Written by Bella | July 10th, 2017

Percutian Fattah Amin dan Fazura bersama beberapa rakan ke Koh Samui, Thailand mencuri perhatian ramai. Namun, ada lagi berita panas disebalik percutian tersebut yang turut membuatkan peminat Fattzura dan Neelofa berbalah apabila ada khabar angin memberitahu Fattzura membuat keputusan untuk menukar jadual penerbangan mereka ke Koh Samui kerana mengetahui Neelofa akan berada di dalam pesawat yang sama.

Hanya berdiam diri mengenai isu tersebut sebelum ini, Fattah akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar dan mengakui beliau dan Fazura sememangnya telah menukar jadual penerbangan mereka untuk mengelak bertemu dengan Neelofa.

Perkara ini tidak sepatutnya dihebahkan dan saya juga enggan memperbesarkannya. Tetapi, apabila cerita ini ditimbulkan pihak tertentu dan diperbesarkan seolah-olah kami yang bersalah, saya terpaksa menjelaskan situasi sebenar.

Fattah, Fazura dan beberapa rakan mereka ketika bercuti di Koh Samui

Memang ada pihak memaklumkan kami akan menaiki pesawat yang sama dengan Neelofa. Sebaik mengetahuinya, saya mula rasa tidak sedap hati. Bagi saya, lebih baik kami tidak berada dalam pesawat yang sama dengannya. Atas nasihat keluarga, kami menukar jadual perjalanan kepada penerbangan seterusnya.

Fattah harap peminatnya dapat menerima penjelasan beliau dengan baik dan tidak lagi menyalahkan sesiapa dalam hal berkenaan.

Dalam pada itu, beliau juga tidak mahu namanya terus dikaitkan lagi dengan Neelofa kerana mereka tidak mempunyai sebarang istimewa.

Sumber Berita : Berita Harian

112 responses to Fattah Amin Mengaku Tukar Jadual Penerbangan Ke Koh Samui Elak Bertemu Dengan Neelofa

  1. Anonymous says:

    Baguslah. Move on.

    76

    0
    • Mabedah says:

      Perghhh.. Atas nasihat keluarga tu nak elakkan Neelofa. Terbukti 3-3 orang ni mmg mengelak jumpa 1 sama lain. Kesimpulannya Fattah, Fazura & Neelofa tu sama2 childish & immature so tak payah la peminat2 dorang ni gigih nak buktikan siapa lg cool @ matang.

      47

      4
      • Cik Wan says:

        kenapa 3-3.. fatah sama flight dgn fazura la.. diaorg bercuti sesama.. yg diaorg nak elak jumpa is lofa.. mu pong dok baca betul betul sebelum komen kah kah kah kah

        25

        1
        • Mabedah says:

          Mung tu yg dop baca sejarah betul2. Masa meletop Fatzura xdtg, peminat lofa bash cakap dorg nk elak Lofa. Pastu Fatzura dtg, Lofa pulak xde. Peminat Fatzura bash Lofa konon lofa yg nk elak dorang. Ni Fatah plk elak lofa naik flight sekali. Tak ke sama je 3-3 tu? Mung ni SPM mesti lepas cukup2 makan. x study betul2 bila jawab soalan.

          19

          2
      • minah jambu suka saahara yaakop says:

        sama2 depan ada F & F ….Fatah Fazura mungkin dh jodoh ?

        7

        4
      • kak blueberi pakai burberry says:

        meh aku bukak rahsia ek..mak aku dgn mak fattah ni kwn..mak dia penah bgtau kt mak aku yg si lopa tu masa bercinta dgn fattah pon duk beriloveyou youloveme dgn RMS..dan dia bkn lyn RMS je tau tp ade lg lelaki lain. dats why family fattah x berapa berkenan dgn lopa tu..si fattah ni pulak jns ank mak..mmg jns baik2 sopan2..mmg la mak dia nk cari bakal menantu yg lg bgs..x kaya pon xpe asal x menggedik sana sini..gitu la citenye

        27

        1
        • Nano says:

          Ooo konon Fazura lagi baiklah ….kononnnn

          7

          3
        • Anonymous says:

