Written by AbangNara | October 13th, 2011

Anda bosan? Dah habis baca semua majalah yang ada di atas meja anda? Jangan risau sebab sekarang ada majalah Femag yang boleh dibaca secara online. Not bad jugak cover-cover yang menghiasi majalah ini.

1. Fida

femag

2. Siti Saleha

femag

3. Azura, Amber dan Nadine

femag

4. Kilafairy

femag

Majalah ini boleh dibaca secara onlin di WuuhuOnline.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Fida, Kilafairy, Siti Saleha & Ramai Lagi Dalam Majalah Femag

  1. 1st says:

    aku 1st!!!yeaaahhh

    0

    0
    • haha says:

      agak agak gaji ko naik tak dapat num satu ni?tak pun dapat num satu dalam exam kalau ko sekolah lagi lah huhu

      0

      0
      • Cik Kiah says:

        cantik siti saleha….comel… orang yang comel biar tak buat muka comel pun tetap nampak comel…

        si kilafairy (fairy ke?nak muntah plak) bajet seksi dengan bibir yang merekah.

        fida???? meh sini jumpa akak, ada guni beras kat rumah akak buat tutup leher ngko tu.

        0

        0
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Kalau aku bawak balik kampung semua nie… mesti orang kampung respek aku… tapi kalau bawak balik rumah… mesti orang rumah perambat aku…

          Hahahaha…!!!

          0

          0
        • macam nasrani says:

          FIDA- PALING TAK BERKENAN!!!

          0

          0
        • joyah says:

          kenape muke si saleha ni cam pelik je kat majalah 2… mcm gigi nye terlalu besa. takut lak aq tgk muke die mase 2. xcomel pun

          0

          0
      • 1 says:

        Biar la.. dah dia suka main first, second, third.. Jangan pening2 kepala ko tu. Walaupun gaji x naik sekurang2nya dia tak mengata mengumpat spt sekalian org.. :)

        P/s: nak main pondok2 plak pas ni…..

        0

        0
    • mektiii says:

      Kan lagi cantik kalau gambar fida tuu lehernya ditutup dengan elok :)

      0

      0
  2. 1st says:

    aku 1st!!!yeahhhhhhh

    0

    0
  3. KK vogue says:

    da xde idea ke abg nara??

    0

    0
  4. KK vogue says:

    dah xde idea ke abg nara?

    0

    0
  5. innocent says:

    sebok dok tayang bibir bibir, macam cantik..
    Macam xnormal pulak aku tgk…haha..
    dok rumah diam2 jela

    0

    0
    • JULIA says:

      aku bukan lah jeles ..tp x nampak pun mana cantiknya bibir si kilafairy ni ..mcm seksa ada lah aku rasa..nampak mcm duk control jer bg muncung cm tu.

      0

      0
      • huhuhu says:

        BAJET nak jadi cam angelina j0lie laa 2…..
        Eeewwwwwwwwwwwwwwwww :p
        tp muke dye ad cm iras2 skit laa kann ,huuuhuuu

        0

        0
    • aku says:

      Dah mcm payung je muncung si kilafairy

      0

      0
      • huhuhu says:

        gmba kilafairy ni nmpak kabur2 je kann……edit keee?? bajet bia 6pak cm angelina j0lie XD ……..

        0

        0
  6. donut_cute says:

    siti saleha cantik si fida dah jadi datuk siti dah sama dah pemakaiannya huh

    0

    0
  7. UWEKKKK says:

    eeeeee…… ntah ape2 la fida tuhhhhh makin menjadi2 pulak stail tokti dye tu.. seri muka pun dah tade dah…. mcm muke jantan pun ade…. uwekkkkk
    kilafairy tu plak plastik. geli mak nengok nye

    0

    0
  8. marchGegirl says:

    Kenapa Fida dah pakai tudung macam tu? Sedih mak tengok. Isshhh ishhh ishhhh :'(

    0

    0
  9. angel says:

    fida ni ramai org dah tegur pasal pakai topi n tudung nampak tengkuk..dia pon dh siap mtk maaf bagai sbb terlalu ikut fesyen..siap nangis2 masa wartawan galaksi interview..tp pakai jugak…hmmm

    0

    0
    • mya says:

      sorry fida.u mintak maap kt peminat sume xda gune la.bek u mintak maap kt Allah.time2 ni la nk nyesal.b4 wat tu xnak pikir

