Written by Bella | May 9th, 2017

Gelaran pelakon kayu terhadap Fattah Amin bukanlah satu perkara baru. Ada yang menganggap Fattah popular hanya berdasarkan paras rupanya sahaja. Walaubagaimanapun, pelakon Nur Fazura yang bergandingan dengan Fattah menerusi drama Hero Seorang Cinderella mengatakan dakwaan tersebut tidak benar.

Secara jujurnya, ketika hari pertama di set penggambaran kami sama-sama nervous. Memang nampak Fattah gementar, mungkin teringat dengan kritikan yang diterima sebelum ini membuatkan dia terkesan sedikit.

Sekarang saya berani mengatakan, Fattah Amin bukan pelakon kayu! Dia berbakat besar cuma mungkin dia takut untuk explore pada mulanya. Bukan mudah untuk mencipta chemistry. Kami banyak luang masa bersama di set, malah hari pertama dia datang berjumpa saya dan meminta untuk lakukan rehearsal.

Salah satu cara Fazura untuk mendapatkan keserasian bersama Fattah adalah dengan mengajak pelakon lelaki itu untuk “dating” bersamanya.

Pada masa yang sama, Fazura menafikan dakwaan kononnya Fattah sengaja mempergunakan namanya untuk meraih populariti.

Saya rasa dia seorang pelakon yang tidak mengejar populariti. Saya sendiri pun tak rasa diri saya popular, jadi tak adil untuk orang kata dia menumpang populariti saya. Fattah mempunyai penyokong yang kuat dan peminat dia sangat sayangkannnya. ABPBH kali ini juga saya ramal dia akan menang beberapa anugerah.

Sebenarnya lakonan Fattah sudah semakin baik berbanding ketika awal kemunculan beliau menerusi drama Playboy Itu Suami Aku. Fattah pun masih baharu lagi di dalam industri lakonan dan belum mempunyai pengalaman yang luas.

Sumber Berita : COSMOPOLITAN

49 responses to Fattah Bukan Pelakon “Kayu” Kami Dating Untuk Dapatkan Keserasian Ketika Berlakon – Nur Fazura

  1. wekkkkkkk says:

    Kalau bukan “kayu “..maknanyer “besi “lah..lgi teruk…besi x leh fatah terus..kena kimpal..kayu leh fatah…kan

    6

    1
    • Mak Becok says:

      Kayu kayu pun kalau di tutuh sedap juga, tak tahan ni owwwww…..terbasah pulak!!!

      1

      8
      • Anonymous says:

        i agree is faz…fattah better than si gambit. geli tengok drama isnin-khamis pkl 7 tu.

        13

        3
        • Anonymous says:

          tak sabar nk tengok HSC…..mcm best..natural sangat lakonan fazura compare dgn si kayu cendana lopak! serasi.

          15

          0
        • Anonymous says:

          bgus fattah x jadi ngan lopa…da kne reject dgn yestana nk u turn pulekk…sorila lopak carilah yg lain ye. gedik je lebih.?

          22

          0
        • Irzan says:

          x boleh pertikai kan..lakonan pajurah mmg mantap. best tu actress kot. si lopak..hurmmm best apa natangnye? jadi pengacara meletop pun terkehel-kehel..terhegeh-hegeh tanya soalan.

          18

          0
        • dian says:

          Gambit dia bkn kayu tolol.dia tu sebb production xsuka sngt sebab berlagak dkt luar.si fattah ni da terng kayu.kalo dok kayu xdk ler retis lain blh list dia actor kayu. Lol

          0

          1
        • dian says:

          Gambit dia bkn kayu tolol.dia tu sebb production xsuka sngt sebab berlagak dkt luar.si fattah ni da terng kayu.kalo dok kayu xdk ler retis lain blh list dia actor kayu. Lol
          Boleh bezakn kayu dgn getah x??

          0

          1
      • Anonymous says:

        Kalau dah terbasah jolok je dgn timun kak oii.fatah tgk akak pun tak stim.

        0

        0
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      eee tolong la. ak pun xtau kenapa org minat dekat si patah ni. muka xdela handsome sgt. belakon pun kayu. fazura nak cover je la ckp patah berbakat. nnti kalau dia ckp patah ni kayu, hancurla periuk nasi dia. nnti xde org nak tgok citer terbodoh yg melayu low IQ je tgok

      10

      4
    • Ali Zizou Zizou says:

      era loffatah dah habis. maka..meroyan lah fans lopah ibarat anjing2 liar yg x cukup makan didalam internet ini…kesian nya.

      9

      1
  2. mahacheta says:

    Fattah tak kayu.. Kau yang kayu.. sapa? kau la.. KAU LA PAJURA OII.. nyanyi pun suara kelaut…

    4

    15
  3. kak blueberi pakai burberry says:

    gitu headline dia..saje mengundang publisiti murahan utk drama tu kan?pasni fattah pulak ckp “sy selesa dgn fazura”..then fazura pulak balas “fattah paling rapat dgn sy”..pastu “fattah tidak tolak jodoh dgn fazura”..dh lali dh dgn cite2 gini..hahaha

    49

    0
  4. wekkkkkkk says:

    Fattah pun masih baharu lagi di dalam industri lakonan dan belum mempunyai pengalaman yang luas..ayat terakhir…

    jadi layakkh wahai natizen menang…..fikir sebelum undi ABPBH..

    3

    2
  5. Anonymous says:

    tapi aku tgk few scene dia berlakon dgn fazura ..mcm ok la plak fattah ni. tak kayu pon. maybe dulu kontrol macho sgt kot. dah berpengalaman kot…apa2 pon slamat maju jaya!

