Written by AbangNara | June 23rd, 2013

Cinta itu buta. Cinta itu juga boleh buat seseorang hilang kerja. Memang sedih apa yang terjadi terhadap Farah, gadis yang ditangkap khalwat bersama Shah Jaszle. Dia telah diarahkan meletak jawatan dalam tempoh 24 jam selepas Shah Jaszle datang menyerang di tempat kerjanya baru-baru ini.

shah jasze

Farah merupakan seorang pekerja di sebuah bank di Bangsar. Gara-gara serangan daripada Shah Jaszle itu, pihak pengurusan mengarahkan Farah untuk meletakkan jawatan dalam tempoh masa 24 jam. Kata Farah:-

Jika dia memberitahu media saya adalah kru produksi, bagaimana beliau tahu tempat saya bekerja! Shahz ditemani tunangnya, Puteri “menyerang” saya di bank tempat saya bertugas Rabu lalu tanpa pengetahuan saya dan kebenaran dari pihak majikan. Dia buat kecoh dan menjerit-jerit memarahi saya.

Bukan setakat itusaja, Shahz turut bekerjasama dengan kru program hiburan, Galaksi merakamkan kekecohan yang berlaku di premis bank itu. Pihak pengurusan kesal dengan kejadian tempoh hari dan mengarahkan saya untuk meletakkan jawatan dalam tempoh 24 jam kerana isu saya dikhuatiri memberi imej negatif kepada syarikat

shah jaszle

Fuh ~~ Sedih jugak Abang Nara membaca apa yang terjadi kepada Farah. Tak pasal-pasal hilang kerja kerana seorang lelaki. Tambah Farah lagi:-

Sekarang saya tak ada kerja tetap, puaslah hati Shahz kan? Gara-gara serangan tempoh hari, saya telah hilang punca pendapatan. Terima kasih Shahz! Dia pula putus tunang, semua itu karma. Bagaimanapun saya mengakui kesilapan kerana menjalin hubungan dengannya dan meminta maaf pada keluarga Puteri, keluarga Shahz dan keluarga saya sendiri. Sebaliknya Shahz selepas kejadian khalwat itu, dia langsung tak minta maaf, jauh sekali bertanggungjawab.

Semoga kejadian ini memberi pengajaran buat Farah dan wanita-wanita di luar sana. Kalau nak bercinta, janganlah mencari tunang orang atau suami orang. Selalunya percintaan sebegitu akan berakhir dengan tragedi. Carilah yang single mingle. Anda happy dan tidak menyedihkan orang lain. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

211 responses to Farah Hilang Pekerjaan Kerana Shah Jaszle

  1. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    X abeh2 lg ke oiii..puiii..semak!!

    0

    0
    • mlm yg sepi pak mat jual topi says:

      Aku lg 1st..wakakaka..tahniah2 .kehkeh..

      0

      0
      • student bandung says:

        tahniah..but sadly im out of fuck to give…

        0

        0
        • donut says:

          padan muka. kau nak sgt batang si shah kan, sampai kau tak peduli dia tunang org. siap mengaku lagi dah buat mcm2 ngan shah. mcm2 tu maksud kau stail kau melekap ngan jantan tu kan. betina keji. ptuihh!! kau memang layak jadi pelayan nafsu jantan ajer.

          0

          0
        • Didi says:

          Bersabar je lah. Dah buat dosa. Tanggunglah akibatnya. Buat tak buat. Lelaki masuk rumah perempuan tgh-tgh malam mmg salah. Jgn ckp ko tak tahu. Ko tk pergi sekolah ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          ni baru balasan dunia

          0

          0
        • Anonymous says:

          klau dah diri sendiri tak reti nak jaga maruah tak perlu lah meraih simpati org lain.. sendiri yang jual maruah. pada gadis2 kat luar tu tlg la jgn terlebih mengedik yer… kesian last2 diri sendiri yg terjerat. pandai2 la letak maruah tu di tempat yg sepatutnye

          0

          0
        • miss ynwa says:

          SHAH JASLE KAU MEMANG BINATANG..!! BINATANG..!!..BINATANG PUN TAK KACAU PERIUK NASI SESAMA BINATANG…AKU BENCI KAUU SHAH JASLE..BENCI!!

          0

          0
        • grrr says:

          stop with this karma bullshit. islam x pernah ajar karma2 ni. beriman kpd qada’ dan qadar ade la. menyampah pulak aku

          0

          0
        • :) says:

          apesal ramai orang backup perempuan tu ye?
          kalau normal rasanya tak buat kecoh heboh satu dunia mengaku dia yang ditangkap khalwat.. sedangkan nabi pun tak suka umatnya mengaku dosa kat manusia lain.. bertaubat pada Allah la satu2nya cara.. bukan mencanang cerita kononnya nk tegakkan kebenaran la apa la..

          pelik2 je

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Takyah nak salahkan sapa2..dua2 salah..SJ dgn playboy tak cukup sorang, ko minah gi gatal dgn tunang orang..terima lah dugaan ini…dan harap2 tu adalah dugaan utk cuci dosa ko di dunia..si SJ ni mmg takleh nak kawal dah budak bajet hansem tp perangai cam taik aku…taik lembu…korang semua ni retissss suka bajet Hollywood tu jadi puaka sorang2~Puiiiii!!!

          0

          0
        • enw says:

          aku naik menyampah n meluat tengok jantan n betina nie!!! puiiikkk!!!!

          0

          0
        • zifi says:

          kasihan si ibu yg mengandung dan melahirkan kamu wahai farah dan shah jazle. malu lah sikit. haram hukum kamu dedahkan aib sendiri kpd org lain apatah lg dlm paper bg satu melaya baca. cukup apa yg terjadi, cerita kat mahkamah nnt. dok canang skrg, dosa dapat, malu pun dapat.

          0

          0
        • zifi says:

          pelik org zaman sekarang. hilang kerja lebih disedihkan dari hilang maruah. haihhhh..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Berani buat berani tanggung

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalu aku jadi parent si farah ni, mmg aku x tau nak letak muka kt mana.. Malu wei anak pompuan ko gigih mngaku bzina. Ni lah masalahnya bila parent tlalu sporting. at the 1st place pun ayah/abg si farah ni biarkan dia tak menutup aurat tu pun dah dikira tidak amanah dgn tanggungjawab. Mmg bukan senang nak paksa pompuan utk menutup aurat. Itulah pentingnya didikan sedari kecil and pndpatn yg kita bg makan kat anak bini pun penting kerana ia menentukan sifat n karektor anak. satu lg, parent kena jg pemakanan. Mkn yg halalan toyyiba sbb secara rohaninya ia mempengaruhi sifat parent itu sendiri n anak2.

        0

        0
        • Anonymous says:

          APA LAH KORANG INI, SEKURANG2 NYA DENGAN KEBERANIAN FARAH TAMPIL UNTUK MEMBUAT PENGAKUAN, KITA TAHU LAH SHAZ ITU SIAPA, SEKURANG-KURANGNYA DAPAT MENYELAMATKAN PUTRI DARIPADA TERUS TERPEDAYA DAN PERCAYA KEPADA SHAZ… OKY LAH TU…. SEHARUSNYA SHAZ BERTANGGUNGJAWAB. APASAL PULA FARAH YANG DIKUTUK, MANA-MANA PEREMPUAN PUN KALAU DI BERIKAN KATA-KATA MANIS, MESTIKAN JADI CAIR…… APALAGI SHAZ KAN ARTIS….. SUDAHLAH TIDAK PERLU HUKUM ORANG YANG TIDAK BERSALAH.

          0

          0
      • K.A.A says:

        melalui gamba tu tgk cara mcm shah dah kenal farah ni mcm dah lama..

        0

        0
    • joey says:

      Farah oh farah. Aku sangat bersimpati dengan ko. Aku musykil, kenapa muka ko still tak ditayang ha? Cun sangat ke koo?

      0

      0
      • HangKentut says:

        lol. Soalan dia “Jika dia memberitahu media saya adalah kru produksi, bagaimana beliau tahu tempat saya bekerja!” umpama “macam mana dia tau nama bapak saya sedangkan dia hanya tau nama saya”.. lol

        0

        0
      • lalala says:

        cantik la jugak .. ada dalam metro hari nie

        0

        0
      • zaia says:

        tak simpati langsung.dia pun sama jugak salah.
        sesuai la tu,shah putus tunang,dia hilang keja.
        padan la dengan masing2.huh.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tak pe lah FARAH , TAK DE KEJA ? CARI SUGAR DADDY ! LEBIH BAIK JADI GUNDIK DATO ‘ KAYA ! DARI KAU GILA KAN SI JASLE KAKI BURIT YG TAK DE DUIT TU !!!!!

      0

      0
    • ay says:

      KO hilang keja ? TAK PE FARAH , CARI SUGAR DADDY ! LEBIH BAIK JADI GUNDIK DATO’ KAYA ! DARI PADA KO GILA KAN SI JASLE KAKI BURIT YG TAK DE DUIT TU !!!!!

      0

      0
    • ayam jepun says:

      KO hilang keja ? TAK PE FARAH , CARI SUGAR DADDY ! LEBIH BAIK JADI GUNDIK DATO’ KAYA ! DARI PADA KO GILA KAN SI JASLE KAKI BURIT YG TAK DE DUIT TU !!!!

      0

      0
      • pak gad tgh free says:

        nak cari sugar dadi kena hati2 dik ….kalau mulut celupar mcm farah ni, sah lah kena bunuh ngan senapang air..tangan di bahu mata ke atas.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Pompuan bodoh. Ko baru umo 21 (21 kan? correct me if im wrong) Baru setengah jagung kenal dunia. Bukan nak duduk rumah jaga mak, jaga diri jaga maruah elok2, keja cari rezeki halal elok2.. Jantan jugak yang dikejar.. Memang umo yang tengah sesuai untuk dibuat main2 Oleh lelaki. Umo 21 dah pandai bersekedudukan dengan laki.. So korang boleh fikirkan sikap perangai pompuan ni camna? Tak keterlaluan kalo aku panggil dia bitch.

