Written by AbangNara | October 11th, 2011

Nampaknya Mamat masih tidak boleh menerima cara perpisahan yang telah dilakukan oleh Fida terhadapnya. Iyerlah, mana boleh blah kalau kita tahu orang clash dengan kita menerusi suratkhabar je kan? Panas jugak hati dibuatnya.

mamat sepah

Sehubungan dengan itu, Mamat ingin Fida bersemuka dengannya. Kemungkinan besar Mamat nak dengar Fida berkata “Saya nak clash dengan awak” secara face to face:-

Terus-terang saya katakan, saya tidak tahu tentang perpisahan ini sehinggalah keluarga saya maklumkan. Sejak kisah ini menjadi paparan media cetak dan elektronik, saya sudah tidak membaca akhbar atau menonton program-program hiburan di televisyen. Saya tidak berani untuk membaca dan melihat kisah saya diperkatakan umum. Saya tidak kuat untuk menghadapi situasi ini.

Tak sangka pula Abang Nara yang Mamat tak berjiwa kental. Nampak muka macam kacak bergaya dan macho. Sampai tak sanggup baca tue. Sadis sungguh.

Jika benar Fida mengambil keputusan untuk berpisah, saya hormati keputusannya itu. Saya akui semua yang berlaku ini adalah salah saya. Saya pun telah minta maaf kepada Fida, tetapi mungkin dia tidak dapat menerima permohonan maaf itu. Apa yang berlaku adalah tidak disengajakan. Tidak mungkin saya hendak memburuk-burukkan Fida kerana saya sayangkan dia. Saya terima keputusan Fida untuk berpisah. Mungkin ini adalah hukuman terhadap kesilapan yang saya lakukan. Saya anggap semua yang berlaku ini adalah takdir

Betul juga kata Mamat tue, takkanlah dia sengaja nak burukkan orang yang paling disayanginya. Abang Nara rasa memang betul Mamat tak nampak dan tak sengaja masa tue.

Saya tahu Fida seorang yang jujur dan tidak pandai menipu. Jika dia kata mahu memutuskan perhubungan kami, saya percaya dengan kata-katanya itu. Tetapi, saya mahu Fida berjumpa dengan saya dan katakan yang dia ingin berpisah. Jangan hanya beri kenyataan kepada pihak media. Saya rasa caranya itu tidak betul. Ketika mahu bercinta, kenapa boleh bersemuka? Apabila hendak putus, mengelak daripada berjumpa pula. Saya mahu Fida putuskan hubungan ini secara baik.

Harap-harap Fida mempertimbangkanlah harapan Mamat untuk bersemuka dan clash secara baik. Kang meroyan pulak si Mamat nie. Kesian kat dia. Tapi hati-hati jangan sampai termakan ayat manis daripada Mamat.  Sumber GUA.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

127 responses to Fida Perlu Bersemuka Dengan Saya – Mamat Sepah

  1. akulah says:

    hmmm yolah tu mamat….

    0

    0
    • adinda says:

      boooo..next story pls..

      mamat ..BTW TAKZIAHHHH

      0

      0
      • FAKTA says:

        COUPLE PALING BODOH 2011

        0

        0
        • nasik sejuk says:

          Bang Nara..enough la ceriter Mamat & Fida. Tak bawa faeadah apa-apa. Apa sumbangan mereka pada industri?

          Dah basi la..

          0

          0
        • alahai says:

          Dah kalau mula minat nak bertudung
          Cubalah sesuaikan apa yang disarung
          Kalau masih rasa nafsu tu ‘mendung’
          Maknanya setan dalam diri tu belum dapat dibendung

          0

          0
        • podahhhhhhhhhhhh says:

          memalukan nama artis2 Msia je. ngadu kat media/wartawan macam anak keling estate.

          0

          0
        • Pesanan Ringkas says:

          Nara, engkou tak payah lah nak memperbodohkan kami dengan citer2 Mamat dan Sepah setiap minggu. Otak jadi tepu la baca citer diaorang yg tak berguna. Kau ingat IQ pembaca2 bawah 60 tahap budak 12 tahun???

          Please Nara, you cakap bergossip cara berhemat kan? Thread2 kau pun tak bawak faedah pada masyarakat…makin tak bermutu.

          Harap ambil perhatian la. Jangan asyik nak naikkan ‘traffic’ & rating je.

          0

          0
        • Pak Saiko says:

          elok la. sekor daj jadi kumbang jantan DAYUS (Mamat). Sekor lagi dah jadi BUNGA TAHI AYAM (FIDA) yg habis disedut madu nya.

          huk huk hum

          0

          0
        • Tukar thread says:

          Estimated percentage of global internet users who visit beautifulnara.com:

          Reach Change
          7 day 0.0181 +2% Change in Reach over the trailing 7 day period
          1 month 0.017 -18% Change in Reach over the trailing 1 month period
          3 month 0.0161 +2% Change in Reach over the trailing 3 month period

          0

          0
        • Keldai Bin Unta Sapi says:

          tahniah aku ucapkan pada Fida dan Memat yg berjaya meletakan diri mereka dalam kelompok artis2 Msia yg punyai akal gred D—————> Donkey!

