Written by AbangNara | November 26th, 2013

Nampak gayanya hubungan Farid Kamil dengan ibu mertuanya masih belum ada tanda-tanda untuk pulih. Agak pelik juga kerana sebelum ini Farid Kamil beria mahu memperbaiki silaturahim di antara mereka bertiga, lebih-lebih dengan kehadiran anak. Mungkin kesibukan dalam menjaga anak, isteri dan lakonan membataskan peluang Farid untuk bertemu dengan ibu mertuanya.

farid kamil

Kata Farid Kamil:-

Saya tidak tahu di mana ibu mertua saya tinggal sekarang, jadi rancangan untuk bertemu dengannya belum kesampaian.

faridAgak pelik juga kenyataan di atas namun mungkin ibu Diana Danielle sudah berpindah selepas perkahwinan anaknya. Secara jujur, Abang Nara rasakan Farid kena berusaha lebih keras lagi dalam usaha mencari ibu mertuanya. Lagipun majlis kenduri doa selamat yang dirancang untuk anaknya sudah semakin hampir. Pasti lebih indah jika si nenek dapat bertemu si cucu dalam majlis tersebut. Tak gitu? Sama-samalah kita doakan agar mereka dapat berbaik semula untuk kebaikan semua pihak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Farid Kamil Masih Belum Bertemu Dengan Ibu Mertuanya

  1. BEDAH MAMBAU says:

    kesian la si ibu menanti kepulangan anak dan cucu..menantu pon tk sedar diri….dulu nk anak si ibu..buat baik pijak semut tk mati…si anak pon kenang la jasa ibu..jgn sampai diri sendiri jd anak derhaka..bila dh terlambt mengis air mata darah pon tk guna diana oi..

    aku sehari tk dgr suara mak pon tk tidur lena……

    nth ape2 pemikiran si menantu yg belagak baik..angkuh sungguh..
    atas dunia je farid kamil oi….lakonan sendu je pon..senang citer..mkin meluat tgk!!

    0

    0
    • damai says:

      Sianak kan serba salah. Seorg wanita bila sudah bernikah ketaataan hanya pada suami. Jk suami perintah mrk harus taat. Isteri yg harus memujuk suami dan berikan nasihat. wpun DD nampak zalim, tapi disisi agama dia dipanggil isteri solehah. skg sang suami, dia harus tahu peranan dia dan menjadikan keluarga dia kearah kebaikaan jgn mentang2 ada dalil mengatakan syurga isteri dibawah telapak kaki suami, mrk dgn sewenang2 nya melarang sang isteri bertemu dgn ibu-bapa nya. Dingatkan kita ada sendiri ada anak, jk kita buat ibu-bapa atau ibu-bapa mertua nanti tak mustahil nanti anak kita akan berbuat sperti itu. FK harus berusaha mencari ibu mertua kerana mertua kalau dah merajuk lagi susah nak pujuk dari ibu kandung sendiri.

      0

      0
    • Fahrin Ahmad says:

      fahrin ahmad here, korang rindu fahrin tak..
      klik me pliss..

      0

      0
      • Neelofa says:

        krik3..nobody care..ada aku kesah…
        klik me pliss…

        0

        0
        • Khalid says:

          testing testing testing testing testing testing testing testing testing
          123 123 123 123 testing testing testing testing testing

          0

          0
        • amoi says:

          kesian pada ibu tu…

          FK, kurg2 kalau x dpt jd manusia yg baik, tolong lah jadi seorg menantu yg baik…hormatlah sikit mertua tu..jgn jd menantu yg kurang ajar…dahla amik anak dia..lps tu buat mcm cikai jer…mmg x guna betul ko wahai FK…

          0

          0
        • K.A.A says:

          alasan ntah pape.. x tau mak mentua kat mana.. macam la dunia ni besar sgt.. dgn teknologi yg ade sekarang bukan susah pon nak carik.. tu pon kalo si farid tu nak carik la kan…

          0

          0
        • Dewi Persik says:

          Dayus rupanya anak Pak Kamil ni ye?

          0

          0
        • Abby adabi says:

          @Dewi Persik

          Kamil bkn nama bapa beliau

          PROFIL FARID KAMIL

          NAMA SEBENAR: Farid Kamil bin Zahari
          TARIKH LAHIR: 5 Mei 1981
          TEMPAT LAHIR: Alor Setar, Kedah
          KELUARGA: Anak sulung daripada lima beradik
          BAPA: Datuk Dr Zahari Che
          IBU: Datin Sharifah Bardah Syed Abdillah
          PENDIDIKAN: Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Seni Persembahan dari Universiti Teknologi MARA (UiTM)

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kalau tak tau ibu mertua kau kt mana, tanya la bini kau merangkap anak kandung dia. Ayat biar bijak sikit.

