Written by Bella | May 13th, 2017

Walaupun sedang bercuti bersama keluarga dan anak-anaknya, pelakon Fasha Sandha masih mengetahui setiap perkembangan terbaru mengenai  kontroversinya bersama Nora Danish.

Fasha menerusi akaun Instagramnya sempat untuk memuat naik kenyataan balas berhubung tindakan Nora yang telah memfailkan saman fitnah terhadapnya.

Berikut kenyataan penuh Fasha : –

Sehingga hari ini, apa situasi sebenarnya yang  berlaku antara dua selebriti in masih lagi menjadi persoalan dikalangan peminat mereka. Semoga salah faham yang terjadi dapat diselesaikan secara baik.

187 responses to Fasha Sandha Respon Isu Beliau Disaman

  1. Anonymous says:

    Amboi… Bongkak nya statement ko ni FS…Mintak2 lah bersabar & muhasabah diri tu…

    57

    19
    • penganjur yg layak dimaki says:

      sesiapa pun akan rasa terhina jika dibuat camtu. penganjur patutnya minta maaf. ini tak, mcm mengiyakan saja. tiada jawapan.. betulkah nora yg mulakan dulu? pengajur hauk..jenis x bertanggungjawab. kes tertangguh…

      61

      -1
      • spy retis says:

        nora saman sbb fasha maki dia konon pitenah. satu persoalan penting nora dan semua nk tahu dan tak d jawab..betulkah nora yg mulakan? cuba cerita panjang sikit lagi wahai burung hantuuuuu….

        29

        6
        • aku hanya mampu berhuhuhu says:

          si burung hantu mmg pandai manipulasikan keadaan.
          makan cili pedas lah katakan…. huhuhu

          32

          13
        • Munzirun Mukminin says:

          Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

          Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

          Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
          Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

          7

          5
        • Atan says:

          Good luck fasha! Most of media, blog & reporter pro fasha. So dah blh agak mcm mana nora in social media. Fasha low profile baik dgn media or any artist baru & lama. They are in the same industry. Tak kan la balik2 dlm ig muka demoroyan crew je yg ada kan? Hahaha

          35

          31
        • Anonymous says:

          Mengaku je lah yg ko punya angkara wahai burung hantu!

          31

          10
        • Burung Gagak says:

          Sajat one of vendor yg terlibat dlm fashion show & every vendor punya hak/limit nak invite sesiapa yg mereka nak. Tak ada pulak kata yg sajat haram nak bawak masuk fasha dlm event tu. So sajat invite fasha as frirnd for moral support tak salah kan?So organizer pls la lain kali kalau tak nak org itu & org ini bg tahu awal2. Ni fasha dah lawa2 ko bg kata dua pulak. Lg satu organizer pro nora ke? Iya pun nak buat press conference seat together with nora & fasha. Then baru bg tahu media. Ni aku tgk semlm organizer mcm dah diacu pistol kat kepala oleh geng samseng (siapa samseng?). Korang faham2 la siapa ada sejarah samseng. End

          97

          4
        • Jangan Pura2 says:

          Rata2 support FS. Orang2 yg waras boleh pikir la wey.. takkanlah si pengajur secara tiba2 nk tegah FS supaya jangan attend majlis tu. X logik..nonsense!

          38

          6
        • Kak Seri says:

          Paling kelakor bila idola mereka kantoi, fans burung hantu salahkan pula si Sajat. Nampak tak idola dan fans sama2 banggang!!!

          32

          9
        • Anonymous says:

          Kpd burung gagak.

          Ko mst x pnah handle majlis korporat, vendor2 n event2 besar mlibatkn artis ni semua. Hahaha..aku penah. N dia x semudah yg ko sangka…n sajat x bleh men jemput mcm tu je. Ni semua private event. Mukin kesilapan sajat x bgthu info sepatutnya kpd penganjur. Sbb tu penganjur de kate de salah faham.
          Ko ingat sajat bleh jemput mcm tu je. Buat2 sajat bwh pengganas ke. X ke niaye.

          Aku syak sajat lambat info ke penganjur psl FS. Jd penganjur xleh trima. Jd dia buat alasan propa ke FS. N mungkin penganjur xnk keruhkn keadaan dia pn mengaku silap sbb nak jage ND. FS tu x brape penting mcm ND. Hal2 cmni slalu jd dlm event n penganjur akn cbe sbaik mukin jge ‘lubuk emas’ diaorang. Aku x pelik mende ni jd sbb mmbr aku pnh krjasama ng sajat. Mmang ckap putar belit n diva gler. Yela pondan rata2 ckp propa.

          9

          1
        • Anti Nora Donis says:

          kalau aku jd Nora(Obviously not sebab muka aku tak kemek mcm senduk penyet) aku nnt saman org yg fitnah aku iaitu wakil Jakel yg ckp aku nk tarik diri. kan ? move on la Nora, boleh jemput ex husband ke wedding tp masih berdendam dgn FS ? igt skit laki ko yg tinggal kan ko, ko bleh maafkan, kalau aku jd nedim confirm kaki aku melekat kat muka ko, bertambah penyet muka ko nnt . okey bye

          10

          7
      • Anonymous says:

        organizer ni pun bengap dik. ada ke patut mohon suruh warga netizen sume senyap? kenapa tk buat press conference suruh nora cerita perkara benar dr mula. penganjur pun alahai.. mcm budak 13 thn baru tumbuh bulu.

        41

        0
        • Scha says:

          Kelakar kan? Belum pernah lagi dlm sejarah hidup aku ..penganjur dgn secara tiba2 keluar arahan mohon tetamu jgn hadiri majlis. Ni 1st time..
          Jgn nk buat lawak.,Ingat netizen bengap mcm ko ke gang pemakan dedak!

          41

          1
        • Anonymous says:

          Lol..setju dgn Scha

          9

          0
        • Anonymous says:

          kenapa nak suruh nora plak cerita perkara sebenar? bukan nora yang start kontroversi ni. pihak penganjur sendiri yang anggap nora taknak fasha sandha datang so diorang cakap fs jangan datang. bukan nroa yang suruh.pihak penganjur yang memandai. -,-

          16

          15
        • hahaha says:

          Aah kan..tgk penganjur cap ayam ni cakap dlm melodi tadi..rasa nk lempang jerr..

          4

          0
      • sara says:

        Penganjurkan dah ckp.. Dia nk jumpa ngan kedua2 artis ni.. Nk selesaikan salah faham tu… Just wait n see jer la.. Lagipon fs sedang bercuti..

        19

        0
        • Nk Berhuhuhu Juga Lah says:

          Nampak sgt penganjur pun species melahap dedak! Huhuhu

          13

          4
        • Anonymous says:

          Asyik dedak..dedak..ape benda alah tu dedak? Orang malaysia ni dh naik muak aku dgn ayat2 bangang..sungguh kampungan.

          14

          10
        • Dedak Basi says:

          Kikih..Geng2 UmNgok dah terasa tu. Kesian yer?

          17

          4
      • Anonymous says:

        Penganjur pun 2×5 mcm x leh pakai aje. Mcm serba salah je nk kasi tahu apa yg terjadi. Nmpk pun x pro! Cap ayam punya organizer!

        10

        0
      • Anonymous says:

        “Dah la pendek akal pun pendek”-Fasha.

        Si burung hantu terus gigih buat sidang akhbar!

        21

        9
      • Anti kecoh says:

        Sila tgk berita awani tentang komen puan nurina isteri pengurus jakel s alam “……siapa sebenarnya yg perlu dpersalahkan ……kita jangan cari dosa kering guys …ramadhan dh hampir tiba …. Peace no war

        4

        0
    • Anonymous says:

      bukti dah ada..penhanjur cuba sembunyikan sesuatu.

      6

      2
      • Galadriel LOTR says:

        Kalau ini yang dikatakan bukti hingga FS bertindak berani, saya rasa bersalah sebab gelak.. Ini bukan bukti, tapi entahlah, mesti ramai bijak pandai tahu bukti itu apa.. Kalau x senang saja kerja peguam nak buktikan pembunuh itu pembunuh tanpa keluar pengakuan dari pembunuh itu sendiri..
        #DosaFitnahLebihBesarDariMembunuh..

        47

        0
        • Anonymous says:

          Jadi ko nk heret Sajat la pulak. Bijak2 :(

          3

          3
        • eh says:

          oii mangkok ini BUKTI YANG KES NI MMG TERJADI LA

          kang xde video ni sume ko tuduh fasha sajat propa mereka reka citer

          penganjur sndri da admit sume ni ko nak kate ape lg ??

          20

          0
        • Wakil Pondan says:

          Bila dah kantoi, pondan juga dijadikan mangsa ..dipersalahkn konon buat2 cerita..utk si ketot melepaskn diri. Kesian pondan2 kannn..tk habis2 dituduh. Nk ke mini market pun ada org2 ckp nk pergi jual body. Tabahlah wahai pondan2 seMalaysia!

