Written by AbangNara | May 4th, 2012

Ingatkan selepas sah menjadi isteri kepada Jejai, tidak akan ada lagi kontroversi yang melanda pelakon popular, Fasha Sandha. Nampaknya Abang Nara tersilap apabila banyak suara yang mendakwa perkahwinan mereka tidak mendapat restu daripada keluarga Jejai.

fasha sandha

Apabila ditanya mengenai dakwaan ini, Fasha berkata:-

Maaf saya tidak mahu mengulas mengenai perkara itu

Apa pun Fasha sekarang sudah bergelar isteri kepada Jejai dan kelihatan sangat bahagia. Abang Nara sendiri terharu melihat status-status update yang telah dilakukan oleh Fasha di Facebook We Love Fasha Sandha. Nampak sangat yang dia sedang bahagia di samping suami tercinta.

fasha

Sama-sama kita doakan agar rumah tangga yang dibina oleh Fasha dan Jejai kekal sehingga ke akhir hayat. Amin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

264 responses to Fasha Sandha Enggan Komen Perkahwinan Tidak Dapat Restu

  1. aaaa says:

    dah tau dah…. ;p

    0

    0
    • ngomel says:

      cuba dapat restu… mesti komen panjang berjela2… ok lah fasha… semoga bahagia.

      0

      0
      • vivian says:

        klau org baru kawin or baru tunang mesti nak kena guna perkataan Encik suami la, encik tunang la….. habis semua benda buat dgn “encik suami” and “en tunang” nak kena share… alahai…
        buat biasa sudah…..
        takpe la.fasha dlm tempoh mood jakun baru dpt suami…

        0

        0
      • Anonymous says:

        vivian dh bersuami? mesti belum kan??

        0

        0
      • vivian dah jadi janda dan berposing dalam majalah GLAM? pasti sudah kan? jangan lupa pergi umrah lepas ni dengan beg branded.

        0

        0
      • vivian says:

        I dh brsuami pun..tp takde la nak mcm org skrg ni.. nk ber encik2 suami… pelik bila tgk org skrg ni rmai yg suka ber encik2 suami bila update status,, :)

        puan isteri agak jrg di dgr :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        vivian mesti dh bersuami 5thn ke atas, sbb tu rs hambar je perhubungan suami isteri, dh xde rs excited kan kan? bahaya tu vivian..kene start belajar rs teruja blk ye, and stop nak kondem org yg baru kawen itu ini, like ur marriage is a perfect one. let them be nak pggl encik suami ke, encik abg ke, whatsoever, its their marriage let them be.. stop jd judgemental pls.

        0

        0
      • Anonymous says:

        btw ramai je kat fb tu yg sebut isteri die puan isteri, suami u je yg x buat kot..

        0

        0
      • vivian says:

        takde la hmbar..alhamdulillah bahagia lagi la walaupun tak ber encik suami hehehe… segan nak tunjuk excited tak bertempat dpn public or dpn friendlist..hikhikhik.. maybe i ni judgemental skit but i rasa rmai lg org yg sependapat dgn i.. tp fasha ni di maafkan la kot sbb dia public figure rmai yg nak tahu pasal dia.. tp klau stakat org biasa2 ni rasa mcm tak brp manis sll sgt nak ber encik2 suami ni…heheh tp depends on you la anonymous..maybe ur frenz tak rasa annoying tgk u sll ber encik suami.. :)

        0

        0
      • nak cakap nye hubungan suami isteri dia tu alhamdulillah. nenek orang yg stay dengan datuk orang sampai ke akhir hayat pun takde canang satu dunia macam kamu vivian oi. biar la orang tu nak berencik. freedom of choice.

        0

        0
      • perawan muda says:

        sy setuju dgn vivian, sy pun br bertunang tpi xde pun panggil encik tunang.mcm gedik je bunyi..lg satu bkn sy sorg je yg pernah bertunang.ramai lagi yg dah melalui fasa yg sama.

        0

        0
      • joyah kepoh says:

        alamak…kak joy terlepas keretaapi la plak…adik2…apsal korang pong pang pong pang ni?

        0

        0
      • tak boleh tngok org lain lebih, dia je yang hebat says:

        vivian ni antara org yg tak bleh tngok org lain happy. Diorg panggil encik suami ke encik hubby ke…ade ke diorg kaco life ko? kalo diorg update status pun kt wall mereka…so knape ko yg mesti emo? tak suker hide jerlaa news feed, abis citer. Lain laa kalo diorg share dekat wall ko…post dekat wall ko…atau tagged ko..itu logik laa jugak nak emo sbb ganggu ketenteraman ko. Lagi satu nak pesan, kalo ko tak buat…janganlaa expect org lain nak kene ikut kemahuan ko jer. ko tak minat tapi org lain berminat tak bermakna ko boleh sakitkan hati dengan kritik minat org lain. Kalo sesuatu yg ko minat tapi org lain kritik dan down kan minat tu,…ape perasaan ko??? dan life ko dgn husband ko lain dengan life org lain(pernah tak ko terfikir mana tau…katalah husband ko plak punyer fikiran “kenapa laa org lain aku tngok bini masing2 panggil husband diorg encik suami, bini aku tak buat pun mcm tu kat aku..). apelaaa punyer busuk hati sangat…. Jangan laa rasa perkahwinan sndiri tu dh cukup sempurna smpai nak condemn org lain…

        0

        0
      • Anonymous says:

        i pun xpernah berencik2 suami ke isteri, tp kwn2 i ramai je ckp camtu kat fb, i x rs annoying pun sbb buat ape nak annoying kat org yg x kacau kita, nnt hati kita jadi kotor, cuba u relaks2, tenang2, jgn buruk sangka kat org, mesti u xkan rs annoying bila org mcm tu.. kenapa x manis? diorg kan suami isteri, lain la klu couple bdk2 form3 sibuk ber papa-mama, tu ye annoying plus geli.. kita ni x baik dengki or jaki dgn kebahagiaan org lain, apa kata kita jaga rumahtangga kita je, jgn asik nak kondem org x tentu tempat, mungkin hati kita lebih tenang..

        0

        0
      • miss amanda says:

        huhuhu.. mcm2.. hope bahagia la hendaknye..insyaallah :) pape pn kena sabar dgn org tua ok.. dan hormat mereka dan syg mcm ibu bapa kita ^^

        psl up status tu biasa je la kot.. sume org pn kadang update camtu.. ok la tu update status hal2 baik je.. jgn update status hal2 tak baik gaduh ke, mrh ke.. itu lg ntah pape.. :p

        0

        0
      • joyah kepoh says:

        Oooo..baru akak phm..alah,biar la dia nk berencik2 pun…suami dia..Lgpun FS ni kan baru kawen..Semua nampak manis lg..suami Kentut pun rs mcm comel lg…korang yg dh kwen tu…cuba igt blk masa baru kawen mcm mana?ada yg baru kwen tp dah pggl MAma Papa,Mumy Dady,Baby boy ..Baby gurl..nanti dah lama kwen??hahahaha..sndiri pk yer.doakan je kebahagian dorang..jgn la nk tunjuk sgt perangai buruk tu.klu xsuka pun..jgn tunjuk smpi nmpk bengong sgt.hahahah..sape mkn cili dialah yg rs pedas ye ;)

        0

        0
      • AKU SIAP KEKANDA ADINDA MARI NYAWA LAGI TAKDE LA ANNOYING AS FAK MACAM KORANG YG KONDEM ENCIK SUAMI BAGAI NI.

        0

        0
      • miss amanda says:

        btl tu joyah hehe.. aku setuju.. pe salahnye berencik suami bagai..kan perkataan yg baik je.. baru2 kan sume indah..bgs la dia upkan suami nye..sebaik2 nye hehe..jgn gdh kata mcm2 kt fb sudah..x elok ok..:)

        0

        0
      • nana says:

        taknak cakap panjang lebar just nak cakap what goes around comes around. tak mustahil apa yang dia buat dekat ND akan kena balik dekat diri dia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        joyah, tipu la ko ni awal2 kawen kentut suami comel?, awal2 kawen mana main kentut depan2, pegi toilet ok gi kentut sbb malu, dh 3thn kawen, amik ko dlm selimut kentut bunyi nuklear bom siap bau, ape de hall!!! ahahah

        nana, yg buat kat nd tu jejai, bukan fasha..

        0

        0
      • joyah kepoh says:

        nana..alahai dik…kau mmg peminat ND ker?cian kau..kok ye pun nk minat sgt..jgn la smpi mendoakan yg xelok aje kat FS. dh tertulis jodoh dia dgn si jejai tu…xkan la kita manusia ni..nk menghalang apa yg dh tertulis???

