Written by Bella | November 14th, 2016

Beberapa hari ini nama pengacara Fara Fauzana agak hangat diperkatakan apabila ada sesetengah netizen tidak berpuas hati dengan gurauan Fafau pada malam Muzik-Muzik 31 pada hari Jumaat minggu lepas.

Semuanya bermula apabila Fafau memperkenalkan barisan juri pada program berkenaan yang terdiri daripada Datuk Ramli MS.

Fafau ada mengeluarkan perkataan berbunyi “ Tok Ram jangan risau, tiada yang tarik diri didalam program ini”.

Menurut netizen, Fara sengaja menyindir Elly Mazlein yang menarik diri daripada Gegar Vaganza 3 gara-gara terasa dengan komen Tok Ram.

Malah, kenyataan Fafau di Muzik-Muzik 31 turut mendapat perhatian Elly sendiri yang turut meninggalkan komen di Instagramnya.

Hanya Fafau yang tahu apa yang beliau ucapkan. Harapnya perkara ini tidak lagi berpanjangan dan mungkin Fafau boleh bertemu empat mata dengan Elly Mazlein dan memohon maaf agar tiada lagi salah faham mahupun terasa hati.

55 responses to Fara Fauzana Didakwa Sindir Elly Mazlein?

  1. GURLZZ says:

    KUAT SENTAPPPP.. MULA2 MCM OK LA KESIAN SIKIT.. MCM MINAT PUN YE JUGAK.. TAPI TAK HABIS2 DRAMA PON JADI MENYAMPAH.. INDUSTRI HIBURAN NI KENE KENTAL CIK KAK OII.. RASENYE JELAS2 FAFAU BERGURAU KOTT.. BUKAN PEMINAT FAFAU YE..

    134

    1
    • Fynn says:

      Fans Elly mcm over..lebih sudu dr kuah! Bodoh2 je.

      82

      1
      • Makcik lina pompim says:

        Eh makcik pompom ni ingat semua benda dlm dunia ni revolves around her ke? Engko duduk diam2 je dah la makcik lina. Setiap minggu ada je tak kena dengan makcik lina ni. Adoiiiiiiiiii kosser!

        49

        1
    • Corse 848 says:

      Gurau je pun..bukan perli..mmg x patut la balas balik..nmpak sgt kuat sentap..mcm mana nk jadi duta ibu tunggal..kena ada ibu tunggal lain jenis ckp lepas..jenis terus terang xde lapik2..mau 4 minggu je jd duta..bwk2 cool..klu menuntut ilmu sentap sekali pun..jgn riak tunjukan ilmu tu..

      72

      1
    • Sentapjekau says:

      Oi elly kalu keje ko asik nak sentap je baik ko xyah duk dalam industri ni. Pi duk unah jaga anak je.. Naik menyamoah lak aku asik sentap x abis2, yg peminat die plak over la plak. Elly ni drama queen n penyokong2 die pon sama je! Asik sentap je, tuka nama jadi kak lin sentap la haha

      57

      1
      • Anonymous says:

        Mula2 mmg kesian dgn si elly ni. Lama2 bila timbul mcm2 isu jd meluat pulak. Mmg betul la kata ogy dia ni drama lebih. Pd sy dia pandai memanipulasi keadaan agar memihak pd dirinya. Konon +ve sgt promote drama ogy kat ig dia supaya peminat dia boleh kata wahh sucinya hati elly. Hakikatnya dia sendiri je yg tau.. dan org yg belajar psikologi boleh tau jugak. Komen dia kat ig fafau satu lg bukti diri dia yg sebenarnya.

        39

        1
        • Pemerhati Kak Lin Pom Meletop says:

          Setuju. Saya pun duk perati je Kak Lina POMPOMPOM MELETOPPP tu. Org dah boleh nilai kenapa diceraikan. Sebaiknya elok jaga meruah diri dengan buat perkara yang lebih bijak. Atau lebih baik diam.

          13

          2
        • Antigedik says:

          Mula2 aku pon kesian tp lama2 nampak sgt dramanya.. Kl x caye cuba g tgk video kat ig die, gile gedikk duk muncung2 bibir, rs nak baling sos tomato je kat muka. Padan la muka semlam asik kna bahan dgn gv je.. Dr start ag da kna perli hahahaha

          21

          0
    • Andartu Berharta says:

      pompan kalau umur dah 36 tahun tak kawin mulut memang sikit laser bab aku pun sama dah 40 tahun tak kawin2 bawah pun dah kering nak menopause hehehehe

      11

      6
    • Anonymous says:

      Hai kueh pau..kau nak sindir tak kena pada tempat..yg kau tak jadi kwin ada tak orang sindir2 kau? Malah kesian lagi ada..sedarlah diri tu..sesitif sikit awak tu pun pompan yg pernah dikecewakan..

