Written by serenity | January 1st, 2012

Pelakon Fasha Sandha telah muncul sebagai penghias kulit muka hadapan majalah Pesona Pengantin untuk Januari 2012. Dengan gaun berwarna kuning jagung, dia tampil anggun dan antara yang dibicarakan di majalah ini ialah harapannya untuk berbahagia di penghujung cinta. Kami kira ini berkait dengan gosip sekitar akhir tahun lepas yang Fasha akan menamatkan zaman bujangnya dengan Jejai atau nama sebenarnya Rizal Ashram, bekas suami pelakon comel Nora Danish sekitar tahun 2012 ini:-

Menariknya, pasangan kekasih yang sebelum ini agak merahsiakan percintaan mereka dari umum seolah-olah memberitahu dunia tentang kebahagiaan mereka melalui laman sosial Twitter apabila, Jejai telah tweet kata-kata manis kepada Fasha dan dibalas pula oleh pelakon wanita itu:-

77 responses to Fasha Sandha Di Muka Hadapan Majalah Pesona Pengantin, Ber”sayang” Dengan Jejai Di Twitter

  1. Popular says:

    Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh………………
    Fasha berbaik dh dgn JEJAI!!!!!!!!!!!!!!!!!pasangan SEJOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    0

    0
    • aliaa says:

      alahai korang..nak kutuk fasha pulak..jeles ar tu kan,,,sumpah!aku agy suka fasha dari nora danish..korang x tau nape nora n jejeai bercerai,,,pastu main tuduh je sbabnye fasha sandha..ade korang selidik dulu?x de kan..fasha tetap di hatiku…

      0

      0
    • hahaha says:

      makhluk brdua ni mmg sejoli pn..sme2 haprak..sme2 xleh pakai..bkn stkat sejoli..brjoli2 dh kesesuaiannya………

      xkuase mak..ap ke bgs sgt pacat ni….jnj dgn pminat xnak seksi lg..aik..nape xjnj dgn ALLAH SWT????,,Pmnat ke yg buat kptusan ko blh msuk syurga ke neraka?….pelik2..

      0

      0
      • K says:

        pelik betul fasha nie…bile gambar die pakai gaun kahwin aritu x nak comment pape lah…then post kat fb sekarang lebih senang berahsia n bg org berteka teki..tapi tup tup hari nie…upload gambar dgn jejai…smbut new year dkt rootz..nak tunjuk bahagia sangat ke??ke dlu die takut nak bagitau orang die dah baik dengan jejai takut smue benci die..bile tgk org mcm bley terima je nak tayang sane sini..kalau x nak jd mcm dlu bek pegang prinsip senyap je sampai mase dah tbe baru crite nie bile tayang sane sini..orang benci je lagi adelah…aku bukan menyokong die tapi aku rase kalau care die lepas clash then smbung dgn jejai balik senyap2 n x heboh2 tuh lagi baik…sbb bile mcm nie org naik menyampah plak…bile die clash ngan jejai aku tgk ramai plak yg sokong die tapi bile mcm nie aku tgk ramai balik sumpah2 die…hurmmmmm

        0

        0
        • marie says:

          “jemputla fasha sandha yerk berkhwin”one thing why one sided je bising2 neh…huuu…smga berbahagia la fasha yep ngn jejai…

          0

          0
      • Anonymous says:

        tak faham?

        0

        0
    • Akak pn nak jugak says:

      Kawin la cepat selagi x kawin selagi tu la org2 surat kabar n blogger duk korek jek twitter dioarang ni selagi ada..bila dh kawin sorang pn x nk ambik tau dh mcm si memey n norman sunyi sepi terus dh…

      0

      0
    • bobo says:

      yeahhhhhhhhhh,,,,,,,,,,, we love FS

      0

      0
  2. cili pedas says:

    nora danish dah ada raykal..nk kalut apa nyer….luv nora!!