        0

        0
      • miss amanda says:

        jgn nak anti sgt..hihi.. rileks sudah kann hehehe

        0

        0
      • hehehe says:

        biasa le….artis…

        0

        0
      • nana, kau jadilah malaikat pencabut nyawa kalau camtu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        vivian pdulila dia nk ber en. ke pe ke. ko sibuk sgt pesal? sbb zaman ko xde lg istilah en suami kn? so ko jeles kn? ko lg jakun sbb besarkn pkara 2..

        0

        0
      • Anonymous says:

        nana ko pcaya sgt dgn istilah omputih what’s go around comes around kn? ce ko bawak pcaya pd qada’ n qadar Allah plk. mst ht ko lebey redha!

        0

        0
      • rianda says:

        well said vivian! agree! kehidupan suami isteri tu rahsia bersama. tak payah nak update status 24h mcm anda sorang je yg ada suami pastu bercerai heboh sedunia. anyway, who cares pon kalau nak cerita ape pun pasa encik suami? hell like i care pasal encik suami! hahahah. well yes.. its annoying sbb mcm la aku kesah sgt pasal hal org lain laki bini, tapi kalau dah dok update je..tak ke menyemak? LoL

        0

        0
      • Reana Bapok Muslimah says:

        HARUS KE NAK IBADAT PUN NAK BG TAHU 1 DUNIA?

        0

        0
      • Anonymous says:

        rianda mesti xde kawan, mesti dibenci org sbb sikap yg suka dengki dgn org lain.. kesian rianda xde laki.. ade laki pun hidup x bahagia..

        yg si bapok plak dengki sbb diri seniri x beribadat.. pegi la semayang wahai bapok..

        0

        0
      • gugugaga says:

        anonymous pondan andartu..
        desperate nak cari En suami tp tak laku…hahahha…
        teringin nak jd En isteri ke….kuikuikui….

        sian ko takde org nak…
        jd meroyan tak dpt laki, sbb bulu penuh di kaki..

        0

        0
      • cheers says:

        bile dah kawen je ker baru nak ajak jemaah2 nie…islamic teros ayat die hah..

        0

        0
      • kesian vivian says:

        vivian dah pernah jadi jakun masa dpt suami dulu….sudah2laaa jgn sebok pulak bila org lain baru dpt laki… okkeyy viv !!! chillll

        0

        0
    • Anonymous says:

      sudah2 latu, diorg dh selamat bernikah, doa la yang terbaik utk diorg… mak ayah jgn ikut hati, fikir kebahagiaan anak2 tu kebahagian ibu bapa jugak..haihhhhh

      0

      0
    • Hadi says:

      Namanya pelakon, memang menjadi lakonan dia kalau pun dia cuma auta aja. Fan FS mesti terharu abis baca post ni..hehe. Moga-moga ini bukan lakonan semata-mata ya FS.

      0

      0
      • siti says:

        sejak bila plak ko ni buat part time jd tuhan…dgn mudah nak bagi markah kt org…
        belajar untuk menilai apa yg dia ckp bkn siapa yg berckp….

        0

        0
    • Jenab tonggek says:

      Mende dah sedia maklum dr sblm kawen ag….. Nk dok tnye2 fs ag watpe….. Hal sensitif 2 kan…. Yg nak idop nye jejai ngan fs….. Belah mertua pon udah2 ler….. Kite semua hina di sisi allah….. So jgn rasa diri 2 sgt mulia berbanding org len….. Klu ase fs 2 jijik, maka jejai pon sme jijik la sbb pilih fs sbgai teman hidup…..

      0

      0
    • aprilmayjune says:

      biar la dia nak ber’encik’ ke ‘tuan’ ke ‘abang’ ke ‘sayang’ ke ‘kekanda’ ke…
      da suami dia…kalau xde status gini lepas nikah, ada pulak mulut2 busuk hancing yang berbunyi ‘perkahwinan yg baru dibina hambar’…
      biarla dia dengan keterujaan dia…doa kan yg baik2 sudah…xperlu jadi judmental yea..

      0

      0
    • aya.love.ucop says:

      kesian plak ak tgk Anonymous ni asyk post komen2 bangang je kan dah mndapat dislike lebeyhh kah kah kah!

      0

      0
      • Anonymous says:

        dpt dislike pun kesian, aku lagi kesian sbb ko bodoh.. kesiannnnn….

        0

        0
      • Anonymous says:

        mana dtgnye la mangkuk nak join kepopularitian anon ni, saje je bangkitkan isu anon sbb nak org reply dia, pathetic weiiii… komen ko jauh lagi bangang..

        0

        0
    • ayooo says:

      nk komen tp takOot..t kena saman dengan incik suami fasha or fasha saikoo…huhuhu…pape pon what u giv u get backk…….xoxo

      0

      0
    • Hannah says:

      Mak mentua die Mmg confirm tak dtg mase Nikah, straight from the horses mouth

      0

      0
    • APEK TUA says:

      hai pak encik dan mak encik..makcik dan mokcik…kak cik dan abg cik…
      dah laaaa….berjela pnjg komen atas2 ni…dok pongpangpongpang dok komen sal encik suami puan isteri…rilex la wey….aku xkecewa sgt bkn org 1st komen tapi….
      aku bangga aku org last yg komen..haha

      0

      0
  2. bunga telur says:

    dah tau da…kecoh je

    0

    0
  3. goko says:

    no comment…1st ;D

    0

    0
  4. saya ok jer! says:

    ALAAA. itu pun nak jadi isu… sudah-sudah lah tu. orang tu dah selamat diijabkabulkan. dah bahagia. kalau tak dapat restu. majlis ini tak akan berlangsung. sudah-sudah lah kontroversi.. kita doa kan lah kebahagiaan mereka.. manusia pandai bercakap. ada kah mereka sendiri benar-benar bahagia dan hubungan direstu? renungkan lah :)

    0

    0
    • Lisa S says:

      Thank uuu for saying…I totally agree!! Lagi2 we are Muslim,pls doakan happiness Muslim brother & sister yang lain.Ameen

      0

      0
      • Anonymous says:

        korang dua orang ni doa’ utk Fasha n Jejai macam mana? Lepas solat fardhu ke…lepas buat solat hajat? Ke malam ni bangun qiyamullail, berdoa penuh pengharapan utk Fasha dan Jejai.

        ke saja cakap pasal bunyinya sedap?

        0

        0
      • naisah says:

        nak ber doa x kira masa mangkuk

        0

        0
  5. sengal... says:

    dh kawin pun dh kire ok…moga dia bahgia….

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Nampak mcm ada perkembangan positif lepas kahwin. Alhamdulillah….. bagus le gitu. Harap berterusan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yes, mudah-mudahan perkahwinan ini diberkati atas usaha sendiri untuk berubah!!teruskan Fasha and Jejai.sesiapapun boleh berubah kalau mahu.

        0

        0
      • Zaza says:

        Iya, positif bukan cuma dalam Facebook aja tau. Kena betul2 buat.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ok la die positif dr negatif je mcm ko zaza

        0

        0
      • Anonymous says:

        apasal korang asyik dislike aku ni? oklah aku mengaku aku provoks korang je…tapi tolonglah aku merayu jangan dislike aku, sebab aku sentiasa benar. Kalau dislike macam mana orang nak baca komen aku yg betul tu? Kalau baca komen dekat sini, banyak yg negatif dan poyo. At least aku usaha tulis komen yg tepat dan bernas serta berisi. So korang yg dislike aku banyak banyak tu, bole blah. Get a life.

        0

        0
  6. harapnya perubahan kepada yang lebih baik FS ni akan berkekalan dan semoga suaminya dapat membimbing FS dengan sempurna. semoga mereka bahagia n semoga dikurniakan anak2 yg comel2 serta baik2 belaka.

    0

    0
  7. selipar buruk says:

    perlu ke nak mention semua?bajet baik..amalan yg mulia adalah dilakukan dgn ikhlas tanpa perlu menunjuk2..