      0

      0
  10. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Pidah, sori to say la coz aku mmg x minat cara kau bertudung skrn nie…mcm kepala ular senduk je haku nengok…siti saleha mmg kiut miut je haku tgk..i like….so sweet….kilafery tu mcm perasan lawa je posing dia…mulut mcm kena sengat dek tebuan je…aww…x sukeee…sori laaa…

    0

    0
  11. marchGegirl says:

    Kenapa Fida pakai tudung macam tu? Sedih mak nengok. Heshh artits artist :'(

    0

    0
  12. redcarpet says:

    seyes dh x suka dgn gya fesyen FIDA…hate FIDA..sowiii

    0

    0
  13. sinichi x kudo says:

    alahai adoyai pn bibir c kilafairy ni…

    0

    0
  14. sinichi x kudo says:

    adoyai nye pn c kila n fida ni…sorg pki tdung x ckup kain sorg ag bibir cm2 lak…

    0

    0
  15. lalala~ says:

    cantik ke?? bolehlah… huh.. leher jinjang FIDA.. hehehe

    0

    0
  16. kikilala says:

    tah hape hape –‘

    0

    0
  17. angie says:

    errmm.. konon nk jadi angelina jolie malaysia la tu?..

    0

    0
  18. TeruteruBozu says:

    xde org nak SEDEKAH inner neck kt si Fida tu ker? sian aku nengoknyer. Lagi dicemuh, lagi dibuat. Semalam kt 360, wartawan tanya dier psal upload2 gmbr kt internet sumer.. time tu haish lagi buruk fesyen dier. Pakai inner(yg keras depan) kaler merah, then pakai topi tok T kaler kelabu then selendang warna biru muda dier lilit kt leher wat mcm pakai mafla…then pakai bju kurung pink… rupe dh mcm bibik endon dah. Bibik pun lagi pandai dressing yg sesuai dah..

    0

    0
  19. Siti Saleha je haku rase cute….

    Yg len tue, hampeh

    Sorg dh ilang cara pemakaian tudung yg betul
    Sorg lg, konon2nye bibir diew tu seksi la sgtttt

    yg len2 x cukup kain… artis2… dizaman kini…

    0

    0
  20. Kacang Soya says:

    dah kehabisan ayat aku nak describe si Fida tu. last2 ayat yg ada….”pandai2 la ko nak idop Fida..”

    0

    0
  21. Lulu says:

    halululuuuuuuuuuuuuuu apesal fida menampakkan leher???????????? makin lama makin terbuka sana sini????????? fikirkan dik

    0

    0
  22. student bandung says:

    takde sorg pon yg tutup aurat dgn sempurna..apa kata cover mjlh semua ambil wardina je..~

    0

    0
    • Larilarulara says:

      Wardina cover aurat, tapi mulut pulak tak reti cover. Spoil di situ.

      0

      0
      • angel says:

        salah ke kalau dia tegur benda yg salah?amboi sampai xleh ditegur lgsg ye rakyat mesia ni

        0

        0
      • miow says:

        wardina bagi aku perasan bagus sikit..hehehe…mmg ade point setiap teguran die tu, tapi kalo ade orang kutuk atau sindir terus melenting kau..balas sindir2 balik….

        0

        0
        • bunga meja says:

          wardina mmg bajet bagus. bukan tak blh kene tegur, tp tegurlah dgn sopan jgn nampak sgt statement ko tu cam ko bagus sangat.

          opsss lari tajuk plak..sowii

          0

          0
      • F says:

        alar, kita yg bercakap ni pon bukan bagus sgt. post2 cmni pon kira tak reti cover mulut gak. kritik org je pandai , cermin diri masing2 dulu.

        0

        0
  23. hehehe says:

    siti saleha jer yg aku minat…yg lain ke laut la korang…fida pulak dah jd mcm sepupu dia…esok lusa pakai topi pulak pakai sepupu dia…bencik

    0

    0
  24. rara says:

    fida dah takde identiti tersendiri, nk jadi dato siti la pulak. dari tutup kesemua lama2 buka sikit2 aurat tu mcm Yuna. pelik kan. org kena makin menutup yg diorg ni makin terbuka.

    0

    0
  25. aku says:

    np la fida 2 mkin lm mkin tdedah leher nye

    0

    0
  26. pala hangguk hang says:

    Muka fida nampak scary…mcm muka hitam mcm jantan (pondan)…tudung ke dia pakai..mcm letak kain je..apa pun xbleh…xbleh blahh..

    si kikilala peri tu mulut plastik..ratu botox 2011..ingat lawa sgt..blakon mcm taik…gedik ja lebih..duk pancing datuk2 buncit la nak sponsor hdup dia…sma la ngan mak dia tu..cucuk tp xngaku… pala hangguk hang

    0

    0
  27. aku benci pompuan seksi says:

    korang dok kutuk2 yg lain tapi puji2 siti saleha, korang ingat siti saleha tu pakai jilbab ker? ape bezanya dia dgn yang lain? kan lbh kurang je tu ke korang dah buta??

