Written by Bella | April 11th, 2016

Tengah hari tadi, pihak tudung Fareeda telah mengadakan satu sidang media bagi menjelaskan isu panas dimana pelanggan mereka bersesak untuk mendapatkan koleksi terbaru mereka sekitar minggu lepas.

Ia menjadi satu isu yang viral apabila Fizo memuat naik video menunjukkan rusuhan yang berlaku sehingga ada berhimpit-himpit. Netizen sangat tidak berpuas hati dengan keadaan itu dan ada yang berpendapat bahawa mungkin pihak Fareeda ada mengupah pelanggan mereka untuk mencetuskan satu publisiti murahan ataupun gimik.

Namun, menurut Fizo selaku Pengurus Pemasaran Fareeda mereka tidak pernah melakukan hal tersebut dan ia sebenarnya ejen tudung Fareeda yang mengupah orang lain untuk merebut lebih banyak tudung.

Fareeda tidak pernah membayar sesiapa untuk menjadikan acara pelancaran koleksi baharu kami luar biasa. Pembeli dan ejen kami mengupah orang supaya mereka boleh mendapatkan jumlah tudung dipesan pelanggan selain adanya individu persendirian yang beratur untuk mendapatkan nombor dan kemudian menjualnya semula.

Kami memuat naik video pun sekadar mahu berkongsi kejayaan perniagaan Fareeda dengan peminat dan pelanggan, bukan untuk riak.

Fizo juga memberitahu pihak Fareeda ada meminta khidmat Rela serta pasukan keselamatan sendiri tetapi keadaan menjadi tidak terkawal kerana sambutan oleh orang ramai diluar jangkaan mereka.

Menjawab soalan mengapa admin fanpage Fareeda Nyata Jelita yang menjawab soalan orang ramai secara kasar, Fizo menjelaskan ia dikatakan tidak dapat dielak berikutan ulasan dilemparkan sesetengah pihak juga keterlaluan.

Pada masa yang sama, beliau sempat meluahkan rasa kesal terhadap sesetengah pihak yang mudah menunding jari serta mengecam mereka meskipun tidak berada di tempat kejadian.

Berkaitan hal bersesak ini kami tidak mahu komen, apa-apa pun sebagai satu perniagaan yang sudah ada nama yang besar, kasar macam mana pun komen yang diberikan di Facebook, seboleh-bolehnya cuba untuk menjawab dengan cara yang lebih elok.   Harapnya selepas ini isu sebegini tidak berlaku lagi dan pihak Fareeda ada ruang untuk memperbaiki kesilapan mereka.

Sumber Berita : BH ONLINE

77 responses to Fareeda Tidak Bayar Sesiapa Untuk Dapatkan Nombor Giliran – Fizo Omar

  1. ariani says:

    puiiiiiiii..menjawab pandai..xnak belajar dari pengalaman..

    0

    0
    • natadecoco says:

      Law berani dan “pmpuan” dan”jantan” dan “besar” sgt tunjuk la sapa yg jadi admin tu..hidup tak selama menongkat langit..ego tu rendahkan sikit..sama sama cari rezeki..perniagaan tak selalunya di atas..ada pasang surutnya..mungkin apa yg berlaku d luar kawalan( jika benar )..tapi buang la ego tu..mintak maaf takkan rugikan sesiapa..malah bertambah rezeki..harapnya perbaiki d mana kekurangan yg pernah terjadi sebelum ni..

      0

      0
      • Aku Neutral says:

        Saya rasa pihak pengurusan pon x sangka jdi sampai cenggitu.. Takkan la tergamak nk tengok akak2 kena raba dan gesel. Mungkin diluar kawalan. Pikir la secara logik. Sunggoh pun begitu, harap benda ni x jdi lagi dimasa depan.

        0

        0
        • Tipah says:

          Wardina la ni kecoh…ingat x isu Ustaz Don dituduh nya guna kalimah palsu, gara2 dia jugak. Padahal benda tu boleh settle kt kedai kopi jew! Wardina tu poyo lah!

          0

          0
        • anonymous says:

          Jangan hentam org yg menegur cik tipah ooiii. Org yg menegur tu org yang care/ sayang dgn bangsa & agama islam kita. Dia wardina perihatin akan adab2 sbg org islam dan org msia.

          0

          0
        • Dato V says:

          Aku malu dgn Malaysia remeh temeh pon nk viral kejadah. Aku malu klu Melayu semakin bangang, tak phm yg kuasa ditangan pengguna. Jadi gini sbb layan Kpop byk sangat dgn citer sampah pukul 7 ptg pandai mengutok buat bizness …malas!

