Written by AbangNara | April 12th, 2012

Sebelum apa-apa, Abang Nara ingin ucapkan tahniah kepada Fasha Sandha atas kejayaan memenangi Anugerah Bintang Popular untuk kategori Pelakon Drama Wanita Popular. Bagi Abang Nara, Fasha memang layak kerana kebanyakan drama lakonannya pada tahun 2011 semuanya meletup belaka. Dan Abang Nara juga ingin ucapkan tahniah in advance atas pernikahan Fasha dan Jejai yang bakal berlangsung pada 27 April ini.

kad pernikahan fasha sandha

Harian Metro semalam berkongsi gambar kad jemputan pernikahan Fasha Sandha dan Jejai yang bakal berlangsung pada 27 April ini di satu lokasi yang dirahsiakan. Menurut Fasha Sandha, hanya 300 tetamu sahaja yang akan dijemput membabitkan anggota keluarga dan sahabat rapat sahaja. Kata Fasha:-

Majlis ini kami lakukan secara tertutup membabitkan 300 jemputan termasuk keluarga dan teman rapat saja. Saya bersyukur dengan segala limpahan rezeki dan alhamdulillah akhirnya apa yang kami rancang dapat juga direalisasikan. Kad undangan kahwin sudah pun siap dan insya-Allah ia akan diedarkan tidak lama lagi, tapi saya minta maaf kerana masih tidak dapat memberitahu lokasi majlis diadakan kerana saya menghormati permintaan ibu bapa Rizal dan ibu bapa saya.

Menurut Jejai, persiapan perkahwinan mereka sudah hampir selesai. Dan Jejai enggan memberikan komen mengenai majlis resepsi yang kononnya akan dilangsungkan di luar negara. Menurut Jejai, majlis yang wajib (pernikahan) harus diutamakan sebelum memikirkan tentang majlis resepsi. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Fasha Sandha dan Jejai atas berita gembira ini.

158 responses to Fasha Sandha Nikah 27 April Ini, Lokasi Pernikahan Dirahsiakan

  1. nee says:

    tahniah pasa n jejaii

    0

    0
  2. nasi minyak says:

    Tahniah.Semoga dua2 berubah ke arah lebih baik lepas kawin.

    0

    0
    • blacktie says:

      neelopak.. ko tamo kebas ke jejai ni.. kakakka..tawaran dibuka lepas depa nikah noooo.. kakakkaka

      0

      0
      • oman says:

        Sabar la, neelopak tgah enjoy zaman muda n rmai org nk ni.. tggu da brumur sket 2,3 thn lg.. leh la cr abg kaya raya jugak. ahaiii

        0

        0
      • ADIBAH BARU BALIK VIETNAM WEYYYY says:

        hahahaha, kesian neolopak…tp tkpe, datok k pon blh jgk kn…tk pon amek jelaaa bekas rita rudaini..hahaha…konon2 10A laaa sgt…puiiiiiiiiiiiiiii

        0

        0
      • Anonymous says:

        org2 x 10A mmg dengki dgn bdk2 10A kan kan.. tu je nak sebut2… apa kata ko gi amik spm blk?? ape barang neelofa nak kat jejai, ko ingat die buta xde taste ke??? neelofa mesti nak anak2 die cantik2 dan hensem2 kan lofa kan kan??

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Waaarrrkkhhh…kah…kah…kah…kah…
        Hoi Anonymous.. anak-anak Neelofa tu macam mana rupa taktau lagi la..
        Kut-kut dia nak anak dia muka macam Elly Tran Ha, dia kawin la dengan orang Perancis ke..

        0

        0
      • babi sungguh eja neelofa pun tak reti2. nelopak, lopak. NEELOFA. ADIK AKU SEKOLAH TADIKA PUN RETI EJA, SYIAL!

        0

        0
  3. Hemoh-hemoh says:

    Tahniah nok! Selamat menjaga suami!

    0

    0
    • anakayam says:

      hambikk kau pengutuk FS….sape kata parents dieorg tak restu….kalau dah jodoh ituu kahwin jugak…takyh nk terhengeh2 jaja citer mcm ND….

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku dok tunggu sape pengomen yg nak libatkan ex-wife jejai… ko laa org teratas… ntah ape2…xyah nak libatkan minah tu boleh tak? ini cerita pasal majlis gembira FS & jejai…biarlahh diorg yg dibicarakan…bukan org lain. Ko sebok nk mengata org tu ko tau ke ape perasaan die time ni?? ntah2 die dh move on..ko yg sebok dan masih pandang ke belakang dok citer bende dh basi….bluwekkk

        Tahniah Fasha n Jejai~

        0

        0
      • John Carter says:

        Ntah pape..bodoh

        0

        0
      • kekasihbotak says:

        btol tu anonymous.anak ayam pnye komen mmg bangang thp cipan

        0

        0
      • bkn siapa2 says:

        myb parents jejai tak sanggup tanggong lg dosa yg anak dia wat ngan pasat…. tu yg diorang bg gak pasat&jejai kawen tuk elak lg banyak maksiat. coz tak pernah saya baca&dengar statement dr parents jejai pasal diorang berdua nee…. biasa mak&ayah adalah org yg sibuk bila anak2 nak kawen… yg aku dengar pasal diorang adiahkan banglo tuk bekas menantu (ND) ade lee…. siap bawa g bercoti ke luar negara lg tuu…. pikir2 kan leee

        0

        0
      • bobo says:

        thats rght! ND ckp pun sasul hahahahaha

        0

        0
      • five says:

        tengok la kad jemputan tu. x ada pun nama parenst JEJAI OK…:P xrestu la tu. lelaki kawen tanpa rstu bpk tetap boleh kawen. xpyh wali…:p

        0

        0
  4. Next says:

    alhamdulillah, kurang dosa..

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Bagus la, lepas ucap tahmid, dalam kepala dok pikir dosa orang masa lalu..
      Welldone… Syabas betty…!!!!

      0

      0
      • kecoh siak says:

        betolla ape dia cakap. kurang dosa. kurang dosa bab pegang2 tangan, peluk2 sbb diorg lepas ni dah halal dalam islam. kau ni negatif sgt la kipas. semua org kau nak kondem.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tak payah tulis la perkataan “kurang dosa” tu.. ucap tahmid jer sudah. Tok siak, cuba ko bayang kan macam ni, anak buah ko datang beraya umah ko, bawak awek. Pastu dia cakap kat ko, “Mak Su, ni la Ina, girlfriend Hanif yang Hanif citer kat Mak Su tu..”

        Pastu kecoh siak cakap, “Ooo… ni la Ina yang belajar kat UTM Semarak tu?”
        “Ye, Mak Su… kitorang rancang lepas grad tahun depan, kitorang nak nikah” sambung Hanif. “Ermmm…elok la tu Hanif oi.. kurang dosa!”

        Cuba ko bayangkan, apa perasaan Hanif & aweknya? Kan tersentuh sikit perasaan diorang? Taktau la kalau kau hati keras macam batu..

        0

        0
      • Kipas susah mati neelofa konon says:

        Alahaii ngko ni. time2 ni la duk sibuk fikir hati dan perasaan org lebih2 pulak ye. tp pandangan Allah, amik kisah x? sekurang2nya apa next ckp tu, akan menimbulkan kesedaran dlm hati pembaca2 lain. tak payahlah nak persoalkan. masing2 ada kekhilafan sendiri, ye dok? mana-mana baik kita ambil. :)

        0

        0
  5. kita org malaysia says:

    alhamdulillah….. moga kekal ke akhir hayat…

    0

    0
  6. awekbulu says:

    apa2 la ko sendat oii..entah2 ko kawin ni without restu family jejai..nak rahsia bagai..haktuihhhh

    0

    0
    • Minah says:

      orang tu dah nak kawin..ko x puas ati ke??sudah2 la..orglain epi FS n Jejai..ko plak yg over x suke..haha..jeles la tuuuhhh..wekkk!

      0

      0
  7. muni says:

    drama ape je die belakon?? xtau pun. kontroversi byk la kot.. mm

    0

    0
    • 318 says:

      lor…hang tak taw ka…drama dia beletop2…pelakon hebat ni…cheq sian kat hang…awat la ketinggalan..FS dpt anugerah lagi..orang duk iktiraf hasik keje dia…takpa2…t hang ley tgk lek drama2 FS kat utube…byk aih..

      0

      0
    • bobo says:

      kau ni datang dari jurun mana tkde tv ka sampai tktau dia berlakon apa… haktui… org asli ka

      0

      0
  8. […] layak kerana kebanyakan drama lakonannya pada tahun 2011 semuanya meletup belaka. Dan Abang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged April, Dirahsiakan, Fasha, Lokasi, Nikah, Pernikahan, […]

    0

    0
  9. gegurl says:

    tahniahhh pasha n jejaii…lap u lahhhh…

    0

    0
  10. rela says:

    banyak la drama die berlakon….tahniah fasha…moga tak seksi n takde kontrovesi dah….~~love

    0

    0
  11. Durian_Tajam says:

    Jaga elok2 Jejai tu…jgn sampai diambik org lain yer…oppssss

    0

    0
  12. Fslover says:

    Tahniah fasha ! Setelah berbagai halangan yg ditempuhi anda mmg layak utk b’bahagia..jodoh itu rahsia Allah..jika dh tercatat di Luh Mahfuz yg jodoh fasha dgn jejai,maka jodohnya dgn jejai jgk xkira apa badai yg menimpa..n terlambat lagi rasanya nak ucapkan tahniah atas kemenangan di ABPBH baru2 ini..u deserve it..as expected,no one can beat u..suka dgn komen shamsul yusuf yg artis lain perlu contohi disiplin n komitmen u dlm kerjaya lakonan..tip top..thats why u mmg layak menang..even aaron aziz pn ramal u menang sblm kptsn ABPBH diumumukan..dear fasha,u just ignore haters yg xdpt menerima kekalahan artis diorang k..now,i can’t wait for ur new drama ‘seindah sakura’ yg akan ditayangkan slps tamat drama ‘cinta buat emelda’ kt slot akasia tv3 nanti..