          0

          0
        • Duduk Diam Diam Boleh Tak says:

          sokong 101%. orang2 kat luar industri bukan nyer simpati pun..malah ketawa dengan kebodohan ciptaan mereka sendiri.

          0

          0
        • Muak Muak Muak says:

          Boring la Nara; dah takder citer lain ke?

          0

          0
      • Selitone Cold Steve Austin says:

        Udah-udahlah tu Mamat. Dia tu anak dara orang. Sebagai lelaki, lebih manis ngko yang patut gi semuka dengan dia dihadapan KELUARGA DIA.

        0

        0
      • RedRuby says:

        Sungguh aku dah jemu! Korang nak gaduh2..nak clash sume nak pakai media..dah takder phone dah ker? Line kena bar? Credit tak topup?

        Anyway mamat..kalau orang dh tak sudi..tak payah la nk buat muka tebal nak explaination sume.
        Move on la!

        0

        0
    • jawatengik says:

      bluerghhhhhhhh… bosan aku dgr cite artis 2 org nie.. macam tah hape2…… NEXT………..

      0

      0
      • Llalalala says:

        move on je lah. nak termuntah baca kisah cinta diaroang yang tak kemana-mana ni.

        0

        0
        • artis nan hado says:

          Udah-udah le tu mamat dan fida, byk lg mslh lain yg perlu diberi perhatian, x kemana pun gusip mcm nih – haishhhhhh

          0

          0
    • Kumbang Jantan says:

      dah muak & loya ngan publisiti /drama murahan dua-dua ekor ni.

      tiada faedah…..

      next?????

      0

      0
    • budakl botak says:

      muka x malu betol la mamat ni.. sepah pun x nak terima, fida pun x nak ko.. skrg baru nk tunjuk muka seposen.. dulu berlagak sgt.. dh org x nak tu, dok diam2 je la..

      0

      0
    • Midun says:

      Si bodoh ni x abis2 laa nk jadi cipan kt blog nara ni.. kalau depan aku skang mmg aku koyak mulut yg dh siap rabak tu. lu blah laa weii sepah dh buang lu awek dh tinggalkan lu. lu mmg x der maruah dh..

      0

      0
    • Takde cite lain ke??? says:

      BOSAN!!!!!

      0

      0
    • gula_melaka says:

      ko ni mamat!
      bodoh bodoh alang, boleh dibentuk.
      kalau dah bodoh macam mangkuk, diam sudah lah.
      ko ingat bertunang ke, nak putus cara baik plak.

      bangang!

      0

      0
    • anon says:

      uitt mamat nak jumpe fida utk mntk balik cincin yg dia bg,pastu nak campak buang supaya xnak ingat lg kenangan lama..mcm yg dia buat kat adda dulu..nak clash kene bersemuka!kahkahkah..funny2

      0

      0
    • mysara says:

      Udah2 ler tu Mamat..bosan lah! Fida & Sepah masing2 xnak ko dah..get a life!!

      0

      0
      • boo says:

        mamat pnh comolot fida ke??mcmne ekjas n kawal gigi?

        0

        0
        • dua2 cam hape g..yg si fida ni pn satu..yg ko p bg amek pic ko pas 2 da kua nak touching2 ..dlu kemain lg bertudung penuh..skrg makin lama ..nmpak leher la..yg 2 xpe lak ea..nmpak leher xpe ea..? jgn nmpak rmbut je yer..? pas 2 touching2..kalau ko diam ..n wt relax xdenye owg nak amek kisah..yg si mamat pn smela..duk bt ayat sedih bagai la..pe la..2 ekor sma je..sume bnda nak kecoh..skang sume org da meluat..yg malu sape ..ko jgk..

          0

          0
  2. hantubonceng xde motor says:

    pleasela mamat….org dah taknak..tolongla..move on…cermin diri sendiri jap… tengok ape yg x kene dengan diri sendiri dlu..kenapa..ade kawan..ditinggalkan..ade gf ditinggalkan

    0

    0
  3. baiduri says:

    ehh,….fida…kalau kau pergi jumpa dia..memang ko sengaja rendahkan maruah ko..so please..ko nak putus dengan cara bagi tau press ker..nak masuk melodi ker..ikut suka ko..jangan la buat rendah maruah pi jumpa jantan tu lagi…pelase la…
    mamat..ko ingat ko bagus sangat ker..dah la ko buat salah..nak suruh orang jumpa ko plak..ko la pegi mintak maaf dengan dia..jumpa dia..bodoh yang tak payah diajar

    0

    0
  4. ntahpape says:

    ntahpapentah artis nih…

    0

    0
  5. aku la says:

    xabih2 laie ke?