          0

          0
        • kpsog says:

          tak sangka?? eh dah brpa kali dah bnda ni jadi lah oi. almost setiap kali kalau paridah ni buat bnda mcm ni. before pun pernah kecoh gak sbb org sampai tidur luar kedai diorang.

          0

          0
        • Biskut says:

          Tu maksudnya pengurusan harus d perbaiki lagi. Tak slh kalau minta maaf dgn org ramai dan akan cuba utk baiki sistem pengurusan mereka d masa akan dtg. Org akan lebih hormat. ni buat PC pun utk menafikan smua dakwaan. yela…tak siapa minta kejadian mcm tu tp ko dh tau benda dh jadi ko rendahkan diri je la. ni tak..makin ego pulak nk nafi ini itu.

          0

          0
        • abc says:

          kalau tak de bayar.. control the chaos. management ape macam ni.. tak boleh nak handle customer. biar gitu je.

          0

          0
      • Salahkan Pelanggan says:

        Manusia belajar dr pengalaman…mcm la besar dosa mereka ni. Boleh diterima kot alasan mereka.

        0

        0
      • Puteri Jelita Rupawan says:

        betul ke mawar ni bapok?

        0

        0
    • bbycumil says:

      whatever.. makcik2 je pakai tudung fareeda ni.. shawl dorang pon corak mcm cheap..mcm pasar malam je

      0

      0
      • Anonymous says:

        X perlu kot mencirit birit disini. Citarasa masing2 lah kak. Perlu ke menghina. Tudong akak ada delima batu permata erk? Kelas sgt kew? Oh please….

        0

        0
        • jb says:

          orng bodoh shja masih tergilakan fesyen mngarut nih …. pasar malam melambakk

          0

          0
        • Lalala says:

          cakap org bodoh x semestinya ko tu bijak senah. org cerdik xkan senang2 panggil org lain bodoh. hanya org bodoh kenal org bodoh. terus….ko pon samer lah!

          0

          0
        • kak Kelly says:

          melayu2 otak kuno kalu mat salleh buat semua puji Apple Iphone org beratur merebut tk pulak masuk blog pelbagai tapi bila bangsa sendiri hukum tanpa maaf. korang ni layak dpt PHD … Pingat Hasad Dengki tak syak lagi!

          0

          0
    • miss kepah says:

      tiada langsung kata maaf dr laki bini poyo ni…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Knp plak perlu minta maaf? Bukan diaorang yg suruh berebut. Mcm pergi tengok konsert berasak-rasak. Perlu ke penyanyi minta maaf? Logik ke peah?!

        0

        0
        • Zack says:

          tk nampak pun macam binatang..
          warfina safiyah tu over lah wei. kalu ada akak2 yg kena raba..bukan segaja.

          ayooo, kecoh la siak si wardina tu!

          0

          0
        • setuju dgn miss kepah says:

          heheheh… tudung fareeda disamakan dengan konsert? nampak tak ..nampak takk… maknanya tudung fareed adalah tak berfaedah seperti konsert jugak.. laghaa..melalaikan.. terpesongg..

          0

          0
    • Anonymous says:

      dlm hal ni kustomer2 berebut tu la yg patut dipersalahkan. ada juga yg tunggu dgn sabar.

      0

      0
      • minah jambu terlajak tulis says:

        Melayu hati busok, tangan busok n mulut bau kohong x habis2 jelos dgn kejayaan org hapuskan lah hasad dengki hati hitam korang tu pergi cuci dgn clorox kasi berkilat agar hidup korang tenang dan berkat…amin!

        0

        0
    • cuit sket ja says:

      Melayu2 mmg hati busok lah…tsk habis nak kutuk je kerja…..species hasad dengki 7 keterunan. Tak boleh nak tolong dah….dah kronik!

      0

      0
    • Zizan Kalah ABP Lagiiii says:

      “TAK TAU NAK KATA APA… TAK TAU NAK KATA APA…””

      aku ingat lagi dialog kau mcm tu! Kau tk tau nak kata apa2.?? shit!!!
      bodoh sangat ke kalau kau xboleh nampak kesesakan tu boleh diubah dengan pengurusan yang baik dan bijak!? Kau x boleh ke nak belajar dari marketing orang lain? Atau kau sendiri boleh belajar dari launching kau yg lepas…

      Sepatutnya makquq dua orang ni memang kena minta maaf. admin their management sucks! admin ur mistakes and weaknesses.. masih ego. nak cakap orang lain salah… jijik sehhh anak mak.. dah la anak mak, dpt bini control kau plak.. hahaha.. sentap ke aku komen sblm ni??

