Written by Bella | September 4th, 2016

Sekitar bulan lepas Fara Fauzana telah membuatkan peminatnya merasa gembira apabila memberitahu beliau bakal berkahwin pada 17 September ini. Namun, sebagai  manusia kita hanya mampu merancang dan takdir menentukan segalanya.

Hari ini Fafau mengumumkan satu berita yang agak mengejutkan dimana beliau telah membatalkan perkahwinannya dengan seorang jejaka bernama Hafiz.

Keputusan itu dibuat atas beberapa sebab peribadi yang tidak dapat dikongsikan kepada umum.

Dengan penuh rasa dukacita, saya ingin memaklumkan bahawa hasrat saya untuk menamatkan zaman bujang pada 17 September ini dibatalkan.  Jujur saya akui, keputusan untuk membatalkan pernikahan ini satu keputusan yang sukar untuk saya.

Fafau meminta pihak media dan peminat memberinya sedikit ruang untuk menenangkan fikiran dan percaya setiap apa yang berlaku mempunyai hikmahnya tersendiri.

Sesungguhnya saya yakin apa yang berlaku ini semuanya adalah ketentuan Allah dan tentu sekali ada hikmah yang menanti.  Saya berharap kenyataan yang dikeluarkan ini secara tidak langsung akan menjawab pertanyaan segelintir rakan wartawan yang barangkali sudah menghidu berita ini.

Ketika ini, saya harus mengakui bahawa saya sedang melalui waktu-waktu yang amat sukar dan memerlukan sedikit ruang untuk menenangkan fikiran. Dan saya mungkin tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan lanjut daripada rakan-rakan media.

Satu berita yang cukup tergempar hari ini . Harapnya Fafau tabah menghadapi perkara ini. Mungkin Allah SWT ingin memberikan sesuatu yang lebih baik buat Fafau di masa hadapan. Soal jodoh ini penuh dengan rahsia.

Sumber Berita : BH ONLINE

52 responses to Fara Fauzana Batalkan Perkahwinan

  1. Boohoo says:

    Semoga tabah fafau.. there might be someone better fer ye out there..

    0

    0
    • JANDA ROHINGYA says:

      Fafau gold digger kot, just bcs laki tu tak mampu nak buat wedding of the year mcm angan2 ff tu, bukan berarti laki tu tak tnggung jwb n tak blh sara awk oi ff, ko ni bukanla cntik mne, blh digolongkn tak cntik lngsung, umo pon dh nak msuk 40an, lg nak memilah memilih, nsb baik dh putus klo pksa khwin pon jp je pstu cerai, sbb ff ni jenis queen control n gold digger gamaknye, apa2 jelab ko ff, moga ko dpt laki kaya raya siap berpngkat , adeke laki kaya raya berpngkat nak kat ko yg tua ni ? ? hnya allah yg tahu, kbyeeee

      0

      0
      • jenah says:

        Aku tak rasa fafau ni gold digger, dia kerja dari muda dari susah payah, dan dia bukan brand and designers freak jugak. dia jenis sempoi, org tgk sekali dah nampak dia ni jenis simple and tak banyak demand.

        aku suspect ko ni mesti dari family laki tu, try nak burukkan fafau di public. entah entah fafau request normal hantaran and majlis, laki ni sbb nak pergunakan status fafau yang berumur, put her price too low.

        aku mmg agak suspicious dgn komen ko ni.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Tak baiknya kau ni. Kita tak tahu jodoh kita bila, dengan siapa and dekat mana. Itukan semua ketentuan daripada Allah. Kita tak tahu pun apa cerita di sebalik yang berlaku. Jangan main cakap je kalau kita tak tahu cerita sebenar. Kalau Allah kata tidak, saat dah nak bersatu pun tak jadi juga. Kita bersangka baik dan doakan yang terbaik je. Mana tahu doa orang ghaib macam kita ni termakbul kalau kita doakan yang elok-elok. :)

        0

        0
      • Zika ku says:

        Ko ada bukti ke ????
        Atau pun ko ni sepipit lelaki tu ???
        Hanya Allah yg tahu than ko meroyan pat sini apahal ..dasar khianat !!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        bodohnye fitnah ko tu malaun

        0

        0
      • jULES says:

        biadap

        0

        0
      • Fazrira@yahoo says:

        hahahaha kesian kau ni.. kko ingat ko cakap macam ni.. ko ingat kitorang terpengaruh lah? kami yang bukan peminat pun tau fafau tu jenis yang macamana. gold digger? fafau dari muda smpai umur skrg keje. berdikari sendiri. banyak duit sangat ke laki tu sampai fafau nak korek harta dia.? entah2 laki ni yang nak menumpang senang harta fafau semata2 yang serba serbi cukup lengkap. fafau tak hadap harta orang.. even ko letak nama ko janda rohingya.. even kami tak tahu kau siapa. tapi Allah tahu. aku doakan Allah berikan kau hidayah untuk sedarkan kau dengan kata2 jijik kau ni. sedarkan kau sampai kau terduduk dan insaf!!! ingat baik2! tunggu jer

