Written by AbangNara | January 20th, 2016

Setelah desas-desus keretakan rumah tangga antara Fasha Sandha dan Jejai bertebaran sejak kebelakangan ini, pelakon popular tersebut hari ini dilihat hadir ke Mahkamah Syariah Kuala Lumpur dipercayai untuk memfailkan permohonan cerai. Sebelum ini Fasha Sandha pernah membuat pengakuan yang dirinya sedang bersedih, namun tidak memberi sebarang kenyataan tentang status perkahwinannya.

fasha sandha

Fasha Sandha dan Jejai atau nama sebenarnya Rizal Ashram telah pun berkahwin pada tahun 2012 dan dikurniakan 2 orang cahaya mata. Sesungguhnya berita ini agak menyedihkan. Semoga Fasha dan Jejai dapat mencari kedamaian dan berbaik semula. Sama-sama kita doakan. Sumber RotiKaya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Fasha Sandha Failkan Permohonan Cerai

  1. Mak zem says:

    Mak zem nak cakap si jejai ni memang masalah ! Kesian pasha sendat ngan tong dah jadi mangsa jejai ni. Sabar ye sayangg

    0

    0
    • Makcik yah says:

      Mmg jejai ni problem lah.. Tgk la kalau kejar duit tak ke mana. Bukan aku nak ckp. Jejai wlaupun duit bekepok, muka pecah rumah, tapi kalau jenis jantan yg nak buat hal dia ttp akan buat hal.
      Lelaki bila dah ada duit kan..
      Tapi lain la mcm shah rukh khan tu, duit byk pun tapi mmg jenis setia pada bini dia sja.. (Cth je k).
      Aku tgk ramona zamzam kawin org palestin tu elok je. Nampak sgt dia punya bahagia nak banding kan org yg kaya gila. Berkat pula kawin org palestin, wlaupun laki dia tak kaya, dia duit byk gak so ok je lah..
      Anyway sabar la fasha..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kesian..
        jejai neh tak reti handle ke..klu dh 2kali nak cerai..nmpk sgt something wrong ngn jejai..
        bila mertua campur tgn ne lah padahnye

        0

        0
        • FashaSendat says:

          How Fasha, sakit tak bila orang kacau rumahtangga awak? Next time nak cari orang kaya, make sure bukan suami orang, ok… Good luck in your search for your next rich Husband.

          0

          0
        • Datin Blueblack says:

          Datin2 semua, siap Sedia. Jaga Datuk2 gatal ye. Perampas Dah Terlepas!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          move on lah musibat.. dah 2016 pon hati busuk macam loji pembetung

          0

          0
      • ahkak tak heran says:

        kasihan…cuba kita tanya bik mama apa rahsia rumahtangga kekal??

        0

        0
    • Yasss! says:

      BALASAN

      0

      0
      • Anonymous says:

        balasan hotak kau. si nora ni yg rampas jejai dulu. tak paham storyboard jgn main blasah jer!

        0

        0
        • Yasss! says:

          Fasha yg tinggalkan jejai sbb kejar Qabil Ambak. Bila kena publicly dumped dgn Qabil terus Fasha goda jejai balik. Tak percaya, try google Qabil Ambak. Bukti Ada kat archive Nara

          0

          0
        • Truthhurt says:

          Klu nora rampas pun at least masa tu fasha tak dlm perkahwinan dgn laki ni.dahla mengandung kot. Masa tu hilang terus minat ak kt si fasha ni.
          Kesian gila ak kt nora. Masa tu la.

          0

          0
        • sara says:

          bila pulak nora rampas… Fasha ngan jejai dah bertahun putus ngan jejai… Baru la jejai kenal ngan nora… Masa tu sifasha ni dah brape kali tukar bf… Diorang jumpa balik lepas nora dah kawin ngan jejai… Masa tu fasha frust menonggeng sbb direject oleh si qabil…. Sekian…

          0

          0
        • tutti fruity says:

          suami tu hubungan yg sah…. boyfriend tu ada apa ? mana lebih teruk…. rampas laki orang ker….rampas boyfriend org yg tak ada hubungan yang sah tu ?????

          0

          0
      • Pekerja Gomen says:

        Aku masih boleh baca lagi komen2 org ttg Pasha dulu…
        Tu bekas ekuesterian negara Qabil Ambak dulu dah bgtau siapa Fasha ni… mcm mana gaya hidup dia sbnr… kenapa dia tanak kahwin ngan Fasha..