      0

      0
    • curse says:

      JANTAN BENGAP MACAM JAZSLE PUN ADA ORANG NAK…TENGOK MELODI TADI BUKAN MAIN DIA SPEAKING, GRAMMAR KELAUTTTTTT… kesian jgk kt farah, tp xpelah, ni balasannya berkhalwat dgn hak orang…si REDZWANI , xguna belajar tinggi2 kalo bende camni pun kau biarkan…BUTA HATI namanya..kau dah kene guna2 dgn JAZSLE ke ape pempuan???? bodo sangat gi tadah MARUAH kau kt JAZSLE yg x kenang n hargai kau langsung… SHAH JAZSLE, KAU MASUK UMAH ORANG KUL 3 PAGI TU KENE PUKAU KE???? ELOK KAU MASUK BEROMEN DGN FARAH, SEKARANG KAU NAK BUAT TAK KENAL…ingat..TUHAN AKAN BALAS PERBUATAN KAU MENGANIAYA ORANG..

      0

      0
      • sgj says:

        btol2…. asek2 “we was….” … nak je g sepak bgtau pkai “we were….” baru btol… simple english pon salah…… hampeh….ckap melayu sudah….

        0

        0
    • kak timah says:

      XPE FARAH,LEPAS NI DAVID TEO AMBIK BLAKON

      0

      0
    • Lalola says:

      Perempuan ni memang bodoh lah.. Dulu dia cakap..

      “Sama ada dia sudah bertunang atau tidak bukan alasan untuk kami tidak menjalinkan hubungan. Dia rasa sangat terpaksa bertunang di atas kehendak keluarga.”

      Sekarang terhegeh-hegeh nak mintak maaf.. Kau memang bangang laa Farah..! Padan muka kena buang kerja.. Perempuan bangang macam kau ni, jangan kata kerja bank.. Pelayan restoren kedai pun tak layak.. Elok merempat je kat tepi longkang.. Ni lah orang kata kalau ada otak tapi tak guna.. Sebelum cakap, fikir laa guna otak..! Bukan cakap ikut sedap nafsu.. Kau dah cakap macam-macam.. Dedah sana sini.. Lepas tu dengan selamba mintak maaf then suruh si jantan tu pulak mintak maaf kat kau.. Dasarrrrrr..! puihhh..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ermmmm macam ayt izzue dlm SSID episod10
        “what u give u get back”
        so,kene bertaubatlah..mohon ampun pd Allah..perkara yg lepas biarkan cume ambik sbg pgjaran dalm hidup untuk maju kehadapan…

        0

        0
      • Hakak Anon says:

        Itu bukan ayat Farah la der. Tu ayat si Shahz ni. Ada dalam sms bukti yang Farah tunjukkan. Cehhhh.

        0

        0
    • anak pAk Din says:

      setuju sangat ngan ayat nara yang last tu…. skrg ni dah jdi tunang orang xreti jaga maruah diri….!!!

      0

      0
    • aku leerrr says:

      nak bace, tp xnmpak ape2… nk link,, sape2 boleh kongsi… plzzzzzzzzz

      0

      0
    • UMNO comel says:

      Artis mcm babi..peminat pn cam babi.. percayalah kt malaysia ni walau sebengap mane pn artis tu, die tetap ade peminat yg berbondong2..

      0

      0
  2. x minat s.j says:

    ish ish issshhhhh..napela nasib ko beginikn farah..bljrla dr kesilapan ye…

    0

    0
  3. HantuKuburanCina says:

    apa la artis nie…orang putus tunang pun nak heboh

    0

    0
  4. puteri bodoh says:

    eeeeewwwww buta mata, buta hati la kau redzwani puteri, tunang ko kongkek, ko g back up dia, jgn ngaku diri doktor la, bodoh tahap gaban

    0

    0
    • Honeybee says:

      Kalau dier doctor pandai…dah dapat scholarship belajar kat Uk,Ireland atau UM or UKM…dier doctor biasa je…tu yang senang kena tipu tu….

      0

      0
      • emmet brown says:

        why everyone cakap dia doctor? dia bukan laaaa….just medical student jeee…BELUM jadi doctor pun!!!! tu pun belum tentu jadi doctor once dah habis studies….ingat umur 24 tu dah boleh jadi doctor?? all doctors yang ade termengah2 study either in Malaysia or oversea ke at least takes 6-7 years ok?? and once finished pun kena buat houseman-ship or residency for 2 years!! then habis baruuuuuu la jadi doctor!! anyway a smart “doctor” wouldn’t date an idiot like this nobody SJ ni….besides ni la first time tau sapa dia ni..but have no idea berlakon cita apa…..dah la muka sememeh…please la jgn tergedik2 dengan mamat ni…there’s a reason he was caught!! tuhan nak tunjuk..but if dah bodoh tu bodoh la jugak…..n SJ ni plak…sure tau masa depan tak dak…tu yg seboleh-boleh nak beristerikan “doctor”….terjamin la konon…yeah right…once isteri on call 24 hours…..lagi naik tocang laaa dia ni dengan perempuan2 lain…by then if nak menyesal ms “doctor”….menangis tak berlagu laaaa……….

        and farah ni pun……im lost for words…dah tau org bertunang…whether or not dia cakap anything jgn percaya la ngoksss!!! in any case…perempuan mana2 pun if tau that person dah bergf ke..bertunang ke..beristeri ke…jgn laaaaaaaaaa dok kacau or mengharap!! cari laaa lain yang single or duda…..kan senang…now dah lost your job baru tau…elok2 keja bank kan dah susah nak cari kerja? n nowadays especially if your education is zero…..susah nak cari kerja cik adik oiii…..kais pagi makan pagi je la gamaknya now!!

        0

        0
        • mmmm says:

          sokong!!!..tula yg ak pelik..klau doktor ada ms ke nk brcinta ngan artis yg bajet hensem sgt n kaki pompuan?tlg gunakan akal pls…lainla klau btul2 berubah n brtaubat kn…err hopefully..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Puteri ni BMS (Bachelor in Medical Sc.) je..kat MSU (Management & Sc.University, Shah Alam)…dulu penah stadi kat situ jugak (DMLT) Diploma in Medical Lab.Technology n pernah bercinta ngn orang Sabah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          :p

          0

          0
        • Anonymous says:

          Puteri ni student BMS (Bac.Medical Sc) kat MSU, Shah Alam..dulu blaja diploma kat situ jugak (DMLT)..penah bercinte ngn org Sabah…

          0

          0
        • Biskut Meri says:

          Setuju sgt. kalau kite dh tau org tu dh jadi tunangan org jgn la kite terhegeh2 lagi nk kacau. mmg la laki tu janji ini itu…tp cuba la letak diri sendiri kat tmpat tunang dia. apa perasaan kite kalau tunang kita buat mcm ni kat kite? nmpak sgt diri sendiri tu yg minta diri kena tipu…kena permainkan pastu nk salahkan si laki plak.

          0

          0
    • mak puteri says:

      agaknya redzwani tak pernah bercinta kot/ tak byk pengalaman hidup …. sekarang ni cinta buta pd shah jazle…. redzwani harus buka mata sekarang, inikah org yg nak dijadikan teman hidup ?

      0

      0
  5. HantuKuburanCina says:

    Takde kerja Pun Nak Heboh..yang artis nie pun satu..
    yang perempuan nie sibuk nak ikut lelaki tue apasal?
    dah tau bertunang pun nak join sekaki

    0

    0
  6. mamat says:

    semua dh hilg kt pmpn ni..pe yg tggl..

    0

    0
    • pak gad tgh free says:

      yg tinggal hanya seluar dalam shah bwh bantal…buat jadi memori…sob sob…

      0

      0
      • okay takpe says:

        hahaha..ini kelakar..dengan kisah diorg ni aku hanya mampu geleng kepala.takpe,lama2 semua mesti belajar dari kesilapan.yg komen2 ni,doa2kan la yang terbaik..Allah swt nk tunjuk semua buat pengajaran untuk semua orang..bukan untuk kite mengutuk tak tentu hala.sebab manusia semua ada nafsu dan kelemahan.benda tak jadi kt kita,tapi kalau jd kat org terdekat yg kita sayang,kita hina tak dia? so stop all the ayat2 hina tu semua yee..

