Written by AbangNara | February 20th, 2012

Filem Azura 2012 adalah sebuah filem Aziz M. Osman setelah lama dia menyepikan diri daripada bidang pengarahan. Suatu masa dahulu, Aziz pernah muncul dengan filem yang hebat sepet XX-Ray, Fenomena dan beberapa buah filem lain. Hampir kesemua filem sentuhan Aziz M. Osman boleh dikatakan meletup seperti bom atom.

kutipan filem azura

Namun kutipan filem Azura 2012 sehingga 6 Februari 2012 sekadar mencatatkan angka RM600 ribu. Ini satu angka yang sangat-sangat mengecewakan. Adakah gandingan Neelofa dan Shahrizal gagal untuk menarik peminat ke pawagam? Setahu Abang Nara, peminat Neelofa memang ramai dan rata-rata menyatakan keterujaan mereka untuk menyaksikan lakonan filem pertama Neelofa.

Adakah kerana kontroversi yang sering melanda Shahrizal sehingga ramai yang meluat dan tidak mahu menonton filem Azura 2012? Itu jugak satu perkara yang mustahil kerana drama-drama lakonan Shahrizal sebelum ini semuanya mendapat rating yang tinggi. Malah Shahrizal tetap menjadi idaman ramai wanita walaupun sering dilanda kontroversi dalam percintaan.

Mungkinkah kerana filem Azura 2012 adalah sebuah filem remake lantas menyebabkan daya tarikan ke pawagam berkurangan? Itu sesuatu yang logik kerana rakyat Malaysia memang dikenali dengan kebencian melihat rancangan-rancangan yang sering ditayang semula berulang kali di kaca TV. Bagi mereka, sudah tonton filem Azura yang dulu tak perlulah tonton filem remakenya pulak.

Dan daripada apa yang Abang Nara dengar-dengar, filem Azura 2012 kali ini katanya kurang menyengat daripada segi jalan cerita. Seolah-olah Aziz M. Osman tidak tahu ke mana hala tuju filem ini. Perkara ini tak mustahil kerana Aziz M. Osman pun sudah lama tidak mengarahkan filem. Orang kata, sentuhan ajaibnya mungkin sudah berkarat.

Jadi kepada anda pembaca BeautifulNara yang sudah menonton filem ini, kongsikan pendapat anda tentangnya. Dan kepada anda yang belum menonton, Abang Nara nak tahu apa punca anda tidak ke pawagam menonton filem ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

228 responses to Filem Azura 2012 Sekadar Kutip RM600 Ribu, Gandingan Neelofa Dan Shahrizal Gagal?

  1. TeruteruBozu says:

    org meluat dgn shahrizal…mcm org meluat dengan gambit utk karipap2 tuh~

    0

    0
    • qis says:

      setuju :)

      0

      0
      • UstazahBrutal belasah AmoiPub says:

        Yg sorg artis majalah punggung asyik sibuk nk melentik. Yg sorg x hbs2 dgn perangai budak2 n kasanova low class. Hasilnya org pun menyampah! Eh hello producer2 smua sila buka mata ye. Org m’sia x suka retis2 sampah yg perangai mcm 2…….kalu pelakon lain yg bwa watak ne mesti gempak…anyway padan muka sahlele dgn neneklopak.okbai.

        0

        0
      • saya tau saya bersalah, tapi jangan libatkan Gambit ataupun Miera Liyana.

        Neelofa rocks!

        0

        0
      • TeruteruBozu says:

        bukan nak libatkan…just nak bitau ianya same scenario~

        0

        0
      • Kak Cayang says:

        promotion and marketing tak hebat…amik Maya Karin la next time.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Biasanya dalam sesebuah perindustrian berat akan ada sebuah kumpulan khusus yang menjalankan R&D. Mereka bertujuan untuk menjalankan kajian dan pembangunan bagi produk keluaran mereka.

        Penerbitan filem juga perlu mempunyai kumpulan R&D mereka sendiri. Mereka ini boleh digerakkan untuk membuat kajian mengenai penceritaan dan pelakon yang mesra di mata penonton sebelum sesebuah filem dihasilkan.

        Jangan hanya memberikan

        0

        0
      • suka yg ori2 saja says:

        baru lg la tayangannyer……..tapi mmg jarang org berminat nak tengok remake movie kecuali artis yg berlakon tu mmg dah level diva.kiranya pelakon A class la,bkn yg baru lg…
        ala,ekceli xramai sbnrnye yg xsuka shajezel n lofa nie berlakon,aku rasa bkn psl pelakon tu org xdatang tapi psl cerita yg xmenarik minat,org dah pernah tengok cerita tu,bila remake tu biar nampak lebih menarik,kalau nengok biasa2 je xde umphh mmg la org xbape tertarik.
        kdg2 xterfikir ke yg berulang2 mengeji sajezel n lofa nie mesti dr org2 yg sama cuma tukar2 nama je kan…konon2 nak buat nmpk mcm ramai la yg xsuke tengok dua org tu berlakon.bila nmpk mcm ramai xsuka,berjaya la haters buat produser kurang yakin nak amek dorang berlakon lg betul x?sedangkan kalau movie tu mmg best,org tetap akan tengok kecuali la pelakon tu dah kategori dajal tahap membencikan yg kronik

        0

        0
      • comot says:

        promosi pun kurang…………………..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Setuju…boring dgn shahrizal jazle tu..

        0

        0
      • shahz jaszle jambu says:

        x boleh la nak salahkan shahrizal n neelofa 100% sbb nmpk derang dah did the best utk filem ni.. maybe bukan rezeki aziz m osman utk filem ni.. tapi ikut pandangan sy yg dah menonton filem ni, sbnrnye ade sket caca marba, bercelaru, komedi yg x bertempat n kurang pengisian dlm filem ni..

        sy salah seorg peminat filem aziz n ni salah 1 faktor knp sy tgk filem ni.. blh dikatakan sedikit hancus la filem aziz yg ni.. skrip pon agak lemah.. pengucapan dialog pelakon2 mmg nmpk x strong mcm ombak rindu.. yg klakarnye, perlu ke buat adegan maksu azura involved dlm MLM sbb nak sesuaikan dgn situasi yg berlaku skrg.. rasenye klu x buat pon x pe abg aziz oii..

        sy rase sesebuah filem tu klu ade isi n skrip yg bagus, org mesti still bagi support.. PERCAYALAH.. sy tgk filem2 skrg dah kurang pengisian sbb dah buat mind set yg penonton2 kat Msia ni pegi tgk wayang semata2 nak berhibur sahaja n x mau fikir bende yg berat2.. tolonglah!! sebab tu byk sgt komedi merapu n slapstik dlm filem2 Msia skrg.. Oklah, klu produser x nak buat lagi filem2 yg berat atau pengisian yg bagus sbb takot x de org menonton, xpelah.. setidaknye klu buat filem2 mcm tu derang ade chance menang dlm FFM.. betul x??

        0

        0
      • shahz jaszle jambu says:

        x blh la nak salahkan shahrizal n neelofa 100% sbb derang pon nmpknye dah did their best utk filem ni.. maybe bkn rezeki abg aziz utk filem ni.. klu tnye pendapat sy yg dah tgk filem ni, ape yg dpt dikatakan.. pengisiannya kurang.. skrip pon x strong.. so cane nak expect tiket blh jual lbh 5 juta.. yg klakarnye perlu ke ade scene Maksu Azura involved dlm MLM dlm filem ni sbb bak sesuaikan dgn situasi skrg.. rasenye x perlu la abg aziz oii.. yg lain2 byk caca marba n komedi yg x bertempat..

        skrg ni produser buat filem ringan2, komedi diutamakan sbb dah ade mind set yg penonton2 tgk wayang sbb nak berhibur semata2.. TOLONGLAH!! PERCAYALAH klu filem ade pengisian n skrip yg strong, penonton mesti ramai tgk mcm ombak rindu tu.. oklah, klu produser x nak buat filem2 mcm ni, x pelah.. tpi at least filem2 mcm ni ade chance menang kat FFM.. betul x??

        0

        0
      • ultras fazura...kesahh? says:

        inilah dinamakan syok sndri…lopak tu sori to say la..bru brapa ari sgt jd artis..trus dpat watak utama..blah la…belakon pon xbes mna…bg aku beter si izara aishah tu ha..kecoh dia buat degre,nk smbg mster…konun artis plg educated la…org x pndg educated dekat skrol lopak wey…kalo baju terdedah sana sini,asek pose nk lentik2 jerkk….MMG AKU MELUAT LOPAK NI…BAJET..kalo si jazle ni xpayah ckap la…boya pon surender!

        0

        0
      • busuk siak watak keanak-anakan Izarah Aishah dalam Vanila Coklat tu. disconnected dari realiti terus.