          11

          12
        • Galadriel LOTR says:

          Saya tengok video tu, bukan tak tengok.. Memang kebanyakan selebriti suka buat selfie atau live (video) waktu tengah make up.. Sebelum bagitahu satu Malaysia video nie boleh jadikan bukti ND halau FS, teliti betul2.. ‘Bukti’ adalah apabila yang kedengaran dalam rakaman itu suara ND sendiri yang mengatakan beliau tarik diri atau FS kena tinggalkan Majlis.. Petik nama sajat buat apa? Dia elok saja update IG dia menyanyi dalam bilik mandi.. Jangan nak mengata pondan ya, saya punya kenalan dan kawan pondan lagi ramai tau.. true!

          35

          0
        • Alahaiii says:

          Hoi, org sakit otak mcm ko je halau tetamu tanpa sbb. Mesti bersebab! Nk backup pun.. jgn nampk mcm budak x habes sekolah bang. Jadi penganjur lah yg suka2 halau org? Camtu???

          2

          8
        • Anonymous says:

          kalu aku saman penganjur. penipu..kaki putar mcm keling!

          8

          1
        • eh ah eh ah says:

          x abih abih dgn mahkamah ,

          xde pun ckp nk bawak video ni g mahkamah .. ello high profile criminal hire lawyer yg tip top pun boleh menang kes wlupun terbukti salah ..

          ni cite lain , cite hakikat .. yg susah sgt sgt nak terima hakikat kes ni mmg betul terjadi siap diakui oleh penganjur dan bukan rekaan semata mata awat susah sgt

          td kata dosa fitnah lg besar dr membunoh , klu xde video ni , klu penganjur x mngaku… org beramai ramai duk fitnah fs membohong buat citer nk biarkan je ?? yg tu bukan fitnah ??

          or fitnah kat fs xpe sbb ko x suke dia ? gitu ??

          5

          5
        • sesuai! says:

          Motif pasang Lawyer? Takut FS sembur ko lagi ke? Tahupun pedih kann. Jaga laki buruk ko tu sudah. Hehehe!

          12

          11
        • Galadriel LOTR says:

          Eh ah eh ah sangat sampai kepala pun dah x betul.. Apa kaitan ngan mahkamah plak yang awak kata tak habis2.. saya diruang komen nie bukan nak cari egois macam awak tau.. Nak kata pasal hakikat?
          Hakikatnya sekarang awak pula dikawal emosi sampai jadi tak waras.. Jangan sebab penulisan saya awak salah tafsir awak nak kata saya mengiyakan ND betul dan FS salah.. Tak semestinya saya minat FS saya kena Iyakan saja membuta tuli.. Awak yang konon minat kat FS dah beli baju kebaya dia? Atau sebulan 2x buat rambut kat salon dia.. Saya cuma nak FS jangan terlalu jelas sangat melenting.. Konon nak orang berfikiran cerdik acah2 dia yang cerdik pffttt..

          14

          2
        • eh ah eh ah says:

          eleh dan dan nk cover ckp pasal beli kebaya la saloon la apa la

          tu haaa baca balik apa ko tulis kat atas ko sendiri ckp dosa fitnah lg besar dr mmbunuh

          org fitnah fasha reka citer , tp video dn penganjur da admit mmg kes ni trjadi . so sape yg kene fitnah skang ni ??? fasha nk defend diri dr difitnah pun salah ke ?? nora je yg bole defend diri sndiri ?

          pastu ko jugak mention mahkamah berulang kali pastu x ngaku lg

          wlupon ada video , penganjur da admit tetap jugak nk komen sinis ,” ini ke bukti , nk gelak je bla2 ..”

          deyy xyah belit2 la deyy

          6

          6
        • Kak Kiah says:

          Setuju!
          Kalau aku kata ni lakonan semula pun boleh

          4

          1
      • Jgn Mengata says:

        Tak perlu nk heret sesiapa. Semua nk taw…
        Siapa yg kasi arahan dan siapa yg menurut arahan. X perlu putar belit petik nama org lain..

        10

        1
      • Anonymous says:

        i pun ada tengok vid ni ptg tu. ini facebook live mua yg makeup kan sajat. LIVE yer adik semua penyokong x brp nak bijak nd yang sedaya upaya tegakkan benang basah LOL

        14

        2
      • Anonymous says:

        DIA KATA NORA NK TARIK DIRI PASAL FS DATANG..DIA TK SEBUT PUN SURUH FS KLUR ATAU BALIK JER..TU BARU NAMANYA HALAU..
        TKDE MAKNANYA ORANG YG BUAT FITENAH NI SEMUA..NUR SAJAT BUAT MULUT..FS YG SAKIT HATI PAS TU DIA YG NAK BALIK..TAK NAMPAK PUN NORA DANISH MENGHALAU..ISH ISH ISH

        17

        16
        • eh ah eh ah says:

          cerdik sikit boleh

          NORA klien jakel , die ckp nak tarik diri tu namaye UGUT kat company tu la sengal . . nak bawak kuar abis brand , putus ikatan dgn jakel kalo kelibat fs ada kat situ .

          Takat benda kecik cmtu pun nk ugut tarik diri bagai .

          xyah nk belit2 benda yg obvious namatey la dey , ajet nora suci sgt konon2 die yg mngalah pulak

          eiii bengapnye , nape bengap sgt ni?

          17

          11
        • Anonymous says:

          Eh ah eh ah..ITU AKU TAHULAH…AKU BUKAN BODOH SANGAT…MASAALAHNYER SKG SI PS SIBUK BAGITAU SATU DUNIA YG DIA DIHALAU OLEH ND YG MANA TAK BERLAKU PUN..PAS TU MENCACI MENGHINA ND…MACAM TKDE HARI ESOK GITU..ADA FAHAM? ITU JER..YG LAIN TK PERLU TAHU…ADA NGERTI..NGANG!!!!!!!!!!

          14

          4
        • Anonymous says:

          Eh ah eh ah..kau pun nak back up FS pun tk agak2…bodoh jugak kau ni…
          ND nak tarik diri..apa kena mengena dgn FS..biarkanlah ND tarik diri..biar jakel yg selesaikan masaalah dalaman pertunjukan tu..jenama pun lain2..
          Aku tak dengar pun ND halau FS..yg aku dengar ND nk tarik diri kalau FS ada..itu jer..halau menghalau tidak berlaku pun..
          Si sajat panggil PS jadi model dia..so what..teruskan ajerlah..
          Yalah aku tahu FS kecik hati tapi ingat ND tk halau dia pun..itu masaalahnya skg..FS terasa lebih2…tapi itu bukan masaalah dia skg..itu masaalah ND yg tk boleh tgk FS ada kt situ… ya tak??
          Bila hati sememangya dh sakit dari dulu..bila benda2 kecik macm ni klur..maka tersemburlah segala yg FS simpankan selama ini..dendam kesumat yg dh lama di simpan akhirnya didedahkan di laman social..puaslah tu..hmmmm

          5

          0
        • Kepohci says:

          Eh bukan sengal..bodoh rupanya.. dah klu dia kata klu fs ada kat situ dia nak tarik diri.. secara halus dia xnak fs ada kat situ secara lagi halis memang dia suruh fs balik la mangkukkkk

          0

          2
        • Anonymous says:

          Kepochi..(tak habis2 tukar nama walau orang yg sma)
          Dengar sini ngok!!!
          Padan muka FS..kena saman..ND ada bukti yg tuduhan FS terhadap dia tk berlaku pun..dari suara kt tel pun aku tk dengar ND halau FS..kau faham tk apa tu maksud halau..tkde halus tkde kasar skg..ND kata dia nk klur dari fesyen show tu kalau FS ada..itu jer..tk pun dia kata “SURUH FS KLUR SKG!!!! AKU TK SUKA DIA MASUK FESYEN SHOW NI..SURUH DIA KLUR SKG!!!!!!”
          Hah itu baru namanya HALAU..HAMLAU!!!…tuduhan FS di halau tidak terjadi langsung…itu yg jadi punca pergaduhan diantara mereka..FS akan tetap kalah..takde bukti langsung dia di halau..ADA FAHAM SKG??????
          Itu jer yg aku nk cakap..yg belen2 tu kau pikir sendiri..
          Skg PS dah memalukan nama baik ND dan klurga dgn berbagai tuduhan dan hinaan..itu yg ND nak saman tu…kerana FS memfitnah kata dihalau dan jugak menjatuhkan nama baik ND…
          Baru padan muka FS….yg ditembak tk kena malah kena byr saman kt ND pulak..padan muka.
          Kepochi..kau pun tkyah nk tunjuk bodoh sangt boleh tk?

