Written by AbangNara | November 7th, 2012

Berita kurang baik untuk mereka yang meminati Rafidah Ibrahim. Fida dan pelakon filem Papa I Love You, Zalif Sidek kini sedang dalam proses mengenali antara satu sama lain. Masih belum sampai tahap bercinta, tetapi sudah berkawan rapat. Tak lama lagi confirm couplelah nie.

fida dan zalif

Untunglah Zalif dapat kawan rapat secantik Fida. Yang lagi menguntungkan, bukan Zalif yang membuat pengakuan terlebih dahulu mengenai status mereka. Fida yang umumkan bahawa mereka berdua sedang berkawan rapat. Kata Zalif kepada portal GUA:-

Ya, saya akui kami berkawan rapat namun status kami hanya sebagai kawan biasa saja. Secara jujur, saya yang nak berkawan dengan dia selepas bertemu dengan dia di Karnival Jom Heboh pada Ogos lalu. Saya minta nombor BB Pin dia dan kami terus berhubung sehingga sekarang. Saya yakin saya tidak bertepuk sebelah tangan kerana Fida sendiri yang mengakui dulu kepada umum yang kami sedang berkawan rapat. Saya sendiri terkejut bila ada kawan yang memberitahu saya mengenai kenyataan Fida dan saya harap perhubungan kami akan terus terjalin sampai bila-bila.

fida dan zalif
Abang Nara tengok si Zalif nie pun baik orangnya. Ada ciri-ciri suami penyayang. Muka pun sejuk dipandang. Diharap Fida tidak mempermainkan hati dan perasaan Zalif. Jangan beri harapan kemudian musnahkannya. Semoga perhubungan mereka ini akan berjaya sampai ke fasa seterusnya nanti.

P.S: Bila kanak-kanak dan stickers disatukan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to Fida Dan Zalif Kini Kawan Rapat, Masih Belum Tahap Bercinta

  1. ff says:

    asyik story pasal bercinta aje.. boosan…

    0

    0
  2. apa ni says:

    alahai comelnya?

    0

    0
  3. fyda says:

    bagus laa

    0

    0
  4. nj says:

    ERM..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    MAT SAJA RUPANYA SI ZALIF NI.AKU FIKIRKAN SIAPA TADI.HAHAHA….

    0

    0
  6. sabarrina says:

    aduhaii Fida…ko punye taste..hmmmmmmm..moga bahagia jer lahhh.

    0

    0
  7. nyna says:

    dia nie minat pak lawak jer kot…huhuhuu

    0

    0
  8. Anonymous says:

    urghhhhhhhhhhhhhhh please lah……………… bila lelaki gemok dapat pompuan cantik tak apa…bila pompuan gemok dapat lelaki macho semua pakat kata tak seswai….eeeeeeeeee tolonglah tak mau lelaku gemokkkkk…

    0

    0
    • haha says:

      omboih hang..
      tau lah hang tu kuruih..
      different people, different taste..
      habis kalau sume nak yang kuruih yang gemok cam aku ni nak campak pi mana?

      0

      0
    • Anonymous says:

      mesti yg dislike ni pompuan2 yang dapat laki gemok atau pon lelaki2 gemok yang boroi

      0

      0
      • x suka orang berlagak macam kau says:

        eee poyo nya kau ni minah..
        dia jz kawan rapat je kan belum lg bercinta..
        eleyh macam lah kau tu x de kawan ngn orang gemokkk..
        kalau jodoh kau dapat plak dengan mamat gemok baru kau tau..
        langit tu tnggi ke rendah..puiiihhhh

        0

        0
      • Anonymous says:

        mesti kau ni gemok..orang2 yang couple ngan kau pon gemok boroi..hahahahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        yg like kau punya statement ni..mesti pompuan2 yang sejiwa ngan kau dapat lelaki gemok..ahakssss.. bezzz kot mcm teddy bear

