Written by Bella | April 24th, 2017

Semalam Anugerah MeleTOP ERA 2017 telah berlangsung di Stadium Melawati, Shah Alam dan pasangan hero dan heroin popular, Fattah Amin dan Neelofa memenangi kategori utama,Top Top MeleTOP (Lelaki) dan (Wanita).

Nampaknya, fenomena Lofattah juga penangan drama Suri Hati Mr Pilot memang cukup hangat sekali sehingga mereka berdua berjaya menerima anugerah di AME 2017.

Untuk pengetahuan anda, dengan kemenangan kategori utama itu, mereka masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM10,000 berserta trofi.

Bagi anda yang tidak sempat untuk menonton AME 2017 semalam, berikut adalah senarai penuh pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan:-

  1. Lagu MeleTOP – Ayda Jebat (Pencuri Hati)
  2. Penyanyi MeleTOP – Siti Nordiana
  3. Grup/Duo MeleTOP – Datuk Siti Nurhaliza & Faizal Tahir
  4. Program Radio MeleTOP – Johara Pagi Era
  5. Penyampai Radio MeleTOP – Johan
  6. Filem MeleTOP – Munafik
  7. Bintang Filem MeleTOP – Fasha Sandha
  8. Drama MeleTOP – Suri Hati Mr. Pilot
  9. Pelakon MeleTOP – Fattah Amin
  10. Program MeleTOP – Taste Selebriti (Episod Neelofa)
  11. Hos MeleTOP – Neelofa
  12. Bintang Online MeleTOP – Fattah Amin
  13. Artis Baharu MeleTOP – Khai Bahar
  14. Couple MeleTOP – Stay & Akim Ahmad
  15. Fesyen MeleTOP – Fattah Amin
  16. Si Cilik MeleTOP – Yusof Iskandar
  17. Pelawak MeleTOP – Johan
  18. Top Top MeleTOP (Lelaki) – Fattah Amin
  19. Top Top MeleTOP (Wanita) – Neelofa

Sumber Berita : mStar Online

78 responses to Fattah Amin Dan Neelofa Ungguli Anugerah MeleTOP Era 2017

  1. Dr Sexy OhYEah says:

    nak tanya, ni Anugerah Neelofa ke Anugerah MELETOP. semua depa bolot, baik dua orang ni je yang datang anugerah. Yang lain patutnya duk rumah melantak, lagi best.

    82

    0
    • sheila says:

      Sapa suruh fans artis lain x vote mcm fans fattah & lofa.

      2

      31
      • lolo says:

        aku tgk kat FB, IG mostly ckp meluat tgk AME kali ni… ada hikmah nye aku teman suami aku tgk JDT lwn PHG smlm..

        48

        1
        • iv says:

          setuju. mmg la tak layan pun anugerah nihh, tapi yang menyampahnye, surat khabar, tv,radio, blog, ig youtube semua nya media social cerita pasal anugerah yang tak berprestige nihh, org buka tv, radio, ig fb dan lain2 nak tahu pasal isu2 negara, harga minyak, nilai ringgit, economic, current issues, bukanya menyemak pasal anugerah nih.
          berapa pendapatan perkapita & kdn/kdnk yg dijanakan oleh anugerah meletops nih?
          bangunlah malaysian ada byk benda yg kita perlu buat dlm keadaan skrg

          42

          1
        • Anonymous says:

          Siapa bosan..silalah like!

          145

          0
        • Budak Form 5 says:

          Anugerah yg x relevant ..siapalah yg mengundi anugerah bodoh dan poyo ni?!

          42

          0
        • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

          Ni semua komplot pihak tv dgn penaja. Of koz diaorg akan naikkn cerita artis dbawahnya….yg prnh tlibat dlm rancangan dyeorg. Bila cerita naik….artis tu femes…..drama pn femes…..tgk bpe byk smlm semua kroni2 astro. ANUGERAH GENE ASTRO ni. Astro dpt byk duit dr ni semua. Kisah pe dyeorg buat cerita bkuali tbaik n mcabar. Bia cerita straight foward senang hadam mcm srihati pilot. Janji duit snang msk dgn rating n penaja.

