Written by Bella | November 21st, 2016

Gandingan yang menjadi antara Fattah Amin dan Neelofa didalam drama Suri Hati Mr. Pilot membuatkan mereka sehingga hari ini masih digilai ramai meskipun drama tersebut sudah tamat siarannya.

Ramai yang mahu mereka berdua menjadi sepasang kekasih di dalam kehidupan nyata dan gosip percintaan mereka juga cukup sensasi.

Tidak mengiyakan atau menidakkan perkara itu, Fattah menegaskan buat masa ini beliau enggan memberikan sebarang komen tentang gosip percintaannya dan Neelofa.

Minta maaf saya tak mahu komen tentang isu berkenaan. Saya tahu peminat sukakan gandingan kami dan kalau boleh mahu perkara tersebut dalam dunia realiti. Tentu sekali saya melihat watak Ejaz dan Warda yang kami bawakan menjadi. Kalau tanya mana-mana pelakon sekalipun, semua orang mahukan mesej yang cuba disampaikan diterima.

Buat masa ini saya lebih selesa bercerita mengenai kerjaya berbanding kisah peribadi. Biarlah hal-hal lain itu hadir bila tiba masanya.

Fattah bagaimanapun tidak menolak sekiranya beliau sekali lagi digandingkan bersama Neelofa didalam mana-mana drama.

Saya tidak pernah menolak dengan siapapun pelakon yang digandingkan. Dengan Neelofa kami berjaya mencipta fenomena dan mungkin dengan pelakon wanita lain akan menerima nasib yang sama juga.  Semuanya bergantung kepada keseluruhan pasukan produksi juga.

Jadi dengan siapa pun saya digandingkan, perkara tersebut akan dibuat sebaik-baik mungkin. Saya tidak mahu mensia-siakan peluang yang ada.

Kami rasa jika Fattah dan Neelofa berlakon bersama sekali lagi, pasti ia akan mendapat hits juga. Iyalah, ramai betul peminat yang merindui keserasian mereka berdua.

Sumber Berita : Utusan Online

51 responses to Fattah Amin Enggan Lagi Komen Gosip Percintaan Dengan Neelofa

  1. Anonymous says:

    siape penah tgk gmbar lofa betul kn tudung sambil kaki dia tkankang luas?? hahaha..
    kalau aku ade kt situ,aku dh henjut lofa puas2..geram aku tgk lofa, kental pejal wei body dia mcm ank dara..
    mcm jela tp x pasti dara lg ke x.. yg pasti klau aku dpt lofa 1bulan x kuar umah

    0

    67
  2. Anonymous says:

    geli lah… annoying you know. dah ah. simpan sendiri2 masalah ke cinta ke sedih ke

    12

    3
  3. neepooki says:

    celaka punya perempuan hija, hijrah lah konon tapi gedik macam sial

    5

    4
  4. Anonymous says:

    Kesian ak tgok fatah…mcm kene paksa plak becinta tu..haha lofa pon mcm gedik nooo….hahahaa biarla dia move on dari pcintaan lepas dulu….jgn dok tkinja kinja sgt eyh lofa…

    10

    13
    • cik kiah says:

      fattah budak 16 tahun ke kena paksa-paksa bercinta?
      dungu sgt ke fattah tu?

      29

      3
      • Anonymous says:

        Entah2 dah putus..sbb tu tk nak komen..ari tu beria ria kata nofa taste dia..entah2 dah kena tendang..artis ni banyak berdrama selain berlakon drama kt tb..

        11

        3
      • minah jambu say no to DRUG says:

        kalau campak kan fatah kt mana2 kampong felda mesti banyak minah tudung felda merebot…! hahahahaha semoga fatah n nlofa bahgia ye..

        0

        3
        • Markonah Gentel Sirih says:

          Bagi aku dia comel..selalu aku berfantasi dgn nya. Tapi suara dia mcm kartun sikit..jubur pun leper. Mcm jubur nabil. X seksi..

          1

          1
  5. Anonymous says:

    dgn wartawan cakap tanak komen.. kat ig dok ber baby2 bagai.. pastu bila orang tanya, konon2 orang yang sibuk.. both pun attention seekers..

    44

    1
    • cik kiah says:

      deyyy,
      nama pun ig dia sendiri.
      bukan ig wartawan. bukan ig kau.

