Written by Bella | March 9th, 2017

Selalunya kita jarang lihat Fasha Sandha melenting  meskipun dihimpit pelbagai gosip apatah lagi berkaitan hal penceraiannya dengan Jejai.

Sudah lebih setahun menjalani kehidupan sebagai ibu tunggal kepada dua orang anak, Fasha menerusi akaun Instagramnya mendedahkan beberapa foto yang menunjukkan seakan seseorang masih menagihkan cinta darinya.

Menerusi kapsyen yang ditulis Fasha, beliau sudah lama bersabar dengan hal berkenaan dan tidak mahu ia menjadi pengetahuan ramai. Namun, akibat sering diganggu beliau sudah tidak boleh berdiam diri lagi. Antara perkara yang turut dinyatakan oleh Fasha adalah berkaitan kebencian keluarga yang ramai mempercayai ia daripada pihak keluarga Jejai.

Malah, Fasha ada memberitahu beliau sudah beberapa kali cuba untuk menjauhkan diri daripada lelaki tersebut agar mereka tidak lagi bersama. Sebelum ini, Fasha menerima pelbagai cacian, herdikan serta hasutan daripada pihak berkenaan.

Kesabaran Fasha dicabar dan beliau selepas ini akan mendedahkan setiap apa yang berlaku, satu demi satu yang tidak pernah diketahui ramai sebelum ini. Fasha juga ada menyertakan #DramaSeribuEpisod berkaitan isu panas ini.

Difahamkan, Fasha juga bakal membawa perkara ini ke muka pengadilan dan menyertakan setiap bukti kata-katanya itu.

Kami tidak tahu apa yang terjadi tetapi berharap agar perkara ini dapat dibincang secara elok dahulu. Namun, satu perkara yang kami bersetuju adalah, jangan pernah mendesak dan mengganggu seseorang, setiap orang mempunyai tahap kesabaran masing-masing apatah lagi mereka yang sebenarnya melalui penderitaan sebelum ini seperti Fasha.

[jetpack-related-posts]

137 responses to Fasha Sandha Dedah Bukti Bekas Suami Ganggu Beliau?

  1. moon says:

    hmm

    3

    0
    • Anonymous says:

      bila wanita tawar hati. mula2 kita bersabar…lama2 fed up. ko nk kawin dgn aku ke…atau aku kawin dgn mak ko. move on la jejai…

      54

      2
      • Betty says:

        Just because a man in the divorce process has not shown (much) physical violence in the past does not mean he will not during or after divorce. His family is psycho and now it shine throught their son. Make a police report….

        45

        0
        • Anonymous says:

          Setujuuu, pergi semula kpd lawyer yang handle kes cerai ko Pasha, makamah, polis, media, rakan taulan..buat aduan apa yang patut. Kena keluarkan duit sikit, tenaga dan masa but soon he ain’t dealing with just you anymore, he’s dealing with a whole lot of people who won’t put up with his shit. Buat mcm Rita..malukan dia. Lelaki ni kena ajar sikit kak….

          26

          2
        • Zack says:

          nekleh, dulu waktu bercinta, kentut dia pun merdu katanya. skrg??? hahahaha…best woman wins la sangat!

          40

          5
        • Jantan kecoh says:

          Waklu la.. mase bercinta kau pun x tunjuk pun kau saiko jantan.. bile dah cerai kau yang meroyan lebih pehal???.. Macam taik!!

          21

          5
        • Nonsense! says:

          hahah zack. betul tu bang…kata best woman wins.
          handle la sendiri. ngadu kat insta buatpe?

          38

          3
        • Zakiah says:

          suka komen2 zack…pedas lagi bernas tapi ada betulnya.

          6

          5
      • Anonymous says:

        OBSESSIVE EX SYNDROME

        Stage 1: Courtship – tests how much control can he get over partner
        Stage 2: Relationship – tries to maintain control
        Stage 3: Break-Up – Obsessor will not accept relationship is over; argues or discusses with ex-partner repeatedly
        Stage 4: Stalking – ex-partner is no longer willing to see Obsessor, but Obsessor keeps trying to contact
        Stage 5: Threats – intimidation, threatening, blackmail, etc
        Stage 6: Violence – abduction, assault, murder and/or suicide
        Stage 7: Call the Police…

        29

        0
    • Anonymous says:

      Parents who are too structured, and too involved in their children’s lives or marriage are causing more harm than good.

      105

      0
      • Mat Ronggeng says:

        La… Attention seeker betul. Yg dia tunjuk semua benda negative..
        Dulu masa ko bercinta, tak ingat dunia, keluar masuk pub celebrate birthday. Pakai baju sexy tak ingat donia. Pergi sana sini. Boleh je kata “hasutan” orang lama (Nora jendul ke?). Kata family ex ko tak suka ko… Apa kata ko cerita keburukkan ko yg buat semua family orang tu tak suka ko. Ko jenis kurang ajar ke? Sama la macam Rita Spender claim bekas family mertua tak suka dia. Nampak tak kesamaan kes Fasha dengan Rita. They better look deep in the mirror. Jangan dok kata orang lain semua salah kecuai dia sorang yg baik. Teranaiya lah sangat. Kalau perangai tu baik…Semua orang sayang….Kalau perangai macam siul…Ko ingat family orang tu nak sembah ko macam patung cendana?. Ko ingat cantik muka tu will bring you far?
        Entah entah jejai call nak cakap dgn anak dia…Ko dok perasaan orang tu nak jilat anu ko.. adoiii dulu Rita Spender meroyan… Sekarang ko pun nak buktikan ko “mangsa”….Nak tagih simpati orang ramai.
        Nama pun pelakon…. Aku macam tak percaya dengan species pelakon macam Rita dan Fasha ni….