          Tak payah la kau nak salahkan lofa sorang je. Sama je fattah pun curang masa dgn sherry. Spesis sejenis je dorang ni. Dan kau cakap info dari mak fattah. mestilah dia citer lofa yang salah dah fattah tu anak dia. Takkan dia nak bagitau padan muka anak aku kena dengan lofa sebab curang dengan sherry. daaaa~

          8

          1
        • Anonymous says:

          Ko ni menipu je….mak aku satu sekolh dgn bpk patah… dia join group reunion… time diaorg couple dlu tgh heboh pasal lofatah ada org kutuk nelopah dlm group tu bapak dia bkn main marah smpai keluar group… mcm tu ko kata family dia x bekenn lopah.. hahahah..semuanya childish… ko pun sama childish aku pun sama sbb layqn ko…. hhahha…

          0

          1
        • Anonymous says:

          Betul ke mak kau kwn ngan mak fattah? ?

          0

          0
    • chronicz says:

      ini semua salah abu
      .
      Abu juga yang jadi mangsa.. hahahhahah

      24

      0
    • THE TRUTH says:

      Stuju dgn anon 1:36.

      1st, fattah bukan jenis suka create drama, byk kontroversi sblum ni fattah diam je, lofa yg byk bunyi.

      2nd, uolls bleh ckp fattah & faz takut nak bersemuka dgn lofa, trust me it looks like it but the truth is? Honestly kalau aku ada ex yg PSYCHO, aku pun nak avoid. Baik avoid drpd entah drama apa lah yg lofa fikir nak buat dlm flight tu nanti.

      3rd, lofa dulu balik awal sbb nak avoid jmpa fattah & fazura, now they can do the same too.

      4th, sumpah iolls tak minat 3-3. Tapi iolls tau prangai sekor2 especially lofa and i believe fattah & faz did the right thing. Baik ignore org psycho yg prangai mcm budak2.

      167

      0
      • Rose merah says:

        Its funny lofa cakap dia book flight since June bukan last minute

        Tapikan Lofa nak g Umrah 8 June katanye tunggu VisA approve.

        Mana logiknye dia book to Koh Samui in June? Arab kelantan pembohong!!

        Fattah did a right thing.. I believe Fattah dengar nasehat orang tuanye!!

        Tak rugi Fattah tak dapat Lopak. Besok kena bully Fattah

        38

        3
    • zizizan taikning says:

      cm ne lofa boleh keluar negara? hari tu hajjah ni x jadi buat umrah sbb visa.. nak ke siam lepas pulak.. compius.. mohon pencerahan

      3

      1
      • maria says:

        Dik, nak ke Thailand TAK PERLU VISA..Rakyat Msia dibnenarkan masuk ke Thailand tanpa visa selama 15 hari..
        Ke Makkah/Madinah mmg perlu Visa.

        Harap Maklum ye :)

        19

        2
      • utk makuman anda says:

        Rakyat Msia nak ke Siam tak perlukan visa sayang oiii..ada negara yg require Visa, ada negara yg tak..ini bergantung pada perhubungan diplomatik antara negara dan ada juga yg guna semangat Asean utk memudahkan keluar masuk antara negara2 terlibat.

        5

        0
      • Rania says:

        Lofa plan nak g umrah minggu akhir Ramadhan Dan pulang pdhari Raya Di kl Dan sambung ke kohsamui.simple Kan mmg dia plan mcmtu.so apa masalah lofa nak booking awal

        7

        4
    • Anonymous says:

      Neelofa tu gf aku la, Ade aku kesah :p

      0

      0
  2. Anonymous says:

    ‘Tetapi, apabila cerita ini ditimbulkan pihak tertentu dan diperbesarkan seolah-olah kami yang bersalah’

    Dah tu nak salah kan siapa? Bukan lopak yg tukar flight. Adoi FA

    11

    68
    • chronicz says:

      lopah balik awal abpbh sebab nak elak drama,
      so rasanya tak salah la kalau diaorang gunakan “alasan yang sama” tukar flight juga .. ye tak?

      116

      2
      • Pekerja Gomen says:

        Lopak purposely beli tiket untuk flight yang sama untuk drama terbaru ‘Gotcha, Caught u in flight’.

