Written by Bella | June 13th, 2017

Keserasian dan kemesraan hero dan heroin drama Hero Seorang Cinderella, Fattah Amin dan Fazura tidak dinafikan membuatkan ramai orang merasa cemburu termasuk beberapa golongan selebriti.

Pasangan yang kini dilabel Fattzura ini memberitahu mereka tidak mahu terlalu mengambil pusing ataupun melatah dengan kecaman netizen dan luahan tidak puas hati yang dilemparkan oleh rakan selebriti di media sosial.

Saya dengan Fattah selalu cakap, kita tak boleh membaca hati orang. Kita juga tidak mampu untuk menduga niat seseorang sama ada baik atau sebaliknya.  Cuma, apa yang kita boleh buat adalah terus bersabar dan percaya apabila sesuatu perkara hendak berjaya, akan ada halangan sedemikian.

Meskipun lebih selesa untuk tidak memberikan sebarang komen mengenai reaksi negatif sesetengah pihak, Fattah bagaimanapun ada meluahkan rasa terkilannya dengan “haters” yang seakan hendak menutup periuk nasinya.

Pernah berlaku ketika saya menghadiri satu sesi promosi, tiba-tiba ‘client’ saya tidak dapat memuat naik gambar kerana akaun Instagram kami digodam.  Tak sangka ada pihak yang busuk hati sampai ke tahap hendak menutup periuk nasi orang. Saya serahkan perkara ini kepada pihak pengurusan untuk melakukan siasatan dan mungkin tindakan susulan akan dibuat terhadap pihak tidak bertanggungjawab itu.

Kalau dilayan segala komen negatif memang sampai bila-bila pun ia tidak akan berakhir.  Anggap sahaja ia cabaran untuk anda berdua yang kini semakin popular dan mendapat tempat di hati penonton.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : MSG & Co.

40 responses to Fattah Amin Dan Fazura Tidak Kisah Dikecam Netizen Serta Selebriti Yang Cemburukan Mereka

  1. Anonymous says:

    HAHAHAHA! Sape woi yg cemburu kat korang? Sorang dah takde dara. Sorang bdk bawah umur education pun ke laut. Org menyampah sbb ko menggunakan peminat fanatik ko utk lariskan bisnes ko dan ko sengaja create gosip nak naikkan nama sndr. Kalau ko mmg berkualiti, org tak menyampah woi.

    5

    79
    • Anonymous says:

      WAKLU….. sorg tu berbakat, n sorg lagi tu makin berbakat…. yg cemburukan dorg tu si HAJJAH acah2 suci tu n sherry yg xleh move on tu…..xde mknenye dorg nk create gosip, org2 yg follow cite2 dorg kat IG je tau pe yg jd kat dorg…dengki ko ni bulan2 pose….xbaik….

      46

      58
    • nini says:

      Memang ada la a few artis yang sindir dorang ni.Yang pertikaikan diaorang dapat job .lagi2 si fattah..ramai kot artis sindir dia haritu.macam-macam.bagi aku sennag je..masing-masing ada rezeki masing2..korang usaha dan doa aje la.dengki dengan rezeki orang buat apa.

      aku kalau si fattah fazura..expecially si fattah laaa..kalau si fattah ni mengangkang je…pastu dok bekepit je ngn pompuan tp duet bekepuk.yes.aku petikaikan.ni aku tgk dia jadik model.kejap kat sn.kejap kat sini.pegi shooting.nampak usaha dia.so kalau dia masyuk..berbaloi la dengan usaha dia.

      60

      50
  2. nok gebuzzz says:

    siapakah gerangan yg jeles tu ye…harap move on jer la…benda dah berlalu,harap dapat la true love hang kat sana ye…minta doa byk2..

    25

    22
  3. padiaaa says:

    nampak busuk hati disituuu. dah rezeki diorang kenalah redha weh. aku pon xpaham cemana lopattah fattzura boleh kebabom camni tapi dh orangnya tinggi, hensem, lawa tambah plk femes, memang berpusu2 la orang nak sponsor depa, event depa. bersenang hati la dgn rezeki orang lain xsemestinya xfemes korang xleh cari rezeki

    31

    29
  4. Ju says:

    Mestilah Ada selebriti yg jeles. Rileks he.. especially fazzura.. u are great my dear

    20

    29
  5. Anonymous says:

    hmm patah riok cuma gunakan kamu je fazura untuk naikkan popularitinya,sama macam dia gunakan lofa sebelum ni.