      24

      2
    • Gadis says:

      Aku tengok Nabil selamba kutuk Tok Ram cakap suami bermasalah takde pon Tok Ram sentap? Ada ke dia update IG bidas Nabil? Tu beza orang matang dengan orang kuat drama. Booooo Elly!

      23

      1
    • Sambal belacan says:

      Perasan betul la elly mazlein ni. Pas tu mengedik..ewwww.. Nyampah giler.. Betul la kata Ogy dia ni kuat drama.. Klu dulu aku suka la gak tgk dia berlakon. Tp x selalu sgt kt tv pun ..sendu la gak..cuma psl kes cerai dia ni n gv je tetiba nama naik balik… Ko sapa elly nk sentap memanjang?!!..fans dia pun bukan main over .. Ko ingt ko sorg je ada hati dn perasaan kena jaga ke elly oi.. Sudah2 la tu..

      5

      1
  2. kaki sentap says:

    dah kenapa? seminggu2 ni takleh mistake sikit, terus kene cop menyindir dia je. semua takleh semua nk sentap! bosan la ngko! tak habis2 nak sentap!

    56

    0
  3. Nina says:

    Dah berjumpa pun kat gegar vaganza, duduk sebelah lagi ha.. Tak ada apa pun. Peminat yg over. Tapi kot Ye pun elly mazlein tak perlu kot nak sindir balik. Tahu banyak peminat sokong dia, lagi dia buat, lagi banyak yg memaki fafau, dengan tok ram sekali,lagi dia suka. Udah2 Le tu

    34

    1
    • Sentapjekau says:

      Die ni artis sendu sblm ni so bila die dpt rmai supporter yg mjoritinya kesian kat die je (bukan sbb talent ponn) so die ni da perasan diva.. Tp tgk la lama mn die nak perasan diva.. Lama2 org jelak la tgk die..

      28

      1
  4. Anonymous says:

    Fans Elly, please grow up la please! Menyampah gila!!

    29

    1
  5. Cik tipah says:

    Kalau dah sentap macam tu, memang la perli tu tak sampai tulang.. Tapi dah sampai sum sum tulang dah tu. Hahaha…

    Dah terbukti la apa yang kak ogy cakap tu betul

    26

    2
  6. Alia Yoya says:

    Sejak menjanda dan buat come back acah acah ni makin gedik Elly ni yek. Cakap pun nak manja manja eww tengok Gegarvaganza semalam cemana dia meleret leret cakap dengan Tok Ram. Pastu lambai lambai miss world gitu. Sebelum ni sepanjang konsert pun acah ayu atas stage. And gedik gila bila Nabil sakat dia. Eww tolonglah Elly!

    30

    2
  7. Anonymous says:

    ELOK LAH LINA POMPOM KUAT SENTAP,, FANS BODO ((YG KEBANYAKANNYA DAK2 WICIT)) DIA PN KAKI SENTAP. ELOK LAH DUA2.
    PEGI MAMPOS LA SAMA KAURANG.

    14

    2
  8. zikry haikal says:

    ntah.. cuba elly belajar lagi dgn pak najib and kak rosmah. Macamana nak stay cool n relax n xcepat melatah wlaupun org duk keji and caci diorang hampir setiap saat.

    47

    1
    • kucing garong says:

      yang ni comment WIN…betul tuh…huhuhu..

      17

      0
    • Anonymous says:

      Come on! typical melayu betul. Dkat blog gosip artis pun terbawak2 politiknya. Boooo! Narrow minded!
      Aku tak kisah org nak kata aku pro kerajaan ke pro pembangkang ke tp typical malaysian minded mmang mcm zikry haikal. Grow up mannnnn.

