Written by serenity | March 31st, 2016

Sebelum ini, terdapat cakap-cakap bahawa pelakon Faye Kusairi ialah punca perceraian Elly Mazlein dengan pengarah Azmi Hatta. Khabarnya, Elly turut membuat dakwaan itu dalam laporan sebuah akhbar. Kepada Harian Metro, Faye memberitahu yang dia menuntut Elly membuat permohonan maaf terbuka terhadapnya dalam masa sebulan hingga dua bulan sekiranya mahu mengelak tindakan saman.

Dia tidak menjawab permintaan saya dan belum meminta maaf. Dia berkata tidak menuduh sesiapa, jadi bukanlah saya yang menjadi punca.

Saya cuma mahu melindungi keluarga daripada cemuhan masyarakat. Saya mahu tegakkan kebenaran yang saya bukan punca perceraian mereka. Perkara lain, anda boleh bertanya dengan peguam saya.

Faye menambah, keadaan Elly yang tertekan dan sedih setelah apa yang berlaku ketika dalam tempoh berpantang juga mungkin menyebabkan dia senang dipengaruhi oleh orang lain sehingga membuat tuduhan seperti itu.


Mungkin Elly masih terkesan dengan apa yang berlaku lantas membuat dakwaan tersebut. Apa pun diharap satu jalan penyelesaian terbaik akan dicapai demi kebaikan kedua-dua belah pihak. Memang malang jika satu pihak yang tidak kena-mengena dikatakan punca satu perkara yang tidak diingini terjadi.

Semarak Bangsawan 2016 bakal membuka tirai dengan pementasan bangsawan Mulan oleh Persatuan Alumni ASWARA arahan K’ma…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 6 March 2016

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

100 responses to Faye Kusairi Tuntut Elly Mazlein Buat Permohonan Maaf Terbuka Jika Tidak Mahu Disaman

  1. Deng says:

    dh..
    kalo xde kene mengene ng ko..
    diam je laaa..
    x kisahla pihak lain nk ckp ape..
    xgune berbalas kenyataan ni..
    xkan habis smpai bila2

    0

    0
    • kak nam says:

      kenapa menggelupor sis….kalau ko x buat knp melatah cepat sgt? hurmmm…sesuatu je ko nieh. oh, ko yg dulu kena penampar sama si syazwan tu kan? opsss.

      0

      0
      • Datin Borosmah says:

        kalau perang melalui media..melalut lah jadinya yer dak? ko pergi la bersemuka wei. masing2 tuduh menuduh..lepas tu xnk bincang. buat malu je la. jantan tu bukannya handsome atau loaded sangat pon.
        hish…semak lah.

        0

        0
        • al nenen says:

          ko gila x meraung dlm melodi eton? penat2 bkelumbong kepala..dituduh berhijab sbb nk cover line n jdi makluk perosak rumahtangga org.

          penat je beli tudung. dah la skg al nino ni panas. celah ketiak berlengas basah semua.

          0

          0
        • minah jambu panas pasang aircond says:

          siapa makan cili pedas plak ni… haih rimasss!

          0

          0
        • Anonymous says:

          drp buang duit upah lawyer segala, baik ko masok kelas drama sis. ada jugak paedah nyer. x pon duit tu buat modal buka gerai jual cekodok.

          0

          0
        • minah jambu anti hiporkrit says:

          minah tudong buat hal lagi omg. x habis2 minah2 tudong buat mini sinetron murahan. kau ingat kau cantek sgt huh? duduk diam2 dah lah. kecoh mcm murai cabot ekor berak kapor dah kenape kau sis. nasib baik elly tuh tk rentap tudung bogelkan ko depan klcc. kalau aku, tarik tudung kau campak kt dlm kolam air pancut. peace…emuahahaha.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tu la, apesal asik kluar iklan je ni. Nak bergosip dgn cara hikmah pun kacau jee..argghh tensen la bang nara

          0

          0
      • dengar buleh percaya jangan says:

        mesti betul tu peah…sejarah dah ada. hamis suraya, faezah elai dan siti nurhaliza. modus operandi sama je. semuanya x ngaku mula2. last2 ..kawin gak besar-besaran mcm pesta thaipusam dgn laki org. podaaah.