    Eh hai haters, sentap ke ? GET A LIFE okay ? :)

    0

    0
  13. meeradriana says:

    tahniahlah kepada mempelai..
    aq xnak dgr lepas ni fasha jadi janda anak 1..
    pastu tahu² jejai dah couple dgn org lain plak..
    dah xnak dgr gusip or kontroversi korg 2org..

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      aq… aq…..aq… bajet macam ko bagus jer, dah taknak tahu orang tu jadi gini jadi gitu… Ko sapanak warning-warning orang? Ayat bunyi menasihat tapi niat memerli dalam bentuk paling celaka.
      Ko jaga jer anak kembar ko tu supaya diorang besar nanti elok perangai tak macam kau. Jangan sampai diorang campak kau dalam tong sampah jer dah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia xde anak kembar, pecaya la ckp aku, die ni xkawen lagi tp duk berlagak mcm perfect sgt idup die.. beranagn je lebih!!

        0

        0
  14. Bunga says:

    Fslover ni mcm fasha sndrik je yg komen ~ :p

    0

    0
    • Anonymous says:

      lagi satu komen boring, ko ingat diorg xde keje lain ke nak buat selain baca bn pastu komen backing diri sendiri.. boring tau x?

      0

      0
      • jonghyunchingu says:

        FS kan sangup buat apa saja untuk mengOVERkan diri dia……xheran la kalau dia sangup susah2 nak buat komen propa dia

        0

        0
    • Luv Fasha Sandha says:

      Setuju dengan Anonymous..Takde masanya nak komen kat sini dan back-up diri sendiri

      0

      0
  15. AisahwayarRai says:

    Bukan die hard fan, bukan haters. Yang sedang2 saja. Tak pelah, doakan kebahagiaan korang. Tahniah la ye.

    0

    0
  16. […] Sebelum apa-apa, Abang Nara ingin ucapkan tahniah kepada Fasha Sandha atas kejayaan memenangi Anugerah Bintang Popular untuk kategori Pelakon Drama Wanita Popular. Bagi Abang Nara, Fasha memang layak kerana kebanyakan drama lakonannya pada tahun 2011 semuanya meletup belaka. Dan Abang … Continue reading → […]

    0

    0
  17. lady says:

    Tahniah lah hope pasni FS dpt jg jejai elok2 jgn sampai pempuan lain plk call pkl 2-3pg n jejai didiklah FS jd isteri solehah;) ape pun jauh dlm hati ND mesti sdh…bohong klu xrasa apa2 kesian ND hope jejai lupa ank ya!

    0

    0
    • Chill says:

      Ko ckp mmg btl tp ter tinggal plk ayat ‘jgn lupa anak’ haha tu maksud ko kan?haha anyway mmg isu rampas merampas dah lama & lapok tp luka dgn parut dalam hati ND sape tahu? Aku yg lelaki ni pun kesian kat ND bygkan diceraikan masa mengadung sulung! Beranak dan besar kan sendiri yg jejai sibuk kejo fasha sendat tu tkt bg duit blnan tp kasih syg tue kureng baik xyah! Kesian bdk tu…tak rasa malu Aku tgk FS kat FB dgn Paper bukan main gambar n tulis status dgn bangga prince charming konon, xmalu ke xrasa bersalah amik bekas org?shame on u muka cun perangai hapak! Hope kekal lah korg sebab mmg sepadan sgt2!

      0

      0
      • ggfg says:

        astagfirullah….. macam lah kamu tahu hal sebenar yang terjadi antara mereka.. kita hanya nampak pada mata kasar kita sahaja… sudah2 lah mengata orang. .. hanya ALLAH yang lebih tahu dan layak menghukum hamba NYA….

        so pity with u all yang suka sangat buruk kan orang….

        0

        0
      • Minah says:

        ko kesiankan ND..tp ko tahu ke masalah dorg?knp ND diceraikan.knp FS jd pilihan???setiap org ada masalah sendiri..siapa kita utk judge dorg???biarlah…yg pasti jodoh FS n Jejai..Jejai n ND xda jodoh..mst ada jodoh yg lbhbaik utk ND nnt…so positive k…

        0

        0
      • ahkak gile glam says:

        Chill, alamak benda da lepas tu jgnlah di ungkit…dorg nk buat benda baik je kot…ko ni mcm tk percaya je dgn qada’ n qadar Alllah SWT…dah ditakdirkan jodoh ND ngn Jejai sampai tu aje, sapalh kita nk menolak takdir…

        0

        0
      • chill says:

        korg nie ape kes?ini pendapat memasing…aku cuma kesiankan ND mengenangkan nasib dia itu jerk korg punya pendapat aku tak kacau pun kecoh lah…aduhai!!! kan aku kata mmg “dan lama & lapok” tp mesejnya kat sini “dlm diam mesti ND tue sedih” lbh2 lagi FS suka sgt menayang kat FB & Paper kebahagiaan dia!kot ya nak share dgn peminat biar bertempat sebab ade hati yg pernah terluka dulu klu FS bertimbang rasa dia tak kan wat mcm tue.korg nak tegur org pun baca balik ayat sendiri betul & sopan sgt ker?elok sket si Minah komen drpd ahkak gile glam tue!poyo lbh!

