Written by Bella | June 4th, 2017

Mendapat sambutan yang luar biasa menerusi gandingan di dalam drama Hero Seorang Cinderella, kini gosip percintaan Fattah Amin dan Fazura semakin hangat diperkatakan. Dalam proses untuk mengenali hati budi masing-masing dan berusaha untuk membawa hubungan mereka ke peringkat yang lebih serius, Fattah mengakui beliau sudah pun berjumpa dengan keluarga Fazura.

Terus terang buat masa ini kami senang untuk berkawan dan mula mengenal hati budi masing-masing. Saya dah jumpa keluarga Fazura begitu juga sebaliknya. Buat masa ini semuanya amat positif. Jadi untuk pergi jauh lagi, itu kuasa Allah. Kalau dialah jodoh saya, tidak salah untuk saya terima.

Buat Fattah, Fazura seorang wanita yang baik dan  tidak hipokrit. Malah, sifat Fazura yang tidak pernah lekang dengan senyuman membuatkan Fattah begitu terpesona.

Dia adalah wanita yang sangat positif. Aura itu yang menyebabkan (saya) sedia untuk bekerjasama. Itu juga ciri-ciri wanita yang saya cari selama ini. Sekali lagi, jodoh adalah rahsia Allah. Jadi sekarang ini, saya sangat senang berkawan dengan Fazura.

Ini baru dikatakan seorang “gentleman” sanggup Fattah jumpa keluarga Fazura untuk mengenali aktres tersebut dengan lebih rapat.

Fattah juga nampaknya tidak mahu membuang masa dan terus berusaha untuk lebih serius dengan Fazura. Harapnya hubungan kali ini akan menjadi dan siapa tahu boleh kekal lama. Hehe..Confirm peminat Fattzura teruja mendengar berita ini.

Sumber Berita : Utusan Online

118 responses to Fattah Amin Akui Sudah Jumpa Keluarga Fazura, Tidak Tolak Sekiranya Ada Jodoh Bersama

  1. Nz says:

    Honestly, suka tgk both of them. Fazura cantik and x nmpk over sgt bila dgn fattah. Kalau ada jodoh, bagus lah. Yg lain tak payah la nk condem itu ini. Buat penat korang je.

    105

    5
    • bbycumil says:

      ok next headline pulak “fazura selesa dgn fattah” pastu “fattah tak tolak jodoh dgn fazura”..kita sama2 nntkan..mayb 2 3 hari lg kuar la headline tu haha

      guna marketing strategi lain blh x?bosan la asyik guna strategi cinta lokasi

      97

      0
      • anti michael ang says:

        sudah la, taktik bercinta lokasi ni dah basi la..nk lariskan drama org bodoh je percaya bercinta.a

        43

        0
        • Jemah says:

          lepas drama HSC ni habis karang…mulalah orang ketiga lah, merajuk lah, jangan gosipkn kami lagi lah…apa lah. masing2 menggelupor mcm itik terjun dlm lumpur lepaskan diri.

          62

          1
        • Kendall Jenab says:

          mengunnakan modus operandi drama pilot. mcm orang x leh agak. please..take several seats.

          32

          0
        • NINI says:

          TERINGAT AKU WAKTU BARU2 DRAMA SURI HATI MR PILOT KELUAR. NEELOFA ACAH2 TUTUP MUKA DENGAN TIRAI BUAT2 MALU BILA BERGAMBAR DGN FATTAH. KONON2 NYA LA…PADAHAL SEMUA TU LAKONAN SAMPAH NAK NAIKKAN RATING.

          31

          0
        • LOL says:

          kan. nak berlakon…berlakon je lah. xpayah kelentong penonton2 la weii. jngan buat penonton2 mcm xde otak.. xboleh berpikir na.

          33

          1
        • Anonymous says:

          Fattah suara halus…korang perasan x???

          13

          0
        • Neelopak says:

          Tanpa cintamu. Ku merasakan hidup tak lagi berertiiiieiiiii.Tanpa dirimu aaaaaku..rapuhhhhhhhhhhh!