    0

    0
  6. beby boo says:

    aku clash dgn bf aku guna fon je,just hntar msj..
    xkecoh pon..
    xyah face to face pon..
    stndrd laa tu dah org xnak..
    trima je laa..

    oinkoinkoink..~~

    0

    0
  7. ahkak hari2 bukak bn says:

    saye yg first….
    hehehe (mase taip post nih…)

    0

    0
  8. aku le says:

    ala si fida ni meluat lak aku tgok nya, yg dia pakai tudung skrg pun smpai tayang tulang dada tu x pe lak..sma je la lg truk dri nmpk rmbut dia tu…

    0

    0
  9. refelsia says:

    MENYAMPAH LAH NI LAH ARTIS BILA TENGAH SUKA SAYANG STATEMENT KELUAR SEMUANYA BAIK… BILA DAH CLASH, BERCERAI, BERPISAH STATEMENT SEMUANYA TAK PROFESSIONAL BERGADUH LAH MEMPERSALAHKAN ANTARA SATU SAMA LAIN….MANA AYAT SELALU DIA GUNAKAN DI MEMAHAMI SAYA , DIA SELALU MENGAMBIL BERAT FASAL SAYA LAH TAKAN KALAU DAH GADUH TAK LEH NAK BERSABAR MENGELUARKAN KATA-*KATA ATAUPUN SIKAP , DAN MENGAPA TAK FAHAMI SIKAP YANG BOLEH RASAKAN TAK PUAS HATI?????SO KELUAR STATEMENT TU NIARLAH BIJAK CONTOHNYA ZIANA ZAIN….

    0

    0
  10. mamat sepah says:

    gila talak mamat ni..hehehe…lom kawin pun lagi beria btui mamat ni….terima jele

    0

    0
  11. tah pape says:

    ermmm…2-2 samer..sepadan lar korang berdua..ha ha ha

    0

    0
  12. huhuhu says:

    oke laa 2 matt k0 wat cm 2 , , sekurang-kurang nye kite taw perangai sebenar fida nii…..huhu….. hilang slre aq nak minat k0 pidahhhh ….

    0

    0
  13. jabun says:

    kebodohan melampau

    0

    0
    • Rosmah mansor says:

      korang 2 nak mampus pun aku tak kesah bukan ada beri apa-apa sumbangan pada negara pun weyhh..

      0

      0
  14. TeruteruBozu says:

    hek eleh..oii Nara. Malas dh buat research ke? asyik balik2 cter pasal dua org ni jer.

    Ko pun mamat kalo yer pun nk suruh fida jumpa ko face to face…ape dah x bleh direct dkat orangnyer guna SMS / MMS / BBM / WhatsApp / YM / MSN / Skype / FB etc ker smpai nk kene go through pihak ketiga gak utk menyampaikan and kasik publish seantero?? publisiti betul. Settle berdua atau antara family2 terdekat jer yang tau dah…lempang laju2 kang!!

    0

    0
  15. diamond says:

    haih , xkan laa xpsan .. npak sgt mamat bkn seorg yg peka tp pekak .. syg takat dalam ati n mulut serupe xpyah ..
    da taw awek 2 artis , btudung , jage n hormat laa keperibadian die .. nie lom jd suami isteri lg ..sok da jd suami , g tyang gmbar fida yg laen pulak .. pastu bg alasan ” abg xsgaje ” .. budak2 p0wn b0le ckap cm2 gak ape .

    0

    0
  16. ndz_an says:

    Gelabah ah mamat ni..
    mengada2 je lebih..

    0

    0
  17. moshimoshi says:

    xsampai kat akhirat pon dia dah dapat balasan waktu dia kecewakan ex dia dulu…wat u give u get back….

    0

    0
    • pizza says:

      Perghhh, aku dpt rasakan si Adda gelak sakan memadankan muka si Mamat. Kalau aku pun, mmg puas hati giler tgk balasan yg dia tgh ‘tuai’ skrang.

      0

      0
    • layan je says:

      Balasan kt ko la mamat..fikir balik apa yg ko dah buat kat adda dulu..ada ko pegi bersemuka masa nak clash..btol ape moshimoshi tulis..what u give u get back..so,fikir2kan dan slmt beramal…peace yoooo!!!

      0

      0
  18. janda baik says:

    borink la asyik bukak cter psal 2 makhluk ni,,lgi2 pasal fida,meluat la…artis ni mmg dh tkenal dgn hdop hpoktit n kontroversi,nk plak ada ptalian darah dgn ct,pasni bole la cabut tdung 2,gntikan plak dgn topi yg ct dok pkai la ni, hodoh gler siot,,burok lg la nma ko ct,, dek krna pbuatan drah dging ko ni (”,)

    0

    0
  19. JEJARI KONTOT says:

    Makan nasi dgn rebung,
    makan dgn sayur kangkung,
    sapa suruh tak pakai tudung,
    kan dah kena batang idung.