          7

          1
        • Anonymous says:

          Kepochi…umur kau brape eh? Cara percakapn dan tulisan kau macm orang sakit..nak tahu sakit apa..sakit mental..kau ni die hard fan FS ke? kesian sibuk menyanjung peminat..sampai diri sendiri tk tentu arah..macm orang Low IQ gitu..sorry to say..

          1

          0
        • Anonymous says:

          Kepochi..nyata2 dari komen kau tu aku macm perasan kau tu orang suruhan FS..gigih bebeno menangkan FS..entah2 dlm 10 komen….8 yg kau komen….cuma letak nama lain..
          Go get a life pls…atau entah2 kau pun sespecies sajat tak…pondan..gaya bahasa menyerupai..

          1

          0
      • Anonymous says:

        I tot video tu tunjukkn ND sendiri yang kol sajat x nak fs datang. Kalo ND yg kol sendiri baru bukti. Ni pakai org tgh entah betul entah tak. Entah2 sajat ni salah paham dgn penganjur. Still x boleh accept as a proof from ND yg halau.

        36

        2
        • Anonymous says:

          betul betul betul…nur sajat cukup2lah bagi orang gaduh..happy skg??
          Klau betullah ND tk sukakan FS atau apa pun..tk perlu bagitau..itu bukan masaalh PS atau nur sajat..jenama tk sama so pandai2lah jakel atur sendiri atas penarikan diri ND.

          11

          0
        • Galadriel LOTR says:

          Saya pun fikir macam tu.. Kalau ND punya suara sendiri barulah betul.. urmm

          13

          0
      • Now U See says:

        Tuuu diaa…. da keluar suara jantan Abang Sajat … perempuan apakah ini bersuara garau mcm tuu… Hahahahahaa! Apalah alasan Abang Sajat kali niekann…

        7

        0
      • lalallala says:

        ni x boleh diterima sbgai bukti.. Sbb dlm video ni sajat call/bgtau someone which is kawan die kot yg En Izani bgtau die nora xnk fs datang.

        1. bukan perbualan asal dr En Izani dan nursajat (boleh direka)
        2. Bukan dari mulut ND sndiri

        kalau nk jdkan bukti kne record time en Izani call sajat. gitula. my 2cent

        12

        0
      • Paste says:

        Cuba tgk komen pihak jakel d awani news …..Fasha kena komen tis !!!!!

        2

        0
    • Ellie says:

      Fasha ni bidas Nora pedas giler, hingga mampu membuatkan Nora murung seketika terus buat press conference! :)

      14

      5
      • Anonymous says:

        Fs ni aku rasa dia yg mengalami kemurungan..semenjak bercerai..bekas laki tel byk2 kali nk jumpa anak..dia buat tk kisah dn tk layan..pas tu bgitau kt social media bekas laki buat kacaulah itulah inilah…padahal dia sendiri ada masaalah dalaman
        Mungkin ND tak berapa suka dgn FS so dia cakap kalau FS ada dia nak klur..tkde mana yg ND nak menghalau aku dengar dari perbualan kt tel tu pun..
        Yg jadi kecoh skg..FS tuduh ND halau dia..itu yg masaalahnya tu..faham tak orang2 malaysia??
        FS pun satu segala perihal orang nk kau heboh..dari darjat duit peribadi orang bagai nak kau luahkan kt media..kau tu jeles sebnarnya..kawin ajer cepat2 pas tu cerai lagi..

        68

        1
      • pemerhati bebas says:

        tapi bidas macam orang tak sekolah kan, menghina satu keluarga, mengaibkan dan menjatuhkan maruah .. agak2 la nak marah pun .. ciptaan tuhan pun dihina sekali .. kesimpulannya bila FS marah dia jadi BODOH.

        2

        0
    • anym says:

      janda jandaku gangsters

      9

      0
    • Anonymous says:

      Rasanya penyokong2 Fasha dah boleh lah buat tabung utk tolong Fasha bayar saman, sbb nampak penyokong Fasha mmg ramai, hulurkan tangan ringankan beban Fasha kan #kesianibutunggal #padanmuka

      26

      1
    • Lola says:

      Nak tnya. DMeroyan crew tu dah xde eh? Hahaha. Betty rahmad dah gado ke ngan nora?

      2

      0
    • Gulliver says:

      Aku bukan la peminat nd ataupun fs, tapi sebagai pemerhati la kan, aku perasan perangai fs ni makin menjadi2, xabis2 raih simpati kat ig, selalu guna status ibu tunggal, dia lupa ke dulu die adalah PENYEBAB knp nd jadi ibu tunggal?tgh pregnant lagi tu. Lupa ke? Perangai buruk org nampak tapi perangai buruk kita buat buta je, lagi2 fans si fs, mcm baik sgt da si fs ni. Kalu nak marah pasal event tu ok la tapi ni da trik semua isu, die pendek pon ko susah ati knp, yg xleh move on n insecure sbnrnya ko la fs

      10

      0
  2. Jiran sebelah rumah says:

    Dia tak bongkak la…hairan gak aku kenapa fasha pulak yang nak di saman. Fasha ada hak nak marah lepas orang buat dia macam tu. Lagi pun sama2 cari makan kat industrikan. Cubalah pihak di sana tu bersihkanlah hati. Hal yang dah lama berlalu biarlah berlalu. Sekarang masing2 dah bukak buku baru kot. Jangan di jolok sarang tebuan. Cuba cari kerja berfaedah sikit.

    17

    17
    • Anonymous says:

      FS takde hak nak marah. Dia hanyalah tetamu jemputan atas nama Sajat ( yg sampai skrg pun takde telor nak back up FS). Kalau betul FS profesional, dia patut terima je lah yg dia tiade official invite pun. Sudah lah tu berdrama, it’s definitely personal. Not professional. Jangan confused tau , FS!

      52

      2
      • Anonymous says:

        dah pihak organizer xde hak melarang. sebagai teman yg dihubungi pihak atas…nursajat hanya menyampaikan pesan. normal la kawan baik ckp pada teman dia. kenapa sajat disalahkan? kau pun bengap tak habis2.

        5

        9
      • Anonymous says:

        stupid ni. memang lah fasha hnya sbgai jemputan tpi salahkah sajat- yg ada hak berada disitu nk bawak kawan ke majlis pun x boleh?!!!

        4

        12
        • zz says:

          event formal bknnya senang2 boleh masuk…hanya yg mendapat jemputan rasmi dr pihak jakel je yg boleh dtg..ko ingat event ni dorg buat mcm kenduri kampong bawah khemah??pihak penganjur sndiri ckp fasha x dijemput..dia dtg atas jemputan sajat je..kat cni sajat kene bgtau dgn detail sbb setau aku jemputan dr peserta ada limit maks 2org shj

          9

          0
      • Kiro Kiroroo says:

        Klu ikutkan mmang FS bleh kena halau sbb xde jemputan rasmi. Ramai org x paham hal ni. Ni event formal. Bkn jamuan raya jiran 1 taman.

        52

        0
        • Anonymous says:

          Standard la tu .. Fans FS semua stok stok datang terjah majlis bawak rombongan bas satu kampung. PPRT sgt tak paham protokol majlis. Apedehallllll…

          25

          3
        • Anonymous says:

          Fans ND..lebih taik dr jubor!

          4

          22
        • Ajan says:

          Klu diberi pilihan FS or ND.
          Aku pilih ND.
          Setiap orang de buruk n baiknya.
          FS n ND de byk persamaan sbnrnya.
          Tp fasha ni kuat gaduh ng artis,kuat mengutuk org terang2an, x reti jaga kluaga mertua, kuat emo, tegas mlebih2, suka pakai BIKINI kt lua dhla saiz dada B CUP KECIK.

          Bia pun nora pn de prangai teruk gk. Baik amik ND. Saiz dada C CUP.

          Kesimpulannya, setiap org de org prangai buruk. Tp spe pling byk prangai buruk?

          35

          2
    • anom says:

      dia xperlu melenting….dia bukan dijemput rasmi..nama pun tak der….bawah nama sajat jer kut…drama sangat…!! siap post kat ig…hentam teruk famili orang….sebelum ni obses hentam famili bekas laki and also ex laki….macam ke arah sakit jiwa serious dah minah ni..dah la…tua…30 lebih dh kut…mengucap la wey…tak lama lagi masuk bulan ramadhan…aku perati je minah keling fs ni..sejak awal 2010 lagi buat kontroversi gila….xcaya korang selak la kes2 dulu…nasib baik tak kena halau dari industri kut..sebab reporters2 bagi chance,..ni buat lagi…teruk…artis with no talent…and no dignity…9dua dua fs or nd..not my idol)

      45

      1
      • Anonymous says:

        Aku setuju..dulu aku benci fs..pas tu aku suka bilabdh kwin dpt anak..skg benci balik..segala peribadi orang nk kau ungkit walau dah tkde kena mengena dgn kau..pls move on fs..

