Written by Bella | June 1st, 2017

Tentu anda tahu, sejak beberapa hari ini kecoh di laman sosial mengenai dakwaan Fattah Amin dan Fazura yang membatalkan kehadiran mereka di saat akhir untuk program hiburan, MeleTOP. Walaubagaimanapun, Fattah menerusi Instagram Live menjelaskan perkara sebenar dimana beliau tidak menerima sebarang arahan untuk menghadiri program berkenaan.

Lebih memanaskan keadaan, Neelofa ada memuat naik ayat-ayat berbaur sindirian terhadap Fattah yang berbunyi :-

Sebelum tidur, nak maafkan semua orang dulu. Tapi nak pesan dekat orang yang berkenaan, live live jugak.. tapi jangan sampai producer keluarkan bukti tentang appearance malam ni.

Isu ini membuatkan peminat Lofattah berpecah dan bergaduh demi mempertahankan selebriti kesayangan masing-masing.

Tidak mahu perkara ini berpanjangan, Fattah menerusi akaun Instagramnya semalam ada memuat naik satu respon terhadap isu panas ini.  Fattah meminta agar peminatnya tidak bertikam lidah kerana ia tidak akan memberi manfaat kepada semua pihak.

Ermm, semua yang berlaku cuma satu salah faham sahaja tidak perlu lagi ia diperbesarkan. Malah, Michael Ang juga sudah menjelaskan situasi sebenar. Rileks semua..

62 responses to Fattah Amin Minta Peminat Tidak Bertikam Lidah

  1. Pomss says:

    Ada lagi yg belum move on ye, mula-mula aku terfikir jugak bilalaa fenomena lopaktah ni nak tamat. Bukak ig je still ada page yg taksub dgn lopaktah ni duk repost balik scene SHMP. And then, lepas video truelove si lopak keluar, dgn statement lopak dekat insta story yg macam perli si fattah tu, barulaa aku sedar org sebenar yg belum move on tu is si lopak sendiri. Come on girl,be matured and move on!

    126

    0
    • Anonymous says:

      Tau takpe. Boleh pulak dorang gigih bergaduh dekat ig artis tu. mcm takde benda nak buat.

      21

      0
    • huhu says:

      mmg pun.. tah pape.
      gigih repost video lame..
      pastu tag FA dengan neelo…
      padahal benda dah takde pape hahah.. lawak diorang ni.
      malu la oiii – kejadahnye loffatah.. hahahha
      tak move on..

      37

      0
      • Anonymous says:

        Entahnya. Maunya si Lofa tu tak boleh move on. Siap ada yang doa khas utk lofatah ni bersatu. dari dorang doa merepek2 cmtu, baik lah doa utk mak bapak sndr. Peminat pun psycho. Kalau sygkan si Lofa tu, tak payah la nak tag2 dia kat video lama dorang.

        21

        0
        • Jemah says:

          “Biar orang buat kat kita, tapi jangan sesekali kita buat kat orang”

          I like Fattah…even more!

          43

          0
    • Karangkraf says:

      Org dlm industry dah ramai yg tau pangai sbnar lofa, org2 blakg tabir meletop pun bukannya suke kat lofa sgt pun. Fans lofa je yg over2 just bcuz korg xtau her true colors.
      Dari time dewi remaja dgn izara & ramona lagi, mase lofa diumumkan jadi pemenang mane ade org pegi peluk & bersorak utk lofa sbb budak2 dewi lain sbnarnya tak ngam pon sgt ngan lofa ni.
      Only now slowly2 the truth starts coming out, yg peminat lofatah fatzura pun dah2 ler, tak mendtgkan faedah pun korg nak meroyan gado2, buknnya dpt duit..

      72

      -1
      • Anonymous says:

        aduh… nda abis2 lg ceta gini ni….hehehe.. lawak pulak rasanya.. Jomm layan ceta Hero Seorang Cinderella.. lagi best Fattah dan Fazura

        28

        0
      • Anonymous says:

        Lopah artis fake. Ramai yg meluat. Sejak dri era Hans Isaac lagi. Berangan 10A tapi hakikatnya..jadi pengacara pun mcm taik. Tersasul-sasul tanya soalan. Meletop program yg merepek dan x mengasah minda!