      0

      0
    • Sedarlah... says:

      Sedihnya hari ni… dr. Zakor naik .. dibatalkan… kat melaka.. kita hidup memang kena jaga hati manusia.. tapi dr. Zakir tu bukannya menghina .. sedarlah… tak perlu nak batalkan…

      0

      0
    • Sedarlah... says:

      Sedihnya hari ni… dr. Zakir naik .. dibatalkan… kat melaka.. kita hidup memang kena jaga hati manusia.. tapi dr. Zakir tu bukannya menghina .. sedarlah… tak perlu nak batalkan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        jap..kenapa aku tengok fizo ni yang lelebih ek..
        fareeda tu rasanya founder dan owner bini dia kan..macam si fizo ni je yg over.

        0

        0
        • anonymous says:

          asyik nak cover bini je..yg mawar tu pun satu dh salah terangkan la baik baik kt media ni smua sruh laki kau buat, lepas ni model tudung pun ambik laki ko. kot lg kau xtau nk cakap apaa

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Bagai menegakkan benang yg basah.. Kesalahan sendiri lg mau cover ckit pun x rase rendah diri nk mintak maaf ke apa.. Kekasaran dlm mnjawap soalan pun x patut berlaku.. Patut la mmg padan la bagaimana kasarnya admin Fareeda ni mnjawap soalan mcm tula sama yg blaku masa nk ambik nombor giliran tu.. Kekasaran..

    0

    0
  3. cpb88 says:

    Isu Design tudung fareeda yang sama dengan design tudung lain..mohon pencerahan drpd pihak fareeda berhubung isu ini

    0

    0
  4. lan says:

    alasan tak boleh kontrol orang ramai tu, boleh jugak diterima..
    tapi bab jawapan admin tu, poyo la..
    korang sepatutnya menjawab dengan lebih berhemah..

    0

    0
  5. seboklapulak says:

    Laki bini ‘same2 naik’ (bak kate kump.Joras sambil buat isyarat tangan..hahahaahah)!!!!

    0

    0
  6. mommmmmmmyyyyy monster says:

    lepas nie boleh buka contest. “Teka admin Fareeda Page”..nk tau jugak siapa yg bg jawapan poyo tuh..manalah tau kot2…muka dia pun poyo gak…..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    cari lah gambo lain….ngeri betol aku tgk gambo mata beso tu…takut terkenan

    0

    0
  8. puteri says:

    Sadisnya org melayu yg sudah megah berniaga dgn sifat sombongnya. Minta maaf sajalah lebih mulia. Lagi bagus kalau admin page Fareeda itu jawab soalan atau kritikan netizen dgn cara sopan. Mana profesional kamu semua team Fareeda?? Fizo Fareeda..what the fareeda? WTF

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Beli je tudung lain… takyah bli jenama fareeda ni. Dah la warna warni cam kain sarkis… kononnya moden tp aku tgk design dan warna sangat kekampungan. Korang beli je kat jln TAR tu… mutunya pun takde kurangnya malah lebih bermutu kot dari tudung fareeda ni dan more affordable. Malas nk ckp lelebih sbb nanti org kata mlayu nk kondem mlayu plak… hakikatnya tak kiralah bangsa apa, kaum apa, kalau barang tu bagus, beli lah yg tu..

    0

    0
  10. popo says:

    tolong la pecat/ajar admin tu kemahiran berkomunikasi..cara reply comment x boleh blah..mcm x berpelajaran tinggi pon ye jugak..merosakkan nama bisnes ko je..

    0

    0
  11. weh says:

    aku ada beberapa komen pasal mende yg tak penah nak selesai ni:

    1) sampai sekarang aku taktahu apa specialnya tudung fareeda ni. aku tengok tudung yg kat pasar malam jauh lagi cantik daripada tudung fareeda tu. murah pun murah. tak perlu nak berebut bagai.

    2) kenapa lah pihak pengurusan fareeda tak pernah nak fikir utk ubah sistem pelancaran tudung baru dorang tu? aku rasa orang ramai tak kisah pun kalau betul kau nak bayar orang utk dapatkan nombor giliran ke apa ke semua tu, yg orang kisahkan sistem dan cara pengurusan syarikat korang tu. itu yg penting. aku rasa kalau benda alah ni semua berjalan dalam keadaan yg sistematik, takdenye jadi masalah even orang serbu kedai tu beribu2 orang sekalipun

    tadi ada banyak aku nak komen tapi sekarang tetiba otak aku blank lah pulak. mampu komen 2 benda je. lolz!