        35

        0
      • pasa says:

        nthnye…isunye dia kate kena halau….yg pi post kt ig smpai hina2 org buat pe? smpai kait skali family org tu…itu dh kire memalu & mnjatuhkan maruah org… aku rs si fs ni mmg tgh tggu jer nd buat slp w/pun bkn slh nd pon…tu yg tros pi post kt ig hina2 org & mtk simpati…sesuatu sgt…

        43

        0
        • x mmihak mana2 says:

          pd pendapat sy…Fs memalukan kluarga ND …mengata perkara yg tak sepatutnya dia ckp. Klu dsbbkn x puas hati psl majlis tu..mmg blh diterima akal & perkara tu mgkin ada salah faham..Tp apa kperluan FS mngata famili ND.. fizikal dia.. kwin dgn ank menteri lah..duit dtg dri mana lah… semua tu x perlu & tak ada kaitan pun.
          Nd saman sbb FS memalulan famili dia. Cth…la kita x sependpt dgn rakan sekerja.. dan rakan kita tu mngata mak bpk ..laki kita smua…ada kaitan ke?????…cuba fikir dimana logiknya…

          30

          0
      • Anonymous says:

        pd pendapat sy…Fs memalukan kluarga ND …mengata perkara yg tak sepatutnya dia ckp. Klu dsbbkn x puas hati psl majlis tu..mmg blh diterima akal & perkara tu mgkin ada salah faham..Tp apa kperluan FS mngata famili ND.. fizikal dia.. kwin dgn ank menteri lah..duit dtg dri mana lah… semua tu x perlu & tak ada kaitan pun.
        Nd saman sbb FS memalulan famili dia. Cth…la kita x sependpt dgn rakan sekerja.. dan rakan kita tu mngata mak bpk ..laki kita smua…ada kaitan ke?????…cuba fikir dimana logiknya…

        13

        0
      • lalallala says:

        aku stuju. x minat dua2..tapi FS x perlu la menghina family org. mcm ko lawa sgt. aku kalau gaduh ngn org..nk kutuk aku je xpe..family skali tu pehal. aku dr awl x minat fasha.benci perampas suami org. pastu lps die kawen nmpk mcm da slow down. mls amek port. baru ni cerai.masih mls amek port. mase die burukkan bekas laki..aku hampir kesian kt die sbb pk btul ke jejai gila. tapi bila kes ni jd..die hambur cacian kt ND..pd masa yg sama hubngan nora jejai dan boss ned ok sbb nmpk gmbar die attend kawen ND..rasa mcm FS yg sakit otak. die yg nmpk jeles. whatever aku mkn popcorn je nk tgk sape menang.

        25

        0
    • Munzirun Mukminin says:

      Kpd jiran sebelah rumah yg gedik,

      Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

      Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

      Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
      Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Macam mana tak saman. Sebab ND ckp pasal dia x halau org tu. Penganjur pandai2 sendiri assume sendiri. And fs kan upload kat insta n mengundang komen negatif dan merosakkn imej dia. Tu sbb kena saman. Think widely plz why ND act mcm tu.

      39

      1
      • Anonymous says:

        betul aku setuju…

        19

        0
      • Anonymous says:

        Betul ni komen aku setuju. Dhla ND nk jual baju raya, dtg plak bnda mcm ni, impaknya besar apa. Pndai FS plih masa. Blh tgk sapa yg nk dajalkan sapa sbnrnya. Aku xrasa nd sebodoh tu nk halau2 org n aku xrasa nd ni suka cri pasal dgn org. Wlu org kata dia hipokrit tp aku rsa fs lebih hipokrit.

        17

        0
    • Anonymous says:

      Kpd jiran sebelah rumah yg gedik,

      Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

      Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

      Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
      Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

      0

      0
  3. Cucu tok ti says:

    Nora bodoh. Nora babi

    0

    4
  4. Minah rempit says:

    Hahhaa..bongok la FS..cam.haremmmmmm

    17

    2
  5. Galadriel LOTR says:

    Fitnah tu dah jadi bila FS post kat IG dia dengan caption panjang lebar dan siap bagi klu tuju kat siapa.. Kata professional, tapi nampak masih ada personal matter terselit.. Harap semua nie x berpanjangan.. Dua2 dalam industri yang sama..

    34

    1
    • FS why you so pathetic says:

      Ye. FS sesungguhnya tak faham apa maksud profesional . Fasha, sila cek kamus apa maksud profesional . Jangan main terjah je.. lol

      33

      0
      • Anonymous says:

        sememangnya FS mengalami.kemurungan semenjak bercerai..bila benda2 kecik gini terjadi..maka berlakunya letupan bom atom..yg selama ini di simpan..

        26

        0
      • Anonymous says:

        Kata belajar undang undang
        Minta Abg jack jaidi jadi hakim mewakili kakak ps..

        4

        0
        • Anonymous says:

          Jed jaidi cuma cari artis luar negara ajer nk di jadikan mangsa..yg dlm negara dia galakkan gaduh..

          0

          0
  6. naura_7 says:

    kalau kata salah penganjur knpe awal2 dh drag mslh ni sampai tahap kutuk fizikal, fmly, jejas jenama org, bawak isu ni sampai netizen gaduh2 fitnah mengutuk, happy kan wujudkan suasana mcm tu. try nk buktikan ND memang busuk hati? kekadang org ckp bkn tak lihat cermin, tp bila dh tengok cermin jd obses dgn diri sendiri mcm lgsung tak bersalah.

    59

    0
    • Amoi memebaca says:

      Sebab dia dah lama di tindas dengan si katik .. hari raya pon hijack rumah ex laki ramai ramai duduk atas tangga .. dengan alasan bekas mak mertua ajak. Come on family dia ramai kot apasal nak sibuk rumah jejai sambil dlm diam lagakan family dgn peminat. Tak ada harga diri ke ? Please la dah lama nora play victim. Mmg dia dr dulu aim nak jadi memantu anak org kaya . Dulu siap nak kacau bf lisa surihani anak tpm. Ada nampak Ls baik dgn nora and gesel bahu ? Tak ada kan ? Salah fasha sbb dia melenting je tu pon sekarang dulu masa still dgn jejai mmg jaga je maruah laki yg takde telur tu . Ni memang salah penganjur yg patut tenangkan semua dan buat press conference asing . Bukan menempel sebelah nora (tau la nanti sapa marah kan kalau saah cakap)

      0

      6
  7. CBNER's says:

    Kebodohan dan cemburu yang terlampau dia nie… Xpikir panjang… Betapa ceteknya pemikiran.. Nampak sangat diri tuh tidak matang.. Kata PROFESSIONAL … Apa pon yang kau buat sehingga ke hari ini … tetap tidak akan dapat mengalahkan Nora .. Nora telah membuktikan diri dia seorang professionalisma berbanding “single mom” nie yang Xabis2 melantun2 citer pasal diri sendiri di media soSIAL .. For what?? Bukak pekong kebodohan diri sendiri …Buka aib org … Bawak2lah bertaubat dan berubah… Gunakan sebaik2nya media sosial ini… Jika tidak ia akan memakan diri sendiri … Tiada sifat PEMALU .. Ingat! Kau tuh ada anak… Didik anak2 kau sebelom terlambat … Jadikan diri tuh contoh ibu yang baik kepada anak2 kau .. Semoga beroleh hidayah hendaknya .. Tengok cara kau mandikan kucing… kau express sayang kau anak2 dalam IG (x natural langsong) … seolah2 kau nie PSYCHO ..

    4

    0
  8. anonymous says:

    tahniah girl because so brave to stand up for your right. biasa la bila kita di tindas, akan ada orang yang cuba menegakkan benang yang basah. i hope u bersabar. #benci kakibuli

    4

    28
    • nina says:

      aku sekarang dah tak tahu sapa yang kaki buli sebenarnya si fs or nd,yelah kekonon nd halau fs so korang tuduh nd kaki buli tp sekarang ni fs update2 kt ig perli2 panggil nd burung hantu,selamber je kutuk nd laki bini pendek,akal pendek,kutuk family die.LEPAS tu fan fs ni pn terus panggil nd burung hantu siap komen kt ig nd gelar die burung hantu.sorry la tapi pada aku fs dengan fan die yang jadi kaki buli sekarang ni,kaki buli siber.

      23

      0
      • Anonymous says:

        Really…. pls see what Ned addressing Fasha in the first place….
        Just because you have money & power… senang2 nak tindas orang…

        1

        9
        • Anonymous says:

          Jangn cuba bandingkn kutukan fs yg panjg lebar menghina family ND and so on and so on and so on..
          Jauh lebih DASYAT YA..