        0

        0
  2. mak jemah tepi tingkap says:

    takziah tapi always ada silverlining pada sesuatu kejadian begini. semoga FF temui jodoh yg sesuai juga satu hari nnti

    0

    0
  3. bbycumil says:

    xpe farah..yg hilang pasti berganti..perancangn tuhan adalah terbaik utk hambanya..doa dan tawakal

    0

    0
  4. orgtua says:

    Laa…knape… lelaki tu ada org lain ke?

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      mungkin jugak la..jantan mana leh percaya eksen aje lebih macm bagos..! dh nak kawin ngan fafau di batak pulak mungkin jantan ni jantan penipu gak nye jadi sebelom kawin lebih baik batal kan aje.. u sabar aje k fafau mungkin ape yg terjadi itu yg terbaik untok u…

      0

      0
  5. Aku wanita says:

    Huhu x pe fafau jgn sdihhh mngkin Allah nk br yg lbh baik..klau fafau bkn artis pun brita ni ttp mnyedihkn trutama buat kita wanita yg tringin mnmtkn zmn bujang..huhu saya pun hmpir mngalami nsb yg sme..3 hr sblm brtunang lelaki tu hilang mcm tu je…smpai sye ke mekah br dpt brtenang smula huhu inshaallah psti brtemu yg trbaik aminn janji Allah itu psti

    0

    0
  6. 8:30 pm now says:

    Bunga bukan sekumtum . Tak pe
    Bertabah lah yeee !!!!!!

    0

    0
  7. SueAmal says:

    It’s okay. Hope she’s going to be strong. She’s an independent woman, and she don’t need a man to make her life perfect. Jodoh di tangan tuhan, one fine day perhaps, a better guy will come along her way. Who knows, kan?

    0

    0
  8. Anon says:

    Haha dh agak dh.Waktu buat psiapan kahwin,lelaki tuh tk mampu nak buat persiapan mcm apa yg diplankan.pastu baru fafau sedar laki ni x blh sara dia.cam jaht jugakla.bukannya laki tu tipu dia,cuma dia ingat laki tu kaya sbb keluarga dia kaya

    0

    0
  9. Lari aku nak lari terjun LORI WWE says:

    Tu la pasal , Jangan terlalu menggempar gempurkan .. Dulu nak kahwin sampai buat sidang media bagai . Dah tak ade rezeki macam nie !! Hmmm Entah la tak tau nak ungkap apa .

    0

    0
  10. Baiduri says:

    Kita hanya mampu merancang tp tuhan yg tentukan. Mungkin jodoh ff blm sampai lg. Allah sebaik baik perancang mungkin ada yg lebih baik utk ff. Semoga tabah. Bukan senang utk melupakan dah la dah dekat tarikh nk kahwin kalau sepatutnya. Msalah hanya mereka je yg tau. Mayb prob yg x bole dielakkan. Kita jgn buat andaian sbb kita x tau perkara sebenarnya. Sian dgn ff dekat ig dia dh siap buat psediaan memasak lg utk alam perkahwinan dsbg. Tp lebih baik putus skrg dr cerai kemudian mayb bkn yg tbaik utk masing masing. Bagus sedar skrg dr menyesal kemudian. Ff is a good and simple woman semoga ada jodoh utk mu yg menerima mu seadanya ff.

    0

    0
  11. hafiz says:

    biarlah aku yg bgtau cerita sebenar…fafau kantoi tgh on dgn kwn lesbian dia..dulu kata nak berubah,,,,tp itulah…biarlah sayacari org normal…x cantik pun ok…hu..hu…

    0

    0
    • ha yeke says:

      Macam penahku dengar citer ni ? masih lgi ker?

      0

      0
    • Manusia biasa says:

      Kalau anda memfitnah. Terima lah balasan yg setimpalnya. Tidak di dunia tp di akhirat. Merangkak lah kamu mencari farah fauzana di akhirat nnt. Moga bertaubat. Jgn buat andaian. Takut jd fitnah. Fitnah tu besar dosanya.