    0

    0
  12. dila says:

    fizo omar mentanglah kawin dgn org kaya lagi ego…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Admin fareeda tak dapat nak elak jawab komen dgn kasar sbb sesetengah ulasan keterlaluan? Kegilaan apakah ini? Bukan ke kau sebagai org atasan boleh advice pekerja supaya jawab dgn elok? Tak professional langsung, bila kritik/bagi pandangan tak dapat terima. Serious, aku mmg tak boleh hadam jawapan dia.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Service dri staf pn mmg low class..mmg no mannertrutama skali di penang..

    0

    0
  15. Tertiru tudung says:

    Sedar pulak kasar,kenapa tak minta maaf.Confirm ke yang admin korang berkasar dengan orang yang keterlaluan?Minta maaf kan senang.

    0

    0
  16. Budak Kampong says:

    Ada beberapa kerat je berebut…bukan ada yg kena pijak mati bergelempangan. Adat la….poyos betol Wardina. Kecoh mcm Joyah je.

    0

    0
  17. Nekelehh, tu pun kecoh! says:

    tanya la si wardina tu…sya nampk manusia yg over excited. mungkin di mata dia nmpk org laen mcm binatang. k bai!

    0

    0
  18. anony says:

    jangan nak salahkan wardina, kat malaysia ni sepatutnya dah lama ada women empowerment program, betul kata tiz zaqyah,dalam bab rama, balik2 drama dari novel picisan org perempuan duk terhegeh2 menangis nak cinta lelaki hensem kaya. dalam hal mawar ni pulak,kan ke ada cara memudahkan semua supplier n pelanggan dia, tp ia lg suka diorang semua tidur kat kaki lima, berebut2 mcm ayam rebut dedak…hello! it’s 2016. betul apa yg wardina buat tu, kaum wanita naikkan martabat kaum korang,korang kebanyakkannya ada pintu2 syurga, jd classy sikit.

    0

    0
    • Agree 100% . Cara marketing mmg menjijik kan. Kenapa tak boleh jual dgn cara yg lebih munasabah seperti penjual lain???? Nampak lebih telus kan di situ. Mmg mereka secara tidak langsung yg menjurus kan perniagaan mereka seperti itu. Nak nampak exclusive supaya dapat kaut keuntungan yg lebih. Seriously, bukan cara Islam yg sebenarnya. Cara Islam mudah, jual dgn ikhlas dan bersaing dgn adil dan saksama, without any ulterior motives.

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Melayu hati berkeladak…bpisah tiada! :(

    0

    0
  20. Reez says:

    tak perlu la nak condemn brand ni…Naelofar korang kecam..Fareeda pun korang kecam..just tegur secara berhemah pun cukup lah…

    0

    0
  21. Kiki lala says:

    Boikot jer tudung dia org ni.
    Abis crita.

    0

    0
  22. Chichi says:

    Boikot jer

    0

    0
  23. cikyah says:

    x fhm aku nape nk disamakan beli tudung and g tgk konsert. wei, ko x tau ke konsert tu dh sah2 mmg tmpt org ramai, crowded…dlm agama pn x digalakkan pergi tmpt yg blh mendatangkan maksiat cmtu.

    ni kes jual tudung beb, menda yg baik disisi agama tp cara nya tu x btl. kenapa dia x bt system yg lbh baik? bkn ke mmg tiap2 thn kuar produk br, msti jd cmni..smpai kes tdo2 tepo kaki lima. nape x wat sytem on9 ke? ssh sgt ker? dh konon tudung ada class..x kan ko nk jual cr low class. ssh sgt ke? si fizo omar tu..konon motivator bab2 bisnes, x kan menda ni x gheti. btl la kata org, nk bisnes msti ada ilmu. ilmu bkn stkt bljr time2 skolah, universiti ke apa..tapi blh bljar dr pengalaman. tp nyata pihak fareeda x blajar dr pengalaman. what a waste

    0

    0
    • azizan osman la sgt says:

      mentor c fizo tu kan babam jijan takbleh blah tuh. makan hasil mlm dh kaya carik isteri muda taknak isteri lama. org unethical tiada bermoral bgitu dijadikan contoh??? memg tak lerr. jual air liur jerr

      0

      0
  24. Melatikosomojaya says:

    Beli tudung bnyk2x pown, msuk kubur guna kain kpan jgak… Ala kdar dh la.. Org2x kya ni hrta deorg pown bwk msuk kbur jgk nnt.. Mcm firaun zmn mesir tuu..