        0

        0
      • ulala says:

        syg oi..nmpak x perbandingan antara neelofa n izara tu…derang kan dari dewi remaja…sorang juara, sorang naib juara…sah2 la 2 org tu jauh lagik kna usaha….

        0

        0
    • tatatiti says:

      org mluat dgn 2 2 org tu snang kate..haha

      0

      0
    • Bro 10 Inci says:

      karipap2 cinta gagal sbb?? gambick saiFOOLah. azura gagal sbb?? shahrizal. lebih baik aku tgk azura 86. lagi POW dari azura 2012…

      0

      0
      • aku rasa karipap2 cinta gagal sebab garapan dia yang ketinggalan sangat. gambar tak best. pelakonnya fail (especially watak pempuan yang digambarkan bertudung balik dari study mesir yang tak ikut buku dia buat orang menyirap)…. gambit tu satu lah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        yes, true2..lagi seronok filem azura yg dulu. Dua2 filem itu gagal disebabkan oleh pelakonnya yg menyampah. Kpd yg suka ori2 saja, memang ramai pun yg benci shahrizal perasan macho tu..

        0

        0
    • baby_cinta says:

      bagi saya… saya lebih suka AZURA dulu2 dari Azura 2012 ni…

      0

      0
    • baby_cinta says:

      pelakon asal lebih best dari neelofa dgn kacang hazel tu hehehe
      mcm tak ada pelakon lain ker… ambil la yang betul2 best dan yang boleh tandingi pelakon asal… walauapa pun saya lebih suka Fauziah Ahmad Daun dan Jamal Abdillah… lagu Azura 2012 juga tak best

      0

      0
    • sederhana says:

      Klu la Hero filem ni Aaron Aziz confirm pecahhh panggungg…like Ombak Rindu..hehehhe

      0

      0
    • wow says:

      shah jaszle la penyebab utama cite ni x laku.. sekian, terima kasih

      0

      0
    • neelofa forever says:

      go neelofa.ignore the haters.mereka hanya cemburukan kecantikan you and bakat yg you ada. lakonan you mantap and ada feel.hanya orang yg tak bertamadun shj yg bencikan you.i always support neelofa. gandinganyouand shahrizal sgt menjadi.smpai i menangis.org yg bencikan filemni adalahorg ygtiada hati.

      0

      0
    • fiedodido says:

      btul 2…aku tgk nama pelakon jer da meluat..x tgk lakonan lg 2.. pd aku due org 2 buknlah artis sgt pun..skdr satu due crta jer..2 pun x brapa org nk tgk.. yg lbh nyer kontrobasi…. mckik neelofa 2 aku tgk pic2 dlm paper mcm da pic gadis murahan jer..alang2 bek bogel trus… yg si shahjezel..yg dh tukr nma jd shahjihan 2 plak x hbs2 ngn gosip cinta die.. ohh plizzzzzz….ktorg x brmnt lgsg a dgn ksh cnta hdup ko.. lakonan pun kras camm haram jer…

      0

      0
    • banditzguy says:

      ala..layan je cite ni..jnj layan yg download nnt..wtpe bazir duit tgk dkt wayang..same jek kualiti dvd rip maa…pe yg yang penting xpayah bzr duit anda utk tgk dkt panggung..bek duit itu disedekah ke tabung di masjid utk bekalan di sana nnt..

      0

      0
    • zara says:

      rase nye publisiti oke, setiap kali tgk wayang cite laen..konpem ade prebiu cite azura..nmpk cam hebat je+tragis je cite dy ble tgk prebiu..bile tgk cite dy je…seyes xbesh!!jalan cite mendatar,cite cm tgkap muat je..frust byr tiket wayang!!

      0

      0
    • Zeela says:

      Berlakon mcm sampah dua2 orang ni. takde expression. fasha sanda mase mule2 berlakon lagi better.

      0

      0
  2. burung says:

    shahrizal aka shah jazle 2 yg spoil…klu org laen ramai dh g tgk..

    0

    0
  3. mixgirl says:

    terus terang aku ckp…tgk senarai nama plakon pn aku xde ati nk g tgk citer azura nie….hhmmmm….(mguap aku smbil tutup mulut…hehehehe)

    0

    0
    • Nyah Cantek says:

      1) I nak ckp pasal HERO dia , very the NAN HADO , bajet good2 jea , cakap tak jatuh , and tak macho sgt , tak FEEL !

      2) I xbrapa suka prangai NEELOFEA tu sampai I “UNFOLLOW” dia d Twitter , riak sgt , bila on9 jea , penuh home I je sbb dia retweet blek org puji2 Filem Azura , puii !

      I mmg tak minat Neelopak , so i tak tgk FILEM tu , lg pon I tak minat HERO dia , so I mmg tak tgk , tak tgk dan tak nak TENGOK !! FAHAM TAK UOLSS ?

      0

      0
  4. Zaza Muhammad says:

    no komen sbb lum tgk lai.. susah sket nk g tgk klu cite melo-drama cenggini.. rerasenye better Aziz M.Osman back to genre sci-fi aaaa… stakat ni, filem melo-drama Aziz M.Osman yg paling berjaya ‘Fenomena’… for me the best ever!

    0

    0
  5. kecoh siak says:

    entahla. aku xminat lah ngan cerita remake. and pelakon pun xbest.

    0

    0
  6. c says:

    x minat ngn citer2 diulang tayang~~
    lagi satu mmg tak minat neelopak ngn shah jaszle tuh.. gosip je lebih shah jaszle tu n neelofa lak bahagian gaya jer yg lebih..
    bakat tak seberapa dua2 tu.. sori!

    0

    0
  7. abc says:

    ntah2 jujur aku dayus lagi best dari cite ni…hiiiiiiii

    0

    0
  8. Cik piNgu says:

    x minat ngn citer2 diulang tayang~~
    lagi satu mmg tak minat neelopak ngn shah jaszle tuh.. gosip je lebih shah jaszle tu n neelofa lak bahagian gaya jer yg lebih..
    bakat tak seberapa dua2 tu.. sori!……

    0

    0
  9. mcm tak best jea says:

    i tgk neelofa blakon mcm overacting, … gaya dia mcm tk betul ditambah dgn si jasle yg propa lebih. i suka lg izara, lakonan dia best mjadi

    0

    0
    • Rakyat Kesal says:

      Neelofa memang tak best berlakon!!! Design kasut jelah.. Baik amik pemenang kedua Dewi Remaja, si Izara Aisyah.. Berlakon drama pun hebat, mantap, apa lagi filem!!!

      0

      0
      • Neelofa hanya hebat di ranjang saja. tak macam saya dalam Vanila Coklat yang amat keanak-anakan….

        0

        0
      • Sarahruru19 says:

        kasut design pun tak lepas tak yah nak mimpi ah… aku boleh bayang ezlyn campak kasut lepas habis wedding dia hari tu.. buruk nak mampos.. baik beli kat pasar.. harga pun berpatutan… LOFA BUSUK KELING TODI. oh yeah oh yeah oh yeahhh!!!!

        0

        0
      • tapi neelofa ada karipap di waktu sarapan yang sedap. ko hado????

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Saudara-saudari sekelian, hentikan lah penghinaan ke atas diri Neelofa.. Jangan lah dibuat begitu padanya.. Tak kira lah dia siapa..

        Samada Neelofa, Memey, Fasha Sandha, Miera Liyana, Lisa Surihani, Izara Aisyah, Faezah Elai, Fazura, Rita Rudaini mahupun Ayu Raudah, mereka sama saja iaitu artis Malaysia, sebangsa seagama dengan kita, yang wajar kita doakan kebaikan untuk diri mereka. Mereka cuma lah insan yang lemah yang juga tak terlepas dari melakukan kesilapan… Doakan lah semoga mereka menjadi insan yang baik.

        Go Neelofa Go…!!!!!

        Oh yeah, bebeh…!!! :D

        0

        0
  10. Makhluk Buazz says:

    utk mat/minah jiwang bleh la kott..aku??sorry…

    0

    0
  11. izzah says:

    aura citer ni tk kuat la… shahrizal mmg ramai org meluat…
    tp mn peginyer peminat neelofa yer? tk support ker? ke sekadar kagum dgn kecantikannye sj….

    0

    0
    • mak mail says:

      ak lg cantik kot..uik?riak pulak..hemm..apa pun xbleh..cite sekupang bek xyh buang det cm cite keramat 2..iklan bgai nk rak,cite cm haram je..pape jela..apa pun xblehla..

