Written by Bella | September 29th, 2016

Gara-gara kerap bergambar dengan penyanyi Fazli Zainal, ada pihak menuduh Fattah Amin mempunyai hubungan istimewa dengan Fazli.

Fattah akui beliau merasa pelik dengan sebuah blog yang menjadikan foto-fotonya itu dan menyebar berita tidak benar hanya untuk menghangatkan keadaan.

Sebenarnya saya malas hendak melayan gosip sebegini kerana ia akan menyebabkan perkara itu menjadi lebih besar selain tidak mendatangkan faedah. Bagaimanapun dakwaan dibuat oleh sesetengah blog dan forum yang mengambil gambar selfie kami itu di Instagram dan membuat kesimpulan kononnya kami ada hubungan sudah dikira sebagai fitnah.

Fitnah yang disebarkan dengan tujuan mengaibkan pada saya bukan benda main-main kerana ia boleh buat orang percaya dengan apa yang mereka baca tanpa mengetahui situasi sebenar.

Jelas Fattah, tidak salah untuk bergambar dengan Fazli kerana mereka sememangnya berkawan baik.

Rasanya gambar-gambar kami itu masih ada di Instagram Fazli dan pada saya dia tidak perlu memadam pun foto-foto itu kerana ia sekadar gambar biasa di antara dua orang kawan. Bukannya orang tidak kenal kami dan apa kewajaran kami nak buat perkara tak senonoh jika kami sanggup gambar itu ditatap oleh peminat di laman sosial.

Fazli ketika dihubungi pula berkara, beliau sedikit pun tidak terkesan dengan tuduhan yang dibuat oleh sesetengah pihak kerana ia adalah fitnah semata-mata.

Selagi perkara yang diperkatakan itu tidak benar buat apa saya hendak takut kerana isu yang ditimbulkan itu adalah fitnah.

Lainlah kalau gambar tersebar itu diambil oleh ‘paparazi’ tetapi ia daripada Instagram saya sendiri yang terang-terangan boleh dilihat oleh semua orang.

Menurut Fazli, pihak beliau sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana blog ataupn forum yang membuat tuduhan berunsur fitnah terhadap beliau dan Fattah.

Bila dua orang lelaki bergambar berdua, tidak semestinya mereka sedang menjalinkan hubungan istimewa. Janganlah terlalu memikirkan perkara negatif.

Sumber Berita : mStar Online

14 responses to Fattah Amin Tepis Gosip Jalinkan Hubungan Sejenis

  1. H. Aram Jdh says:

    Kehidupan LGBT tidak salah dan kalau anda gay apa yg nak dimalukan. Sekarang ni same sex marriage sudah iktiraf di mata dunia. Cuma di malaysia ada ustaz2 yg masih kuno dan mempunyai tanggapan negatif terhadap kaum LGBT. Mereka sebenarnye salah kerana menjadi seorang gay bukan pilihan, ia adalah natural dan biological. Allah ada sebab2 yg wujudnye kaum LGBT dan tak mungkin ini terjadi tanpa kehendak Dia. Jadi Gay lebih baik daripada jadi ustaz2 yg hipokrit

    1

    3
    • Rahmad says:

      bodohnye statement ko..Ko kalo nak backup GAY jangan berkait dengan name Allah boleh x?Jangan libatkan Islam ok..
      Banyakkan bace Al-Quran, renungkan kisah kaum Nabi Luth.
      Kalo aku jumpe ko ni memamg aku terajang muke ko..

      3

      0
      • free says:

        Ape ke bodoh kau, allah yg jadikan semua mahkluk termasuk kaum LGBT. Kalau bukan allah sapa yg buat, Tuhan Vishnu…apale cakap macam ustaz terencat akal. satu hari aku sumpah anak2 kau atau cicit2 kau akan terjebak jadi GAY dan masa tu aku nak tengak muka kau

        1

        2
    • minah jambu - safety first says:

      elehhh setakat bergambar ape salah nye…eeeee orang2 punye mulot ni sama macm mulot kiwak abby huh ! tau nak cari kesalahan orang aje pekong sendiri tuhan aje yg tau huh !!

      0

      0
    • Indahnya Islam says:

      jangan mempersendakan hukum Allah, balasan Allah amatlah pedih dan membinasakan. wallahu a’lam

      1

      0
  2. Corse 848 says:

    Naya fazli zainal..dia ni bagus orgnya..org tgok luaran trus ckp mcm2 tanpa mengenali dia mcm mana..aku dulu pun x berapa suka fazli zainal ni..tetapi lepas satu kejadian di utara..aku duduk sebelah dia..trus aku amat hormat dgn dia..jgn menilai org dari luaran..

    1

    0
  3. hcubeshop says:

    Takkan lah Fattah gila sejenis!! siapa la berani gosip macam-macam ni.

    0

    0
  4. fatimah busung says:

    fazli zainal ni bagus orangnye. pnh dgr cerite dulu die suke wat free show kat hospital hiburkan org2. tp xbtaw press or public sampai la org kat hospital sendiri yg hebohkan. maybe sbb die ni mcm lembut2, mekap2 cket dgn xtinggal “kerongsang fazli zainal” die tu, tu yg dicop gay

    1

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tk semesti nye jantan yg suka bermake up tu di cop sebagai gay…bodoh2 orang2 ni semua ..

      1

      0
  5. Salamat Munak says:

    well, I’m not surprised pun klu Fattah Amin nie bisex…mmg ade ciri2…Fazli Zainal takyah ckp lah…kikiki…

    2

    1
  6. nyah says:

    eeeuuuuw kalau nak hubung sejenis pun cari la gayboy yg hensem cam kau.ini tak si gayboy tua jubor berjerawat ni jugak yg kau kejar ,patah patah eh fatah

    0

    0
  7. nyah says:

    eee yuks dah tak de gayboy yg hensem cam kau ka patah oi kalau nak meliwat pun,si gayah bedak selepong ni jugak yg kau nak

    0

    0
  8. ahmad dijon says:

    Eeee..statement ntah apa2..napsu tak menghalalkan cara

    0

    0