        0

        0
  7. Anonymous says:

    dah alang2 glamour jd retis la..blakon watak tmbahan pun xpe..huhu
    tp xpe jgn rsau rezeki ade d mana2..bertaubatlah..Allah xzalim pun pd hamba2nya..ade hikmah d sbalik smua kjdian ni..Allah xduga kita kalau kita xmampu hadapinya..yg pasa SJ biarkan die menegakkan benang yg basah..ko pkir ms dpan ko je la..bnda ni smua jdkan ikhtibar pd kita smua..yg cinta xsmua indah..buka buku bru lah..bab kate buka buku bank br coz buku bank lame dh full…

    0

    0
  8. student bandung says:

    aku nak gelak, mcm kesian..tp, hahahaha..
    adoi..inilah sandiwara dunia, bak kata p ramli

    kalau betul la redzwani tu join shah ni ‘serang’ farah ni, aku kesian kat bakal doktor tu sekali..buta hati sama mcm farah ni..shah jugak yg untung..due2 die dh rasa..apa kesah hal lain, duet dh byk sbb jd retis..hihi

    0

    0
    • zaia says:

      ntah 2 org perempuan nie,klu kwn aku,aku sekeh satu2..huhu..
      sorang mcm desperate nk brsuamikn shh jzle,tau la x lawa. kan,geram aku,masih mcm tu je macam apa jee..bnyk tgok drama indon la nie trpengaruh watak heroin indon..harap esok2 shhjzle jadi lebih bagus.(harap jer le)

      yg sorng lg,gatal miang btol,alsn basi tunang/suami org tu jgk prcaya xkan la x mmbaca lgsung. last2 lelaki tu sndiri prgi serang dan kata dia psiko,padan la muka yg gi trgedik kt tunang org tu nape.kenal berapa bulan dah over,bila dah sedar lelaki tu tak serius baru nak kecoh2 meroyan tk puas hati

      0

      0
  9. benci players says:

    shahz kau ni kan memang dasar lelaki dayus la. dah penipu, play boy, si puteri tu pulak bodoh2 percayakan kau.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      putri tu dia tk bodoh bodoh ! dia paham keadaan tunang dia si SJ tu kena aniaya ngan orang yg sakit hati ngan dia…n si SJ ni di perangkap ngan pompan yg tergila2kn si SJ tu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        minah jambu….skrg aku lebih rasa kesian kat ko la plak….huhu..

        0

        0
      • benci players says:

        boooo kan dah kena dislike banyakk si minah jambu ni

        0

        0
      • bunga says:

        minah jambu tukar kaler merah biru ni confirm bekas tunang SJ..masih lagi nak pcaya dgn cerita bodoh SJ..hello,putri..please wake up..please find someone else better than SJ…

        0

        0
  10. No name says:

    Tak sangka kak puteri still lagi nak si shah tu. Urmmmm ..

    0

    0
    • Markonah says:

      puteri tu dah kena romen ngan SJ. That’s why la dia masih tgu si SJ tu

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        putri dia profsional…dia tk macm minah kampong kepala hotak kolot benot!! huh !!

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah sah la puteri yang komen ni.kehkeh

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          eh helo ! ni minah jambu la ! putri kepala hotak engkau bedengong !!

          0

          0
        • Anonymous says:

          hammmboiihhhhhhh minah kampung jgk yg jd mangsa…hbis ko tu bandar la sgt..huhhh…kang aku lempang laju2..kang xtukar merah biru dah..tukar biru lebam kang

          0

          0
      • Anonymous says:

        agaknye putri dah kena ugut ngan si SJ. Aku rs SJ byk simpan bukti dia n putri.

        0

        0
      • kentang says:

        aku rasa apa ko cakap tu betullll…

        0

        0
  11. wawa says:

    belajar lah dr kesilapan… mungkin semua ni ada hikmah utk awak cr jln kebenaran… lupakan jelah SJ tu… kalau dapat pun belum tentu dia setia pd awak cik farah…

    0

    0
  12. Samsul says:

    Lantak Ko la puteri pilihan ko..tuhan dh bg tunjuk kt ko sapa tunang ko tuh..jd terserah la..ada otak fikir la…

    0

    0
  13. myazara says:

    x de spe at muka bumi ini inginkan lelaki yg sudah berpunya.. tp apakan daya prasaan yg dtg x bley dhalang.. apa lg sbgai pmpn yg lmah.. allah taw ape yg terbaik utk umatnya.. dye x kan bg dugaan klu hambanya x bley hadapinya… smuanya sudah trtulis… siapakah kita utk mnilai smua ini…

    0

    0
    • Johnny English says:

      Jangan nak salah kan Allah atas kejahatan diri sendiri. Ramai sangat yg suka cakap mcm awak. “Bukan saya nak kawin laki orang, tapi dah jodoh” “Bukan saya nak kahwin dua, tapi dah jodoh” Tuhankan kasi akal. Allah beri kita pilihan, free will. Buatlah pilihan yang bijak jangan nak salahkan takdir aje kerana menyalahkan takdir=menyalahkan Allah.

      0

      0
  14. mooka says:

    watak utama dlm drama- shah, puteri n farah.. watak yg pling bodoh adalah puteri.. dh mati-mati kna tipu leh shah pun mseh lgi nakkan shah ni.. haduiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      To Puteri yg bebal aka bodoh – Apa yg ko hadap sangat kat mamat ni, Tuhan dah terang2 tunjuk kat depan mata but still ko nak memalukan family ko dgn kononnya “Cinta Sejati”….cuba ko fikir, setakat ni mamat ni couple dgn ppuan yg bole support dia, bole beli minyak kereta dia etc….”cinta sejati” or ko malu coz ko ni dah kena te….??? Alah…x yah nak lagak mcm innocent lah….

      0

      0
  15. maya meira leyana says:

    mgkin farah ni cuba mnjadi perampas spt mne perampas2 len yg dtg dlm hidop c jazebel ni waima c putri ni pon mnjadi prampas jgk tapi tdk brjaya merampas jazebel..klo x msti bngga jgk dpt rmpas jazebel n jd kapel sterusnye kpd c jazebel nie…mse tu mgkn x kaburkn muke malah smbil trsengih2 dcc jazbel masuk mjlh dgn entry ‘jazel dan kekasih barunye’ smbil myifatkn tiada jdoh dgn rezwanii….hehe

    0

    0
  16. PEBENDA says:

    APALAH NAK JADI SEKARANG NI? TANDA TANDA AKHIR ZAMAN BETUL. SEBAB PEREMPUAN, LELAKI BUTA. SEBAB LELAKI, PEREMPUAN BUTA. HARI TU KES AFIQ EINA TU. SEKARANG NI PASAL SHAHZ NI PULAK. DAH DAH LAH WEH. ARTIS MALAYSIA NI TAKDA CERITA BAIK KE APA. CERITA BURUK JE. UBAH LAH PERANGAI TU. MEDIA PUN SAMA. NAK BUAT CERITA TU TAKYAH LAH PUTAR BELIT. TERUS TERANG JE. JADI FITNAH TAU TAK. KAU PUN TANGGUNG DOSA! KBYE. NI PERINGATAN JE. NAK MARAH MARAHLAH TAPI LOGIK KAN? IF BENDA BETUL NAK MARAH TAK TAU LAH APA NAK JADI

    0

    0
  17. MINAH JAMBU TUKAR KALER MERAH BIRU says:

    PADAN MUKA KAU DH DI BUANG KEJA HUH ! GATAL SANGAT ! JANGAN NK SALAH KN TUNANG SJ N JANGAN NK SALAH KN ORANG LAIN DLM PERKARA INI…DIRI SENDIRI YG CARI PENYANYIT ! HA SKARANG PADAN MUKA LU HUH !!! BUAT LA KECOH LAGI HAHAHAHAHAHAHAHA PADAN MUKA….NK BERSEH KN NAMA KONON POMPAN TK MALU !!

    0

    0
  18. Robyn says:

    “Shahz ditemani tunangnya, Puteri “menyerang” saya di bank tempat saya bertugas Rabu lalu” – disappointed giler baca ni kalau betullah kenyataan si farah ni!

    Puteri, tahulah awak masih rasa cinta dan susah nk putuskan cinta awak overnight tp to follow him to attack his scandal is one foolish action by you. Dia dah buat tahi biar dia bersihkan sendiri. Kalau dia benar, tak perlu dia heret you utk clearkan nama dia.. Thought you were more educated than that!

    0

    0
    • Rara says:

      dia gigih nak tunjukkan pada putri yang dia tak bersalah, yang dia dengan perempuan tu takde apa-apa, sebab tu dia heret putri sekali. nak prove something lah katakan. pfft

      0

      0
  19. Wutever.. says:

    Jantan sial mmg cmtu..tpi doctor sakit jiwa tu lgi bangang,sanggup membelakangkan keluarga…Farah ni kesian gak,mmg dia salah tpi nasib dia lgi teruk hingga hilang punca rezeki..Aduhai…yg bawa sial pd dua2 perempuan ini ialah SHAH JASZLE…JANTAN HAPRAK! PERANGAI CAM HARAM JADAH!! KIMAK LA LU SIAL

    0

    0
  20. Puteri says:

    Firstttt

    0

    0
  21. kak li says:

    Dah banyak dah kes ganggu pasangan orang lain dan penghujungnya berakhir dengan kehancuran. Itulah farah. Macam tak belajar pendidikan sivik, dah tau salah masih nak buat. Itu baru balasan d dunia belum akhiratnya lagi. Macm kes KFC. Lepas ni kalau buat lagi tak taulah. Kesian keluarga tunang shah. Family shah pun malu. Lepas ni perempuan kat luar sana, kalau didekati oleh shah ni kena waspada. Tak pasal pasal d lempar mcm anak kucing kurap pula. Tapi tahniah buat puteri. Tak bagi komen berjela, smoga terus berjaya dan menjadi doktor pakar. Kumbang bukan seekor…………..

    0

    0
  22. BUNKFACE NO.1 says:

    betina mcm ni tak payah kesian lah, dia sendiri yg bagi lelaki masuk rumah dia sape suruh, jazle loser tu pulak lagi lah bodoh..pukul 3 pagi buat kerja apa ?? bila tanya tak nak mengaku…jazle kau memang LOSER booooooooooooooo

    0

    0
  23. rashid says:

    nak nasihat kan sepatutnye sebelom terkena, Farah oi.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    hate you SJ!

    0

    0
  25. puteri yg terbuang.... says:

    sian ko farah, x dapek nak nolong…. keje hilang, boifren hilang dan yg plg menyedihkankan… hilang maruah….. xpola farah…brg yg lepas jgn dikenang…. bawa2la muhasabah diri….

    0

    0
    • Anonymous says:

      lenkali tolong jaga maruah.. jgn jd pompuan murahan.. mcm ayam lapar dedak jer ko farah. Dedak pulak bukannyer semenggah mana pon!