        0

        0
      • Azwan Propa Meletopz says:

        ahh korang semua ni jantan2 xguna sebenarnya..nyamor pompuan pondan okk.!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        hello pompuan …ko jelez ke kalau aku gemok ke apa?
        x best betul lah aku gaduh ngn pompuan macam baru lahir ni..
        oh maklum lah kau ni kau baru je kenal dunia selebriti..
        ke kat rumah kau bru pasang internet malam tadi??
        hahah..tngok komen kau macam orang baru dapat online..
        hahah

        0

        0
      • Anonymous says:

        nak jeles apanya… yg ko gelabah pasal aku kutuk org gemok ni pehal?? terasa lak..selalunya lah kan..org gemok ni memang kuat terasa…ahahahaha… pompuan baru lahir camtu ke… adik mak kau cam tu ke??? laaa kesian lak aku..simpati pon ada…

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko x de hak nk kutuk paras rupa org..
        dah tuhan cipta diri dia macam tu yang kau ni pun over sangat knp?
        x baik kau nk kutuk paras rupa orang lah pompuan!!
        kau tu perfect sangat ke pompuan..?
        kau tau ke aku ni gemok ?
        kau pernah nmpak aku ke?hahah
        orang kurus keding pun boleh cepat terasa what..
        xnk lah cakap bnyak buat tambah dosa aku je ari ni..
        biar lah tuhan balas apa yang kau dah buat ari ni…
        mmuuaahhhh…(^_^)

        0

        0
      • Anonymous says:

        hohohohoh..insaf aku..ya Allah terimalah taubat ku..aminnnn

        0

        0
    • Anonymous says:

      sape nak LELAKU gemok, ko sorg je.. pompuan lain nak lelaki bkn lelakuuuuuu…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aik nak carik salah org ke lelaku/lelaki gemok..ahahahahah..dah gemok..gemok je lah.. sampai ke typo error pon ko nak dijadikan bahan..ahahahaha..

        0

        0
      • Anonymous says:

        yg dislike ni pon mesti lelaki gemok atau pompuan dapat laki gemok… eh eh eh cak pong cak pong…

        0

        0
  9. huh?? says:

    ada ke yang minat fida ni??erkkkkk….

    0

    0
  10. Apsal si fida ni asyik di gosipkan pasal cinta sahaja nie? naik bosan lak aku pasal fida ni dengan ‘bakal’ teman lelaki. kerjaya tak kemana cik fidah oii..

    mohon rakan ‘Like’ dan support wedding photographer page saya …

    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    0

    0
  11. mongolia says:

    fida ni mcm desperate jeeeeeeeeee..

    0

    0
    • Glamer Gilerrr says:

      kalo kawin, mesti peluk suami dia mcm peluk teddy bear yang big size… (jahat ke mulut aku??)

      0

      0
    • amoi says:

      kan???hahahhaa…adeh…ayat abg nara “Diharap Fida tidak mempermainkan hati dan perasaan Zalif. Jangan beri harapan kemudian musnahkannya.” penuh maknaaaaaaaaaaaa tuuu..kih kih kih…

      0

      0
  12. Anonymous says:

    aku 1st

    0

    0
  13. Anonymous says:

    zalif nie ank org kaya tau..ayah die ada stesen minyak lagi…

    0

    0
    • ntah hape2 says:

      kaye ke kalau setakat ‘bapak’ yg ade stesen minyak huhu…

      0

      0
    • sha says:

      kwn aku dlu pn bapak dia ada stesen minyak…tp last2 jual kt ca ya nun alif….so klu bapak ade stesen minyak lom tntu kaya..harta mkn x abes…etc….hehehhehehe lantak la fida ni nk kapel ngn spe pon…jnji bukan amek hak org….