      0

      0
  12. lizzy... says:

    tgok snarai plakon filem ney … x de feel nk tgok…jamal n ogy still d best…

    0

    0
  13. Rakyat Kesal says:

    Maaf ye.. Pawagam kat MIRI lambat main citer MELAYU.. Kena tunggulah seminggu atau paling lama sebulan.. Contoh filem Ombak Rindu.. Aku tengok kat Youtube dulu!!! Kadang2 langsung tak main citer MELAYU!!! Haram J punya STAR CINEPLAX!!! Tunggulah GSC nanti.. Kalo tak main citer melayu memang nampak sangat politik!!! Hahaha.. Kalau citer Namewee bukan main besar dia tayang poster!!! On time dia main..

    0

    0
  14. wahaha says:

    tak berkenan dengan hero n heroin citer nih (kejam tak aku?)

    0

    0
  15. Triple_j says:

    nampaknya semua filem melayu pada awal 2012 ni mengalami kemerosotan dan kalau untung pun tak byk sangat. even the best pun iaitu bujang terlajak yg meggandingkan apek, nabil, johan dan fazura pun tak untung byk sangat pun. tapi Azura remake la paling teruk. maybe psl isu Shah Rizal dan org tak syok tengok remake kot…

    0

    0
    • Sarahruru19 says:

      at least bujang terlajak sampai juta.. ni juta pun tak sampe.. mcm mana?? wahahhahahaha…. bikin malu… mak royan kat twitter anak aku paling gempak pecah panggung… hambekkkk semua duk kutuk. neelofa katek busuk fake keling todi takde talent….. oh yeah oh yeah oh yeah!!

      0

      0
  16. mizzlili says:

    weh, cuba korang perhatikan betul2. Dia kutip rm600,000++ dalam masa 5 hari la tu (mula tayang 2.2.12, jadual kat atas tu kutipan sehingga 6.2.12), so baru je lagi tuuu. ntah2 by now dah lebih rm1 million kott..tapi walau apa pon, aku TAK MINAT. Nak download pun takde selera, huhuhuhu

    0

    0
    • ketua kelas says:

      bukan stakat download, kalau ada kt youtube pun aku tak mungkin akan tgk, kalau kuar kat tv time raya pun, tak kesah pun kalau terlepas…

      diorg kena paham, penonton filem skrang nak something new, fresh and relevant.. kalau filem remake cmni, kene make sure filem ni masih ada peminat yg fanatik btol2.. tu pun still ada risiko2 nye

      0

      0
  17. abu says:

    pas video klip prima yin tu, aku geli tgk shah jaszle… muntah ijau…

    0

    0
  18. pemerhati123 says:

    trus trang aku ckp…aku mmg tak suka lopa..gaya jer lebih..bakat xsbrapa..

    #sori pd fans lopa…peace yooooo!!!!!!!

    0

    0
  19. minah says:

    weiiii…ingat ramai sgt ker peminat neolopak tu…sori ler weiii..tgk senarai pelakon pun naik muak lagi nak bazir pi panggung…kasi dvd haram pun aku lempar…berlakon klu bajet comel baik tak payah…

    0

    0
  20. dewi25 says:

    soalan: korang pegi tgk tak kalau hero dia Aaron Aziz?

    0

    0
  21. adreyanie says:

    Ini pendapat aku la..bila semua majalah, blog hiburan, program tv melambakkan cerita tentang Neelofa hampir setiap hari, orang sampai naik jelak nak muntah.
    Ye, dia memang cantik, tapi janganlah obses sangat. Maybe yg taksub dgn Neelofa hanyalah wartawan, bukannya kami.

    Asyik cerita KASUT, KASUT, KASUT, her SPM A1..yada yada yada…
    OMG…we had enough! Kalau dia buat KLIP 3GP macam Melia Aimelia pun..orang malas nak amik peduli dah. Bosan weh, bosan!
    That’s why movie dia tak leh nak meletup, sebab dah jemu tengok muka dia, dada sembul dan buntut lentik tu. Blerghhh….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Saya Like komen awak even sblm habis perenggan pertama lg.neelofa overexposed sbb tu org malas dah nak gi pawagam tngk filem dia.hari2 muka keluar kat majalah/blog hiburan so dah xde exclusive value lg dahn i hate Neelofa!!! **tolong lah pakai sopan2 sikit i dah x larat nk tngk dada/punggung etc gg ditayang hari2 tu Lopa*

      0

      0
    • sally says:

      Saya Like komen awak even sblm habis perenggan pertama lg.neelofa overexposed sbb tu org malas dah nak gi pawagam tngk filem dia.hari2 muka keluar kat majalah/blog hiburan so dah xde exclusive value lg dahn i hate Neelofa!!! **tolong lah pakai sopan2 sikit i dah x larat nk tngk dada/punggung etc gg ditayang hari2 tu Lopa*

      0

      0
    • Mali says:

      SETUJU SETUJU SETUJUUUUUUUUU!!!!! Oh my padding!

      0

      0
  22. sapa2 saje says:

    cerita ni tak best langsung…buat mbazir duit je pegi tengok…tak ada feel langsng…neelofa pulak asyk control ayu je…nangis mac tak nagis je….neelofa tersgt2 seksi dlm cerita ni….sory ek fans neelofa…:)

    0

    0
    • Kakiwayang says:

      yup..cite ni xbest pastu cam wat cincai je pergerakan cita dia… ditambah lagi dengan pelakon baru yang kureng juga…well, sapa suh pilih mereka kan….something wrong somewhere….

      0

      0
  23. zuragon says:

    Thn lepas rasa xsabar nk tunggu cite Azura kuar.. Tp bile bc review kat blog2 rasa cam malas nk tengok…

    Kalau buat trailer yg meletup mcm mana pun kalau org review filem tu x best, so xrasa la nk tengok..

    Lgpun mayb kite prefer cite Azura ni yg berlatarkn tempat kat malaysia dr nk bersungguh buat kat luar negara… ditambah watak zack yg nakal dgn motor n the geng n berubah menjadi baik kerana azura…

    Cite Azura adalah cite yang terkesan kat jiwa org melayu coz lakonan ogy. So, ape kite rasa lau ade org nk ubah2 kononnye nk sesuaikn dengan zaman… mmg org melayu xsuke tngok cite remark.. tp kalau kena gaya n cara nya mesti org nk tengok…

    Sgt setuju … dgn statement artis majalah utk neelofa…mana peminat die yg kononnye minat giler tu… especially lelaki.. mana??? …. Mayb Neelofa kena belajar rendah diri n jgn rasa diri tu class sgt.. die belum cukup nak tarik hati penonton2 filem yg majoriti nye perempuan yg suke tengok… Tengok izara aishah, sy suke izara aishah .. xtau la nape…hope izara boleh amik tahta lisa surihani ye yg sentisa di sygi fans even dpt jahat watak puaka mcm mn pon… shahrizal pulak.. sy malas nk komen…

    0

    0
  24. angelina jolie celup says:

    Hahhhhhhh ambik ko nelopak,kan aku dah cakap x laku punya citer ni…korang ingat pompuan ni ramai peminat ke???? x ramai pun,itu la kalau nk berposing tu jgn la budget cun sgt,control ayu 24 jam aku tgk…bontot tu x yah la wat2 lentik mcm tu,org menyampah tgk ko..tang dada pulak asyik nampak tersembul aje,push up bra la katakannnnn….yang jantan pulak sama jugak budget hensem..cittt poodaaahh,ekekekkekeke ini la natijah nya kalau budget cun n budget hensem,lakonan x seberapa,publisiti je lebih…opsss lagi satu aku nk pesan ngan neelopak ni lain kali jgn x payah la lagi dok pakai baju yg sendat2 nk tonjol bontot ngan dada tu,peminat benci la kalau seksi2 sgt ni..cuba ikut cara Dato siti tu,sampai skrg dia tetap no 1 di mata peminat.aku bukannya nya minat ngan siti pun,tp aku kagum ngan dia..itu sajaaaaaaaaaaaa,selamat mencuba yea nelopak,banyak2 kan pakai baju longgar..kakakakakakkaka

    0

    0
    • kilafairy tua says:

      aku setuju weh!! asyik nk mendada n pakai bju ketat2 je. pastu aku pasan die mcm ade penyakit sendal lidah kat belakang gigi bawah pastu nganga mulut. da nmpk mcm lidah terjuih

      0

      0
  25. pink lady says:

    saya suka lakonan neelofa…dia mmg berbakat….tp sayangnyer….hero filem tu byk no masalahnyer….terus rasa kurang berminat nak tgk filem ni….

    0

    0
  26. hahaha..mana peminat2 si lopak ni..snyap jer..korang ni minat dia sbb cun je kan..bila kena hentam cmni…smua nyuruk..sedih !!!

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Go Neelofa Go…!!!!

      0

      0
    • neelofa forever says:

      korang semua sakit hati dengan neelofa apahal?? cakap jela korang jeles sbb die lawa,body mantap,berbakat.korang apa ada?? neelofa la artis yg pandai berlakon berbanding dengan izara aishah tu.thats why neelofajuara dewi remaja. go neelofa,ignore the haters.diorang hanya langau2 yg berterbangan shj.