      0

      1
  9. putri salju says:

    memang nampak kali ni elly cepat sensitif, mungkin memang niat fafau hanya bergurau,kpd fafau lepas ni harapnya lebih berhati-hati sebelum ckp apa2 dan adalah lebih baik jgn di kaitkan dgn isu-isu yg tgh hangat supaya kita dpt jaga hati org lain, ya lah kadang niat kita hanya bergurau tp xsemua boleh terima, hati lain-lain, ada yg jenis tabah n abaikan kata-kata org, n elly ni plak jenis yg cepat terasa, mungkin ye lah sb dia baru g bercerai n tetiba masuk pulak GV yg sememangnya program meletop, mcm2 isu akn timbul,n ia sesuatu yg baru utk elly hadapi wlaupun dia artis lama.. Lgpun nmpk Elly duk sebelah fafau masa GV minggu k 5 semalam, nampk mcm xada apa2 masalah pon, org luar je kot yg lebih2 …

    5

    0
  10. siti says:

    elly ni cakap tak serupa bikin!! suka mengapi2kan fans dia utk membenci org itu org ini.. skrg, elly dah tunjuk siapa diri dia yg sebenar. and sometimes aku rasa elly ni psycho.
    dulu aku benci faye, skrg paham kenapa faye lantang bercakap psl dia ni. sorry elly.

    26

    3
  11. minah jambu say no to DRUG says:

    jangan salah kan fafau pasal dia kan dh tuaaaa cakap asal bolehhhh aje asal kan dia hepi n puas hati ape yg dia dh cakap ..walau pon bergurau tapi perkataan itu kan ada kena mengena ngan tok ram ngan elly masa kt GV hari tu..tk payah la nak bergurau2 pasal bende2 tu semuaaaaaaaaaaa ! kalau ye pon nak buat kontolbesi cakap la pasal kerbau ke badak sumbu ke afdal la jugakkkk huh !!! kalau sape2 dengar pon FEDAFAP …huh !!! kalau jambu macm nlofa takpe la jugak..

    3

    29
  12. nok gebuzzz says:

    kak lina dgn tok ram xd benda…org kat kuar sana sibok sgt..buat tambah dosa jerrr

    11

    0
  13. Mak Becok says:

    Betina bangang ni cemburu agaknya; maklumlah Elly tu kan sungguh cantik dan ada bakat nyanyi hebat pula tu! Bukan mcm. betina ni – setakat jadi hos! Heran betul aku bila ada Betina mcm. ni yg. boleh pula nak terhegeh2 kat si jantan bongkak yg. sanggup menghina tak tentu pasal Ibu tunggal yg. bekerja keras nak cari nafkah! Dua ekoq ni pun muka hodoh!

    1

    39
    • x payah overla bdk wicet says:

      Elly rampas laki org kemudian dirampas pulak oleh perampas lain…suara ikut lenggok ct xder style pun sedap apanya..

      13

      0
  14. Leezza says:

    well, elly mazlin ni attention seeker.mula-mula rasa kesian, tapi lama-lama nampak true color, sikit2 sentap. I dont think so Tok Ram cuba nak menghina dia (lepas tgk video ayat yg Tok Ram cakap) im not fan GV, and mcm ayat FF ni, i tak rasa pun dia nak mengina atau memerli. Dia je yang perasan. aduhai, cuba dekatkan diri dengan Allah. biar hati tu tenang dan redho. Kalau asyik sensitif je, payahlah kak. end conclusion, kak lina ni attention seeker. Kita wanita, jagalah maruah kita. kadang-kadang kita sendiri yang membuka ruang utk fitnah itu datang. Maaf terpaksa beterus terang.

    30

    0
  15. Saper2 je la says:

    Haiyooo dia boleh bg komen sentap terasa dia camtu kt ig fafau? Pe ke mereng si pom2 niiih? Org tak mention nama dia pun..tak terasa tp siap bg komen gitu hahahahaa!! Wat lek diam udah la kak lina oiii…kalo ko cool nnt org pn diam la…ni tak…ko lg nk perangat fans ko. Ko patutnya coolkan fans ko yg over giler tu…ni tak..ko pulak bg kipas bg sama2 kuat meroyan. Ko ni sesuatu sgt la elly… Tgk je slm dia muncui kt gv…org kalo sendiri beria2 nangih sedu2 nk tarik diri bagai, idok le nk patah balik, dgn segala fans ko memaki kutuk tok ram smp ke bininya…ni tak…eh tekiput2 teleret2 dia dtg blik kt gv tu…dgn gaya ala2 diva telambai2..dh hilang ke terasa itu hari kak lina oiii…tarak malu ka fey? so the drama la kamu kamu kamu kamu kamu kamu kamu kamu kamu kamu kamu elly oiii…

    6

    0
  16. orgtua says:

    sket, sket sentap, mana ex laki tak fed up.

