Written by serenity | March 30th, 2015

Dia mula dikenali kerana berkahwin dengan Abby Abadi. Kalau mula-mula keriuhan timbul kerana perkahwinan mereka dijalankan secara rahsia, kemudiannya perceraian Noor Farhan Che Bakar dengan selebriti itu mendapat tumpuan ramai kerana berlaku tidak sampai setahun usia perkahwinan mereka dan dalam situasi yang menimbulkan kontroversi pula.

 photo Farhan7.jpg
 photo Farhan4.jpg
Baru-baru ini Farhan telah muncul di Mangga Online, bergaya persis model, sepadan dengan bidang yang ingin diceburinya iaitu peragaan untuk iklan komersil dan katalog serta bidang lakonan. Katanya dia hanya ingin mencuba nasib dan bukannya menumpang nama Abby:

Hari ini saya menjalani sesi casting pertama dan alhamdulillah saya lepas untuk ke peringkat kedua pula selepas ini. Segala-galanya macam pantas sahaja.

Ia bermula bila saya diperkenalkan oleh seorang kawan kepada pihak yang pernah menguruskan talent agency, Jamal Tommy Talent Agency. Semalam saya dapat panggilan untuk pergi casting.

Saya masih baru lagi dan berterima kasih kepada pihak yang memberikan tunjuk ajar kepada saya.

Kawan-kawan saya sarankan saya mencuba nasib dalam bidang seni. Pada mulanya saya berat hati juga sebab dah rasa peritnya bila menjadi tumpuan dengan isu sensasi. Saya akui ketika pertama kami saya bercakap dengan media, saya memang takut-takut. Maklumlah saya tak pernah lalui semua itu.

Tapi ia sebenarnya memberi kekuatan kepada saya dan saya menjadi seorang yang lebih berani dan tidak malu-malu lagi.

Untuk persediaan diri sebagai model dan pelakon, Farhan giat bersenam di gimnasium dan sudah berjaya menurunkan 10kg dari berat 90kg. Dia bercadang untuk menurunkan sebanyak 10kg lagi untuk mencapai berat badan asal.

Adakah Farhan memiliki bakat untuk menyertai bidang lakonan? Nampaknya seseorang perlu memberi peluang kepada Farhan terlebih dahulu baru kita tahu, tak gitu? Manalah tahu bakat Farhan setanding pelakon-pelakon sasa Korea Selatan, mungkin berpeluang menjadi hero slot drama Samarinda nanti. Harap-harap begitulah.

All the best buat Farhan.

100 responses to Farhan Cuba Bidang Peragaan Dan Lakonan, Tak Tumpang Nama Abby Abadi

  1. neffs says:

    cayalah..rambut remos pun dah ada kolor..boleh pergi jauh budak jambu nie..meleleh mak datin tengok..hohohohoh

    0

    0
    • Anonymous says:

      itu ler pasal.. memula terus ternampak rambut dia dulu.. huhu

      0

      0
      • ani says:

        xtumpang nama abby konon.. tp aku kenal ko pn sbb abby hokey…pls la….

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ini la dulu yang berjubah berkopiah bagai?

          0

          0
        • Aliff Tel Aviv says:

          teringat tweet2 lama Abby , ckp org berdosa nnt kena bala la apa la , bila ada org ingat kan ttg dia yg dulu , dia slamber je ckp ” Allah maha pengampun ” huhu , ye la kan dosa dia Allah ampun dosa sy kena “bala” , ahhha lg satu nk ckp dia dulu jahil sbb tkda org tegur and nk salahkan kerajaan , bahahaha ? Dah tua bangka sendiri boleh kaji agama pon nk salahkan orG ? Baca la surah Ibrahim , syaitan sndiri pon ckp manusia bertanggung jwab atas dosa masing2 !!

          0

          0
        • que says:

          ko ni farhan kan? baik ngaku….