        Tgk balik post2 Fasha isap rokok, berbikini, menipu dengan bagi statement palsu pasal isu kahwin dia dgn Qabil Ambak dan Jejai… sebijik mcm Syatilla Melvin…

        Skang aku percaya…. Betul… mmg melayu mudah lupa..

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh..orgkan boleh berubah jadi baek.
          yg tak berunah2 tu ha nora tu..
          lagi teruk clubbing mabuk2 nmpk spenda..
          buat party haram sampai kena serbu polis masuk 999

          0

          0
        • anon says:

          Anon 4.18.pm …ko tak tau ke si pasha ni pun sama kaki clubbing & mabuk sampai merangkak2, dah berapa org terserempak dgn dia tengah mabuk. Peminat setia si pasha mmg akan sokong dia abis2 & kutuk nora abis2. Mmg manusia blh berubah, tapi jarang lah. Si pasha ni mmh perampas pun. Bukan ke dulu mak dia sebok wat kecoh psl si pasha dgn tmj dulu. Huuuh….pasha dgn mak dia berangan habis, ingt jadi permaisuri johor. So bila tak jadi dgn tmj & qabil, baru si pasha ni terhegeh2 gih cari balek jejai yg masa tu dah kawin dgn nora, konon2 ex bf dia. Minah gatal ni ade brape ex bf pun tak tau, dah lah kaki merokok & kaki mabuk…. Serves her right, skrg dia merasa lah ape yg nora rase dulu. , keadaan nora lagi teruk sb masa tu tengah mengandung.

          0

          0
        • Anonymous says:

          woi babun..at least fasha tu berubah lagi baek after kwen..nora??
          well masa masih jdi bini jejai pn mabuk2, clubbing..dah cerai lagi la menggeletis.
          clubbing sampai tersingkap nmpk spenda..berubah mendenye?
          jgn tak tau diakan dok serumah dgn nedim. lagi teruk nora tu..dah tu batu api..
          so talam dua muka.

          0

          0
    • POTC says:

      Tak phm nape fasha n nora nak sgt ngan jejai ni. Muka contracter bina rumah sbijik padahal fasha n nora 2-2 cantik. Dah la tu buat hal plak.
      Tgk lana nodin n ramona zamzam carik laki foreigner, dah la hensem pstu tak buat hal cam jantan melayu kamon la fasha you can get better than this..

      0

      0
      • Makjujat says:

        Dorang bukan nak jejai pun, nak duit dia ajer.

        0

        0
      • iniikin says:

        si nora ni pilihan mak jejai.my husband org bt gajah, masa nora kawen ngan jejai dpt jemputan attend. so, dia tau story, sbb kecoh kat kpg dia. jejai frust ngan fasha so dia kawen la ngan nora. bila si fasha break ngan qabil, si jejai ni dok try dptkan balik fasha. mmg kira fasha rampas la sbb nora ni mmg ksyangan puan seri noora tu. smpai skrang pon masih mcm family, bkn sbb cucu je pon. sbb tu jgk masa jejai kawen ngan fasha mak dia x restu.

        0

        0
    • AbangSado says:

      Ni abang nak nasihat sikit pada adik2 semua… Jangan sesekali kutuk mak mertua. Gaduh2 kutuk suami, suami boleh maafkan. Kutuk mak suami, cerai lah akhirnya…

      0

      0
      • Melor says:

        Bro kalau dah mak mertua perangai tak semenggah terpaksa la cerita kat suami. Ingat orang tua semua baik2 ke.
        #general

        0

        0
    • Anonymous says:

      patut la tetibe je si nd & nedim upload caption suwit pasal nd ke new york. alah..taktik lama..nak lari la tu takut org tuduh nd jd punca fasha jejai cerai kan…nanti bila repoter tanya..’ sy tak tau ape2 & xde kena mengena dlm hal nie sbb sy kat New york!’ .pls la!

      0

      0
      • TTM fake says:

        dh mmg itu jer kejenya si nora
        fasha x kuar sepatah kata pon dulu..tetiba nora panas bontot pasang lawyer..
        ratip jd mangsa keadaan…

        0

        0
    • Miss says:

      Pengajaran lain kali jgn biadap dgn mak mertua, syurga suami di bawah tapak kaki mak mertua ko, tunjuk samseng mmg kena cerai la.. mamasandha mesti happy bole soh Pasha claim harta sepencarian berjuta ringgit dari Jejai

      0

      0
  2. Emak hang Semah says:

    Cari yg berimam

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ahhahha..tu je mampu ckp….