    11

    0
  17. kathrine says:

    Moral of the story…tak suma hati orang tu sama..tak suma hati keras….tak suma org dpt terima gurauan..tak suma org hati boleh sembuh dgn cepat bila terluka..tambah2 lagi bila saat org tu nak move on banyak masalah lain yg timbul..jgn menipu diri wahai wanita..kalau kita di tempat elly pun kita akan terasa hati cuma cara kita berbeza..elly dia tunjuk terus bila dia terasa dan tak suka or tak dpt terima dgn tiap sesetengah pendapat / gurauan org lain walaupun hati dia cekal..mungkin sbb dia tidak mahu terlalu byk memendam..ada sesetengah org bila di ajak bergurau mungkin dia akan “Bibir tersenyum hati menangis” syukur la kalau org yg digurau tu ikhlas memaafkan walau hati terluka …tapi kalau dia hanya ikhlas memaafkan dimulut tapi bukan di hati..naya nak merayu mencari nak minta ampun kat akhirat.#sayabukanpeminat fanatikkaklinasayajugaktidakmenyalahkanfafausayacumaseorangwanitaygcubautkmemahamihatiwanitalain#

    7

    4
  18. Anonymous says:

    INGAT DAH JADI JURI PU ELOK LA PERANGAI…ADOI…XMENCERMINKAN LANGSUNG…DR. MAZA..PLZ NASIHAT USTAZAH SEGERA JAP

    1

    16
  19. anonymous says:

    bodohnya ..yang sentap and back up Elly to fans dia la ngok bukan dia..x pasal2 korang hentam Elly..hahahahah g mintak maap

    1

    5
  20. brunes says:

    eeee seriously aku menyampah dengan elly ni.. apa salahnya kau diam je orang nak perli ke gurau ke… we understand kau selepas melahirkan dan diceraian dengan cara yang paling perit. tetapi kalau kau rasa apa yang kau buat ni betul sampai kan fans awak jadi gila nak backup awak kerana perkara kecil ni pun, then kau memang betul ATTENTION SEEKER. tolong lah orang yang dekat ngan awak ni nasihat kat awak supaya berehat lah dulu. cari ketenangan selepas melahirkan dan berhenti daripada reacting to all these nonsense. sungguh kebudak budakan kau elly. tak layak lah bagi aku kau ni jadi ibu. nauzubillah apa lah nanti yg kau nak ajar anak awak tu. tolonglah cari pembimbing ok. im really annoyed with your fake ayu and attention seeking yang obviously untuk meraih simpati fans awak tu.. get a grip!!!!!!

    7

    0
    • aku pun naik menyampah dengan perangai kau yang kuat mengutuk???? orang tu dah famous kau biarkan jelah life dia takpayah nak ‘soksok’ menyampah..KERANA PULUT,SANTAN BINASA..KERANA MULUT,BADAN BINASA..cuba apply peribahasa tu dalam kehidupan kau dan lagi satu belajar hiasi diri dengan zikrulah supaya dapat fanakan diri…tapi awak ada masa pulak “menyampah pulak dengan elly ni drama je lebih” peduli la dia..kenapa? dia makan beras awak ke? huhu siapa makan cili dia yang terasa pedasnya :’)

      0

      0
  21. buluh cina says:

    biasa aje aku baca usikan si papau..elly pun jawab gelak2..korang ni emo terlebih kenapa?..haha

    3

    1
  22. RasaKauKeLaut says:

    ermmm.. yang TAK JADI KAWEN tu sape ekk??
    saya tany jaaa pisyooll

    -1

    6
    • RasaKauKeLaut says:

      aku pun mmg rasa Elly ni wayang eh drama je lebeh, tapi jgn perli2 menda ni dari sekecik2 zarah la ni dh besar bontot negro aku tgk waaarrrggghh cabut!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yg rmpas laki org dl sapa ya.. Pastu suamo dirampas plak.. Siap kene cerai da meroyan.. Huhu saje tanya

      0

      0
  23. Anonymous says:

    Aku lately Ni husha juga IG si EM Ni…just nk tny..aku x tau Lah Ni drp observation aku shj atau org lain pun fikir yg sama..aku think EM Ni mengada2 lebih. Aku x fhm kenapa dia suka upload video muka dia close up..pakai contact lense yg buat anak Mata lg Besar..and lemah gemalai yg dibuat2..terlentok2..seriously aku x fhm. Dia nk apa sebenarnya? Cakap nada buat2…dulu aku kesian…but lately Ni aku tgk mcm berdrama Lah pulak

    16

    0
    • elly mazlein hater forever says:

      kau baru perasan?? adoiii…aku geli tgk EM ni sejak dia keluar jadi artist dulu..takleh belahhh!! geli siot!! aku mmg geli org2 yg suka mengada2 tergedik2 suara konon manja buat2 ni..kembang tekak aku..kalau nyanyi sedap takpe gak lah, ni nyanyi mcm tikus tersepit bawah pintu aje bunyi..ewwww!! geli geli geli!!