      0

      0
  26. TENGAH TEPI says:

    Jadikan iktibar buat semua gadis diluar sana..dunia2..ape nak jadi..terlajak perahu bolah diundur..terlajak perbuatan terima balasan..hukum karma..what u give,,u get back..win2 situation..

    0

    0
  27. xoxo says:

    next plzzzz…bosan da drama bodus ni… u deserve it nway, farah!!!!

    0

    0
  28. KIREI says:

    tak habis lagi masalah ni..yang paling kesian kat Putri…sudah tentu dia pn dapat malu sbb tunang dia tu….aku x tau sgt pasal kes dia ni..macam mana mula2 boleh berlaku khalwat..tapi SJ mesti duk kata ada 5 org dlm bilik tu..jadi mana lagi 3 orang tu?tak kan xnk buat penjelasan..kalau betul dlm bilik tu ada 5 org , mesti kes ni dh selesai lama dh..sampai sekarang tak tahu siapa lagi 3 org tu..tgk melodi mak SJ kata sepupu dia pn ada dlm bilik..so suruh la sepupu dia tu bgtau yg ada sekali dalam bilik…SJ ni pn satu , dh bertunang pn nk duk layan lagi pompuan lain..kata baru kenal 3 minggu je…takyah nk salahkan org lain kalau diri sendiri pn tak betul…

    si Farah ni gatai jugak…takkan tak tau yg SJ tu dah bertunang…sebagai manusia yg ada akal fikiran mesti boleh fikir yg mana baik dan buruk….kalau pn ko tak tau SJ dh tunang , kenapa mesti nk kena duk dlm bilik berdua-duaan?ko tau ko ni org melayu , beragama Islam , boleh pulak ko buat benda cmtu?kalau dalam hati tu masih ada iman , dan sentiasa ingat Allah , comfirm benda ni tak berlaku…ko pn boleh fikir benda ni boleh merosakkan hubungan SJ dgn Putri…last2 dh kena kata pulak xda niat nak rosakkan hubungan…kalau dh tahu cmtu , kenapa masih nak rapat dgn SJ?apa dh tak ada lelaki lain dalam dunia ni ka..?hensem sgt ka SJ tu…?nampak sgt ko ni mcm terdesak..mentang2 la SJ tu dah kena label sebagai Playboy , membuak-buak la tu kot nk rapat gak dgn SJ…. so skrg xleh buat apa dh…ko pn dh kena buang kerja…maruah pn dah tergadai sebab semua dah tau pasal ni…sekarang apa kau dapat..???
    bertaubat je la korang ni…..

    0

    0
  29. sarah says:

    alah yg single mingle tu pun tak leh harap. lelaki semua sama!

    0

    0
    • kontang says:

      mane ade lelaki semua sama??apa la ko ni sarah..kalau semua sama, semua la mcm Anwar Ibrahim yang kaki meliwat tu ish2..

      0

      0
  30. lagubestbest says:

    Huh! Besar juga ‘balasan’ sebab berkhalwat yang Tuhan jatuhkan pada mereka ni.. Ambil iktibar.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo ..khalwat ni di rancang oleh se2orang yg tk bertangong jwb gak nyee laaa dorang sengaja nk malu kn SJ ngan tunang dia biar putus . mungkin ada orang yg sakit hati ngan si SJ bab tu dorang bikin baik punye planning untok hari tu pahammmmmmm…sooooo terjadi lah penangkapan khalwat SJ ngan pompan niiiiiii seperti yg telah di rancang kannnnn …gitu lah kesah nyeeeee ….padan la muka pompan tu nk sangat berkhalwat nk kena kn si SJ dia pulak di buang keja …PADAN NGAN MUKA LU POMPAN GATAL !! sekarang apa sudah jadi ha garok la sendiri yg cari penyakit huh ! bwekkk !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ohhhhh dirancang ye….sapa plak yg seret si shah tgh2 mlm tu masuk rumah farah?? Agaknya tido mati kot..org angkat masuk rumah org pun tak sedar…ishh ishhh….

        0

        0
    • Anonymous says:

      dah tgal bsama 3 minggu pon. murahan jugak pompuan bankers ni

      0

      0
  31. BUNKFACE NO.1 says:

    mana nya komen aku ?? tak kan aku cakap jazle loser pun kena delete ??

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      komen kau kt atas tu kau tk Nampak ke !! tu laaaaa sape suroh pendek sangat !! huh !!

      0

      0
  32. Anonymous says:

    afiq muiz mesti kata selamat ada kes shah jaszlee ni…. dia dah tak jadi tumpuan media dah..hehe…

    0

    0
    • perempuan says:

      tapi eina azman takkan diam, dia nak kontroversi lebih, baru lah femes ‘sangat’

      0

      0
  33. minah letoop says:

    dorang punya cerita ni dah mcm story SEMBILU dah aku nengok..hmmm

    0

    0
  34. Anonymous says:

    mula2 kata berjumpa kat restoran bangsar, asal tetiba farah kata kat tempat kerja dia pulak? haisyh pelik nii.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      tu pasal la pompan ni saje2 suka2 nk reka2 cerita padahal ape yg dia cakap tu semua tk betol ! pompan jenis mengeletis …jantan layan sikit je dia ingat jantan tu dh suka n love dia huh ! malu la sikit pompan oiii ! buat malu mak bapak aje huh !

      0

      0
      • Anonymous says:

        APA LAH KORANG INI, SEKURANG2 NYA DENGAN KEBERANIAN FARAH TAMPIL UNTUK MEMBUAT PENGAKUAN, KITA TAHU LAH SHAZ ITU SIAPA, SEKURANG-KURANGNYA DAPAT MENYELAMATKAN PUTRI DARIPADA TERUS TERPEDAYA DAN PERCAYA KEPADA SHAZ… OKY LAH TU…. SEHARUSNYA SHAZ BERTANGGUNGJAWAB. APASAL PULA FARAH YANG DIKUTUK, MANA-MANA PEREMPUAN PUN KALAU DI BERIKAN KATA-KATA MANIS, MESTIKAN JADI CAIR…… APALAGI SHAZ KAN ARTIS….. SUDAHLAH TIDAK PERLU HUKUM ORANG YANG TIDAK BERSALAH.

        0

        0
    • hihi says:

      Kan die keje dekat bangsar… cer bace betol2..

      0

      0
  35. arissa says:

    putri, be strong..doa banyak2…

    0

    0
  36. jlo says:

    wat u give u get back la…

    0

    0
  37. Puteri Kesian says:

    xpaham betul si jazle ni, buat pc jumpa farah, tp bincng benda xberkenaan pun. ce ckp je dlm pc aku dgn kau buat x benda tu?? ni pg ckp i save ur sisters name la apa la bla bla bla xkena tajuk, who cares benda tu,>> yg org care kau buat ke tidak, buat pc bincng sms tu sapa bg, betul ke x sms tu apa yg farah tuduh tu betul ke x, tu je ..

    pelik puteri tu napa xtinggal shah,

    0

    0
  38. mimi says:

    Doktor tu tak semestinya lah doktor medical.
    Kalau dalam negara ni banyak je yang ambik PHD and bila dah grad ada tittle Doktor kat depan nama..Ada faham…mesti yang mengutuk tu tak belajar tinggi..

    apa ada dengan education.walau ada Degree, master or PHD, tapi benda melibatkan hati ni sesuatu yang sangat sukar dirungkaikan. Sesiapa pun boleh buta hati disebabkan CINTA.yapeda…

    salam.

    0

    0
    • PI says:

      Awak, komen awak yg 1st paragraph tu walaupun betul, tapi lari context la awak. Lgpn minah tu mmg amik degree kedoktoran pn, not phd

      0

      0
    • Anonymous says:

      kau dah kenapa tentu-tentu ni si puteri tu memang belajar BMS dekat MSU *MSU je pon* and tak grad pon lagi tak jadi doktor pon lagi. yang kau ni tetiba doktor PHD la master la ada title depan la dah kenapa mimi? nan hadoo sangat tetiba nak nampak macam pandai sangat kan kau kan.

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      jangan2 si putri ni doc macm bini Ashraf si Dayana takkkkk ape kate kau mimi?

      0

      0
  39. simon says:

    da sah2 la ppuan tu yg salah..shah jasly ttp di hati..mmuahh..

    0

    0
  40. Shah Tamak Pempuan says:

    Puteri tu tahu dia kena tipu tapi demi cinta sejati dia , sanggup ditipu..dengar kata lah kau memang peminat shah tu ko tergila-gila dekat dia..

    0

    0
  41. choi says:

    dianiaya pon agak2 la kan. dah rasa gadis ni psiko. xde makne nye dianiaya. nak lepas tekak die je jantan ni. si puteri ni parents awat bia je? kalo parents aku la, mmg xla, tau je kene tngkap cmtu mmg xkn bg jmpe dh, siap satu team plak g serang farah ni. yes, she (farah) is guilty. tp puteri ni takde hak pon nak g join skaki serang ke ape. bkn isteri pon. over. aku tak rse org educated akan buat mcm ni. buat malu nama msu je. x psal2 org hina medic msu. tp ye la, medic msu biase2 je. that is the fact.

    and this farah girl, kita xley gak nk blame her. kalo die x bukak the truth about jezebel ni, no one will know his true color. nauzubillah dgn lelaki mcm ni.

    0

    0
  42. Lady Red says:

    Hanya manusia tak tau malu dan tak de maruah je yang suka serang2 orang ni… muka letak kat punggung…

    0

    0
    • Zayn says:

      selalunya manusia yg salah dan takut rahsia dia terbongkar je buat mcm tu, haprak lah shah jasle tu. buat salah tak nak mengaku, still nak bajet baik

      0

      0
  43. yana comot says:

    Semuanya bodosss…..i hate SJ. .klau hnsem xpla jgk nk jd playboy. .ni hdung pon senget! !!! Cehhh! ! Putri jer bdos sbb msh nakkan si senget ni. .mcmla xde jantan lain.. puiiiii! !!!! Ni lah msg2 dok kjar publisiti murahan! !

