar sahaja.

Bagaimanapun saya tidak marah atau melatah dengan semua komen yang ditinggalkan kerana itu adalah pandangan mereka dan saya hormati apa yang mereka katakan.

Masih dalam proses pengolahan skrip dan belum menjalani proses penggambaran, Aeril bagaimanapun menafikan ia adalah kisah mengenai homoseksual dan berkaitan dengannya.

Filem ini berkaitan ilusi optikal di mana apa yang kita lihat tidak semestinya kita nampak. Ia tidak ada kena mengena langsung dengan LGBT (lesbian, gay, biseksual dan transgender).

Setiap orang mempunyai tafsiran mereka sendiri bila melihat sesuatu. Kita nantikan sahaja filem kedua arahan Aeril Zafrel, mungkin ada kelainan.

Sumber Berita: Sinar Harian

14 responses to Filem Itu Tiada Kaitan Dengan LGBT – Aeril Zafrel Jawab Isu Berlakon Filem Homoseksual

  1. Don'tjudgeabookby........ says:

    Cuba buka balik gosip ni yg sebelum ni punya. Baca komen masing-masing. Siapa yang menghukum kata depa dua ni hipokrit la ajet islamik la tanpa tahu cerita sebenar tu sila terjun bangunan. Malu je. No LGBT hokayyy. #sayatumpangmalu

    0

    0
    • whosebadsinbad says:

      Hai korang ni…suka tgok, tak suka jgn…semua cerita mesti ada pengajaran…klau buat cerita suamimu kawin lagi…suamiku cuci kereta…isteriku hostess…isterimu madu orang…korang jugak yg boring kan? Tak semestinya acting dorang buat gitu…tak semestinya dalam lakonan Ustaz in real life gitu…mmm

      0

      0
      • Say No to LGBT says:

        Berlambak gambar2 dlm tenet ala2 mcm ni kat dlm bilik mandi tngh bolen yg dibuat oleh 2 ekor berok sejenis. Ada berok tak de akal tu blh di trima. Ni berok yg Allah bg akal tp otaknya kt pungkok. Kajian apemendenya. Si eril ni nk buat sarjana atu Phd?. Tafsiran tak pakai otak. 2 ekor berok terlepas kat tenet dlm bilik air baru2 ni .. buat caption ” Akhirnya aku da kawin dpt bini “. Tp berok tu ada 4 bebola semuanya. Stupid.

        0

        0
        • Gambar tak boleh BLAHHH .. says:

          Eril … ko kan skrang da blajar skit2 agama. Apakata ko pergi tnya ustz tauliah blh tak buat posing gambar mcm 2 ekor gmbr yg ko buat tu. Gmbr tu blh menaikkn nafsu gay2 kat msia ni … hukumnya HARAM. Gambr tu boleh jatoh fitnah. Bro plz la fikir pakai iman skit. Kajian. Pirah

          0

          0
  2. Anonymous says:

    mmg patut pun orang pandang serong dan hukum yg mengatakan FILEM itu yang songsang. dahlah mcm dlm bilik air.. pastu berposing mcm tu.. contoh ..ade bengis bawa pisau yang berlumuran darah.. kat sebelah ade orang tgh menahan kesakitan.. mesti korang terlintas n terfikir yang pegang pisau tu yang bunuh even bukan dia yang buat..

    #mmm.. perlu ke nak post pic mcm tu..tak perlu kot..

    0

    0
    • Podahh says:

      Dia kata dia buat kajian sendiri macam mana pandangan masyarakat bila dia upload gambar tu. Sama ada org terus jump i to conclusion daripada gambar atau fahamkan caption dia. Reti? Ko baca ke tak ni? Ke terus nak komen je. Aku rasa dia pun geleng kepala tengok perangai masyarakat Malaysia ni yang terus menghukum tanpa tahu cerita sebenar.

      0

      0
  3. Lorat says:

    Ko pehal? Sakit otak? Sepatutnya orang ramai yang marah bila kau letak gambar macam tu, keji ko tau tak.. keji!

    0

    0
  4. pendapat ikhlas says:

    aeril

    ko ada anak bini kan? ko x malu ke nanti anak ko dh besar tgk gmbr tu. meskipun hnye byg2, buruk benar aku tgk.

    sume bende yg dh terpapar dlm internet hmpir mustahil dipadamkan lg.

    ko prnh fikir x mcm mne sesetengah artis cantik yg sudah bertaubat, tp ada gmbr zmn purba mereka yg dikira sejarah hitam, tp masij mmpu di google org?

    ko penulis kisah hidup ko, tulis baik2. jgn konon nk buat kajian, nnti trserlah atau terfitnah dgn kajian sendiri. lu punya hidup gue x bleh nk kawal tp tlg jgn guna bakat dan kepopularitian utk mngajak bdk2 kecik mndpt ilmu yg x bermanafaat dari filem lu. tenkiu. maaf jika terkasar bahasa. lu pikir la sendiri.

    0

    0
    • nyonya says:

      btul tuh. klu nk buat kajian pon ad ribuan lg gmbar yg boleh dipilih. yg menjadi persoalan kenapa perlu gambar macam tuh.

      0

      0
  5. anonym says:

    before this mcm dah jadik alim..tapi apakan daya iman tumbang dgn godaan wang dan syaitan…..

    0

    0
    • Artis mostly hipokrit says:

      Artis selalunya akan ‘bajet alim’ bila ada masalah berlaku dekat dia. Contoh gmba bogel tasha shila tersebar. Esoknya TIBA TIBA post gmba pakai tudung. Caption nak islamik. Lama2? Kelaut…. Dia ni kan start alim masa dia kecoh kawin dendiam pstu kne hentam dgn ramai wartawan. Time tu pun wawa zainal pakai baju labuh tudung labuh. Sekarang?????????? Tudung singkat dah

      0

      0
  6. ikan says:

    baru la aku tau lgbt tu natang ape

    0

    0
  7. Kah says:

    Cantik betul mata aeril zafrel ni..

    0

    0
  8. Jah says:

    aeril zafrel ni bingai cam syiah cover dulu kata dah nikah dua kali ni jadi gay kajian sesangat pulak.. tak lama la tu dgn wawa..suka suka jer ko mat..otak takde..

    0

    0