        99

        -1
        • kau rasa says:

          MAK SETUJU uols

          19

          0
        • Psiko Cinta says:

          I pon rasa lopak beli tiket yg sama ngn dorang. Mana dia tahu dorang nk g koh samui eh? I rasa abu la yg jd dalang ni, sbb katanya dah lama plan nk g holiday masa shooting HSC…ko rasa????

          15

          2
    • nuyu says:

      tukar flight xsalah pon..eee..si lofa tu psiko tau x..ee seram mak

      42

      1
  3. Anonymous says:

    Aduh mak, org jumpe ex relax je. Mengelabah teruk hahahahahhahahah cakap pondan fan kau marah ???

    7

    49
  4. jamilah says:

    Nonsense for real.
    Ini propa untuk publicity jer…
    budak2 wechat je, yg follow neelopak-pattah-fakezure

    8

    16
    • Akuburung says:

      Kalau aku jadi pattah pun aku lari nk elak drama. Seram aku. Neelofa macam stalker and psycho yang amat dah sampai pergi tempat & tarikh sebijik.

      146

      0
      • Anonymous says:

        Sempat pulak call family mintak pendapat. lels.

        10

        28
        • pengat says:

          apa salahnya.. bila dah tak tahu nak watpe, minta pendpt org tua
          tak salah rasanya..

          91

          0
        • chronicz says:

          nak jalan jauh ni, kena la minta pendapat mak ayah dalam segala hal.. doa drpd diaorang, insyaAllah buat perjalanan kita selamat. tak de istilah sempat ke tak sempat nk call family..

          65

          1
        • Anonymous says:

          Sebab family je yg tau kisah sbnr kot..tu pasal kena mtk pndpt family.

          38

          0
        • Uke says:

          Belum lepas kl la ngokkkk

          Dumbo… Dalam bab gini memang Fattah shd ask his patents.

          Anak baik selamat dunia akhirat.. Baik lari dari keluarga lofa.
          Dengan SyAnaz around ehhhh seram siak

          14

          -1
        • pelik says:

          sebab family je yg tahu cerita sebenar…. lofa sakit!

          2

          1
      • Anonymous says:

        Pattah lg tukar flight je kotttt. Bukan tukar tempat. Kalau neelofa tu stalker, apesal dia xtukar pegi tmpt lain.

        35

        3
        • Anonymous says:

          Tukar flight at least burnt ticket je. Tukar tempat segala macam la burnt nanti. Ingat artist semua ni banyak sangat duit nak main burn burn?

          9

          1
    • boringg says:

      mak2 wechat pun over… drama nak bg drg kekal relevan…kelantan-kayu-lgbt…penerbit2 drama tiru mcm penerbit kpop dan drama korea…buat citer cintan cintun pasal couple yg x couple nak bg laris drama dgn album…

      2

      11
  5. Seri says:

    Dia nk tukar flight ke apa, itu atas hak dia. Nk2 atas nasihat keluarga. Kalau lofa boleh elak dia masa dekat abpbh utk elak drama, why cant fattah? Maybe nk jaga hati fazura ke apa ke. Makcik si lofa act yg over. Komen dekat ig fattah suruh fans tanya mana dia. Plus lofa upload ig dgn status yg mengundang provokes dari fans and family dia. Too many drama dtg from lofa. Aku tgk fattah and fazura lek jeee

    124

    1
  6. Anonymous says:

    peminat2 lofattah ni dh bleh move on la ekk..tak payah lg nk menjodohkan dorg lg..sudah2 la tu…jgn fanatik sgt..

    62

    0
  7. Anonymous says:

    Dah kuarga Lofa tak suka, cari je yg lain. Byk lagi jodoh yg baik2 di luar sana. Sharnaz pun tak suka Fattah…tunggu apa lagi. Org kaya mesti nak cari yg kaya juga…

    53

    0
  8. Anonymous says:

    yes lopa yang purposely nak satu flight ng FA atas maklumat dr ABU. HSC dah plan percutian tu dr Kat Obersi lagi..Lopa saje nak konon2 terserempak dengan FA ..sekali x jadi

    63

    2
  9. TakSukaLelakiTakSolat says:

    Tiba-tiba rasa macam FA ni senang melupakan, dulu masa bekerjasama dgn Naelofa bukan main lagi sweet talker, sekarang bila dah bekerjasama dengan Fazura main campak je Naelofa tu.. berdosa tau perangai macam tu..