        0

        0
      • lili says:

        kalau aku jadi ND aku x kan bersedih.sebab masa jantan ni cerai kan dia dia tengah mengandung.kita boleh bayangkan apa perasaan pompuan bercerai masa mengandungkan.sbab aku pun pompuan.lantak dialh nak kawen ke apa ke.yg penting ND cool je.BAB SI SENDAT NI PULAK BIAR MAMPUS LAH DIA NAK RAHSIA KAN APA PUN ADA ORG KESAH X DE PUN KAN lain lah kalau lisa dulu nk rajsiakn ramai yg mengamuk maklumlh kn aku minat dia.kah,kah,kah.

        -jangan risau ND ko tu cantik,lagi cantik dari sendat tu.ramai yg nak kat kau.berlakon dulu puas2 lpas tu baru pikir pasal lelaki.

        0

        0
  18. anakayam says:

    tak baek la ckp yg bukan2 & lepas2 tuh…bukan korang tahu hal sebenar pun…

    sblm Jejai kahwin ngan ND…dah mmg Jejai cintai FS…
    ND ni jer gila bayang kat Jejai….

    0

    0
    • watever says:

      kl jejai luv fs dl y kwin ngn nora..sndiri blh pkir..tp dh tertulis smpai situ je jdh nora n jejai so xleh nk ckp pe dh..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sudah2lah sebut pasal ND tu.. dier cool je dgn life die korang yg butthurt…

      0

      0
  19. Anonymous says:

    fasha makin lama lakonan dia mmg menjiwai.. mmg dgr2 jgk yg dia kalo keje mmg serius.. lgpun fasha mana ade gossip dgn laki2 lain kn.. ye dak? mmg jejai ni the one n only true love dia lah.. moga bahagia lah ye korang dua.. peace.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sapa kata xde gosip???da berlambak gosip dia la…nak kawen dengan datok…siap mengaku lagi..last2 datok2 ckap xde pon nak kawen dengan fasha ni…siap ada lagi nak bertunang dengan anak ip..siap ckap lagi tarikh dia..last2 anak vip 2 buat pengakuan dia xde pun nak bertunang dengan fasha…eeeeeeeeee……xmalu betolla…sampaila jejai gak..pastu jejai pon xngaku…dan2…baru ni kawen….aptb

      0

      0
      • fslover says:

        betul3x… memula masa fasha baru berlakon dia kan ada affair dgn ally iskandar..

        Pastu dgn Dato’ mana entah sampaikan Dato’ tu ceraikan bini dia.

        Pastu sekejap dengan Yusry KRU masa dia nak berlakon Cicakman. Masa tu pun dah ura-ura yusry nak bercerai dengan Erra.

        Lepas tu si Sandos ni dengan Hans Isaac.

        Pastu dgn TMJ. Sampaikan parents TMJ cakap kalau TMJ nak kahwin dgn anak orang kebanyakkan pon tak apa asalkan bukan dengan Pasat Sandos ni.

        Pastu dengan Qabil Ambak, tapi family Qabil, especially adik dia tu, Quxandria tu cakap, Memang Qabil nak bertunang tapi bukan degan Pasat Sandos ni. Dia cakap, Qabil tak pernah sebut pun nama Sandos ni.

        So, saper cakap, Sandos ni xpernah ader lover lain??? Ni baru yang public figure.. Yang orang2 xknl?

        Tapi persamaan antara semua lelaki-lelaki tu, semuanya mereka2 yang BERHARTA+BERDUIT.

        0

        0
      • kuku aron ajis tetap menawan.. says:

        btol3x..setuju..

        0

        0
    • leman lambong says:

      org kat atas ni x pernah baca s.khabar agaknya.berderet gossip si sendat ni perasan nak kat orang tapi org lain tu menafikannya.memang memalukan last2 balik ke jantan jejai balik sebab x de org yang sudi kah,kah,kah.YG PALING MEMALUKAN NAK KE TMJ SAMPAI KELUAR TARIKH BERTUNANG LAST2 KELUAR PAPER PIHAK ISTANA MENAFIKN MEMANG POMPUAN YG MEMALUKAN TERHEGEH2 last 2 jejai juga je lah yg sudi.KAH,KAH,KAH. x de gossip dgn lelaki lain konon.pui.

      0

      0
  20. embok kesum says:

    Fasha!!!!!! I love you! biarkan apa org nak kata, mulut org bkn blh tutup. makin byk diaorg kutuk ko, makin byk pahala ko dpt.