    0

    0
  3. Diana Mohd Tugiman says:

    Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fasha SANDHA dan berbaik dh dgn JEJAI!Korg mmg pasangan SEJOLI korg mmg tk patut PUTUS!LOVE U korgggggggggggg……………….MUAH MUAH MUAH!

    0

    0
  4. alkhaira says:

    oh, ekk? moga urusann fs dan pasangan dipermudahkan.

    0

    0
  5. ly says:

    cantik baju

    0

    0
  6. Datin Maimon says:

    so what?? ada aku kisah?!

    0

    0
  7. anasy says:

    ngada2 betul dua2 org ni. Baik Jejai, baik Fasha sama ja. HAHA. propa2

    0

    0
  8. nurkamadhia says:

    alahhh..nora danish x kisah pn..

    klu nora komen dia akan ckp..”like i care!!!”

    0

    0
  9. gilak says:

    Jujai muka hodoh.opss Sorry..mmg niat baik nk kutuk kau jujai

    0

    0
  10. kimhanim says:

    udah2 ler…. si nora danish pun watpe nak jeles2. ngn jntan ghupe gitu nak jeles. biarla diorg cri kebahagiaan diorg sndri. xpyh nk ngutuk2. sbaiknye doakan diorg bahagie.

    0

    0
  11. fasha sendakk says:

    aku second..second wife jejai..haha

    0

    0
    • si sendat says:

      allo sendat.. ko memang minah propa.. belum kawin tapi badan dah macam anak 3-4 orang..gelebeh.. kawin je lar..buat menyusahkan makhluk adam jer..buat tambah dosa kat dunia ni..nyampah aku nengok ko sendat..

      0

      0
  12. elin says:

    ishhhh.. xde makna nye nora danish nk jelesss.. nora tu dah cukup cantik dah utk lelaki2 lain.. pelik betul la klu kata nora danish makan hati ke, jeles ke, apa kee coz dia boleh dpt yg lebih baik.. bukan lelaki tu je yg terbaik, terhensem, terkaya kat dunia nih….
    pening aku duk pk smpai bila la isu nk bagi sakit hati ni and konon2 sape lg hebat memiliki en.jejai tu.. alaaaa x dpt pon xde hal la kan nora danishhh.. sudah2la tu….uhhh like ckit plzzzz!!

    0

    0
    • isteri aaron aziz says:

      erk……jejai tu hensem keee??? lgsung x okeh….. sesuai la dgn fasha yg errr…….no komen…

      0

      0
  13. kikilala says:

    Haah mmg plik kan..ala fasha sje r tu nk jles kn nora danish,jgn kesah ye Dhia..huhu

    0

    0
  14. Sunset says:

    Such a drama queen. Nak muntah !!

    0

    0
  15. zsue says:

    alaa….kbhagiaan masing2 bole cari..ape nak isau nora nak jeles kan nora??? x heran pon..name pon ex kot……… hahahaha….Go Nora!!!

    0

    0
  16. farabella says:

    Nora Danish x kisah pun..Dia pun akan dapat lelaki yg lebih baik..Mungkin Jejai mmg sesuai untuk Fasha Sandha..Nora mungkin sesuai dgn org lain..

    0

    0
  17. nonala says:

    lakon layarmu hebat. tepukau ku melihat…

    0

    0
  18. Fasha Desperado says:

    Lepas istana johor tak hingin ngn die.. pas qabil ambak reject die depan satu negara.. jejai sekor ni je lah yg mampu.. hodoh pon hodoh la.. janji ader..

    opss.. mak jejai da bole terima pasa sanda ni ker??

    0

    0
  19. cape says:

    betul ke kate org jejai kene mandrem??

    0

    0
    • Suri says:

      Amboi besar ke kuasa mandrem..klu mcm tuh baik mandrem anak raja

      0

      0
      • ooiitt!! says:

        FS x boleh nak mandrem anak raja..pasal kerabat diraja ada ‘pendinding”mcm2 nak elak benda2 x elok cenggini.jejai x sempat nak buat….tu la pasal!!