    3

    69
    • geram says:

      bukan senang melupakan..tapi hati sapa yg tak sakit..bila x sampai seminggu dedicate poem & lagu kat neolofa…alih2 neolofa mengaku dia dengan RMS. Lepas tu kat anugerah..Neolofa & johan malukan lagi fattah amin pasal lagu & poem tu. Perlu ke nak malukan fattah atas stage tu..dah la kena hina lagi ngn keluarga lopa..kalo ko kat tempat dia…ko ade hati lagi ke nak berbaik ngan awek mcm tu”?

      112

      0
      • Anonymous says:

        dosa fattah je ko Nampak???..dosa minah tu tak de ke? semua suci mulia je la??kalau aku jadi fattah pun aku x nak…sedap2 kutuk ngata dari lopa abis sampai sedara mara pakat kutuk dia ko suka camtu?..tu pun kira syukur la fattah nak berlakon SHMPraya…eee…sekali lagi kalau aku la…lantak korang la cari pelakon lain sape soh gatal2 buat versi raya
        naik meluat pulak aku drama dorang ni lah….

        47

        0
    • kila says:

      If aku jd fattah, i’ll do the same thing. Sapa je nk ingt ex-gf yg dah terang2 malukan kita kt live show, provokes fan hentam dia, main perli2 and sindir2, plus family dia lg tk suka fattah, hina si fattah but aku tk pernah plak dgr si fattah ni hentam neelofa balik. Cuma skrg je dia dah semakin matang and berani keluar statement.

      62

      0
  10. Aku says:

    For me, if I were FA, I will do the same thing. Nanti bila one flight with that Lopak, timbul cerita lain pulak nanti. Lopak rasa dibuli ker, terhina ker yelah Drama Queen kan.. So, better tukar flight! Takde cerita pihak sana, takde cerita pihak sini.. Kan molek sbnrnye!

    62

    0
  11. lili says:

    Sbb byk drama dtg dari lofa sebenarnya. Team hsc dah plan dari amsterdam lg kan nk pergi ke koh samui. Tetiba lofa ada sekali satu flight. Mcam secara sengaja je nk naik satu flight. Last2, fattah cancel terus flight tu. Mungkin lopak ingt fattah akan u-turn balik pergi kt dia ke apa. Dah2 ler tu, tgk gaya fattah happy naw dgn fazura. Happy sesangat.

    49

    0
  12. min says:

    memang patut FA tukar flight, kepsychoan Lopa dah tak terbendung…dulu masa gila kan Ramos, kor dumped FA macam tu je..malukan FA berkali2 kat Meletop..ini bila kau dah tak nak kat Ramos, kau buat macam2 nak kan FA balik…kau ingat duit kau boleh beli semua benda ke Lopa??kalo Abu tu memang la kau boleh sogok dengan duit….!!! Tengokla lepas ni, apa drama lagi dia nak buat nak bagi Fa break off dengan Fazura…psycho sungguh!!!

    42

    0
  13. Anonymous says:

    lofa ni tergila2 ngan fattah lah gaiss… tapi family lofa tak suka.. family nak lofa kawin ngan kerabat.. so gitu la gamaknya… lagi panas fattah ngan faz pulak.. steru lofa tu

    27

    0
  14. Anonymous says:

    Fattzura team nak pi holiday senyap2 jer.
    Si lofa pulak holiday nak bagitau satu dunia.
    Masa Fattzura tukar flight tu sape yg bercerita kalau tak lofa n team. Dari situ dah tau sape yg suka create drama kan. Skrg sendiri yang malu big time. Kita tak psycho mcm lofa n lofattah yg x move on tu lah. Fattzura’s fans lebih bijak and chill ok.

    33

    0
  15. Anonymous says:

    dah mcm cerita philpines…lopak pegang watak jahat yg xsuka tgok fazz dilamun cinta…pastu FA hero…haha ..mcm2 plan nak diatur supaya lopak dapat rampas lelaki tu haahha

    21

    0
  16. Anonymous says:

    Masa nak pergi kohsamui lofa Abu shameela naik business class…
    Tapi masa nak balik Malaysia kenapa naik economi ajer???
    Adakah sbb tau Fattzura naik biz so lofa pun ambik kesempatan. So betul lah lofa stalk Fattzura ek.