          0

          0
        • wana says:

          kalo dh budget hensem, ni lah jadinye…

          0

          0
        • zain says:

          ramai je orang gunakan orang sekarang. Ni ok lah lagi sebab nak popular, tapi yang gunakan orang sebab nak duit,nak kerja senang lagi teruk. Kawan tak kawan. Ada peluang, ambil kesempatan. Sedih!

          0

          0
    • amoi says:

      mihahahahhaaa….ayat neffs x boleh blah…mak datin nk buat si farhan jd anak ikan lah yer…

      ptt jgk laaa Abby bercerai dgn si farhan ni…sorry aku kata…farhan dikategorikan bukan lelaki yang baik…yer lah…nampak sgt lah nak berlakon lah ape lah..kalau bagus, ikut jalan yg diredhai…ni sebaliknya..nak untung cepat..pentingkan hal dunia…

      xpelah Abby, ALLAH nak abby dgn org yg lebih baik…biar org lain kutuk ko macam2..berkawin smp 3 4 org pun, hak ko..org bukan tahu hal dalam umah tangga ko kan..main kritik jer..asalkan ALLAh tahu ko cmne sudah…

      0

      0
    • MARINA PUKI says:

      BNDA NI DAH LAMA LAH KAT MANGGA ONLINE TU APASAL BARU POST????? BASI 13 DISEMBER 2014

      0

      0
    • Whatever says:

      Aku nak muntah. Sumpah

      0

      0
  2. keladi gatal says:

    nak jadi retis ke? –> menaip sambil geleng kepala !

    0

    0
  3. bijan says:

    ala..x kemananya farhan ni,,bakal artis sendu..

    0

    0
  4. wink wink says:

    hanya mampu ketawa “hahahahahaahahahahahaha” baik pi sambung belajaq dari sibuk nak jadi artis dik!!

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      eh dia punye suka la nk jadi pelakon ke pe huh ! farhan ni hensem pe ! kasi watak hero pon dia ok pe ! untok farhan teroskn cita2 u nk jadi pelakon or model …u tk payah pikir pasal orang lain terus kn perjuangan u sampai u berjayaaaa…tk payah la u nk bermateair2 buat semak aje ! fokus pada bidang yg u idam2 kan selama ini…janga sebot lagi nama abby ! cari duit sendiri rumah sendiri kereta sendiri hepi n hepening ..lov u farhannnn…

      0

      0
      • anti farhan says:

        ni farhan sndri komen eh?

        0

        0
      • erni says:

        eleh… die sebenarnye gunakan abby utk terkenal…kire mcm batu locatan kot… konon bile dh jadi tumpuan… senang la die nk jd retis…niat kawin sblm ni pn silap2 xikhlas.. sbb abby tu retis…nk tumpang glemer… ceh..

        0

        0
  5. poyos la says:

    muke mcm nk mintak maki jer ..

    0

    0
  6. antiretispoyo says:

    Dh mcm x wife Akhail khayy..semua gila glamour!x lama lagi keluarlh gossip bodoh.

    0

    0
  7. mak jemmsssss says:

    pelissssssss lahhhhhhhhhhhhhhhhh……gila glamer.

    0

    0
  8. gigi emas says:

    Ni la namanye melayu, bukan nak belajar tinggi2 supaya jadi bangsa yg berguna….habih2 nak jadi model dan artis….cuba impikan cita2 untuk menjadi doktor ke, engineer ke atau saintis….ni abih2 jadi model…..tak kemana pun kalau muka macam tu

    0

    0
  9. Bunga says:

    Belum ape2 lgi nak siap colour kan rambut tuee..hebatt !! hahahah ! Siapa laa orng yg buta mata nak ambil dia nie …

    0

    0
    • adehh says:

      mesti la nak tunjuk dia able to do anything
      kalau dulu kopiah, nak photoshoot dah kaler rambut
      sat g dpt job model sependa pon bolehh
      jgn pertikai rezeki sy dlm bidang ini katenye

      0

      0
  10. mi band says:

    farhan ni baru je bertunang. cuma tak pasti akak tu janda atau tak pernah kahwin lg..