      0

      0
      • kilafairy tua says:

        oi bingai die menang sbb die sebok lentikkan dada ngn buntut die depan juri la weh! aku ase izara tu lagi pndai berlakon. smpai skng org leh tgat lagi watak fiona die tu. sume sbb lakonan yg berkesan. bukan mcm sinilupa sanalupa ni. asyik ngn kasut n gambar2 mendada sane sini. berlakon ntah hape2. die famous pun sbb gusip ngn jantan je 24 jam. choy oh choy…

        0

        0
      • Sarahruru19 says:

        tolong sikit.. neelofa tu bayar org nak suruh menang.. tak tahu cite dalam kew?? lofa busuk oh yeah oh yeah oh yeahhh!!!

        0

        0
  27. bunga melur says:

    personally kan,,kalu kite,kite xtgk jgk filem ni kat wayang..bek tunggu adnan sempit 2..sebabnya tak minat 2 2 pelakon tu…xtau awat ramai sgt suke neelofa..die memg cantik,tpi entah la..huhuhu,…suka izara aisyah lagi kot walopon izara kdg2 belakon bila cakap main bantai je cakap.hehehe..lawak izara..

    kalo salah sorg best,maybe tgk gak..gitu la komen aii

    0

    0
    • bunga matahari says:

      hhheheh…aku pun terperasan izara kdg2 berlakon bila ckp main bantai je cakap…tp serius menjadi…tak over dan tak control ayu

      0

      0
  28. peah xsuka gosip says:

    padan muka kau lopak…cantik jer lebih..tp seksi nk mampos! xlama kau dlm dunia seni ni…pigi buat kasut udah ler…………

    0

    0
  29. mak jemah says:

    kalau dah heronye bajet machooo n heroinnye plak bajet hoottt la sgt kaann org pun x hingin nak g tengok.ce amek aaron aziz ngn siti saleha jd hero n heroin.komfeemm meletoopp nookk~peace yaww! \/

    0

    0
    • zara says:

      siti saleha? FYI, SITI SALEHA tu ada sugar daddy tua. Dok check in hotel, kol 2 pagi suruh duty manager book teksi, takut org nampak wadehel! Dasar bitch la saleha tu, gadai body sebab duit. N ini bukan fitnah tapi kebenaran beb, org nampak sendiri n datok tu jumpa manager sendiri…kantoi!

      0

      0
      • mak jemah says:

        ko ni mesti neelopak bontot melentik kan?huahuahua..peace yaaw (^_^)v

        0

        0
      • matahari says:

        peh selambe fitnah.
        siti saleha tu awek syed adney la dow. cube folo twitter ckit jgn asek nak bukak blog gossip jer. duhh~

        0

        0
  30. anti shah says:

    seb bek xtgk cite ni.klo x bzr je duit. nmpk nme shah kat poster trs pangkah.mmg ak xske die ni.asik wat kntrovesi je.wlpn lakonan ko tu mnjadi ke tak mnjadi ke ko mmg bkn retis fav ak la.meluat lg adela.blah la wei!

    0

    0
  31. xske ko lah shah pretzel says:

    blah la wei. nsb la ak x tgk cite ni.perabeh duitt je.lofa tu ak ske.tp dsbbkn adenye shah poyo ni,xjadik nk tgk cite ni.SPOYEL BEB!

    0

    0
  32. kesian says:

    ntah la…mcm xda class la lopak tu…x sebaris dgn pelakon2 lain mcm fazura..etc etc..

    0

    0
  33. neelopak says:

    serious..neelopak ni bukannya cantik pun?aku tk phm asal korang ckp dia cantik?haha sorry lari tajuk..

    0

    0
  34. kakiwayang says:

    marketing kurang kot..
    tapi rasanya org pon x suka sgt dah tgok crita2 jiwang lama ni..
    skang ni nk wat jiwang2 pon, kena selit action ke, komedi ke ape ke..
    lgpon bg aku si shah tu xde la best mane pon berlakon..errmmm..x best lgsung lah senang cakap..
    neelofa tu lak aku x nmpk ape yg best..
    senang citer aku xsuke lah..
    sekian..

    0

    0
  35. dari tgk azura 2012 baik tgh hindustan says:

    abis tu kalo dah dua2 pelakon utama belakon cam kayu cemana nak boxopis, aziz pon satu yg gi amik neelofa ngan shahrizal buat pe, diorang tu sesuai belakon telemovie jek

    0

    0
  36. nadia says:

    pemilihan pelakon sgt la x menepati citarasa p’gemar movie melayu…shahrizal & neelofa? hummmmm…rse nye dorg ni lbh kontroversi dr b’lakon..klu utk b’lakon drama ok la kot.but utk movie rse nye blum blh lg…nk wat cmne…jd kn pengajaran je la aziz m.osman ye…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    jln cerita x menarik lgsung… blur gile kot time tgk..

    0

    0
  38. angsana says:

    Filem azura gagal bkan kerana pelakon utama tetapi kerana plot
    filem itu sendiri. Ini terbukti antra faktor utama org ke panggung adalah sbb neelofa or shahz.rata2 komen Di Twitter bkata filem ini hampeh!!! Tapi pelakon ok tak.apelah lofa dan syahz…sesungguhny kegagaln itu adalh pengajaran yg terbaik….. Apepun..gua tetap yakin dgn talent anda berdua..

    0

    0
  39. tu lah akibatnya kalau ambil pelakon berdasarkan ke hendsomeman dan kejelitaan…x kemana pun peginya….meluat adalah……..tengok aje tajuk cerita belum tengok dah tahu endingnya……..naik muak publisiti tentang lopak tu, over sgt….sana cini cannel muka dia………….cakap pun control ayu……eeeeee….x minatlah popuan perasaan cantek……..cantek dimata x semestinya cantik di hati…..

    0

    0
  40. Reena says:

    Mana peminat2 tegar lopak? Takkan tak support kowt..kata retis hot..pakej konon..bluwekk..best lagi izara berlakon. Lopak kena belajar dgn fazura utk jadi eksklusif bukannya muka bersepah sana-sini sampai org tgk pun meluat! Minah ni overrated laaa.. baik aku layan cerekarama TV3 lagiiiii best! Jujur aku dayus memang mantop! Lakonan Nora Danish pun ada peningkatan. Feeling abis aku tgk. Tahniah kepada semua pelakon & production team.

    0

    0
    • iman says:

      kalau hero dia beto kusyairy aku pg tgk..:)

      0

      0
    • Tyrant says:

      Mmg ah kena belajar dgn fazura. Kalo dah segala benda fazura pakai fazura buat sume dia tiru sebijik sebijik. Ingat org buta x nampak ke sume tu?? Dia sgt obsess dgn fazura!

      0

      0
  41. NAIK HERAN says:

    aku smp skg naik heran apa depa ni sk sgt kat neelofa tu..

    0

    0
  42. peminat filem melayu masih lemah dalam memberi apresiasi pada filem tempatan yang berkualiti macam Azura 2012.

    0

    0
    • zuragon says:

      oooo.. kalau filem xlaku salahkan penonton…… peminat filem melayu ni kononnye lemah ber’apresiasi’..peminat filem melayu malas nak berfikir..peminat filem melayu xsuke filem remark.. FYI kalau filem tu bagus..ade kualiti tersendiri..marketing ok..n etc… mesti org nk tengok..cth filem ombak rindu..y org prefer tengok ombak rindu dr twilight?..so nk salah kan peminat filem melayu pulak?nak ckp ape pulak?..nak kutuk peminat filem melayu ni xtahu nak bezakn filem yg bagus ke x???..sile berfikir dgn rasional la.. zaman da maju… org yg suke merendah2kn minat org lain tu sebenarnye yg buta hati….