    0

    0
  44. bantal says:

    ble manusia x de principles or moral values~ inilah yg akan terjadi. CHOAS

    0

    0
  45. Beautiful narong says:

    Sian hang farah….msi tlg aku jusl nasi lemak..

    0

    0
  46. joyah limah says:

    dh episod bpe cite ni?

    0

    0
  47. rombau says:

    mana mak bapak si parah ni… memang parah betui.. kalo den la dpt anak camni mahu kena sedas dua ni.. malukan mak bapak n keturunan.. dah berak tapi x pandai nyorok.. bangga dok nk cerita bagai.. utk puteri, rasanyer pun pernah cam parah ni…utk sj… haktuiihhhh

    0

    0
  48. effarieza johari says:

    wah, semua dok kutuk si farah..bagi akulah, buat apalah dia nak malu lagi..bak kata omputih, there’s nothing to lose anymore..dah alang2 kena tangkap khalwat, baik heret sama si SJ tu…tak puas ht jugak kan tgok SJ dgn si puteri berbahagia…jgnla korg dok ckp si Farah ni je gatal, perampas tunang orang…yg si SJ tu tak sedar diri tunangan org tu apa pasal..samalah mcm kita menyalahkan si gadis yg membuang bayi, tapi yang membuntingkan terlepas begitu saja..come on la korang…kalau si Farah teruk, si SJ lagilah berganda2 teruknya..si Puteri lak, no komen..janganla percaya tunang sangat…

    0

    0
    • Nina says:

      Farah,baca ni betul2.Shah & tunang dia serang kau dekat tempat kerja sebab nak malukan kau depan orang lain.Memang target diaorang nak suruh kau takde kerja la.
      Nasihat aku,cepat2 cari lawyer saman malu budak 2 ekor ni sekali dengan tv program yang bawak camera tu.Berlambak lawyer nak ambik kes kau ni sebab bukti depan mata.Kau kena sack sebab 2 ekor ni.Sue them to their very last cent.Bagi dia rasa jantan keparat ni.

      0

      0
      • Kirana says:

        Hrmm. I dont know lah babe, possible ke nak saman saman ni, since Farah yang start bring this to public first? Takut je SJ pun saman Farah sekali sebab membuat pengakuan dan jatuhkan air muka SJ dekat public. Fikir balik, diorang berdua ni sepadan lah :)

        0

        0
  49. Sunflower says:

    AKU RASA LAH KAN KAN KAN….KOMEN2 KORANG NI LAGI TERUK DARI CITER SI SJ NI….LEK LA WEIIII….CER TARIK NAPAS KORANG YANG BERBAU TU…AHAKSSS…..
    TGK CAM AKU…ILEKKKK JER…TANGKAP BASAH KE, KERING KER, KONTANG KE…PROJEK AKU TETAP MASYUKKKKKK…AKU KENA GIGIH NI SEBAB RAYA NAK DEKAT NI. PLAN AKU NAK TUKA LANGSIR YANG MELETOP KEBABOMMM BIAR KALAH INDON SEBELAH UMAH AKU NI, NAK PASANG LAMPU KELIP-KELIP BIAR BUTA SEMUA ORANG KAMPUNG AKU NI…HAHAHAHAH

    0

    0
    • Anonymous says:

      relex2 ko pun masuk jugak komen cni…lantak ko la nak tukar ape pun..hello ko doakanlah moge ko bertemu Ramadhan..ape entah…..entah2 ko yg indon tak??xpe buta mate jgn buta ht cam ko…berlagak..ntah2 org kampung pun xpandang umh ko tu..

      0

      0
  50. Qoqoelma says:

    hmm x abis2 lg kes ni rupanye ye

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Degil betul puteri ni kan. Dah la tak nak dengar cakap keluarga dan orang ramai. Lambat pulak faham. Kalau dia bijak, tentu dia sedar apa yang sedang berlaku disekeliling dia. Dah terang-terang SJ mainkan dia, kelentong dia bulat-bulat tapi masih nak pertahankan SJ. Sanggup pulak tu ikut SJ pergi serang Farah. Kan bodoh namanya tu. SJ yang buat tahi kenapa Puteri pulak yang sebuk nak membersihkannya. Buat apa nak pertahankan tunang yang tak sayangkan Puteri. Tunang yang sanggup curang dengan pompuan lain. Takkan la hanya kerana janji-janji kosong SJ Puteri boleh percaya dia bulat-bulat. Kalau la Puteri ada jodoh dgn SJ , sure lepas kawin, SJ akan tambah 2 atau 3 cawangan (bini) . Masa tu Puteri nak buat apa….Nak galakkan juga ke? “Kawin la bang ,Puteri relakan. Jom kita pergi masuk meminang”.

    Farah lagi satu bahlol. Dah tau SJ tu ada tunang, yang pergi layan sampai ke bilik tidur tu buat apa. Cepat betul cair dengan janji-janji manis SJ. Tak kan tak tau reputation dia selama ini. Dah berapa ramai jadi mangsa cinta dia…..

    Akhir sekali , yang bodoh si SJ juga. Nak tiru macam P Ramlee bermadu 3 tapi tak pandai. Dah tau kedudukan sebagai celebrity….jaga la nama baik diri dan keluarga. Kalau miang sangat, kawin je dua-dua sekali tak payah tipu sana kelentong sini, diri sendiri yang terjerat. …..

    Yang untung siapa?…..sudah tentu la media esp…bloggers…dapat berita hangat untuk dijadikan bahan cerita ….

    0

    0
  52. Betik says:

    poyo la betina haram bernama Farah ni..

    jantan tu dh x ske mampuss lahhh!!

    ko nk bersihkan nama ko watpe dah nama ko dh busuk lg hangit lagi hanyir!!

    bagus la kene buang keje.. rasakan lah kaco hubungan org!! lain kali buatlah lagi!!!

    jantan tu dh mmg x guna.. yg ko betina haram nk terhegeh2 lagi watpe!!!

    BOSAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      siapa awk nk judge farah tu.mengata yang bukan-bukan.wahai si betik oiiii..
      kalau memang pun dia ada buat salah siapa awk nak hukum.panggil betina haram

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        bagos Betik wa caya lu lah !! kalau dia tk terhegeh2 tkan cerita dia leh keluar kt melodi kan …pastu tknak tunjok muka pulak tu huh !! ape yg nk di cverkn muka tu kalau cerita tu cerita betol tol tk ! orang kampong seantero donia pon dh tau ..jadi lain kali tk payah lah nk sembunyikn muka tuuuuuu kasi satu Malaysia tengok muka tuuu hepening kn..huhu..

        0

        0
  53. nurin says:

    xpe farah, InsyaAllah akan ade jugak rezeki yang lebih baik untuk Farah nanti..
    berusahalah, berdoa kepada Allah.
    Allah akan hilangkan satu nikmat untuk kita.. dan Dia akan ganti yang lebih baik nanti..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    ini semua poyo…

    0

    0
  55. Belajar bertingkat bodoh pun bertingkat….sijantan pun..ala2 nak lepaskan diri…sebetina pun ala2 dah terrabak….situnangpun ala2 dpt artis konon boleh jadik glamour…last2 semua sengal..kelaut…tulah kalau tak penah sembahyang..semua tunggang langgang…poorrahhh…babi lagi bagus lah dari perangai korang…baik aku pegang babi tu dari aku tengok muka korang.

    0

    0
  56. sai says:

    Dah kena tangkap khalwat tu, sepatutnya berkahwin terus, kalau SJ tu bertanggungjwb patut berkahwin sahaja.

    0

    0
    • aku wakilkan shah jazzelll says:

      orang nak kawen ngan doktor lah sengal…pedulik hapa pompuan yg dah rabak tu.. bukan ada value lagi pun,.nak lagi gaji penjawat awam naik tiap tahun, rumah, keta, credit kad, trip oversea..cakap ajer, apa yg doktor tak mampu, takat kawen ngan kerani bank, tak merasa lah nak idup senang..kita enjoy!!

      0

      0
  57. wa kenal nenek lu says:

    yg jantan tu dah mmg sebati kena maki mmg muka tampal tahi pig sbb tu muka mcm tak bersalah je . Yg heran si put3 tu dah mak bapak ko pulang cincin kena faham lah keputusan family yg terbaik utk ko . Ko pun dah sama cam farah ke ?? mmg tak d nafikan farah tu mmg lebih cantik dari ko tapi ko kena fikir kalau kau pilih jantan ini esk lusa dia keluar pintu belakang jugak . Bodoh lah put3 ni.

    0

    0
  58. maxmora says:

    shah jazle ni sesuai sangat kalau tunang ngan nabila huda..sama cocok!!

    0

    0
  59. sj lelaki keji says:

    gile ahh bila aku bc cite dorg nie..farah, aku kesian dgn ko..yg lepas jgn dikenang..cukup2 laa dr org tak tau muka ko camne,skrg satu malaya tau muka ko..tp sebab jerebu..ko selamat sbb leh pakai mask..

    to puteri, aku rs baik ko dgr cakap mak ayah,family ko..sbb aku rs bukannya family ko tak amik kisah..tp ko tuu yg gile percayakn sj..kalo sj ugut ko dgn gmbr2 bukan2,ko saman aje..jgn serah tekak dik non oiiii!!jantan camni, mmg useless, taK guna, hempeh..

    kepada sj,udah2 lee tuu…bertaubat aje laa..gi masuk sekolah pondok..bersihkn hati..keji n jijik gile aku tgk muka ko sj..ko tutup rezeki org, insyaallah balasan ko lg teruk…

    0

    0
  60. wa kenal atok lu says:

    dah farah kena buang kerja ..apa lagi Zed Zaidi yg bijak sana BUang je mamat bangang ni dari INDUSTRI TANAH AIR .BUAT MALU JE ! ADIL

    0

    0
  61. Anonymous says:

    shah jazle ko memang bangang tahap babun!!! same ngan ppuan takde maruah ni!