      0

      0
  14. zaza says:

    paras rupa x menjamin kebahagiaan. kalau ensem tp jahat x guna gak kan. doakn jela kebahagiaan dorg

    0

    0
  15. comel domel says:

    dah minat & jodoh dia..doakan kebahagian jlh woii..

    p/s: menyampah dgn sesetengah org yg memandang rendah atas fizikal seseorang,..ingtkan dunia makin moden..makin matang berfikir..ni mcm katak bwh tempurung

    0

    0
  16. Adam says:

    untunglah dpt bekas Mamat Sepah. untung mcm beli keter dah remuk bonnet depan

    0

    0
  17. mia sara says:

    bagus laa papa z nak kaaawen ehh kawan dgn mama f…sian mama…

    0

    0
  18. xinchie says:

    padan laa tu.. dua2 senduuu..

    0

    0
  19. lady says:

    ikot dia lah dia nak laki mcm mana pun, semuanya ciptaan Allah..

    0

    0
  20. nicky says:

    boleh x ko berenti belakon fida? dah bosan tgk bakat ko yg x seberapa tu

    0

    0
  21. anti zalif says:

    aku tgok si zalif nie jd mluat x taw psaipa..tang mna lawak dia pun aku x taw

    0

    0
  22. Bibirmu,bibirmu jua. says:

    Paling tak tahan lagu fida nyanyi dalam drama Qalbu. Bakat menyanyi ke laut. Eh, sorry.

    0

    0
  23. Ketam says:

    Siapa bilang lelaki gemuk tak menawan
    Tak menarik hati.. tiada tandingan..
    hahaha.. Rezeki ngko lar Mat Zalif ooii..

    0

    0
  24. HUH says:

    YUCK!..ko memg low class fida..laki dgn ko semer laki poyo, low class..

    0

    0
  25. dato CT says:

    ehhh, pidahh!
    kenape xcari dato dato mcm akak neyyy??
    dato X tu dngar kata na cerai dah!
    masuk lah linee

    0

    0
  26. osman....osman jailani says:

    kawan elok2 la…elok2 la kawan…

    0

    0
  27. entah la says:

    aku nak tgk lps nie gambar ape lak yg terbukak oleh fida nie…mls nak layan dia nie..buang karan jer…

    0

    0
  28. gebolllzzzz says:

    gebolllllssss nye bf dia.. hahahahah

    0

    0
  29. rara says:

    banyak jugak perempuan cantik pilih lelaki yang biasa-biasa..
    tapi lelaki biasa-biasa belum tentu lagi pandang perempuan yang biasa-biasa…

    0

    0
    • akugadiskuruskering says:

      tersangat sangat sangat sangattttllah setuju dengan statement kau rara. lelaki mmg jahattt! kalu kite dpt gumok xpe. kalu die tu, jeling pon idak. hmmpph. jahat!

      0

      0
  30. penjaga hati says:

    Setiap org mempunyai karisma tersendiri.jd kita x perlu mempertikaikan kenapa dan mengapa seseorang itu memilih pasangannya yg kalau dinilai dr mata kasar x sepadan.Hanya org itu sahaja yg mengetahui kenapa dia memilih org tersebut.Janganlah kita asyik nk mengutuk org sahaja.Kita sendiri pun masih tidak mengetahui pasangan kita yg akan menemani kita sepanjang hayat.

    0

    0
  31. huha says:

    fida ni playgurl ker??asek bertukar jerkk..bosanlah! bru bercinta dh heboh sana sini..kahwin teruslah.adoi.

    0

    0
  32. qsera says:

    kita bising2 pon bukan zalif atau fiza suke kat kite pon,so lantak mereka lah..hati dan perasaan mereka..huhuhuhu

    0

    0
  33. lulu lala says:

    Ape masaalahnye mat saja? Die tuh sweet la.. muka pun manis n tenang je….

    0

    0
  34. lelaki sejati says:

    hmmm…ni satu lagi nak cari lelaki bujang..cari macam abg…lelaki dah berkawin mcm abg ni penyabar orangnya…dan lebih berpengalaman dan matang…jgn lupe..dapat payung emas di syurga kalau bermadu…….