    9

    21
    • Bobo says:

      Lopa pon xde bagus sgt blakon. Cover nk mampos. Fattah ni hardworking jugak. Bukan harap populariti lopa jer.

      Benngang fattah dah move on??? Xyah bengang. Padan muka lopa tu. Berlagak sgt. Tgh hot gosip dgn fattah. TIBA2 DENY SBEBA SYOK KT RAJA MUDA SELANGOR. at last dua2 melepas

      25

      0
      • Puii Sama Haters Neelofa says:

        Aku rasa Neelofa lagi hardworking kot! Ko ni sebab dah angau kat Fattah. Tu yg nampak dia je bagus. Mmg Neelofa tu berlakon kayu tapi bisnes dia nilai berjuta sebab usaha dia. Siap masuk 30 Forbes tu undeniable ok. Bukan calang-calang orang boleh masuk. Bukan keyboard warrior mcm korang yang jadi panel Forbes tu.

        2

        6
        • takbaikdengkidgnrezeqiorg says:

          fattah pn ade biznes dye jugak..masing2 pn usaha kuat utk dpt rezeqi mcm skrg

          2

          0
  6. Anonymous says:

    dorang takde pape pun kan… untuk promosi HSC je.. taste fazura mesti la high class bukan adik2

    13

    35
    • Anonymous says:

      Ko lupa ke sam syatilla penah jadi taste fazura? Itu lagi weird.

      20

      0
    • seesam.private@yahoo.com says:

      tu pasal, patah ni duk jiwang melalut kebulan dah. yang pazura wat rilex wat cool je
      sherry > lofa > pazura > next > hastag#FaJah#FATTAHMAKJAH

      10

      0
  7. Anonymous says:

    hmmmmm what ever la nyah..ada aku kesah

    3

    1
  8. Anonymous says:

    Artis tak da aper2 pun. Si Nara nih asyik bikin topik gosip artis yang sama jer. Ni Nara tengah pikio besuk topik apa pulak pasal fattah neelifa Faz. Tak da ke cerita artis lain? Bulan puasa ni ceritale perkembangan Natasha Huson ke, Uar uarkan artis yang memerlukan bantuan ke. Ni ko Nara asyik topik sensasi nk encourage fans and haters berlaga. Ni bulan posa. Sabor sabor la sikitt Nara.

    7

    18
  9. Anonymous says:

    Fazura nmpak cantik pakai baju biru muda tu. But sayang ya baju tu berkedut di bahagian pinggang. It shows that you are membongkok SLOUCHING gal? Praktis la jalan bubuh buku atas kepala n see how elegant and beautiful you look!!!

    7

    5
    • Eryn says:

      eh bodohnya kau habes ko igt dia pkai baju tu dia tak duduk ke naik keta bagai. takkan ko nak suruh dia diri naik kereta semata2 taknak bagi baju renyuk. manusia yg tak slouching tegak bagai tiang lampu pun kalau duduk tetap renyuk!!

      3

      21
  10. 2F says:

    Bg aku plak..yg mmg sah2 buat kje ni mmg die hard lofattah fans ler..nk kata si lofa tu..aternyer xde kje lain nk buat gitew..x sempat pon dia buat, fans2 dia dh buat dulu..

    9

    12
  11. melati says:

    Fazura tu ok lagi , tapi tgk muka Poyos Fattah tu , baik aku tgk Khizir lagi Elok…Buku terjual 6 Naskah ,citer mcm terjual 6 juta….eeee

    5

    6
  12. Anonymous says:

    yang pasal sherry ibrahim bengang smpai post kat ig tu apa cerita????

    1

    20
  13. mimi says:

    Walapun aku tak minat langsung dengan fattah amin, tapi aku nampak jugak la dia ni jenis hardworking and buat derk je apa orang cakap asalkan dia dapat achieve goal dia.

    19

    20
  14. Adaline Rose says:

    Aku takdala minat sgt dengan diorg ni tapi kalau ditengok betul2, muka faz n fattah macam ada iras, rasanya diorg ni mmg ada jodoh kot… Kalau dah dua2 bujang, kahwinla…

    12

    32
  15. Aielana Sophie says:

    seorang kertu seorang perlakon kayu…..Jeles sangat lol

    5

    8
  16. kila says:

    dengan fazura i’m not sure since ramai artis syg kt dia but kalo fattah dah mmg terang2 ramai selebriti dok kecam dia..but i tgk si fattah ni hardworking kot..sbb dia ank sulong dlm family..abaikan kritikan negatif yg boleh buat kita down..sbb tu org selalu ckp surround urself with positive people..i like how fazura handle the situation..