        0

        0
  20. gegeguguk says:

    apa nora nak kisah….nora berjuta kali lagi cantik dari fasha…fasha tu dah lah ketiak karat..nk pakai seksi2…huhu

    0

    0
  21. guess says:

    i suke sangat fasha.semoga berbahagia korang.ini namanya jodoh.walaupun org mengata fasha everythings but i tetap sokong u.u mmg berbakat fasha..luv u

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      ini seharusnya encik jejai or fasha sandha~~~~

      backup baeeeeeeeek punya naaaaaaa.hahhaha

      muahahhahahahhaa………..

      amek la jejai tuh……dhia da ada abg zikir…jauh lg handsome and macho(dialog nurkamadhia)

      peace yawwwwwwwwww

      0

      0
    • ada aku kesah says:

      mmg la b’bkt .. bakat kebas laki org…

      0

      0
  22. I love ND says:

    Kalau betul FS & RA berbaik utk kebaikan, eloklah. Tapi kalau betul FS purposely bertweet sayang mayang semata nak jeleskan ND rasanya no point, mmg keji kau FS.

    ND ada platform sendiri, and so do FS.
    Tak payah nak jeles menjeless.

    Sblm tgk tentang dhia, aku pun tak terasa nak admire sgt ND, mungkin sbb asyik terkenang2 watak Puteri yg sangat girlish tu. Tentangdhia berjaya extracted out her real talent in acting with a very strong character.

    FS, apa kata kau keluar dgn drama2 yg sebegitu jugak? Mungkin org akan lupa kejap pada bare-back yg kau penah pakai. LoL.

    0

    0
  23. rozi says:

    Apa sgtlah yg nak dijeleskan oleh Nora..
    sah2 Jejai tu hanya bekas suami .
    Nora x perlu jeles & Fasha x perlu buat Nora jeles.

    Jejai pun berhak membina kehidupan baru & same goes to Nora….Tapi apa pun Jejai perlu lah lebih peka kerana ada zuriat (penghubung) antara dia n Nora.

    Yg penting antara merka perlu hotmat menghormati…

    0

    0
  24. dhia says:

    alaaaa… nora danish x kisah pon…
    dhia dh de abang kir(zikir)… :)
    lalalalala…

    0

    0
  25. Queen.Of.Goldfish says:

    do i care?????

    booooooooooooo fasha~~~~~

    hahhahahahhahahhahahaha statement murahan …

    serious.seek 4 attention sungguh la minah nieh…..

    sigh~~~

    0

    0
  26. peminat nora danish says:

    entah hape2 entah fasha sandha ni..nora danish brkali-kali ganda lagi lawa,comel..nora danish nak jeles??takde maknanya~~~

    0

    0
  27. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh baik ngan jejai !!!!!! yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh minah jambu happy cekali lov u fashaaaaaaaaaaaaaaaaa happy new yearrrrrrrrrrrrrrrrrrr cepat2 kawin jangan tunggu2 lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii semoga di tahun baru ini fasha lebih hapening dari tahun lalu………….

    0

    0
  28. Hmmm! says:

    Hmm. Xfhm knp nara sentiasa nk burukkan fasha dlm kebanyakan entry nye. Elok sgt la kn thun2 baru camni ko fitnah org. N to those yg ckap fasha seek for attention i dun think so. Fasha just tweet. Yg blogger nk sensasikan sgt hal ni dh knp? Kemaruk traffic blog sgt ke? Adoyainye pn. Lgi satu nara, xde maknenye fs nk jeles ngn ND psl ttg dhia yg meletup lah sgt tu. Kalau fasha tak tolak tawaran utk watak dhia, takdenye name ND nk meletup. Tp xpe la kn, tu namenye rezeki. Dh tuhan tetapkan. Same goes to fasha n jejai. Dh nora xde jodoh ngn jejai. nk wt camne. So guys, Kite sme2 doakan yg t’baik utk fasha-jejai, n nora with her future husband. Dah2 la tu nara buat entry murahan camni.