    0

    0
  35. aci cantik pakai sari pink blinkblink menyinari pagi anda says:

    dia yang nak bercinta kaorang pulak yang sakan kutuk la … cakap xde taste la… si zalif kaya ke tak.. knape pilih zalif.. yada..yada.. yada,… hidup dia korang ke yang tentukan?? aiyooooo… busybody betul tau… pegila sebuk fikir haluan hidup masing2.. ayoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo…

    0

    0
  36. Lagubestbest says:

    Malangla zalif ni, plz stop bro. takkan ngan perempuan tak digemari ramai ni yang bro amik?

    0

    0
  37. ayam says:

    aku suke suara fida dlm apo kono eh jang ngn ac mizal.best n comel je sore fida.bia la die nk kawen ngn zalif .ppuan skrg suke laki yg pak lawak okay.hensem tp skema n garang wtpe.

    0

    0
  38. Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

    apeeeeee la si fida ni ! lepas futus ngan si mamat sepah makin terok betol taste dia !! si chalie chaplin pulak yg dia nk buat mateair heyyyyyy ape nk jadi ngan kau ni fida …..sabar2 lah dulu kalau ye pon nk mateairrrrrrrrrr maju kn diri tu dulu dlm lakonan kompol duitttttttttttt rumah keretaaaaaaa….. satu hari nanti kn tuhan kasi jodohhhhhhhh kannnnnn tol tkkkkkkk……..Ape si chalie chaplin ni ke jodoh fida ? mari kite pikirkn bersama….

    0

    0
  39. Che Lah Master Chef Chantek Kau Mampu? says:

    Apo kono eh jang termono ajo….
    Amboiiii Taste ko jahhhh……

    0

    0
  40. Anonymous says:

    rendah betul test minah ni…euuuuuw

    0

    0
  41. eqeen says:

    ~ bwk ke jln yg benar ye…huhu

    0

    0
  42. wany says:

    1 je nk komen kt fida..xde org lain keer

    0

    0
  43. emma says:

    banyak sungguh hinaan dari Hamba Allah kepada Hamba Allah jua…nmpaknye korang ni bnci kot ciptaan Allah..smpai perlu keluarkan perkataan yg mjengkelkan…itukan hak die,xperlu pertikaikan..kenapa si zalif ni xlayak berkawan @ berkahwin dengan artis ke? xperlu riak n memuja sgt artis tu..die juga Hamba Allah..yg mbezakan kita hanya lah Amalan dan ibadat kita…

    0

    0
    • Anonymous says:

      mesti dorang tu huduh…hahaha..sebab tu suka mengata orang…btw, suami korang hensem sgt kerrr???

      0

      0
  44. Pelik says:

    aku pelik la..fida ni nk kata x cantik..cantik gak..tpi dia pnya taste enth apa2..dulu tu ngan mamat..skg ngan mat saja lak…kalau aku la..x ingin aku ngan dia ni..bukan aku nk mengata fizikal si zalif ni…tpi bak kata org tu bio sdp mata memandang…..

    0

    0
  45. min siam says:

    kalau setakat nak yang sedap mata memandang.. berlambak dalam dunia artis @ kat luar sana… ramai contoh rakan artis yang sedap mata memandang tapi… sakitnyer ati yang menanggung… wateva la Cik Fida / En Zalif ooii.. Asalkan mengkeme bahagie.. sudohhh…

    0

    0
  46. jambul says:

    biaq p kat depa la haih…=)

    0

    0
  47. cik monah says:

    fida ni..memang x pandang rupa kot orgnya..bagus a jgak…tpi jgn main2 ja..x baik mainkn ati org…kan2

    0

    0
  48. pakman sempit says:

    taste fida ni mmg sume pelawak2 ke

    0

    0
  49. KL Tourist says:

    I absolutely love your blog.. Great colors & theme.
    Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own blog and want to know where you got this from or what the theme is called. Cheers!

    0

    0