      0

      0
  43. bolradhabol7 says:

    kenapa azura xlaku…ikut pndapat aku

    1.filem remake…susah utk org p tgk sbb semua mklum kehebatan filem lama..
    azura dah mmg filem best..bile buat blk kompom xbest…ha ha..jgn ada pahni yg gatal2 nk buat filem ali setan plak..mmg xleh lwn yg ori..
    2.pelakon…soryla hero penuh kntroversi..blk2 kisah cinta..putus..cinta..putus
    pahtu perasan bagus..
    3.heroin lakunan belum mengusik jiwa..xdak satu lakonan kt drama yg best..xmcm gandingan aaron-saleha.. confirm nanti aku p tgk kt wyg cite kerat 14
    4.jln cerita xmntap….aziz x best…mana filem die yg betul2 best…xdak..hrp xxray je yg aku plg ingat…
    5.cerita2 gosip murahan juga sbbkan pminat xmau p tgk..so pada mana2 artis ingat jgn dok sebok cari kntrovesi bagai…la ni peminat bijak..intenet d hjg jari..semua info dpt tau cepat

    0

    0
  44. angelina jolie celup says:

    kilafairy tua~ kan kan kan..betul kan janet kan kan..hahhahhahahha
    aku pun perasan gak tgk si lopak ni kalau gelak asyik nganga je,agaknya nk tunjuk aksi manja la tu,ingat lawa ke ko senyum camtu??sebijik macam babun,aekekekekekke…
    aku rasa la kan ni mesti nelopak teruja ngan filem azura ni,kakakaka x laku,kalau aku jadi nelopak kan,aku malu weiii.x pasal2 aku pakai jubah…so aku sarankan kpd nelopak baik ko pakai jubah..apakate?hehehehehe

    0

    0
  45. hero heroin otak psycho says:

    kutipan merudum..sah2 lah peminat boikot hero & heroin nya yg dua2 psycho brain.aku dah agk dr mula lg bila diwar2kan nekloparr & shah jazle pelakon utamanya.kui..kui..kui..mmg tempah bala la aziz m.osman..

    kalo la aritu dia amik fazura digandingkan dgn abg aaron,sah2 kababooommm filem tu.dpt aku bygkan mata romantis aaron..

    0

    0
  46. Yes TeruteruBozu…x sabar tggu Istanbul Aku Datang… Beto & Lisa brlakon cnfrm aku tgk.…

    0

    0
  47. Observer says:

    Bukan nak kata apa tapi ini lah balasannya kalo busuk hati. Kat dalam cari.com tu keluarga neelofa berhempas pulas fitnah and kutuk fazura sebab nak suruh orang kesian konon and suka neelofa walaupon sebenarnya dialah dajal. Buat jahat belakang2 dalam senyap and buat mcm peminat and public yg cakap, but actually kerja depa. Siapa sebenarnya peminat neelofa ni ataupun ia cuma satu gimik yg direka oleh ibu, mak sedara, kakak dan sepupu sepupu yang terkenal dgn mulut jahat? Jgn sampai kami tunjuk bukti pulak. Meka ni siap warning “kalau Fazura tak nak kena kutuk sila buat baik dgn lofa”. Aku sebagai pemerhati dan peminat Faz, HARAMKAN Faz berbaik atau bercampur dgn lofa and family. Jahat dan sial! Stay away Fazura!!!!!

    0

    0
  48. Gusto says:

    Aku setuju!!!! Selamat kan fazura dari monyet monyet berangan tu! Kita tgk Bang Nara delete tak comment kita ni! Kalau ya beerti ada katik disebalik kasut!

    0

    0
  49. abbyiwan says:

    macam ner nak laku law pelakon seorang penuh kontroversi n sorg lagi bajek cun suka tayang aksi bontot..minggu lepas aku satu geng(5orang) nak tgk wayang,aku saje rekemen kat diaorang tgk Azura tapi semua serentak cakap tak nak sebab pelakon dia tu bajek cun katanyer..dah laki tu gatal..hahahaha..gelak aku dgr kutukan diaorg..aku tgk making macam best tapi d sebabkan pelakon2 tu aku tak suka,aku tak jadi tgk..tunang aku pun beria nak tgk tapi d sebabkan pelakon,dia pun tak berminat nak tgk..so pilih lah pelakon yg bersih namanyer…huhuhu

    0

    0
  50. mawar says:

    pelakon lelakinya elokla lau amik Jehan Miskin ke, zamarul ke..dorang ni slalu je kluar kt drama2 tv jer..lau filem ok apa. lakonan zamarul pun not bad apa..lebih2 lg lau dia lakon watak jahat, watak kurang siuman..mmg menjadi la..ni lau amik artis baru ntah apa2 ntah..

    0

    0
  51. neelofa seksi n bodoh! says:

    NAMA JE PNDAI.. TP PKI X IGT..BAJET NK ORG PNDG..KO PKI SEKSI2 ORG SKE LA.. BODO NYER LOPAK..XDE MS NK TGK CTE KO..BUANG MS N BUANG DUIT..AGAKNYERR SAPE YG DTG TGK TU PN MST SEPARUH CKP BUANG DUIT JE.. SO PURATA KUTIPAN ADALAH 300K.. WAAKKAKAKAKAKAK

    0

    0
  52. neelofa seksi n bodoh says:

    NAMA JE PNDAI.. TP PKI X IGT..BAJET NK ORG PNDG..KO PKI SEKSI2 ORG SKE LA.. BODO NYER LOPAK..XDE MS NK TGK CTE KO..BUANG MS N BUANG DUIT..AGAKNYERR SAPE YG DTG TGK TU PN MST SEPARUH CKP BUANG DUIT JE.. SO PURATA KUTIPAN ADALAH 300K.. WAAKKAKAKAKAKAK

    0

    0
  53. lin says:

    nak gak tgk.. tp kat muar ni takde panggung wayang.. camno???

    0

    0
  54. pendora says:

    neelopa di ambk jd heroin dlm pilem ni sbb die kwn baik wife aziz m.osman…ada wartawan pnh bocorkan rahsia ni dh..pastu plak jln cite byk sgt yg x logik,wartawan yg tgk cite ni siap wt preview psl kelemahan yg ada..so,moralnya mmg jahanam la cite ni jadinye..xda kualiti..

    0

    0
    • Meluatrina says:

      Lahhhhh… Ye kew??? Aku dah agak memang dia yg gatai nak glamer. Lepastu filem tak laku, org kutuk blakon kaku dia dah malu blh kata masa Aziz offer dia siap kena pikir seminggu nak ambik ke tak. Ptuiihhhh.. Muntahhhhhhh!

      0

      0
  55. wahai dunia..lihatlah hebatnya anakku neelupa,shantekkk kannnnnn..bluekkk! says:

    skrg mak si llopakkk tu ada jerr muka dia menempel kat mana2 mgzine bila ada pic anak dia kuar.kengkononnya,akulah mak artis yg bernama neelofa yg cantik jelita tu..blueekkk !!mak berhijab bagai,anak dia separa telanjang pon,dia halalkan demi glamer duniawi..malu aku tgk ibu2 camni..malu tgk hijab dia tu.

    0

    0
    • Sarahruru19 says:

      muka mak lopa mcm ostrich tua nak menopause sgt busukkkkk… to mak lofa : duit dlm poket byk tolonglah pg putihkan gigi kalau nak tumpang glamer dgn anok unta awak tu… LOFA BUSUK MAMAK KELING TODI FAKE NO TALENT!! OH yeah!! OH Yeah!! Oh yeahhhh!!!

      0

      0
    • Lihatlah dunia says:

      Sesuuaiiiii… Boleh geng dgn mak pasah sondrah. Sama jugak perangai suka menonjol diri promosi anak. Gila glamer! Anak2 pun perangai 2×5. Happy family gitu!

      0

      0
  56. nyampah tgk neelopak says:

    shhh…jgn kutuk lopak byk2, nti nara marah..hahaha…

    cer bace balik cite kt atas tu..mane nara nk slhkn lopak punca filem tu xlaku..
    die slhkn Shahrizal, Aziz, filem remake la, kurg promosi la..bla bla bla..nampak sgt kome ni minat lopak!Ape pon xboley la ko nara!hahahaha…

    0

    0
    • aku pun nyampah tgk neelopak says:

      hahahhaha betul doe….bias….hahahhahahaha…

      neelofa dalam nona pun takleh blah…dok suke nyampuk org ckp…tak dan guest nak abis ckp die dok asik nak nyampuk je…very unprofessional….kenapelaa amik neelofa ni…haih…mcm takde org lain

      0

      0
    • saya laa says:

      Mmg bias , saya ada hantar emel tegur psl pakaiam Neelofa yg teruk sgt ty smpai sy yg perempuan ni pun dah naik jelak tengok tp sy x tau la Nara tu nak sampaikan kpd Neelofa tak, if emel tu psl artis lain tentu dah lama si Nara ni publish (wpun ada option bg personal). Wife Nara kan minat Lofa so husb dia pun jd bias la bila tulis dlm blog. if artis lain, dah lama kena kutuk kut

      0

      0
      • nyampah tgk neelopak says:

        betul3!! aku sokong kate2 ko ni! da la pakai sendat mcm balut nangka, sketul2 tjojol! motip?! nk smue jntn tgk die..mmg attention seeker tol!