    0

    0
  20. sayangselasih says:

    kalo jantan gi lah jumppa terus tak yah lah nak g kat press tu…ooh bosan sungguhlah citer korang ni….korg ni buleh dikatakan antara pasangan yg menjelikkan lah lpas normiang ngn memey…

    1) Normiang ngn Memey
    2) Mamat Sepah ngn Fida
    3) …..

    0

    0
  21. ada aku kesah says:

    kalau org dh tak nak tu, senyap sudah. baru bercinta dah kepoh satu dunia..

    0

    0
  22. zzzzzz says:

    sudah la mamat … jgn la nak tunjukkan lagi kebodohan anda…

    0

    0
  23. afzapotpet says:

    dah org tamau tu…sudah lah..undur lah diri

    0

    0
  24. mawar merah says:

    sudah2 la tu mamat, jgn la bg statement yg menampakkan kebodohan ko….asal xbley terima sgt ke bila fida dh xnak dkt ko….just move on je la…..

    0

    0
  25. kpop holic says:

    SORG MANGKUK
    SORG HAYUN..ELOK LA TUH…boring!!

    0

    0
  26. mamak says:

    aduh aku baru je buang masa baca citer nih… ahak..

    0

    0
  27. lalalulu says:

    napalah..kontroversi ni makin melarat2..dorg ni pun x mature..wat la stail irma hasmi n nabil la.sadis btul!!!

    0

    0
  28. mawar says:

    sudah2la bg komen yg menampakkan kebodohan ko mamat…dh org x nak,just move on je la……keee ko x bley terima hakikat yg fida dh tinggalkan ko……….

    0

    0
  29. bintang says:

    Pada saya Fida yang salah…sebagai muslim tak kira la walau dimanapun aurat kena la jaga. walaupun mamat yg salah sebab ter upload gambar sebahagian Fida tak pakai tudung tapi Fida bukan mahram dengan Mamat sepatutnya kena la jaga aurat jugak…jangan nak tutup aurat depan peminat je tapi belakang peminat buka aurat. Bila dah terepas gambar tu baru la nak ‘finding gingers’ sape yg salah….

    0

    0
    • kembung laut says:

      huhuhuhuh…..tu ler…bila akal yag tuhan bagi tidak digunakan dengan sebaiknye….bukan mahram pun nak tayang…sama je mamat tayang ngan masyarakat umum…masyaallah…masyarakat di akhir zaman

      0

      0
  30. july says:

    Mamat…Mamat…Mamat….Sabar jela… terima la hakikat yg Allah telah tetapkan untuk diri sendiri…. Percaya… pada situasi.. Keadaan yang mengubah segalanya… dan keadaan itu.. kamu sendiri yg menciptanya.. Belajar menerima situasi dan belajar memahami kehendak dan takdirnya…
    – Kini tinggal sepahtu
    – Fida & Adda tinggal kenagan
    situasi bakal mematangkan pemikiran setiap insan..

    0

    0
  31. mengaummm says:

    alaa fida pokok pangkalnye ko gak yg salah…even klu mamat tk letak gmbo ko tu pun….sah2 ko mmg tk pakai tudung pun wktu tu kan…kan kan…

    0

    0
  32. aku la says:

    loh.. perlu ke semuka? bukan kawen. kawen lain la.. kena hadap!

    0

    0
    • kopisusu says:

      betul tu.eloooo…..baru kapel kot. xyah laa mengada2 sgt. bkn laki bini or tunang ko…….sedeyyyy!!

      0

      0
    • kopisusu says:

      betul tu.heloooo…..baru kapel kot. xyah la mengada2 sgt. bkn laki bini or tunang ko…….sedehhhh!!

      0

      0
  33. mamat desperate says:

    ala..mamat ni saje je nak merendahkan orang suruh menghadap dia…dah lah salah..kita pula nak menghadap dia..banyak lah cantik..fida pun sama..tu lah susah tudung sebab dah biasa ni.pegi skolah pakai tudung..pegi shoping takda pula pakai tudung.sampai tak kenal pun ada..ambik iktibar jak la.

    0

    0
  34. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Alahai mamat…statement ngko ckp x baca paper, x sanggup tengok tv sebab x mampu nak hadapi komen org kat ngko tu lawak laa…mana kejantanan ngko…patut lah si pidah cabut lari…x sanggup la tuuuu…

    0

    0
  35. fossil says:

    alaa…. couple je pn.. bkn putus tunang ke apa.. takan nk putus couple pn nak beradat bagai… adoi klau yer pn beradat sgt, benda cmni buat malu adat je..