          2

          2
      • oh Baby says:

        salah…dulu x jadi sama si lopak sebab si lopak terlupa.
        si lopak terlupa berdoa didepan kaabah. l
        opak berdoa supaya tersenarai dlm majalah forbes asia….hahahahaha..okbai!

        12

        4
      • Anonymous says:

        Fattah akhirnya dah jumpa formula utk fofular = wujudkan gosip cinta lokasi. Dia dah jadi mcm Neelofa dah, asyik keluarkan statement. Fazura je relaks. Obviously nampak dia tak in love pun dgn Fazura. Kalau dgn Neelofa dulu aku caya la jgk sebab lirikan mata dua2 tu mmg geli tgk. Mohon Fazura bolayan mamat ni.

        24

        0
      • muaknye says:

        kan…hari tu kan main buat statement tak mahu gossip cinta dan nak fokus kerjaya. last2 gossip cinta lagi. memang itupun yang mnaikkan nama ko pattah oii…muak. gossip akan terus digembar gemburkan sehingga hsc tammat. tapi akan ada lagi…cuma….fikirlah sendiri….

        7

        0
    • Anonymous says:

      cinta lokasi..next???

      16

      0
      • Semak Den says:

        Bercinta ke x .. yng penting..Faz x nmpk merenyam n x gedik mcm sorang tu. Ber baby..baby eeee..please lahh, desperate benaw!

        26

        2
        • Anonymous says:

          ko tak tgk igs PA dorg ke .. ada je bersayang berbaby bagai.. gelitis jugak hahaha

          2

          0
    • Anonymous says:

      CINTA LOKASI….LAHAI…..PLEASE. ORG BODOH JE TERUJA.

      18

      0
    • sue says:

      jumpa parents sebab parents ajak makan….bukak puasa kot.

      37

      0
    • m says:

      Jap g lepas habis drama ni kat tv, takde apa2 dah la dorang ber2. ginilah, rasanya tukang buat gosip ni ubah nama neelofa kepada fazura je gais. wkwkwkwkw..jimat masa katakannn

      1

      0
  2. Alicia says:

    Boringgg?

    23

    1
  3. Anonymous says:

    Ok next after fazura sape plak agak nye

    19

    0
  4. Anonymous says:

    Jgn sembang kencang aje bro,masuklah meminang,cakap bnyk tak guna bro.jgn budget hero memanjang ini realiti bukan drama.mamat poyo.pegila pinang pazura ada berani ke??

    57

    0
  5. Anonymous says:

    Berlakon besama…end up bcinta…lps blakon ngn sapa lg nk bcinta..lawak lah..nk promosi cite pn xyah lah over sgt…

    25

    0
  6. Lolita says:

    RIP #lofattah..???

    36

    1
  7. Mak Ngah says:

    Too fast!

    7

    0
    • Anonymous says:

      Patah tak ikhlas….mmg ada udang di sebalik batu.klau fazura ni pelakon baru saya brani cakap si patah ni takkan cakap macm ni dan tak pandang pun fazura

      49

      0
  8. Wateva fattah says:

    Ko sokmo jmpe family org fattah..dulu jmpe family sherry. Pastu jmpe family neelofa. Skg family fazura pulak…aku jangkakan ko akan jmpe 14 family lg in the future. Kahkahkah.

    170

    0
  9. who is me? says:

    bla bla bla , tengok le bla da hbis hsc nnti sbulan dua haa , kluar la statement yg mengatakan fattah da ada pompuan laen wkakaka or jodoh fattah ngan fazura ta pnjang . uuuuuuuu strategi mrketing yg da lapuk , mainan c cina tua dan c ‘playboy kayu’ . -the end-

    34

    0
  10. Anonymous says:

    citer ni klua pasal patah takut org tak datang utk event fattzura mlm ni kan…herolah sgt

    40

    0
  11. ....... says:

    Event dia kat mana2 pun ramai je org dtg…taknpyh la nak dengki..bagus la tu dia nak kenal hati budi jmp family mntk izin dulu..xkn bercinta bagai nak rak tetiba family tak restu pun susah..yang cakap dia semua heroin pun jatuh cinta,hello sebelum ni dia pernah berlakon dengan fathiya,mira filzah,niena baharun n rmai lagi elok je takde pape..cinta tu cepat ke lmbt ke semua tu Allah swt dah tetapkan..ada org kenal trus kawin dh jodoh dy. Ada org knl dgn rmai org tp mcm2 hlngn..kt doa je la jodoh dy..klau xnk doa pn xpyh mengata..lagi bnyk org mngata dy lg murah rezeki dia..rmai je pminat dyorng ni klau x,xde lagu nyanyian diorng menduduki carta no 1 tak smpai beberpa jam release..cuba la jangan asyik nak cari salah org je..tak payah nak jadi hakim kat dunia,esok2 kat akhirat jenuh nak jawab…

    6

    11
    • Anonymous says:

      alamak….kan dh kne ceramah dgn fan batak patah amin…hahahha…btw, sbb fazura ni ade based fan y rmai dan besar sme cam lopak..so ape lg patah ni ske laaa buat drama cinta lokasi supaya die pn terkene tempian nye…artis2 pompuan y ko mention tu fan x berapa nk rmai..so,xkan laa patah nk buat gosip cinta lokasi jgk..lol…ayat klise time die dgn lopak dl..skrg ni recycle ayat tu..

      10

      0
    • Anonymous says:

      sebab heroin tu semua tak mendatangkan hasil bagi patah……takder ler gosip bagai….tak mcm lopah ngn fazura dia nampak duit duit n duit

      10

      0
    • CEMPAKA says:

      SAYA SOKONG AWK CAKAP..YG KOMEN TAUN DEPAN JUMPA FMLY TAUN NI JMP FAMLY,TU SUME MEMNG PERAMBAT ANAK DARA ORANG XDE BUDI BAHASA..MAIN REDAH XMINTAK IZIN NAK KAWAN..FATAH DI AJAR OLEH MAK AYAH DIE HORMAT PEMPUAN,TU PASAL MINTAK IZIN DLU NAK KWAN..

      0

      3
  12. jemah says:

    Jgn berani2 ko main2 kn faz fattah. Even aku suka tngok ko ngn faz tp back ground cinta ko yg x berapa cantik tu wat aku mnympah. Faz, klu dgn dia u akn bhgia go on darling. Klu tak, better u stick to your prinsip. Faz bukan mcm your previous one fattah. U hv to work 3 times harder to make her fall for you. Klu stakat nk try n tunjuk playboy ko tu you better stop right now. Otherwise, i hope u serius dgn dia n good luck to win her heart.

    43

    0
  13. Anonymous says:

    Cinta lokasi lg mamat ni..lps ni heroin lain jatuh cinta lg..nmpak sungguh kepoyoan si patah ni..berselindung di sebalik imej ala2 alim n baik..xperlu nk glamor nk naikkan rating dgn cite2 mcm ni…lakonan xseberapa pon..marah suke sedih muka sekayu je nampak..huhhhh pls la..

    23

    0
  14. Mak jemah says:

    Snooze button yawns

    10

    0
  15. Anonymous says:

    I doakan jodoh antara fattah & fazura dipermudahkan.amin.i think jodoh mereka sgt hebat.spttnya fattah berlakon hsc dgn heroin lain tapi takdir Allah sgt cantik ada sesuatu berlaku dan buatkan fazura berlakon dlm hsc.fattah pun haritu di jabal rahmah berdoa utk mendpt isteri yg menyejuk kan hati.inshaAllah.to faz i just want you to be happy and getting married soon inshaAllah.

    10

    23
  16. lily says:

    ko semua keluarga perempuan ko rapat ko nak jumpa. haritu neelofa, skang fazura lak, haha

    13

    1
  17. Anonymous says:

    Tak kisah kalau kita jatuh cinta berkali2 dan gagal.kalau cinta yg gagal itu dpt memberi pengajaran dan mematangkan kite itu yg terbaik.fattah sgt lah popular skrg.ofcoz kisah peribadi die dapat perhatian.saya doakan fattah dan fazura dipermudahkan jodohnya.amin