        55

        32
        • Anonymous says:

          laaaa dah dia artis. ko artis ke..siapa pun x nk dengar luahan ko. pergi main jauh2.

          17

          7
        • reporterhiburan says:

          stupid comment!

          6

          3
        • mat says:

          apa kehal jejai nak call nak pasha nak cakap dgn anak dia pukul 4, 5 pagi? ni soalan betul, aku konpius

          29

          0
        • Zasss says:

          Entah bangang punya mat ronggeng ada ke nak call ckp dgn anak anak sebesar itu pukul 5am!! Entah entah ni suku sakat jejai gigih mengomen! Huhuhu

          19

          0
        • pete says:

          setujuuu. attention seeker dia ni

          7

          1
        • Anonymous says:

          Jgn trlalu judge org bgtu kita tdk tau cerita mereka. Nk tnya kmu ni saudara o adik bradik ke dgn mereka tau sgt cerita mereka. Jgn dgr cerita aje blm tentu apa yg dikata org tu btl. Kang kena pd diri sndri bru hang tau sedap rsanya

          6

          1
        • Anonymous says:

          Kadang2 terfikir jugak..mungkin si bapa ni rindu anak2 kot…tu yang mesej n phone sakan..kita tak tahu hal sebenar
          Just my 2 cents

          6

          1
      • Kiah says:

        agree, aku heran betul jenis mak2 mertua over yg suka campur masaalah dlman rumahtangga anak dia. bila time nk kawin tu kemain yerk sibuk pilih menantu itu ini serba tk kena. heyyy, korang sedar tk, yg jadi wali adalah..LELAKI. apa hak kita nk over2 sbg orang perempuan? kita tkde hak nk campur isu cari menantu dlm islam. yg akan jdi wali tu husben kita… bukan kita! bodoh betul makcik2 kaypoh yg tk tahu hukum!

        22

        3
        • Satay & Ketupat says:

          jejai tu lelaki … x payah wali pun

          9

          0
        • Anonymous says:

          mmg lah lelaki. tapi kena minta izin ibu bapa. tapi bapa dia yg ada hak bukan si mak. yg aku dengar mak dia yg over2. dah kenapa?

          9

          3
        • rina says:

          first time dengar lelaki nak kahwin kena mintak kebenaran ibu bapa.. Tulis ‘mcm’ rukun nikah

          2

          3
    • Anonymous says:

      Apa nak susah. Block jela. Kalau block memang tak boleh call dah. Kecoh lebih dasar artis tagih attention.

      37

      24
    • Mata mata says:

      By his age nak slow down n hv a good family. I think he miss all the good memories n he just cant let it go.

      67

      0
      • Anonymous says:

        Fasha must be good in bed hehehehehe

        24

        1
      • aint nobody got time for dat says:

        it is not about memories. it is more about ego…to show he is a closeted bully. nonsense.

        13

        1
      • kakikucinghitam says:

        i cannot be more agree with u. Jejai’s happiest time was when he wi FS. FS pun good mom.. dlu dgn jejai selalu masak.. kurang berlakon masa tu… diorg perfect together. jejai silap satu, dlu die couple dgn FS dlu, lps tu die dump FS n couple dgn ND. Lps tu die tergila balik dekat FS. FS mmg x layan… jejai siap naik helicopter g buat suprise kt FS.. mcm2 die buat utk pujuk balik…

        hoepfully kebahagiaan milik diorg semula…

        21

        6
        • Ahgf says:

          Terpukau sbb helicopter tu ker?

          15

          0
        • joshua says:

          how do you know? ko kawan baik ke? Takyah nak reka2 cerita, taulah ko peminat setia dia…

          3

          9
        • fasha yang break ngan jejai oiii.. nak sangat ngan qabil ambak tapi qabil ambak reject dia sebab keluarga qabil tak berkeanan dengan artis sosial macam dia. nasib baik qabil reject kalau tak merasa juga penangan fasha dan mak fasha. korang cakap nora mianmar.. fasha pula keling.. jejai lombok. hahahahah!!!

          1

          0
    • KakLinaPomMeletop!!! says:

      Rujuk jelah blk Fasha. Kesian anak2 ko. Tp letak syarat ko x kan ada kaitan dgn keluarga dia. Hanya korang berdua. Hidup menjanda ni susah…

      1

      2
  2. monkeyz says:

    ler….pulak

    0

    0
  3. girlpower says:

    Bagus fasha, orang luar memang akan kata bukan2 bila kita dedahkan benda2 mcm ni..tak kena batang hidung diorang, kena ingat ya..dia bukan lagi suami..x perlu taat hormat pun if perangai dah macam ni..dia tiada hak..lain la melibatkan anak2..kesian fasha..harap banyak bersabar berdoa..solution nak tamatkan semua ni senang je..makcik i pernah de pengalaman laki gila talak..makcik i kawin dgn someone yang berstatus tinggi..terus diam ex-laki dia x berani kacau dia..i doakan u jmpa someone yg baik dan mampu bahagia kan u…amin..