    0

    0
  36. hehehe says:

    nie la yg allah tunjukkan kat kita kalo org hipokrit x lm dia blh sembunyikan belang…br couple dah pg bercuti bersama…dah la pegi bercuti sanggup x pakai tudung pulak tu…korang rs dia org pg bercuti tu ada nak pegi sembhyg sekali tak ms bercuti tu…niat kalo tak btl allah akan tunjukkan…2 la lain kali kalo x ikhlas nak pakai tudung x pyh pakai…allah jdkan si mamat tu penyebab jer…nak suruh kita semua tau perangai dua ekor beruk nie…aku x slhkan mamat n x betlkan mamat pun…pd aku setiap kejadian ada hikmahnye…sekurang2nye kita tau la perangai si fida nie sama jer gan perangai sepupu sepapat dia tu…hipokrit x abis2…

    0

    0
  37. HoNeY bEe says:

    perang melalui media diorg nih…

    memalukan…

    0

    0
  38. rose jantan says:

    Alaaa..mamat ni…dulu waktu awak tinggalkan Si ADDA ada ke awak cakap awak minta putus? ADDA tau u ada scandal pompuan lain dari media kannn???? sekarang awak dah kena hukum karma kan…sekarang kan dah terkena batang hidung sendiri..Jangan pula lepas ni awak terhegeh-hegeh nak pujuk ADDA balik ke pangkuan awak pulak…padan muka kau mamat..

    0

    0
  39. atzieda says:

    eee.jelak mendengar…hahahah
    semoga berbahagia kamu org.walaupun tidak bersama.
    logik r abg nara,even xpakai spek pun masih boleh nampak r rambut org..

    0

    0
  40. ahkak gile glam says:

    hahahahahihihihihuhuhu…mamat n fidah…2 ekor yg tk betul..yg sorg berlagak suci, sorg lg tk sedar diri..perasan hensem….

    moral of de story : lau x kompem lg tkyah la nk canang bagai, bila da putus korg jgk yg malu..vodossssssss!!!!

    0

    0
  41. kiwi says:

    ni cite plg bodo dlm industri hiburan..dah la dua2 bukan popular sgt pon..tu laaa, masa awal2 bercinta dok heboh kat org..skrg dh clash pon nk dok heboh..
    adoiiii..ape punye org leee….

    0

    0
  42. mixgirl says:

    pasangan yg paling hodoh baik dr segi luaran mau pn dalaman…..benci!!!!
    bakat x sberapa tp kontroversi yg lbh…
    yg perempuan tu pakai jer tudung tp time blakon kan x elok nk peluk2 wlapun time tue tgh blakon…jaga sikit tatasusila wanita islam….bkn bmaksud bl blakon smuanyer halal…haram tetap haram…jgn malukan wanita islam dan btudung…
    yg lelaki pulak br nk idup dlm dunia seni…(bakat tue aku x pasti wujud ke tidak sbenarnya)….jgn asyik nk bcinta ajer n kejar wanita sana sini….btl kan dulu pjalan seni (tu pn klau ada yg nk ambik blakon)….bkn buat buat kontroversi…
    bl tgk melodi ahad aritu br aku tau mamat nie bmasalah…btl kata shuib jgn psl dia sorg yg lain x dpt cari mkn…
    buat mamat…kau tu bakat dhlah xde….jgn kau ingat bl dh menang maharaja lawak nasib kau kt luar sana dh tentu cerah….pikir2kan lah

    0

    0
  43. ahmad says:

    ksian pulak aku tengok..
    korang..dah2 la ckp bodoh kt dia tu..tkut trkena kt diri sndri..
    ~peace!

    0

    0
  44. icha says:

    BUHSAN LA! XDAK CITER LAN KER??

    0

    0
  45. student bandung says:

    baik yg jate, baik yg tino, dua2 suka buar drama..NEXT!!!

    0

    0
  46. Fad Ariffin says:

    ler.. tak habis2 lagi ker? bosan wehhhh balik2 citer diorang nih. lepas nih wartawan kejar Fida pulak untuk dapatkan komen & penjelasan seterusnya. boleh tak tuka citer lain?!

    0

    0
  47. Lagubestbest says:

    Eh nara. mana boleh main artikel last skali sumber GUA. Mamat ni patutnya nara g interbiu face to face. Kami nak 1st hand statement okeh dalam hal ni. N kalo boleh, tlg bagi penampar sama mamat nih skali sebagai ending. Pembelit mamat nih.

    0

    0
  48. rain says:

    kecoh laa si semak ni.. org da xnk blah je laa.. nk bersemuka laa apa laa.. poyo…

    0

    0
  49. zzalia says:

    what goes around comes around? hmm

    0

    0
  50. yume says:

    aku menyampah betul dengan dorang ni.. lagi menyampah tengok tutup kepala fida time kena interview dlm galaxy ari tu…

    0

    0
  51. bukan nama sebenar says:

    tak pa la sesekali bagi lelaki plak yg gila talak………………..
    ni asyik pompuan je kn yg slalu gila talak zaman skng ni………..