        0

        0
        • Baby AA says:

          amboi, mentang-mentang la ko pelakon hero malaya….sombong plak pada mak mertua kan. dah la kou curi anak perempuan dia pas tu kau sisihkan pula.

          jantan apa ni bro…macam takde telur je.

          0

          0
      • Anonymous says:

        kurang didikan ke farid ni? Xkan parents dia x bg nasihat? Kesian mak diana, dh le ank sorg tu je

        0

        0
    • Aaron Aziz says:

      perlu ke citer ni masuk dlaam blog Bn?
      boring gler3…klik me pliss..

      0

      0
    • Abby adabi says:

      Anak dan menantu derhaka, Ibu mertua derita, Cucu sengsara…….

      0

      0
      • qsera says:

        boikot dieorg dr industri hiburan ni.artis yg tanpe sebab munasabah derhaka pada ibu bapa/mertua sppttnye xdpt sokongan dari kite.jgn tgk vite dieorg,menyampah!

        0

        0
  2. Anonymous says:

    Nak tunggu Abby Adabi bagi komen yoyo O

    0

    0
    • Abby adabi says:

      KNP SEMUA MENYALAHKAN FARID KAMIL??KITA TAK TAHU HAL KAIN DALAM KELUARGA MEREKA..

      BERDASARKAN PEMERHATIAN SAYA,

      GMBR DI ATAS JELAS MENCERITAKAN SEGALA2 NYA, SI IBU TIDAK MERESTUI PERKAHWINAN SECARA SUKARELA..SEOLAH-OLAH TERPAKSA..PANDANGAN TAJAM N SINIS TERHADAP FARID KAMIL JELAS TERPANCAR..TIADA SENYUMAN TATKALA MAJLIS BERLANGSUNG..JIKA ADA PUN KERANA TERPAKSA..SI IBU MMG TIDAK MENYUKAI MENANTUNYA, JAUH SEKALI ADA INISIATIF UTK MELIHAT CUCU SULUNGNYA..

      ADA BEBERAPA KEMUNGKINAN SI IBU TIDAK MERESTUI FARID KAMIL SEBAGAI MENANTU..

      A. Beliau lebih berminat anaknya bersama Syamsul Yusof sblm ni (Faktor Kemewahan)
      B. Beliau tidak suka usia Farid yg terlalu tua dr anaknya (Faktor Usia)
      C. Beliau inginkan bakal suami anaknya itu seorang yang beriman (Faktor Agama)
      D. Beliau inginkan Diana berjaya dlm kerjaya n pelajaran terlebih dahulu sblm kahwin (Faktor Kejayaan)
      E. Kesemua Faktor di atas

      0

      0
  3. iphoneuser says:

    Dah2 la tu, dua2 pun dah matang, buang yg keruh ambil yang jernih..grow up and be a man..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    x suka pasangan ni…k.baiiii

    0

    0
  5. eyka says:

    aik pelik jerr…xkn ank sndiri pun xtau kat mne mak pindah
    kesian…walaupun dh kwen die ttp ibu
    (ak xsnggup wat ibu ak cmni)

    0

    0
  6. Liany says:

    owh…mcm ni rupe nye dorg nie…
    patut la dr dulu lg ak x bpe minat

    0

    0
  7. nonamanes says:

    You won’t lose anything if you bring down your ego farid. Ego can’t bring you anywhere unless yamaha ego wahaha. Farid farid

    0

    0
  8. dia says:

    tak abis2 lg kew si parid nee…. kesian bini dia jd mangsa keadaan, yg sini laki & yg sana mak. walau besar manapom kesalahan ibu & anak tentu ada jalan kemaafan tuk mereka berdua. sebagai yg muda perlu lah kita beralah siket pd yg tua. mak mertua tuu sama taraf ngan mak kita sendiri dah tuu.

    0

    0
  9. im not mr arrogant says:

    aku pon sbnrnye x minat 2 org ni.. baik dari segi lakonan or personaliti.. btw, usaha la sket cari ibu tu kat mane.. sudah2 la tu FK.. buang yg keruh, ambil yg jernih..

    0

    0
  10. linda says:

    Apalah si farid kamil nih. Boleh dia bagi alasan mcm ni. Bila dah dapat anak (DD), maknya dibuang. Without the mother ur wife won’t be around ok! kalau iye ada persengketaan kan elok kalau berbaik2. Kalau tak dapat restu ibu bapa life won’t be easy, takde berkat bak kata org. BTW,hendak seribu daya tak hendak seribu dalih so please stop giving lame excuses ya FK?? Tunjuk sket kat kami ni sume anda ada akal jgn main cakap mcm otak kat lutut. Bikin malu aje DD bersuamikan ko.