    0

    0
    • hai says:

      dia tak menunjuk2. tapi orang je selalu di salah erti kan. dia nak share bersama peminat dia. bukan HATERS dia… kalau awak baik. awk tak masuk blog ni.. biar dia lah nak share apa. kalau dia share dia shopping barang mahal2 korang meluat kata dia berlagak. bila dia share nak solat pun kata dia berlagak baik.. dia cuma nak mengingatkan kita solat je.. kalau tak suka jangan baca, kurang sikit dosa awak wahai selipar buruk :)

      0

      0
      • Kurus says:

        syurga itu milik semua orang

        maksudnya..bila org bawa kepada kebaikan
        kita terima dgn hati terbuka

        0

        0
      • pemerhatibebas says:

        harini saya solat jemaah, esok sy pakai bikini gi pantai uols

        0

        0
      • siti says:

        betul tu….suka hati dia la nk ajak buat apa pun…korang ada otak korang nilai la……

        0

        0
    • elok la sebut amalan yg mulia dari cakap dia pergi mabuk. bodowww

      0

      0
    • mumui says:

      ajak org semayang berjemaah pon kau nk mara?? byk kn selawat.. pikir balik ape ko ckp tu, betul ke slh.. :)

      0

      0
    • student says:

      bgs la tu dier mengajak perkara yg wajib…ade org penah btau aku/aku pernah terbaca…kalau nak buat perkara wajib xyah selindung2 sebb secara x langsung dapat mengajak org laen sama2 mengerjakan yg wajib…kalau yg sunat tu tak boleh tunjuk2 sebb takut dikatakan riak.wallahualam.

      0

      0
    • siti says:

      boleh bagi tau macam mana nak mengukur keiklasan? belajarlah bersangka baik..belajar la menilai apa yang dia ckp daripada siapa yang bercakap…kalau dia ckp benda yg baik terimalah dan ikutlah…kalau org yg baik ajak buat benda yang tak baik…takkan nak ikut kot…akal allah bg untuk berfikir bkan letak kt tpk kaki or guna untuk mencari kesalahan orang…..

      0

      0
    • appertizer says:

      rasanye dia mengajak org berjemaah sama2 jee…. okla tu….menunjuk ape nye… yg lebih dari itu, itu antara dia ngan Allah la… kita tak payah nak komen2…

      0

      0
  8. hyda says:

    hrmmmm… mana2 la..

    0

    0
  9. hyda says:

    hmmm… mana2 la..

    0

    0
  10. papa says:

    busuk nyerlah mak bapak yang tak nak restu perkahwinan anak sendiri…

    0

    0
    • leman lambung says:

      woiiiiiii tengoklah dulu menantu yang nak dibawa balik sapa yang setuju.x leh lupa apa yang di buat dulu kot sakit kan hati.

      0

      0
  11. love u fasha says:

    very good comment fr u fasha. thats the responsibility of a wife, daughter in law. shouldnt open any inside stories of family. dont be as rita rudaini…full of complaints forever….

    0

    0
    • mahaguru says:

      setuju. rita tu mmg la tertekan amende sume tp still sbg isteri tanggungjawab dia jaga aib keluarga. org yg jaga aib org lain nnti Allah akan jaga aib dia blik :)

      0

      0
  12. fasha senduk says:

    ala kesian kak fasha sendat.. huhuhu!!!

    0

    0
  13. amymo says:

    hati2 lah bila kawin tanpa restu ni

    0

    0
  14. Kurus says:

    sebak aku tngok entri ni..
    ok lah tu fasha n hubby
    teruskan berlapang dada n berikhlas budi..

    tk payah komen benda2 mcm tu..
    jaga hati keluarga mertua tu penting walau mcmana pun.. ok..
    semoga berbahagia dunia akhirat

    0

    0
  15. embok ketum says:

    Cukup2 lah korg mengata tentang dia.. Dia dpt pahala, yg korg tu x pasal2 dpt diosa.. Doakanlah yg terbaik buat mereka..

    0

    0
  16. x perlu la nk bgtau yg semua tu ibarat memberi sedekah tangan kanan tangan kiri x tahu.

    0

    0
  17. […] Ingatkan selepas sah menjadi isteri kepada Jejai, tidak akan ada lagi kontroversi yang melanda pelakon popular, Fasha Sandha. Nampaknya Abang Nara tersilap apabila banyak suara yang mendakwa perkahwinan mereka tidak mendapat restu daripada keluarga Jejai. Apabila ditanya mengenai dakwaan ini, … Continue reading → […]

    0

    0
  18. Biru says:

    Kalau nak buat amal tak perlu nak tweet2 bagai… Yang penting nawaitu kita. Kalau niat tak ikhlas, silap2 pahala pun zero. Setiap amalan yang dilakukan adalah antara kita dan Allah, orang lain tak perlu tau… Just my 2sen ;)

    0

    0
    • Anonymous says:

      ur 2sen is not welcome here, shuh shuh shuhh!! ye la nnt die gi minum arak dia tweet, ni la dia org melayu pendengki, semua org buat nak kondem, pegi la cuci hati tu, dh hitam keruh sgt aku tgk..

      0

      0
    • aasha says:

      abis ko tau nawaitu die post mcm tu..mne tau kot2 bleh rmi2 mengimarahkan masjid..dpt pahala free da kt die..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Apsal ko marah?..biar la dia nak canang dia pi masjid.mana tau peminat dia baca terus nak join jemaah skali.dpt dah pahala tang tu.nasib aku dok jauh…kalau x aku pun nak join.huhu

      0

      0
  19. fasha mmg cantek bah says:

    mak jejai x datang time nikah diorang…tu yg buat org cakap belakang yg family jejai x restui perkahwinan diorang.. apapun..selamat pengantin baru..

    0

    0
  20. killa fairy says:

    eleh mak mertua nk dtg ke x, x kisah la nok.. yg psti ko dpt anak dia.. x gitew kak fasha sendat?? apepn i alwiz be ur no one fan.. luv u fasha..xoxoxox

    0

    0
  21. ray says:

    mak dia nak menantu yg HIPOKRIT cam ND tu…..x pe lah fasha semoga berubah jadi isteri yg baik

    0

    0
    • dunia anita says:

      hah tau xper.. ND tuh nmpk jer baek tp chooiiii sgt di luar kakedah nyerr…

      0

      0
    • Kurus says:

      tk yah lah bawak nd lala ke nd gracia ke lagi lah..moii
      nd pun dah g umrah..
      biarlah semua berakhir dgn kebaikan..

      0

      0
  22. Jeng jeng jeng says:

    That’s the right way to do FS. Lagi bgs berdiam. Media memang saja nak bikin panas.Dah tau nak tanya plak. Otherwise u will end up like Rita.. Kesian nanti u..

    P/s: Benci pada org yg suka mengapi-api..

    0

    0
  23. hehehe says:

    harap2 fs n jejai berubah ke arah kebaikan lps nikah…tak pyh la nak berclubing2…minum2 arak…arap2 dengan perkahwinan dia org nie membuka lembaran baru dlm kehidupan…walaupun aku tak sk kat fs nie tp kalo dia berubah ke arah kebaikan aku sokong…mmg ml2 nak berubah tu ssh…perlahan2 n yg paling penting tak nak bt perkara yg tak senonoh lg…pasal mak mertua tak restu tu no komen…kita sebagai anak kadang2 kene faham la perasaan mak kita…

    0

    0
    • Anonymous says:

      That’s the way to comment fs, apapun mereka masih mak adik beradik suami, jagalah hati mereka walau apa pun, moga jodoh berkekalan keakhir nyawa

      0

      0
  24. Aku kesah says:

    Jgn la nk wat amal n wat kata2 manis d facebook..bkn ke naiwaitu y pntg..klau btl2 FS dh berubah bagus la..buang y keruh n ambil y jernih..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    WAh diorang sembahyang! alhamdulillah teruskan yer fasha dan jejai. dorang da nampak cam ada tanda nak berubah sesikit memoga pasni nora danish plak.

    0

    0
  26. Bibirmu,bibirmu jua. says:

    “Ingatkan selepas sah menjadi isteri kepada Jejai, tidak akan ada lagi kontroversi yang melanda pelakon popular, Fasha Sandha.Nampaknya Abang Nara tersilap apabila banyak suara yang mendakwa perkahwinan mereka tidak mendapat restu daripada keluarga Jejai.”
    Padahal Nara sendiri yang tulis supaya benda ni jadi lagi extra super kontroversi.
    The separator play a great role in mengkontroversikan lagi. Cubala tulis benda benda baik ja. Stop open aib orang, terkena diri sendiri. nangis tak berlagu.