    0

    0
  52. pooodahhh says:

    dua dua banggang.yg sorang dah tau org dh x nk x malu nk sorong2kn gigi nk pi jumpa sekor tu.yg sekor tu pulak bajet cantik cam bagus.walhal gatal bijik..hakkkk tuiiii…

    0

    0
  53. fifi says:

    daripada mula kne gosip,pastu bcinta then ada lak prob smp la clash heboh duk cite kt sume org…..bodoh btl la 2 ekor ni…dh mcm bdk2 skolah br nk bcinta lak diaorg ni…popular sgt ke korg ni smp nk canang cite 1 malaysia…pasni fida lak bg statement xmau jmp la, pe la…ntah smp bila nk hbs cite korg yg cm hampeh ni…..korg ni popular sbb bnd ni je la wei…soooo childish….

    0

    0
  54. meeradriana says:

    eee…x habis lagi ke case dorg nih..???
    bosanlah..
    next gossip please..

    0

    0
  55. Sham says:

    Sebenarnya si mamat ni tak dapat terima hakikat yang dia kena ‘dump’… Selalu dia buat kat ex dia kan skrg kena pada diri sendiri tahu pulak tak puas hati…

    0

    0
  56. meeradriana says:

    eeee…
    x habis lagi ke case dorg nih..
    menyampahlah..
    baru couple jer, belom bcerai lagi..
    next gossip please????

    0

    0
  57. she says:

    Aslm. actually fida pn salah sbnanye. knp die pegi bcuti dgn bukan mahram die. dah tu pkai cap aje pulak tu. amboi. nk fesyen pn agakla. leher dgn tgn tu pn aurat jugak. da sah2 mamat tu bukan mahram die. knp nk lepaskn rmbut tu. wlaupn dlm krte. pastu ofkos die tau kn yg mamat tu amek gmbo die. aduyai.

    utk fida : awk tu nk mrh mmg boleh. tp awk kne fikir jugak. slh mulenye dr awk sndri. kalau awk pkai tdung kn sng. ni pns dunie aje. neraka sne lg pns. skrg ni sng aje. tdung ariani tu blambak2. yg sepuloh hengget tu belambak kn. xde duit sgt ke nk beli. cubela muhasabah diri balek.

    utk mamat : mamat ni pn. dont give such excuse lah. sbb awak rabun thp mne? kalo awk rabun siket. xknla xnmpk lgsg kn. mustahil la xprasan. pmpuan mmg xkn trime alsn cenggitu. kalo fida tu xmo kat awk da. redha jela. Allah tau ape yg terbaek utk umat-Nya. :)

    terima kaseh. Aslm. :)

    0

    0
  58. lolok says:

    huh…oi mat, pehal lak nak bersemuka ??….. dia tu bukan tunang ko jauh sekali isteri kau..??. poyola pulak..time putus ngan name ape tah adik guitarist crystal itu hari ko tak berdepan pun??? ko putus camtu jek..nila balasanye buat kat orang main2 orang..sengal.

    0

    0
  59. ashley says:

    patut kowt mamat ko g jumpa fida tu..n tlg pesan skali kt fida, kali ni mgkn dia leh tuding jari kat ko n nmpkkan cam ko sorang je yg bsalah..next time kantoi lagi pic dgn org len plak..blm tentu org x buka cite dia.
    kalo aq jadik ko la mamat, aq announce je apa yg berlaku sebelum n selepas..cuma ko pun malu n dia apatah lagik la.x yah la nk tjk baik lagi cover2 fida tu, sok lusa org akan tahu gak perangai sbnr dia..
    alamak fida, jgn jadik hipokrit la..malu stkt nampak rambut ke?? yg lain??? cover LINE CEMERLANG giler la ko fida..mmg betul kate org len, ko n sepupu2 ko TERBAEKKKK cover hal @ buruk dr sendiri..n buat muka x bersalah even…hny org tdekat tahu…x yah nak BAZIRkan air mate dik oiii..

    0

    0
  60. gosip says:

    ntah apa2 jek budak dua orang nih ..
    balik2 citer dia .. fida dah taknak tak yah terhengeh nak buat statement lagi .. yang fida pun takyah lah gtl nak brthu media itu lah ini lah …

    0

    0
  61. azry says:

    FIDA PERLU JUMPE AKU BUKAN KAU MAMAT!!!!

    0

    0
  62. Nadine says:

    Sudahlah, tutup cerita si Mamat vs Fida ini, naik menyampah semua cerita Mamat yg suka bersumpah ini. Lebih baik cerita artis artis yang berilmu untuk memberi comment yg bernas dari si Mamat yg gemar bersumpah dan juga memberikan comment yg tak masuk dek akal. Jika anda mengikuti episod percintaannya dengan Fida, anda akan faham apa comment yg saya maksudkan. Encik Beautiful Nara, silalah paparkan perkembangan artis2 tempatan dengan info2 filem, album daripada berita yg memualkan seperti Mamat dan Fida ini.. penatlahhhhh