    0

    0
    • eja says:

      betul apa yg Hemmm! tuliskan nie..mama org pertama yg membaca skrip 2 terlebih dulu..masa tu tajuknyer lain sikit..tp ada DHIA la jgk..so Dhia kena cakap byk tqvm kat elysa sbb elysa dh terikat ngan drama cinta elysa..so elysa takut xdpt bagi komitmen..n pastu ditawarkan kat pelakon lain n lain..pastu baru ND..hehe.x gitu admin we luv FS?sejujurnye mama bkn nk memuji ank sendiri,tp ada ku kesah..kalu sinora pernah menghantar surat utk saman ank mam kat rumah mama surat tu mamat yg keja ngan lowyer 2 yg konon nya ingat kami nk takut ngan saman yg hanya kes ank mama kata takut nora akan kesedihan masa dia baru melahirkan ank..itupon dia nk saman?ceh!yg dia hantar sms ugut2 ank sya korang apa tau?nasib si jejai ada..kalu x sya pon nk saman dia!!dalam hati sya pada masa tu mmg nk taruh penampar ja kalu jumpa si ND,tp dgn kuasa ALLAH sya bertembung ngan si nora kakak dia n boyfernd dia kot ..dia dgn selamba nya tersenyum n dtg bersalaman ngan sya n ank sya..masa tu sya ingat dh berakhir laa sbb sama2 nk berlakon spa Q 2..so xjd la taruh penyepak..upanye x abis di situ..tut2 dgr dh buat pasal lg..aku cukup2 pantang org yg pandai berlakon!!bih baik jd diri sendiri mcm aku nie,xperlu nk menyamar jd nama lain..straight 2 tpoints,bkn prinsip aku nk jd mcm org2 kat blog dlm nie yg ada talam 10 muka.sudah2 ND kalu nk berlakon baik tp sebenarnya hati karat!!xdak sapa nk bg kau cemburu,sbb hal ni lah aku mula percaya pdn kwn2 sijejai kenapa kau bercerai..dan aku xkata jejai pon bagus sangat!!begitupon ank aku..tapi sekurang kurangnya mereka x hipokrit mcm semua..kalau ada org disini nk tanya mak si jejai suka x kat fasha…tanya dulu adakah ank dia tu betul bagus sesangat ke kalau nk memilih,,n yg sebelum ni bekas menantu dia 2 lowyer ke,,doktor ke..tanya dulu diri sendiri.jgn bekas menantu asyik nk kutuk org jer..xada makna nk mamdrem sijejai,baik memdrem jutawan yg xdak masalah brkas isteri kuarga n ank.betul tak?

      0

      0
      • serenity says:

        Terima kasih Puan Eja kerana bagi penjelasan. Jadi sebenarnya betul kah yang Puan tak berkenan dengan hubungan Fasha dengan Jejai? Apa pun kami hargai yang puan sudi melawat BeautifulNara.com

        0

        0
      • Mama Meera says:

        adeh…mak sape la sesat bt karangan upsr kt sini ni.hahahaha….

        0

        0
        • K says:

          happy gile fasha x amik watak dhia… :)
          nora lagi ok…kalau fasha berlakon watak pakai tudung mesti mcm x kena tapi kalau nora mcm sejuk nye mata tengok… :) elok je tudung tuh kat muka die… dlm drama chinta tuh pun same…fasha lawa time die jadi perempuan simpanan tuh..nampak cam vogue lah tapi bile part die pakai tudung tuh mcm susah lah nak hayati lakonan die bile sampai part die tuh…

          0

          0
      • ooiitt!! says:

        ND memang jahat, pandai berpura cam baik, hati karat ! tapiiiiiii dia x pernah buat onar dgn laki org!!! pl bear in ur mind k!