    0

    0
  11. dina says:

    tu lah abby…sebok sgt ambik gambar farhan n post kat ig, fb ….bwk pi ceramah pas kat mana2 org sambut mcm artis.
    skrg budak ko ni dah ketagih nak glamour lah mcm ko jugak.
    ni lah hasil didikan abby n pas….:)

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah ko kenapa nak sebut abby?
      ada kna mengena ke?
      kalo after cerai dia nak kaler rambut, nak jadi retis, nak rompak org, nak makan taik tu sume ada kna mengena dgn abby ke?
      patut lg nampak beza masa kahwin bagus, after cerai jadi hantu as if abby plak jaga dia, bkn suami jaga isteri..
      mana tak anak abby yg sulung siap pesan jgn asyik duk karoke.. malu kot budak tu bkn main nak jadi al hafiz, yg dia ni baru nak up pesennya

      0

      0
      • kokuyo says:

        kalau abby ajaran pas.. ko ni mesti ajaran Bee Endd.. asik nk berpolitik je.. mmg macai di mana2…puiiii

        0

        0
    • teettt says:

      apsal nk salahkan abby n pas lak? otak cetek sgt… jgn nmpkkan sgt kebodohan diri tu blh tak?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Asal ko nk salah kn abby?
      Aku bkn peminat abby tp x fair kalo ko nk salahkn dye.tanggungjwb suami didik isteri…bkn isteri didik suami…
      Kenape dina ni bodoh?
      Ooo sbb hasil didikan mak bapak dye yg bodoh kot?
      Atau hasil didikan suami dye yg bodoh?

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Agaknya kawin dengan Abby untuk test pasaran dia kot. Elok pulak Abby promote dia habis2an. Senang la sikit. Tapi ada bakat ke? Lelaki macam ni yang problematik. Gunakan prompuan untuk dapat peluang kerjaya.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      tu laaaaa minah jambu kan dh cakap jadi pompan jangan la bodoh nk mampos ! agak2 la kalau nk bodoh ponnnnn….baik yg lom belaki sampai laaaa yg dh berlaki dia punye bodohhhh eeeee tk tau la ape minah jambu nk cakap lagiiii…makin bertudong makin rabak prangai huh !

      0

      0
  13. hahaha says:

    Nama agensi dia pun dh tau la cerita mcm mana kalau dia berlakon. adush .

    0

    0
  14. Baby says:

    ishh menyemak je budak bawah umur ni ..baik prg tanam sawit kt kpg ko.tumpang glamor x bini heheh

    0

    0
  15. Anonymous says:

    mcm mana perang rambut dia, perang lg hati dia. puuiiii farhan ni bongok

    0

    0
  16. melati says:

    Anak ikan Aby Abadi ni…mesti Aby tak puas kat Kamar ni sebab tu kena tinggal..

    0

    0
  17. dadidu says:

    ishhh..ishhh,,ishhh..masa jadi laki abby pun dah npk keras kejung nye mcm tiang letrik terpacak..muka mcm takde perasaan..ada hati nak jadi artis..kesian kat stesen tv yg ambik drama kau berlakon

    0

    0
  18. neenee says:

    haktuih!!! xtumpang glamer abby konon. tu masih tumpang glamer abby lah tu

    0

    0
  19. Anonymous says:

    bahahahaha this is so lame!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Farhan loves MILF..
    Mother, I Love to Fuck.
    ah

    0

    0
  21. rose rossa says:

    alahai…tk nk komen aku..all the best sja ma…

    0

    0
  22. merline says:

    kalau die jadi artis, model ke, laki orang ke, tunang orang ke, anak ikan datin ke., KAWIN JANDA KE…ADA SANGKUT HIDUNG MU????? Bodoh…..baik jaga diri sendiri

