Written by Bella | April 11th, 2016

Sekitar minggu lepas, ada khabar angin mengatakan aktor Fattah Amin sudah tidak dapat menahan kesabarannya apabila nyaris menumbuk seorang aktor baharu Aman Nassim, selepas ditanya dengan soalan yang agak sensitif dihadapan semua kru produksi drama.

Menjelaskan lebih lanjut hal berkenaan, Fattah menerusi Bipop Berita Harian berkata, beliau agak terkejut dengan soalan Aman lebih-lebih lagi mereka tidak rapat. Namun, apa yang membuatkan Fattah menjadi lebih marah ialah Aman bertindak untuk menyatakan bahawa pertanyaan beliau itu tidak ada salahnya.

Pada hari kejadian, saya bersama seorang lagi pelakon Hairi Safwan sedang rancak berbual sebelum Aman tiba-tiba menyampuk dan bertanyakan soalan yang agak keterlaluan. Suaranya begitu kuat membuatkan saya terkejut dan malu. Hairi disebelah saya terpinga-pinga, begitu juga Mira Filzah yang kebetulan berada di lokasi penggambaran.

Aman Nassim

Saya masih bersabar dan bertanya, apa masalah Aman hingga sanggup bertanyakan soalan sensitif seperti itu? Aman dengan selamba mempertahankan pertanyaannya itu tidak salah. Saya naik angin kerana apa yang dikatakannya itu fitnah.

Saya terus menepuk meja dan bertanya sekali lagi, apa masalahnya? Melihat saya berang, Aman bercakap dia hanya bergurau.

Fattah akui pada waktu tersebut beliau tidak dapat lagi menahan amarahnya dan hampir menumbuk Aman apabila beliau berlagak tidak bersalah dihadapan pengarah Murali Abdullah.

Didepan pengarah, Aman tidak mengaku kesalahannya sebaliknya bertanyakan saya kembali, apa sebenarnya yang dia cakap? Ketika itu, saya sudah tidak mampu menahan marah. Saya terus meluru untuk menumbuknya. Mujur ketika itu, Hairi dan pembantunya menarik badan saya untuk meleraikan kami.

Tambah Fattah, beliau bukannya orang yang tidak boleh dibawa gurau tetapi pada hari itu mereka berdua baru sahaja berkenalan selama dua hari dan Aman pula sudah berani membangkitkan soalan yang agak sensitif mengenai percintaan beliau bersama Sherry Ibrahim.

Pada Fattah, jika mereka sudah kenal lama sekalipun, soalan seperti itu tidak patut ditanyakan didepan khalayak ramai sehingga membuatkan Fattah merasa malu dengan tindakan Aman yang keterlaluan.

Fuh..boleh tahan panjang penjelasan daripada Fattah Amin..Bak kata pepatah kerana mulut badan binasa, kalau belum kenal dengan seseorang itu dengan rapat memang tidak patut tanya soalan yang melampau. Harap ini menjadi pengajaran buat orang lain juga.

Sumber Berita : Berita Harian

37 responses to Fattah Amin Hampir Tumbuk Aman Nassim Kerana Ditanya Soalan Melampau

  1. Tomahawk says:

    tajuk artikel ni sepatutnya ialah
    “seorang pelakon kayu hampir tumbuk ntah sapa ntah (mungkin pelakon kayu yg lain juga) kerana ditanya soalan melampau, “

    1

    0
    • Anonymous says:

      apa2 pun alasan, keganasan bukan caranya bro.

      0

      0
      • aaakulahhh says:

        budak baru tu tgk gaya tau dah…mesti soalan lucah2 etc…sbb dlm fikiran die..dunia hiburan ni mesti senang dpt pompuan n romen sana sini…kalau x , x de nye si fattah ni melatah…sbb di tanya dgn suara KUAT di khalayak ramai…

        0

        0
        • Anonymous says:

          semoga fattah menikah dengan sherry nanti..
          suka sgt dorang ni kapel..

          0

          0
  2. Aku tetap aku says:

    Fattah Aminn berlakon bagus la, sesuka hati kata org pelakon kayu… cermin dulu diri tu

    2

    0
    • anony says:

      lol, fanatik fattah amin,celah mana yg bagusnya, org tengok dia berlakon sb hensem je, org akan komen yg “hensemnya dia ni” tp penghayatan watak tona suara body language semua kayu. tak caya,bayangkan muka dia biasa2 je tak hensem,konfem rmi yg kutuk lakonan dia.