    63

    1
  4. Anonymous says:

    Come move on le apa nak complicated matters..org camni shut off forever lagi bagus le…
    Sesapa yg berani nak bersama dgn psyco tu silakan….

    3

    2
  5. melati says:

    sabar jew Fasha…. yg penting jgn layan ko pun bukan nya mcm Neelofa yg bakal bercakap dgn Kucing bila tua nanti & didik lah anak2 tu ..!!

    16

    0
  6. kak mariamercedez says:

    hati2 fasha…takut membahayakan u nanti..ye la org berduit ni boleh buat apa shj untuk puaskan hati mereka…kena ada bodyguard kot once u da reveal benda ni

    27

    0
  7. Jejai Gila Talak says:

    Bila bercerai kerana orang ketiga (ipar duai, mertua), inilah jadinya..

    Harap Fasha tabah dan sabar lalui dugaan ni.
    Rasanya takda cara lain melainkan report polis / guna khidmat guaman untuk jaga privacy & keselamatan keluarga.

    27

    1
  8. Kiahkepoh says:

    Tapi kan kan. Yg video anak2 dia baru sampai rumah dari penjagaan jejai. Mcm jejai masuk rumah sekali. Tup tup lepas tu terus update miscall ni berbanyakkk. Ke mata aku rabun ? Rasa belum. Byk kali kot tengok video tu

    23

    0
  9. Anonymous says:

    Sori bole tak sesapa explain kt aku apa sebab fasha dgn jejai brcerai dulu?ringkaskan pun bole..tq

    1

    8
  10. ash says:

    dulu2 masa jejai buat mcm2 suprise
    bukan main suka sgt
    sbb nk prove kat semua yg jejai syg dia sorg
    cinta mati jejai
    bila dh sebumbung bru tau true color

    itu normal fasha
    kalau sebelum kawen mcm beria sgt kdg2 lepas kawen boleh buat do no jer

    stay strong Fasha
    dh ada pengalaman kn mcmane hidup berumahtangga

    semua org ada suka duka warna warni hidup berumahtangga
    nk buat seribu episod pn belum tentu habis belum tentu puas
    x de sapa paksa u kawen dgn jejai dulu
    ingat boleh bangga ke lelaki yang tinggalkan isteri masa pregnent utk kita
    masa tu pn kita boleh agak dan jangka apa yg akan jadi pada kita
    benda yang Halal mmg byk ujian

    39

    3
    • ... says:

      betul tu . setiap kali post mesti caption ‘kekasih hamba’ etc.. mcm dia tak pernah giler kan jejai dulu. dah laa klu yer pon’ tak payah la londeh masalah keluarga pada umum..

      32

      0
    • poyo says:

      betul sgt tu.. dah tu pilihan sndr..
      jgn kuat propa sgtla nyampah baca.. acah2 baik & suci murni..
      bl org x sk kte kadang boleh lbt ht (mak mertua) lg2 tgk batapa kasihnye mertua dkt cucu (anak2 hang).. hang nk amik pic peluk2 bercuti oversea dgn die pun die lynkn..
      kne balik mcm ex die yg hang tuduh dlu kuat selfie la, gila batang ex la, nk perhatian mertua la, belakon tp x glemer mcm hang la.. annoying btl.. mcm la hebat sgt..
      skrg hang amik pic sume tenganga2 asal.. nk tjk gigi putih la konon..
      org tu amik brt psl ank slh.. kang jd mcm elly lg tmbh meroyan ko ni..
      dlu ngandung setahun kn? kate nk kawen dh jmp yg sebaya la bagai silala kawen.. yg penting jgn lupe restu org tua.. pastu klu dpt restu pun jgn belagak mcm ape tu women can win sgt eh..

      34

      1
  11. Shhh says:

    “ditambah dengan HASUTAN yang lama”- aku rasa dia maksudkan ND letterw…yelah cuba korg tgk balik…kenapa lepas FS dn JEJAI bercerai..ND tk nak menyemak plak kat umah ex mertua dia..sbb tu lah aku heran org mcm ND ni blh baik sgt dgn ex mertua dia..tpi tak nk plak cuba dekat dgn mak pa si NEDIM tu..

    20

    20
    • Anonymous says:

      adalah datang….tengok kat insta berlambak gambar …duhhh

      27

      3
    • poyo says:

      die mmg baik dgn sape2 pun..
      kwn baik dh lame dgn adik kembar jejai kn..
      dlu nk kawen x pk efek jangka pjg padanla muka hang

      21

      0
    • sna says:

      ND HORMAT SEMUA ORG TUA LAH. DENGAN MAMA SI NEDIM N SISTER KELUARGA NEDIM PUN DIA DISAYANGI. SIAP MAMA NEDIM N ADIK2 DIA ADA WISH BDAY DIA LG. AGAKNYA FS MEROYAN SEBAB ND OULAK YG BAHAGIA SKRG NE SEBABTU GIGIH NAK cuba supaya publik tahu ND tu jahat. kalau tak takkanlah dia sengaja gunakan word besar untuk “HASUTAN ORG YG LAMA” jadi penekanan kat sini adalah supaya publik benci ND

      7

      1
  12. CPS says:

    jangan lah ungkit kisah lepas si fasha ni.. past is past..