    24

    0
  17. Tak Suka Awak says:

    POYOOO!!!

    2

    2
  18. bunga says:

    Nak tanye yg gigih dengan lopak air si abu & shameela tu sape?
    diorg berdua ni orang gaji lopak ke?

    17

    0
    • Anonymous says:

      dua org ni hamba abdi lopa…aku dah stalk dorang

      10

      0
    • Crown says:

      Kaki menempel kat artis nak tumpang glamour je uolz dua ekor nie..
      Pastu upload kat IG pastu yg acah2 nak glamour pun sibuk la nak kawan dgn diorg sbb muka di upload di IG…..

      8

      0
    • Anonymous says:

      For sure those 2 can’t afford business class seats 5 star luxury hotel n 10 day free not working so yeahhh must be paid by lofa to accompany her. Tapi bosan nak mampus.kalau sbb kena main jenga n monopoly jer.

      9

      0
  19. elle says:

    FA n team dah booked flight date n time tu awal dr lofa, then ntah sape bocor rahsia trus bgtau lofa yg kebetulan ade event kt bangkok trus book flight n time yg same. konon nak biar FA ni kantoi depan ex gf laa so nnt myb lofa bley create drama I CAUGHT U die tu kt FA, hahaha lofa, people seems know you well lah, move on pls

    24

    0
  20. wendy says:

    bukan peminat lofaaa tapiii fatah aminn should thanks for lofa because of her nama die naik mendadak sekali..yg promote sana sini cerita surihati mr pilot is lofa…and org tgk surihati mr pilot because of lofa bkn sbb fatah amin actually..sbb lofa kan da lame xblakon,thats why org nk tgk die berlakon,,,fatah amin just terkena tempias lofa jeee..and FA ni mmg nmpk cm cool je,berdiam ke ape,,tah2 dlm hati suke letew konon hot girls minat kat die..omgeee pliss la FA…

    0

    55
    • budak we chat kau ni says:

      hahahahahahhahahahhahahahahahha
      sian ko… hahahahahhahahahahahaha…

      lofa hot girl ? pendek ketot gitu? seluruh keluarga si lofa ni saiko.. dr lofa.. nabila.. sharnazz.. adik miss khan apa ntah sampai ke mak lofa pun…

      last2 kd andartu

      21

      0
      • Nano says:

        Wow peminat Fattah main kutuk2 family……bagus peminat Lofa tak pernah sentuh family Fattah. Sebenarnya peminat Fattah yg pyscho……..Oit Fattah sia2 ja hashtag kao …peminat pun kao tak leh control

        0

        15
        • nano nano lah plopppp says:

          TO nano:

          ko poyo sama cam lofake.. ko tak nampak buat2 bodoh ke apa? satu family mengutuk fattah n fazura.. boleh plak…( bukan peminat ok..family lofake kutuk mengutuk )

          mak dia tu siap likes komen orang bash fazura n fattah d ig .. helokkk ke tu… kesian kau.. bukak mata sikit weh…

          pi search nung.. mak lofa likes komen org kutuk HSC… apa punya perangai tu..

          tindakan fattah n fazura tak datang meletop ari tu.. dah cukup buat lifake sedar diri kat mana.. siannnn

          11

          0
    • huhu says:

      hahahahaha ni mesti suku sakat sakai lofa..
      pleaseelaa berlakon tak seberape..
      yewwww pleaseeee la lofa!

      13

      0
    • mrepek naw comment kau! says:

      eh kau ni batak lofa yang di bayar untuk tulis cenggini ke apa eh?
      kau nya statement ni tak ble blah ah babe!
      please stop saying that lofa yg naikkan fattah.
      whatever the case, LOFA’S ACTING IN SHMP SUCKS BIG TIME! NO EMOTION, NO ACTING SKILLS, NO CLASS!!!
      since kau ni fan lofa kan, please tell her to watch ALL FAZURA’S MOVIES AND DRAMAS AND LEARN HOW TO ACT!! Berlakon pon kayu, ada hati nak cakap yg dia bawak naik nama Fattah!
      RUBBISH!