    0

    0
  27. JEJARI KONTOT says:

    Adik kembar jejai and mak dia tak dtg. yerlah kot,family jejai xleh terima fasha. family jejai syg ND since dulu lagi.even ND and jejai DAH cerai mak dia still bwk ND gi jejalan oversea dgn cucu dia.
    To fasha: hati seorg ibu ni lembut,insyaallah dia akan terima fasha..mungkin bila fasha mengandung nanti.Yg penting Doa dan jgn cerita apa² tentang keluarga jejai.jgn jadi kes mcm rita.TQ

    0

    0
  28. bukan peminat fasha says:

    x pe la FS…Insyallah 1 ari nnt sejuk la ati mak jejai tu..
    restu family mmg pnting…tp restu family bkn penentu kbhagiaan rumahtangga..
    80% kes cerai pn jd kt psgn yg dpt restu family…huhuhu

    0

    0
  29. huhu says:

    sama2 kita doakan yg terbaik utk fasha and jejai. yg paling penting perkahwinan tu diberkati Allah S.W.T. Bukan restu manusia yg patut dicari, tapi restu dari Allah S.W.T..Wallahualam

    0

    0
  30. murni says:

    Hm….dah macam drama2 lakonan di tv. Kahwin tanpa restu keluarga (kalau betullah cerita ni). Kalau drama tv, eventually it’s happy ever after. :)

    0

    0
  31. mak bapak jejai says:

    tu (menantu), bagi mak masa ye tu..
    mak mmg x boleh terima kau tu..
    bersabar ye tu..
    tggu kau ada keturunan pun, belum tentu mak suka kau tu..
    ppuan mcm kau ni tu belambak kat chowkit, mak takut harta keluarga terlepas kat tgn yg salah tu..

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      xpe tin (datin)..kami doa dia mandul..

      0

      0
      • goku says:

        tak baik cakap camtu…nanti kalau Allah swt jadikan kita mandul? ape perasaan kita? kalau dah ada anak pun, tetiba anak2 tu mati, tak sempat ada keturunan, camana pulak kita rasa..doa yang baik2 je..

        0

        0
    • cikgu tuisyen says:

      tau kutuk org, bodo bangsat mcm SYAITAN YG DIREJAM

      0

      0
  32. ser..ser..ser... says:

    Nak buat amal tak perlu post kt fb kot???motip????

    0

    0
    • juli says:

      motip? nak tnjk dia dah berubah ke arah kebaikan..jejai mmpu bimbing dia. ok la tu…slow2 la berubah. moga bahagia hingga ke akhir hayat. sekurang2 nya takde la wat maksiat sana sini. (aku bkn peminat FS tp aku doa kebahagiaan dia sebab aku tak nak doa yg buruk2, nnt kena kat aku blk)

      0

      0
    • siti says:

      belajar untuk menilai apa yg dia ckp buat siapa yg bercakap….ramai kot yg ajak buat benda2 baik kt fb/twitter….

      lain la kalau dia ajak pie buat benda jahat….

      0

      0
  33. didi says:

    bajet la smua nk bg tau dgn harapan ada minah gedik ckp oh soo sweeet,,,bahagianya ,,,,klu dh berubah baik bsg la,,jgn hangat taik ayam d ler,,,mentang2 nora p umrah si sendat pn nk tunjuk baik…tgk la brapa ari lg cmana pulak,,ruma tga ni xinda slalu,,ada psg surut,,klu tak kuat mmg hancur la rumah tga,,bkn mendoakan,,tp mmg d tbukti rumah tga artis byk tak kekal sbb prangai xsedar diri d jd suami isteri,,perana dh berubah,,dh jd isteri tp nk soaial gak,,,tak pa kita tgk cmana pulak drg ni,,,cpt2 la mengandung,,,sbb utk rekod smua artis betina yg jd perampas smpai skrg xda soorg pn lg yg mengandung…korg cari dan nilai sndiri,,,yg baik xshow off sana sini sng je dpt ank hdp bhagia…sendat ko petnan kang moga ko kuat nk hadapi bila jejai tgl ko mcm tgl nora time petnan,,smpai kua muka ank sebijik jejai xhensem lgsung…xpa,,asal ada duit bkepuk muka xda nur pn leh pakai cahaya lampu beli kat chow kit,,,to nara,,sudh la update story pasal kwn ko ni,,ramai rela baca story schawal,yuna,dll artis yg imej bersih,,,

    0

    0
    • Anonymous says:

      didi, ko ni asistant tuhan ke? semua artis perampas laki org x pregnant la, artis ramai bercerai la… wahhh ko tu dh kawen? klu dh kawen rumahtangga ko mesti x bahagia sbb tu ko suka mengutuk org kan, hati ko ni dh hitam sgt, bwk2 amik wuduk, semayang tenangkan hati..

      0

      0
      • mak nyah says:

        kakakakah,anonymous lawak tul ar ko nie…

        0

        0
      • Anonymous says:

        sesuka hati die je nak arah2 nara update artis berimej bersih, mcm diri sendiri tu bersih sgt je,,,,pegi tgk utube bersih 3.0 la weiii..

        0

        0
    • ahkak gile glam says:

      EH DIDI KESIAN KAT KO EK, DOAKAN ORG YG TAK BAIK DI HARI JUMAAT..PATUTNYA KO DOAKAN SEMOGA FS N JEJAI BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN, DORG PON BUAT BENDA BAIK (DIRIKAN MASJID)…KO BERTAUBATLAH SBLM TERLAMBAT, KITA NI PON XTAU BILA AKAN MATI…HURMMMMMMMMMMMMMM

      0

      0
    • mamee monster says:

      aku dh agak..ko mesti kene nyer didi…anon mmg dok tggu sgt2 karangan mcm ko nih…kalu ikut mmg la pelik kalu org yg biasa bare back & berbiki tetiba ajak jemaah kt masjid tp siapa sangka kalu org tu dpt hidayah utk berubah…sama2lah kita berdoa utk org yg mcm ni dan juga utk diri sendri….

      0

      0
      • Anonymous says:

        org bareback berbikini pun ade yg semayang, org yg bertudung litup pun ade yg x semayang…

        0

        0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      didi kuatnye kau meroyan..bau busuk laa..

      kau duduk serumah dgn nora & jejai ke dulu sampai kau konfiden fasha perampas nih? mulut kau mcm longkang dekat jalan chow kit dah aku tgk..

      udah2 la depa ni pun dah kawen kan, doa baik2 sudah la..kau ingat laki suke ke pompuan kuat meroyan n mulut mcm kau? aku takot sbb mulut kau pun jadi mangse kne tinggal ngan laki..ke kau memang penah kne tinggal dgn laki?? kalo kau penah kne tinggal tu memang sbb mulut kau jugak la kaann..busuk betul mulut n hati kau..

      0

      0
    • dudu says:

      ada apa yang perampas dapat baby, ekin-mawi tu kan dah selamat dapat baby pun… kenapa lah awak ni… mesti pernah kena tinggalkan dengan jantan… sebab tu meroyan tak tentu pasal…

      0

      0
    • Anonymous says:

      artis perampas suami org yg belum lagi pregnant:-
      1) Datuk Siti Nurhaliza
      2) Waheeda
      3) Memey
      4)
      5)
      6)

      ada sapa2 lagi nk tambah????

      0

      0
      • Anonymous says:

        ade, no 4-maksedara ko!

        0

        0
      • hahahahaha says:

        hebat sangat ke ko nak judge artis perampas suami orang yang belum lagi pregnant kan? ko siapa nak menentu baik buruk orang.. cermin diri sendiri sebelum ko mampu nak beli kan cermin tok orang lain.. pui!

        0

        0
      • fida says:

        Agree.. kurang ajar rampas laki org…!

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Apa jahat sgt ni!!!! Ada anak, takde anak, itu kuasa Allah. Apa ngko nak judge org mcm tu… jahat giler. Tak baik tau. Walaupun aku tak suka artis2 yg ambik laki org tapi takde la sampai nak kecam dowang mcm ni. Jahatnya… rasa nak tumbuk je ko.

        0

        0
      • APTB says:

        ”ko ni hati busuk”…
        ehm…tu je yg aku nk tmbh.sekian.

        0

        0
      • Anonymous says:

        lahanat mcm ni jgn dilayan!

        0

        0
      • cikgu tuisyen says:

        terbaik..hahahaha..coming soon..tunggu..fasha sendat..
        kalau rasa nak dapat anak, minta maaf dgn exwife husband korang secara terbuka..

        0

        0
  34. nasihat saja says:

    semoga terbuka hati ibu jejai untuk menerima…mungkin FS jahat di masa lalu, jadi kiter doakan dier berubah dan dalam masa yang sama kiter bagi dia peluang. Everybody has their own history..past is past.. To FS, sabarlah…hati ibu keras2 kerak nasik…pandai2laa anda amik hati yaa… jangan buat bodoh sama2 ego pulak. Then jangan harapkan result yg +ve dlm masa terdekat…at the same time jangan pernah berhenti berusaha memujuk… InsyaAllah, especially bila dah ade anak sndiri nnt mungkin hati mak mentua tu akan sejuk… All The Best!~

    0

    0
    • putrycun says:

      to fasha,hope bersabar k.owg hanye mampu menilai baik n buruk nye kte…tetapi cume kte yg kenal diri kte sendiri.anyway i tetap doakan kebahagian u all berdua…..kepada yg suka mengutuk…hope INSAFLAH……dah2 lah 2 mengutuk owg…..nilai dri sendiri dhulu b4 menilai owg len…

      0

      0
  35. no hangover says:

    Bukan ke kalo dah jodoh maknanya dah dapat restu yg paling di atas sekali. Fuck the family. Yg penting ko bahagia.