    0

    0
  21. yeay kak fasha nak kahwin
    mak doakan sume berjalan lancar
    love u gurl..muahhh

    0

    0
  22. Sha says:

    Tahniah kerana mendirikan masjid di atas penderitaan orang lain.

    0

    0
    • 318 says:

      da jodoh…itu yg dat ersurat…nak wat caner…nak lawan takdir??huhu…xper la..samer2 doakan perkahwinan ni kekal bahagia…jgn ade lagi yg timbul isu amek hak orang….

      0

      0
  23. opah rock says:

    sepatutnya kita semua mendoakan yang terbaik buat dorang…bukan memerli atau mengutuk! apepun tahniah buat fs & jejai…

    0

    0
  24. ahkak puaka says:

    AKU PERCAYA & REDHA AKAN 4 PERKARA NI:-

    AJAL, MAUT, JODOH & PERTEMUAN DITGN TUHAN.
    SO SAME GOES WITH JODOH FASHA. BEBARU NI BPK AKU PRNH CKP, BILE UMOR KITE 4BULAN JE, ALLAH DH TENTUKAN TAKDIR HIDUP KITE. SO APE YG TERJADI DLM HIDUP KITE SELAME KITE HIDUP, TU DAH TAKDIR YG TERTULIS..

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu jadik penagih dadah pun takdir? klu jadik perompak bank terbesar di malaysia pun takdir? kalau x pandai sekolah, spm fail pun takdir?? isk isk iskkkkkkk…..

      0

      0
      • NBH says:

        Kun Fayakun. Jgn pertikai sgt pasal takdir nie..takut lari akidah.

        Anonymous, ko tu pun klau brcakap jgn lupa yg ko sendiri pun belum tahu takdir hidup ko mcm mana. Takdir hidup ko bkn brgantung kejayaan akademik yg ko ada skrg. Bkn tgk pada kekayaan harta dunia yg ko ada skrg. Dan jgn sampai dibolak-balikkan hati ko mcm golongan2 yg rugi bila mati kelak.

        Prjalanan hidup ko dgn manusia lain kt dunia nie rahsia Allah taala. Jadi klau ko anggap penagih, perompak dan fail spm tu selama-lamanya mcm tu…ko dah letak hebat ko melebihi hebat Allah taala.

        Ahkak puaka tu ckp jodoh pertemuan ajal maut yg telah ditakdirkan. Yg ko pegi ckp takdir org tu menagih dadah, takdir org tu jadi perompak dan takdir org tu fail spm tu termasuk dlm 4 perkara tu ke? Aku rasa itu apa yg dikerjakan oleh org tu sendiri masa hidup. Dah benda tu boleh brubah jika dia usaha utk brubah. Dan Allah xkan ubah nasib seseorang jika dia tidak brusaha utk mengubahnya…

        Konsep penagih dadah, perompak dan budak fail spm yg ko sebut tu bkn mcm jodoh pertemuan ajal maut nie. Konserp takdir yg ko faham tu boleh diubah ikut usaha ko. Itu jln hidup yg ko pilih.

        Takdir jodoh pertemuan ajal maut yg Ahkak Puaka tu ckp nie benda yg kita xde kuasa utk ubah. Xde usaha utk lari dr mati dan jodoh nie. Tp ada usaha utk ubah dr seorang perompak, penagih dan budak yg fail spm tu jadi imam.

        0

        0
      • Anonymous says:

        NBH, ko ckp betul, aku cuma mpersoalkan ayat si ahkak puaka yang ni – SO APE YG TERJADI DLM HIDUP KITE SELAME KITE HIDUP, TU DAH TAKDIR YG TERTULIS..

        sbb tu aku tny balik kat dia. ko boleh x baca apa aku tulis ngan apa si puaka ni tulis sblum komen? and btw, ko bleh x stop nak bela bdk fail spm. ko suppose bg semangat kat diorg utk berjaya bkn hanya ckp, ok la spm ko fail, dh takdir..

        0

        0
      • Anonymous says:

        cakap nak menang je si ANON SARCASTIC nih. pui

        0

        0
      • hell of newerth says:

        Anon kepala pantat mak kau la..sial babi..anjing..lagak macam hero.
        Lu pikir lu hebat ka.. ni takdir aku la ckp pukimak mak kau sial.!

        0

        0
    • Kurus says:

      Qada n Qadar tu
      Takdir n nasib.
      Takdir trmaktub.
      Nasib boleh diubah.

      0

      0
    • serenity says:

      “Nikahilah wanita-wanita yang kalian senangi dua, tiga, atau empat.” [TMQ an-Nisa’ (4):3]

      Jodoh ialah PILIHAN.

      “Wanita itu dinikahi kerana empat perkara: kerana hartanya; kerana keturunannya; kerana kecantikannya; kerana agamanya. PILIHLAH olehmu wanita yang beragama nescaya kamu berbahagia”. [HR Bukhari dan Muslim]

      Jangan keliru.