          6

          0
  9. tiyara says:

    walaupun x tau sape btol sape salah tp aku tgk fasha mmg terlebih over..ptut ke nk kata nd pendek lah..guna duit laki la..main perli2 mcm bgus sgt..nmpak low class la..buat rilek2 dah la weii..jgn meroyan sgt..daripada org kesian jd meluattt pulakk..menyampah tau dakkkkkkk..hahaha

    43

    0
    • Anonymous says:

      Bkn takat nd guna duit laki,aku guna duit laki gak. Dah mmg nafkah suami kena bg kat bini lan. What’s the matter?

      9

      0
  10. webb says:

    kesian nya peminat nd terlebih emo

    0

    26
    • Munzirun Mukminin says:

      Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

      Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

      Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
      Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

      0

      0
    • untukwebbbodoh says:

      bukan emo tapi bila pikir balik knp la baru skrg nd nak halau fs? knp la nd tak buat dari dulu lagi ehhh. aku just terpikir je.. sbb kalau aku jd nd takde skrgnye baru nak gerak dari dulu lagi. fs sendu lah tu dah tak boleh tgk org lain lg bahagia dari dia. nk ckp nd tak move on tkde nye dia kawen dgn nedim der kalau betul dia tak move on. baik lps fs cerai dgn jejai dia sailang balik jejai but she chose nedim. kchiauw!

      36

      0
      • Anonymous says:

        AKU SETUJU…SI FS NI AKU RASA DIA NI CEMBURU KOT DGN KEBAHGIAAN YG ND KECAPI..HINGGA SEGALA KEBENCIAN DILUAHKAN KT SOCIAL MEDIA..
        DAN ND PUN MEMANG SAH TK SUKAKAN FS..ADA SEBABLAH TU…

        28

        0
  11. anonymous says:

    Oh ya,dalam pada bercuti saya masih tau apa yang berlaku dinegara Malaysia.Than You Mr.K dan kelab peminat dan management team kerana update saya dri semasa ke semasa<<nak bgitahu byk fans byk sokonga,klu sy gi cuti esp.malas nak ambil tau hal hal yg tak faedahnya enjoy have fun fresh n kosongkan otak..focus on vacation ni nmpk nak bzbodi apa feedback reply status yg aku sudah upload tu iya..ada respon ker tak ouhh ada..fans pun ada respon..ckp seronok bercuti dgn keluarga tapi ada persaan nak ambil taahu juga..hahaha bebudak bukan emak budak

    32

    0
  12. sheila says:

    X taula sapa betul sapa salah. Tp FS klau rasa nk marah pasal kejadian mlm tu, statent psl mlm tu je la. Ni gi kutuk & perli sekali napa. Dah nmpk dia pun x leh move on. Harap benda dpt disettlekn.

    39

    0
  13. sara says:

    Kalau org kutuk sy camtu pon sy saman.. Follower awk brape ramai fs… Awak dah aibkan nora.. Keluarga nora.. Ini bukan lg isu xboleh masuk dalam event tersebut.. Kalau awak baca balik apa yg awak tulis.. Awak kutuk satu keluarga nora.. Awak ckp diorang menumpang atas duit org.. Dan macam2 lg.. Itu la maruah yg nora maksudkan.. Awak dah caci satu keluarga nora.. Bukan nora sorang…

    67

    0
    • Anonymous says:

      Setuju sangat!

      20

      0
    • I love Islam says:

      Betul tu..fs dah aibkan nd n family sekali gus..kluarga ditanggungla pastu hashtag hina org pendek hmm..semua ni terjadi hanya krn ngadu domba kat ig..sepatutnya ngadu kat Allah swt..

      25

      0
    • fiona says:

      setuju..klo aku kene kutuk mcm ND kene.. aku saman juga si fs ni.. cara cerita kt ig dan hashtag mcm dendam lama je..hei klo kne kt aku..aku lgla x maafkan si perampas laki aku…normal la kalau ND x pnh suka fasha.. melainkan org tu sesuci embun pagi hatinya utk memaafkan. da la pnh buat hal rampas laki org, arini ko kutuk plak..nasib la FS ni x buat hal ngn aku…nyaris aku pk die insan teraniaya dlu..nyarisss..

      p/s : mulut adik die si ridhuansandha tu boleh tahan ek..aku perati je cara die komen.

      7

      0
  14. Anonymous says:

    Anyway aku cube nk sokong fasha yg bajet menjadi mangsa tp x boleh..x tau sbb ape..mgkin dia byk bunyik dari nora..kadang2 diam lebih elok dari meroyan x tentu hala..makin tgk makin menyampahhhhh..sila kecamm

    35

    0
  15. Sejat says:

    fans nora bengap…bukti youtube dah ada…siapa yg salah.
    orang cerdik dr awal tahu siapa punya angkara.

    1

    36
  16. Tenang says:

    Sebab pulut santan merasa..
    Sebab mulut badan binasa..
    Salam Ramadhan…
    Nak dapat ketenangan?
    Baliklah ke jalan Allah…

    8

    0
  17. sokong fs says:

    disebabkan aku tak suka nora danish makan aku beri sokongan moral pada fasha sandha…aku sokong fasha sandha…

    3

    19
  18. Lucu Kan?? says:

    Dah kantoi …kini peminat2 Burung Hantu nk salahkan Sajat pulak. Hihihiks..

    0

    19
  19. Kedondong says:

    Motif kena halau patut disiasat. Siapa yg halau.kenapa dia nak halau. Kalau setakat takde nama dijemput. Anak Pak menteri yg menempel pun sajat boleh halau.

    10

    1
  20. Anonymous says:

    Fasha ni mcm x betul pun ye gak…sejak dari awal jd pelakon pun xtaula bakat lakonan ap yg dia ad…dgn suara kepit2 dia tu…itu ke yg dkatakan bgus dlm lakonan???? Dia boleh ckp x mengharap dwet jantan…dr awal dia jd pelakon dah ramai org brckp ttng dia…x mustahil ap yg dia ad skrg ni pun sbb dwet jantan…klu x takkan dia snggup kawin ngan jejai yg mcm belacan tu…pasha ko tgok la diri ko tu..tgok smula gmbr2 lama ko..dah mcm pelacur…pasha ni pun tgok skrg..berkawan ngan org ada2 aje..menempel kat org2 bergelar dato2 datin2 …dato alif syukri, rita, skrg sajat..pastu datin ina azman…dah nmpk kan yg dia ni pilih bulu…kuat bodek..kuat buat muka kesian, muka ter

    29

    2
    • Marlia musa says:

      Klu nak tahu Fasha ni MINUM ARAK. Kuat gkla mabuk. Mse de org komen isu ni kt youtube dlu aku x caye. Tp lps kawan aku pergi kelab pernah nampak dia buat….br la pcaya. Dia ni sosial gle……dgn isu BIKINI n famili dia pn de masalah.

      2

      0
    • Anonymous says:

      Hahahaha aku setuju sangat2…sememangnya FS mengalami kemurungan semenjak bercerai..bila benda2 kecik gini terjadi..maka berlakunya letupan bom atom..yg selama ini di simpan..
      Kesian dia lupa nk cermin diri dia sendiri..

      22

      1
  21. Saksi says:

    burung hantu yg gila kuasa…

    2

    19
  22. Anonymous says:

    1.aku pun pendek
    2. Aku pn dh kawen
    3. Aku pn suma burung hantu

    Tp tk trase pun dgn #FS tu sbb aku tau aku tk buat ape yg FS ckp tu..

    Hanya yg betul buat je akan terasa…dh jdk mak org pun nk gaduh2 ke

    1

    17
    • Anonymous says:

      tapi kau ade ke dkt event tu mlm tu? ckp pakai otak sikit cik kak oi

      19

      1
      • Anonymous says:

        Artis yang bergaduh…korang yg sibuk2 komen sana sini…cakap itu ini…so korang pun sma mcm ND & FS…xpening ke kepala hotak kotang tu…dok asyik fikir mslh diaorg….

        0

        0
    • Pemerhati says:

      Hahaha.. Bongok nya kau.. Kalau kenalan kau yg hastage camni baru la kau terasa.. Yg fasha fasha punya ni mmg la kau x terasa bongok… Hahahahaha

      4

      1
  23. hihihi says:

    bila pikir balik apa yang fs rasa skrg ni tak setimpal dgn ape yang nd penah rasa. apa yg nd penah rasa dulu lagi sakit apa yg dia rasa skrg. fikirlah fasha.. kau baru kne sikit mcm ni dh pungpang sana sini meroyan. dulu nora kena ada bising mcm kau? meroyan mcm kau?

    31

    0
  24. Next?? says:

    Padan muka ND..sesuai kena maki! Aku suka sangat. Hahaha..

    1

    20
  25. Anonymous says:

    Padan muka ND

    1

    14
  26. Anonymous says:

    Teruskan Fasha, maki kan saja. Dia ingat dia kawin dgn anak Raja Zimbabwe ke haper?