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      BETUL, KAHWIN TANPA RESTU TAK SEMESTINYA TAK BAHAGIA, YG PALING PENTING BENDA TU DAH HALAL DI SISI ALLAH….JODOH & AJALKAN DI TANGAN ALLAH SWT…

      P/S : TP AWK JGN LA GUNA F*** TU EKK…TAK BAIK TAWWWW

      0

      0
    • aku rasa perkahwinan mak bapak ko ni tak direstuilah, tu sebab fuck the family semua

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko xde family ke? best x klu org kata fuck to family ko?

      0

      0
      • joyah kepoh says:

        anon..hahahah,,sejak bila pndi kata fuck kat family org ni?nonono…nnt kena panah petir..abis itam legam..

        0

        0
  36. lalalalala says:

    eh time xkwin suh kwin ble kawin xrestu plak..tuh bkn isu la nara…da jodoh diorg..
    p/s:aku bkn pemint FS tp berdola ke arah kebaikn..huhu

    0

    0
  37. poyos says:

    2pun nk bgtau..ye pun nk beribadah xyah la nk bgtau sume org

    0

    0
  38. NUR KASIH says:

    Jangan salahkan Fasha saja.Bertepuk sebelah tangan takkan
    berbunyi. Bukan senang jejai nak pujuk FS terima dia semula
    lepas break. So, doakan saja kebahagiaan mereka.

    0

    0
  39. meeradriana says:

    x minat ngan fasha, so aq nak duk jauh2 ckit..

    0

    0
  40. mariam gonzalez says:

    hehehehe……….

    0

    0
  41. puteri ledang says:

    alaaa…x pyhlah nk tunjuk baik FS….ko g clubbing smpai mabuk2 pandai ko nk sorokkkk…..tp bl dh blaki (tu pn rampas org punye) ko nk kecuh smbahyang bjemaah bagai….nk smbahyang, sembhayang jerlah x pyh nk post kt profile yg ko tgh bhgia bagai…nk bjemaah smua…org lain pn blaki jugak, ari2 bjemaah xde pn nk post kt profile….aku tau niat ko…nk tunjuk baik kannn???? tp time ko nk rampas laki org ko x post lak kt profile ko dlm rancangan nk pecah belahkn umah tgga org….tuuuiiiihhhhhhhhhhhh (sori pd pminat FS nie.benda mmg dh lama blaku tp org ttp ingat norrkkkkk)

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      EIII SEDIHNYA PUTERI LEDANG AKA PUTERI KATAK KOT(LG SESUWEI)..BUSUKNYA MULUT N HATI KO KAN…ABIS BAJET RETIS LAIN TK G CLUBBING KE????? LAU NK CITA PSL G CLUBBING NI 3 HARI 3MLM PON XABIS…SI ND G CLUBBING NGN PEROT TERBOYOT2 KO TK NAMPAKKAN??? APA SLHNYA ORG NK BERUBAH?? DIA NK TULIS KT FB KE TWITTER KE DIA NYE PSLLA…APAHAL KO SIBOKKKKKKKKKKK,,,BANGANGGGGGGGGGGGGG!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        org sembahyang ko marah, org clubbing ko marah, masalah mental ko ni puteri ledang perasan oiiii

        0

        0
    • hahahahaha says:

      hi puteri ledang.. pui! puteri konon.. sukati dia la nak update apa pun.. yang ko susah hati sangat nape? btw, mana ko tau dia rampas suami orang..? tuhan dah tentukan jodoh masing-masing.. kalau dah takdir jejai ni nak bercerai berai dengan ND ni tak kan la ko yang manusia ciptaan TUHAN pun nak menolaknya kot.. lain kali nak berak jangan korek guna jari kaki norrkkkk!

      0

      0
      • joyah kepoh says:

        hahahahha..perumpamaan ko blh elok2 cket x?huuhuhuhu..klu karam sigh walia baca komen kau ni..mau nangis dia dik..(xthn nk gelak)

        0

        0
  42. ita says:

    ngape la x restu.x paham aku..lebih baik kan mereka kawin daripada buat benda yg x elok.

    0

    0
  43. ustajah mak aji says:

    sebagai umat islam wajibnya kita doakan mereka berbahagia, tapi ntahler pasal dia pernah buat org lain menderita sampai bercerai berai. hukum tuhan sapa yg tahu, hari nie kau duk di tangga teratas sok lusa mungkin kau tertonggeng jatuh tangga. itulah resam hidup, perkahwinanan tanpa restu org tua selalunya dan kebiasaanya tak lama.. apa2pun berdoalah agar Allah merahmati perkahwinan itu…amin..

    0

    0
  44. beta draconis says:

    semoga perkahwinan kalian berdua bahagia hingga ke anak cucu ..Amin

    0

    0
  45. juli says:

    lari dari topik skit…hari ni Schawal tu dah nikah. takde update ker? tak minat pn dorang..tp sj nk tgk perkembangan. kut2 awal berubah ati last minute. hehehehe

    0

    0
  46. chentalove says:

    dhulu sblm diaorg kahwin ada jga dngar cta pihak J x mrestui hbungan nie…tp skrg diaorg kn dh bsatu…br kn je la cta2 mcm tu…
    bak kta org…kalau dh jodoh tak kn kmana…
    untk FS n J,smoga bhgia n dpt chaya mta cpt2 ye…

    0

    0
  47. X JELES LANGSUNGx says:

    Syurga itu terletak di bawah telapak kaki ibu.. Sesiapa yg menderhaka kpd ibunya x cium bau syurga.. Kisah zaman nabi dulu pun dah jelas dng pengajaran. 9 bulan mengandung.. Melahirkan.. Menjaga drp telapak kaki besar 2 jari sehingga besar pnjg.. Susah payah ibu menjaga kita.. Tiba2 sampai bab kahwin kita sanggup membelakangkan ibu.. Jejai kena mintak ampun kat ibu dia.. Pasti suatu hari nnti klu dah ada anak.. Jejai pun x mahu anak dia derhaka mcm tu kat dia.. Dia pun x tahu jenis yg mcm mana menantu yg dia bakal terima.. Harap Jejai sedar..

    0

    0
    • hahahahaha says:

      x jeles langsung.. memang betul ko cakap tu tapi musykil aku.. mana ko tahu jejai menderhaka kat ibu dia? fitnah itu membunuh.. ko kalau tak tahu hal family orang jangan main cakap serkap je.. harap x jeles langsung sedar..

      0

      0
      • hahahahaha says:

        hahahaha oiii…kahwin tanpa restu ibu tu x menderhakakah.. ibu kata jgn tp buat jugak sama dng mengingkari cakap ibu.. kena minta ampun byk2.. ibu dia pun perlukan masa utk menerima takdir.. harap klu jejai minta ampun mesti ibu dia akan cool.. ibu mana x syg anak oiii…

        0

        0
      • hahahahaha says:

        hahahahaha ***** ooiiii… jodoh dan maut ditangan tuhan.. tak kan la ko nak menidakkan kekuasaanNYA.. dah jodoh fasha dengan jejai.. sesiapa pun termasuk ko kena la redho seadanya.. hal family dia biar la dia dan family yang selesaikan.. tak payah la ko sampai nak merayu-rayu suruh jejai minta ampun bagai kat mak dia kalau ko sendiri tak tahu pucuk pangkalnya.. pui!

        0

        0
      • X JELES LANGSUNG says:

        Hahahaha oiiii… Ade ker saya nmenidakkan kekuasaan Allah SWT? Awak nih dah jauh tersasar.. Saya cuma berharap dan berdoa hubungan jejai dan family dia jernih saja.. Bukan nk menghina berbagai.. apatah lg nk meludah.. Apa masalah dgn awak nih?? Family dia mmg ler dia punya pasal.. Ader saya merayu2 kat jejaiker.. Iskkk. Iksss.. Lebih ler kau..

        0

        0
    • ahkak gile glam says:

      X JELES LANGSUNG, AWK PON PATUTNYA KENA TERIMA QADA’ N QADAR ALLAH, BUAT MAK JEJAI, DIA PON KENA TERIMA SEMUA TU, SBB DAH TERMAKTUB JODOH ANAK DIA NGN FS…AND BUAT FS KENA PANDAILAH AMIK HATI MAK MERTUA SPYA MAK MERTUA LEMBUT HATI, TAK GITEWWW? ABIS MAK JEJAI NK TANGGUNG DOSA KE LAU ANAK DIA BUAT MAKSIAT KT BLKG DIA??