        0

        0
  57. papajahat says:

    berenti je jd pelakon…buat bendang lg untung

    0

    0
  58. tahi kucing says:

    neelofa ngn shahzle ni aku tak penah tgk die berlakon…tup tup tup dah femes…hebat sangat ke? ada tak drama yg dieorg berlakon yg keluar dulu dr movie azura ni??!!?

    buhsan laa bile tgk artis femes sebelum keluarnya citer yg die berlakon…kecuh sgt…cube berlakon dulu pastu baru femes…baru laa org respect… aku tgk neelofa ni aku teringat kim kardashian…cam fake gile…

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      same case dgn Kila Fairy… kluar cter pasal diri, botox sebelum kluar product…last2 tenggelam~

      p/s: cepat naik cepat jatuh…so bakal2 nk jd artis…biar lambat naik(mcm beto) tapi maintain sampai ke hujung…org pun x menyampah~

      0

      0
  59. angelina jolie celup says:

    hahahahahha tgk betul x apa aku cakap,yg bebenornya si nelopak ni bukannya ramai peminat pun,xde ramai nya dek nonn..yg dia dok war2 tu sebenarnya kaum kerabat bontot dia je!!dia ingat ngan muka selalu terpampang kat majalah tu peminat akan suka ke.??tukar la rambut tu,asyik pesen sama jeww..balik2 rambut tang gitu,dada tang gitu,bontot tang gitu,gelak tang gitu,semua ada tang gitu,cuba jgn buat tang gitu,buat pesen gitu gitu,kang bagus..hahahahhah,ok lah kita suruh lopak ni posing mcm askar
    kompommm ramai org suka..kahkahkahkahkahhhh
    Aku nak suggest la kat pengarah ngan penerbit filem ni,kita suruh nelopak ngan shah jelek ni bawa watak nenek ngan atuk pada fazura dan Aaron aziz,mesti ramai g tgk..hehehhehehe

    0

    0
    • Halimtodi says:

      Mmg betoiiii! Masa bday dia tak tgk ke party kononnya 40 org “peminat” dia yg buat kan tapi kalau peminat buat kan tak kan peminat pulak kena bayar rm50 sorang?? Dok berlagak konon duit mak bapak kaya sgt. Bday party pon tak mampu tanggung sendiri kew? Siap tweet gambar jam chopard murahan yg org kaya kaya beli untuk pekerja je! Geli ahhhh!!!’ lagi satu nih.. Apasal dlm URTV mak dia yg gila glemer tu kata bapak lofa ialah Mohd Nor ahli perniagaan dari kedah?? Bukan napa tiri dia si Halim yg syed mokhtar tak mengaku sedara tu?? Asal tak kata je bapak tiri?? Takit pecah rahsia mak suka kawen byk kali?

      0

      0
      • Sarahruru19 says:

        oompa loopa lofa busuk tahi lalat fake keling infected pus takde talent letak tissue dalam bontot+bra mate kero .. oh yeah oh yeah oh yeahhhh!!!!

        0

        0
      • Sarahruru19 says:

        mesti celah ketiak lofa busuk and hitam kan?? sebab dia kan ske pakai baju ketat2 nak mampos.. kulit pun mesti takleh napeh… uishhh kalau peluh ketiak tu.. mesti mau bau mcm kentut babi hutan yg kaler hitam tu..

        LOFA BUSUK LOFA BUSUK LOFA BUSUK!! OH YEAH OH YEAH OH YEAHHHHH!!!!!

        0

        0
      • neelofa anak mohd noor anak tiri halim says:

        kan dlm yg nara kuarkn dlu aku da komen…tp ade org ckp aku ni xleh tgk melayu sng sbb ckp mak die kawen cerai kawen cerai…skang nie xde plak mamat/minah tue komen sal statement nie…tol la maknenyer nih…hahahaha…

        0

        0
  60. sofie says:

    Arron aziz dan fazura? uishhhhhh….apa barang arron aziz belakon jadik budak muder nih :). Fazura tu ok la jugak. Ok stop cita pasal arron aziz dan fazura yang kononnyer dulu spatutnyer berlakon cerita ini (sorry i tak tau pun pasal ini..pas baca komen anda semua baru i tau). For me simple jer….pemilihan pelakon iaitu Shahrizal sebagai Zack adalah tepat…lakonan dia mantap.. Lakonan Neelofa walaupun tidak hebat tapi tak la teruk or kaku sangat…so tidak mencacatkan apa2. Yang membawa kejatuhan filem ini ialah jalan ceritanya agak simple and predictable…harus diperkuatkan lagi jalan cerita tersebut. Banyak flaw dalam cerita ini terutama pemilihan Ogy sebagai ibu kepada Azura. Saya tak mahu komen banyak or komen sampah yang hanya mengutuk tak tentu hala tu…So bottomline nyer ialah Aziz M.Osman harus lebih peka dan lebih kreatif di masa akan datang. Dan kepada yang dah menonton free cerita tu…eh nak tanye sikit..free nak pulak tengok ya…tak kisah pulak korang :) Renung-renungkan :)

    0

    0
  61. nana says:

    muak kot tgok muke si neelopak ni hari hari kat paper . sampai org dah tk lalu nak tgok die ni lagi . aku ingat filem ni mesti boxoffice sebab kononyer die ni boleh memukau org . rupenyer lagi ramai haters dari peminat . btw , i love izara aishah :)

    0

    0
  62. saya says:

    neelofa bajet kim k, shah**** aku tatau ape mslah kau tkr2 nama. igt aku kesahh??…………………..

    0

    0
  63. angelina jolie celup says:

    bukan pasal pengarah peka ke apa la weiii,masalah nya org x suka neelofa ngan shahrizal tu!!!!!!ada paham ke x?????cuba ko tgk la filem2 yg lain,maksud aku citer x brapa bagus,tapi dapat juta2..cthnya filem kongsi..hahhh tgk brape juta dapat??? juta2 kan???bagus ke x bagus ke at least masyukkk,ini tidak peminat pun malas nk tgk!!!maknanya org x suka pompuan ngan lelaki tu,ada paham ka?????????

    0

    0
    • aku setuju says:

      aku setuju 100% ngn kau angie….mmg pelakon memainkan peranan yg sangat penting! kalau citer lemah pelakon best confirm dpt juta juta wey…pengarah kene pandai amik pelakon….cube ombak rindu tuh neelofa ngn shah jazle berlakon…haram nak dpt berjutanye…ni nasib baik maya karin ngn aaron berlakon…

      p/s: citer songlap terbaik..kudos!

      0

      0
  64. oh gitue says:

    ooooo die penuh ada citer panas ngn fazura kan?….aku penah tgk kat melodi ke mana tah…ada press conference citer ape tah…fazura berlakon sekali ngn si neelofa ni…neelofa muke rilek je cm tak bersalah…si fazura muke stress….
    sama laa mcm fasha sandha…muke rilek je tak bersalah….muke nora danish nampak stress…

    org yg bersalah mmg pandai buat two-face?!?

    0

    0
  65. cikmungerose says:

    shaz jasli yg konon shaz jazel tu hidung tembang… x berkenan…. neelofa cantik…tp dia selalu bajet dia bagus… mane2 pun… tgok cara dia bercakap kerek semacam… sbb tu x pi tgok…org ajak pun xnak… rela tidur lam kete…

    0

    0
  66. lelaki ini says:

    sorry la..gua serious MELUAT dgn SI LOPA nie!
    pada aku sebagai lelaki…xde yg menarik pon…setakat gedik2…
    xpayah la..lelaki mana pon x berkenan..
    IZARA AISHAH lagi CUN la weyyyy!!!!!!

    0

    0
  67. siti says:

    saya sebenarnya tak pernah leave comment kat sini.. tp saya dah tgk cite ni.. rasa mcm tak sabar nak kuar panggung,, memang bosan dan ceritanya x faham apa tujuannya.. mmg tak seronok.. maaf ye aziz m. osman..

    0

    0
  68. saya lagi says:

    serius saya katakan…apabila tau ya Si Jabel hero pilem ni terus takde mood nak g cinema. Watching si Jabel ni ibarat merokok. Membakar duit dari hasil kerja keras saya sebagai seorg pekerja kolar biru eheh.

    Si jabel ! u sucks big time!!

    0

    0
  69. MR ERK says:

    Gila xbest cite AZURA ni .. Sapa nak tengok ntah .. tunggu la next week kuar ASTRO. wakakaka!! Aziz M Osman x pikir betul2 ke sebelum nak buat filem ..
    NEOLOFA tu bukan pandai berlakon pun … tapi kalau ada adengan HOT dalam AZURA baru ni.. maybe la rm600 ribu leh kadi rm900ribu .. wakakaka!!~

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Hi abg nara, me as a fan of cik lofa , saya sangat kecewa dengan die ye, i watched the movie on the 1st day diorang kluarkan movie, i still keep the movie ticket, sebagai kenangan untuk cerita yang sangat teruk ini, kiteorg ni penonton and kiteorg bayar duit tiket wayang, OMG mase part shah.j and kak lofa, konon2 tlg sapu sampah memang masa tu saya da menyampah, saya meroyan kat BF saya, saya nak kluar dari panggung wayang tu , 1st time dalam hidup saya nak kluar dari panggung wayang sebelum wayang habis, saya siap post kat certain comm place , Azura terk gile .