      0

      0
  25. emperatriz says:

    elokla kau nk kawen jgk akhirnye..wlpun kau mmg da nmpk cam da kawen..kalu tgk pd bodi kau..Tahniah..1000x

    0

    0
  26. fasha says:

    tapi nape tertutup.. mak ayah rizal xde la tu…

    0

    0
    • Minah says:

      tak semestinya tertutup tu makbapak Jejai xde…artis lain ade gak wat nikah tertutup…sudah2 laa nak negative psl FS ni..jadi buruk2 kat korang ke anak korang ke cucu korang ke baru nak tahu!!!!

      0

      0
  27. nowa says:

    congrats fasha & jejai! tak payah la korang nak kecoh2 psl nora tu lg dah.. nora tu pun bkn baik sgt.. clubbing mabuk semua gak.. jgn nmpk buruk fasha je, nora punya buruk Allah & jejai je yg tau. Haha. Btw, pandai gak nora tu plan nak ada anak dgn jejai before cerai eh, at least tak la terputus hubungan dgn mak bapak mertua yg kaya-raya.. hahaha!

    0

    0
    • kekasihbotak says:

      ni lg sorang..mule2 ckp ‘tak payah la korang nak kecoh2 psl nora tu lg dah’ then ko gak yg sebut kecoh2 psl nora..ape pnye org la,ckp cam indu.dah tu nak kutk2 nora psl anak die plak.dah rezeki die nak ade anak ngn jejai.kuasa Tuhan pon ko nak pertikaikan ke?akai kat lutut

      0

      0
      • Hek eleh nowa ni..sengal.. says:

        Ntah nowa ni..cakap cam keling…

        0

        0
      • bobo says:

        kau ni sibuk la. ND bukan baik pun… mcm bajet bagus je. ckp pun sasul. korg duk kutuk FS, mcm la ND tu tutup litup pakai… Bla la. Kaki clubbing, kau tau apa, duduk rumah terperuk baca gossip artis mana nk taw…. lol

        0

        0
  28. twist says:

    harap selepas nih tutup segala kontroversi …

    0

    0
  29. sj menyinggah.. says:

    pasha ni mmg pelakon bagus…tp, antara byk2 pelakon yg kebas laki org, pasha nilah org plg aku menyampah!!! sbb ingat lagi dlm melodi, dia ngan sombong+blagaknyer kate, “salah ker kalu kawan ngan laki org..” hampehh xxx??? pdhal waktu tuh, ND msh lagi wife jejai.. sori pasha, xde doa aku utk ko.. bila dia brcinta ngan jejai, tiz kacau, tau lak nak meroyan.. bukan ko jadik bini lagi pon…. sbb statement tulah aku jadik benci kat ko… xpelah, rmai lagi die hard fan ko doakan ko..

    0

    0
    • Kurus says:

      “kawan”
      fs masa tu banyak teman2 lain

      i also cant forget jejai’s face when he was outside n about to go into the akad ceremony with his mom on his side
      n i also cant forget his bride’s “eyes” under her cute face, on the other side

      some people think that men should be told n taught to do what we thought best for them..
      but some men.. just knew how he should lead his life..

      0

      0
  30. hehehe says:

    elok lar nikah dr kawin tak nikah2…bkn korang jer pikul dosa gan kami2 nie pun duk pikul dosa ko bermaksiat tak abis2…dah lar dosa sendiri pun menimbun…pd aku lar dunia bercinta n bl dah sah jd suami isteri nie berbeza ms tu br tau btl2 itam putih perangai psgan kita…sll aku tgk kalo ms b4 nikah yg bakal suami duk kejo2 bkl isteri tp bl dah jd suami isteri si isteri yg terkejo2 si suami…lps nie korang leh lar berpeluk2 sakat sampai meluat biji mata aku tgk pulak…kalo dr segi lakonan maaf aku mmg dah kurang minat gan lakonan fs nie sjk cite chinta…pd mata aku lakonan dia sm jer…borink…

    0

    0
  31. menyampah sangat sora yg nak tak nak nak kuat ni pasa ark tuiiii!!! says:

    dulu minat giler ma minah FS ni… lam drama Natasha dia tu.. smpi anak aku pun aku bg nama natasha… tup2 gedik semacam plak minah ni… ishhh… nasib x bg nama fasha…

    0

    0
  32. kucinghitamkakipanjang says:

    aku x minat diorg ni, tp rasanya lg bgus fasha n jejai drpada scha n tunang die tu.. kecoh semcm….

    0

    0
  33. NINI says:

    Dalam banyak majlis perkahwinan. teman suka bebenor dgn mjlis Perkhawinan Di Raja Perak. Raja Nazrin…
    Siap ada warisan lama & keperluan orang2 kampung zaman dahulu masa tak dak lampu suluh.
    Tebing2 sungai di terangi dengan cahaya api dari punjut (kalau tak silap sebut & ejalah ya).
    Teringat masa kecik2 dulu tok kami ajar buat & malam2 dok main di halaman dgn cahaya dri benda tu.