        21

        1
    • Anonymous says:

      elok la tu fa, so jgn langsung terlinas pasang niat nak ‘rrujuk’ smula k. berlakon sama konon atas dasar ‘profesional’ pon xyah la. terbaik….jauhkan la diri dr manusia mcm ni. dia tu aura -ve je pon. kalu tak caya, selain drama shmp mana ada org ckp pasal dia? shmp tu hits kejap pon sbb gossip cinta tak jadi uolls je pon. 1 more time aku ingatkan ek…stay away from her…dia tu ‘bala’

      33

      0
    • Joy Harries says:

      aq rasa lopak ni yg lebih2.Perkara yg remeh dibesarkan.Aq rasa selagi dia belum jumpa pasangan yg sesuai and kahwin,selagi tu dia akan meroyan

      13

      0
    • Lopok says:

      Knapa lopak tiru fazura jual brg kat goshop? Bukanka tudung dia kununnya laku gila smpai brjuta. perlu ka smp nk kena jual kat goshop gak? Plizla

      2

      2
  2. kutu says:

    Lopa…
    ramai dah nampak your true colors.
    luaran cantik bertudung litup..tp dalaman busuk.

    40

    0
    • Anonymous says:

      errr. luar pon tak la cantik mana, make up tebal je tue…tutur kata out! tajam & suka menyindir…speaking loghat ape pon ntah..kalah mat salleh loghat dia. gelak dia? ha tang tu aku rasa semua org tau… gelak gorila!

      23

      2
  3. Munzirun Mukminin says:

    Kpd media – jgn bikin gempak n nk cpt sgt dpt duit buat crita psl FA je. Hal kecik2 pn nk kecoh. Thula kisah hiburan. Tp jgn isi sampah sampah. Ade siap de sijil dlm penulisan/wartawan. Last2 tulis crita camtu. Come on la jgn memalukn dri.

    Kpd peminat – jgn tlalu excited sgt. Byk benda len bleh buat. Aku pn minat hiburan juga. Tp xdela taksub sgt. Jgn jd tlalu murahan smpi ramai media ikut jd murahan gk.

    Kpd FA – jgn buat buku camtu lg. Jgn tlalu ikut kepala sgt. Jgn jd murahan dlm nk buat duit. Pegi minta org tlong tulis utk ko n tanye pendapat org sebelum publish. Hollywood pn autobiography dyeorg pn de org tlg tulis nk kasi tbaik. Ko punye x baik pn. N TOLONG KAWAL NAFSU N JGN KUAT MENGELAMUN BILA BAB2 CINTA N GOSIP MURAHAN. KO PUBLIC FIGURE. Kalau crita ko kecoh ramai 1 malaysia komen. Bkn mcm bdk sekolah nk mengalamun cinta.
    Pastu praktis blakon supaya pengarah nmpk ko bleh blakon watak len. Xkn nk blakon watak jiwang romantik gedik je?
    Ko xkn dpt respect dr org ramai kd cmni….walopm duit ko byk msk.

    2

    16
    • Anonymous says:

      pe plak pesan kau pada lofa?aku tolong ye

      kepada neelofa – tolong la jangan gelak sangat,kami takut nak dengar,tolong hentikan perangai drama queen sebab kami meluat,TOLONG KAWAL NAFSU DAN HENTIKAN CANANG KISAH #TRUELOVE SEBAB KAMI NAMPAK BENDA TU MACAM MURAHAN JE.tolong la hentikan juga ciplak idea orang lain sebab kesian kot dah berapa banyak hasil idea orang kau ciplak.
      ko tak kan dapat respect dari orang ramai kalau kau terus buat perangai ciplak2 ni..ingat walaupun hasil jualan berjuta tapi tak berkat duit tu sebab hasil dari curi idea orang.

      sekian sahaja pesanan aku untuk neelofa.
      #selamatbersahur

      20

      0
  4. Anonymous says:

    Fattah, just keep being the best you that you can possibly be! Because at the end of the day no body knows you better than you know yourself, so follow your heart and do what’s best for you. All the best in your future ahead!