    0

    0
  63. kaloi says:

    ala mamat..dlu dpt si adda yg punyr cun tu ko tinggal kan…alahai mamat,alahai mamat.alahai mamat…cian kat ko…tp nk wat mcm ne..nasi dh jadi bubur…sedap gak bubur…nk mkn bubur kat area sentosa jb lah,,,mamat…pasni ko try usha neelofa pulak…tu pon klu die layan….hihihihihihihihihi..pansdai2 lah ko mamt nk idup…jep nagn shuib je yg best..ko dh mcm patung dh klu dlm raja lawak………buat malu org kulai je

    0

    0
  64. SkylineGurl says:

    Masing2 bercakap macam ustaz n ustazah je kan….slagi namenye manusia mmg xkn lari Dari melakukan silap&dosa….jadi xperlu ckp sana sini,,fitnah itu ini….sampai yg bace pun terpalit dosa samakan…kita semua manusia biase…kalau xbt silap xkn sedar…kalau xdiberi dugaan xkn insaf itula manusia yg sering diduga dlm bentuk ape jua musibah Dan dugaannya…Mari sama2 mendoakan yg terbaik itu lbh baik…kan kita sesame islam:) dah xmo la gaduh2 pasal artis ni:)

    0

    0
  65. sazlinasji says:

    ko sapa nak suruh orang bersemuka Mamat??

    0

    0
  66. el manja says:

    bagus pun fida tu putus ngan mamat tu…. tak sesuai langsung….. fida carilah yg lain…ramai lagi yg sudi jadi bfren kat luar sana…..

    0

    0
  67. azawana says:

    oke la find . . sume owg nmpk mamat yg slh sbb tunjuk rmbot fida . . tp kowg tak perasan kew dri hal uhh, kantoi prngai sbenar fida ? aku rase fida mest bengang giler . . nak pkai tudung, pastu lengan pendek, . . pkai topi . . mcm ape da . . aurat tetap aurat . . kalo owg len ta nmpk pic uhh mest igt fida bdk plg sopan . . suh jdkn smpanan peribadi, tp bukan ke mamat uhh bkn suami dye ? huh . . amenda lar . . . nak cover malu nak mnx putus . .

    0

    0
  68. lolulu says:

    dua-dua geli.. dua-dua poyo.. dua-dua gila dan perasan baik

    0

    0
  69. borneo girl says:

    dua 2 pon bodoh

    0

    0
  70. SEMBORONO TERKONO PADON MOKO says:

    BOSAN..CERITA ZAMAN TONGGEK TONGGEK LA ..
    NEXT PLZZZ…
    ~BIKIN PANAZ JE..TAK GLAMER MANA PUN DORANG NI~ DUA2 CARI PUBLISITI MURAHAN NI…THUIIIIII SHIAALLLL LAAA

    0

    0
  71. shakey says:

    En. Nara…kalau simamat tu sayang kan fida…sepatutnya dia menjaga aib si fida tu…bukan syok sendiri ajeeee!!!! macam mana nak jadi suami camni…belum apa2 dah tau tau mana aurat dan tak jaga batasan ….hampeh!!!

    0

    0
  72. Cikgu Besar says:

    tak payah nak bertiahu media yg nak berpisah….baru berkawan dua tiga bulan..mcm gila talak pulak…heehheh bosanlah dgn cerita ni…..

    0

    0
  73. chek kiah says:

    nama pun mamat.mamat yg brmasalah.kna la ko ngan fida.ko x amek plak gambo fida yg smoking tu.buh kt facebook
    harus fida dtg jumpa ko cium tgn.tobat sesama ek.
    fida pasan good2 je walhal smoking.sama je mcm sepupu nye tu kaki smoking.upss.trlepas suda.

    0

    0
    • ashley says:

      sokong! tu br bab smoking lum bab yg lain..kalo la wartawan dpt hidu mcm mn tercetusnya gambo2 tun pembikinan disebaliknyer….nahaslah ko pidah..mamat bkn rugi mende pun sbnrnyer..ko plg rugi tp mcm x de mende je aq tgk..biase ke?

      0

      0
    • honey says:

      sepupu fida?sape?nak tau..hihi..nyibuk jap

      0

      0
  74. ezi suhaini says:

    LOOSSEERRR…

    0

    0
  75. nuuur says:

    halo kgkwn cbe bce akhbar sinar harian arini pnyr…
    bce stment fida tntg gye tdung tkini dia..
    cam bengang jerk aku bce…

    0

    0
  76. Moshi moshi says:

    Mmg ada btlnye apa si mamat ckp.masa bercinta bole plak bertemu tapi bila dah clash,knape si fida tknk bertemu dgn dia.skrang..dua2 dah bersalah.jadi bagusnye korng derdua selesaikanlah masalah korang yg korng buat sendiri.padan muka.rasakn!!!