    0

    0
  25. tutupaurat says:

    sblum ni bkn ke fareeda buat sistem nombor giliran? knpe x buat pulak kali ni? tak kan x leh agak bnda ni akan berlaku. bisnes fesyen muslimah yang lain buat kot. siap kata nombor giliran buka jam 10 something supaya tak nak customer tunggu dr awal subuh smata nk bershopping. diorg atleast fikir kebajikan customer. contohi yang baik, ketepi yang buruk ya.

    0

    0
  26. melatia says:

    hahahaha ….kelakor citer ni ader lg ker……

    0

    0
  27. Annoyed says:

    Buat la konsep macam kat JPO ke. Beratur. Limit berapa orang boleh masuk
    (Hari apa, pukul berapa…etc). Takdela isu bersesak macam tu.
    Or, maybe buat broadcast produk baru … buat pre-order. Management FAIL.

    0

    0
  28. Tina says:

    Melayu2 meroyan sakit hati tengok org berebut and the owner is laughing herself to the bank!

    0

    0
  29. Yekeni says:

    Entah kenapa eh, to me tudung fareeda nampak murah. Entah apa2 colour yg dicampur adukkan. Asal boleh campur, campur aje. Takde nampak elegant dan ekslusif if you know what i mean.

    Tak kena betul kalau pakai dgn office blazer for the executive look. Itu pasal yg merebut2 tu makcik2 kot.

    Less is more…. Only Christmas tree is allowed to be overly decorated.

    0

    0
  30. I think the people at this tudung shop think too highly of themselves. Ingat jenama tudung tu dah terkenal sgt sebaris nya dgn jenama antarabangsa. Tapi heran sbb nya jenama2 antarabangsa takde sampai ada kan jualan that goes out of control…… mereka menjaga seluruh imej mereka, tip top frm every aspect of marketing di titikberat kan. Even the shops with factory outlet mcm di JPO, customers are required to queue up dan tunggu giliran. Nampak lebih civilised kan. N there are sales assistant that attend to yr needs. These shops pentingkan personalised service dan image, bukan syok sendiri nak kaut untung je. N the admin that handles the facebook for this tudung shop ….. pffftttttt …… c’mon, pls loosen up a little n learn to have good sense of humour. Tudung korang ni exclusive ke sgt sampai tak boleh di sentuh. Pls remember, in everything we do, tak semua org akan suka kita. Let’s face it. If u only learn to accept that, then you will also learn to be more patience n humble. Org2 yg menghina pun, kalau u tetap sabar melayan, tak mustahil mereka akan terbuka hati to get to know more abt yr tudung. Jgn lah terlalu angkuh, mcm jenama tu dah sampai tahap dewa. Tak boleh di soal ttg keunggulan ya. Jual tudung cantik pun tak guna kalau org yg menjual bersikap sombong. Lama2 org pun akan benci.

    0

    0
  31. samihah58 says:

    apa2 pun sistem lah, sistem x betul tu cer kalo fareeda wat no.giliran mcm kat bank bagai tu, rasanya pasti x jadi cmni .. ni sbb bg no.gitu so org berasak2lah berebut hulur tangan .. kalo guna mesin no.giliran tu biarkan sorang guard jaga insha Allah x jd cenggini, moga fizo mawar amik iktibar #peace

    0

    0
  32. Annoying says:

    Fizo & team Fareeda sila tambah ilmu pengetahuan cara bagaimana nak melayan pelanggan.Ada hati nak berbisnes tapi skill kureng eiwwww.Attitude pelanggan pun 2×5 selari sungguh dengan attidude team Fareeda….low class attitude=low class product.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Jawapan pun masih nak menangkan diri sendiri…sombong riak tapi tak mengaku..fizo oiii…cuba belajar menunduk ke bumi..menyampah!!!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kat tempat aku,yg bnyk pakai style fareeda ni ..dak2 yg x keje duk umah pastu beli berhutang2 tuk pakai time pi beli ikan. berlawan2 nak pakai fareeda..erm pelik

    0

    0
  35. Acah2 says:

    Tebalnya make up si Mawar. setepek putih cam tepung gomak. pipi cam clown. Acah2 kulit putih gitew. Tak lawa pun tudung fareeda nih. Mandrem ker? Tak lawa pun orang nak beli?