        0

        0
      • Fed Up With A Mess says:

        again…pompuan bertudung..
        so typical..but then again….full of shit & a home wrecker!

        0

        0
      • Anonymous says:

        shuddup lah you peah kusairi.

        0

        0
    • kerani JAWI says:

      takut la tu…takut bekas isteri jantan loser (elly) saman. zaman sekarang..bekas bini boleh saman pompuan kim k kalau ada bukti yg ko menggeletis dan merenyam dgn laki org. tu la pasal. ingat x kes si hanez suraya x mengaku? tu la pasal.

      0

      0
      • Cili Pedas says:

        dah panik la tu kan. ingat x kes haniz suraya chuols? mula2 mcm ni la. deny punya deny.. pastuh kantoi naik kelas ekonomi pergi melencong dgn laki org. puihhh sikit.

        0

        0
    • next? says:

      masok melodi tv3 meraung pelbagai hari tu. anuar ibrahim kena fitnah dgn pemakan2 dedak umnoporno relaks je. whoops.

      0

      0
    • Kiah Congo says:

      ahh sudah. mencirit birit la faye hoi. yg mengandung x meroyan, yg ko single tak berisi pulak yg melalak over!

      0

      0
      • anonymous says:

        berlakon pun suam suam kuku ada hati nk buat press conference besar besar..the next neelopak ni

        0

        0
      • Tak Paham says:

        isu ni bawak bincang kat mc d…rasanya dah settle. why makes things complicated???

        0

        0
    • Anonymous says:

      HAMIS SURAYA JUNIOR K BYE!

      0

      0
  2. lan says:

    Elly ada sebut ke dia ni jadi punca? kalau tak de, buat apa nak minta maaf.

    dan, kalau ko memang tak terlibat, tak payah kecoh2.. diam je la.. tak rugi apa2 pun dik..

    0

    0
  3. Out Of Topic says:

    aku out of topic skit ea..
    aku geram betol la dgn group wassap nih..
    terutama “persatuan” dlm sstu jbtn
    yg ahli nya perempuan..
    yg pasti majority mak n bini org..
    group khas utk kongsi maklumat persatuan..
    tp yg d ‘poret’ kan dlm tu xde faedah lgsg..
    cetting smpai 2-3pagi..
    ape ke jadah?
    pahtu bile ada member left group..
    tau pulak org tu left sbb x suke dorg ckp byk lam group tu.
    Pada aku la..
    once u kata group tu utk share maklumat psl persatuan tu
    member2 kne pandai la pkir..
    mana yg perlu dan x perlu dibahaskan dlm tu..
    sekian~

    0

    0
    • Anonymous says:

      persatuan mak nyah mmg mcm tu.
      chatting lepas balik drp lorong.
      x boleh tidor.
      x dapat untung.

      0

      0
  4. sara says:

    kenape pompuan ni xreti diam… kau xsalah diam jer la… org tu stress mengandung kena cerai…. cukup la stakat kau ckp kau xde kena mengena… yg kau nk tekan2 lagi emosi org baru lepas bersalin tu kenape???? siap nk saman2 bagai tu kenape???… nk glamor????

    0

    0
    • Anonymous says:

      sedap mulut nya la berckp…emosi tu boleh diubah klau dia tu ada iman..disebabkan dia tgh emosi, so dia boleh nk fitnah org suka2 hati la ye.. klau kene kat tempat kau sndri org tuduh2 bnda kau xbuat, boleh terima ke? akai ada ka ?

      0

      0
      • errr says:

        errr.. ni faye ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          mesti faye ni haha.