      0

      0
  48. Triple_j says:

    mendoakan yg terbaik utk FS wpun bukan peminat no.1 nya. atleast dia berubah ke arah kebaikan iaitu berkahwin dan hopefully solat jemaah sama2 husband. dan harap agar ibu bapa jejai akan lembut hati menerima menantunya psl dah berkahwin. harap2 tak menjadi mcm RR kedua sudah la, psl allah paling benci penceraian.

    n memang bagus kalau boleh dapat restu ibu bapa, tapi banyak juga kes penceraian yg ibu bapa dua2 pihak menerima malah nak sangat lagi perkahwinan tu, last2 putus di tengah jalan. so tak semestinya dapat restu mesti bahagia selama2nya, tanpa restu mesti tak bahagia. teringat ada sorang pemimpin parti politik bawa lari anak dara org kahwin ke siam, relax je anak ramai sampai skrg naik turun tempuh sama2.

    0

    0
  49. apa2 jelah says:

    saya ada baca dlm buku “indahnya hidup bersyariat” dan “ciri2 wanita muslimah”..ada menyebut tentang hal2 seperti ini iaitu kalau berbuat baik bagitau pada umu or whatsoever..kalau niat dihati kita ingin melakukan sesuatu amalan mulia tanpa terfikir untuk menunjuk2, maka ia diterima..tetapi kalau niat dah baik tetapi kita tambah pula dgn post2 di fb, twitter..amalan kita tidak diterima kerana kita umpama ingin menunjuk kepada org ramai..serupa juga mcm kita tulis di fb or twitter, “selesai sudah solat maghrib” itu dikira kita ingin beritahu semua org yg kita sudah solat..amalan itu tidak diterima..kebaikan itu biarlah dtg dari hati yg ikhlas..walaupun ada sedikit perasaan ingin menunjuk, ia tetap tidak diterima..wallahualam..ia tertulis di dalam buku :)

    0

    0
  50. saje nk komen says:

    Eley FS budjet baik je. Dulu berbikini xingat?? Reti juga sembahyang rupenya. KORANG NK DISLIKE AK SILAKAN. HAAHAHAHAHAHA

    0

    0
    • hahahahaha says:

      Eley saja nk komen, budget baik je. Ko mengata orang tak ingat.. Itu antara urusan dia dengan tuhan.. Siapa la ko tok mengata dia kan? Aku first dislike ko.. Pui!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko nape ?

      0

      0
    • Anonymous says:

      eleh tau la ko gemuk xleh berbikini!! dengki la tu..

      0

      0
  51. Elbyte says:

    korang sumeh mmg jeles tak hengat x habis2 nak kutuk org!!!!
    diri sendri pun belum tentu terbaik!

    0

    0
  52. Terbaik dan yang terbaik says:

    I’m Last! please do not left tour comment once you read my comment!
    warn!!!

    0

    0
  53. sendat says:

    Wakakaka.,wekkk :-P

    0

    0
  54. Nek Wan says:

    yelah FS kau ngan E Suami gi masjid, orang ulu kelang lain tak pergi kot sebab tu kau ajak sekali…kalau dah artis tu tetap artis nak buat amal ibadat pun nak glamor…ingat langit tak selalu cerah!!!

    0

    0
    • hahahahaha says:

      nek wan kertu.. biar la fasha dengan update statusnya tu.. Siapa la ko nak judge dia beramal ibadat kerana nak glamour.. ingat yang buruk sangka itu padah lawannya..

      0

      0
      • Nek Wan says:

        Tak judge pun tapi tengok pada caranya baik dia update status ” tunggu en. suami balik sebab ada parti liar, sapa nak join bolehlah sekali…jom party sampai pagi” …hahahaha tak payah la nak tunjuk baik FS ooi…bukanya org tak tahu sapa laki kau tu…ngan ko sekali!!

        0

        0
  55. loffuu.. says:

    nak sembahyang pun nak gtau ke….mcm nak nunjuk dia ja smbahyang(ade sapa2 xsuke komen aku….lantak korang la)

    0

    0
    • Anonymous says:

      dpd ko x semayang langsung..

      0

      0
      • joyah kepoh says:

        dia nk g tau peminat dia ler tu…nama pun artis,ada fan club..kau ada?

        0

        0
    • hahahahaha says:

      loffuuuuu..pui! biar la dia nak bagi tahu satu dunia pun.. itu hal solat dia.. bukan ko solat kan tok dia pun.. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan.. ko ada? kurang ada la sebab ko mengata orang.. pui!

      0

      0
  56. x ksahla says:

    vivian…saye dah 4thn couple+7thn kawen=11thn…sampai skrg masih ber”encik” suami or “encik” hubby….rasenye xde masalah la…..mesra what…hehehe….

    0

    0
    • Anonymous says:

      abaikan je vivian yang perasan konon die habis cool sbb nak annoyed2 ngan org lain…

      0

      0
  57. aku ok je says:

    fs ni buat baik pon salah.. korg mengata dia lagi.. tp salute gak dia dgn jejai sbb mcm2 dorg lalui.. akhirnya bersama gak.. ND x puas hati sbb FS tetap dgn jejai nih.. klau korg taw btol2 prangai ND ni, HIPOKRIT dowhh..!! bkn cite rekaan tp kenyataan coz penah hang out dgn dia n her ex bf.. ;p

    0

    0
  58. peminat no 1 fasha sandha says:

    doa byk2 fasha..muga satu hari nanti MIL u terima u dlm hidup dia

    0

    0
  59. faa says:

    harap rumahtangga beliau selamat. Restu tu hak perasaan.. perasaan tu hak Allah. Jadi moga2 semakin dekat Fasha dan suami dengan tuhan, makin terbuka pintu hati famili utk beri restu. apa yg fasha leh buat, jaga perbuatan, baik perlakuan atau kata-kata. Dah ramai selebriti kita yang kecundang dek kerana kata2 (status di FB atau twitter) atau perlakuan.. all the best Fasha. perkahwinan ni memang mencabar, harap suami isteri sepakat ye

    0

    0
  60. […] mereka tidak mendapat restu daripada keluarga Jejai. Apabila ditanya mengenai dakwaan ini, … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Dapat, Enggan, Fasha, Komen, perkahwinan, Restu, […]

    0

    0
  61. tak payah la nak komen sangat just doakan yg terbaik buat beliau says:

    FS..pekakkan telinga.tak pyh lyn org yg dengki..I doakan You bhgia dsamping En.Suami.. :)

    0

    0
  62. RATU PERMERHATI says:

    Its TRUE what Jejai’s Mum was said “Menantu Saya Hanya 1 Iaitu Nora Danish’.. N Fasha u hv to remember WHAT GOES AROUND WILL COME AROUND…!! Wait n See… Adios!!!!!!!!

    0

    0
    • hahahahaha says:

      ratu pemerhati… ratu la konon.. biar la apa pun mak jejai dan sedara mara jejai nak cakap… yang nyata dari yang ESA bahawa fasha sandha sudah bergelar isteri yang sah dan tiada haramnya pun dengai jejai tu.. sama-sama la berdoa ok! what you say around will come around to you also.. wait and see your self before talking bad about others..

      0

      0
  63. just me says:

    be strong Fasha..doa banyak2 so that lembut hati mak dia..amin,,

    0

    0
  64. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    takpe lah fasha kalau mak mertua tknk restu perkahwinan fasha ngan jejai asal kn fasha bahgia n hepi tu pn dh cantek……nanti bila2 ada masa senang fasha ajak suami tu gi jumpa mak mertua tengok riektion dia camana….agak2 macm tu jugak muka macm tk suka angkat kaki blah n jangan jijak lagi rumah dia tu jalan yg terbaik buat fasha……..kalau fasha pegi rumah dia lagi nanti macm fasha terhegeh2 pulak ngan dia….lebih baik jangan ok…………sekali sekali mak mertua pn nk kena respek jugak ngan menantu…….lov u fashaaaaaaaaaa be coollllllllllllllllllllllllllllllllll..

    0

    0
    • iphone says:

      apahal lak mentua nak respect menantu???tuk jejai tu dlm badan dia 9 bulan dah..susa payah besarkan anak dia tu..mak dia hanya nak terbaik buat anaknya…apa2 pun biar masa je la yg menentukan segalanya..tgk cam rita tu…2-2 x nak kalah..mentua&menantu…last2 laki angkat kaki……sian mentua engko dapat menantu perangai cam engko ni

      0

      0
      • Hormat menghormati x kira tua ke muda.
        Alangkah tingginya nilai budi apabila orang tua menghulurkan tangan untuk bersalam dengan orang muda.