    0

    0
  4. Anonymous says:

    maybe its for her best. be strong fasha. move on.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Karma is a bitch, bitch

    0

    0
    • Anonymous says:

      amboi! sedap je mem’bitch’kan org kan. mesti awak pon set b* jgk kan…btw, u ni nora/azalea/ rajafarah etc???hik!hik!hik!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ape dia tulis..tu dah laen mkne..bodooo..nk tulis bi tapi xreti

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Jgn sesekali percaya kepada lelaki yg sanggup tinggalkan bini utk perempuan lain….

    0

    0
  7. Shafawati Md Zainul says:

    Karma is a bitch, bitch!

    0

    0
    • Anonymous says:

      karma hatuk kau , beriye membitchkan org . esok lusa jd kt diri sndiri bertimpa timpa padaaaannn mukaaa kau , aminnnnn

      0

      0
    • Anonymous says:

      sedih ko ni…
      dah la guna nama orgkan?
      dalam islam x diajar pasal karma!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul DLM Islam XDA istilah karma. Penganut Hindu je percaya karma. Islam hanya ada kifarah. Siapala kita nk menjatuhkan hukum. Allah yg layak menghakimi.

        0

        0
  8. poyos la says:

    korg ni komen sume psl rupa..nmpk beno korg ni pndg rupa bukn hati..meh nk tgk laki korg bni korg cun sgt..enth2 lg burok rupe..dah jodoh dorg jumpe jejai so kawen la da takdir dorg bcerai dgn jejai so nk wt mcmner lg..klu yg stok muke ensem xde plk ak tgk korg nk komen mcm korg mngate rupa paras jejai..igt sikit korg hina rupa jejai mcm korg hina ciptaan tuhan..xsemestinye rupa cantik mcm pasha perangai 100% cantek ok..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    asyik2 bagi perbandingan dgn ramona zam zam ala kazam tu kwin dgn mamat palestin tu. woi depa baru kwin setahun jagung ja la. apa yg istimewa nya.. ramai lagi nk buat contoh. kbai

    0

    0
    • JB says:

      Dah mmg follow ig dia.. Mmg nmpak happy.. Bukan nak mengagungkan dieorg tapi dierg nye happiness tu tak nmpak fake. I slh sorg yg mmg suka sgt2 tgk dierg.. So i pun stuju juga bila org ckp dierg sweet. Lagi satu, ramona tak over expose laki dia. Bukan everyday post gmba laki dia kat ig, kdg2 ada kdg2 takde. Thats y org suke

      0

      0
    • Good news says:

      Sbb mmg rmai yg pena jmpa ngn ramona kat luar. Sgt tak blagak diva n sgt2 la friendly. Dia lyn org yg baru kenal cam dah 10 thn knal. Mana la org tak suke dia..
      And die type2 artis yg x gile glamer n sgt humble, buat hal die je..

      0

      0
    • miss lollipop says:

      aah, miss pun pelik, tiap kali pasangan bercerai, mesti ada je yg nak kaitkan dgn ramona zam2 kata betapa bahagianya dia.. serius, lama2 meluat la plak jgn la compare org yg baru kawin setahun dgn kawin 5 tahun ke atas.. aduyaii, boleh tak cari pasangan lain, faizal hussin dgn suhaila ke, syed sobri dgn azie ke, vanida dgn rasidi ke.. apa daaaa, bag cth ramona yg baru kawin setahun jagung , nak baca pun geli…

      0

      0
      • lalaira says:

        ai syak org yg comment pasal ramona ni org yg sama je. asik2 ramona, ramono here ramona there. dr org suka terus meluat pulak.

        0

        0
        • Neutral je says:

          Ler. Org benci pun salah org suka pun salah. Loving is better than hating kan. Tu pun nak jadi issue ke.
          Korg dok sambung komen kat sini pun bukannya dia baca! Ramona gila tu dgn dunia dia je, ingat dia pedulik sape suka sape benci dia? Kah kah kah.
          Ambik positif sudehhhh

          0

          0
  10. BBC says:

    jejai oh jejai….jgn sesekali tinggalkan bini untuk betina lain

    0

    0
  11. Anonymous says:

    FS couple jejai.
    ND cantas FS & kawen jejai.
    Jejai cerai no tgh peggy. Naik heli cari FS.
    FS kawen jejai.
    ND cantas balik . jejai FS cerai.
    ND kawen Jejai BALIK! Jejai jilat ludah balik.
    Wedding ND Jejai dipsonsor berjuta2…kalah anak dara & teruna.
    wow! skandal abad ini