    2

    13
  27. Anonymous says:

    Kalu benar xyah pasang lawyer…
    Berani kerana benar!

    1

    7
    • Anonymous says:

      Zaman skg kalu benar pun blum tentu boleh dianggap betul..sbb tu kena ikut undang2 yg betul ambik lawyer.ND kan kaya..so tkyah fikir2 lagi..lawan ajer kt court..

      6

      0
  28. Kkk says:

    -Perkataan HALAU yg digunakan oleh FS didalam IG beliau cukup jelas bertujuan utk memburukkan ND.

    -Di dalam statement FS sendiri sila rujuk, mengatakan pihak Jackel enggan membenarkan kehadiran FS kerana tidak mahu ND menarik diri.

    -Tiada siapa di arahkan keluar majlis.Bahkan menurut FS, setelah 15 minit drp panggilan pertama yg melarang beliau muncul, panggilan kedua dilakukan oleh pihak Jackel MEMINTA MAAF dan meminta agar FS muncul di majlis berkenaan kerana mereka telah berjaya menyakinkan ND utk okey dengan kehadiran FS.

    -Rentetan atas rasa malu dan marah, FS telah mengeluarkan posting di IG bertujuan utk memalukan semula pihak kedua dengan menggunakan ayat yg mungkin tidak pernah berlaku yakni HALAU.

    -Ianya menyebabkan pihak ND menerima hinaan dan kecaman dr peminat yg mungkin kurang teliti dan membaca statement FS .

    -Lagi satu isu ini jika di lihat simple sahaja.Jikalau benar Jackel “MENGHALAU” fasha sandha, maka mereka berhak kerana itu adalah event dr organiser tersebut dan mereka berhak utk membenar/tidak membenarkan sesiapa yg mereka ingini

    -FS bertindak demikian mungkin kerasa isu psikologi selama ini saya rasa

    -Perasaan unwanted.Dulu keluarga mentua ipar duai mmg tidak mahu kehadiran beliau.Bila tiba isu Jackel lagi sekali beliau rasa disisihkan.Tapi isu internal sebaiknya perlu ditangani segera dan memberi pengajaran pd FS supaya dpt mengawal emosi.

    -Mengajak netizen media sosial dgn ribuan followers utk bersama sama menghentam individu lain kerana isu peribadi anda amatlah tidak bertanggungjawab.

    #copypaste

    5

    0
  29. Ayie says:

    x perlu naik court lah woi. satu malaysia semua reporters dah tahu cerita sebenar! nmpk sgt ko salah lantik peguam pelbagai!!!

    0

    10
  30. Anonymous says:

    Sarang tebuan jgn dijolok wahai burung hantu…makan dedak senyap2 dah lah. Silap2 satu keterunan dpt malu. Sbbnya ko pun x sesuci mana…

    ..k byeee!

    1

    14
  31. Mona says:

    Becoming more interesting….persatuan2 seniman dll bagai x nk turun padang ke…2 artis yg masih banyak fans, cantik bergaya..ada anak..ada story n dendam kesumat tersendiri….followers yg ramai…berbalah psl maruah,profesional n personal….next..bole dijadikan aras untuk event2 yg akan dtg…disinilah pentingnya tanggung jawab / responsiblity pihak2 yg terlibat…

    4

    0
  32. Sue says:

    Penagih dedak terasa giler. Terus buat sidang akhbar weyyy!!Bagus kena setempek muka ko!!

    0

    9
  33. Anonymous says:

    Fasha tulis #teruskanpura2dalamIG

    Hahaha ada yg tangkap murung…terus buat press conference!

    0

    12
  34. Hmm says:

    Sjb cerita psal jejai pastu cerita psal mak mertua pastu cerita jejai pulak kacau pastu cerita nd lak ehh tak ada nama lain ker yg ko jdi kn plakon tambahan ko,tuh loh suruh pandang k depan positive thinking tak nak asyik nama yg sama je dipetik.kjb dekat dgn tu dekat dgn ni kawin2 tak juga.coba cari kkurgan diri,dah lh keiman bole diubah2 skjb tutup kpla pastu buka,alahai org bgini pun byk fansnya

    16

    0
  35. Lepak says:

    Fasha kenapa menghina fizikal, dan keluarga org tersebut? Kalau nak marah pun biarlah berkaitan dengan hal yg berlaku semasa majlis tu. Rasenye org tu boleh saman bukan sbb kes majlis tu tp sbb kata-kata menghina keluarga dia.

    Kalaulah org tu mmg buat kenyataan halau tu, harap dia mohon maaf. Kalau x, harap fasha mohon maaf.

    #kata2melambangkanhati
    #tenang2je
    #dapatkankebenaransebelumpost
    #kalauprofesionaltanyateruspadaindividuterlibat

    35

    0
  36. Fowl says:

    isu ni xde kena mengena dgn Nora pun.
    Penganjur event ni yang buat assumption sendiri based on the history between Nora and Fasha. So terjadi lah miscommunication between penganjur and sajat. yang lain2 saksi cuma dengar that particular phone conversation sahaja…(hearsay)…not even face to face…. and assume instructions datang daripada Nora…(Nora as usual dipersalahkan in anything involving fasha and ex in laws). Di sini bermula nye royanan Fasha di instagram…tanpa usul periksa…di caci maki nye Nora..x cukup itu.. sebab kemarahan yang meluap2 di fitnah nye satu keluarga Nora…(boleh baca sendiri kat insta Fasha). Fitnah yang di lemparkan oleh Fasha telah menjatuhkan maruah Nora sekeluarga dan mengganggu bisnes beliau kerana berlaku pada masa dia tengah launch her new collection.
    Di sarankan Fasha habiskan belajar subjek law kerana fitnah dan tuduhan dia ke atas Nora sekeluarga itu is a guaranteed cause for Nora to file a suit against Fasha. and she can definitely win. Tidak perlu Nora saman pihak penganjur sebab
    mereka telah meminta maaf atas kesalahan tersebut dan telah buat press conference untuk memperbetulkan keadaan.
    untuk Fasha ..segeralah mintak maaf sebelum keadaan menjadi lebih teruk dan u terpaksa bayar saman…I am very sure Nora is willing to let go of this. She is in a good place happy with her new husband despite you saying she is not….mcm u xde keje lain duk skodeng Nora ler pulak…hehe..
    anyway puasa nak dekat…bermaaf2 an lah sesama korang…
    buanglah perasaan dendam you Fasha. I dont understand how can just one person have so much problems with ex in laws…ex wives and ex husbands….how can someone who claim they are a strong woman be so weak and unprofessional. suggest you pi buat umrah tenang kan hati u yang bercelaru tu…u have become a negative person and your fans pun dah jadi negative like you.

    4

    0
  37. Onah jambu says:

    Fasha pon!! Dh tau majlis org, suka hati dia lh nk cancel nama sapa pun. Atas nama professional konon, kau yg x professional , nangis2 sembab muka then pi jugak kan then whining dkt Laman social

    19

    0
  38. Anonymous says:

    kes sama mcm anzalna n neelofa…
    anzalna buat macam2 tuduhan ke atas neelofa sekeluarga.
    neelofa tuntut dia tunjukkan bukti kalau tak dia saman.
    akhirnye anzalna yang malu and terpaksa mintak maaf secara public.
    lesson learn …
    harap si fasha ni pun akan dapat belajar sesuatu dari kejadian ni.
    kurangkan meroyan dan luah dalam keadaan marah….setan suka time ni…lagi di cucuk.
    instead ambik wuduk and mengadu dekat Allah terus ….tutup lah instagram , facebook , twitter etc…

    21

    0
  39. Anonymous says:

    SiFasha Sendat meroyan macam orang gila…dia dah gila. Dari kesian aku myampah perangai busuk hati di sendat ni. Mengaib kan orang. Kau pun bukan baik perangai. Now dah menjanda mintak simpati…buat kecoh. Mmg padan muka kau kena saman. Perangsi mcm babi hutan…menyondol jer

    1

    1
  40. Anonymous says:

    patut kau keluar negri…memang kau takut..tak senang tengok noradenish bahagia….sumpah keatas ank kau tak kn bahagia selamanya….konon bahagia bersama ank..kau yng sepatutnya kepura-puraan..memang selama ini kemahuan mu tengok noradenis tak bahagia…sumpah klu kau bersuami lgi selamanya tak kan bahagia..pui..

    15

    0
  41. Anonymous says:

    Macam ni la yang tak tau cerita diam je tp fs ni mmg suka dgr cakap daripada org lain. Mmg jenis senang dicucuk diapi2kan sedangkan belum tentu sahih lagi ND yang buat. Yang fake account kutuk2 dia pun dia ckp ND dgn mak dia yg buat. Kat ig mak jejai pun fs n mak dia siap caci bekas mak mentua dia lg. Kalo fs rasa org aniaya dia. X payah luahkan kat ig. Luahkan kat sejadah dpn tuhan. Allah kan ada apa takut bukan mengundang org lain buat dosa mengutuk menghina org lain. Harap2 fs boleh berubah tenangkan diri mcm mizz nina. Tenang je hidup. Buat ND pula kalo rasa tak buat berada di pihak yg benar usah takut. Ingat Allah kan ada.