    0

    0
  11. tokiooo says:

    Nk wat camne… Islam kan kate kena taat pada suami. Lebihkan suami dari mak. Kna ikut cakap suami bukan dgr cakap mak yg mengandungkan dia 9 bulan 10 hari. Semuanya kena suami, suami, suami… Lau tak berdosaaaaaaaaa manjang.
    Tetapi kena jugak tau yek muslimin dan muslimat semua. Jgn terlalu pandang tinggi suami sampai tahap mendewakan dia, sampai tahap cium kaki dia sbb tiada nas dalm quran maupun hadis sahih yang mengatakan syurga isteri itu di KAKI suami kerana syurga itu terlalu mulia utk diletak di kaki lelaki. Apa yg ditulis ialah jika taat perintah suami selagi mana perintah tu wajar maka masuklah kamu ke dalam syurga melalui mana-mana pintu yang kamu suka. Ok? Fahammmm?
    Dan juga ketahuilah bahawa berdosa bg seorang suami yang SENGAJA memutuskan perhubungan/silaturrahim antara isterinya dengan ibu isterinya itu.
    So… to all suami-suami yg sengaja xnk balik kampung isteri sampai isteri tu dah 10, 20 tahun x jenguk mak dan ayah dia…. memang berdosa lah kamu kerana menganiaya isteri kamu sedemikian rupa.
    Sekian.
    ^_^

    0

    0
  12. hati ibu says:

    nielah nasib jika mempunyai anak perempuan… dijaga dari kecil hingga dewasa dengan penuh kasih sayang.. lalu dapat suami yang tak bertimbang rasa macamnie.. sedih sungguh dirasakan…

    0

    0
  13. KAK BEDAH says:

    tunggu jela bape lama tahan perkahwinan dorg ni
    dd siap2 la cari keje tetap ye.awk tu blaja xtinggi, belakon pn sendu.
    stakat babak atas katil berjaya bwk bapok kt chokit pn pandai.puii
    xpnah minat kapel ni.ko igt tanpa restu ibu bleh idup bahagia?
    yg farid pn,kalau xde mak mertua ko x wujud bini ko tuh.budus.
    dd plak ko dh beranak dh tau rasa jerih payah sorg ibu melahirkan, langsung xde rasa bersalah?setau kak bedah kwn2 yg dh bersalin sume ckp, terus teringat dosa2 pada ibu waktu bersalin.brulah rasa kesakitan yg ditanggung ibu….

    0

    0
  14. Red john says:

    Pnah baca kat berita harian dlu. Katanya diana mrh mak dia sbb konon mak dia la yg bkak pekung dia preggy sblm nikah. Tu yg bt diana skit hati sgt.. Xkn la mak dia bt mcm tu.. Mak dia pindah sbb malu kut,..

    0

    0
  15. telekong putih says:

    walaupun itu ibu mertua.. tapi perbauatan acuh tak acuh farid kamil itu salah dan kurang fajar setar biadap. Dia ada anakkan. fikirkan jika anak menantu buat pada dia pada masa akan datang. Dunia ini bulat… bukan macam bentuk jet perjuang. fikir fikir kan lah.

    0

    0
  16. yan says:

    kdg2 mak pun ada juga buat salah pada anak-anak.jadi dua-dua pihak kenalah saling bermaafan…cuba pulihkan mana yg tak best tuu…..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    The most stupid statement by menantu!

    0

    0
  18. ikan says:

    macam ni punye orang pun ade.. tak tau dok mane.. cheh. macam la malaysia ni besar sangat. bangang betul. lelaki yang layan mak mertua camni, bini die tah cane la die buat.

    0

    0
  19. ikan says:

    macam ni punye orang pun ade.. tak tau dok mane.. cheh. macam la malaysia ni besar sangat. bangang betul. lelaki yang layan mak mertua camni, bini die tah cane la die buat.

    0

    0
  20. ehh says:

    tmpang tnya la skjp ye, dd tu dh hbs blaja ke kt australia?dia amik sjil ke, diploma ke, degree, ke master?rse pn kjap bebeno dia jd stdent.skang dh xdgr plk dia ke australia..

    0

    0
    • ladyzec says:

      rasanya DD tu belajar kat australia sekadar utk melarikan diri jer..dulu belajar kat Nottingham Uni, Broga kata nak jadi doktor…….. tapi tak kemana pun….. sepatutnya anak dan menantu yg mencari ibu bukan ibu yg mencari anak menantu…kalau pun ibu bersalah, anak kena sedar kedudukan bahawa yg muda kena beralah dan hormat kepada ibu ……. dapat pulak suami yg tak da adab…. alangkah tak manisnya bila FK sekdar ingin menjemput si ibu mertua ke majlis utk berjumpa cuc.. nampak mcm tak ikhlas….. sebaiknya FK bawa anak bini jumpa ibu mertua tanpa perlu menunggu majlis kenduri anak…

      0

      0
      • Nina says:

        DD ni dari dulu propa je lebih.Pernah baca waktu sekolah dulu katanya fav subject add maths.Lepas tu nak study biomedical di Uni.Ntah pass ke tak maths SPM dia.
        Yang paling aku ingat,waktu dia mula berlakon,cakap bapak dia pilot kapten danny beeson tapi meninggal dekat mana ntah sebab plane crash.Tup2 kahwin nak cari bapak untuk jadi wali sebab dah hilang.Alahai kaki propa betul perempuan ni.