          29

          0
        • Lol says:

          Paling tak boleh blah rancangan Taste Selebriti episod Neelofa boleh menang lawan Gegar Vaganza, Maharajalawak Mega etc. WTH!!!!

          103

          0
        • Anonymous says:

          Lagi lawak bila nelopak menang Hos Meletop lawan Dato AC mizal and Nabil yg hos mcm mcm program! Lopak hos program meletop je kan? Tu pun cam kontrol cantik je bila hosting! Meletop la sangattttt!!

          73

          0
        • Lembu Gemok says:

          semua sembang pomm pangg pomm pangg gaya cam tak tgk and benci AME…pigidahhhhhhh….dalam ni tunjuk jantan, padahal korang salah sorang yg terkinja2 kat lobang stage tu…habukkk…aku mmg tak tgk sbb tgk MU lawan Burnley..haa ada bukti..korang takdak..tgk kata tak tgk…pigidah…kikikikikiii

          1

          3
      • bella says:

        korang perasan x before lofa announce pemenang anugerah top top meletop yg fattah menang tu dia sebut sayanggggg? aku rasa dorang ni masih kapel tp dlm diam

        9

        6
        • mak aku says:

          Taste Selebriti pun makan nak tak nak.baik tak payah jadi host makan.pastu boleh menang plak.Episod Mawi lagi best,makan pun beradap sopan makan sampai habis.

          37

          0
        • Anonymous says:

          Entah apa yg best episod tu pun aku tak tahu. Program mcm jalan jalan cari makan pun menang!

          23

          0
    • Mak kau Hijau says:

      Bingo…
      101% setuju…
      tak rugi tak tengok…
      nasib lah si cilik yg menang..
      Yusuf Iskandar..
      bukan si lara…
      bukan si aaishah..
      yg satu parents show off..
      anak dah pandai cakap omputeh
      yg lagik pulak..
      mummy nak bagitau..
      anak dah pandai bergaya..
      Poyo Punya Parents…
      Propa terlajak lebih..
      Muak giler….

      44

      4
      • Nedia says:

        Astro ni mcm xde retis lain. Dok promote mak hajjah dgn jantan jual buku…
        Kesia tengok industri hiburan yg tenat hanya rating bukan bakat!

        34

        0
      • Daulat Tuanku says:

        Alhamdulillah agung berjiwa rakyat. Rasa bahagia ada pembesar negara follow sunnah n cara hidup bersederhana. Harap agung dpt berpihak kpd dr zakir naik dan tetap meneruskan pr dzn. Rakyat serta umat islam amat memerlukan pembesar seperti agung bukan artis gedik!

        28

        0
        • anti manusia bertopeng agama says:

          Harap Agung bijaksana macam Raja Terengganu yang sedar menteri besar jual pulau2 dekat orang asing bernama Zakir Naik…menteri besar berkira dgn jaguh basikal Azizulhasni takat mintak beskal tak kasi tapi dengan orang asing pujaan rakyat Malaysia yang ditaja Saudi boleh pulak serah kedaulatan negeri.. ..

          rakyat Malaysia dah kena dgn Saudi pelbagai cara cth mcm 1mdb tapi masih alpa…itulah kalut sgt layan gosip lopatah sampai negara kena jual pun tak rasa apa2…sanjung lagi ada..

          1

          0
      • logik says:

        tapi si ucop tu apa pencapaian dia? sampai bole menang, patutnya x perlu ada anugerah si cilik meletop, tak kan baru hidup 10 bulan dan ada yg 2 tahun dah boleh dpt anugerah, lain la mcm mia sara dulu2 tu

        33

        0
    • Lopok says:

      Anugerah paling sedih n hambar taun ni! Syok sendiri! Semua xlayak..xbrkualiti..jadahnya patah lopak mnang. Msti pmnt lopatah gigih undi siang malam. Nxt year patut stop ja la buat anugerah mngarut ni.