    24

    1
  6. aku says:

    kayu komen kayu jadi nya pergi meninggal hahaha

    3

    3
  7. wekkkkkkk says:

    x layan chanel movie..chanel 100 – 200, (MOVIE MALAY SAJA.) (BERITA & DOKUMTARI DAN CITER P.RAMLEE, JE LAYAN CHANNEL TU)..Walaupun aku Bumi dn suka smbal tempoyak dan belacan cili kring..

    Beli Astro…chnnel tu free je..tak mintapun..bagi free..tapi pakej dh termasuk dh kt dldm..tu

    0

    4
  8. Anonymous says:

    yg kayu si lopah….
    lakonan mcm parodi.
    kelakor..

    12

    0
  9. Ohhhh..... says:

    maaf ye Fattah…
    lakunan awak “kayu”…
    tonasi awak “kaku”…
    walauapapun..
    dibandingkan dgn pelakun laki2 yg lain…
    akak lebih suka awak….
    personaliti awak yang beradib…
    dalam dan luar… TV

    3

    6
    • Anonymous says:

      aku perati yg galak dgn fatah ni byk middle age women..yg suka kutuk janda dgn anak dara tapi diri sendiri merenyam…hmm

      4

      0
  10. melati says:

    dh Berubah Fazura bila pakai Tudung tu ..saling tk tumpah mcm Tukang masak Tom Yam…!!!

    4

    8
  11. melati says:

    Saya tertipu selama ni kecantikan Fazura terletak pada Rambut nya..!!! tutup jew Rambut trus mcm Tukang Masak Tom Yam…hmmmmm

    3

    11
    • Anonymous says:

      Hmmmmmmm…..betul2

      1

      3
    • vlog says:

      muka fazura mcm tukang masak tomyam..muka kau free hair ke bertudung ke botak ke mcm pencacai pengangkat najis, terpalit najis tu keseluruhan muka dan badan..dah la buruk, busuk pulak..baik lagi muka tukang masak tomyam..

      3

      0
  12. nia says:

    fattah jadi kayu bila berlakon dengan kayu je…

    8

    3
  13. Anonymous says:

    Dont let her take advantage of u,becareful of nasty girl like fajura.dont be seduce by her.fatah dont be seduce by her.take care of youself

    5

    7
  14. kayu says:

    klu ogy,fauziah nawi,rosyam nor, eman manan komen baru tau kayu ka apa?

    2

    1
  15. Anonymous says:

    fata…lopak terlalu tua utk awak,pajura tak sesuai jugak,awak kena ngn fathia,
    sama tinggi sama padan,suruh fathia jadi heroin awak utk drama ke film akan datang

    3

    1
  16. Anonymous says:

    kenapa laa ramai dengki busuk hati kat fatah neelofa dan fazura? bawak mengucap semua ya…takde yg sempurna dlm dunia ni…kalau tak suka, tak payah laa tengok…neelofa yg korang kutuk tu lagi kaya raya…korang setakat mengembek kat sini boleh laa…

    1

    1
  17. maria alteza says:

    pendapat masing2..ikut selera masing2..pada aku fattah amin mmg kayu..suara mendatar aje takde tonasi..berlakon semata2 sbb ada rupa..yg lain fail..itu pada aku laaa..pendapat org lain pun aku terima..

    5

    0
  18. nyah says:

    hah elok sgtlah tu gandingan mantop pelakun kayu dn penyanyi sumbang kikikikiki

    1

    0
  19. Imani says:

    Maaf Fazura nampak kakak sangat pada Fattah.

    3

    0
  20. Mma8 says:

    Tak ingin tengok gandingan ini..sorang kayu sorang perangai sosial

    2

    0
  21. peminat fatah jer lopa ble blah says:

    tgk lama2 seluar fatah…nyummy

    0

    3
  22. Anonymous says:

    Ayat nak pancing makcik2 yg takde kerja.asyik duk rumah layan drama melayu kisah kemaruk celah kangkang.Makcik2 berlaki buncit,kuat merokok,berkulit hitam dan tak romantik tu sukala berangan drama melayu.

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Siapa stim tgk fatah angkat tgn

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Saya tau ramai awek kat luar sana bernafsu kan tgk fatah

    0

    0
  25. Orang_penting says:

    Bersepah peminat pajura n haters lopak kat sini barangkali….sudahlah pajuraaaa…ko pon tklah best sgt…tk dgr pulak sebelum ni ada yg kata pattah tumpang populariti ko…..ko yg sengaja kuorkan statement tu kot…sblm lakon ngn ko pon pattah dh fofular lah……ko yg dh lama tenggelam……sekali sekala je ko kuor aku nengok….

    1

    1
  26. Gym bou says:

    Saja jer nak nak cuba dapatkan fenomena cam lofattah tapi tak mungkin. Lopa dan fattah camestry sangat kuat. Ini macam kakak yang terkenal sosial dan adik..orang pun tak feeling seperti tengok lopa dan fattah walaupun lakunan kayu tapi orang follow derang sebab derang serasi.

    1

    0
  27. Anonymous says:

    Kenapa heronya sengau?Ke lidah pendek..Kisah kemaruk burit lagi.nak tamu kat makcik2 ke?atau budak2 sekolah yg lepak kat rumah.

    0

    0
  28. PEMINAT FAZURA FATTAH says:

    Cadangan je, kan BAGUS kalau Fazura dan Fattah berduet untuk nyanyikan lagu tema HSC

    2

    0
  29. Fan says:

    Pihak produksi HSC, Fazura dan Fattah boleh pertimbangkan cadangan ni. Mereka pun dah glamour sebagai penyanyi. Minat sangat Wanita Terakhir dan Hancur Aku..

    0

    0

Leave a Comment

Optional