      7

      0
  24. cikmeeya says:

    Kenapa nabil perli ok je siap ckp jgn sensitif sgt kat netizen tapi kenapa fafau perli x boleh..siap sentap bagai..
    Mcm ni perangai mmg patut kena tggl dgn laki..
    Mula2 kesian tapi byk sgt kontroversi jadi menyampah..

    7

    0
  25. miss Erina says:

    mungkin sb nabil pelawak, jadi dia b0leh hadam lawak nabil walaup0n benda tu bkaitan dgn hdup dia,bila 0rg yg bkn pelawak buat tu yg dia sentap tU,dia mgkin anggap 0rg tu serius nk kenakan dia walaup0n niat sbnr hanya bergurau

    2

    0
  26. mia says:

    sikit sikit drama je elly ni.. nangis meraih simpati…ayat yg sama ‘saya dah xda mak’.. pastu ngs.. sy kehilangan mak masa umur 13.. ada adik 3 org.. xda raih simpati siapa…jiran tetangga ke, pakcik makcik ke.. xda..
    rsnya apa azmi ckp tu betul.. dia ni mmg mcm kaki pkul.. org kalau luar lmbut slalunya sgt ganas…n dia ni nmpk sgt fake.. pura2 lembut.. dah la muka botox habis.. takut giler tgk dia dlm GV..

    12

    0
  27. bukan peminat sesiapa says:

    Kisah diceraikan ketika mengandung dan melalui saat bersalin sorg n bpantang sorg tanpa suami memang kesian tgk elly…tp bila masa dia sentap sgt padahal org x bmaksud begitu..dan bawak fans dia mengutuk org lain…mcm meluat tgk. Fans pun sama..kalo kesian kat elly tu bawa la dia ke jln yg benar..support dia…suruh dia pg dekatkn dr dgn tuhan. Bkn ikut mengutuk mengecam org lain. Pastu ckp dia xda sesiapa xda org nk backup..apakah jadahnya org mcm tu..support la dia utk dia lebih kuat dan x mudah sentap bkn nak mengapikan org…yg kecam fafau tu mcm2 menambah dosa sendiri tu knp. Nk tegur fafau tp dh kpd menghina..ckp org perli elly sekali diaorg pula yg memerli org lain..apa punya manusia la..nak nasihat org tp menghuna org…to peminat elly..bertaubat lah..fafau tokram ogy diaorg x kecam balik apabila dkecam.. tgk bezanya.

    9

    0
  28. Anonymous says:

    Haih makin lama makin naik menyampah pulak cerita si elly ni. Orang kalau betul tak terasa, takkan keluarkan apa apa statement. Relax je. Kalau yang cakap nak menyindir tapi tak terasa pun maknanya terasa lettewww. Hahaha!

    5

    0
  29. Elly Sila Meninggal says:

    ELLY MAZLEIN SILA MENINGGAL..ANDA BUKAN PENYANYI YG BAIK PUN..ANDA TAK LAYAK JADI PENYANYI PUN..MUTU NYANYIAN? STANDARD NYANYI KAT FUNFAIR AJE..SILA MENINGGAL. SEKIAN.

    4

    1
    • nee. says:

      memang la orang terasa diperli mcm tu..agak la korang yang mengutuk tolong matang sikit…agaknya yg mengutuk standard penyanyi funfair MUNGKIN kau pekerja funfair kot huhuhu SIAPA YANG MAKAN CILI DIA YANG TERASA PEDASNYA…berfikir sebelum bercakap yerrr…ELOKLAH MENGENAL DIRI SENDIRI SEBELUM KENAL ORANG LAIN. kchaw

      0

      0
  30. lala says:

    GV rancangan ASTRO.. Muzik2 rancangan Media Prima.. so aku rasa Media Prima yg perli ASTRO, instead of FF perli EM.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    You should have quit while you were ahead elly. Now dah over sangat sampai orang naik menyampah.

    0

    0