        Aku selalu amalkan aku dulu hulurkan tangan kepada adik2 aku untuk bersalam….x rugi pun, hanya sikap angkuh, ego membuatkan kita jadi sombong.
        Buangkanlah sifat tersebut x menguntungkan,

        0

        0
    • bujang says:

      Betui tu….rendahkan diri Fasha pi jumpa keluarganya dirumah…
      tengok reaksi mereka…..pi jangan x pi.
      Terima dan hadapi dugaan tu….betul cakap minah tu…….

      0

      0
  65. ntah pe pe says:

    sy x sokong smue yg kutuk2 FS…..jodoh ditgn ALLAH…klu dh bukan jodoh mcm mn usaha pun x dapek do….mcm laila majnun…tp klu dh jodoh jln baik ke buruk ke pasti bersatu….jika kita mendoakn yg terbaik utk org…malaikat akan doa yg terbaik tuk kite plak….rilekslah jgnlah busuk ati sgt….korang ni x paham le qada n qadar… payah betul…sy x ler minat giler kat FS n ND tp ape2 yg berlaku kene redha…. aku plak yg nk jd emo tgk korang yg jahat2 mulut ni…. ish sabo je lah… SEMOGA FS N JEJAI BAHGIA SMAPAI SYURGA…(sentiase mendoakan satu ari nanti FS pakai tudung, mesti lg cantek…)

    0

    0
  66. wise dude says:

    Fasha – ni pepatah dari nun… Mak Mertua bagai ubi kayu — time dia elok diam2 bawah tanah je…..kkkkkkkkkk.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    tak semestinya what goes around will come around. Ingat tak cerita lelaki yang bunuh 99 orang tu, tapi masuk syurga sebab in the very end, dia niat nak bertaubat.. Allah tu Maha Pengasih dan Penyayang.. kalau FS ni berubah lepas kawen dan ND dapat hidayah masa kat Mekah, insyaAllah perkara2 buruk yang dah lepas akan diampunkan. Alangkah besar nikmat yang depa dapat..kahwin dan berada di Tanah Suci, aku satu pun tak rasa lagi…sob..sob..sob..

    0

    0
  68. goku says:

    tak semestinya what goes around come around. ingat tak kisah lelaki yang bunuh 99 orang tu, tapi dia masuk syurga sebab in the end dia niat nak bertaubat. Allah Maha Pengasih dan Penyayang, kalau ditakdirkan FS berubah lepas kawen dan ND insaf masa kat Mekah, insyaAllah dosa2 mereka akan diampunkan. Alangkah besar nikmat yg depa dapat, kawen dan berada di Tanah Suci, mudahan2 Allah kurniakan aku nikmat yg serupa nanti..ameen2.

    0

    0
  69. noname says:

    Apemende la korg sume,pasal artis pun nak kecoh2..bkn dorg kenal korg pun….korg ngumpt artis2 ni pun bkn korg dpt pahala..dosa dptla…free 2 jek bg pahala kt artis2 tu…ntah mende2 ntah..pk Hal korg sendirik lg bgus ,tnya diri korg tu yg korg tu dh perfect sgt ke!..klu dh perfect x pe ar jugak…tula manusia…caci maki umpat keji mcm dh sebati jek

    0

    0
  70. aku pian says:

    Atleast fasha ni tak hipokrit la kan?dia seksi dia ngaku,dia clubbing dia ngaku,dia insaf dia ngaku. .Tp c ND ni pula,terang2 da clubing,smoking n seksi segala tp berlagak baik pula dpn org,mcm org tertindas la pula. .mungkin sbb 2 kenapa jejai tak nak dia. .

    0

    0
    • mistic says:

      jejai tu gigolo. dah le x hensem, perangai burok pule. sesuai la tu dgn fasha.
      nora dah lame x hingin dgn lelaki murahan tuh

      0

      0
      • lilly says:

        Bila pulak jejai gigolo… dia byk duit la.

        0

        0
      • hahahahaha says:

        mistic… memang mistik pun ko.. gaya komen pun dah macam mak lampir meroyan.. jejai tu dah kaya buat apa dia nak jadi gigolo.. ke ko yang pernah jadi gigolo tak laku selama ni? ko bukan sesiapa pun nak nilai perangai dia buruk ke tak sebab perangai ko tu lagi buruk sebab ko memburukkan lagi komen ko kat sini.. komen longkang!

        0

        0
  71. cik anon yang meletups says:

    sian kau pasha.. jangan jadi macam rita rudaini dah r.. perkahwinan tak restu jugak tuh

    0

    0
  72. Anonymous says:

    baru kahwin mestilah happy..tunggulah bila jejai nampak pompuan yg dahi licin lagi seksi dari fs..huh baru tahu la si fs ni..

    0

    0
    • bujang says:

      Tak kut….mungkin Jejai dah serik dan insaf…..wajah2 jejai dan Fasha adalah wajah orang baik2 tapi kerana tersah pilih jalan…..sedikit2 hidayah akan mereka dapat selepas kawin ni……abang bujang kesian dan simpati dengan ko orang……hanya sokongan moral dan nasihat yang dapat abang berikan.
      Hormati kedua orang tua…..termasuk mertua……fikir dulu bila
      keluarkan kata2……berdiam lebih baik….bila anda dicerca dan dihina……katakan Alhamdulillah.

      0

      0
  73. cek ct says:

    lol yg korg nak gado nape…sampai kiamat xabeh…fan fasha xleh terima org kutuk fs nih…yang anti fs ni asek keen hentam even dorg ckp 2 btol…hahaha…

    0

    0
    • Kurus says:

      apa yg dorng (fan fs) tk boleh terima bila anti fs hentam tu?
      ce citer ce citer

      0

      0
  74. joyah says:

    nak beribat pon heboh satu malaya….. adoyaiii makcik oiiii

    0

    0
  75. Dania says:

    Kenapalah korang ni pandang arah negatif. Biarla dier nk ber ‘encik suami’ pun. Knapela tak pandang yg positif yg die dh kahwin. Menghindari dari maksiat. Tu kan lebih elok. Jangan sebab sebijik buah busuk kite buang sebakul buah. Jangan sbb 1 jahat org tu kite lupe 10 kebaikan die.

    0

    0
  76. menantu tnpa restu jgk.... says:

    pengalaman aku jd menantu yg x direstui, mmg sdih sgt..tp yg plg PENTING kna pndai amik ht ngn byk bsbr.JANGAN sesekali jauhkn diri dr mentua,kena slalu mengalah wlu hati mmg trluka sgt….
    ermm alhamdulillah,solat klu niat jer pun dh dpt pahala nikan plak klu brjemaah,tmbh2 pahala..semoga fasha + jejai bhagia dunia akhirat..amin…

    0

    0
  77. Fushu sundu says:

    Isya je ke?
    takpela,asalkan jejai n fasha bahagia.doakan la.cik Nora Danish bole la Kawen ngan Amir I’m sorry.

    0

    0
  78. Jinggo2000 says:

    Kan elok tutup aurat dulu,pastu baru post kat wall ajak kite berjemaah sekali kat masjid…ke guane..???

    0

    0
    • Anonymous says:

      org x tutup aurat ada yg semayang, org yg tutup aurat ada yg langsung x semayang, so who are u to judge sumone’s else ibadah fr their appearance?? r u god?

      0

      0
    • siti says:

      jgn nilai siapa yg berckp…belajar menilai apa yg dia ckp…kalau cakap benda yg baik2 biar jek la…

      0

      0
  79. no says:

    pasni jgnla pakai seksa seksi lg ye

    0

    0
  80. @ct says:

    alahai fasha sundal oiii tak yah la ko nak menunjuk sgt….org yang buat amal ibadat yang ikhlas kerana Allah tidak akan menunjuk2….poyo la ko ni…dah la perampas pastu nak tunjuk bagus plak…

    0

    0
    • siti says:

      tak pe fasha…ko dpt pahala kering jek coz ramai yg mengata ko…ko charge mereka ni kt padang mahsyar….

      0

      0
  81. entah kenapa says:

    tengok fasha…teringat memey dan faezah elai…….entah mengapa….bahagiakah orang yang menghancurkan rumahtangga orang lain dan kemudian menggantikan tempat isteri pertama? sejahat-jahat atau seburuk-buruk isteri pertama pun, jika suami mereka tidak digoda dengan perempuan -perempuan desperado, mungkin rumahtangga boleh kekal. lelaki mana boleh tahan iman,kalau perempuan menggoda, sanggup menyerahkan apa-apa yg mereka ada… isteri baik di rumah pun nampak buruk, sebab godaan itu lagi kuat…isteri yang dah berkahwin kadang2 banyak kerja, so, tak dapat nak melayan suami 24 jam…lainlah perempuan penggoda, boleh pasang badan bila jumpa laki orang ni….