    26

    0
  42. mami jora says:

    artis bodo tak dak kelaih meroyan nak kawin jantan kaya laih kali kena tahana..poodah

    0

    0
  43. kak leha becok says:

    Aku pun rasa camtu. Baik ND saman penganjur bukannya FS!. Nampak tak? level kepandaian aku ngn FS sama.

    2

    3
  44. Aku Menyampah says:

    Aku ingat nak support FS. Tp bila baca IG dia aku rasa dia ni sumthing sgt. Attention Seeker. Nak bgtau kat 1 Malaysia seolah2 dia ni dianiaya. Sedangkan ayat dia kat IG tu siap hina2 lg c Burung Hantu. So aku rasa mmg patutla ND saman dia ni. Klu tak dia tak sedar diri. Siap hina pendek..mkn duit laki..1 family kena tanggung. Apa kaitan semua tu dgn ko kena halau?? Aku nampak ko yg tak move on. Dgn konfiden ko tak takut bagai.. aku rasa nak gelak wehh..klu ya pun kau nak marah..jgn luah kat IG. Itu namanya kau meraih simpati masyarakat. Sori aku tak minat ND. Tp aku tgk FS yg byk myalak dkt IG.
    #fssuarakartun #fstakmoveon #fsjelesdgnburunghantu

    25

    0
  45. Menyampah aku says:

    Macam budak-budak lah. Sindir menyindir kat social media, nak halau-halau orang dari event. Dua-dua pun sama je, dua-dua konon suci sangat.. mangsa keadaan bagai. Please grow up and be mature lah wei. Ni tak, ada masalah je canang satu malaysia kat social media. Ada masalah je main saman. Dua-dua pun coward sebenarnya tak berani nak handle apa apa msalah depan depan. Pfft “classy” lah sangat.

    0

    0
  46. Aku yg tak matang says:

    Fs ni mesti dh mentai psal dia cerai dgn jjai abis tu mak mertua lagi ambil perhatian dari kat nd,tuh y cari supporter kat fans2 dia,tu y geram betul kat nd,tpi nd tak ambil pot sblum pun cuma ini dah tahap mngejik fizikl n family.aku rasa y salah org skeliling dia tapi dlm mind c fs ni nak kenakan nd.org smakin tua buat2 lh fikiran terbuka ni tak tau lh jenis apa sikit2 buat cerita sna sini

    8

    0
  47. Mia says:

    Kesiannya mereka berdua yer..
    Tapi saya harap kalaulah fs nie buat pc bila dia balik bcuti nanti, wartawan tolonglah tanya kenapa fs nie suka nak kaitkan post tu dengan masa lalu org tu kalau diri sendiri dah move on..
    1 lagi fs selalu cakap pasal disiplin , tapi kenapa disiplin diri di social media tak jaga? Kita ada adap ok..Tak perlu hina orang walaupun berdendam.
    Kalau sangat profesional , fs patut selidik dulu dengan semua pihak termasuk pihak yg ‘halau’, kumpul bukti yang nora yg halau atau bukti nora arahkan pihak pengurusan halau.
    Ini tidak, hina org akal pendek.. i rasa fs lagi akal pendek dengan tindakan dia.
    Memanglah sakit hati kena mcm tu , tapi kalau mlm tu fs jumpa terus dgn pihak pengurusan, fs mesti tahu cerita sebenar masa tu Sama ada pihak pengurusan pandai2 buat andaian ker atau memang nora bg arahan.. mana kita tau kan… jangan tunjuk berani di soc med saja.. kat luar pun kena berani…

    3

    0
  48. cembong says:

    tapi kan mak tiri nedim macam back up fs, dia ada up status kat ig sokong fs..dulu pun mak tiri nedim ni ada up satu status cakap pasal nedim cam tak hormat dia..dorg kawen pun mak tiri & bapak nedim sendiri tak dtg..mcm sesuatu sgt nora dgn nedim nih…

    0

    4
    • Anonymous says:

      Mak tiri & fs satu geng, geng perampas sbb tu boleh geng ?

      11

      0
      • Anonymous says:

        Hahaha betul betul betul…kalau dh mak tirilah mananya..benda baik pun dianaktirikan..
        Mungkin nadem tk suka dia bersebab..merampas bapak dia yg kaya dari mak kandung dia..tu pasal nadem tk berkenan..
        Tapi ingat entah2 mak tiri dia yg over2 benci nadem.

        0

        0
  49. Ishh ishh pjg dah brapa ep ni says:

    Mak tiri takut hartanya lari kat lain kot c tau2 org ats ni hahaha

    1

    1
  50. che tat says:

    Mamasandah tk mengoyan kaa anak dia kna halauuu..

    0

    0
  51. Haha says:

    Petikan dari video FBLive MUA sajat: “…sekarang ni, Nora nak tarik diri dari fashion show sebab dia tau Fasha Sandha datang…so diaorang taknak Fasha datang la…”
    Punca masalah: Nora Danish.
    Enough said.

    3

    6
    • Anonymous says:

      penganjur yg buat cerita… fblive sajat tuh call dr penganjur paham x… bukan suara arahan nora.. penganjur dah mengaku pun salah pihak dorang.. doa la tuk diri sendiri jgn ade org buat fitnah guna name ko, bru tau camne rase kene fitnah tuduh ko punca.. nk sgt merasa keluarga ko skali kene maki kan gara2 mulut org lain..

      6

      0
      • Haha says:

        Eh kau apehal emo sgt? Aku cakap punca je. Jakel dah berapa lama kat negara ni? Kau ingat diaorang tak ada intergrity? Sesuka hati nak membuat cerita? Aku cakap punca je. Kalau Nora Danish tak mula, Jakel tau ke Nora tak selesa? Kau ingat Jakel boleh tetiba menggelabah nak reka cerita? Tak pasal2 je. Staff dia busy la hari tu tak kuasa nak fikir nak menjoyah. Mungkin la ada exaggeration tapi puncanya apa? Aku cakap punca je. Kau ni demorian crew ke dmeroyan crew fanatik Nora Danish? Kau lelebih. Nora Danish kawen sikit pun tak jemput kau. Ek eleh.

        1

        1
    • Anonymous says:

      Hahaha betul betul betul…kalau dh mak tirilah mananya..benda baik pun dianaktirikan..
      Mungkin nadem tk suka dia bersebab..merampas bapak dia yg kaya dari mak kandung dia..tu pasal nadem tk berkenan..
      Tapi ingat entah2 mak tiri dia yg over2 benci nadem.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Haha..tapi tak halau kan?????

      0

      0
  52. kak mah kebabom says:

    Kes ni senang je..penganjur cap ayam ni kena panggil nora dan fasha berjumpa eye2eye..face2face..dan explain apa yg sobonarnya berlaku pd mlm tersebut..haa..lepas tu bermaaf-maafan lah korang ye…

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Saman…..
    I sokong… coz benda tu menjatuhkan maruah & imej Nora…

    But hey….. please saman as well beekhan & nadiahkhan first because THEY OPENLY UPLOAD AT IG ACCUSING YOU ARE THE HOMEWRECKER….
    Why Nora Tak saman & buat press conference?
    Ini lagi menjatuhkan maruah Dia.. ye lah after she accused Fasha & in return she also the one kan…

    Well simple answer for that
    1) beekhan & nadiahkhan – VVIP family
    2) Fasha – rakyat biasa Yang boleh ditindas & dipijak sesuka hati

    2

    5
    • ChildishMother says:

      Tio pity with nd cause nak saman bukan main kecoh lagi tapi disebabkan fs tu bukan anak vip/vvip baru dia tak teragak-agak nak saman.loser!

      1

      1
    • Anonymous says:

      yaa but diaorang xde kutuk satu famili Nora and kaitkan pendek hidungkembang semua. agaknye u ni x kisah kut orang hina keluarga ye.

      3

      0
  54. Mona says:

    Tengah muda..mudah la nk melenting bagai…x pe fasya…kena kurangkn statement yg emosi…u cantik n kuat semangat…teruskan support family…jgn ambil pot lagi isu2 jejai,family n ex wife…buat u down…Allah ada kenapa nk ngadu pd public everything…i x benci or suka nora…dia cantik tapi life style sblum kawin dgn nedim quite over n show off…..