    0

    0
  77. chek kiah says:

    tu le ghairah nye don bercinta konon nye ngan
    gertis (gedik+artis).nk tjuk stu malaya aku dpt tackle fida.
    klu aku la setakat artis msia yg xde kemana.seglintir artis la.x heran aku.takat suam2 kuku.gambo sexy mexy.
    aku da puas dok layan artis2 msia yg mcm bagus tpi keje adap je la
    klu aku susah owg nk percaya mana artis yg ok,baik.mana yg perangai mcm s**l pun ada.

    0

    0
    • chek kiah says:

      klu aku ckp selama ni memey yg baik.x salah.mampus aku kena sumpah.aku tau seme benci memey.tpi x pada aku.memey gadis yg baik lg.sebelum jdk artis lg.mcmtu le smpi skrg.dia nmpak salah sgt koz kawen ngan norman.bodoh gak rakyat msia ni.percaya sgt gossip2 bodoh bangan ni

      klu aku ckp selama ni fasha yg baik.x slah.dia mmg baik ngan seme owg.koz dia dulu gf jejai bru jejai kawen ngan nora.mampus aku kena teow ngan peminat fanatik nora.
      susah nk kasi tau owg msia yg trlalu fanatik taksub pd artis yg dia sker.lantak la
      aku ttap ngancara aku.

      0

      0
      • ashley says:

        YE JUGAK TU..setuju benor rasenyer ngan statement kome..
        Memey – baik? a’a la jugak. kalo dia jahat, dia x kan AMIK LAKI ORG..dia pun x kan KENE TGKP BASAH dgn LAKI ORG yg tgh pk ‘BOXER’ ms tu, tp mahk dh kate, x salah..sbb mcm ko kate..memey BAIK..masyarakat TERRRSILAP NILAI MEMEY ler tu..
        Fasha – baik jugak? aje ngan benor. kalo dia jahat, dia X de SKANDAL ngan LAKI ORG..ye la mcm ko kater, dulu dia ngan jejai gf-bf..x salah teruskan wlupun bf/gf dah kawen ngan org len. kalo dia jahat, dia x de le sosial mcm tu skali..ni pun kes masyarakat TERRRRLAMPAU SILAP MENILAI dia jahat..
        aq bkn taksub pd mn2 artis tp taksub jugak dgn STATEMENT ko ni..
        kpd MASYARAKAT di luo sana, jgn la TERRSILAP MENILAI MEMEY N FASHA tu..deme dua org tu aje ngan baekk benorrr..budak NAIP..x tahu mende..kome je pcy dgn gosip2 ni..sian deme ARTIS TERANIAYA..sob sob sob..sedih jugak aq pikiorkan..

        0

        0
  78. kesengalanku terserlah says:

    pasni konfem mamat back kt adda..
    huh ! what goes around comes around mamat !

    0

    0
  79. benci lelaki says:

    mamat…….i sedia menerima u..
    (tgn kiri & knan d bahu,mata di atas)

    0

    0
  80. elise says:

    lucu plak huhu

    0

    0
  81. hijau kertas says:

    dah jd mcm cite kasih alia pulak kan..
    mamat gile kan kasih..x leh terime muke kene rijeks..
    padan muke ko mamat sape suh bodos sgt kan..
    hahahaha..

    0

    0
  82. Asam Garam Gule says:

    Clash clash…clash of the titans ke? mcm kampung la..balik kampung la mamat

    0

    0
  83. Ninoy says:

    Dh tahu awak bertudung kenapalah buka2 …walaupun dengan boi pren awak….memang sengajalah tu…Melainkan dh jadi suamiisteri barulah leh buka tudung depan si Mamat tu….sam je lah korang….

    0

    0
  84. SukaHatiAkuLa says:

    salah fida aku rsa.sbb sape surh dia x pakai tdung wlpon time tu mmg x da media.mamat bukn suami dia pon yg dia nk bukak2 aurat tu nape?mamat mmg suka la klau ko x pakai tdung fida oi.dia llki..ape dia tau..?ko yg bengap fida..mamat plak.baru je masuk bidg seni dh ramai pmpn ko kapel.mcm hot je.hahaha.

    0

    0
  85. han lover 12 says:

    Bg sy..mamat yg perlu jmpa fida diatas taksubnya nk tgk rambut..fida plak jgn mudah terpedaya laki cm mamat..ni laki tk serius pn dgn pompuan..tgk pd ex dia suda..n tk berani nk berdpn masala n tk tau nk selesai..Aib org jgn buat suka dia..akibatnya akan terbalik kemuka sendiri..Buat fida cr laki yg tau ape tu ikhlas n jujur..jgn ulangi keslpn yg sama..insyaallah..Smoga Allah swt beri kekuatan pd fida hadapi ni smua.Amin.Perlu ingat diatas silap n cuai pd diri masing2..

    0

    0
  86. loikess says:

    MEMBOSANKAN BACE KISAH ARTIS YG SEPERTI GAMBAR DI ATAS…KLU NK SETAKAT NAK WAT KISAH NOVEL BOLE LA KOT…WAT PENUHKAN KEDAI BUKU……

    0

    0