          0

          0
        • cik yan says:

          [email protected] serius akak x kenal pun si peah ni. dia berlakon cite apa ek?,dah2lah peah ooi…ko ni spesiea cam adira dan hamis mula2 x ngaku lepas tu kata dah putus tup tup kawen

          0

          0
        • Faye Detected says:

          hahha…

          0

          0
  5. Just say what i want to say says:

    Selesaikan cara elok-elok laa,Bersemuka keduanya…Tak perlu la nak ambil peguam nak saman bagai,Apa kes Saman menyaman senang ke ??? Nak turun naik Mahkamah dah kerja awak sebagai pelakon (kalau ada job berlakon)Tergendala….Nasib dua mereka bukan lah pelakon popular sangat kat Malaysia nie

    0

    0
  6. ahli muzik says:

    kebenaran akan terpancar jua. x payah berlawyer-layer2 segala kalu kaw dipihak yg benar kenapa bikin kecoh? kerana kaw pasang lawyer..aku pon automatik dah syak wasangka.

    0

    0
  7. Ko brlakon pe ye? says:

    Dia sdah panic ooo.tkut nnt bla d sahkn prampas,jd mcm hmis suraya..kne boikot xde spe nk amik brlakon.ko blum penah rsa kne cerai msa mngandung,btter keep yur mouth shut la

    0

    0
  8. Anonymous says:

    who she is? tetiba jadi perompak suami org. muka dia pon aku x pernah nengok kiah.

    0

    0
  9. Just say what i want to say says:

    Amboi dia suruh buat Permohonan maaf secara terbuka pulak nak kena Disiarkan LANGSUNG ke kat Tv seluruh Malaysia nie ..

    0

    0
  10. gila gelemer says:

    aku rasa faye ni cari publisiti murahan, diakn macam tak femes sgt, aku tengok elly ok je, xde pula kecoh2 masuk melodi bagai, yang si faye ni pulak siap angkat lawyer bagai, dah kenapa???

    0

    0
  11. senyum kambeng says:

    selalunya yg kecoh tu la..sebenarnya bersalah.
    kalu kaw x buat, x merenyam….buat kenapa takut?
    konon nk bersih nama keluarga. kaw kerabat kesuluan pulau zambonga mana wey???

    0

    0
  12. Anonymous says:

    thread ni lawak…hahahaah…mcm2 korang. kipeedap.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    rasanya elly tak pernah sebut nama malah tak tuduh sesapa pun..komen dia pun ada cakap ‘dia’ berkata tidak menuduh sesapa..so kenapa paksa elly minta maaf pulak..to elly, tak payah nak minta maaf..biar dia perasan sorang2 sapa makan cili mesti rasa pedas

    **teringat dulu kes HS pun paksa LM minta maaf..

    0

    0
  14. Missjgnpoyo says:

    da kalau dia tak mention nama yang kau paksa dia mintak maaf apehal?
    Whats your problem minah? If the truth kau reason bhind all this then just siap2 la defend diri sendiri yer.

    0

    0
  15. takziah awal2 says:

    awal2 lagi dah bermasaalah. tak lama la dlm industri. sorry, dah la x lawa mana.

    0

    0
  16. ehem2 says:

    ELLY MAZLEIN CAKAP ….

    Tak sanggupku berdepan
    Tak ingin memandang
    Tergambar kepahitan semalam
    Terhiris perasaan
    Ku pernah dibiarkan
    Tiada khabar yang kau kirimkan

    Pinggan untuk perhiasan rupanya pecah di tepi
    Tidak elok andainya dibuat hidangan
    Apa pula kata tetamu yang datang
    Itulah umpama kisah silam
    Usah diungkit sengaja dibesarkan
    Demi menutup kesilapanmu
    Demi memohon kemaafanku

    ( korus )
    Tertutup sudah pintu hatiku
    Tak usah engkau memujuk rayu
    Biarpun berpisah nyawa dan badan
    Sudah bersumpah tidak berdepan

    Mendengar namamu bagai memikul beban
    Mendidihlah kemarahan yang terpendam
    Itu belum lagi kita berdepan
    Lebihlah elok jika dibiarkan
    Kemarahanku reda sendiri
    Usah ditambah bara yang tersimpan

    Walaupun berbagai rencana engkau lakukan
    Sedikit pun tidak melembutkan hati
    Malah makin tebal kebenciaanku
    Serta marahku tiada berkesudahan
    Biarlah aku menanggung sendiri
    Segala dosa kerana membencimu

    0

    0
    • Straight to the point !!! says:

      Nok, gigih kau “cut and paste” lyric lagu …aku langsung tak baca… panjang berjela macam sari minaci… hampeh !!! Ni mesti jenis minah karaoke… pantang lepa…menyanyi… peghang senduk menyanyi…. ko syok sendiri nok…!!!