    0

    3
    • sadoriah says:

      fs pon 2×5 ..x ingat dulu kes jejai,slamber holiday ngan jejai kat thailand waktu nora masih isteri jejai n tgh ngandong…x ingat dulu kes fs berbikini kat bali??..xingat dulu baju separoh bogel kaler merah yg fasha pakai ke majlis satu majalah tu??x ingat dulu bp kali fs ni jd org ke3 dlm hubungan??x ingat dulu si fs sibuk mencanang jejai dtg melawat set naik helikopter??maybe skrg imej dia nampak BAIK di ig dia,,tp bkn di ig org lain…bp kali si sajat tu terpost gbr bkn ibu mithali fs ni..plisss sape yg bermuka2

      5

      1
  55. Mak Becok says:

    Fasha yg. jelita, pedulikan si pasangan porno jijik penyamaq tu yg. menghina istiadat adat nikah pusaka nenek moyang Islam/Melayu berzaman kita dgn. bercium mulut & berpakaian lucah keparat!

    Tak dak siapa nak percaya lagi temberang jijik depa ni terutamanya si betina-ejen Zionis tu – mcm. si penyamaq bapa jantan tu yg. asyik berpegangan tangan & berpelukan mcm. si Homo dgn. si puaka Zionis tonggeng eng homo DAPig amat jilaka tu! Bila si Kitol ni nak berambos dr. Umn*?!!!

    0

    6
    • Xila says:

      Bis2 ko ingat si fs ni suci?bp byk laki vip slain jejai dia da penah romen lu pikirlah sndiri!bila kene tgal tau plak cuba buat drama bunuh diri..btw aku xdelah kata nora tu murni,tp kalo nak kutuk,kutuk nora je sdhlah..bknnya melibatkan family n fizikal org!tringat aku komen2 fs kutuk arwah bapak nora kt ig ex-mil dorg…dasar darah keling

      7

      0
  56. Terataibiruditasikmadu says:

    Ginilah orang Melayu suka sangat tengok orang bercakaran, kesian orang lain dah naik ke bulan , orang Melayu kat board ni pula asyik naik angin …naik lemak..naik bodoh.. Cis!

    1

    0
  57. Alahhaiii says:

    Kalau dah kaitkan keluarga memang padanlah kena saman….aq xnak tau siapa betul siapa salah..tapi yang pasti fs dah tunjukkan jalan untuk nd saman fs..#cerdikckitartisoiiii

    3

    0
  58. jep says:

    Jejai senyum je sebab dia dah main kelentit depa 2 orang ni.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Saya memang tak minat dua2 tapi nak juga Komen sikit ND dgn FS jauh bezanya saya lihat FS tak bersikap professional langsung. Tak perlu la memburuk sesiapa dilaman IG walaupun tak suka ,ini jauh beza dari sifat kewanitaan dan keibuan mana sifat bersabar, jgn memburukan org. dulu saya lihat FS & ND memang baik kenapa tak kekalkan kenapa perlu bermusuhan ajal maut jodoh semua ditentukan Allah .ini bukan saya menyokong ND ye

    3

    0
  60. Anonymous says:

    Senang ja ayat kau tu tak dapat jemputan…..why nak meroyan

    2

    0
  61. Anonymous says:

    Baru tgk komen jakel d berita awani,,,,, fasha pls komen….

    6

    0
  62. Ex CBN says:

    Terserlah kebodohan kau nie Fasha.. Nampak sangat kau nie terang terangan sakit hati, dengki, hasad, lebih2 lagie CEMBURU yang membuak2 towards Nora. Tapi sekian mahkluk kat dunia nie, terutamer org2 Malaysia kita (yg sedang mengikuti cerita sensasi kau nie), sudah pasti mereka tau ttg kesahihan drama kau nie. Expression luahan dan penulisan kau pon, sudah menggambarkan diri kau sebenarnya. Apa yg kau depressed sangat? Apa yg kau desperate sangat? Cubalah berfikiran matang sikit.. Umur makin meningkat. Sudah mempunyai 2 org anak. Bukan budak2 lagi.. Jadikan diri tuh contoh yang baik terhadap anak2 sebelom semuanya terlambat. Kau xder perasaan malu ker sebelom membuat tindakan yang boleh menjatuhkan maruah kau dan keluarga kau sendiri? Ya! Kau ramai kawan, kau ader saksi semase kejadian.. Tapi kau kene ingat! Sejauh mana kesetiaan kawan2 disekeliling kau akan support kau jika sekiranya kebenaran terbukti dipihak manusia yg kau sudah jatuhkan maruahnya? Sudah2lah tuh, Berbaik2lah sesamer insan, buangkan perasaan2 negatif yg ader dlm diri kau tuh terhadap manusia yg kau benci … Jangan tunjukkan sangat “jiwa kacau” kau tuh. Apa yang kau buat sekalipon, ia xkan jadi “kudis” pada Nora. Sebab dia sendiri ckp kau nie “NOTHING to her”

    5

    0
  63. Haihhh.. says:

    Dua2 sewel..

    0

    0
  64. Haihhh.. says:

    Yg menyokong kedua2 ni lagi la sewel…kalu korang susah dia tolong tak. Bengong nk sokong st retis..dia pn tak kenal uols..haihhh…

    0

    0
  65. Now U See says:

    Harap muka jer cantik… Tapi perangai “nauzubillah”.. Buangkan perasaan hasad, dengki dan cemburu yg terlampau tuh Fasha! Kau buat aper pon kat Nora, xkan jadi “kudis” kat dia & family.. Tunjukkan contoh yg terbaik dan baik2 belaka dihadapan anak2 sebelom terlambat. Jangan dipamerkan kebodohan yg terserlah itu. Tgk video kau mandikan anak2 kucing pon da nampak yg kau nie PSYCHO! Grow up and mature! Perempuan yg pernah mendirikan rumahtangga dan mempunyai anak perlu ada sikap kematangan, sabar, pandai menyesuaikan diri, berpengalaman dari segi kehidupan silam.. Bukan show off your stupidness, childish behaviour and LOW class attitude..

    6

    0
  66. che tat says:

    Baru tgk astro awani kt youtube…hmm…macam2 laa hangpa semua..elok bersemuka jaa semua pihak yg terlibat..

    2

    0
  67. Luge says:

    bagi saya sudah2 lah bermasam muka. masing2 sudah ada hala tuju kehidupan. grow up please. fs pun dah dapat balasan di dunia ni kan. Nora pun dah berbahagia sekarang kan. Malu je org pompuan gaduh pasal jantan muka ikan keli tu.moving forward and letting go

    1

    0
  68. pemerhati says:

    baik sgt ke FS ni sampai dok kutuk2 ND ni.tak payahla kite nak jd pengadil sangat dalam hal ni.

    1

    0
  69. fasha sandha murahan says:

    dah tulis berjela2 pasal ND.lepas tu kata tak sebut nama…wahai FS..allah tahu ko maksudkan sapa k..takpayah nak sorok2 sgt..kat akhirat nnt nak lari kat mana?betul ke bukan pasal org tu?

    lg satu..takpayah nak kata nd n nedim mcm2..they work really hard to get where they are now..they like to collaborate here n there. ND nye followers IG je ramai..duit jajan dia ngan paid review je dah banyak.jgn suka2 kata org guna duit family. belajar hormat org. ko tu yg dasar murahan. masa org tu sarat, ko yg gatal ade hubungan dengan laki dia. dr dulu suka jadi perosak hubungan org lain. belajar la jaga nama dan maruah tu FS. skg kan dah jadi ibu…jadi lah role model yg terbaik..takpayah nak bangga sgt besarkan anak ngan duit sendiri..nafkah tu keje laki..yg ko pg buat keje laki..dan benarkan diri ko tu digunakan tu buat hapa. ko tu yg kebudak2kan dan tak matang. meroyan lepas bercerai. stupid lady.

    0

    0
  70. you are cheap ..fasha says:

    Fasha sandha dasar perempuan murahan, perosak rumahtangga org.akan sentiasa dikenali mcm tu..walaupun dah cerai pon. tetap org igt as homewrecker. the reason why u nampak baik sbb wartawan jaga u.tu saja. dah la perosak byk hubungan org. tak malu jaja dipropose ngan helicopter..skg apa cite? Allah byr cash kat perosak umahtangga org. lepas ni jaga diri..jaga maruah..kalau tak hanya dpt org yg sama saja mcm kita sebagai pasangan.

    0

    0
  71. asha says:

    PERLU KE NAK GELAR MENGGELAR ORG? BURUNG HANTU LA.. PENDEK LA.. SAPE PUN YG SALAH TP BILE BACE 2-2 STATEMANT FS N ND, TERANG2 NAMPAK BAHASA KASAR FS.. 10THN LPS LAKI KENE CARAS.. MMG PATUT DIE MRH, TP XJUMPE STATEMENT DIE GELAR2 ORG AMBIK LAKI DIE.. SAPA SALAH SAPA BETUL, BAHASA MENCERMINKAN PERIBADI..

    0

    0

Leave a Comment

Optional