        0

        0
  21. politik says:

    kesian kesian kesian. kalo aku dpt jantan mcm ni hari2 aku sumpah seranah depan muka. hope one day anak kau pulak buat kau mcm ni. dasar mat rempit takde otak.

    0

    0
  22. boooooooooooooo says:

    langsung tak minat kat couple ni, dulu & sekarang… sekian, terima kasih…

    0

    0
  23. maia sarap says:

    btol ke DD bkn anak kandung makcik tudung pink itu…sape tau…?? tolong jawab…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mungkin jugak pasal muka Diana tk sama langsong ngan muka mak dia ……mak Diana pnye muka macm orang asli sikit kan…jangan marah mak cik minah jambu cakap betol ni ..n minah jambu tk suka hipokrittttttttt tapi memang betol mak Diana ni tk jambu langsong ! manis pon tkde n dia tkde tarekan langsong ..tapi cmana baaaaaaaaaapak Diana leh tepikat ngan si mak Diana ni …….dapat anak si Diana jambu pulak…ape2 pon Allah yg lebih mengetahui segala nyeeeee idop umno ! idop pak najib !……

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        @minah jambu merah biru

        Sedapnye kau mengutuk rupa paras ibu DD ni..Buruk2 dia pun dia ttp ibu yg melahirkan DD ke dunia ni..DD perlu ambil inisiatif berbaik dgn ibunya walau apa jua sebab berlakunya pertelingkahan ini..FK sebagai suami juga perlu memulakan langkah terlebih dahulu untuk memohon maaf..Mungkin si ibu terluka dan melarikan diri tetapi kita tidak tahu hati n nalurinya mungkin merindui cucunya..

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          oi helo ! kalau minah jambu cakap muka mak Diana tu macm berok baong boleh la kau cakap minah jambu kutok bodoh !! setakat cakap mak Diana tk jambu n macm orang asli tk manis tu kutok ke ! bahlol betol kau ni !!! tu laaaaa nk eksen alim sangat sampai jadi bodoh nk mampos huh podah !!

          0

          0
      • Anonymous says:

        amnde ttbe politik?
        LOL
        nmpk naaa org pembangkang..

        x baik kutuk rupa org.. CIPTAAN Allah tu.

        0

        0
  24. awan dania says:

    kaseh ibu tiada sempadan … kaseh suami jatuh talak habis la sudah …..

    0

    0
  25. Peace says:

    Tumpang tanya, kalau kes mcm ni..
    Adakah anak perempuan tu yg mendapat dosa sbb mengikut suami berbanding ibu nya?
    Siapa yg arif tolong jawab. Sy sejujur2nya nak tahu hukum nya.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mari minah jambu jawab kan ye > bini mesti mau ikot laki n dengar cakap laki ok ! tetapi nk tengok jugak laki yg macmana yg kite nk dengar cakap dia…..kalau laki yg suka tumbok muka bini ..pukol bantai..tendang terajang bini itu tk harus nk kena ikot cakap laki…tapi kalau sengaja nk kasi laki pukol bantai badan dia tu terserah lah kannnnn ! ibu memang tetap ibu kite n laki nk kena paham jugak….kalau laki tk kasi bini jumpa ibu ….bini pon nk kena cakap ngan laki pn tk boleh jumpa ibu dia jugak jadi Adil ok ! dh paham sekarang ???????????? kalau tk paham sila lah Tanya lagi hehe…thank u..

      0

      0
  26. alami says:

    kesian ibu. kesian anak. anak pun sekarang dah alami perasaan seorang ibu, kan…

    0

    0
  27. linda says:

    Dulu pernah terbaca si FK ni mmg jenis suka tabor benih kat pompuan. Salah sorgnye bini pelawak tutttt…ada sesape tau betul ke dok cite nih? tu sbb family pelawak tu tk penah tunjuk gambar anak2 sbb anak bini dulu serupa muka mcm FK.

    0

    0
  28. Cantik Manis says:

    Pssttttt, sapa Linda??

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Ak reject bakal tunang sbb x hormat ibu ak…sedih mmg sedih tp tuk kebaikan ktorg sume ak tekad..

    0

    0
  30. […] Farid Kamil Masih Belum Bertemu Dengan Ibu Mertuanya (55) […]

    0

    0
  31. […] Farid Kamil Masih Belum Bertemu Dengan Ibu Mertuanya (56) […]

    0

    0