    13

    1
  13. Anonymous says:

    padan muka bekas mak mertua. anak ko skrg menduda….
    nora danish terlepas, fasha terlepas…anak lelaki ko yg meroyan.

    28

    4
  14. ara says:

    jejai kena hormat privasi fasha la…kebebasan jumpa anak2 pun fasha bagikan, so jadi la kwn baik pun ok…jgn la over limit sampai buat fasha tu cam bini ko jejai…pi la cari pompuan lain yg mak ko suka..ko kan anak mak jejai…

    24

    4
  15. Anonymous says:

    block je time ko tak nak contact die.. unblock balik bila ko rasa anak ko nak contact die. setel

    15

    0
  16. Anonymous says:

    To Fasha….I suggest u tutup aurat you and lead a more Islamic lifestyle from now on. Makin banyak pulak gambar sexy kau tunjuk kat Instagram. And ur selfies nampak macam saiko jer …i think ramai orang perasan dah. Something wrong with you woman. You dont go around sebut nama Allah and Akhirat when you go around pakai ketat2 dedah2 mcm tu.
    The screenshot u show is not complete so the rest of us should not and could not assume anything. If this happens since a year ago why didnt you get a restraining order? In fact you even allow him to come to ur house and have meals…and you even commented in his Instagram…..why do you do all that if you want to get away from him?…again…saiko comes to mind.
    Jejai is a wonderful and loving father to his 3 kids…and his family loves them too.
    I see the kids with Jejai and his family and the kids are comfortable and happy with them…kids dont lie. The only person who is not happy seems to be u.
    i dont see him and his family complain or condemn about you in socmed…all I see is you are the one making all these noises….and I see people give bad comments and show old pics of Jejais family as if there is a conspiracy to attack them base on previous lifestyle which is very unfair. The only one who hate them so much is only
    u Fasha.
    you couldnt get along with jejai’s family and named such as ‘prominent’ appear…sounds like u or ur family created this name calling. U are always bitter around them and think there is double standard of class. But Nora is also an artis just like you but they get along so well …u know why?…coz Nora is sincere with her love for them…whereas u r not….I think in ur mind u are the good one. I remember when Jejai ceraikan Nora she was pregnant..u dont seem to care at all when everybody knows u are the cause….if u know he is crazy about u then u should stay away….its not that hard…just blocked his number for a start but u dont even do that.
    u married him because ur plan to marry some kerabat n polo player Qabil x jadi.
    Jejai already has someone else and I think u know this and this makes you scared. coz when he gets married again he might ask for joint custody or even full custody of the kids and this cause u to panic I believe…thats why all the insta postings last nite kan?

    168

    0
  17. biarbetik says:

    Baik jgn masuk campur…suka sebut org lama ND…salah org nmpk klau org sebut dia nanti nangis pulak…jahat org kita nampak jahat kita pun nak kena ingat…diam2 suah tau report police share2 gini ungkit2 tak habis…btw rambut Fasha pendek tak kena ah

    41

    0
  18. mona says:

    play victim..nak jugak kaitkan org lama….muhasabah diri le fasha…

    56

    -1
  19. Ohyeah.. says:

    Replay cerita lama nih nara..tahun 2016? Aku agak both of them dh moved on. Tk dengar lagi cerita jejai kacau2 fasha or vice versa.

    0

    4
  20. Anonymous says:

    pandai kawin pandai la settle.

    10

    0
  21. Anonymous says:

    menantu lain ok jer….fasha must be the problem…
    errr ur image now mcm pelik….badan sado…rambut pendek…muka masam…suara kecik…..hehehe
    udah2 lah tu fasha….jejai still ur kids daddy….hebahkan kat media is a bad move…unless u want the fame lah…
    agaknye jejai call u at those hours sbb time tu jer u free kan…siang u shooting.
    kalau jejai n family zalim xde lah jejai bagi u rumah n nafkah…and boleh jer jejai fight nak have custody of the kids coz he can afford it.

    67

    4
    • Bbycumil says:

      Kan dia dh bgtau dlu penampilan dia skrg (rambut pendek) adalah bwk watak dlm movie/drama terbaru dia..bkn sesaje transform diri jd cmtu

      3

      4
  22. Minah kepoh says:

    Aku tak rase dr conversation ni die gila..aku rs die contct ko sbb nk jmpe ank2 dh tu ko xreply..kbtulan ko penat then die bt cmtu ko assume die gila talak..ahahaha..alahaaii perasannyerrr..ex husb aku pn cmtu gak kate konon dh moveon abes yg nk mrh2 laki aku pehal slu nk kutuk2 laki aku pdhal laki aku bz cri rezeki stiap bln tk prnah miss bg nafkah..klu perceraian org msti salahkan lelaki knp xtgk lak prngai ex die tu igt baik sgt ke..dgn cara jejai ckp mcmtu aku xrs pun die nakkan ko..die mgkin rindu kt ank contct ko slalu bz..die mcm laki aku gak klula anak die da besar sikit pndai tgk enset die nk belikan ank die enset senang bole trus contct ank sndri xpyh melalui ex wife yg bongkak so,bong perasan bagus mcm ko la fasha ego melangit..klu ikotkan hati die bole je tuntut hak penjagaan ank ko sepenuhnya senang2 je sbb die LELAKI..ko jgn byk bunyik la kire bersyukurla die bg ko jaga..

