Written by Bella | February 15th, 2017

Tweet Sharnaaz Ahmad yang dipercayai menyindir Fattah Amin berkaitan buku terbitannya  mendapat pelbagai respon daripada netizen.

Secara tidak langsung, nama keluarga Neelofa juga turut terpalit didalam isu berkenaan apabila ada sesetengah netizen memberikan komen tentang sikap bakal menantu didalam keluarga Neelofa.

Terbaru, Neelofa turut memuat naik satu status di Twitter dimana beliau menyatakan adalah lebih baik untuk seseorang itu berfikir sebelum menulis dan meluahkan pendapat.

Rata-rata peminat yang membaca tulisan Neelofa itu mempercayai ia mungkin ditujukan buat bakal abang iparnya, Sharnaaz.

Adakah benar apa yang ditulis oleh Neelofa ditujukan buat Sharnaaz? Emm, makin hangat nampaknya isu ini.

90 responses to Fikir Sebelum Tulis- Neelofa Respon Kepada Tweet Shaarnaz Ahmad?

  1. Anonymous says:

    ok fine…tapi lopa pun penah jugak tak fikir sebelum menulis..tak ingat ke kes tudung dengan rizalman dulu?

    27

    0
    • kentut tahi nasi lemak di muka says:

      baik kentut taik nasi lemak pedas je kat muka… nak bau ????

      0

      6
      • lol says:

        Sharnaaz, trapped in a man’s body with a woman’s mind and mouth.

        37

        1
        • Anonymous says:

          betul tu. sudahlah mengentam sesama artis. dunia hiburan ni kecil aje. sampai bila nk berkelahi. tak cukup ke lagi umat islam berpecah kerana politik? patutnya artis2 menyokong karier masing2.

          16

          0
        • Miss Kepah says:

          selalu perhati perangai si sharnaaz tu. mcm org kekurang daya mental dan iman. org waras xkan sanggup menghina org lain sampai mcm tu dan mengaibkn org dik. dari situ kita boleh lihat si sharnaaz ni sebenarnya ….pembuli yg bersembunyi disebalik status otai lama. otai2 lama pun x sebiadap dia malah lebih hebat dan lebih bersopan santun.

          50

          0
        • Betty says:

          Sharnaaz tu mmg patut join geng2 Azwan Ali dan Chef Wan. Kategori artis mulut loji species kak Markonah eeeuw!…sungguh x seksi lelaki camtu.

          8

          2
        • Jantan atau Pondan says:

          Lopak baru sedar ke? Apa nk kecoh pasal Mamat Sado mulut puaka versi Azwan Ali tu. Dengan ND Lala dulu pon bermasaalah kemain kurang ajor. Sendiri mau ingat la siapa Sharnaaz ni…

          7

          1
        • Abg Bundle says:

          Yg melucukn..Lopah baru sedar eak? Tu lah perangai sebenar bakal abang ipar ko. ND Lala dah lama reject…

          18

          0
        • Anonymous says:

          Terhantuk baru nk tergadah ke? Itu petunjuk kecil pada famili kau wahai Lopak. Pandai2 lah buat pilihan dan keputusan. Nk ipar yg sopan atau biadap!? Terserah!

          11

          0
        • Elena says:

          Hello! If you are a woman, you are the worst among us! What “women’s mind and mouth” mind your language ! He is just a stupid man that doe s not use his brain when he speaks. Sounds like any stupid man and any stupid woman that I have met in my life. Cakap baik2 ya…aku perempuan, mak aku Perempuan, kawan kawan perempuan aku pun perempuan and we hardly get into trouble for speaking our mind because we think before we say anything stupid. God I wish I can meet ur mom. I want to ask her, as smart as a woman she is, how did she manage to raise such chauvinistic idiot?

          9

          0
        • Awek Borneo says:

          Dia boleh cakap “saya tak pernah kacau hidup orang dan blah blah blah…” tapi dia hentam sindir org dengan “adab” paling sopan boleh pula… #jenislelakiyangakansayahindari

          7

          0
        • Sukati lah says:

          Tau xpe!! alah ape sgt la dgn buku si fattah amin ni. Dulu zaman2 majalah mangga kluar pun, berilmiah sgt ke content nye??? Page sehelai2 bukak hamekkkkk ko pic artis sexy seksa haaa depa boh setiap page. Takde sape pulak marah. Ohhh ayat famous majalah mangga time tu “berenang untuk kesihatan”! Kata kaww!! Dah macam majalah playboy ade lah nengoknye!

          3

          0
      • oh lihatlah donia! says:

        betapa busuknya hati manusia yg bernama ….sharnaaz ahmad.

