Written by AbangNara | November 12th, 2014

Abang Nara suka nama Putri Raysha Jemaima yang diberikan oleh Fasha Sandha dan Jejai kepada puteri sulung mereka. Sedap sangat menyebutnya. Oleh kerana ramai yang tertanya-tanya maksud nama tersebut, Fasha Sandha telah pun menerangkan pemilihan nama Putri Raysha Jemaima menerusi akaun Instagramnya.

putri raysha jemaima

Berikut ialah penerangan daripada Fasha Sandha:-

PutriPuteri
RayshaPemimpin
JemaimaSalah seorang daripada 3 anak Nabi Ayub yang paling cantik.

putri raysha jemaima

Cantik sungguh maksud nama Putri Raysha Jemaima. Semoga dia membesar seindah namanya kelak. Sama-samalah kita doakan. Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

putri raysha jemaima
putri raysha jemaima

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Fasha Sandha Terangkan Maksud Nama Putri Raysha Jemaima

  1. Anonymous says:

    COMEL…

    0

    0
  2. Aku says:

    (Ketua = Pemimpin)
    Nama anak itu ‘Jemaima Ketua Puteri’.
    Maksud nya juga boleh di beri ‘Puteri Pemimpin Jemaima’. Tapi yang memimpin Jemaima ialah Nabi Ayub a.s, bukan puteri atau ketua puteri cawangan.
    Nama itu doa, jangan ambil nama suku suku atau satu satu dan adukkan, maksud jadi tergantung.

    Nama dah macam lagu zaman sekarang, lagunya ada..tapi ‘isi’ nya tiada. Dua minggu terus tak sedap di dengar.

    Semuga beliau menjadi orang yang berguna kepada ugama, bangsa dan negara.. amin

    Waullahu a’lam

    0

    0
    • anisa says:

      nape kau pergi terbalikkan nama baby tu pulak ???
      ke memang baca ikut belakang dulu ??

      0

      0
    • Anonymous says:

      untungla setazah baca blog gosip…

      0

      0
    • dr. drod says:

      suka hati dia da tebalik2 pun name anak dia janji maksud baik xbertukar..xkn nk buat name anak smpai nk wt ayat grammar n tatabahasa yg betul lak..ko ingat ni karangan? name jelah. xyh nk maksud tergantung bagai. name ko tu maksud xtergantung ke tercekik sudah…

      0

      0
  3. damai says:

    Cute dan comel sgt2, semoga menjadi anak solehah

    0

    0
  4. jemah pkasam says:

    lara alana muka mcm kodok smakin terancam khadiran putri raysh..

    0

    0
  5. jemah anala says:

    jgn buka insta lara,jgn klik pasal schawat,baru ko x meroyan jemah pekasam tngok aku dan geng lain,tak ambik tahu pasal dia org,snang jer hati,klu tak,lebih pada ko kot mulut aku nk maki schawat tu

    0

    0
  6. suke suke says:

    Setiap baby yang lahir di bumi ini semuanya comel2 belaka dan dalam keadaan wangi…bersyukur dengan kurniaan yg telah diberikan oleh ALLAH swt…alhamdulillah….buat fasha dan suami…tahniah.

    0

    0
  7. anon says:

    Hmm…takyah sebok nak terangkan makna nama nya. Makna tu tak penting langsung pun. Berlambak yg dlm penjara tu yg nama dia org mempunyai makna yg elok2 tapi perangai mcm setan gak.
    Gambar first tu mcm muka Rayqal anak nora. Yelah, adek beradek kan, mestilah ade iras…

    0

    0
    • APE DAA says:

      kang tak terangkan makna name,ade pulak yang kate “ntah pape je letak nama anak,ntah ada maksud ke tidak”…tak pun “nama jemaima tu macam bukan nama islam pun”…bila terangkan,ko pulak cakap takyah sebok terangkan nama…dalam hati tu sentiasa ada rasa tak puas hati dengan ape orang buat ke?dye nak terangkan nama anak dye ke,ape ke,ade kena mengena ngan ko ke?

      0

      0
  8. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    X baik ngata anak org…anak2 awak atau bakal anak2 awak baik sgt ke?

    0

    0
  9. zai says:

    setiap bayi dan kanak-kanak ialah ahli syurga..oleh itu semuanya comel2 belaka dan bau bayi dan bau mulut bayi ialah bau angin syurga..Jgn banding2kan antara mrk..Alhamdulillah sempurna dan cukup sifat.
    Yg mengutuk tu bau mulut mcm longkang.

    0

    0
  10. lea rose says:

    lara alana comel
    aisyah dhia rana comel
    putri raisya comel….
    aku pun comel…
    smuanya ciptaan Allah Yang Maha Besar….
    kbhai

    0

    0
  11. fasha panda dah taubat says:

    semoga bila dah besar nanti x jadi perampas…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau jadi perampas pon dh jodoh kannnn kate ustazah jodoh di tangan Allah…dh jodoh dngan laki orang nk buat camana kan..nk salah kn sape ? Allah yg lebih mengetahui sepa yg dia nk kasi jodoh kannn…cakap macm bagos ! tapi otak mati huh !!

      0

      0
  12. BUNGA TAHIK AYAM says:

    UNTUNGLAH KETURUNAN RAJA, BOLEY LETAK NAMA ANAK PUTERA PUTERI BAGAI….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Nama modern LARA VS RANA tapi yg paling cantik JEMAIMA

    0

    0
  14. Anonymous says:

    LANTAK DIE LA NK BG NM APE PUN..CBUK JE KORANG NI..KOT DIE NK LETAK NAME PURTI RAISYA JEJAI KE , PUTRI RAISYA JENJENJENG KE..BIOR LA..

    0

    0
  15. amyra says:

    semua somel
    Lara Alana, Aishah Dhia Rana, Putri Raisya Jemaima, Puteri Latifah Chantiq
    sebaya diorang ni huhu

    0

    0