    11

    21
  17. lili says:

    yg dok perli si fattah ni aku tahu siaper..hahaha ex dia sherry,lopak,family lopak dan artis2 yg jeles dgn dia…obvious giler kot…aku suka kt fazura so dont know if ada artis yg kecam dia…

    7

    21
  18. HELLO , ADA SESIAPA TAK !! says:

    Kita suka citer diorang , Keserasian mereka dalam drama sangat natural .. Tapi kalau nak ship hubungan diorang ke realiti tu tak de la sangat !! :-)

    7

    0
  19. ramadhantibaramadhantiba says:

    Ada ke org layan HSC nih. Setahu aku orang layan andainya takdir..lg real. Lakonan shukri yahya n pmpuan tu pun mantap. Xdela nk watak dato2 orang kaya bagai.. realistic sikit cite tu

    4

    4
    • Nad says:

      setakat ko dan famili ko yang tak tgk HSC, tak payah buat statement mcm tu la. mcm la ko dah tanya semua penonton drama kat malaysia ni.

      2

      2
      • Anonymous says:

        lol..butthurt sbb HSC x trending macam AT. terimalah hakikah dik nad yg HSC tu drama sampah..menyampah aku tgk filem x berkualiti gitu..pattah tu je lah yg dia reti berlakon

        3

        1
  20. Anonymous says:

    Respect diaorang ni…orang kutuk macam2 tapi diaorang releks jer.
    X kisah lah kayu ke kertu ke… Autotune ke.. Rezeki tetap milik mereka.
    Yang kondem dan hina mereka hanya dapat dosa saja…

    3

    4
  21. Anonymous says:

    elrahexclusive ig kena godam haritu. alhamdulillah dah dpt balik. i pun rs sbb fattah org tu godam ig client dia. apalah salah fattah . sabr . org sabar ganjarannya lumayan.

    1

    2
  22. Anonymous says:

    hi all gangs let be positive,u all should be proud having fazura n fatta who had a talent in acting ta guna cakap tu n that-its not easy being from the bottom to learn hingga ke tahap sekarang yyyyy should u guys envy on that kerja keras mereka bebaloi-tey work so hard tey got the rewards-salute for fazura n fatta and all the crews in menjayakan HSC.fazura n fatta say no haters,envious watsoever we all from brunei wil support u guys.cheers n b happy HSC crews.!!!!

    0

    3
  23. anti laki bedok bini says:

    orang tengok cite nak hiburan, chill mcm HSC. apa barang drama andainya takdir 24 jam nak menbedok bini. real sangat ke tu.ko suka laki bedok boni. haktuii.ko tak pernah kena bedok sebab tu ko cakap cemgituu.

    2

    5
  24. Anonymous says:

    hapy to see fazura and fatta-nomatter org sibuk sibuk na perkatakan hal mereka makin btambah rezeki mereka-well done super duper loving birds.all the best semoga maju jaya and gives all ur fans the best of u ,gd luck fattzura.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    wow..kita really hapi sangat perkembangan fazura &fatta.Faz greet fatta mom”s-hope miracles happen-luv seeing both of them-soulmates-fazz u r the best and collest be humble n luving-semoga jodoh kelian berdua di berkati…so touching wen u cuddling and kiss fata mom-mcm missing fazz je kan maklum fazz baru balik dari indonesia-v all fans pon missing something when no news re on u two.more n more latest news at youtube.v al brunei fans always bless u wit luv,take care fattzura.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    glad to hear frm puteri zarith-u two outing togethe na dscus contract baru in ur new project in drama…yay…hope more movies and drama for u guys-can wait wanita terindah lama nak tunggu october -magazine EH,pn blum ada di pasaran brunei,cant wait to get few copies-apa apapon allthe best and gd luck faz-fatta.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    gosh…fatta -fazz-so many complains re on pelakon kayu by que haidar-nomatterhow fatta pls do ur best in acting belajar dgn fazura dengan muka memek and watsoever prove to all ur seniors actor that u do better than them,be patience get a tip from fazura learn more knowledge frm her course buah hati awak fazura are the most talented and well skilled dlm acting-so its time for u to show ur skill,best of luck fatta.

    0

    0

Leave a Comment

Optional