      39

      0
      • Mr Pramugara says:

        majoriti dlm media social benci bukan kagum. astro ..hentikan lah anugerah cap ayam ni. memalukkan. nmpk sgt nk promote lopah..

        29

        0
    • Belum hajjah says:

      Boo astro! Anugerah syok sendiri
      .murahan. malu ja kat tv3. Anugerah dfkl lg best kot!

      33

      0
      • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

        Dfkl pn de undian peminat. Abp pn sme. Sbnarnye anugerah de undian peminat x brape telus n dinilai yg mlebihkn populariti yg diundi peminat. Muzik2 / ajl pn sme….sbb mule2 lagu dlm carta diundi 100% oleh pminat. Lgu2 diundi de msk separuh akhir mcm Janna Nick & ayda jebat..korang rasa lagu dyeorg bkualiti sgt dr lgu lain smpi layak ke Separuh Akhir msk btanding??? Juri profesional ada pn masa wild card,Separuh Akhir & Ajl. Pttla smpi Separuh Akhir Ayda Jebat & Janna Nick je dpt btanding. Aku x thula 20 thu dlu cmnela Muzik2 ni punye pengadilan lgu. Adakah lbh kurg cmni? Ni kate bagus Ajl?

        Pastu korg penah tgk ptandingan masakkan kat luar panggil org cm Dayang Nurfaizah or Johan RL jd juri masakkan? Stesen tv BODOH je buat camni. G panggil chef wan jd juri ptandingan lagu.

        Pastu de juri awam de tlibat jd juri. Ko ingt semua juri awam tu tahu kord lagu, teknik vokal, pitch tu semua? Haha.. jd jd meroyan cm Michael Ang mcm mse Ajl aritu. Igt nilai lgu bdasarkn lgu tu sedap je? Nk nilai mknn tu bdasarkn sedap je?

        4

        0
    • Anonymous says:

      satu je ak nak cakap. artis malaysia ni ramai yg poyo dan HIPOKRIT. ko dah tau malam israk mikraj ko buat juga anugerah ni? Harap bala datang. Yang pakai tudung tu plak sama je mcm monyet duk meloncat loncat. At least hormat skit mlm israk mikraj. bangang punya producer.

      45

      0
    • Kiah says:

      Mohon hentikan lah rancangan hiburan komedi dan anugerah yg kurang berilmu. Kdg2 tertengok, tahan jer sabar dgn setiap penyampaian diorg. Mohon hentikan satu lg spesis wakenabeb, prank, panggilan panas, artis meletop, artis berdentum. Xberguna pun untuk masyarakat.

      20

      0
      • Pelik gelagat reader says:

        Abihtu xde bahan gosip awak nk baca t.. Nanti awak juga juga yang marah nara x update ape ape.. Ini nama pon anugerah meletup era.. Sah sah la mmg anugerah hiburan yang lagha.. Kalau camtu baik awak pergi anugerah pelajar cemerlang dekat sekolah sekolah je.. Mana tau adik adik boleh jadilam awak tauladan.. Insyallah

        0

        10
      • Pelik says:

        Abihtu xde bahan gosip awak nk baca t.. Nanti awak juga juga yang marah nara x update ape ape.. Ini nama pon anugerah meletup era.. Sah sah la mmg anugerah hiburan yang lagha.. Kalau camtu baik awak pergi anugerah pelajar cemerlang dekat sekolah sekolah je.. Mana tau adik adik boleh jadilam awak tauladan.. Insyallah

        0

        2
    • lalaland says:

      Anugerah Meletop or Anugerah syok sendiri?????