    0

    0
  36. uyunnn says:

    4 Tahun lepas pernahla terjebak dengan fareeda ni,masa tu tudung mawar ropol baru rm60 kalau promo..masa tu butik pun kat atas kena naik tangga lagi…selalu beli online ja sbb dok jauh.masa tu pernah ada preorder,kita pun orderla tudung yg kita nak tu dahla bayar mahal lambat dapat,dapat2 tudung layer2 senget sebelah…sy kena p kl so alang2 hantarla sekali untuk alter la bg elok balik kat sana,,,MALANGNYA SMP KAT SANA BILA DIORANG LAUNCH TUDUNG BARU,SO DIORANG CAKAP U LETAK JA NNT PETANG DATANG AMBIK,SY LETAK JAM 10 PAGI LPS ASAR SAYA DATANG BALIK TUDUNG TETAP DI SITU & X TERUSIK LANGSUNG…
    RASA DOWN GILA MASA TU SANGGUP LAYAN KITA SEBAGAI PELANGGAN MACAM TU SEDANGKAN KITA BAYAR SAMA MCM ORANG LAIN & ADA DEFECT TU SALAH KITA KER….

    MORAL : FAREEDA LEBIH UTAMAKAN KUANTITI DARI KUALITI….
    XPAYAHLA BERSESAK BAYAR MAHAL ATAUPUN UNTUK GLAMOR SEDANGKAN ORANG LAIN KAYA KAU SESAK SORANG2….
    PKAI JA MANA MAMPU,,,,

    TO FAREEDA KADANG2 KITA DI ATAS & KITA DI BAWAH…SY TAHU KAMU DULU PERNAH DI BAWAH..LANI KAMU DI ATAS SEKALI SEKALA TNGOKLA BAWAH SAMA KOT2 KALAU JATUH X SAKIT SANGAT :)

    0

    0
  37. Tudung2 says:

    Slps baca komen kat atas ni nampaknya ada admin fareeda kat sni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yang pulun dislike tu ke? Wakakaka lagi satu comment kecam Wardina semua cara typing dari tangan orang yang sama. Id je berbeza beza.

      0

      0
  38. ... says:

    X habih lg ka wey kisah viral mngkok ney sudah2 la wey…boring gila dah aku….

    0

    0
  39. alia says:

    Bodoh sngt yg jual tudung tu ……………tak ada alternatif lain ke nak promosi tudung. yg beratur tu pun satu hal bodoh ……tudung mcm tu pun sanggup bergaduh mcm org dlm kebuluran….aku tak penah beli tudung FARIDA…..its not my taste

    0

    0
  40. Anonymous says:

    besonya mata mawar dh mcm mata burung jampuk…klau ltk sblh burung jampuk dh mcm adk beradik dia org…

    0

    0
  41. o says:

    Aik knp mawar n fizo tu sibuk sgt? owner sbnrnya di mana ya? hello Pn.Faridah! r u there??

    0

    0
  42. Lehalama says:

    Belagak betol fizo n mawar ni.. Ingat Allah sentiasa melihat Jgn takbur

    0

    0
  43. cik kak says:

    kesimpulannye senang je..barang yg high standard utk orang yang high standard juge. kalau yang nak membeli pun macam baru keluar dari kandang so korang nilai sendiri la exclusive sgt ke barang tu. utk peminat fareeda yg acah2 high class tu udah2 la. xde kelas manenye pun..

    0

    0
  44. AKU says:

    laki bini bodooooooo

    0

    0
  45. mawar says:

    yg kesian makcik2 sbb kena ‘batang’ kat balakang

    0

    0
  46. otai says:

    bness dah lama..setiap kali buat jualan..pasti ramai yg gila kan..tapi yg peliknye..knp plak laki2 ramai ye..bangla pn ade..tu yg pelik..nk beli ape..nk raba2..wahai pembeli kt luar sane tu,,tak payah la duk mengila sgt dgn tudung fareeda tu..sampai duk bwak ank2 kecik semua..siap tdo di kaki lima..jaga lah keselamatan..setakat tudung tu..kat mane2 boleh beli ..janji murah..dan boleh tutup kepala..tak payah nk jename fareeda lah..mawar dgn fizo nie tak boleh terima teguran org..dia yg pandai..bangsa bodoh sombong.
    nk kate dia tak ade dekat tempat kejadian..tahi kau..kau yg duk tersengih2 mcm kera tu ape..menyampah la aku tgk laki bini nie.

    0

    0