        14

        0
      • OPAh says:

        Kalau seseorg lelaki xde rasa hormat pada org sekeliling..itu penunjuk. Takkan tanpa bersebab ND Lala nk putuskn hubungan Shila dulu kan?!
        Dari situ kita boleh tahu..mana permata mana satu kaca bakal menantu kita!!

        19

        0
    • Anonymous says:

      semoga keluarga neelofa bertabah. kalau nabila nak menjanda kali kedua pun tunggu lah sampai tahun baru.

      22

      0
      • mata mata says:

        bila cinta mata da buta daaa…. org kata kalau pilih laki tgk mcm mana dia ckp ngan kwn2 laki dia dan mak dia. kalau elok percakapannya elok la dia percakapan dia masa alam rumah tangga nanti.

        4

        0
      • Kita Bukan Kapir says:

        Retak menanti belah? Taknk eh akak menantu biadap. Tak gentleman. Mat rempit dan mat rock pon ada gak budi bahasa nya..

        11

        0
      • Dengar Pesan Org Lama says:

        ND Lala taknk Shila Amzah teruskn hubungan..itu hint yg pertama. Nk cari menantu biar elok perangai. Kalau awal2 dah problematic …hmnnn..petanda awal yg menuju kepada kehancuran pernikahan.

        13

        0
    • Shhh says:

      antara Lofa dgn Sharnaaz..sapa lebih tua..tgk sikap Sharnaaz..mcm gangster..Nabila dah fikir masak2 ke pasal dia..Sharnaaz Ahmad ni dari penang…perangai lelaki dri penang mmg mcm tu ke..tgklah laki si eira syazira tu (tak ngat apa nama dia)…..pun lbh kurg mcm SA ni..ckp mcm gangster..masa laki eira syazira kuar melodi dulu..terus tak minat dia..ckp buruk pasal Faezah Elai..msa tu eira dgn laki dia blm kawin lgi….laki dia pernah bercinta dgn FE..mulut mcm murai tercabut ekor..laki pun mlt mcm tu…besok lusa kuar lah statement SA..kata twitter dia kena hack pulak..teringat lagi kes dia marah Shila Amzah nyanyi dgn sorg artis lelaki..dia ckp twitter dia kena hack..

      13

      2
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Yang ko tu pun 2×5 je lopah. Pots calling the kettle back.Ajar anak ketam berjalan. Just saying

      13

      3
    • Anonymous says:

      Jaga2 nanti abang ipar kau utohkan kau pulak.Takut aku si Sharnaz ni.Nak si Nabila tu kahwin ngan dia?

      13

      0
    • Maimunah says:

      Terantuk baru tergadah? Baru sedar ke Lopah ooiii? Kalu si jantan sado versi Azwan Ali ni pernah ada isu sama ND Lala dulu..bukan main kurang ahor sendiri mau ingat la famili Lopak ni. Bukan pertama kali kot…

      6

      1
    • lava says:

      lofa! tak upload ke gambar kt koh lipe? bt Instagram story je kt koh lipe..

      11

      0
    • ZAKI says:

      Alahhh! Si Janda tu pon bukan warak sgt.. Ingat dulu kes dia sembur stokis2 tudung sbb mereka komplain. Sesuai la dpt kat si mamat penang mulut loji taik ni kan? 2×5 je lah…

      16

      0
      • Nabirah yg BIRAH says:

        Betol. I is setuju. Si birah ni xbaik mana pun. Mulut kuang aja biadap kehulu kehilior gak. So they deserve eachother okay!

        1

        0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      FIKIR DLU SBLM MENANGIS. – FIRDAUSI RESPON KPD TWEED NEELOFA.

      1

      0
    • Manisah says:

      Org Penang memang kuat cari gaduh. Keterunan India..keling. Keling kn kecoh. Makan kari…ketiak bau kepam. Sbb rempah kan panas..suka cari pasal padahal ketiak bau muruku!

      4

      1
    • Anonymous says:

      drama aje ni. korang yg kne tipu. udah2 le melayan gosip x brfaedah diorang ni. baik gi buat bnde lain. aku x ape la tgh tunggu spm

      5

      0
      • AkuKauDia says:

        Aku stuju sgt2.
        Tu semua propa je nk bg lariskan buku patah tu. Konspirasi dorang je tu. Padahal patah n shanaz tu elok2 duk ketawakan netizen yg meroyan percayakan berita yg hina n gaduh2 tu konon. Media pon sama2 bongok percayakan lakonan dorang ni..lakona dorang mmg berjaya promosi buku patah tu…
        Jap..aku nk muntah….hahhahaa

        1

        0
  2. kentut tahi nasi lemak di muka. says:

    betul tuu… baik kentut taik nasi lemak pedasss jeee kat muka.. lagi bagus
    nak bau ?????
    untuk semua

    0

    5
  3. entahhhhh la says:

    tetiba je aku sokong ND Lala….xmo aku dpt menantu perangai samseng mcm hantu

    36

    0
  4. kentut taik nasi lemak pedas di mu says:

    kentut taik nasi lemak je kat muka ???
    nak bau ???