      18

      0
    • Aku says:

      dah fans dia penuh satu malaysia ni yg mengundi..menang la mereka…
      padahal kategori pelakon meletop tu ada jugak nak syukri yahya..yang hebat fans tak undi maka tak menanglah dia..so sad

      0

      2
    • Anonymous says:

      nak tanya jugak ini blog Beautifulnara ker Beutipullopak ??

      2

      0
  2. Shock says:

    More like anugerah lofattah, bored, ending so hambar

    23

    0
  3. iv says:

    anugerah syok sendiri

    10

    0
  4. Anonymous says:

    ni anugerah astro…so x pelik yg menang pon smua artis2 yg pernah krja dgn astro…neelofa dgn fattah sbb drama suri hati mr pilot…fasha sandha drama yg bratus episod tu…siti nordiana sbb gegar vaganza…stacy n akim sbb akademi fantasia…johan dan sah2 laa sbb radio era n anugerah ni era punya…neelofa pon mmg sbb pngacara meletop…ayda jebat pon sbb duta aurawhite…hahah so mmg dh boleh nmpk laa syok sendiri…pusing2 org sama jgk…

    37

    0
  5. zana says:

    Lofa pun kena berterima kasih dgn nabil…klu bukan nabil dia x kan meletop kan kan kan…

    34

    0
  6. Yaya says:

    Nasib aku tdo awal, layan laki..hihihi
    Buang masa dan buang karen tgok ni. Dari sejak anugerah ni di buat, aku dah tahu anugerah ni syok sendiri. Lantak lah sape menang. Tak sokong, tak tgok dan tak ambil peduli. K bye. Hahaha

    6

    0
  7. Sepaun says:

    Tgk AME2017 sebab katanya ada malique… Kecewa bertimpa timpa ????

    3

    0
    • sheila says:

      Mmg ada malique pun. Sedap dia rap

      1

      0
      • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

        Bg aku biasa sgt malique rap skg. Dye byk recycle melodi rap dye. Mse dye buat lgu utk Zizan pn. Dh thu mmg melodi dia cmtu je. Aku suke lg Joe flizow. X recycle. N jge altimet. Tp dr segi lirik melayu malique power..

        2

        0
      • Anonymous says:

        tapi tak nampak muka Malique tu pun. Malik Nor jelas lah nampak

        1

        0
  8. ohyeah.. says:

    aku layan tv9 tenguk bolasepak.
    JDT kalah.

    5

    1
  9. Anonymous says:

    Byk anugerah lg byk sponsor
    Muntak fans undi…konon sokongan…fans kelar duit undi…dah menang anugerah ini utk anda semua…duit bwk balik…job lagi masyukkk…jual produk mintak plak fans beli …fan keluar duit beli lah…duit byk beli brg mewah, mkn mewah, holiday oversea…fans ternganga tengok…kagum dan sedih sebab yg bagi duit….fans la sapa lagi

    18

    0
  10. Michael says:

    Astro kalau.. rancangan local mmg hampeh. Im not surprised lah dik!

    4

    1
  11. Anonymous says:

    Lepas ni bleh cipta kontroversi lg mane tahu thn dpn menang lg.. Anugerah tah pe2..

    7

    1
  12. Anonymous says:

    tgk ig retis lain rmai yg g becuti..depa pon tk lyan anugerah hawau nih…

    13

    0
  13. Jjay says:

    Klau neelofa ada lagu ,mesti dpt ni Lagu Meletop dan penyanyi meletop .
    Bnyak yg dapat anugerah berdasar kn kuantiti undian bukan kualiti bakat..

    13

    1
    • Pemerhati says:

      Haha.. Ok juga tu atlis aida jebat kalah tangan kosong.. Hehe.. Sebab semalam die menag lagu meletop kan.. Hehw

      2

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Aku tgk pn sbb nk tgk artis dresup cmne…ternyata dan lagi sekali….dsetiap rancangan anugerah…Neelofa pkai bju pling buruk & buatkn dye nmpk x menarik.