    0

    0
  62. rr says:

    Tak suka knpe dtg umh org 3 pg.. untuk apakahhhh

    0

    0
  63. Lily says:

    Apesal pulak nak suruh Shah Jaszle bertanggungjawab? Ko dah suka sama suka bukan kena paksa pun. Lain la kena paksa. Sebenaranya ko mmg nak SJ tu putus tunang kan. baru la puas hati. Adoi la. Lelaki macam tu ko nak kejar2. Kena tangkap basah bukan kena kawin pun. Dah mmg ko salah berdua2an dalam bilik. Tak kisah la apa yg ko berdua buat dalam tu. Khalwat is khalwat. Dari orang tak tau kisah ko jadi satu Malaysia dah tau.
    Memang ler bodoh.

    0

    0
  64. AdeqManis says:

    cinta itu buta -_-

    0

    0
  65. siti says:

    dh lame xleh pakai laki jenis ni. Perasan lebih. Masing masing tanggungla akibatnya.

    0

    0
  66. sayalagini says:

    Pemenang nya …skali lagi adalah Shaz Jabel ahahaha. Dia menang besar. Dapat sedap dari Farah free2…dan tunang nya siap support lg. Huh. Sahz Jabel sgt beruntung. Wow fanstatic baby!

    0

    0
  67. sarah lee says:

    tak lme lagi ade lh cerita “shah jaszle di santau”……

    0

    0
  68. Izan says:

    Padan muka la kerana notis 24 jam.. kacan tunang orang buat apa.. memang patut pun kena.

    0

    0
  69. toblerone says:

    ape yg pmpuan ni nak ?? musykil aku -_-

    0

    0
  70. lasso says:

    lantak kau lah farah..tak habis2 keluar statement..tu lah yang kau gatai sangat kenapa?dah takde laki lain ke nak berdampingan?bila nak abis tak cerita pasal dorang ni..

    0

    0
  71. maca damia says:

    Jgnlah duk mengutuk si Farah ni saje. Si jantan tak guna tu kot yg datang menggoda si Farah ni dgn ayat2 cinta buaya darat dia. Lebih2 lagi kalau si Jazli kata dia bertunang kerana keluarga , bukan pilihan dia, or entah ape2 lagilah…..lama2 termakan jugak, pulak tu selebriti, mestilah si Farah ni terpikat. Nampak sngt si Jazli ni jenis kaki penipu, & pembohong. Mcm mana lah Redzwani ni nak lagi kat Jazli, dah terang2an tau menduakan dia & duk melayan & bermain cinta dgn perempuan lain. Tapi tulah agaknya jantan tak guna tu pandai bermain dgn kata2 cinta, tu yg wat perempuan cair. Redzwani….dont let yr heart rule yr head…nanti merana badan.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    farahhhh..baik ekau keluar copek …copek keluar farah…den bilang 1 sampai 3….kalau tak.. den pocah pocahkan pintu goleh tompek ekau kojo ni…ekau tak tahu camno den mengamok…jgn tunggu den jadi hijau…

    kan den dah cakap..den kono perangkap…apsal ekau ckp kito ado hubungan cinto…

    0

    0
  73. lalalaland says:

    kesian.. ekceli kalo dalam banking memang gini.

    pernah sekali aku termengalir air mata kat bank asben aku koje dulu, terussss dia dapat warning dari HR. ini pulak kalo dah mengamuk2 bagai.. jangan buat main oiii…

    0

    0
  74. Anime says:

    too SJ, kalo hati x bekenan dengan tunang tu, jgn la buat dia mcmni. Lepas jelah awl2 spy tunang tu deserve finding someone else yg lg better.. kalo btl syg puteri tu please jadi setia.

    too farah. Jangan ganggu tunang orang.. jgn hanya kerana anda dpt bercinta dgn artist anda x peduli maruah org sekekeling SJ, puteri & juga sekeliling anda. Kalau btl dia cinta kat farah, confirm dia dr dlu lagi x layan u like backup girlfriend ke ape. & now ape dia tegamak buat?? siap malukan anda di bank smpai hilang kerja.. tu ke syg???. -_-

    Puteri. doa byk2 utk dberi ptunjuk if really he is the one suit you better… tau skrg dilemma masih syg nk tingglkan SJ ke x?.. jgn krn anda bangga anda bkl kawin dgn artis anda lupakan sesuatu yg lbh penting iaitu…llk yg terbaik utk membimbing anda. apa2 pn, bercinta x semestinye kene 100% hati… kdg2 kita perlukn even just 1% bercinta guna akal..

    0

    0
  75. fofo says:

    dalam hal ni memang nmpk shah jazle memang salah, dah ada tunang nk main kayu tiga.. tapi si farah ni pom satu, nk tunjuk betapa murah nya maruah kauu depan org ramai..

    0

    0
  76. Drea says:

    Macam ni lah.. bg aku, watak utama dlm game ni adalah si SJ tu.

    Kita semua tahu yg SJ ni buaya darat. Kisah cinta lompat2 dia pon da banyak kita dengar. Lepas sorang2 perempuan cantik jelita dia try. SJ memang jenis lelaki mulut manis. Ape saje dirayu, dicerita semuanya senang dipercaya. Tak hairanlah si Farah pon jadi mangsa SJ. Jangan salahkan Farah. Aku yakin SJ dah bg dia harapan. Mungkin Farah ni salah satu dr 100 perempuan yg SJ rayu. Yg kita xtahu.

    Untuk Farah pulak, jadikan pengajaran atas semua kejadian ni. Aku paham dlm situasi ko, bila SJ lepas tangan dan buruk kan ko sekali gus. Sedangkan sebelom kene tangkap, SJ bukan main lg main cinta dan bg harapan. Sebab tu ko melenting di media.

    Untuk Puteri, mgkn inilah petunjuk Allah pd awak. Tentang jodoh. Tuhan dah terang tunjuk SJ bukan yg terbaik untuk ko. Terima shj keputusan keluarga. Itu adalah terbaik. Ingt, yg bernasib baik dlm game ni adalah kau. Bersyukurlah.

    Kepada semua, Jadikan Ikhtibar

    0

    0
  77. Inikali lahhh says:

    farah telah menunjukkan bukti bahawa dia tidak dara lagi. sob sob ;(

    0

    0
  78. ulat bulu says:

    best klu buat skrip drama or telemovie ni

    0

    0
  79. enott says:

    sebenarnya yg psiko mak si jaszle, anak dah wat maksiat lagi mau serang anak orang, sepatutnya dia nasihatkan anak dia soh nikah je ngan pompuan ni..for putri lak, aku rasa ko da barai kan..tu sbb ko x nak lpas si jazle..yerkkkkkkkkksssss..hanya penzina akan mendapat penzina..so fikir2 kan

    0

    0
  80. luke pritchard says:

    ooo..hilang pekerjaan…kisah

    hilang ‘benda’ lain nak kira camana?

    thihihihihi ;)

    0

    0
  81. boyzz says:

    shah jazsle ni mmg haram jadah buat salah tp xmau ngaku memalukan kaum lelaki saja…puihhh

    0

    0
  82. azi ahmad says:

    Salam Farah.

    Firstly, this is a good lesson for you and your future.

    I just want to advise you to bring all the necessary documents relating to your employment with the bank and the termination to the Labour Office. Get their legal advice and please take appropriate action against your employer if need be.

    About the recording made by the Galaksi crew team, please ensure it is not shown over the tv or published in any magazine, if they do that, then you can proceed to hire a solicitor (lawyer) to take legal action against them.

    You have the right to protect yourself and please don’t let others make use of you.

    Take care.

    0

    0
  83. miss nurul says:

    ade 3 benda yg dpt sy simpulkn drpd ape yg si farah ni sibuk jaja kat media:
    1)bangga dan gigih announce satu malaysia yg dia dh buat mcm2 dgn si shah ni tanpa ade rs malu (mm klau dia malu dia x kan wat mcm ni.benda yg salah x usahlah kita mengwar2 kan kat org seolah kita berbangga dgn ape yg kita dah buat)
    2)bangga bg tau satu malaysia yg dia adlh org yg berjaya memecah belahkn satu hubngan pertungan yg sah di sisi agama dan hubngn 2 keluarga yg mmg dah terjalin.syabas betul.
    3)org mcm ni sgt xde rs tagungjjwb utk menjaga air muka keluarga.org mcm ni sgt selfish xpe keluarga malu ke conteng arang ke muka mak ayah ke asalkan hat sndiri puas.berdoalah semoga apabl anda ade ank2 esk ank2 x kan buat begini pd anda.kesian mak ayh kite penat jage n besarkn kite tp ini balsan kite dkt mereka.
    4)berusaha menujukkan yg diri ini wanita yg lemah dan sgt mudah diperdaya olh kate manis dan pujuk rayu seorg lelaki.
    Amat harp cik farah ni bertaubatlah selepas ni.insh allah pntu taubat sntiasa terbuka.sy x nk sentuh si lelaki sbb tau dah si lelaki kaki perempuan.tp kita org pompuan kena cerdik jgn jd alat pemuas nafsu lelaki.ibarat pepatah perempuan ni blh jd madu atau racu.wallahu alam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      miss nurul,habis tu nak biar aje mamat ni mempermainkan tunang dia & perempuan lain?yang budak dua orang ni bawak tv krew pergi menyerang farah dekat tempat kerja tu tak fikir pulak?memang sah diaorang nak malukan farah depan orang ramai.ni kira bertanggungjawab sngt la nak menjaga air muka farah tu?
      kau ingat kalau masuk mahkamah,si farah ni ada bukti affair dia dengan jantan tu & bukti shah & puteri serang sampai dia kena sack,kau ingat siapa yang menang?