    31

    2
  23. Cik Jah says:

    Cik Jah doakan fasha sabar dan diberikan kekuatan. Cik Jah suka fasha ni; peramah, lembut dan tak sombong. Masa jumpa dia kat Pasar Gombak; tak sombong pun nak tangkap gambo ngan Cik Jah yg baru lepaih beli ayam 3 ekoq. Sayang fasha.

    0

    9
  24. manyun says:

    .tu ler jejai waktu pasha isteri ko apsal x depends dri mak dan adik pompuan..now dh cerai baru meroyan …

    2

    5
  25. Anonymous says:

    PSYCHO RUPANYA JEJAI.TGOK RUPA PUN TAHU.

    3

    12
    • anon says:

      cuba kau perhati betol2, siapa yg psycho??? mak janda tu yg psycho kuat meroyan, menuduh semua orang. Mcmlah dia tu baik sangat. Kalau baik, takde lah pulak kena cerai.

      20

      2
      • Anonymous says:

        ANON OI,FS PERGI MAHKAMAH MOHON CERAI.JEJAI LAFAZ CERAI KAT MAHKAMAH. FS YG NAK CERAI.KO NI TAK BACA NEWS KE.FS YG DAH TAK NAK DGN JEJAI,FS YG MINTAK CERAI TAHU TAK.

        8

        0
        • Anonymous says:

          kalau sayang takkan senang jer jejai ceraikan dia.
          mesti dia pertahankan orang yang dia sayang habis2an kan?
          nampak lebih macam fasha yang tak boleh move on. mesti ada cerita lain sebalik konon nye jejai giler talak tu.

          1

          2
        • Anonymous says:

          jejai yg bercerai 2 kali.so sape yg problem skrg?

          0

          0
        • Anonymous says:

          mmg lah jejai cerai 2 kali….tapi naper sampai nak tuduh giler talak sedangkan dia ok jer dgn nora…x nampak pun giler talak kaedahnye….happy sokmo…org giler talak hidup tak keruan giteewww..:)

          0

          0
        • Anonymous says:

          jejai gila talak dgn fasha sbb dia syg fasha lebih dari nora.tu pn tak reti.

          1

          0
  26. kirko says:

    Kalau mak dia punca, mmg xpatut la kan?

    Rela tengok anak2 menderita demi pentingkan diri sendiri?

    Mak apa mcm tu eh? Jangan lupa, pangkat dan darjat di dunia xde nilai di sisi Allah~

    Sudahlah makcik (mak Jejai)
    Laki kau setakat bekas MB perak je pun.. ahli politik je pun.. klw taraf Sultan Brunei ok la juga~

    3

    12
  27. Alahai says:

    Wa paling myampah kalo komen spekeng! Ckp mlayu tk bole ke?da lah komen pjng mcm karangan nyemak lah wei! Takde mkna nya pon fasha oi..sakitnya tuh d sini d dalam ati ngeko?sekali2 rasalah sbb org pun pnh sakit ati juga..ok?

    0

    21
  28. Anonymous says:

    To Fasha….I suggest u tutup aurat you and lead a more Islamic lifestyle from now on. Makin banyak pulak gambar sexy kau tunjuk kat Instagram. And ur selfies nampak macam saiko jer …i think ramai orang perasan dah. Something wrong with you woman. You dont go around sebut nama Allah and Akhirat when you go around pakai ketat2 dedah2 mcm tu.
    The screenshot u show is not complete so the rest of us should not and could not assume anything. If this happens since a year ago why didnt you get a restraining order? In fact you even allow him to come to ur house and have meals…and you even commented in his Instagram…..why do you do all that if you want to get away from him?…again…saiko comes to mind.
    Jejai is a wonderful and loving father to his 3 kids…and his family loves them too.
    I see the kids with Jejai and his family and the kids are comfortable and happy with them…kids dont lie. The only person who is not happy seems to be u.
    i dont see him and his family complain or condemn about you in socmed…all I see is you are the one making all these noises….and I see people give bad comments and show old pics of Jejais family as if there is a conspiracy to attack them base on previous lifestyle which is very unfair. The only one who hate them so much is only
    u Fasha.
    you couldnt get along with jejai’s family and named such as ‘prominent’ appear…sounds like u or ur family created this name calling. U are always bitter around them and think there is double standard of class. But Nora is also an artis just like you but they get along so well …u know why?…coz Nora is sincere with her love for them…whereas u r not….I think in ur mind u are the good one. I remember when Jejai ceraikan Nora she was pregnant..u dont seem to care at all when everybody knows u are the cause….if u know he is crazy about u then u should stay away….its not that hard…just blocked his number for a start but u dont even do that.
    u married him because ur plan to marry some kerabat n polo player Qabil x jadi.
    Jejai already has someone else and I think u know this and this makes you scared. coz when he gets married again he might ask for joint custody or even full custody of the kids and this cause u to panic I believe…thats why all the insta postings last nite kan?