      44

      1
      • Anonymous says:

        Btol tu..neelofa xpndai blakon…muka blagak jer…bnci dgr sora neelofa..kalau dlm meletop,kalau dia suka org tu,bgs dia layan..kalau xska acuh xacuh je dia layan org.dhlh hajjah tp prangai xserupa hajjah

        14

        0
    • Ex lopak fan says:

      X faham concept rezeki.. Sudah tentu2 gang lobattakkkkkk….dah2 lah tu ye… Jgn korang nak menyebok2 pasal Fattah lagi.
      Rasa nye dia trying hard to stay away from lofa, her clans n lobatak gang tapi seems like diaorang ni yg still nak menempel kat Fattah. Sampai flight pun nak sekali. Gi lah menempel kat syafik Kyle n alif star whatever…. Jgn kacau fattah lagi ok.

      9

      0
  21. nana says:

    FA tak perlu lofa utk dia famous pun..tapi producer surihati and Astro

    11

    1
  22. Neelofa haters says:

    Kembang hidung neelofa, dia rasa menang sebab fattah tukar flight sebab dia ada dalam flight itu.

    Dlm banyak2 hari, hari itu juga neelofa nak bercuti ke tempat yang sama. Hati sedang membara jeles ke?

    11

    1
  23. Anonymous says:

    Si lofa pn dh unfollow patah dlm ig.. Kira dh move on la tu… Hahaha..

    11

    0
  24. cintra says:

    tak faham betul kisah mereka nie.
    1) kenapa fattah nak tukar flight plak? bukan dia bercinta pun dengan fazura tue. so nak takut kenapa. naik jeklah flight sama sama. kan dlm satu industri juga. lain la kalau kome berdua memang bercinta.
    2) neelofa tu kenapa tak boleh move on. ritu dia juga yg cakap suruh fattah move on.org tue siap tulis puisi, buat lagu bagai( walau akhirnya dia kata lagu tue utk mak dia, tapi bapak pembohong lirik pun tak mcm utk mak pun ) last last dia buat hal.
    3) fazura tue kata anggap mcm adik. tapi kalau tengok tak macam adik pun. atau fazura memang dah jatuh cinta. fattah kan hensem..alim plak tue.

    13

    0
    • Entah says:

      Xtaw la betul ke x. Baca dalam komen, netizen ni tuduh si stylist Abu bocor rahsia fattzura ni nak bercuti kt lopa.

      So lopa pun p book flight sama.

      Tu yang fattzura ni angin.

      Tak tahulah fitnah ke apa, hanya dorg yg taw.

      8

      0
    • Anonymous says:

      fazura n neelofa memang musuh tradisi.. dalam ape2 acara pn mst salah sorg akn mengelak.. sume sbb pena rebutkan putera selatan.. time tu putera tu dgn faz.. enta mcm mana sampai sekarang tak bertegur.. lagi la panas si hajjah tu.. da la caras job n ex hahaha padan muke

      10

      1
  25. Anonymous says:

    oo lofa tak bole move on, tau org tu g koh samui dia pun sibuk nk ke sana … omg, lofa kau ada kelas ye, bkn mcm fazura yg harap muka cantik je tp not educated, spm pun cukup mkn. carik lain pls, anak raja ke businessman ke ….

    0

    18
  26. kaki sental otai says:

    mak dah naik muak baca drama depa ni … makin lama mak makin rasa annoying plak ..

    1

    2
  27. Anonymous says:

    Fattah nak jaga hati Fazura kut. Sayang betul dia kat Fazz… Camni lah hero.

    15

    1
  28. apa cer says:

    da most important is

    LOFA PERASAN gila yg lagu wanita terakhir tuk dia… tergedik2 ari tu masa FA nyanyi kt meletop…. sekali yg berlakon Fazura…heroinnya FAZURA lah lofa bukan ko… aduhhh.. duhhh

    16

    0
  29. Dramaqueen says:

    mesti ade sebab kenapa fattah amin sanggup tukar flight. Hanya dia je yg tau neolofa tu mcm mana peel.

    18

    0
  30. 009902537835 says:

    mcm budak2 bangang aje..Fattah baik ko tukar jantina aje la bro..mcm jantan lembik plak..jumpa si Neelofa apa la masalahnya pun? Fazura pun takkan ikut je rancangan bodoh tukar flight semata2 Neelofa? Neelofa pun perangai bengap tak habis2 juga mcm si Fatah n Fazura ni..mcm2 cerita keluar pasal bodoh2 bertiga ni..eh kalau Fattah n Fazura ni berakal, satu flight dgn Neelofa pun so what!!?