    0

    0
  23. Anonymous says:

    tak hensem langsung..tak sesuai jadi model pown

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      sepatut nye kite yg berbangsa mlayu ni sokong la dengan yg bangsa mlayu jugak ..ni tak mlayu kutok mlayu…kalau lah macm gini prangai mlayu emmmm sampai bila2 pon mlayu tk akan maju ke depan !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sokong apa benda mcmni? Ko ni bangang ke ape.ke ko ni farhan sendiri atau mak janda tu? Dah terang lagi bersuluh yg benda ni bukan benda bagus. Kalau nak berniaga ke apa elokla jugak nak disokong. Ni nak jd model. Rambut karat apa bagai. Ni yg ko sokong? Mlayu apakah ko ni. Udah2 la tu nak backup diri semdiri. Org bkn taktau. Wkakakaka.

        0

        0
    • KT Pari says:

      ingat nak jadi model kene lawa ke??? Berlambak2 model yg tak lawa or tak hensem. Salah satu contoh si kekasih lama puteri sarah tu, amar alfian tu. Hensem ke? hmm…jauh lawa farhan lagi… ..
      Abby tu artis, so org cume nak guna dia je. Dia je yg perasan ingat org nak sngt kat dia..Org wat baik ke dia sb dia selebriti je. Kalau tak, org tak pandang pun. Sape nak janda beranak 3 sedangkan anak dara berlambak2…

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        betol cakap kau tu KT Pari dorang ni asek asek nk kutok si farhannnnn aje…biar la dia try bidang lakonan yg dh dia cita2 kn mana tau satu hari nanti farhan akan jadi popular lakonan dia bagos tol tak !

        0

        0
        • puteri bukan nama sebenar says:

          sbb ada org buta seni mcm ko lah industri seni kat malaysia ni x maju!!!! ko ni mesti farhan xpun sepupu sepepet dia kan? ari ko menyemak dalam industri baik ko g balik jaga janda kaya ko tu sblm kena kebas ngan org lain!! semak tau x…semak!!!!

          0

          0
  24. pelangimalam says:

    geli

    0

    0
  25. macam macam kalau dunia artis…tak pe asalkan dia orang bahagia…

    0

    0
  26. juju says:

    muka model klip video karaoke taon 90′

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Muka pecah rumah ni ada hati nak jadi artis….IQ pun kelaut

    0

    0
  28. Anon says:

    tang mane hensemnya? muka terencat je.

    0

    0
  29. anon says:

    Farhan ni lawa, ape salahnya jadi model ke pelakon ke. Tapi dia ni beruntung dah lah dpt kawin free dgn abby tu. Lelaki2 muda & lawa yg dah berjaya menggunakan abby…..zul ariffin & farhan ni. Yelah si abby tu duk prasan sngt, pd hal org cume nak guna dia je.

    0

    0
  30. kakikucinghitam says:

    kalau cerita doremon versi real punya boleh laa cuba apply jd nobita..

    0

    0
  31. MImi says:

    zul arifin no 2, sume nk abby sbb nk tmpang glamer dah di kenali sikit tggalkan abby cari mangsa yg lebih besar mcm Gayatri tu… sori aku rasa macam tak ikhlas je Zul n this Farhan who? same… sian Abby nk yg hensem je tu lah jadinya…

    0

    0
    • lala says:

      bkn abby yg tggalkn zul ke? lol. at least zul xdelah nk mngutuk abby abadi bagai. yg si farhan ni..hmmm..zul pn doakn yg baik2 utk abby

      0

      0
  32. Boa says:

    Hutang dgn abby da bayar ke?mak janda baru ko 2 tak nak tolong setelkan hutang ke?aku tgk ppn 2 pun mcm janda kesepian je,dpt mat jambu terus terus mengeletik.