    0

    5
  5. tweety2805 says:

    mohon prof dr muhaya jemput shaarnaz ahmad
    for her Telekung Talk…’Bersihkan Hati’ boleh
    kot jadi topik utama perbincangan…
    sharnaaz owhhh sharnaaz….
    bawak2 ler bermuhasabah diri…
    satu jari tuding kat orang lain ada 4 jari akan menuding
    pada diri sendiri…..sekian :)

    31

    1
  6. shila says:

    sharnaz ni ad mslh mental ke? tnye jer.. sb sllu sgt mulut x reti nk jage ..reti kondem org jer..pikir dia sndri jer betol…bangga sgt ke masok family lopa ..

    10

    2
  7. Anonymous says:

    ana tanya ante jawab….

    3

    0
  8. Anonymous says:

    Syabas lofa..first time sy sokong awk, berani tampil bila nama kluarga awk d kait sdgkn shanaz blum sepnuhnya jdik ahli kluarga korng..and hopely kakak awak fkirlah sedlam dalamnya btl ke pilihan dia ne? Bkn ptama kali o ke2 kali shanaz tnjuk belang tkut nti keluarga awk terbabit sma.. I salute u,lebi salute kalo u sebut je nama shanaz..why not? Sikap u mcm ne,btl2 buat pembaca buka mata sekurngnya awk msi brsikap adil. Tq vry much

    6

    1
  9. Terlajak menyampah says:

    Kalau neelofa tak drama queen daripada mula, takde la sharnaaz tu nak overreact dan takdela hidup si fattah tu porak peranda skrg ni asyik kena kecam je. Semua berpunca drpd kau gak lofa. Asal ada masalah timbul je nak blame orang lain. Cuba kau reflect diri sikit. Sharnaaz tu dah memang terserlah perangai maki hamun dia tu. Kau tu ha yang patut “Fikir sebelum bertindak” bagi statement tah hape hape. Beauty with brain mesti boleh fikir logik benda2 gini. Unless brain kau letak dekat patella lah ahakhakhakhakhakkk. ok sekian.

    62

    1
  10. elle says:

    haha lagi skali lofa play victim and innocent mcm x tau ape2

    36

    0
  11. anonymous says:

    Hjh play victim. Drama Queen sangat.

    16

    0
  12. Jangan macam Sharnaaz Ahmad ni tak boleh dibuat suami. Tunggu dan lihat nanti, gerenti Nabila kena tumbuk terajang oleh Shahnaaz

    8

    0
  13. mat 007 says:

    kenapa eh.. ramai sangat benci dan kutuk Neelofa? kesian pulak aku tengok. manusia kan boleh berubah. mungkin dia dulu buat silap dan buat salah tapi skrg dia dah sedar dan berubah jadi baik. dah nama nya manusia. mana ada perfect.

    1

    14
  14. mat 007 says:

    heran sungguh…..semoga neelofa dan keluarga tabah menghadapi dugaan ni…

    2

    6
  15. Sabahbilang says:

    I salute u neelofa..skurang kurangnya awk brenti myuarakan ketidakpuashati trhdp bkal ipar awk and now msti pmbaca sokong awk,d sebabkn mulut shanaz mghina awk ptut buka mulut lg pula fatah org yg pnh awk kenal dkt..ksianlah kaka awk dpt calon suami mcm ne,apapun neelofa gud jop

    2

    8
  16. Anonymous says:

    Mulut SA ni mcm musibat….sesuai dgn Nabila.

    16

    1
  17. org kedah says:

    perangai teruk & buruk lah SA ni. nabila mau lagi ka kat org mcm ni,.kalau i dah buang jauh2..betoi kata lofa sebab nila setitik rosak susu sebelanga. SA hang ni la buat mau org utara ooiii sian la sapa dpt buat SA ni jadi suami.hmmmm

    2

    1
  18. Angah says:

    Cuba zoom kat file hafiz hamidun tu.. label file??something…ke salah tengok…huhu

    3

    0
  19. Pemerhati says:

    The marriage is not going to last…start counting. Lofa…u pun propa juga…stop making use of ur comeback to sell ur tudungs. Ppl are begining to get sick of u…kononnye beriman and looking for a good man to be ur husband. Penat je attend telekung talk…u are actually materialistic.