      11

      1
  14. Fazura tinder says:

    Anugerah Loffatah

    8

    1
  15. Mie monster says:

    Anugerah syok sendiri.. vote diri sendiri. Memang meletop

    12

    1
  16. Mie monster says:

    Anugerah syok sendiri vote diri sendiri

    9

    1
  17. Kimyap says:

    Tapi aku sangat syak la kan.. Fasha sandha menang sebab bff die gigih vote.. Bff kan swmua juatawan kosmetik.. Hehehe

    12

    0
  18. anon says:

    Minah katek gedik ni upah org ke suruh vote dia?? Heran aku…..dia patut berambus je dari dunia seni, menyampah.

    10

    0
  19. fazura tumblr says:

    Lopa dan fattah baik kawin saja. Muka pun ada iras.

    6

    2
  20. pungkoq hitam says:

    aku suka je kalo fazura jadi ngn fattah. x sabar tgk cerita hero cinderella tu.

    10

    0
  21. xtengok pon saja nk komen says:

    syok sendiri sgt. anugerah buat sendiri pastu bagi kt diri sendiri… hampeh. saja nak menghabiskan masa n duit peminat je. peminat kalau dh taksub camtuh mmg menang la uols. kisah ape retis kesayangan tu xpandai berlakon, menyanyi, jadi hos. kalau dh sayang sgt2 kt retis kann

    1

    0
  22. Anonymous says:

    lopa ngn fatah harap kawin tahun ni,mesti weding of the century

    1

    2
  23. lofuck says:

    Hambar gila anugerh meletop.syok sendiri.
    Then anugerh ni mmg d buat hanya untk lofak dgn palak je.
    Palak muka jet jet je.nk ludah rasa.
    Menang pun xdk org beria nk sorak tepuk tangan.hambar gila.sedih tngk.
    btw palak ng lofak benci tngk korg.stop it la. Bosan nengoknya.rncgn mkn nk xnk pun blh mng.fesyen meletop palak.ak nk tnya tang mana yg dia tu berfesyen sngt?dia tu ssuai ddk dlm bilik bt buku bodo yg dia bt ari tu.that’s it.bukn dengki.tapi meluat tngk.

    0

    1
  24. Anonymous says:

    anugerah utk LOSER!

    1

    0
  25. Rimas says:

    Ini anugerah undian daripada peminat bukan salah pemenang atau penganjur.
    Salahnya bila peminat tak undi artis mereka pastu nak salahkan artis yang menang.
    Mereka menang sebab peminat diorang yang undi.

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Taun lps memanjang muke si eda jebat. Taun ni si lopak ngn patah ni pulak. Ape yg deme2 cube nk tonjolkan sebenarnye???? Matlamat dok buat anugerah rupe gini ape ek??????

    1

    0
  27. jemahh says:

    tolong lah kurangkan anugerah syok sendiri ni..boring nau..pastu pengacara yg menang byk….boring benau neelopak ngn patah aminah ni laa….next plizzzzz

    1

    0
  28. NEGARAKU says:

    I tengok AME sebab nk tengok performance Faizal Tahir je nokss. Yang lain hareyyy.

    2

    0
  29. Anonymous says:

    Nelydia seronok bercuti di Coachella. Tak layan anugerah low class sebb dia berada di kelas yang tersendiri.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    hahahaha sembang besar konon AME gitu gini tapi korang tengok jugak….ntah ape2 ntah…piiiirahhh

    1

    0
  31. Johan keyboard musician says:

    Aku x byr astro dh 2 tahun…hari sabtu astro call suruh aku sambung, hutang lama setle…nnti byr rm 21 sebulan..haha aku dpt tgk meletop…rugi aku hutang 300 je..

    0

    0
  32. dyla says:

    anugerah sampah..

    0

    0

Leave a Comment

Optional