    0

    0
  33. jujur says:

    Geng yang sibuk duk mengata farhan sekarang ni geng ni jugak lah yg puji lebiH2 farhan dulu… huhuhu…

    0

    0
  34. tipah tropedo says:

    terima kasih pada ostazah abby sebab ‘membawa’ farhan ke ‘sorga dunia’…kalau tak kerana abby sapo konal mamat lemau ni

    0

    0
  35. uhu says:

    EEEyerrkkk!!

    0

    0
  36. BABY MANIS says:

    Hensemnye farhan….manis2 la duda nie …lelaki idaman mengangkat buah sawit

    0

    0
  37. ikan kekek says:

    tengok mata mcm juling jer..ekekkeke

    0

    0
  38. anon says:

    alamak…x yah jd pelakon la…kayuuuu cam pak guard je ko ni…

    0

    0
  39. mak jemah says:

    muka ada can jdik pelakon. tp watak org lalu lalang je laa mampu. kuikuikui

    0

    0
  40. zikry haikal says:

    Hm, bolehlah farhan masuk bidang lakonan.. boleh jadi stok2 pelakon tambahan

    0

    0
  41. Beyonsee says:

    Muka cari makan.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    muka takde aura la,sorry tak minat…

    0

    0
  43. pink says:

    kuruskan badan dlu… -,-

    0

    0
  44. pening says:

    cite klaka betul farhan ni…dulu mase abby nk kawen ngn die cnfuse gk ngn budak ni…mude sgt…rupenye ade niat lain…abby pn next time better jgn tnjuk2 bakal suami…diam2 je…tnjuk yg perlu je…ade bnde yg perlu disorok…mmg mamat ni gile glemer…ade plak tetibe nk jd model…rasenye ade yg cucuk2 die ni kot…hmmmphhhmmm

    0

    0
  45. oren says:

    WTF?!! bertambah hanco la industri hiburan tanahair dengan kedatangan mamat gila babi ni. thumbs down! Farhan bangang babi!

    0

    0
  46. weiii says:

    mung pi balik kelate lah..tolong mok buak budu..

    0

    0
  47. weiii says:

    mung pi balik kelate lah..tolong mok buak budu..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    aik awt jadi lagu tu

    0

    0
  49. BisikBisik says:

    Taik ahhh ko nie farhan. Buat malu org kelate je ko nie. Nak jd retiss konon. Puihhhh

    0

    0
  50. ramzylee says:

    dah gemok laa ko farhan…
    pastu…baru pi casting jer…
    lom berlakon..
    dah kecoh?
    nara pun satu….nk layan citer dia yg blom pun jd artis..
    puii dia…

    0

    0
  51. Murai single says:

    Hooooooh dah berkarat rambut kau farhan.. betul2 menuruti kehendak industri hiburan ni hehehe

    0

    0
  52. Anti Artis Sendu says:

    MAk aiiiiii…rupa mcm ni pun boleh jadik artis ke oiiii….adoiiyaiiiiii….nampak sgt guna nama bekas bini. Kalau harap nama sendiri tak dapek dik oiiii….berlambak orang rupa gini…

    0

    0
  53. abbywan says:

    Hahaha…gelak ambo…muka gini memang kena berlakon n jadi artis…berlakon jadi maskot pakai baju monyet aje la…tu memang kena benor dgn depo..lagi satu..jadi artia oun patotla…duduk aje bawah jembatan main gitar plastik..hahahahah!!! Memang hang jantan muko tak malu!!

    0

    0
  54. abbywan says:

    Hahaha..agaknya lah farhan ni diri depa cermin dok cakap….”hensemnya aku….”gelak ambo…muka gini memang kena berlakon n jadi artis…berlakon jadi maskot pakai baju monyet aje la…tu memang kena benor dgn depo..lagi satu..jadi artia oun patotla…duduk aje bawah jembatan main gitar plastik..hahahahah!5!! Memang hang jantan muko tak malu!!

    0

    0