      18

      7
    • Anonymous says:

      sumpah aku tak suka orang panggil isteri atau suami baby baby bagai..time baik bolehlah panggil baby..bila dah kwin lama..cinta mulai pupus..time gaduh panggil BABI..itu yg aku taknak tu..

      2

      0
  6. Anonymous says:

    Sape la yg suka gandingan korg tu?? Muak lg tau x!! Mngalahkn org dh kwin.. x malu btol.. yg hajjah Setakat title jela.. prangai mcm Haram.. x suka btol Aku klu org dh tegur tpi tgk makin menjadi2 lak gatalnya..

    31

    6
  7. Anonymous says:

    Pelik. Crite x best pn dpt sambutan. Rkyat malaysia ni mmg xde taste..lps tu cbuk kta drama melayu xde kualiti. Pdahal penonton la yg menetapkn standard dunia hiburan. Patut la pengarah drama buat crite mcm tahi psal mmg tu taste org malaysia. Am talking sebagai seorg yg educated. Biasa yg sibuk tgk ni semua mkcik2 akk2 suri rumah or yg sellers kat kedai2 biasa. Yg educated smue standard tgk drama omputeh. Kalau bgus dh lama kami layan.

    64

    2
    • cik kiah says:

      orang educated lah yg tgk cerita mcm ni.
      terlalu banyak perkara serius yang difikirkan seharian.
      bila tiba waktu rileks mestilah nak tengok sesuatu yg sweet.
      mungkin awak tak cukup educated lah kot.

      5

      15
      • melati says:

        hahahaha..cik kiah November 21,2016 at 9:27 a.m ..ko buat lawak gampang keww” ?..yg tgk citer citer ni Mokcik2 & Pokcik2 yg bercakap gan kucing jew (Sebatang kara) sebab mereka ader byk masa terluang. kikikiki..tak Mustahil kalo saya kater Cik kiah ni pun salah sorang yg bercakap gan Kucing…wakakakakkaaa

        8

        3
      • wan says:

        x kisahla educated ke tak,yang aku tau aku balik keje aku nak rehat2 jap release tension tengok cite yang xpayah nak pk.hidup kat malaysia sekarang ni stress,kene paham tu so akalu boleh nak tengok cite yang xpayah fikir buat stok geli2 sekejap ke.hahahah well apepon aku x layan pon cite suri suri nih

        5

        4
      • JGN SYOK SENDIRI says:

        maaf..org educated maybe akan tgk..but they wont comment anything because no education at all with this SHMP ok. just my 2 cents..

        8

        0
    • Surirumah Juga says:

      Sorry, saya pun surirumah. TAPI saya Tak minat cerita2 yang pelakob kayu, berangan, dan sengakatan dengannya.

      Kawan saya bekerja layan cerita ni, so? Jadi Jangan sedap je kata orang itu ini.

      23

      0
      • Anonymous says:

        Surirumah mmg bz. Macam2 nak uruskan. X sior tgk drama melayu ye hakak. Drama korea je hakak layan. X macam org bekerja macam kami ni… goyang kaki kat tempat kerja…goyang kaki kat rumah. Tu yg sambil goyang kaki kami tgk drama melayu

        6

        0
    • Cik Maya says:

      Setuju ngan awak.. balik keje stress. Tgk pulak cite yg ntahapa2. Lagi stress kauu..

      Pastu meleret2 cite hero ngn heroin tak kesudah..Even dah abes drama pun. Annoying kut..

      Sesudahlah tu..

      18

      0
      • Puan Eka says:

        Dulu saya keje, saya tgk NCIS, Suits, Game of Thrones dan Breaking Bad. Skrg saya dah anak 2 dan jadi surirumah sepenuh masa pun saya masih layan drama2 yg disebut ke ats. Pokoknya bkn pekerjaan atau kelayakan akademik seorang individu yg menentukan taste drama yg disukai tp mentaliti mereka

        23

        0
        • roke says:

          pastu drama yang ko tgk skrg ni tu drama educated la eh ??? booo

          3

          6
        • Roket says:

          Roke ni ada masalah jiwa agaknya. Dia cakap taste drama bukan tahap education drama tu. Jenis tak nak paham pastu nak terus hentam!

          3

          0
        • Azlan Zairil says:

          Agree to the max. At least citer omputeh byk wisdom and pengajaran. Citer melayu cintan cintun style kampung. Minah tudung gatal nk berbofren. Itu je la takat mentaliti melayu. Hero pulak terlebih steroid sontot misai hero tamil..org bijak berpikir mmg xnk tengok

          0

          0
    • black says:

      Anon 8:28 am
      jaga-jaga bila berkata-kata, jangan pandang rendah geng-geng suri rumah ni. kakak aku seorang suri rumah memang dia xlayan cerita-cerita melayu macam ni. langsung!