      3

      1
      • thumpthumpthump says:

        ak ikuti pengembangan dr mule die berlakon sampai skrg.. mmg lakonannyer x perfect tpi at least ad peningkatan yg memberangsangkan… drpd ko cube jatuhkan seseorg tu why not bagi kata2 semangat kat org tu… dont act like u r the perfect one…

        3

        0
      • yana says:

        STANDARD LA PELAKON BARU..SEMUA ASAL PELAKON BARU BERLAKON MCM KAYU..X CAYA TGK ROSYAM NOR,FAIZAL HUSSIN,NABILA HUDA SEMUANYA BERLAKON MMG MCM KAYU TP TGK SKRG MMG MANTAP LAKONANNYE PADAHAL ROSYAM N FAIZAL DARAH SENI DR PARENTS ..MMG DIORG PUN KENE KECAM TP KENE FHM LA PELAKON BARU MCM MASUK KEJE BARU X TAU APE YG NK BUAT..TAK PUN AWK CUBA G CASTING ADE MCM KAYU X?

        0

        0
        • Damia afza says:

          Hello yana this is your finderis????????????????????????????????? jom pergi shopping atau pergi Paris pergi makan pergi kekoare

          0

          0
  3. sukati aku jer says:

    soalan apakah itewwwww .
    ceh. muka ensem tp panas baran. mesti soalan tu ada kena mengena dgn dia sebab tu dia naik angin. n dari sini kita dah nampak fattah amin sejenis manusia pemarah. klu dia cool, mesti dia xkan sampai mcm tu. klu orang bodoh tnya soalan bodo, n klu xde kaitan, buat derk ajelah. sampai nak menumbuk tu mmg over la. tak boleh bawak bincang. aku x bekap aman tu sebab aku x kenal pon spe dia. hahahaaa.. eeeuuuwww lelaki pemarah. buat laki pon x layak.

    1

    2
    • bedah says:

      kadang2… ade jgk jantan jenis mulut celupar… benda yg keluar dr mulut mesti benda bodoh… benda yg xsepatutnya dibwk bergurau… tumbuk jer la… baru 2 ari kenal dah nk jatuhkan maruah org depan org ramai…

      3

      0
    • whatever says:

      jgn terlalu mudah menilai org..aku pun bukan peminat fanatik diaorg ni..n xsebelahkn sesape..cuma..kita xtau ape situasi yang berlaku n mslh n citer dari kedua belah pihak..cuba klu soalan xmsuk akal kna kt batang hidung sndiri..agak2 mengamuk ke x? jd..xyah jaga tepi kain org..tgk n lihat je la..wat dosa je tuduh mcm2..peringatan utk diri sndiri..peace yo..

      0

      0
  4. fattahiah amin says:

    tak paham btl lah dh lah br knl 2 ari dh sibuk tnya hal gf org plak.. kira bgs x mkn penumbuk si fattah ni… sma mamat sanggap tu nk cr publisiti ke tnya soalan suka ati kt fattah ttg sherry tu haaaa….

    2

    0
    • Tiger says:

      For the love of God, keep writing these arlectis.

      0

      0
    • It was really exciting for me when I got my first salary. I work in MOS BUGER, where I have to learn a lot of things that I can’t possibly learn it from life, such as wash vegetable, make hamburger, deal with the deep fried food, and be a casher. It wasn’t easy for me at the first few months, but it’s getting better and better now. I always remember how gratified my mom was when I pay a bill, about five thousand NT dollar, for her. I was excited, too. Because that was the first time I can really help my parent on finance problem, not just sit there and do nothing.

      0

      0
    • amazing disolve…I have created truly obtained newer plus much more effective elements with the written text. An extra point With regards to found is certainly this particular generally, FSBO traders will most likely refrain coming through men in addition to women. Try…

      0

      0
    • Sååååå tøft, Rune!!! Utrolig morsomt gjort – og kjempemorsomt Ã¥ se – og enda mere flott Bergensreklame. Herlige, sjarmerende bilder og brostein i -77. Og det beste med 2009 utgaven..? Jo – bedre kamera – og en enda mere dreven fotograf ;)

      0

      0
    • Really? The loading was slow? I always think the loading is fast, especially for great adventure. But apollo did not have any line at all except for the seat lines when I went, and Nitro does. The secret might be to go to nitro early in the day, although I have also ridden it later in the day and the line wasnt bad. Compared to waiting for el toro and kingda ka, nitro's line is almost like a walk on. Except when those evil platinum flash pass people take a second ride on the row youre waiting for, then it takes longer.