    0

    0
  12. Anonymous says:

    dah cerailah beb.. dah kuar kat utusan online.. bertebaranlah anak2 & bekas isteri jejai.. kesian..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Klau setakat tu je jodoh dia org nk wat cam ne? fasha ni pas kawin pn jarang dengo cite kontrovesi dia..mcm dh berubah skt..tpi x thu le sok klau dh jdi janda..dlm hal ni x leh salahkn sape2 sb kita x thu ujung pangkal..klau setakat jejai tu…hemmmm…indon petik buah kat kg aku lgi ensem..dia org ni nk jejai pn sb kayo..cuba klau jejai x de wit..x de maknanya si fasha ni nk…

    0

    0
  14. jedtakjadi says:

    semalam nmpak jejai n peguam dia kt mahkamah. hari ni fasha gi mahkamah.. hang rasa sapa yg nk cerai?? masalah jejai ni.

    0

    0
  15. Jazrul says:

    xyh la rajin sngt buat kesimpulan sendiri..untung rugi diri sendiri pun xtau lagi..kang susah nak crik kt pdg masyhar

    0

    0
  16. kakikucinghitam says:

    kesian FS. even dulu die bukan2 tapi lepas kahwin dea betul2 dedicate life dia utk keluarga dia. b strong girl!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Datin2 jaga LAKI masing2 Janda mata duitan dan perampas,perosak rumahtangga dah bebas dan sedang mencari2 tu jaga2.

    0

    0
  18. loyalmalaysian says:

    2 x 5 = 10

    0

    0
  19. kelip kelipan says:

    fasha ngan jejai dah lama putus … Baru jejai jumpa nora n kawin… Xde isu cantas pakwe org disitu… Masa nd n jejai kawin… Fasha dah bertahun xjumpa n putus ngan jejai….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Betul ke sebab jejai ni suka adik fasha pulak?

    0

    0
  21. Mrs Khan says:

    Ohwww Ak kawin ngan foreigner from south asia,alhamdullilah dia mmg setia,pandai cari duit and x buat hidup ak susah,wpom keluarga dia org susah,dah 2 kali melawat negara dia…..family dia sgt baik… Thank You Allah

    0

    0
  22. Anonymous says:

    fine pembalasan allah tu pasti…rasa la macam mane sakit bercerai.

    0

    0
  23. akutetapaku says:

    ni semua soal attitude ..

    Jejai perlu munasabah dan fikir secara mendalam..ape yg silap pada diri dia yg dia tak nampak tapi org nampak.Dua kali perceraian( kalu bercerai dgn fasha, kire 2nd lah kan ) , mesti ada something wrong dgn awak..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Dah terang lagi bersuluh ni balasan terhadap perampas.. Rampas laki orang saat org tu pregnant anak sulung. Terhoyong hayang membawa perut yg memboyot ke hulu ke hilir tanpa suami di sisi… Mertua pun tak restu dan tak suka kat ko… Tapi sbb nk jaga airmuka byk pihak, senyum dlm keterpaksaan je la org tua tu… Sekarang rasakan la… Nasib ko ni dah beranak… Kalau tak mmg rasa apa yg ND rasa.. Kesian nora.

    0

    0
  25. sotong hitam says:

    abizlah, pakai nampak suara die kepit semula lah !!

    0

    0
  26. izzy says:

    W/pun dulu myampah gila ngan fasha sbb buat kt nd, dan rasa nak padankan muka dia kalau this kind of thing happen to her … tp tu dulu la.. skarang, kesian pulak.. takpelah fasha mmg jejai tu x berguna, kau carilah lelaki yg lg bagus..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Sebelum ni kemain lagi tunjuk konon bahagia dlm social media… Hampeh… Drama betol. PEMBALASAN.. Well, what goes around comes around ek pasha.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    wah fasha minta cerai…….. jejai tiada power……… kecut je ikut perintah fasha

    0

    0
  29. peace says:

    i kwn perempuan baik jejai. and betul la. jejai yg salah x reti handle rumahtangga dia. thats why fasha bercerai dgn jejai.

    0

    0
  30. shaz says:

    sebab dah x ok dgan keluarga sblah jejai. jalan terbaik pisah. demi kepentingan dan kepuasan mak. korban kan jer kebahagian. sabar dan tabah. apapun ” isteri hak suami. suami hak mak nya”. be strong.

    0

    0