    0

    0
  34. Seorang isteri.. says:

    Congrats (tak berapa ikhlas)….. good luck… banyakkan berdoa semoga Allah tak membalas perbuatan kebas suami orang you tu…Doa org yang dizalimi selalunya dimakbulkan Allah….lagi2 org tu perempuan mengandung…punyalah tak berhati perut… Memang betul la cinta itu buta…butanya mata anak Ramli Ngah Talib…tak tahu membezakan yg mana intan & yg mana permata….

    0

    0
  35. mrs.sheikh says:

    biar la depa bahagia dengan cara depa..
    lama dah pasah menunggu.

    0

    0
  36. Z adalah nama sebenar says:

    Tahniah Fasha Sandha & Jejai..Semoga berbahagia selamanya…..

    0

    0
  37. zaia says:

    Tahniah fasha n jejai..

    0

    0
  38. Ros Pitih.. says:

    Semoga Jejai n Fasha bahagia..tpi sbelum nk khwin tu si Fasha kuruskan la bdn ckt..nti bru ctk pki bju pengantin..

    0

    0
  39. chentalove says:

    tahniah…smoga bhgia…
    knapa nk rhsiakan tmpat nikah nya…
    mgkin fmily jejai xdtg kot….
    ape pun itu hak dia…biarlah rhsia……..

    0

    0
  40. ND says:

    itu la ..kalau dah jodoh…apa2 pun “TAHNIAH” diucapkan

    0

    0
  41. loving says:

    tahniah kpd fasha & jejai….
    to jejai, pas ne jgn nak minta cerai pla mcm yg pnh b’laku….
    s’moga b’bahagia hgga k akhir hayat….

    0

    0
  42. akula says:

    Ada sumber yg dipercayai bgtaw, parent Jejai xnk campur hal perkahwinan diorg ni. Tp bapak si Jejai ni bagi syarat kt Jejai, kalau nk kawen ngan pompuan tu, Jejai kena pegi Umrah. Memang r Jejai pegi, tp 2 hari je then dia balik. Alasan Jejai dia xtahan rindu pada anak dia. Apakah?

    0

    0
    • Bob says:

      ye..tul2 tuh..nengok kad jemputan pun dah tahu..tak dok nama parents..
      pengantin buat jemputan sendirik..bukan cam kita..mak bapak yg membuat jemputan..

      0

      0
  43. aisy says:

    akhirnya bersatu juga… tahniah fasha… sy suka sgt lakonan dia.apapun org nk berckp ttg anda,awk tetap terbaik…
    semoha mahligai yg di bina aakn kekal hingga hujung nyawa…

    0

    0
  44. akula says:

    Ooo.. lupa nk gitaw. majlis kawen diorg wat kat umah baru Jejai kat Ampang.

    0

    0
  45. jejai yang ikhlas says:

    fasah kena kurangkan berat sikit baru kelihatan cantik di hari bahagia..semoga cantik selalu fasah sanadah

    0

    0
  46. Leanna says:

    Doakan je kebahagaiaan mereka berdua. Cara bagaimana Fasha dapatkan Jejai, tak payah la nak ungkit. Mungkin ada sebalik cerita di belakang yg kita sendiri pun tau apa puncanya. Nak kata lebih2 pun jadi fitnah la pulak.

    *Saya bukanlah peminat FS. Dan juga bukanlah peminat ND. Sebagai manusia biasa, tak elok rasanya kita meramalkan keburukan seseorg sebelum mereka mendirikan masjid.

    0

    0
  47. […] yang wajib (pernikahan) harus diutamakan sebelum memikirkan tentang majlis resepsi. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Fasha Sandha dan Jejai atas berita gembira […]

    0

    0
  48. Ros Putih... says:

    Aku bkn peminat ND atau FS..tpi dia orang dh nk khawin kita doakan moga beliau bahagia jer..mgkn dah jodoh dia orang..klau x suka mcm mana pn dia org sdh nk khawin…memg la FS ni bnyk dgn cite kontrovesi dia..tpi dlm displin n lakonan dia memg trbaik..untuk ND plk mana la tahu nti dia dapat jodoh y lbh baik dri Jejai..ttp buku lama n buka buku baru..

    0

    0
  49. zam says:

    wah…dia nikah dihari lahir gua le…hehehehe

    0

    0
  50. hahaha says:

    tunggu tengok…masa Sendat sarat ngadung jer jejai cerai sebab nak kat nelopak

    0

    0
  51. makdara says:

    Fasha punya majlis buat kat Timah Tasoh Lake Resort….takkan tak tau..dah riuh dah..

    0

    0
  52. […] yang wajib (pernikahan) harus diutamakan sebelum memikirkan tentang majlis resepsi. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Fasha Sandha dan Jejai atas berita gembira […]

    0

    0
  53. minmon says:

    lol meleis bodoh gaduh pasal artis. Otak udang

    0

    0
  54. Anonymous says:

    kesian mak ayah jejai, nasib baik dah dapat cucu dari nora danish. bersabarlah makcik pakcik. jgn suruh jejai ceraikan fasha tp tolong carikan madu dalam 2-3 orang utk fasha. cuba makcik pakcik buang jejai, biar sengkek, biar fasha tanggung, kang fasha bye bye la jejai tuh

    0

    0
  55. ape2 la says:

    fasha gila ckp “untuk cinta hati saya” msa ABPH masa tu kn Nora danish ada.. mcm memerli.. Shila hamzah, Fizz fairuz tu pun ada juga BF/GF,tak juga show off. lainlah Datok Ct dah kawin dia sbut lah “suami tersayang”,kn dah jadi milik sah.