    10

    12
  18. anon says:

    apa pun aku percaya
    fazura bukan spesis lopa
    dia chill n relex je
    dan tak mustahil si fatah ni yg benar2 jatuh hati
    tapi harus di ingat
    Fazura ni bukan ” biasa2 ” ..
    dlm erti kata lain bukan jenis ” sepah2 ” nya person

    43

    2
    • Anonymous says:

      fazura pun bukan berdarah raja, cuma org biasa mcm org kebanyakan so sesuailah dgn patah.cerewet sgt pun buat ape

      17

      0
    • Anonymous says:

      ada org nak pun dah kira bagus klau tak de org nak,sampai ke tua kau sendiri,fazura kau ingat kau bole dapat lelaki mcm fatah,kau jgn beranganlah fazura .fatah nak kau,jadi fazura kau patut bersyukur dan berterima kasih pada fatah

      0

      30
    • jemah says:

      Jemah setuju ngn ko anon. Faz bersih dr gosip cinta mengarut. Xpernh dia buka mulut pasal love story die even dgn kerabat dulu tu pun. Kalau ada pun dia pernah confess pasal hubungan dia dengan sam tapi lepas si dia tuu meroyan sindir faz, faz terus senyap. I dont think fatah is the guy that shes looking for and kalau dia tak suka pun mungkin faz akan senyap je tanpa apa kenyataan. Itu cara dia yg make her different from the previous one. Btw, love you faz.

      30

      1
  19. Cindrella says:

    Skrip ulangan Mr pilot, sila bt strategi lain,

    16

    0
  20. bunga raya says:

    Fazura bkn jns sepah2? Come on laaa…dh puas kot kena usung sana sini dgn tuuutt dlu. Sblm dgn tuuuutt pun dh bape ramai. Tp if dh berubah n fattah blh terima her past y not kan? Cinta itu buta dan siapalah kita nk menidakkan hidayah Allah

    5

    7
    • Adila says:

      Tak perlu rasa nya nak bukak aib org..Allah swt sndri pn jga aib kt…awk mngata fazura ni esok2 xsmpt nk mntk maaf jenuh merangkak cri dy dkat akhirat..rmai je org yg lps dpt hidayah lg elok prngai dn akhlak nya..

      17

      1
    • Mak Enon says:

      Sembang macam kenal sangat dengan fazura. Tidur sebilik sebantal ke ni?? Baru ke lama ke selagi namanya aib, tak perlu jaja.

      9

      0
  21. Miraeku says:

    nak popular lg ler tu.. gne strategi cmni bole pncing pminat.. ayt propa jer lbey. bape byk retis pompan ko nk mainkn.. nsb sherry x jd kawen ngan ko fatah..kalo x jd ler “playboy itu suami aku..”

    8

    0
  22. Anonymous says:

    SEMUA NI HANYA PEMBOHONGAN SHJ……

    6

    0
  23. Semah says:

    propa…sekali terkena..dua kali terus x caya dah la weyyy.

    9

    0
  24. Anonymous says:

    taktik basiiiii!!!

    5

    0
  25. Anonymous says:

    masyarakat x bodoh mcm astro dan michael ang la..ni semua permainan korang nak naikkan rating. jangan percaya…karot je ni. tengok la berapa lama percintaan ni bertahan…

    11

    0
  26. Anonymous says:

    next????

    2

    0
  27. Anonymous says:

    this is bullshit…
    try again please.

    9

    0
  28. Jam says:

    Umur Sherry dgn.fazz lebih kurang,rejet Sherry sbb.tua,fazz umur tua tak apa sbb cantik.fattah suka YG.cantik.lepas ini abg.along tak mahu berlakun.takut cinta lokasi.last abpbh.along berlakon dgn.dinda dirumah je up

    2

    1
  29. Anonymous says:

    selalunya org bercinta santai2 je takut x menjadi kecuali si ..elfira loy.