    0

    0
    • sokong says:

      tahnye.. kutuk fida pasal nmpk leher tp dok sanjung2 siti saleha tu. x tetap pendirian ke ape

      0

      0
      • budak bin2lu says:

        opss, sowie klu sye mnyibok2,. . mslhnyer antara brtudg ataupun tdk, xde mslah nyer,. .bkn lha naq snjung artis yg kte mnt, p dr sg pkaian d’wg. .cba lha kte tngoq, siti saleha mmg lha xpky tdg dr fist brlkon pun..n mslah an fida laq, owg smue mnt an die, an sye skli pun mnt an die, die cnteq dn lmh lmbut, p ad mslh die owg xske. . bkn kte xnmpaq, style die skrg dn sblum nyer kn. . .maaf ye klu sye mnyinggung prasan korang. . sye hnye bg pndngn jer. . .

        0

        0
        • mira says:

          penin dgn bahase kamu nie dik non oiiii…. kalau nk short form sgt pun, jgn la memeningkan org lain… haih

          0

          0
        • budak bin2lu says:

          klu kaq mira xphm, xpe lha. . . buat xphm je lha. . bhasa sye lain, xsme bhsa kaq mira. . .klu sye bwaq bhase sye lg lha kaq mira xphm. . .

          0

          0
  28. Makin Muak! says:

    rupenya si Fida ni masih tak serik2!

    last time mohon maaf pada peminat semata2 utk tunjuk baik dan menyesal, tapi cara pemakaian tudung masih tak berubah!

    makin menyampah dgn Fida!

    Fida HIPOKRIT & MUNAFIK!

    0

    0
  29. kesengalanku terserlah says:

    suweetnyeee fida ! (tangan kat dada,mata ke atas)

    0

    0
  30. tak best says:

    satu pun tak best…

    asyik tayang aurat je…

    pui…

    0

    0
  31. borneo girl says:

    baju t.azura 2 lg singkat dr yg non muslim…hurmmm

    0

    0
  32. Lya says:

    dah takde beza pon si fida ni dengan yang lain tuh. nampak leher jugak. setakat pakai scarf je. adoi la cik fida oi, takkan merana putus cinta dengan mamat sampai lupa nak pakai tudung elok2 sket

    0

    0
  33. heheehhehehe says:

    pening tgk fesyen fida…….

    0

    0
  34. xious says:

    mcm dh takde beze islam dgn bkn islam. haihhh pdhl Islam adlh agama yang takkan mengikuti agama lain.

    0

    0
  35. Byk tul komen yg hentam si fida tue… hahahahhaa… rasekan penangannya… wac chah…!!!

    nk komen skit pasai pengomen2 si Wardina tuew..

    utk aku, aku pon bukannye minat sgt ngan wardina tue but atleast dia ade gak pendirian yg tetap…
    kalo dia nak mencelah ker nak mengomen ke, bior r …
    Maybe dia juz nak menasihati dan menegur bukan nak mengkondem org len…
    Zaman skrg nie, ade certain2 org, ckp leklok org wat maen2 & x amik kisah… bile ckp berbisa skit, mula la meroyan x tentu pasai…
    Tue kompom la dah terasa… muahahahaha
    Bukan nk kate wardina tue betul.. tp sekurang2nye kite bole berpikir balik.. betul ker salah ker… ye tak??
    Kan yg baek tue dari Allah, yg buruk tue sumenye dari dir kite sendiri… PEACE…. :))

    0

    0
  36. M says:

    mulut kilafairy belubang di tgh2…xyah buka mulut utk sedut air guna straw…jolok je straw kt lubang kt bibir dia tuh…kreatif juga kila neh…skali tgk mulut dia gitu cm mulut ular…hmmm

    0

    0
  37. Dea Deanna says:

    Si Fida ni beria marahkan si Mamat pasal upload pic tanpa kebenaran dia.Sampai putus cinta segala bagai. Dah tu pic yang ni nak salahkan sape. Sape yg ajo pakai tudung tapi nampak leher. Bingai tu simpan sikit utk hari tua ye cik Fida.

    * Haku menyampah betul dgn spesis plastik cenggini.Lain r kalau ko tu Spastik,leh r aku terima.