      0

      0
  17. Pandan Kaya says:

    Takda jumpa mana2 pon Elly cakap Faye ni punca. Bila Faye buat mcmni siap ugut, dah tau Elly tertekan ngn berpantang. Boleh nmpak dah siapa yang salah. Konon nk bersih nama family, tapi kau yang cemarkan lagi ada la Faye.

    0

    0
  18. yawnzzz says:

    legasi hanez suraya kembali mekar.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    MUKA IRAS HAMIS SURAYA LAHHH. SUKU SAKAT HAMIS KE…

    0

    0
  20. helang says:

    Mengelupur pulak ttbe nak jaga family lah apa lah bodoh jela. ahhh mst btl pny lah tak payah nk raih populariti sgt. x popular pn ko tu puihhh

    0

    0
  21. Anonymous says:

    nak kasi ada cerita kot. maklumlah masih sendu.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Bila berlakon suam2 kuku dah xde job tu yg nak saman menyaman tu,klu xde angin xkan pokok bergoyang pula,jadi mcm maria farida beria-ia menafikan last2 kawen jg ngan lelaki yg dia x ngaku skandal dia tu,gaduh laki bini ni klu x teruk xkan smpi bercerai berai.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Ko yg gila glemer x???x pnh pun tgk Elly meroyan sebut nm ko kat mn2 paper or tv alih2 ko yg keluarkan kenyataan Elly fitnah ko,ntah apa2 berlakon pun sendu jer,x perlu nk saman menyaman nnt jd mcm Haniz suraya,maria farida baru ko tau erti malu..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Ni adik Beto ke? Perasan lawa pulak minah ni.. tak cantik langsung.. nak pasang lawyer lah.. kat gosip Rotikaya ada cakap di bilang tanya lawyer dia lepas tu cakap blm ada masa nak hubungi lawyer dia… popular sgt ke sampai ada lawyer bagai? Hello … 10 kali cantik Elly tu dari kau tau

    0

    0
  25. Skywalker says:

    sikit2 saman…sikit2 saman…

    hebat sgt ke mu ni???mu sape?LADY D?Mariah Carey? Jlo?

    Biasa je pun…heh~ tak yah nak saman sgt lah..

    settle kat kedai kopi udah ler..

    0

    0
  26. melati says:

    Faye Kusairi…kalau takder kena mengena kan ko….apersal ko yg lebih..Peguam bagai….trus terang jer kan senang awak nk tumpang Femes Elly kan senang….Benggong…minah ayun ni..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    nampak mcm gedik jugak budak ni..buleh tahan jugak ni…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    senang je… tengok whatsapp atau phone dia. kalu ada chat dgn bekas laki si elly…adalah tu.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Pewaris Generasi perampas laki org..
    Siti Nurhaliza.
    Hanez Suraya
    Faezah Elai
    Maria Farida (siap caras laki kawan sendiri lepas tu kwn dia tu jadi bestfren dgn bekas bini kepada Datuk K)
    tunggulah sebulan dua lagi kompom ada keluar cerita dia sedang mengenali hati budi seseorang…padahalnya memang dah lama merenyam masa lelaki tu masih lagi laki org. Typical artis pompuan Melayu suam. Cara nak hidup senang….caras laki orang.

    0

    0
  30. Nyampah says:

    Si elly ni Kt ig semua segala benda nak tunjuk..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    iklan vincci semak la weyyy.

    0

    0
  32. star says:

    dua2 mereka ni sama saje..cap ayam dua2..