    7

    0
  30. Anonymous says:

    Alahai bukan bercinta baru selesa berkawan dah ramai sangat sibuk jaga tepi kain orng.. tepi kain sendiri terbakor tk nmpk ke gali lubang tutup lubang.. kesian sungguh nah.. apa jd dgn diaorng ni bkn boleh bagi korang makan pn.. apasal nk kecoh.. patutnya kalau korang rasa mereka merepek tk pyh terjebak sekali lebih merepek.. tetapi sesungguhnya ramai rakyat malaysia mmng mcm ni, bab kutuk maki bahan membahan mmng nak no.1. Maka tahniah diucapkn memeriahkn tahun 2017.. rakyat malaysia mmng boleh

    2

    2
  31. Anonymous says:

    Lebih cantik tanpa tudung…

    16

    0
  32. Imani batrisya says:

    Dulu Fazura dan Sam pon cinta Lokasi juga. Bila orang nampak diorang berpegang tangan. Sam kata tu mak dia..nak cover sebab waktu tu couple dengan bini sekarang.

    Sekarang si Fattah konon nak upkan cerita as ada harapan dia dan Fazura ada apa2 supaya HSC jadi fenomena cam SHMP..

    Peminat bukan bodoh lah..tak perlu gossip2 murahan untuk upkan drama kalau lakunan dan cerita tu mantap.

    16

    0
  33. anon says:

    Mmg sepadan, sama lawa. Lagipun fazura nampak biasa je, takde lah gedik & gatal gelenya mcm si hajah katik tu bila bergambar dgn jantan. Fazura jauh lagi lawa drp lopa gedik tu…
    suka tengok dia org berdua ni..

    14

    5
  34. kikilala says:

    xtgk pn SHMP or HSC. Tp terfollow drama realiti neelofa, fattah amin , fazura sbb lg menarik huhu.. Tup2 rupanya hero ni buaya darat. hmm dah xterasa nak follow hero sbb dah jd watak antagonis. kalau bawak storyline ni ke drama, msti watak fattah amin jd mcm hero playboy dan final ending terjumpa lah heroin playgirl hehe (cth). Aduyaii fattah amin..letak la byk hastag #fattzura #lofattah..tapi jgn lupa letak sekali #lalangfattahamin#playbozfatt..kasi trending..baru la brtambah femes

    10

    0
  35. Anonymous says:

    oh babyyyyy….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    minta lepas fazura ko bercinta sama azwan ali atau jaapar onn. bosan la percintaan rekaan ko ni…

    7

    0
  37. jom sahur says:

    bercinta dgn michael ang je lah…

    6

    1
  38. Anonymous says:

    Saya doa akan ada seorang jejaka yang beriman yang akan membawa Fazura ke Mekah dan Madinah…Insyallah….

    8

    0
  39. Anonymous says:

    Berhenti2 lah woiii. Last2 nanti, mak kau jugak yang kau petik.

    5

    0
  40. Anonymous says:

    Fazura akan jadi bini no 2 TMJ…??

    0

    6
  41. sukafatahtaksukanelopak says:

    ‘ciri2 wanita yang saya cari’?????? opssss macam pernah la dengar ayat ni suatu ketika dahulu.. RIP #lopatah

    6

    0
  42. Anonymous says:

    Besok clash..keluar lagu baru lagi!!!

    6

    0
  43. Anonymous says:

    Podahhh, besok ko keluar himpunan motibasi berangan nk bawak Faz valet parking kt Pertama Kompleks apa lahhh. Eee…semak betul lah ko ni. Betul..berlakon dah la jgn jdi pembohong bersiri! Rimasss..

    16

    0
  44. Anonymous says:

    fikry and uqasha jugak best. Hmmmmmmmmm

    3

    0
  45. The_K2 says:

    Ada rezeki tuuu ada laa !!! But drama HSC makin menarik laaa … Tak sabar nyaa nak tunggu ep seterusnya !! #MaafLariTopik :)

    3

    1
  46. Mak Enon says:

    Tah kenapa aku rasa bukan Fazura atau Neelofa yg desperate tp si kayu paling popular ni. Sblm ni pun dia dulu yg keluar statement mcm ni. Ni ke tips nak maintain popular?

    14

    0
    • Anonymous says:

      lps tu bl lopak @ fazz bls balek statement si kayu ni diam…konon2 play safe laa…haarrrrrgggtuuiiii….