    0

    0
  38. lalalalalalala.. says:

    skrg dh nampak perangai fida yg sebenar….sama je cam sepupu dia tu..hipokrit

    0

    0
  39. Fida si Hipokrit says:

    Fida2… Ko bengang bila Mamat tak sengaja upload gmbr ko tak pakai tudung. Bengang konon? Bila ko pakai tudung mcm ni otomatik org akan tau sape slh n sape tak. Bukak terus je laa tudung tu Fida… Leher tu nk tunjuk sgt kan… Mcm la cantik pakai camtu. Ko nak tiru siti ek? Tak payoh le… siti tu org mmg tau dia sememangnya tak bertudung tp cuba ke arah menutup aurat walau tak sempurna. Tapi ko yg dh mmg menutup aurat, bertudung litup, pakai cmni mmg aku dh kureng respek ah kat ko… Aku ingatkan ko ni cam waheeda ke, wardina ke, tapi rupanye hampeh dan hampas je… nyampah dowh. Paling nyampah bile ko salahkan Mamat sedangkan kalau ko memang bertudung, cmne Mamat leh amik gmbr ko tak pakai tudung lak. Di tempat public lak tu. And sah2 Mamat bukan muhrim ko dan sah2 org len pun nampak rambut ko sbb ko kat public.

    0

    0
  40. Fida mmg jahanam! says:

    Sesuai la ngan muka ko pida! Choiiii

    0

    0
  41. fifi says:

    fida sepatutunya guna akal dn fikiran sebagai artis bertudung kena pakai tudung lengkap..ko rasa leher ko yg panjang sangt tu cantek ke..korg prasan tak dia ni kalu pakai tudng lain semacm je..rupanya leher dia tinggi mcm org kachin kat myanmar tu..tp skrg dah buka leher nampak lah.

    0

    0
  42. RASA BEBAL PENGOMEN says:

    HAHAHA KADANG2 RASA NAK GELAK TU ADALA JUGAK HAHAHA, CUBE KITA SAMA SAMA RENUNGKAN AYAT NI…

    BIASA KITA NAMPAK PEREMPUAN PAKAI SEKSI TAK INGAT… DEDAH SANA SINI… TAPI BILA MASUK WAKTU SOLAT DIA TERUS MENUNAIKAN KEWAJIPANNYA….

    TAPI BIASA SANGAT KITA NAMPAK!!!! ORANG YANG TUDUNG LITUP….TAPI BILE SAMPAI WAKTU SOLAT… TAKDE PUN DIA RASA NAK BERSOLAT…

    ISLAM BUKAN KERANA PAKAIAN…. TAPI PADA JIWA YANG UTAMA….MESTI AKU KOMEN NI BANYAK TERKENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI KAN?????

    0

    0
    • Say What? says:

      BIASA KITA NAMPAK PEREMPUAN PAKAI SEKSI TAK INGAT… DEDAH SANA SINI… TAPI BILA MASUK WAKTU SOLAT DIA TERUS MENUNAIKAN KEWAJIPANNYA… <<— Sure, but kewajipan menutup aurat? Ada hadis yang diriwayatkan bahawa solat seorang wanita yang tidak menutup aurat tidak sempurna & boleh dipertikaikan. WallahuA'lam. Tapi, lagi banyak yang bangga menayangkan aurat & tak mengunjungi musolla untuk bersolat. Saya gembira bila melihat yang tak menutup aurat pergi bersolat tapi itupun Islam pada apa? Niat sahaja?

      TAPI BIASA SANGAT KITA NAMPAK!!!! ORANG YANG TUDUNG LITUP….TAPI BILE SAMPAI WAKTU SOLAT… TAKDE PUN DIA RASA NAK BERSOLAT… <<– Kenapa senang benar nak berburuk sangka pada orang yang berusaha untuk kekal menutup & melindungi auratnya? Mungkin dia 'datang bulan'. Ya, tak dinafikan bukan setakat perempuan, lelaki pun sama kadang-kala melengahkan solat. Kenapa perlu target perempuan berjibab semata-mata. Even melengahkan solat tanpa sebarang kecemasan pun memang dah berdosa. Itu kewajipan semua manusia tak kira lelaki, perempuan. Why do you see the need to single out women with hijabi? Bukan nak kata yg bertudung, lengahkan solat lagi baik dari yang tak bertudung dan tak solat but you could use common sense right? Yang sempurna adalah yang bersolat awal waktu & menutup aurat dengan sempurna. Masing2 pilihlah nak yang sempurna, separuh atau separa sempurna ibadat masing-masing.