        0

        0
      • pashasendat says:

        aunty eja ni mereng agaknya..

        0

        0
      • saya bukan palsu. says:

        kalau aku ada anak macam fasha mmg laa aku backup die walaupun die dok gedik ngn laki org…kata anak sendiri darah daging sendiri kan…benang yang basah pun akan cube ditegakkan…faham

        tapi nauzubillah la mintak mintak anak aku tak macam tuh bile die besar…yang penting dari kecik kite didik die luar dan dalam…dari segi luar takde laa bile baligh relakan anak pakai “bare-back”, dari dalam supaya die hormat “hak milik orang”

        Elok la si jejai ni pun dah tua bangka still “happening” berparty lagi…awak tuh bawak laa kekasih gi dengar ceramah countdown 2012 Ustaz Azhar Idrus ngn zizan raja lawak pun elok…ini gi rootz..hot spot kene raid je tempat tuh…

        ND tuh mungkin laa dalam hidup berumah tangganye ngn jejai tak bahagia..mungkin dua dua ada silap die…takleh plak nak salahkan si FS aje…kalau aku aku salahkan si laki…dah berbini dok tergoda ngn minah lain buat ape…it takes two to tango.

        aku ni bukan ckp bagus, dulu pun penah bersuka ria..sorry laa sesapa yg terasa…tapi alhamdullilah penghijrahan buat kite lagi tenang…buat ape nak kejar duniawi…akhirat dah tak lama…baik buat amal ibadat…Allah akan tanye ke kau gi berparty berapa byk dalam hidup kau?

        0

        0
  29. Xoxo says:

    Udah2 ler.biorla nd,fs,ra dgn life diorng.xyah kita nk sibuk2.abg nara ni propa orgnya.

    0

    0
  30. meeradriana says:

    perempuan yg jahat hanya utk lelaki yg jahat..

    0

    0
  31. molot itik says:

    Nora danish dah cemerlang dlm tentang dhia. Org dah nampak bakat dia. Plus she already got a son. Aku yakin dia tak heran sikit habuk pun kt fasha or jejai… Lantak korg la..

    0

    0
  32. ntah aku says:

    aku minat lakonan FS tp bab yg satu ni tak suka la, dr dulu lg dok heboh2 nak kawin ngan jejai tp habuk pun xde.

    0

    0
  33. ttandas says:

    Fasha MABUK daa…..bengong

    0

    0
  34. arm says:

    fasha ni bdan mcm anak bape dah tngok ND maintain je…walhal ada anak dah….padan la….nasib anak tak ikut muke jejai ki ki… padan la sendat ni ngan jejai….. dah2 da la fs boring dah cite ko……blakon pun tah ape2 palsu glerrrr…..muke x seberaper bio la perangai tu berupe sikit…..mak jejai ni nak fasha sendat ni? nak ke perempuan mcm ni? mak aku x kasi ki ki….

    0

    0
  35. Mama Meera says:

    aku perasaan kn bile ade isu bab FS je mst ade yg ngaku ‘mama’ die dok komen kt sini bg pnjelasan pjg lebar, bikin karangan upsr gitu……gile glamer la makcik ni….hahaha…

    0

    0
  36. what the? says:

    ramainya yang ngutuk kat sini, tak ingat dosa ke kak? oh ya, lupa blog gossip mana pandang pahala ke dosa ye?

    0

    0
    • ME:) says:

      heeeee heeeee kalau ko baik sgt cik what the? x kan la ko bace dtng komen kat sini…..x yah le fake sgt oiiii ko bace pun komen kat sini kire ko bersubahat le……jugakkkkkkk :P

      0

      0
    • Mama Meera says:

      hihi…ko ni nk cari blog ape sbnrnye?mcm sesat x jmp jalan balik jer?huhuhu…x yah bt muka plastik sgt lar.