    25

    0
  20. Liana says:

    Ala lofa..ko yang start dlu semua benda ni..kalau jawab no comment je kan bagus..dh jadi mcm2 ni, ko nak play victim pulak..acah2 sesuci embun pagi tak bersalah gitu..korang pun xyah nak bash SA sgt..nabila pun lebih kurang je dia bahasakan fan FA tu..kesian pun ade kat FA..asyik kena maki je..ish mcm2 la dunia ni

    23

    0
  21. Anonymous says:

    after 5 days baru dia nak tweet n bagi statement….siap hentam bf kakak sendiri in public. tak leh ke nasihat sharnaz tu in private n suruh dia apologize sendiri. perlu ke nak announce and menunjuk2 kau ni support fattah. bila nama sendiri dah busuk…..

    34

    0
    • Anonymous says:

      Sbb die tgk ramai org sokong fattah .. Takkan nk sokong abg ipar dia hahaha.. Nti tk ramai la beli tudung udeeeee yg laadyyyyyyy lofakeee tu

      0

      0
  22. Anonymous says:

    pots calling the kettle black.. baru teringat nak komen ke lopak oiiiiiii.. so the drama queen..

    6

    0
  23. Anonymous says:

    This marriage is not going to last long. DOA- dead on arrival !

    3

    1
  24. Pemerhati says:

    Dlm utusan SA kt dia tak tuju sapa2 kalau terasa nasib la. Ooii mamak…lidah bercabang..tok sah dok jadi barua sgt. Hang bagi bg 5 tahun…hang tu..xsampai 5 bulan akan bercerai…hang dh la tak polular..perangai buruk…mulut musibat..

    4

    1
  25. Anonymous says:

    Dlm diam lofa mgkn nk mmpertahankn FA tu. Which i rs agreed onn. N mak n ayh lopa..mcm mn korg pilih menantu. Base on rs cinta ank gadis? U shud guide ur daughters what kind off men tht they shud look up to n tke as a asben. I know u cnnot paksa love. But guide them la..because org muda mn fkir jgka png..smue nk sronok tme tu je..lps da ad tggungjwb msing2 x boleh pikul. Nabila kakak lofa u pn mke us sick n mulut longkang. Kata kaya…tp what kindoff low class kaya u ni? Kaya carot.. xpsal dh melibatkn fmly.

    3

    1
  26. melati says:

    Mmg rosak kalu dpt bakal abg ipar mcm ni. Mcm taik kering terlekat di celah dubur. Walaupon dah cebok.. satu spender berbau!

    2

    1
  27. whatever says:

    propa lebih.. nak minta perhatian.. cakap face to face lah. no need masuk tweeter bagai. kan bakal abg ipar tuh.isshh dua2 propa.. poyo. next story plss..

    5

    1
  28. Anonymous says:

    kat ig live tadi lofa kata dia dgn fattah ok jer mcm biasa….tapiiiiiiii….at the same time suruh MA pujuk Fattah…..apasal bukan dia yg pujuk kalau betul dah baik?
    Fattah dia not even bother looking at her live IG or bagi komen.
    Tapi masa telekung talk dgn prof muhaya si neelofa sebok tgk and comment.
    So people… u can judge for urself siapa yg kepanasan sekarang. Live IG pun sebab nak cool kan her fans coz ada event tudung dia…nak berlakon dgn fattah pun sebab nak fans beli tudung dia.
    goshhhhh …she is the most irresponsible and most selfish person ever.

    27

    0
    • Anonymous says:

      Setuju komen u?????.
      Hajah lofat cakap gtu utk melariskan tudung dia akan akan dtg….
      Pasni confirm ramai yg akan boikot tudung dia…
      SA memang sesuai sgt dgn Nabila..
      Didoakan moga allah memberi hidayah buat SA… itupun jika SA sedar diri

      6

      0
    • Mira idora says:

      Setuju komen u?????.
      Hajah lofat cakap gtu utk melariskan tudung dia akan akan dtg….takut tudungnya x akan laku
      Pasni confirm ramai yg akan boikot tudung dia…
      SA memang sesuai sgt dgn Nabila..sama2 guna bahasa yg cantik… spt perumpamaan laki2 yg baik hanya utk perempuan yg baik..
      Didoakan moga allah memberi hidayah buat SA… itupun jika SA sedar diri

      1

      0
  29. Ohyeah.. says:

    Aku paling suka perumpamaan ke 3 mak aji:-

    “Kerana kerbau seekor berlumpur semuanya terpalit”.