    4

    2
  29. Anonymous says:

    Ohhh please bila kes camni je pompuan yg di salahkan… jantan ok je… but kalo meroyan cam bapuk jantan ke apa… move on je la… yg past tu past lagipun masa nak kahwin tu masing dah decide then nak cerai pun masing2 dah decide pe nak kecoh kacau2 lagi…aku malule ada jantan camni .. yg pompuan ok je terima kenyataan yg jantan lak maruah hina x terima kenyataan then menyusah kan org lain…
    Elok2 bole move on sebagai kawan demi anak2 dah jadi macam musuh….

    1

    5
  30. anon says:

    Bukan main lagi drama queen ni, start dgn bismillah…sebut psl dunia, akhirat, aurat tak tutup…..menyampah. Kalau baik sngt gihlah mengadu kat tuhan, buat nak memburuk2kan ex ko bagi semua org tau. Ko tu perfect sngt ke? Kalau dia tergila2kan ko sb ko & mak ko duk bomohkan dia. Sudah2lah tu. Nak solve prob??? ko gih kawin je dgn jantan lain, so dia takkan kacaulah. Ni mesti dia sendiri yg duk hadap lagi kat jejai sb jejai kaya…..nak tunjuk baik konon…

    27

    1
  31. Anonymous says:

    APESAL CALL PAGI2 BUTA DENGAN TENGAH2 MALAM..KALAU DIA TAK GILA TALAK DIA TAK CALL WAKTU2 MACAM TU.PIKIR LA SENDIRI.

    4

    6
    • Anonymous says:

      komen paling bernas! amek anak time tu mcm x logik!

      1

      5
    • Anonymous says:

      shooting habis lewat kut…
      solat tahajud ke….sangka baik ????

      5

      0
    • Anonymous says:

      printshot message tu sebahagian jer.
      mungkin fasha sendiri yang panggil dia datang tapi bila dia sampai fasha saja xnak turun pulak…who knows lah kan.
      sbb jejai ada tulis …’u did this’…n ‘jgn aniaya’…’u keep me waiting sejam’…
      so mcm seolah2 jejai kena panggil…bila dtg tak di layan pulak…ngamuk lah dia.
      kalau jejai angau n giler talak xde lah dia ckp kasar….naper xde tulis i miss u ..i love u ke apa….

      13

      0
  32. anon says:

    Janda gedik ni tak tau nak BLOCK ke. Kalau dia block, semua call & message takkan masuk, Dia ni sengaja buat kecoh. Sengaja cari pasal, sb tu lah agaknya mertua dia tak suka kat dia. Aku sendiri pun naik meluat dgn janda ni.. Cukoplah meroyan & tagih simpati org……lama lama orang fed up. So get lost..

    17

    0
  33. KT Pari says:

    Cukuplah pasha ooi. Tak payahlah meroyan lebih lebih & janganlah cari dosa kering duk menuduh orang LAMA wat hasutan. Kau ingat dia nak balek ke kat jejai tu. Janda ni sengaja memburukkan & nak suruh orang benci nora. Masa nora kene cera dulu dia diam je, tapi bila giliran kau, bukan main lagi kau mereka reka cerita memburukkan semua orang. Sudahlah, bertaubatlah & tutup aurat tu…

    26

    0
  34. Hujandah says:

    Komen anon aku setuju..

    3

    0
  35. Anonymous says:

    Hidup ni kena banyak sabar. u dan jejai mangsa keadaan. u dan jejai sama2 cinta sblm jejai kawin dgn nora. tapi dah takdir, jejai terpaksa kawin sbb mak dia. u terpaksa lupa jejai dan hanya org yang pernah lalui saja yang tahu. bukan mudah tambahan pula jejai terus kejar u. rasanya semua pun tahu cerita ni. tapi tak perlulah dibuktikan pada smua org. pada mereka yang hina u, akan tetap anggap u salah. sbb bagi mereka apa pun alasan u tak sepatutnya terima semula cinta jejai dulu. semakin dibuktikan, akan semakin byk hinaan. ingatan utk diri saya dan semua. selagi hidup, selagi itulah kena sabar

    1

    6
    • Anonymous says:

      kalau jewjaiw terpksa kahwin sebab mak dia, tak kan nye beranak nowa dewnish tuu. ko nk komen agak2 la..

      klu jewjai cinta hagong fashaw xkn beranaknye nowa tuuu.. x cinta fasah pongg

      3

      0
    • Alin says:

      Jejai tu kahwin ngn nora danish masa bawah umo ke.smp kene pakse.gambar masa kawin tu tgk jejai happy jek.xde nmpk muke terpakse n muke x suke. Fasha asik nak salahkan family jejai. Seolah2 dia xde salah langsung. Yg jahat nora n family jejai. Sedangkan fasha juga ganggu rumah tangga nora.so kene fahamlah,ini risiko yg dia kene hadapi. Nk ckp dia n jejai kahwin sbb takdir Allah swt. Habis tu Nora n jejai kawin sbb terpakse. Yes i setuju klu org kater kes fasha ni sama mcm kes rita. Fasha langsung x muhasabah diri. Jgn ckp besar sgt,tgk rita malukan org smp hal dlm peribadi semua dok citer. Last2 dia pon buat benda yg sama.