    1

    9
  31. Anonymous says:

    kesian lofa… fattah totally move on da haha. yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.. tapi last-last job n ex ko melepas ke musuh tradisi ko sendiri hahaha

    18

    0
  32. Sick says:

    Pada aku, avoid masing lebih elok dr create drama ntah pape, aib tersgtlahmenda mcm ni..
    Yg nk tau tu.. Patah p holiday senyap 3 hari… Buat ape??? Fitnah merata kot ms tu.. Memangla p ramai2 13 org (rujuk bh x laku) tp none of the 13 yg mengaku patah ade sm dlm 3 hari yg penuh keaiban tu.. Yg sorang ckp p langkawi, ade pulak kt patah n pajura x de d samui…
    Ko buat ape 3 aritu patah? X kan la 3 hari x kuar bilik kot..ape yg best sgt huhu…
    Syglah patah, ke helok tp trjebak dgn menda2 gila n bodoh cam ni. U r better than this. KimK tu mmglah dh tau prangai mmg x helok, lifestyle mat saleh, ko x yah la ikutttttt….
    Yg peminat pulak, x nak tego tp dok bgi makan puji-pujian smpai patah kenyaang, blemakkk, sweet konon, bersemuttt my ass. Bila kn tego, peminat bekap mcm patah tu x leh d tego, maksum agaknye. Hoi, kita tego sbb kita sayang. Elok kalau patah yg bimbing kimK dan bukan sebaliknya… Elok jgk kalau patah kawin kimK, fitnah n kontrversi bodoh ni bole d tamatkan.. Spe nk folo lifestyle spe… Lantaklah yg ptg halal.
    Aku dh tawar ngan patah.. Tp aku sorang je kot x de efek, apedehal.. Kawan instagrm 2.2juta kot…
    K la patah wish u well… Pada wartawan mesia cukup2lah laga2 kan umat manusia, serah je la pada setan yg mmg dh keje dia.

    3

    16
    • anti saiko says:

      busuknya hati kau…sampai bleh terfikir ape fattah buat dlm masa 3 hari tu..dah dia pi bercuti..suka hati dialah nak buat apa. Xkan setiap masa nak posing dlm IG. Ko ni sebiji mcm neolopa…sanggup stalk fattah sampai koh samui. Takutnya org mcm ko..nampak sgt hati ko tak tenang selama 3 aritu. Saiko!!!!

      11

      1
      • Sick says:

        Aku x kt tp dia sdiri mengundang fitnah. Aib sdiri x jg.. X pyh stalk.. Semak je kt wall ig aku…stiap saat kot kluar psl dia dr kome yg suka nk ngeshare benda x pekdah.. Baik sgt ko ye.. Hadaplah dose, sekonkonglah korang…busuk ko ni..

        1

        4
        • Anonymous says:

          Kau kata semak kat IG u tapi yg dia hilang 3 hari tu ko sebok pulak nak tau.
          Mental ke?

          8

          0
    • Anonymous says:

      lofattah detected. sukati die la taknak update ig ke pape masa tgh bercuti tu.. masa tu kan panas pasal tukar flight..time tu plak lofa gigih update ig die stiap masa kt koh samui tu..yg ko sibuk sangat apehal.. hahaha

      7

      1
  33. Anonymous says:

    aku rasa sekarang da start zaman kejatuhan lofa..
    bakat takde, berlakon kayu, cakap mumble tak jelas, mengacara cm sampah. pastu terserlah jahat ko tu sbb suke malukan fattah and sibuk nak burukkan orang lain.. harapkan cantik je..
    now ramai gila dah berpaling tadah. from lofattah to fattzura..
    cuba kalao ko positif, takdenye nak trigger pape kt social media.. now bile fattah da bukak mulot terus unfollow ig hahaha

    24

    2
    • jojo says:

      aku rasa ni zaman kejatuhan fattah. lofa tu psycho pon pandai buat duit, fattah pandai bagi orang guna kan dia je. takde pendirian. meet & greet fattzura pon takde ke? olicandy taknak sponsor ke sampai sg, brunei? tak habis olicandy, far8 tu je. aku minat lofa and faz, tapi aku tak minat si kayu ni. pehal lah faz boleh terjebak dengan pondan. hahaha sedih!