    1

    0
    • Awie says:

      Ohyeah..ak pn setuju. Sesuai sgt untuk diri dia. Sebabkan ko lopa, hbs 1 family kena tempias. Tapi wat2 dia yg jd mangsa. Malu la sikit hajah oiii.

      5

      0
  30. wow says:

    Awk jg patut nasihatkn adik beradik awk y lain ye lofa.esp nabila dgn amera tu..fikir dulu sblm tulis..

    8

    0
  31. Anonymous says:

    kannnn…selfish sebab taknak allow fattah to nurse his own hurt from her selfless rejection….so cruel….
    fattah please…..focus on ur own thing …pedulikkan dah si hajjah and her game ni. just stay far away from her….she’s just been using you selama ni.

    6

    1
  32. Anonymous says:

    mesti sherry masa ni tengah hirup kopi panas americano..pastu layan novel kat coffee shop…hehhee..menyaksikan drama telenovela “ruby’ versi Malaysia .kahkah

    7

    0
  33. kamehameha says:

    kenapa aku baca tweet si lopa ni…..aku tak rasa dia nak tuju kat sharnaz gangster tu? korang tengoklah nanti dia akan keluar statement yang tweet dia tak tuju kat sharnaz tetapi netizen yang suka mengecam tanpa mengetahui isi kandungannya….. (konon-konon nak backup si patah) Si sharnaz tu bakal abang ipar dia kot. Mustahil dia nak simbah minyak dalam api lagi…!! Si lopa ni pun bukannya baik sangat…..mulut pun azab juga

    4

    1
  34. Mak Becok says:

    Mamat Cigar berlagak ni memang meluat aku; cemburu kot kat kekacakan Fattah ni! Hina nak pijak org. org. sampai mcm. tu apahal – hanya kerana tak suka buku dia! kalau tak suka tok sah beli bangang!

    4

    1
  35. Victoria becks says:

    “cik bakal pemaisuri” tlg tengokkan skali adik gn kakak tu. mulut masing2 hazab sgt. Si amera tu english berabuk tp bahasa low class sgt. Nmpk sgt nk jdk sophisticated but hmmm…hampeh

    4

    0
  36. Anonymous says:

    Drama queen & king sangattt..seko trigger seko cover..seko acah2 ustazah terakhir di abad ini.

    End of the day, dorg lepak2 sesama sendiri makan kopok cecah sos thai.. sambil gelak2 ketawa riang ria ranpaTermasuk la abgNara yg senyum2 simpul tumpang nyecah sama.

    Netizen duk huru-hara menjudgement drama sangap ni.

    3

    0
  37. Kat says:

    Seko trigger, seko acah gangster, seko take part ustazah terakhir di alam bunian!

    End of the day, dorg duk melepak makan kopok cecah sos siam termasuk la dgn en. Nara pengetuk umat ni sambil ketawa2 penuh kasih syg melihat jitu n padunya sambutan netizen atas setiap drama dorg buat! Kehkeh…

    ” bro, sorry bro gua terover kutuk lak”, SA
    “Gua no hal, janji buku gua larisssss..” FA
    “Ishh korg ni, penat tau i nk ajet suci 24 jam. But tq la da sudi cover kekantaoian i pergi ‘tazkirah’ hari tu’ Lopak.

    ” kita kan satu family, kutuk mengutuk amalan kita…” voice over ramai2 family lopak.

    4

    0
  38. sentap says:

    blom jd abg ipar ko mulut dia dh cam longkang…mmg patut la ND lala x bg anak dia ngan mat sado tu…makin nmpk perangai sebenar…dah tu mengaku OTAI….hahaha…

    2

    1
  39. Anonymous says:

    so sekarang ni nmpk dgn jelas dan tak heran kenapa nd lala dlu tak suka SA ni. sapa nak menantu mcm tu kalau awal2 dah rude dgn family gf. ingat lagi dlu SA ni prnh keluarkan statement lbh krng mcm ni lah “shila perlu ingat yg nak kwin itu dia. jd dia yg ptt buat keputusan,bkn ayahnya”……ko rs bapa mna yg tak pns ht???kihkihkih

    1

    1
  40. artist msia ramai yg bodoh says:

    kakak si neelofa ni kenapa la hadap sgt dgn si sharnaaz ni ek? perangai mcm ni, suruh kawin dengan cipan aje laa..dimaki di apa kan pun takde nya cipan tu reti menjawab..ni kejap2 keluar statement yg sgt lantang dan kesat, asyik2 memaki hamun org lain..species mcm ni nak buat laki / family members?? most parent akan reject..

    1

    0

Leave a Comment

Optional