      0

      0
      • Sympathy says:

        Tapi si farah yang start buka cita dia lah perempuan misteri yang hebat itu…. Dia start dulu… Sekarang dah kena pecat nak salahkan orang lain plak… Kalau tak nak jgn buka aib sendirik cik..awal dulu pun si shah tak plak jual nama dia..dia yng expose diri dia… Still tak puas ati si farah ni….gila

        0

        0
        • Anonymous says:

          possibility untuk menang adalah cerah..sbb memaki hamun di pejabat sambil membawa kru penggambaran sehinggakan notice berhenti 24 hr dikeluarkan atas minah ni..rancangan TV ni pun penerbit dia mmg otak sempit dan bangang, nak kejar rating sampai sanggup join jantan psycho tu dgn tunang psycho dia pi serang2 org di pejabat..amat sesuai kalau ko menyaman shah jaszli, ex tunang, wartawan dan kru galaksi terlibat, dan galaksi sendiri..biar diorang ni sedar diri sikit..peribadi org tak boleh semudah itu diterjah..wartawan sepatutnya ada etika kewartawanan, mana etika nya? program hiburan diterbitkan syarikat/produksi yg berlesen serta terma2 yg cukup jelas..dimana professionalism produksi ini? Jadi, saya sarankan untuk membuat saman malu..

          0

          0
        • Anonymous says:

          SEBAB SHAZ TIDAK BERTANGGUNGJAWAB DAN BUAT KENYATAAN YANG BUKAN2. SEKIRANYA FARAH MENGANDUNG ANAK SHAZ, FARAH NAK CARI SIAPA PULAK UNTUK BERTANGGUNGJAWAB? SEDANGKAN MASA TU SHAZ SUDAH BERKHAWIN DENGAN PUTRI… YA FARAH LAGI LAWA DARI PUTTERI, TU YANG PUTERI TAK MAHU MENGALAH TU….. DIA PUN NAK BAGITAU JUGA YANG SHAZ SAYANGKAN DIA DAN SETIA DENGAN DIA…. HARAP FARAH BERSABAR….. AKU KESIAN KAT FARAH DAN PUTERI YANG DI PERMAINKAN TAPI TINDAKAN PUTRI SOKONG SHAZ BUATKAN SAYA TIDAK TERKATA….. HARAP PUTRI TU SEDAR DARI MIMPI YANG INDAH

          0

          0
      • miss nurul says:

        dear cik xde name,
        jawapn sy senang aje,knp dr awl lg cari penyakit.awk bayg le dah tau kat tmpat ade buaya naga biawak tp awk nak terjun jugak.agak2 awk lah itu satu tindakn yg bijak ke.sebenarnya ini satu teguran tuhan buat kita.alpa lupa guna nikmat allah (iaitu kecantikn) kpd jln salah.bongkak dgn allah. xyah lah nak sentuh psl saman menyaman kat mahkamah.klau sy jadik hakim sy buang aje lah kes ni.walapun mmg x nafi dia berhak buat cmtu.tp klau st jadi farah ni sy akn fikir 10,100 malah 1000 x sblm sy buat benda2 mcm ni. xyah le kita manusia ni nak guna alasan yg lame..alah dh takdir nak kena mcm tu nak wat cmne.mn akal fikiran allah bg.bg sy always be a man.dh mmg si lelaki tu jnis rosak.tp kita ni pompuan pls jaga lah diri sndiri.kesian lah kat diri kita ni.brp rmai perempuan luar sane kena tipu dgn lelaki.smpai lahir ank luar nikah.last2 lelaki angkat kaki x nak tgungjawab.so ape nak kate.tolonglah perempuan be smart about this.sekian

        0

        0
  84. romeo says:

    pompuan skrg mmg bodo…aku yg kaum adam pn susah nk cari pompuan baik2 sbb semuanye bodo…especially pompuan melayu!

    0

    0
  85. mak c kina says:

    klu dah mcm ni amik gmbr,konpom2 la couple…tp aku xtau la kot kengkwn pn amik gmbr cenggini…

    klu ko nk belakon,belakon la btl2..patut nye klu sj nk jd hero pn,plen la btl2,jgn sampai kantoi…ko bg je kt pompuan tu,mesti dia senyap…tp ko sndr dah slh langkah,yg ko bg statement sblm bicara kt mahkamah nape?…

    0

    0
  86. lily says:

    LELAKI! MATI HIDUP BALIK PON X MENGAKU SALAH! Mmg si farah ni bodoh sbb still dgn Shah Jazle wlupon dah tau jantan bodo ni tunang org.. tp mungkin die dah ter fall in love dgn SJ ni.. dan da x boleh nak lepaskan. tp SJ pon x ley la wat mcm tu.. bagos gak si farah ni wat announce kat media.. biar same2 kene.. JANTAN SIAL! MATI HIDUP BALIK X NGAKU! PODACHI!!

    0

    0
  87. Fizzo says:

    Hahaha kalau pat spore, Farah confirm menang legal sue against SJ!

    0

    0
  88. Anonymous says:

    sebenarnya aku naik pelik bila si jazli ni still merasakan dia tak bersalah dan boleh lepas dari hukuman
    masih masih jugak nak membela diri
    anyway pasaipa kes ni macam lambat plak nak settle
    pompuan tu dah ngaku kot
    come on
    jangan sampai orang pertikai undang undang kat malaysia ni

    0

    0
  89. Kesian says:

    Seorang perempuan kalau dah tau lelaki tu dah bertunang or kahwin tapi still nak gatal…dia bukan perempuan yang baik…. Lelaki ni kalau dah ko bg memang diorang nak..ko tu yang gatal… Ko jugak yang gatal nak kuar statement kat melodi kan konon nak jaga maruah ko…ada ker maruah kalau betul dah tido ngan lelaki lain..sekarang ni bila dah kene berhenti baru padan ngan muka ko…tak yah nak salahkan si shah ker putri ker…sebab ko yang menyundal dulu…cermin diri ko dulu… Malu sikit farah oi….. Si shah jaga aib ko sampai ko yang buat statement ker melodi… Nampak sgt ko yang nak porak peranda kan hubungan org… Ish ish desparate nyer si farah ni..cuba bagi tunjuk gambo lain… Dua keping jer ker gambo mesra ko..kata couple mesti bykkan… Setakat gambo camtu… Orang sosial camko leh ambik ngan sapa pun…

    0

    0
  90. Sympathy says:

    Seorang perempuan kalau dah tau lelaki tu dah bertunang or kahwin tapi still nak gatal…dia bukan perempuan yang baik…. Lelaki ni kalau dah ko bg memang diorang nak..ko tu yang gatal… Ko jugak yang gatal nak kuar statement kat melodi kan konon nak jaga maruah ko…ada ker maruah kalau betul dah tido ngan lelaki lain..sekarang ni bila dah kene berhenti baru padan ngan muka ko…tak yah nak salahkan si shah ker putri ker…sebab ko yang menyundal dulu…cermin diri ko dulu… Malu sikit farah oi….. Si shah jaga aib ko sampai ko yang buat statement ker melodi… Nampak sgt ko yang nak porak peranda kan hubungan org… Ish ish desparate nyer si farah ni..cuba bagi tunjuk gambo lain… Dua keping jer ker gambo mesra ko..kata couple mesti bykkan… Setakat gambo camtu… Orang sosial camko leh ambik ngan sapa pun…

    0

    0
    • oppakaknam says:

      shah jaga aib farrah?? ko biau betul dik?! shah yang start semua ni bila dia kata farrah perangkap dia dalam paper and TV..Itu bukan jaga aib..tapi cuba mengaibkan..

      0

      0
      • Kiki says:

        Err I nak cakap juga. SJ cakap diperangkap. Tapi dia tak cakap diperangkap oleh Farah. Dia cakap diperangkap oleh orang dalam rumah tu.

        0

        0
  91. AL says:

    aku kalo jadi perempuan ni aku pun kan malukan dia. Farah announce je semua, kalo ada video lagi bagus ‘ ha3 ‘ (gelak syaiton). You did a good job girl!. Dia dah sedap2 ayatkan ko… ko dah buat macam2 dgn dia. Tup2 nak tinggalkan ko. Siap cakap diperangkap /ciss bedebah / memalukan sioot. ce dah tangkap tu sudahlah, g je court mengaku salah -> bayar denda -> habis… end the case. Ni yang ko nak menipu bagai pe ke hal nye!!! Puteri antara perempuan paling bodoh antara 3org ni… Harapkan doktor je, otak tarak. Org cari suami yang soleh boleh bimbing ko, ini cari suami yg jerkk hurmm. Mak si shah sila lempang anak ko laju2 sebelum dalam kubor kena lempang lagi teruk. Jadi mak x reti biaq meh aku yg smackdown kan anak kau!
    Asal aku emo ni????

    0

    0
    • Anonymous says:

      budak puteri tu student kak long oii..belum tentu lagi dia pass exam..hhahaha..dia ni budak2 tecik lagi..otak tarakkk..