      0

      0
  37. saya xgedik mcm fasha says:

    ala fasha ni kan mmg ratu kontroversi.. ckp lain, buat lain.. kat paper ke atau tv asek no komen.. bila kat fb atau tweeter menunjuk bagai sayang la B la.. so phm2 la… kalau betol la nak senyap2..pandai2 la simpan..igt org xboleh baca n tau ke perangai dia dr mikro blog ni..puihh..

    0

    0
  38. wizza says:

    perempuan yg baek hanya untuk lelaki yg baek….. so pikir2 lee diorang nee camne…

    0

    0
  39. hohoho says:

    bodohlh jejai klu btul2 jd kwin pasha. pasha 2 nk duit jejai je..nk senang spai tua. org kaya lain mana nk dia. jejai je lah harapan dia. tu sebab kita asyik dgr diorg ni gaduh baik gaduh baik semula..dh pasha asyik kejar je kn

    0

    0
  40. datin says:

    Pda yg mngaku mak fs…makcik sepatutnya pntau ank makcik tue..cre berpakaian brparty sner sini makcik x malu ker??pastu makcik nk defend ank yg rmas laki org..takyah nk buruk2 kn nd..satu msia lgi nmpak sape yg propa!!!!

    0

    0
  41. biru mata hitamku says:

    Apapun FS pernah menang beberapa kali ABPBH kategori pelakon drama dan filem. ND ade???? pekakkan telinga je FS, janji peminat ko ramai yang vote.kalau bising2 kat sini pun x guna….huhuhu

    0

    0
  42. kiki pemalu says:

    booriiinggg… next…

    0

    0
  43. Tiang Lampu Lebuhraya says:

    aduhai.. nak kahwin tu biarlah cepat2,
    usah bertahan buat maksiat,
    kita tak tahu maut tu dekat…

    0

    0
  44. somebody says:

    fasha sentiasa akan kejar dan ikat jejai sbb kan duit… perempuan murah camtu la gayanye

    0

    0
  45. tak faham aku says:

    bape byk kali daa nak jd cover pengantin tp kawen ye nan hadoo..tahun 2009 tak silap pun jd cover pengantin, konon hari bahagia dgn “MY BF is Somebody” hampir tiba tup2 rupenye bf org lain…malu sehhhh!!

    0

    0
  46. Reena says:

    Sok kawin (kalau jadi..)..lehlah jadikan lagu wonderpets.. eh silap wondergirls sebg bground music.. i want nobody nobody but chiuuuu..mana boleh nak ignore the haters pasal sedikit sbyk komen2 haters ni ada benarnyer.. bukan senang oo nak kawin tanpa restu ibu bapa especially mentua..tgk Nora Danish, walaupun dah cerai tp mak jejai syg sgt kat dia..holiday pun sesama.. kalau fasha sendal? Dok mkn hati jer lah..besides, nak ke parents jejai terima..siap disown lagi ada lah..tgk ND, baik lg dgn sisters jejai..kita hidup dan kawin bukan hanya dgn suami.. so fasha sendal..sekarang ko lehlah eksyen tunggu la nasib ko bila dah kawin nanti (kawin dah..nikah jer belum).

    0

    0
    • the truth is out there says:

      hahahah tuh laa kau ada baca “mak” die nye comment kat atas tuh? org ada tanye mak jejai berkenan ke ngn FS…”mak” FS takleh nak jawap…die pusing tanye baik sangat ke jejai tuh…abis kalau tak baik buat ape kasik kawan….kaaannn? ke die pun tau anak die pun bukannye baik sangat…berkata kata menjerat diri…

      0

      0
  47. bezita says:

    serabut la ngan dua makhluk ni.. kawen2 je la kalau dah gatal sangat!!! nape, ko x de bajet lagi ke Jejai nk buat wedding of the year?? xkan laaaa~ kate usahawan berjaya.. begitu juga Fasha…

    0

    0