      0

      0
  12. Jah haron says:

    Apaape pun aku salute la pat FAFAU ni , berani buat statement gan Public ..
    Tak pe Farah Kumbang bukan seekor..
    Om putih lebih banyak yg hensem pat luar sana..
    Yg kaya hensem semua ada ..
    Lagipun takat jantan melayu yg layu ni , tak payahla ko buang masa, kenangkan ..
    Lets move on babe..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Innalillahi wainna illahi rajiun. Allah sebaik-baik perancang…

    0

    0
  14. my name is bond...james bond says:

    Pasti ada hikmah disebalik setiap kejadian…
    Ujian dari Allah itu hanya sedikit jika dibandingkan dgn banyaknya Rahmat yg tlh Allah kurniakan…
    Muhasabah diri dan berusahalah dekatkan diri dgn Allah azza wa jalla…

    0

    0
  15. - says:

    Jgn memilih sgt..

    0

    0
  16. Datin black says:

    Takpe la biar batal skrg daripada dah ada anak berderet-deret cerai lak. Lagi kesian anak tak dpt kasih syg bapa. Mcm sepupu saya pun lagi 2 minggu nak kawin si bakal suami kantoi ada betina lain. Mak ayah dia suruh batalkan tapi kawan saya ni sanggup nak maafkan jantan tu sbb malu nak batal kawin. Pak cik saya marah la..knp bodoh sgt ni? Kalau dia kawin jgk dgn jantan tu pakcik saya tak nak mengaku anak. Kawan saya ni batal la jgk dan sambung blajar oversea sbb tak sanggup hadap jiran mengata. Kat oversea dia jumpa jodoh sama university. Bahagia diorang dh 12 tahun kawin. Semua terjadi ada hikmahnya..

    0

    0
    • Elly Dahlan says:

      Bagus jalan cerita Datin Black Ni..
      Boleh saya buatkan Drama saya yg akan datang..
      Tajuk nya BUKAN JODOH TAPI HIKMAH …

      0

      0
  17. X says:

    Pangilan hangit nie?

    0

    0
  18. sentap says:

    ada sebab la tu…hanya fafau & Allah je yg tau…

    0

    0
  19. Huhahuha says:

    Mak si hafiz ni tiba2 buat perangai kot

    0

    0
  20. lynnn says:

    takziah fafau, mungkin ada hikmah yang besar akan berlaku. kita orang luar tak tau apa2. semoga fafau tabah, mmg x tau salah siapa tp aku punya insting pihak lelaki ada yang x kena… x kan lah alasan x di beritahu awal2… lawak sangat alasan tu… mcm2 persediaan perlu di buat, macam2 borang nak di hantar ke pejabat agama x kanlah fafau urus sendiri…. alasan biarlah logik…. manusia hanya merancang tuhan yang menentukan. sudah tiada jodoh….. lebih baik pisah sekarang dari dah ada ikatan….

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kesian fafau…tpi klau dh bkn jodoh dia nk wat cam ne…tpi aku rasa mesti ad benda y x kena ni kat lelaki tu smpi fafau leh btlkn perkawinan…ko orang raseeeeee??????

    0

    0
  22. frozen kau fafau says:

    rasanya ff baru tersedar dari mimpi yang indah, kenyataannya lelaki ini satu sen pun tak guna, ff yg beria2 sgt nak kawen tp laki ni mcm endah tak endah je. umur apis ni bukan muda lg tp masih tak mampu berdikari, hidup menumpang harta makbapak je, yela business hotel kat london, alang yg local london sendirik pun sush nk survive apatah lg klu orgluar. semuanya hanyalah impian dan khayalan, dh nak kawen baru tsedar yg apis ni apaaa pun takbleh. so bgslah ff takyah nak menipu diri sendiri lagi, klu apis tu memg dasar biawak hidup so let it gooooo

    0

    0
    • anon says:

      ha, ada pun lg sorang tau citer yg btl & bkn fiksyen & fitnah.. tapi ku rase x elok jugak kalo fafau nak break semata2 sbb hafiz tak semampu yg disangka..bkn sumer org gaji 20k dik oii

      0

      0
    • Anon says:

      ha, ada pun lg sorang tau citer yg btl & bkn fiksyen & fitnah.. tapi ku rase x elok jugak kalo fafau nak break semata2 sbb hafiz tak semampu yg disangka..bkn sumer org gaji 20k dik oii.. Cuma satu pembetulan: lelaki tu mmg ikhlas nk kawin dgn ff

      0

      0
  23. Ros says:

    Kesiannya. Jantan mmg sesen x gune. Secara amnya. Unless you are willing to compromise to the max.

    0

    0
  24. Mak kau says:

    Fafau mata duitan. Confident sgt brenti hot fm ingat kawen dgn org kaya. Skali kayap

    0

    0
  25. anisah says:

    xpe fafau…biarlah org nk kata apapun…hanya Allah yg tahu..semoga Allah rahmati perjalanan hidupmu…aamiin.

    0

    0