      0

      0
  34. FFFFFF says:

    Apa-apa pun aku suka sangat, sebab kenyataan fattah sangat gentleman. Seolah-olah memprotect fazura. Macam nilah hero :D

    17

    2
  35. adlina lyn says:

    ini smua poyo

    2

    0
  36. suhaimah58 says:

    kalo lopa x kecohkan hal ni xdenye org nak bash sana sini … watlek wat peace dahla lopak, ko move on jer ..

    11

    0
    • hoha says:

      kan, lofa yang start mula post dekat if dia. si FA and Fazura tak da post ape2 pun kat ig. lepas tu lofa start nak bajet suci2.

      9

      0
  37. HUHU says:

    Neelofa ni Psiko!!

    1. dulu mase fattah terhegeh dengan ko, ko main tarik tali. slumber je ko pgi bercuti dgn RMS dekat koh lipe mase birthday ko. satu gambar pun kau tak upload, tapi ko ingat dekat koh lipe tu, orang M’sia lain tak pegi ke hooooii. ni nak habaq la wei, hang ingat orang istana selangoq tu suka hang ka lofa. kirim salah la weh..kalau depa terpaksa except pun, hang get ready jla la, at the end kalau sultan mangkat hang ingat boleh duduk lama2 dalam istana tu. sila bungkus kain baju balik la. tengok Permaisuri Aishah dulu sudah.

    2. yang aku pelik. dalam banyak2 tarikh hat ada selama 12 bulan dalam calendar. on the same day jugak hang nak pi koh sa mui lofa? TARIKH YANG SAMA, WAKTU YANG SAMA, FLIGHT YANG SAMA. then siap wasap FA, you get caught? hahahhahahah! neelofa really??? come on. sapa yang kata kebetulan tu?? angpa bodo apa weh.. angpa tengok sapa yang pi dengan lofa, ABUrina!! hahahah sah sah dia yang bagitahu all the details. coz all the plan nak pegi koh samui tu mase depa tengah shooting HSC – the plan boost mase dekat oversea.. hai la abu abu… hahah

    3. lofa, hang yang create benda ni jadi besaq lofa. takda sapa pun yang tau plan FA and Fazura and kawan2 dia nak pi koh sa mui, hang yang start post kat IG hang dengan caption yang konon2 hang tu. lepas tu hang bajet2 macam suci. macam hang TERjumpa. lain kali tukaq dulu muka aburina hang tu. dah dah la lofa..

    5

    0
  38. loki says:

    lagu ‘attention – charlie puth’ & ‘bye bye bye – nsync’ mmg sesuai utk exgf yg xreti nak move on.. mmg wujud pun exgf yg psycho & xmove on mcm nih…

    10

    0
  39. Anonymous says:

    Apa masalah lofa ni ye. X habis2 dia nak memalukan Fattah Fazz n family diaorang.
    All this while Fattah sangat gentlemen bagi statement. Sikit pun dia x balas seperti org yg berdendam.His tolerance level mmg sangat tinggi.Keep it up Fattah… U have earned lots of respect from us fans. We got ur back.

    10

    2
  40. Khairil says:

    ape ke bodoh la korang dok bertekak pasal benda ni hanat..adoiiii

    3

    1
  41. Armadaformalaysia says:

    Najib dgn selamba bawa Bini cuti perabih duit rakyat 1 Malam duduk suite harga 32k korang X sibuk pun

    2

    2
  42. Miyo ismile says:

    Dah dah la oiii..boring betul baca psal fattah amin ni…dulu minat la jgk.skrg dh mnyampah.x de story org lain kerr

    1

    0
  43. Anonymous says:

    perasan lofa semenjak dua menjak ni suke post quote ajet2 innocent tak bersalah.. sekali fattah bersuara kt media diam teros haha.. takde nak post ape2 kt ig ke lofa nak hentam balik ? taknak saman ke? hahaha

    4

    0
  44. Anonymous says:

    fattzura forevaaa

    0

    0

Leave a Comment

Optional