    32

    0
  5. ummicantek says:

    hi fattah, I minat dgn u sbb fazura tau….. dulu xpnah minat pun…. kesian akk tngok lopak ni…. yg sudah,sudahler…. byk plak cakap nak keruhkan kdaan jer…. fattzura, kalu ade jodoh,proceed je k… kalau jln tu Allah dh bukakkan…n doala utk dpmudahkan….

    35

    0
    • Anonymous says:

      me too! kite tgk sbb fazura,tp bila tgk chemistry antara diorang dua, terus jatuh hati dgn drma nie. fatta, keep it up. u tak kayu ok!

      19

      0
  6. wekkkkkkk says:

    Biar orang buat kita…jgn kita buat orang. Kalau x buat orang macam mana nak brtmbh manusia di dunia ni. Jwabkn..

    9

    4
  7. Migha says:

    Knp sampai keluarkan bukti? Takkan artis tu tak datang Meletop pun boleh jd isu? Dia marah sebab peminat marah dia fattah tak datang. Layan la lagi kegilaan peminat2 korang tu, kan dah stress sendiri. Tp perli fattah bukan satu tindakan yang matang cik lofa. Buat malu je ish ish. Ke dia mengharapkan fattah datang?

    59

    0
    • Anonymous says:

      Lofa kena belajar dgn Sherry Ibrahim mcm mana nak move on dan senyap dari meroyan. Org bukan suka pun Lofa oi. Org lg mengata kau ada lah.

      47

      0
    • Anonymous says:

      dia jeles ler tu. frust! konon2 blh la ckp kat fan..fa tak move on sbb tu tak blh bertentang mata dgn dia. walhal kalau fa dtg dgn fazura, aku rasa dia yang tetiba xcuse cirit birit semata2 xnak berbulu tgk hot couple tue! org tu x dtg bole la ckp besar ye dak!

      32

      0
  8. Anonymous says:

    dh laa patah kayu…ko dgn lopak pn sme 2-2 poyo…dl bkn kemain lg kjp2 cite gosip ko dgn lopak air…24jam asik berair je aku tgk..

    #bknfanlopataik
    #bknfanfantanzura
    #duaduatakminat

    2

    19
  9. Makjemah says:

    Fattahbrelax je i salute u
    Neelofa?mcm belum move on. Tu la siapa suruh tinggalkan fattah then terkejar balik takde maknenye,masa tu fattah dah byebye no second chance

    28

    0
  10. cikikaka says:

    Lofa rindu fattah la tu.. klu artis ain yg cancel rasenye x jd isu kot.. hihihi.. ni sbb fattah, lofa pulak rase sentap lebih. hmmm.. bile org tu nak betul2 kat ko, ko wat kerek & bile org tu dh move on ko pulak mcm lebih2. dengar cite kawan dgn kerabat? ape cer?

    28

    1
  11. bobo says:

    klu tgk kat live meletop tu, lofa kata guest yg dtg meletop jd dtg or x tu luar bidang pengacara.. pengacara x amek tau pun. klu dh tau bukan keje pengacara nape nk sentap lebih? hihi

    43

    0
  12. wan jemah says:

    dia punye sentap mcm meletop tu rancangan wajib ditonton oleh rakyat malaysia pulak.. meletop je kot.. astro please tuka pengacara yg bersih dari kontroversi sikit. susah mcm ni artis2 nk promote diri klu pengacara meletop byk hal dgn artis lain.

    39

    0
  13. huhu says:

    i think, that’s should be nothing for any issue pun.
    the point is, supposedly FA dtang for promo dekat meletop tapi tak datang, tu je.
    tapi bukannya takde guest pun, zizie, uqasha dengan mike ade kot.
    ko keje host. host jela..

    tapi yang si hajah dengan haji tu perli-perli siap time hosting tu dah kenape? hahhahaah. tu yang nampak bodohnye, depan kau ade pelakon lain kot, bukannye ko intrvw kerusi kosong… regards FA tak datang pun, mike dah jelaskan pun siap tunjuk schedule lagi. Eh kalau FA yang cancelkan pun lantak die la hajah oiii hahhaha.

    lepas tu meroyan. kate producer nak tunjuk bukti. manenyee? nak tengok gak.