      0

      0
  92. ramosi says:

    BETINA MIANG..KALAU AKU JD PUTRI,DUA2 AKU SIMBAH ASID BIAR CACAT….MCM PUNDEK JE PRANGAI….BETINA SUNDAL

    0

    0
  93. Hmmm says:

    Dalam isu ni sbnrnya farah adalah org yg paling beruntung..mmg dia dah mengaibkan diri dia sendiri.jd dia slh.mmg dia slh krn cubaan merampas tunang org (mgkn krn tertipu ayat manis sj atau mgkn ats khndk sndri),mmg dia b’dosa atas segala kesilapan dia..tp stiap manusia mmg akn buat silap.cma mgkn silap tu adalah terrible disaster utk life dia atau mgkn silap tu cma silly mistakes..jd apabila seluruh dunia menyalahkan & hina farah,dibuang kerja,dimalukan oleh media,ditinggalkan sj dlm keadaan yg amat teruk, etc…farah sbnrnya dah terima balasan tu di dunia..jd farah beruntung krn balasan ni adalah utk farah kembali ke jln yg betul.kalo farah x lalui semua ini,mgkn farah masih bergelumang dgn maksiat.mudah-mudahan balasan utk farah di akhirat kelak dpt dikurangkan.ckup2 lah dgn apa yg farah dah buat.farah dah usaha yg terbaik.skrg buka lembaran hidup baru dgn cara yg diredhai Allah.selagi kita b’pegang adanya Allah,kita akn dpt bgn blk setelah jatuh tersungkur.kdg2 tarbiah Allah tu dtg dlm bentuk yg amat menyakitkan..tp slalunya yg pahit itulah ubat yg paling mujarab :)

    0

    0
  94. ugottabekidding says:

    sudah2 la tu farah, jazli, puteri, etc..korang ni stock lawak dan stock gelak rakyat Msia aje…sudah2 la drama tu..farah, ko saman aje si jazli tu..sbb dia kau kena 24 hr notice..apa susah…btw, bila si zed zaidi ni nak masuk campur ek? makin celaru budak2 tak cukup umur ni bergaduh..muak tgk..

    0

    0
  95. Anonymous says:

    semua yg terlibat dgn jaszle ni semua bodoh..mcm si jaszle jugak..

    0

    0
  96. ra says:

    kesian perempuan ni da kena tibai tak nak ngaku pula lg..hekhek..ko tak payalah nak c shah bodoh ni byk lg yg baik dr dia ni..dia nak sgt tunang dia sbb kaya kn..ko tu kena main2 je..ko pn bodoh jg adoiii

    0

    0
  97. lola says:

    Artis murahan, pompuan murahan, gossip murahan…smua yg terlibat mmg murahan, sesiapa pun x perlu simpati dgan mreka..mreka yg cari pasal sindri !!!

    0

    0
  98. Ezzra says:

    Kesimpulan aku;

    SJ- Silalah berhenti mempermainkan perasaan wanita. Dari start berlakon lagi byk sgt kontroversi ko membabitkan pompuan. Mula dengan MF. Then masa tgh bercinta tu kuar gambar2 lama ko ngn Anzalna. Pastu tetiba timbul dlm paper yg ko duk comolot kat 1 anugerah ni dgn artis janda WS. Then clash ngn MF. Ko kuarkan statement dlm paper yg ko lebih berkenan couple dgn minah saleh or dari negara lain selain malaysia. eh… x hujan x ribut ko bercinta plak dgn ML. Konon da sedia nak kawin bagai. Waktu masing2 sibuk shooting, ko buat hal dgn pompuan lain smpai ML x nak layan ko dah… x dan reda kisah putus cinta dgn ML ko tunang pulak dgn Putri. Skrg, kena tangkap khalwat dhn Farah pula. sebagai pemerhati industri hiburan/ kaki gossip ni.. semua mesti dpt agak tahap mana keplayboy-an SJ ni kan.
    Dah kena tangkap khalwat dgn farah ni boleh nak lepas tangan mcm tu je. Aku tak rasa ko secara tak sengaja boleh p rumah Farah tu… eh, tido sama plak tu. kalau aku la, aku x kan sesuka hati tido kat umah org yg baru dikenali. umah bf pon dulu aku p time raya je n kenduri arwah. x de pulak smpai nak tumpang tido ke apa. Kalau rasa Putri tak menepati 100% citarasa ko utk dijadikan isteri, u better let her go. Kesian kat dia sebab terlalu mempercayai ko.

    Redzwani Putri- Akak harap Putri boleh ambil tindakan undurkan diri. Bukan apa, kesian Putri kena lalui macam2 dugaan . Kalau pun Putri sayangkan SJ tu, kena buka juga mata dengan kes ni. Kalau dia jujur dan setia, dia tak akan layan / tidur dgn perempuan lain. Apa agaknya yg berada dalam fikiran Putri sekarang ya?

    Farah- Memang ramai org mengeji dia … kata dia ni perempuan x de maruah la, saje cari publisiti. Tapi yg duk mengata tu boleh fikir tak kenapa Farah nak buat macam tu. Sebab dia rasa teraniaya. Mungkin salah dia sebab still nak cuba nasib bercinta dgn SJ walaupun org tu dah bertunang. Tapi kita x tau ayat manis tahap kencing manis kena potong kaki mcmana yg SJ dah tabur kat dia. Lepas kes tangkap khalwat tu, SJ mcm nak persalahkan Farah n mcm nak kata yg Farah n sedara / kakak dia / sape2 yg ada dlm rumah tu yg perangkap dia. Kalau betulpon org lain yg ada dlm rumah tu yg perangkap diaorg, betul dah tindakan tu. Sebab menyampah dah kot dgn maksiat yg diaorg buat. Hope Farah dapat bertaubat dari dosa2 yg dia dah buat. Kalau Farah x tampil beri kenyataan mungkin SJ akan buat perkara sama dgn perempuan lain lps ni.

    Mak SJ- Hope makcik dapat nasihatkan anak makcik tu. Tak salah kita nak membela/ menyebelahi anak kita, tapi agak2lah sikit. Tengok pada tempat dan situasinya.

    Sekian.
    ***Aku selalu gak komen kat nara ni. Tapi biasanya pendek2 je. Tapi isu SJ ni aku tetiba rasa nak taip panjang lebar sebab bosan ari2 kuar cite diaorg.

    0

    0
  99. kak li says:

    padan muka SJ dan farah tu harap bertaubat la lepaS NI, sepandai pandai tupai melompat akhirnya pasti guguk ke tanah juakkkkkk

    0

    0
  100. government agent says:

    Korang ni manusia.. xabes2.. dulu, si shah ni la yg korang duk puja2..duk idam2, duk angan2.. ble da jd bnda cmnie, duk maki2, duk kutuk2 plak..bkan shah jela, lain2 retisss pown sme korang buat….sbb tu aku xpernah respek/idam mane2 reettiisss…x cam korang! xpasal2 tambah dosa ak cket ari nie..klu nak cri btol2 role model, nuh, g cri para ilmuwan luar sana nuh..

    0

    0
  101. Anonymous says:

    HARAP FARAH SABAR.
    kepada Putri, tolong fikir berkali-kali, CINTA saja tidak cukup untuk kita bahagia. aku pernah berada di tempat kau.. masa aku masih belajar di IPTA ambil Ijazah Sarjana Ekonomi, sem pertama aku telah bertunang. seminggu bertunang aku dah tau tunang aku curang, bukti dah ada tapi oleh kerana cinta aku maafkan. 3 bulan kemudian aku dapat bukti lagi tunang ku curang tapi aku tetap maafkan dengan harapan dia bertobat. 8 bln pertunangan tunang aku buat hal lagi. tapi kerana cinta aku jadi terlalu bodoh sehingga sanggup membayar kesalahan tunang aku, aku buat semua itu kerana sokongan ku terhadap dia. namun adakah tunang aku hargai??? TIDAK. setelah 2 tahun bertunang, lebih 10 org Gf tunang aku. masa aku tiap detik dan hari BERLALU memikirkan tunang aku dan menagis kecewa,.. tapi aku still kahwin dengan dia, kami sudah ada 2 orang anak pun dia masih tidak berubah malah mengandungkan perempuan lain. akhirnya study aku entah kemana, last sem aku terpksa quit dr IPTA kerana banyak masalah yang timbul, mana lagi jaga anak2, faktor kewangan sebab laki aku hnya habiskan duit utk gf, fikirkan lagi hal rumahtangga yang retak…. SEJUTA PENYESALAN KU TIDAK BERGUNA LAGI. HARAP DI JADIKAN PENGAJARAN…

    0

    0
  102. lina says:

    SJ memang jantan bangang.. tapi mak dia PALING BANGANGG!! dunia akhir zaman..mak dia nak menghalalkan cara..x payahla nak salahkah si farah tu 100% dan nak buat kecoh… sah2x anak ko masuk rumah farah tgh2x mlm..bukan ade sesapa letak pistol kat kepala anak ko tuu! bengong punya org tua..

    0

    0
  103. lina says:

    Farah… kalau aku jadi ko, aku saman dorunk ni semua..ko confirm boleh menang..ini dah kes saman malu.. apa pun yg terjadi SJ tak boleh harass ko in public like this.

    1

    0
  104. Farahanim says:

    Farah…nama kita sama..
    jadi,aku nak bagi nasihat and nasihat aku ni bukan utk ko je..tp utk shah jaszle,and diri aku sendiri..
    ingatlah,Allah bg dugaan ada byk sebab..salah satunya mungkin kita dah mula lupakan Dia..
    so, dekatkanlah..ni lah masanya. Dia syg ko, sbb tu Dia bg jd mcm ni.. supaya ko ingat..
    kita sama2 jadikan Ramadhan ni sebagai Ramadhan terbaik dan seperti Ramadhan terakhir..

    0

    0
  105. AKU says:

    hahaha. lawak je aku baca comment2 kat atas ni. bertambah lagilah pahala artis2 ni. korang teruskan. baru balanced balik.

    0

    0