      2

      0
  47. Fidot says:

    Ni mesti utk lariskan drama je statement ni. I dont think so fazura suka adik2 camni wpun hensem. Btw, suka tgk fazura…

    15

    0
  48. wekkkkkkk says:

    nmpk nyer cinta paksaan MA menjadi, jadi cept la kwen 22 ni, sbb lpas ni cpt tenggleman dri popolariti.

    2

    1
  49. Entah la says:

    Entah kenapa kita suka tengok fazura senyum . Dia punya senyuman manis sangat laaa !!! (:

    5

    0
  50. Ms. A says:

    Haishhhh..boring la ko ni Fatah..lepas ni kalo ko berlakon ngn Wan Maimunah..jgn plak ko bg statement mcm ngn Fazura skrg ni..

    4

    0
  51. Light says:

    Kalo fattah tu btol2 ikhlas dia tkkan jaja citer2 cinta dia lagi mcm dgn nealofa dulu tu. Nmpk sgt nk up kan cerita dan diri sendiri

    3

    0
  52. Anonymous says:

    Alahai Patah ni, korang perasan x setiap kali berlakon dgn heroin santek sikit mesti ada saja gosip jumpa keluarga la, mak ayah restu la, atok nenek suka la, tak tolak jodoh bersama la, apa ni apa ni !
    kata haritu nak fokus kerjaya la itu la ini la yang sebetulnya si patah ni yang cakap tak serupa bikin. baru dua je pun cerita yg buat nama dia naik kalau dulu kalau tanya sapa tu FA, semua org tak kenal, sudah sudahlah BHai jelakkk dah rakyat malaysia nak baca statement camni
    Media kat M’sia skrg, standard penulisan mmg tahap ni je ke? dah tak leh nak push yang lebih baik ke, parah parah parah

    6

    0
  53. pocongdangdut says:

    Tolong Jgn copy paste perangai Uqasha…asal di gandingkan dgn mana2 hero mesti nak sapu..nampak sgt terdesak nak POKPULER kalau tak camtu org tak kenal kahkahkah..nak nama naik bior dgn gosip yg baik2 baru nampak rezeki tu halal sikit..

    5

    0
  54. Nia Ramadhan says:

    Lebih baik move on dgn org yg boleh menghargai kita & terima kita seadanya.. Daripada terhegeh2 dgn “Bunga Larangan”.. Jiwa & raga akan merana. Gimmick, gimmick juga.. kalau btul pun apa salahnya.. doakan yg baik2 :)

    0

    0
  55. elle says:

    tapi nape aku tgk Faz mcm cool n rileks je takdelaaa nmpk mcm play hard to get sangat cuma mcm tak bape nak so into Fattah, maybe die anggap mcm adik2 je kot. lgpon kat IG faz pon xde laa beriye nak #fattzura bagai. she really2 learn from her past n mistake.
    tapi aku rase statement ni mcm saje je nak suh lopak panas telinge, x gitu..haha.. klu btul2 saling in love knp still lagi nak saling melukai, suke beno menyusahkan bende yg simple.

    2

    0
    • hj@yahoo.com says:

      Itu la yg mmbuatkn Faz nmpk ‘Mahal’. Benda mahal bukan sebrangn org bole dpt. Haha gud luck ye patah. Semoga dapat memenangi hati faz

      0

      0
  56. tarabas says:

    hurmmm…x der strategi lain..setiap kali buat drama..kuar la drama2 mcm ni…
    pastu fan2 meroyan x tentu arah..hampeh..

    2

    0
  57. Lia says:

    Senangnya mamat ni jatuh cinta….pembohong.

    2

    0
  58. ms.cHerry says:

    haha bosan ny guna taktik yg sma tuk nek kn rating drama hsc..ntah2 stil on relationship ng sherry ibrahim….sapa tau kn???
    fikir2kan…dan selamat beramal ;)

    1

    0
  59. Anonymous says:

    lepas HSC fazura akan angkat kaki tinggalkan kau patah…..kau ingat fazura mcm lopah ke asyik cinta monyet….lopah bolelah mata buta tak tau menilai….fazura lebih matang layan kau pun pasal tuntutan keje

    7

    0
  60. Anonymous says:

    you are so so cheap patah eeeeuw

    6

    0

Leave a Comment

Optional