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      elehhhhhhh ke situ pulak kau ni …..pucok pangkal hati laki ! kalau dia sayang kn bini dia bini macmana punye prangai macm muanas pn laki sayang jugak….kepala laki kena ketok ngan kuali pn laki sayang jugak…laki kena rembat ngan penyapu pn laki sayang jugak dia tkan toleh pada pompan lain punye ! jangan salah kn pompan yg mengoda ! salah kn laki sendiri yg pandai main peranan tu paham ! bila si laki ni jumpa pompan lain dia cakap pasal bini dia tu la ini la masak tk sedap la…..tk tau buat kopi la…dn macm2 lagi la dai cerita pasal bini dia ngan pompan lain …pada hal bini dia baik hormat pada laki …….jangan salah kn pompan lain kalau laki tu carai kn bini dia n kawin ngan pompan lain ok !!! bab tu minah jambu tknak kawin dulu pasal minah jambu tatot nanti dapat jantan yg hipokrit baru padan ngan muka minah jambuuuuuu……minah jambu nk tunggu aril…..sampai sekarang aril lom respon lagi…..arillllll where are uuuuuuuu…..

      0

      0
  82. cici says:

    duhhhh ajerr yanggg… ngumpaaatt jer weihhh… asyikk perempuannn jerr kene hentam.. yg lelaki sama naik miang, huhhh main dok reserve jer..
    it takes two to tango… sigh

    0

    0
  83. nor says:

    Perlu ke nak bagi tau satu dunia nak buat ibadat, nanti hilang pahala dapat riak sahaja, kalau betul ikhlas berubahlah secara senyap2, ataupun nak ambil hati mak mertua, tak semudah itu Fasha nak mengubah hati mak mertua, makan tahun kot….. sebab dia memang tak suka pada awak!!!

    0

    0
  84. Park Ji-yeon says:

    apa2 pun semoga jodoh fasha & jejai berpanjangan.. Ikhlas la dlm segala-galanya.. InsyaAllah..

    0

    0
  85. siti says:

    cik nor…boleh tak belajar untuk bersangka baik?dia ajak org pie berjemaah kt masjid pun salah ke?
    cik nor..kalau tgk status org kt fb or twitter…berlambak2 kot org ajak buat macam2…jom pie masjid, jom pie shopping, jom dhuha, jom solat jumaat dan macam2…dia nk ajak org pie masjid biarlah…
    jangan nilai org yg berckp…cuba belajar menilai apa yg dia ckp…dia ajak buat benda baik so terimalah itu satu kebaikan…
    contoh: kalau tok imam besar ajak pie buat benda tak…ko nak ikut ke? mesti la ko kata tak nak kan sebab apa yg dia ajak tu salah…sedangkan org yg bercakap tu adalah org yang baik2….
    belajarlah untuk bersangka baik….

    0

    0
  86. bonda says:

    satu permulaan yg amat baik dari fasha, panggilan en. suami tu menunjukkan fasha hormat pd suami dia dan alhamdulillah mereka bersama2 ke masjid utk solat berjemaah :)

    0

    0
  87. mama81 says:

    story besar tajuk perkahwinan fasha tak direstui mak ayah jejai..tapi takde sorang pun cerita pasal tak restu sumer duk kisah fasha panggil en suami n ajak solat jemaah…cer citer..cer citer kot ada sapa yg tau kesah tu kan…..

    0

    0
  88. Anonymous says:

    NTAH KENAPE XASE TERUJA PON TGK FASHA NGAN JEJAI NI KAWIN..

    0

    0
  89. Anonymous says:

    klo awk biar org lain yg update status ternampak awk kat masjid berjemaah dgn suami rasenye lbh elok..bkn ape…takut org pikir awk ni riak je..kesian2 la kat org2 yg tak suke kan awak ni..bertambah2 dose dieorg kutuk awak…

    0

    0
  90. :) says:

    rasa2 kursus kahwin kena di update..supaya sesuai dgn tuntutan zaman sekarang.huhuhu..jangan terlalu menunjuk2 di fb atau tweeter..jangan terlalu dedahkan aib pasangan di fb atau tweeter..dsb:) what do u think?

    0

    0
    • cici says:

      apa-apa cerita tentang pasangan, adalah rahsia diary bersama… xmungkin nak berkongsi seantero…renungkan lah..pokok pangkal nawaitu..thats what i thought :) si penceramah agama pun, kalau nak buat contoh sipolan polan… jgn sebut namanya.. mengaibkan.. kursus kahwin skrg pun ada yg boleh terjerumus mengumpat… jauhkanlah dari dpt dosa mengumpat.. setakat ambil sijil jer laa… tp, jgn tekejut yg pi kursus kahwin, siap tanya soalan ‘kita ni ikut mazhab apa?’ apa pun, tabik spring sbb berani bertanya.. malu bertanya sesat jalan.. peace everybody no war… kita kutip yg baik.. yg buruk kita buang.. moga jejai dgn fasha bahagia hingga akhir hayat…gembira sbb org mendirikan masjid..

      0

      0
  91. solat2 jugak..nape x tutup aurat??x taw ke haram dedah aurat?????

    0

    0
  92. Anonymous says:

    tak sepadan

    0

    0
  93. ilana says:

    si en suami ada bisnes restaurant yg serve alcohol…duit tu en suami guna tok sara si fasah & anak2 ea nanti…mcm mana tu? haram tu… bimbing la en suami anda wahai pasah… sia2 je dok jaja sana sini sembahyang berjemaah la…tapi masih dok buat perkara haram n tak tutup aurat, sedangkan ia wajib!!

    0

    0
  94. nana says:

    mmg padan pn ngan fasha ni dpt komen2 teruk..mmg perangai teruk…dh la seksi,kata solat tp dedah aurat ….solat mende…buat maksiat ada la…

    0

    0
  95. nana says:

    POYO…………………….baik kejap jer..fs kan ratu cover!

    0

    0
  96. no name says:

    jodoh yg baik untuk org yg baik saja…yg jahat dapat la jahat jgk hahaha…Allah dah tetapkan dah.. mcm kapel kat atas ni yg perasan baguss

    0

    0
  97. kalo dah namanya benci dgn fs..apapun dia buat semua salah..mmg lah,satu kesalahan perempuan sampai mati di ingat…Ei,setakat panggilan encik suami nak kecoh..budak belasan taun lg advance dr fasha siap panggil dear..hubby2 la…tak sentap pulak…fs dah kawin so sukati dia lah nak post apa entah kat twitter dia…si jejai tu bukan suami korang pun..huh!…

    0

    0
  98. kuat betul semangat fs untuk hidup ni…berapa ramai yg mengutuk fs ni..cian fs..be strong lah fs..apa yg fs buat smua buruk di mata korang mcm lah korang yg mengutuk ni dah sama taraf dengan malaikat…huh!setakat ber encik2 suami kat twitter pun nak sentap..budak2 hingusan skrg lg advance dr fs siap ber sayang,ber hubby2 lagi..yg ada anak remaja tu baik p cek anak korang tu mgkn dia lg teruk dr fs..heh~..

    0

    0
  99. no name says:

    org jakun baru dpt asben mcm tu r weiiiii…..esok2 dah lama si jejai buat hal baru padan muka kau wakakakaka. percaya pada hukum karma. hahaha

    0

    0
  100. aku ratu propa says:

    WEH KORANG TAKDE YG PERASAN KE?BUKAN KE FS KATA MAJLIS RESEPSI KAT PERLIS 28MAY?APA DAH JADIK?ABG NARA FOLLOW UP PLSS.
    KATA KAWIN DGN ANAKORG KAYA TAKKAN SATU JE MAJLIS??ALAHAII FS PROPA NYE LAH KO…KATA NAK KAWIN KAT BALI LAH…NK BUAT KAT BANGLO YG JEJAI BELI KAT DIA LAH…TP NAN HADOOOO PUn

    0

    0
    • mimie says says:

      salam semua….macam2 komen saya baca…..kite manusia x ada yang sempurna di dunia ni…x ada manusia yang x pernah buat silap walau sebaik mana pun dia…sama juga dengan fs…kita doakan dia bahagia dunia dan akhirat…x payah nak mengata keburukkan org..kite sendiri pun belum tentu sempurna…semua yang berlaku dah tertulis…apa yang baik kite ikut yang x baik kita elakkan..yang penting nilai diri sendiri dahulu sebelum bertindak…kite x tahu bila tuhan akan ambil nyawa mungkin x sampai seminit..esok..lusa atau bila2 sahaja yang dia kehendaki…:-)

      0

      0