      13

      0
  36. not fasha not ND says:

    fasha sandha mcm attention seeker, x habis2 nak tunjuk yg punca die bercerai adelah disebabkan desakan keluarga belah jejai. x habis2 nak tunjuk yang sebenarnye c jejai ni memang syg gile2 kt die. come on la fasha, kalau jejai tu mmg betul gile punye syg kt ko die xkn ceraikan ko siapa pun hasut. ramaila wanita kt luar sana x ngam dgn family mentua n ramai jugak suami2 di luar sana kene hasutan keluarga ceraikan bini tapi still together. please la kalau betul c jejai tu mmg cinta mati kt ko mmg xdenye die nak lepaskan ko. org lain turun naik makhamah tuntut cerai makan bertahun ko sekejap je dh settle sebab ape? sebab memang jejai nak ceraikan ko. ko pun masih dlm keadaan terperanjat sbnarnye kene cerai dgn begitu mudah. n lg 1 klu die cinta sejati die xcurang la dgn ko dulu kawin dgn ND. sudah2 la burukkan family mentua ko, walau ape pun dorg pernah jd sebahagian dr family ko. mak c jejai tu pun jahat2 die tetap mak mentua ko sampai mati. aku tgk family dorg rilek je ko yg masih x move on lagi. xpayah nak kait2 kan lagi c ND tu. kalau ND tu jahat dh lame die goda c jejai tu. pintu dah terbukak luas utk die kot. tp die xbuat pun. lg 1 ko potong rambut pendek tu kononnye sebab lakonan tp sbnarnye ko pun nk attention jugak kn???? dahla better ko diam. balik2 ko je bising. bising la dgn suara itik ko tu lagi!

    21

    0
  37. Play victim says:

    Jejai yang kacau dia.. kenapa post sampaikan libatkan ex fmly in law dia? Dendam kesumat ka??

    18

    0
  38. tuanlala says:

    Oh commonla Fasha..

    Sudah2 la nak menyalahkan ur in laws. U shouldnt drag them in this mess u created. U are to be blame if jejai reacted like this post divorce. if he still loves u pun, i rasa u yg x nak kt die kan.. i guess kalau buka news u cerai kt court, people knew jejai mmg x nak divorce ngan u. tp u ego.. alasannya sebab konon mentua masuk campur. x abis2.. pls laa.. grow up. sedar diri ckit. hubungan u and in laws x baik sebab u nak depa respect u bla bla bla.. sedangkan u ada x fikir ms u skandal jejai, brape banyak hati u hancurkan? so x la semudah tu ex in laws u nak lupakan, they may accept u as their family, tp u sememangnya x leh compare cara mereka layan ND and U. U shld have try and earned their respect to u, bukannya u expect them to respect u. Faham ke dok? since u dh ungkit that HASUTAN dari org lama tu.

    13

    0
  39. Anonymous says:

    just.. wowwwww

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Xpaham mak jejai ni. Makcikk..kalau da lama xsuka fasha apasal dr dlu lg x halang or xrestu marridge dorg..ni da beranak pinak baru mokcik nk buat hal.. Retis lain sila ambil pengajarann..klau nk bina masjid jgn bina diatas kebahagiaan org lain..in other words..jgn jadi perampass.

    5

    1
    • Akuperhatijer says:

      wei dosa tuduh org tua tau hahahahaha eleh dulu dia juga peluk2 org tua tu… la ni dah divorce dicaci maki… hubungan anak ngan mertua takkan terputus tau even dah bercerai… taraf & darjat mak betul ngan mertua sama tau… tak bau syuga tau derhaka

      10

      0
      • Anonymous says:

        dia angin kut sebab dia peluk biasa2 jer…..tetiba nora datang peluk kuat2 gitewwwww….siap panggil mummy…kiss..kiss….bengkek lah si pasha….hehe..
        tiba2 10 tahun punye citer pun dia ungkit…..kau sakit hati sampai simpan dendam 10 tahun tapi kau kahwin gak ngan jejai tu…memang padan muka lah pasha …..so. now meroyan x sudah…anak2 dia pun mcm stress jer duduk dgn dia…tgk them dgn family jejai happy sokmo main dgn atuk nenek n cousin.
        muke jemima sebijik mka raja noora lah…..agaknye fasha berdendam sangat masa ngandung kan jemima sampai terkenan agaknye….kan dah kena hadap tiap2 hari….lol

        7

        0
  41. Anonymous says:

    udah lah tu fasha kau kahwin jer lah dgn mamat insuran tu. kata nak lelaki biasa2 jer kan…kemain selfie sesama.
    nak tengok aman bahagia ke tak….:)

    9

    1
  42. CRAP says:

    BLOCK je la doh!!! semenjak rambut pendek ni terus unfollow mcm cantik sangat ke???. annoying. ATTENTION SEEKERS!

    10

    2
  43. Anonymous says:

    gambar cat woman fasha tu….errr…..boleh tak u keluarkan dari instagram u….

    1

    0
  44. Selamat pagi says:

    Rita orang phegelis….fasha pun orang phegelis.