    0

    0
  33. kakak anon says:

    da kalau elly x sebut nama ko, da kenapa ko nak tuntut dia mintak maaf??.. kategori gila ke meroyan ko ni faye

    0

    0
  34. Anonymous says:

    pelakon cap ayam….

    0

    0
  35. Lois lain says:

    Ada duit ke nak saman? Skrg kan tgh ekonomi gawat.

    0

    0
  36. malik says:

    Nak duit saman lah tue! Tak kenal sape minah ni. Aku baca tak ada pulak Elly sebut nama minah ni. Juz ckp mrahsiakn punca cerai. Bagus Elly. Kejamnya kau Faye nak saman pompan yg baru diceraikan n lepas bersalin!!!

    0

    0
  37. Next says:

    Elly mazlein…masuk gegar vaganza pleaseeee…suara mu sgt2 sedap wehhhh…x caya cari kat youtube…boleh comeback sebagai penyanyi mcm faradhiya..siti nordiana..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    saman lah ko…nanti penat je byr lawyer. 2 tahun belom tentu settle.

    0

    0
  39. stasea nam says:

    hahhaaha…abby abadi pun masuk topik perbincangan ker??? korang sgt over lah..terlebih sudah.

    0

    0
  40. dina says:

    bila masa elly tuduh dia ni yg kacau rumahtangga dia?
    sebab2 cerai pun elly tak nak sebut.
    apa si feh ni melalut?
    attention seeker betul lah….semak ar

    0

    0
  41. Anonymous says:

    retis jubur ayam…cirit sambil memekak. semah juga arrrh.

    0

    0
  42. Senah says:

    agree..mcm peah sangat lah dia ni.
    bising je lebih.

    0

    0
  43. hmmmmmmmmm says:

    Patut lh kena tampar ngn ex dia aritu..pelakon lelaki tu,,aku pun lupa nm lelaki tu sape..sbb dua2 x glamer tp suka buat kontroversi..bosannnnn…

    0

    0
  44. xanadu says:

    Pompuan kekwat ni mengelupor x pasal2 dah kenapa dikkkkkkk

    0

    0
  45. IYE KE says:

    EHHH.. JAPPPP…PERNAH ELLY CAKAP YANG DIA NI ADA SKANDAL NGAN EX DIA? MACAM TAK PERNAH BACA PUNNN..

    SESIAPA KALAU ADA PERNAH BACA DI MANA2 BOLEH TOLONG COPY & PASTE SINI….

    ELLY TU DAH MOVE ON, KO NAK MEROYAN PLAK…SAPA YANG DALAM PANTANG NI??

    0

    0
    • nora danis ratu propa maksiat says:

      setakat yg aku baca, Elly kata xnak bgtau punca cerai..
      tak nak buka aib bekas suami
      dan selebihnya semua elly cerita pasla baby dia..
      tu yg tetiba ‘eh’?
      naper minah ni gelupur??
      x der ribut x der taufan..
      please klu ada sesapa terbaca elly ada buat statement minah jd perosak rumahtangga..

      0

      0
  46. alia says:

    meqoyan……siap panggil melodi buat story pasal dia….mcm la famous sngt
    …..kalau kau tak buat hal buat apa nk kecoh2 panggil lawyer….diam jer lah …….sorry tak berminat nk simpati pada artis yg mcm ni

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Kalo betulpun awak punca mereka bercerai, Elly x cakap pun d paper yg awak adalah puncanya Faye..Terima kasih kerana mengiakan!!!

    0

    0
  48. Aliff says:

    Sapa termakan lada..dia lah yang terasa pedassssss….Orang tak tuduh dia, dia pulak yang sebok terlonjat2 angkat tangan mengaku…! He! he!

    0

    0
  49. makpontianak says:

    ler….dendiam jelah…nk bls2 aphal…..takyah nk sentap2….kalo sian kan mak pak ko…..aku rs mak pak ko x terkesan pn kalo diorang tau ko ni camana dan x mungkin wat kj bodoh camtu….ni leh retis… kecoh

    0

    0