      7

      0
  8. Cik Kepom says:

    Emm.. sapa mamat nih?

    0

    1
  9. Pomss says:

    Gandingan yang menjadi? Sorry, but for me both of you are just trying too hard to prove yang gandingan korang menjadi. Byee

    23

    0
  10. Annoying says:

    “mati”kan lah episode “cinta rekaan” bodoh
    karangan korang berdua dan yg sekutu dgn nya…
    sampaikan dlm IG macam ada “talk show” …
    si lopa dgn Ustazah…
    hal citarasa lopa cari pasangan hidup….
    Crucial ke….?
    banyak lagik org lebih tua dari Kau Lopa..
    yg belum Kawin…
    Cool aje..
    When Silence is Golden!!

    20

    0
  11. melati says:

    Alhamdullilah ..!! tak pernah amik tahu pun Citer ni, yg saya tahu Neelofa tu Tong Kosong & Heran camner dpt Anugerah Usahawan entah lewww..hmmmmm

    9

    2
  12. damai says:

    fattah x nak comment, tapi lofa dah terang2 bual dgn professor madya, tengok you tube “bual petang bersama professor madya dan neelofa”, she puji2 fattah dan mengaku dia x jadi hal wpun fattah muda dia setahun. dan ada video fattah dan lofa duduk sebelah2 kaki sesama kaki melekat itu ap cerita pula. So fattah ur side tak nak comment tapi lofa dah terang2 tunjukkan both of you in love

    9

    0
  13. x faham says:

    uols sume patut tgk khimar talk & telekung talk kak love & prof muhaya ok bg bersih skit hati semua..ni hati dh hitam sgt smp ape yg positif pn xnk jd tauladan.

    19

    0
  14. haha says:

    maksudnya: aku dah bosan dgn neelofa.

    7

    1
  15. dina says:

    suka ke tak suka ke…people are still talking about them lah kan….lol

    15

    2
    • Anonymous says:

      klu dh 24j asik post gmbr bergesel2 kat ig mmg laa org berckp…choiii laa ko ni…berckp ttg bende y buruk…ape nk dibanggakan…lain laa klu org berckp perkara y baik mmg ptt rs bangga…

      6

      0
  16. Anonymous says:

    Dah basiiii

    4

    0
  17. loni says:

    Coba gandingkan Fattah Amin dengan Janna Nick…. tentu menjadi….. suka dengan pasangan ni…..

    0

    0
  18. Urgh says:

    Move on Lofaaaaa ..

    0

    0
  19. Sam says:

    Eh jap. Neelofa pakai apa tu kat second pic? Mcm buah kurma ditepek tepek je baju dia ni….

    0

    0
  20. Insan says:

    To be honest. Sy tau psl dorang ni pun sbb kat FB, kat Insta pun psl dorang ni je. Sy ni bkn muslim tapi sy ada belajar la sikit2 psl agama Islam. Sy comment ni bkn nk tunjukkan sy ni bagus. Tapi sy tgk Neelofa ni dgn title dia sbgi Hajjah, sbgi org yg well educated x mencerminkan diri dia. Klu dia educated kenapa dia buat diri dia begini. Sentuh2, bergesel2. Sy tgk Neelofa yg agak keterlaluan. Sy x pnh atau sy blum nmpk lg Fattah ni di sentuh2 mcm yg Neelofa buat oleh ex gf Fattah (Sherry). Lps ni ada la peminat dorang ni ckp “tegur la secara peribadi dm ke pm ke”. Klu dh terang2 aksi tu xde nya perlu di tegur secara peribadi.

    2

    0
  21. Ainilavia says:

    Kesian fattah ni. Batak kot. Culture shock pun ada. Simpan jela weh kisah ko ngn neelofa tu. Dpt awek cantik duk bajet kat media sosial. Stupid malay ja layan kisah bodoh 2 malay ni. No benefit at all.Berlakon jadi pilot jela mampu..pastu malay tgok bsorak suka. Stupid malay. nk support pun..support la nmpak educated sket… smua nya bangang2 je citer malay skg. No knowledge can be applied AT ALL.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Fatah yg macam celaka poyo ingat hensem sangat ke

    0

    0