    1

    0
  45. M says:

    Dihasut orang yg lama? Orang yang lama tu masa tu masih wife lagi kan so mana datang dihasut? And kenapa fasha sekarang nampak mcm psycho gila? Sudah la naikkan isu ni fasha oi. Semua orang br nak bertenang, kau je tak tenang2 lagi

    21

    0
  46. Anonymous says:

    FS KENA I SALUTE U LAWAN JEJAI TU.BAGUS,PEREMPUAN KENA BERANI KERANA BENAR.JGN HIRAU ORG CKP APA. SKRG DIA BKN SUAMI U. SO,U BERHAK PROTECT DIRI U U SKRG MAKIN LAWA MCM ANAK DARA.KURUS EX U MESTI LAGI JEALOUS KAN.U DESERVE BETTER GUY.JEJAI TU DUIT BNYK,ORG KAYA CARI LAH PEREMPUAN LAIN.TU PUN TAK RETI ORG DAH TAK SUKA.

    0

    5
  47. Kimyap says:

    Korang perasan x.. (mungkin aku je perasan)..Fasha ni salu post yg caption nya mesti ala ala puji diri sendiri dlm senyap.. Then ala ala wanita tabah lagi kuat.. Cam nk bagi pihak musuh namoak die ok je walapon kene cerai.. Huhu

    20

    0
  48. Anonymous says:

    Wey hangpa dok bahas lawan debat pasai atis ney pa keh wey…bkan kita dpat selesaikan pwon masalah depa..dok pung pang pung pang tang ney..glk ja aku tngom hangpa…x pyh gigih komen depa bkan bik pkai pwon apa hangpa kta dok letih hang kta aku aku kta hang ja..depa ada otak ada akey depa la pnya hal..sibok pung pang hal org hal sndri ciciaq qata..huuuuu…

    2

    1
  49. Meluat says:

    Hasutan ‘org lama’?…haha…sume tau sape yg ko mksdkn weh…ntah ape lg la yg ko x puas ati dgn ND tu? Dia dok gumbira je dgn si nedim, x kaco ko pun FS….Dulu ko dok gatal ngan laki org tu call waktu2 x patut ko x ingat plak ye…bile dh cerai diorg tu..ko dpt kawen…yela dh jodoh kn…so skrg dh cerai anggap je la jodoh x pnjang…x yh la nk dok cari salah org…wat malu je org mngate ko balik…

    16

    0
  50. Peace says:

    Kata belajar law . Tapi nak tegak kan kebenaran kena buktikan kat instagram ker?aku yg tak belajar law nie pun tau juga tempat mana nak p kalau nak protect diri ker atau nak tegak kan kebenaran. (Ooo patutlah tak habis belajar law rupanya)

    Dia nie yang mengaku artis berdisiplin kan? Tapi mana disiplin masa nak post benda yg mengundang perbalahan nie? Fikir sebelum post lah kak oi.. lagi satu , u tu public figure.. jaga sikit bahasa tu dik.. banyakkan tengok iklan tv #adabkatmana d social media.. org tu tak disahkan gila lagi, u dah panggil dia gila..

    2

    0
    • akupertije says:

      dik… dia level jer… peaaaace!! tu abis ke tidak….

      6

      0
      • peace says:

        i tak belajar law kak..tp ada belajar asas subject law. first class dah kena intro tempat mana yg kena pergi klu nak bela diri ker.. tegak kan kebenaran ker.. tapi bukan melalui social media cenggitew…

        1

        0
  51. BAlkish says:

    Pepehal GO Fasha Go!!!!!!!!!! u go gurl!!!!

    2

    4
  52. Anonymous says:

    Jgn kisah org ckp u puji diri u ke/play victim ke dlm media sosial u. u punya instagram tak kan nak ckp diri sendiri jahat or whatever. u need to love yourself first. xpayah nak satisfied kan manusia/haters tu. manusia tak pernah cukup dgn apa yg die ada.

    0

    4
  53. Anonymous says:

    betulkan …hati orang tua..lama2 lembut lah….kita yg kena beralah.

    1

    0
  54. Anonymous says:

    Mak jejai bangsat ..anak meroyan.. all full of SHIT

    0

    4
  55. Anonymous says:

    fasha should continue her law studies or whatever course yg dia tak habis tu.
    better then duk fikir apa yang pihak lagi satu buat..pastu meroyan dengan mak kat insta orang.

    0

    0
    • Mia says:

      Agree sangat… mlm tadi tengok the sarimah show ada fasah. Sangatlah confident cakap pasal disiplin, bahasa melambangkan peribadi. Aku tengok mak dia dan peminat dia (aku rasa family dia) komen kasar di ig mak jejai. Bahasa pun mcm gengster cari gaduh.. mmg family dia mcm tu ek?

      1

      0
  56. Fasha Gila says:

    Fasha ni kan dah lama kenal Jejai.. katanya.. dari umur 19 tahun tak silap tapi kenapa mak jejai dan sekeluarga sampai hari ni tak suka fasha???? jeng jeng jeng.. Nasib baik Qabil Ambak dan keluarga reject fasha kalau tak naiya dia orang. Relaksla fasha.. jejai cerai nora masa nora mengandung ko tak rasa apa pun.. kau menganiaya sesama wanita sekarang kau rasa lah bila bekas mak mertua ngan bekas ipar ko tak suka ko..

    0

    0

Leave a Comment

Optional