      ISLAM BUKAN KERANA PAKAIAN…. TAPI PADA JIWA YANG UTAMA….MESTI AKU KOMEN NI BANYAK TERKENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI KAN????? <<– Saya khuatir statement cik/encik boleh mengundang fitnah. Islam itu agama yang syumul. Tak ada istilah pada pakaian, jiwa dan sebagainya semata-mata. Sama ada and Islam yang taat pada suruhan Allah & pesuruhnya atau ingkar itu sahaja. Bukan 50% taat (solat), 50% ingkar (x tutup aurat, x jaga hati & ibadat lain) sbg cthnya.

      Maaf. Saya cuma nak berkongsi pandangan ikhlas saya. Berbalik kepada topik asal, pandangan saya, do not take the magazines that seriously because these cover girls are not the idols for sophisticated ladies yang berprinsip. Kalau Fida betul nak bawa imej muslimah, dia patut ubah langkah dari awal lagi. Semua cover girls pun hanyalah sebagai bait utk people beli magazine semata-mata. Tak banyak pun inspiring stories pasal diorang yang boleh motivate kita dalam hidup. Kalau ya pun bagi saya, saya respect & support Amber Chia. Saya pernah interview dia masa surprise birthday party dia last year & dia sangat successful, hormat media dan orang ramai dan sangat sayangkan keluarga serta peminat. Ciri-ciri yang baik seperti itu boleh diterima oleh seorang peminat walaupun non-muslim.

      Just my two cents.

      0

      0
      • pizza says:

        is and always will be loving ur comments. Kenapa perlu ambil Fida sbg model wanita muslimah dan meletakkan standard menutup aurat pd dia hnya semata2 dia bertudung? Dia bertudung kepala di media hanya kerana berfesyen. That;s why she failed in almost every angle of aurat requirements.Dan seharusnya, Siti Saleha yg dipuji comel oleh sesetengah commentaters yang membenci Fida, pun patut kena hentam sama. Dua2 fail bahagian aurat!

        0

        0
  43. Ambo Puee says:

    Fida kuar lam akhbar sinar harian..katanye dia ingin mencuba imej baru..imej skafnye tu..kalau kt kelantan kiteorg panggil jebuhh..

    0

    0
  44. bkn sape2 says:

    Fida n kilafairy plggg cntek.(ayt sindiran)

    0

    0
  45. Reena says:

    Biar betik cover dia camtu..tak agak2 dowh..

    0

    0
  46. Orang Majalah says:

    Majalah hampeh mana ni? tak menarik langsung covernya. Back ground colour pun mcm badut! make up artis pun tah hapa2.

    Inilah ghopenyer kalau kemaruk sangat nk buat majalah… kalau mcm ni gaya bukan bikin untung bikin rugi adalah.

    Serabut semacam je aku tengok, font pun mcm ala2 zaman dolu2.

    Orang buat majalah kau nk buat majalah tapi hasilnya macam haremmmmm. Inilah namanya majalah murahan

    0

    0
  47. aku says:

    napela rabun sgt mata korang ni.siti saleha tu muka dia cam tikus mondok.xlawa lansung..derang sume tu xde sekor pon yg lawa!

    0

    0
  48. bosan says:

    yg gambar fida tu da elok pakai tudung tapi awat nampak leher bagai..klu nk tutup aurat tutup la btl2 jgn main2.. kalau tak…baik tak payah pakai terus..

    0

    0
  49. Pok Nik says:

    Betul korang komen pasal aurat dan tuntutan islam tapi korang lupe ker yang mengcaci dan keji tu dilarang oleh islam. Ingat jangan suke mengkomen kalau diri sendiri pon belum sempurna kerana betulkan lah diri dulu sebelum membetulkan orang lain.

    0

    0
  50. ? says:

    fida, u cousin siti Nur****** kan… klu yer pun betul.. takyah lah ikut mcm dia.. mula2 bg tahu nak bertudung.. pastu berselendang jer… end up tutup kepala…opsss.. xleh gaks di kategorikan tutup kepala… ehmm.. tutup sebahagian dari rambut…
    >>> klu mcm ni la… u takleh nak salahkan ex-bf u si mamat tu… coz, tgk perkembangan u pun… mcm u sendiri yg berubah mcm ni….
    …………..
    artis still artis…. ehmmmmmmmmmmmmmmm

    0

    0
  51. mamat syg fida 4 eva..haktuiii!! says:

    bodoh ape fida pakai tudung mcm tu.. nak tayang lovebite mamat kat leher tu ke??

    0

    0