    0

    0
    • sapa2 saje says:

      kawan ajak tgok cite neh sbub dia ckp triller dia best…alih2…bila dh tgok….cite baru separuh jalan rasa dh nak kuar dr panggung…dlm panggung asyk gelak je bila tgok diaorg blakon…bosan sungguh!!sampai kwn bg rate 1/2 dari 5 bintang…hahahaha…sungguh kesian!

      0

      0
  71. kaki panggung says:

    Well, saya dah pergi tengok dah cerita Azura, bagi saya not bad la. Tak sehebat yang dahulu akan tetapi, ternyata filem ini secara kesuluruhannya, kalau filem ini dikomen sebagai Azura dan bukanlah sebagai remake, bagi saya cerita ini sangat bagus. Sesuai dengan setting pada zaman sekarang. Tak la out of touch. Despite kontroversi pelakon utama, ternyata Neelofa dan Shah Jazle telah berjaya bawa watak mereka. Feeling seyh! Dari tak minat sangat terus cair bila tengok cerita tu. hahaha.

    0

    0
  72. Haa..nko nak delete tak komen aku ni NARA? says:

    AKU SETUJU SI NARA NI BANYAK DELETEKAN KOMEN YG NEGATIF PSL NEKPROPa ni.lately mmg obvious sgt asal ada jer komen yg mghentam neklopakk,si nara ni terus delete.apa punya blogger.bias nak mamposss.ni mesti ada apa2 kepentingan ni dia dgn lopakk.kengkonon dialah nti salah sorang blogger yg menaikkan nama lopakk di industri seni.cuak akuu!!aku ni benda2 yg bias camni mmg aku pantang.artis lain kaw2 kena kutuk,takde pon dia deletekan komen2 tu.asal tiba jer time lopakk,sanggup dia bace satu2 mana yg ptot di delete.

    NARA>kalo nko terus buat kerja tak beretika cenggini,nmpaknya ramailah nti yg fed up ngan nko dan berpindah ke blog2 lain yg tak pernah delete komen2 peminat.tak proffesional lgsg !<pasni mesti komen aku pon dia delete nih !!

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Abang Nara delete ke? Aku tengok melambak jer komen kutuk-kutuk Neelofa tu dibiarkan..

      Apa-apa ajer lah, yang penting aku sokong Neelofa..!!

      Go Neelofa Go….!!!! :)

      0

      0
  73. milah jembes says:

    tak mahu tgk neee lopa… tu…. tak suka… tak suka…..

    sape nak tgk filem dia berlakon… asyik pakai tak cukup kain pastu semua jantan dia nak… buat malu orang kelantan jer….

    dah le pendek … pakai lak pendek pendek…… adoi…. last sape nak tgk pun filem dia

    ni … percayalah … Rancangan NONA KAT TV SUKU… TU PUN I TAK TGK TAU…. SEBAB NEEEEEEEEEEEEEE LOPAK………………………… HA@! HA!

    lepas ni tak usah le buat filem lagu ni en aziz…. ooiii.. baik buat filem puteri the movie ke.. .nora danish lagi HOT!!!… dari nee lopak!

    0

    0
  74. niiiiiiiiii love f*ck says:

    padam muka! neelofa… perasan lebih……………. semua jantan dia punya…. perempuan pendek…..

    0

    0
  75. nad says:

    xprnh trlintas nk tgok cite melayu kat pggung pun…baik tgok cite english coz lg brbaloi2….tgok pun kos produki pun dh brjuta2…kompen la klualiti lg gempak…

    0

    0
  76. ... says:

    aku duk stengah jam,pastu kua..siyes bosan..xbleh nk feel la tgk..cite xbes kot..haha

    bab lakonan aku xreti nak komen, cume aku MALU ngan heroin die yg cantik,tp pakaian nak ketat aje.huh!

    sekian

    0

    0
  77. Sarahruru19 says:

    neelofa katek busuk fake keling todi takde talent….. oh yeah oh yeah oh yeah!!

    0

    0
  78. Anda nilai sendiri betapa si nara ni lgsg tak salahkan si nekpropa.balik2 si jazle dan m.seman yg kena!BIASS!!! says:

    “Setahu Abang Nara, peminat Neelofa memang ramai dan rata-rata menyatakan keterujaan mereka untuk menyaksikan lakonan filem pertama Neelofa.”>NARA
    “Adakah kerana kontroversi yang sering melanda Shahrizal sehingga ramai yang meluat dan tidak mahu menonton filem Azura 2012?”>NARA
    “Dan daripada apa yang Abang Nara dengar-dengar, filem Azura 2012 kali ini katanya kurang menyengat daripada segi jalan cerita. Seolah-olah Aziz M. Osman tidak tahu ke mana hala tuju filem ini.” >NARA

    0

    0
  79. kid says:

    Jalan citer x menarik.. heroin x de X-factor. Hero pulak x de kelas. Rupa peononton dh jemu. Kita nk pelakon yg rare mcm Beto ke, Izara ke…. hehehe.. terlebih glamor pun org tak suke..

    0

    0
  80. kupu-kupu says:

    tajuk x best,pelakon x best,sume x best..tahun 2012 jarang org namakan anak ‘azura’,hehehehehheeeeeeee….

    0

    0
  81. Datin memon says:

    Tin nk bgtau ni. Tin takkan tgk cite ni kat panggung. Tp nnti klau hari raya dekat kg, kan tv selalu kluarkn. Tin akan tgk la. Tu pun klau tin free.

    0

    0
  82. wanputra says:

    errr. neelofa aku xminat lgsong dier tuh, berlakon lah cite ape pon, tapi lau dier berlakon cite satu warne tue mungkin ramai yang tengok.

    0

    0
  83. budakkampung says:

    Mmg setuju.filem ni xde tarikan walaupun pelakon muda n hot.lepas kuar wyg mcm trus terlupe cite ape tgk td.xmcm ombak rindu.lps kuar wyg,still teringat2 jln cerita sehingga macam nak tgk lagii….

    0

    0
    • izzah says:

      pelakon muda bkn jaminan pilem leh kutip juta2…
      dlu kemain sume org bengang maya karin jd izzah, ckp kertu la ape la…
      tp bila da tgk hasilnyer, ramai jer yg suka…
      penonton skrg bkn bodoh, setakat muda muka cantik, bukan jaminan org nk g nonton…
      inilah akibatnyer bila glamer dtg dulu dr hasil kerja….
      aku ada trbaca aziz ckp golongan profesional gemar tonton citer ni… aku nk tau gak golongan profesional mn lah agknyer? ?

      0

      0
  84. jon says:

    personally aku dh tgk azura remake ni kt MBO mase cuti thaipusam hr tu…emm ape problem cite ni ek….die nmpk murah lah….maybe sbb camera kot…..nape kualiti gamba die same mcm filem gerak khas? filem melayu yg gambarnye lawa ade 2, nurkasih n songlap…..(tak tau la ombak rindu..sbb x tgk)….sound pon x sedap…
    aku xde masalah dgn bontot neelofa yg melentik…or shah jaszle yg gile jambu….cume hmmmm…storyline die towards the end tu xckp kuat lh…..
    ..maybe kene tmbh scene shah jazle mandi…or neelofa main ujan…or scene neelofa bgn tidor xpki bra lps kawen ngan shah jazle…i dunno…bleh jual kot

    0

    0
  85. ABU says:

    hero makan banyak karipap kot

    0

    0
  86. Sarahruru19 says:

    Lopa tak cukup kon*k keling todi hans isaac.. invite semua laki pg besday party.. entry 50 hinggit per person after party buat groupie total kutipan 50RM invest design kasut ciplak todi. LOL. aku ada feeling dia nak rembat awal from scha selepas ini.. hati2 scha.. xoxo…

    LOFA OSTRICH BUSUKKKKKKKKKK EWWWWW…BANYAK BULU JULING KERO TAHI LALAT SCARFACE….

    0

    0
  87. angelina jolie celup says:

    sape tahu kenapa nelopak ni suka pakai sendat????kalau la dia x pakai sendat dia nampak macam apa ek???sape nk beli kasut dia ek?apa lagi ek?ek ?ek?kakakkakakakakakaka.arghhhhhh sudahhhhh,lepas ni ko pakai tudung la nelopak..full stop!!

    0

    0
    • Fenomena seni says:

      Mmg kena effort pakai padding bontot tetek baju sendat setiap hari kasut tiruan setiap hari kalo tak siapa nak tgk dia. Nnt x dpt perhaian plk kan.. Kah kah..

      0

      0
  88. atlantis says:

    neelofa oke.tp shahrizal tue x ptt jd hero lg dlm filem tuh sbb dia x popular lg dlm mana2 drama atau filem..dan satu lg masa tayangan x sesuai..org tgh pokai bulan 1 nak menuju bln 2..itu jeklaa..