    58

    0
  14. lol says:

    Aku pun menyampah dgn gosip LOFATTAH tu dulu. Tapi dari gosip2 tu aku mula nampak yg Lofa ni mmg drama queen. Dia yg start confess dia dgn fattah, dia pulak yg buat cerita fattah kantoi bagai, mmg dia yg banyak buka cite kat media. Fattah ni banyak diam tp diam dia tu memakan diri dia sbb semua org kecam dia. Org kata dia tak sedar diri, kena friendzoned, kena tinggal dgn lofa. Siap kena maki dgn Sharnaaz. Tp aku pelik, kenapa dia masih boleh tenang, up status or ig kata2 yg positive. Jujur, aku kagum dan aku harap aku ada kesabaran mcm tu. Lofa pulak, dulu aku tak minat sbb dia seksi dan suka cari gaduh. Then aku start minat bila dia pakai tudung, jual tudung, tapi tulah bangkai kalau kita simpan mcm mana pun akan keluar juga busuk dia.

    33

    0
  15. getahnangka says:

    Setuju dengan Kutu… si lopak ni yang jahat. Macam macam kerenah dia buat nak malukan fa. Kepada fa, harap you dah tahulah perangai tak baik si lopak ni…perangai dia nak dominasi lelaki… tapi salah strategy, akhirnya semua lelaki angkat kaki jalan tinggalkan dia… apa hal kerabat? tak masuk meminang pun… tak yah lah nak nangis nagis kat tv sebab gagal dalam bercinta…. salah sendiri…. kekalkan sajalah title anak dara tua…. semoga fa tidak terpengaruh dengan tektik jahat si lopak ni…

    25

    1
  16. Anonymous says:

    fattah jom kahwin dgn i.. i ada tanah kt kampung.. kita buat banglo

    20

    0
    • wekkkkkkk says:

      x suka org kelantan, KEKELANTANAN SGT. Sapa yg terasa mmg dia org kelantan.Pegi reply yg kekelantanan je.

      1

      7
      • Phui says:

        Simpan sikit bodo tu. Hahaha

        1

        0
      • mekyangmusykil says:

        oitttt…i terbaca komen u hari tu n dekat komen tu u cakap mak u ajar u sopan santun dari dalam perut lagi,sorry nak tanya ni ke hasil didikan mak u?

        1

        0
        • wekkkkkkk says:

          ha..dh dpt pun org kelantan kt sini…terasa ke…terasa dn cpt melatah / meroyan/ sentap mcm Lofak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          terasa/sentap/melatah x ada kena mengena pun dengan isu lofa ke x..ko sentuh isu kenegerian kot..aku xtau la ko ni orang negeri mana wekkk tapi kalo orang sentuh isu negeri ko kalo bukan ko yg sakit ati tapi org lain yg sama negeri ngn ko ade jugak yang sakit..sudah2 la tu..mek tu tgr pasal didikan mak ko kot…beria je cakap mak ajar dari dalam perut lagi tapi macam ape je komen2 ko dalam ni..orang mcm ko ni la yg pecah belahkan rakyat malaysia sebab sibuk kutuk negeri sana sini..nk layan gosip artis layan je la yg nk masuk isu2 negeri amende…tapi aku berminat jgk ngn soalan mek yang ko x jawab lagi..ni ke hasil didikan mak ko?kalau ni la hasilnya aku hanya mampu kesian dekat mak ko,mesti harapan dia tinggi melangit sbb dari dalam perut dh ajr benda baik2 tapi bila dah besar ni hasil je…buat malu je

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kakak dia yg kawin shanz tu.pon mulut puaka

          1

          0
  17. nok gebuzzz says:

    suke pulak tgk fattah ni…cool jer…xd la nak perli memerli…
    tapi satu jer nak pesan jgn smpi org pijak kepala u sudah…

    18

    1
  18. Anonymous says:

    Anonymous 12.43. Ko kawin jer la dg Fattah tu n bawak balik kampung. Aku tak nak ler orang pleasant mcm lembut hati nih. Nanti aku suruh nyangkul kebun, bajak sawah n panjat ambik nira kelapa, dia tak larat nk buat. Dia senyum jer. So nak marah tak saampai hati!

    Wehh ASTRO!!! semalam aku tunggu MAGNIFICENT CENTURY kul 7. Tak da hu hu. Sapa tahu dah tukor time ke???