    0

    0
  56. kuku aron ajis tetap menawan.. says:

    test..

    0

    0
  57. ery senzah says:

    fs memang perampas. i know her since and then. bukan musuh dan juga kawan. nd kesian giler sebab diceraikan semasa mengandung 3 bulan. uolls judge la sendiri. saper baik dan saper buruk.

    well, uolls rasa le sendiri cemaner penangan kena cerai at early stage. pasal pompuan lain plak tu.

    selamat le korang

    0

    0
  58. anieyjati says:

    semoga fasha n jejai bahagia hingga ujung nyawa.. we love u..

    0

    0
  59. bteduh bawah pokok, hujan... says:

    X dnafikn.. kgemilangan fs buat masa ni ..mdahului nd, kenapa..? dia mampu mnandingi nd utk menang abpbh.. mampu dpt cinta jejai blk..xlama lg dpt pula pgiktirafan isteri yg sah. pstu dpt umah keta bagai..btuah bdn kan..sprt biase org kate,rezki dn usaha dia.. tp klu nk kata mjiwai watak blakon best..drama meletop2 tkde la sangat..biase2 jer.
    bpuluh2 pn drama dia tk ade aura mampu buat aqu jatuh touching..

    tp bg aku lakonan nd..tetap menang (menang d hatiku) wlu cuma ‘tentang dhia’saja.. ble pukul suma drama2 fasah. siyes myentap kalbu, real dan tulus..nd sgt bebakat sbnrnya..(fan2 fasah jgn lahar aqu pla ni pndpt memasing okey..)
    tp spoil sjk kwen cerai msa dia abes kt situ jer..klu dr dlu bakat dia nie d ketenghkan sure dia ble pg jauh..

    untk nd, bsabar n btabah la..sgala keperitan itu xselamanya pahit, kdg2 Allah turunkn petir tp slps tu kta xtau mgkin Allah akn hadiahkn kta pelangi..mm :))

    untk fs, ttp doakan kbahagian kau dan ‘cinta hati saya’.. itu..slmt pgantin bru..
    kena ingat, sekecil zarah sekalipn pbuatan kta.psti di adili dgn seadil2nya sekecil hukuman. cuma kta xtau bila,dmna dn bagaimana???

    hdup mc pnjang selagi kta bnyawa..mc tlalu awal lg untuk mbuat penilaian..bsedia la mghadapi cobaan itu..

    0

    0
    • Go ND go!! says:

      Aku sgt setuju ngn ko..aku pun rase yg sama,ND tetap menang di hati aku,lakonan die dlm ‘Tentang Dhia’ mmg sgt menyentuh dan lg baik dr drama2 FS yg byk2 tu..drama airmata plastik! Lakonan ND tu nmpak betul2 ikhlas dan aku boleh ckp Tentang Dhia drama terhebat setakat ni!

      0

      0
    • Bob says:

      ND tak terbiar..ex mak mertua still sayang…
      tu yg dia x buat statement apa2 sbb nak jaga hati mak mertua..
      tengok kad jemputan jejai pun dah tahu..kad jemputan kahwin kan biasa ada nama parents..yg ‘majlis putera kami’..ni mana ada..pape pun..pasat and jejai ni mmg dah kene kahwin pun..nak kumpul dosa segunung mana lagi…

      0

      0
  60. @@? says:

    tahniah Fasha & Jejai…semoga kekal hingga ke akhir hayat..sesungguh nya Allah menyebelahi kamu berdua….

    0

    0
  61. Smoga xde ppuan lain kol laki ko tgh2 pagi.. says:

    Eloklah buat majlis tertutup.byk hati perlu dijaga.aku rse mak pak jejai pun concern psl hati ND n ex-besan diorg..drpd buat gilang gemilang mcm Dato CT smpai masuk tv bagai smpai Tengku Zawiyah bawak diri ke obesi.. Smoga bahagia dgn cinta hati ko,esok2 klo tgh pagi ppuan kol laki ko ajak kuar minum jgn melenting plak ye,sbb ko jugak yg ckp dulu x salah kuar jumpe kawan laki walau da kawen.

    0

    0
  62. sengal boleh x!! says:

    ade aku kesah ko nak kawen kat mane….
    bknnye ko jemput kteorg p0wn~~

    0

    0
  63. ada aku kesah says:

    salam bt pengomen2 semua,ruangan ni bkn nya utk kt bgaduh sesama sendr,,,klo nk gaduh dpn2,br best,,ni stakat tulis je ,apa brg…

    0

    0