    0

    0
  89. jannah says:

    bile masa neelofa byk peminat????? eh, tolonglah… sape peminat neelofa boleh lah dislike comment nih,. nk tgk bape byk peminat tegar neelofa tuh… kalo x dek org dislike tu, maksudnye mmg x de org minat ler tuh.. kakakaka

    0

    0
  90. minah lambong says:

    x per..buat lagi azura 2013..plakon prema yin dan shahrizal and tuan director gambit saifullah..sure meletop ke pringkat international tahap oscar ahakkssss

    0

    0
  91. ayu says:

    huhu……

    0

    0
  92. Anonymous says:

    cter yg blh mmbuatkn penontoni rase bosan.haha

    0

    0
  93. iman says:

    Rasanya, lebih baik pengiat filem membuat filem seiring dengan peredaran masa. Sebab penonton sekarang x kan nk tgk cite yg dh remake. Kalau untuk telemovie kat TV tue lg ok kot…x payah la nk buat filem2 segalak bagai…..why not, buat filem adaptasi drp novel yg fofular kat dlm msia nie…mcm Ombak Rindu…klau setakat buat filem, tp org x nk tgk, nk uat per…bkn membazir namanya….and lg satu, plez la jgn buat filem utk syok sendiri…..assume yg org akn berduyun2 dtg nk tgk kat panggung….x mustahil rmai org pegi tgk wayang cite omputeh drp tgk cite melayu….sbab nilai tiket rm14 tue lg bermakna jika filem itu betul2 berkesan dan org pun minat nk tgk….bkn nk salahkan penggiat seni filem…..but they must do something….jgn buat filem utk syok sendiri…

    0

    0
  94. budak itam says:

    yang pergi amek pelakon kotroversi kenapa. ingat kontroversi dorang tu boleh naikkan cerita nie? hancur kan lagi ade la. lagi pun. aziz m osman dah layak duk uma jage baby je kay. fokus kt keluarga. peace yaw.

    0

    0
  95. Dari Seberang Tambak says:

    Populariti sebuah filem itu bukan saja bergantung pada barisan pelakonnya tapi juga jalan ceritanya. Azura sudah pun difilemkan dahulu dengan gandingan Jamal Abdillah & Fauziah Ahmad Daud and kita harus akui jalan cerita Azura adalah sedemikian rupa. Untuk remake dan buat tukaran dalam jalan cerita, rasanya macam dah tak sama and pelakon pulak tak se-gah pelakon Azura dulu. Rating tak bagus untuk filem bukan kerana peminat tapi kerana daya creativiti seorang pembuat filem itu sendirikan. Peminat filem hanya mahukan yang terbaik dan terbaru, bukan filem lama yang diperbaharui, apa lagi jika mereka membayar untuk menonton di panggung wayang atau membeli DVD. The cost is there. For a cost to be achieve, the story have to be fresh and good.

    0

    0
  96. penyuwan says:

    OT: Tak sabar nk tengok See Food, animasi tu nampak banyak improvement. 8 years in the making. Azura not interested mungkinkah dia mengambil jalan cerita dari yang asal. Fresh new ideas people that’s the way to go..

    0

    0
  97. ann says:

    tak minat neelofa,shahrizal n aziz m osman….

    0

    0
  98. jujue says:

    kesimpulan nya mmg aku tak minat langsung dgn lofa lofa tu…ntah dtg dr mana tetibe je nk top…plsss…ken plak joint venture dgn sha apa ke benda nk sebut..*mujur tukar nama dh…hahah mmg tak lah nk tgk…sorry to say…baik aku tgh angah raja lawak lg best hahah dr tgk b**t** plastik habis huh…muke je lawa…sorry dik bakat lu tak cukup lg…g belaja berlakon lg yerk …

    0

    0
  99. havockerz says:

    seriously ak tgk filem nie.. ade la 7 8 orang je dalam panggung .. aku tgk dengan 2 orang kawan pmpn .. 2 – 2 menangis kot tgk cerita nie.. jalan cerita .. agak sedih .. aku rase kurang iklan .. marketing tak cun.. dan timing filem tu keluar pon tak cun .. wat eva.. neolofa mmg cun :)) One more things.. masalah dalam cerita tu ialah .. background music dia mmg sucks

    0

    0
  100. havockerz says:

    slalu yang benci perempuan2 nie IALAH KAUM PEREMPUAN sendiri.. mungkin korunk tak secantik perempuan tu ? .. aku pon kadang fedup .. even gufpren ak sndirik .. gosip2 ngn kwan2 pmpn sbb pmpn lain… standard PEREMPUAN ..

    0

    0
  101. Anonymous says:

    punca dari pelakonlah bro,kalau bukan shah ghazal ngan neolompa tu mesti filem ni boom gak.apa nak buat nasib aziz ler

    0

    0
  102. Anonymous says:

    i puji lakonan neolopa ngan shah,bestlah sesangat.,tak penah i tgk filem yang sehebat ni dipangung,aziz do the good job,well done .seumur hidup i pergi pangung mmg ramai org tengok full je memanjang.tapi filem azura 2012 ni sambutan luar biasa, sampai ada yg bersila depan skrin,ada yg berdiri dan ada yg berlari sbb pangung penuh sangat.sungguh luar biasa.harap2 adalah sambungan untuk azura 2012 ni setiap tahun.kutipan pon i dengar boleh tahan dalam masa 2 hari dah dapat 2.93 juta(bukan nama sebenar)rupiah.tahniahlah semoga industri filem kita akan terus berkembang dengan adanya filem2 yang macam ni.anak i pon suka sesangat tengok filem ni(bukan nama sebenar)dlm mimpi jelah.

    0

    0
  103. Hamba Allah says:

    Salam,

    Im not big fan of nelofa and syahjazli but I must say that they’re did a great job. Maybe the storyline not as good as the last Azura. banyak sangat short and lompat scenes. Ending dier mmg senang and kalo nak ikutkan, kisah percintaan mereka tak dramatic sangat. exaggerate skit kalo nak keje kat petrol station rite after bapak dier tak bagi duit, tapi duit nenek die kasi, leh pegi first hand furnitures, and rent big house. Small details like gambar parents die gi haji tue biarlah nampak usang skit coz dorang meninggal umur Azura 2 taun ( not sure how she got the picture coz her parents died during buat umrah/haj). Ogi yang berketuran Lebanon tue mmg malas nak cite la. Certain things dlm movie tue leh buatkan citer tue tak feel – tambah lagi tgk rambut Faisal Hassan( bapak Azura)-Nie zaman 80s kot. well, anything can be added and shown in film. kakak Z ngan balak dier mmg agak kaku skit berlakon. Aziz M Osman jadi camo dlm filem dier mmg dah biasa
    (walaupun rase tak perlu). Susah nak buat penonton betul2 feel and sedih dlm love movies. this is En Aziz’s first time buat film drama. Maybe ada peningkatan in his next drama movie.

    0

    0
  104. Mak Jemah Sakit Mata says:

    Filem Azura yg version dulu dah mantap…no need to make re-make or whatever…Aziz M.Osman should realize time changing and people need something new,fresh & diffrent……Knape Hantu Kak Limah Balik Rumah boleh box office walaupun nak kira brape sgt la budjet dia….tak yah pg sampai ke Paris nak shooting ,amik kat Kuala Kangsar jer…..terima la hakikat .Aziz M.Osman filem kamu dah tak releven lagi k……

    0

    0
  105. nasha rizky says:

    filem azura …..sebenarnya peminat tidak gemar untuk menonton filem yang sudah lama diulang tayang….. kepada nelofa dan sharizal… ada kemungkinan peminat filem azura bengang disebabkan pelakon terdahulu yg membintangi filem ini…adalah akak ogy …dan abg jamal..ada .peminat juga sangat2 mengemari akak ogy dan abg jamal.. sebab tu peminat kurang minat untuk menonton filem ini… komen positif…

    0

    0
  106. PASAR SENDUK says:

    sbb org tggu kat youtube.

    0

    0
  107. OLo says:

    bukan sal pelakon, aku antara yg x pergi sbb dah boleh agak jln citer yg mcm mna. x excited sgt la if aku dah boleh baca citer filem tu before g tgk. pelakon ramai boleh berlakon, tpi skrip yg bagus x byk la beb.

    0

    0
  108. aruziab says:

    Ha…ha..ha… padan muka!!! x leh bla cite ni, x t’ingin pon nk tgk.

    0

    0
  109. neelopak budu says:

    ku raso kalau beto khusairy dengan sara ali jadi hero dan heroin … lebih meletop…

    0

    0
  110. Aziz M Osman punya nenek says:

    saya buat cerita tu sbb saya buat cerita tu

    0

    0