    0

    0
  19. Mar says:

    Kelakar jugak kak Lofa ni, sebelum tidor dah maafkan orang tapi masih sindir sindir hahah…sabar na

    27

    1
  20. Yu says:

    Ni msti bljar Dr faz. Cool n rilex…

    11

    1
  21. akak peah kurlass says:

    “Setiap situasi tak perlu ada reaksi dari kita”.. terbaik la FA..akak sokong..x perlu nk panaskan kdaan..biarlah pihak sana nk kata apa pun..biar dia lepaskan segala rasa sakit hati dia yg tak dapat dbendung lagi..dah la ko rejek dia dari belakon dgn ko dalam HSC..tup2 kau belakon plak dgn musuh ketat dia plak..pastu best plak lakonan korang sampai sana sini org puji..dah meletop sana sini fattzura..org dah lupakan lofattah..sakit la hati..mana leh terima tgk FA mcm x kisah lagi pasal ngko kan..so terluahlah segalanya kat ig kannn..ko diam je FA..doa byk2 supaya x terkait lagi dgn org mcm nie..kau move on jauh2 ye FA..byk lagi bnda penting dari nk hadap org yg kuat dengki nie..

    22

    2
  22. Anonymous says:

    Lopak yg kuat sentap. Kesian sbb Fattah dgn Fazura..tengah hot. Lopah dah sendu.

    16

    1
  23. ustajah says:

    si lopak kt ig tak abis lagi perli memerli haters… x leh move on lagi minah tu..bulan pose ni kak oiii..dari dok pikir pasal jantan moh leh berzikir….

    12

    1
  24. Reen says:

    Sudah la Lopah dan peminat2 oiii..terimalah hakikat Drama Pilot dah la terkubur. Kalau ada DVD dah jadi talam kumpol habok weiii!

    8

    2
  25. Anonymous says:

    Ahaaaa. Haters kata Neelofa cannot move on and perception bagai. Aku agak Neelofa tu senyum saja pasal gosip dia bercinta dg Fattah. Ni semua drama. Nanti Tup tup Neelofa announce nk kawin dg ……. Memang sesuai. Aamin Aamin Aamin. .

    0

    16
  26. Senyum Kambeng says:

    Lopah Hajjah TN50 sgt…sebelum tidur maafkn org dan perli. Pastu baru basuh kaki, basuh apa yg patut…dan baca ayat 3 Qul dan Kursi.

    6

    3
  27. Anonymous says:

    2 kali adikzone dgn fazura dan azrinaz….1 kali friendzone dgn lofa fuhh hebat

    12

    0
  28. Fina says:

    Before this, lofa yang byk bukak cerita kat media. Fattah itu, fattah ini, family dia dok hina family si fattah. But si fattah diam je. Telan semua apa yang orang bash dia. Fattah dah pun move on. Tk nak berlakon hsc if neelofa ada. I guess neelofa bengang maybe. Dapat lak heroin dia fazura. Musuh ketat dia dulu. Musuh ke? Tk silap i la, neelofa yang start cari gaduh dulu dgn fazura. Tuduh fazura nk menjatuhkan dia walhal dia baru nk bertapak dlm industri ni. Guess what, I’m glad and happy fazura jadi heroin fattah sbb fazura ni org nya sgt la positif. People bash fattah kayu, but masa shmp si neelofa tu pun lagi kayu sama. Langsung tk menjiwai watak. If betul lah fattzura ni serious, mak fattah pun suka, cepat2 kan la ye.

    10

    1
  29. mak kau ijau says:

    kelakar lah org2 yg byk masa nak comment hissssss…….emo ? dia org bertiga pun tak kenal korang pun ??? BANGANG !

    2

    2
  30. melati says:

    Melayu ader Class takder masa tikam lidah pasal Fatah ni…Melayu2 pakai Kete Tayar terkankang Dgn Melayu pakai Cermin sisi 2 tingkat jew yg bertikam lidah pasal Fatah ni , tak caya tgk berapa org Like…..wakakakaakkaa

    0

    2
  31. betterthanYOU says:

    PERANGAI MEK KELATE MMG MCM NI. Nasib la kelantan kaya hahahahahha

    1

    1
  32. Tak suka lopak says:

    Astro tlg pecat nelopak jd hos meletop k

    5

    1

Leave a Comment

Optional