      0

      0
    • Ciao,ehm, con questa rischio fortemente di essere scambiato per un complottista, pero' una cosa particolare, a mio avviso, c'e' nella foto: se il contrasto dell'albedo e' maggiore, come mai si notano le orme e non si nota un mminimo di scia di colore diverso lasciata dall'ugello del motore nelle vicinanze del lem (tipo quella che si vede nelle foto effettuate in superficie dell'Apollo 11 sotto al modulo)?Forse si vedra' con quelle a distanza minore.

      0

      0
  5. Anonymous says:

    mcm budak2 sekolah je. grow up la…

    0

    0
  6. Diri ini HOT says:

    Bagi aku Fattah sangat Handsome…
    I Love you Fattah…my man….

    1

    2
  7. jelitasara says:

    Alahai..sibuk je nk tnya soalan peribadi org…dah la xkenal..hee tak malu..mcm dh xde benda lain nk dibualkan..mmg patut pn kena sedas…

    0

    0
  8. kkkkk says:

    Owhh.gdoh psal aweksss..lain kali tnya pasal mak dia ka nenek dia ka x pe le..kehkehkeh…

    0

    0
  9. ... says:

    X pyh la nak kta org plakon kayu..kita yg dok komen ney blum tentu blh blakon pwon kan..nak ingat skrip pwon ntah blh ka x…

    0

    1
  10. sherry ibrahim says:

    kita tak tau cerita sebenar so dont jump to conclusion too fast and bytheway fattah is a very actor soooooooo stfu ;)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ble bce statement fattah amin ni c aman nassim ni tnye berkaitan percintaan fattah ngn sherry ibrahim..
    ntha2 die tnye bro ko ni teruna lg x?(maksud soalan melampau)
    agakla..wallahuallam..
    kalau tak x kan la fattah mrh sgt dgn soalan die tu..

    0

    0
    • cik kak says:

      Papehal pun usah aibkan org.. x kisahlah apa bnda yg nk ditanya pun.. x yah lah teka2 sgt apa yg ditanya tu.. kang jtuh fitnah plak. X psal2 kena cri fattah ni kat pdg mahsyar

      0

      0
  12. aaakulahhh says:

    dr PENDAPAT mata aku ni la…
    nampak gaya si fattah ni zaman skolah dulu semua bukan jenis perasan hensem sume..sbb nampak cool n ada malu2 kalau time interview etc…

    tp mamat muke cina ni plak…mesti dr zaman skolah perasan hensem..walaupun tak..sbb gadis2 skolah die ramai suke muke chinese look…walaupun jenis chinese look yg hodoh…tu yg perangai tah hape2…mesti jenis soalan laser…best tak sherry…ko dah bape kali lenjan etc…aku rasa la…jenis mamat poyo mmg slalu klua soalan x cerdik n x reti control volume suara…

    sekian pendapat saya yg dpt dr mimpi semalam…
    so semua mainan syaitan…wakakaka

    1

    0
  13. Cik kiah says:

    AKU SETUJU…

    Fattah ni sangat hensemm..

    melting i tengok, untung dapat Fattah..mwahhhh,,,,

    1

    2
  14. Eloise says:

    I’m grafteul you made the post. It’s cleared the air for me.

    0

    0
  15. Yup, that’ll do it. You have my appreciation.

    0

    0
  16. Yes! Finally someone writes about child birthday parties
    decoration.

    0

    0
  17. When I first saw this title “The Dudes” – Comedy at BADDAS RADIO | BADDAS RADIO on google I just whent and bookmark it.Good post. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

    0

    0
  18. Hallo, wieder einmal toll geworden.Falls es jemand interessiert wie man an Stelle dem Wort “Produkte” etwas anderes angeben kann, ich habe es so umgesetzt:lib.subMenu = COAlib.subMenu { 10 = HTML 10.value.lang.de = <span>Produkte</span>Untertitel # 10.value.lang.en = <span>xxx</span>xxx (somit auch mehrere Sprachen möglich) 10.value.wrap = <h1>|</h1> 10.value.typolink.parameter = 2029 20 < lib.subTemp 20.entryLevel = 5}Ich könnte somit “Produkte” nicht nur einen anderen Namen geben, sondern auch gleich eine Art Untertitel einführen.

    0

    0
  19. Est un obsessionnel un individu ayant peur même des capitaines de pédalos, et qui reprend sans se lasser ses propres termes, y compris lorsqu’ils ont été censurés.Tout le contraire d’un grand analyste.

    0

    0
  20. it's not your problem says:

    aku rasa ni bukan tindakan yg patut kot…kalau shooting tu xpe la…sya x kisah kalau org nk kecam ke x…i just say…if i said the words extreme..just go ahead

    0

    0