Written by AbangNara | July 17th, 2009

faizal tahir

Nak ketawa pon ada, nak kesian pun ada jugak baca kisah Faizal Tahir yang terbaru ni.   Faizal Tahir patutnya semalam naik flight pegi Jakarta sempena Anugerah Planet Muzik 2009 (APM),   tapi kena tahan kat imigresen sebab nama dia blacklisted.  Rupanya dia tak bayar hutang PTPTN .

Berapa ribu tu tak dapat la pulak kami pastikan, yang kompem memang dia terkandas lah sorang-sorang kat LCCT. orang lain yang patut pergi macam Ayu, Aizat dan Dafi semuanya selamat  sampai ke Jakarta udah dong.

Adoilah, kalau bayar skit2 kan boleh langsai . Sonang aja bang Faizal oi….duit dari  show tu bayarlah 10% ke PTPTN, tah tah 2 kali show dah boleh abis terus.

Haaa…. sekarang siapa yang malu?

78 responses to Faizal Tahir tak bayar hutang PTPTN

  1. Lady_Dea says:

    macam2 hal lah si Faizal Tahir nie . Banyak sangat cerita yang tak berapa elok tentang dia nie . Dahulukanlah mana yang penting . Hutang tetap hutang . Tibe masa tetap kene bayar . Ni pun boleh jadi 1 peringatan buat artis2 lain . Jangan cuba lari dari hutang …..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ricky says:

      jgn la berhutang dgn along..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hannahfaris says:

        dia utang ngn ptpn la dol, klu ngn along aku rasa dh kene majjal mamat ni
        kehkeh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • antubelang says:

      nie sume pengajaran pd yg liat nak bayo utang ptptn..
      tp sian gak kt si faizal tu..mesti die x bajet mende nie nk jd time nie..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. nafnaf says:

    jakarta kena bom…. artis2 yg pegi tu duduk hotel mana ek…

    harap2 takde yg kena…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      a’aaa…baru jerk dgr news…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsForMers says:

        aa’aaa katanya 9 org trkorban………
        aku x faham ar nape org dia suka sgt main bom2….
        x puas hati sikit nk bom….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • beezeebowdy says:

          salam.. meh kita bom ulau sawa 2 ekoq yg kat ukay perdana tu nak tak…?? hehehe.. takpun ko attack la diorang… ko kan transformers!! ada tgh berkubang tu ha…. eeeee…….. sengal!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          ada lagi ke diorang kat situ beezee?
          apsal x wat pe2?
          ko tunggu beezee jap lagi aku attack diorang ko duk jauh2 sikit karang trkena kat ko lak…………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          autobot….transform…jom serang!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Akak Leen says:

    perrrh…mjur aku byr ptptn…klu x, x ke oberc la jwbnyer.. huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aries_april says:

    klau dia xbyr….
    ssh blik future…
    ank2x dia nnti x lyk trma 1 sen pn dr ptptn klau nk study…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. ~EclipsE~ says:

    aku penah xbyr PTPTN almost 1 year…ble skali byr…banyak gak la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. teD| says:

    hahaha! malu beb!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. aries_april says:

    mmg mlu…
    tpi tul ker?
    xda sbb lain ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. BUZZ says:

    ni cilok berita dlm paper kosmo la ni!!!
    ptptn ni kos pentadbiran yang banyak, RM22 tiap2 bln.
    mcm bunga la tu.
    xde beza pon dgn along!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. mysexyheart says:

    weiii…bt malu jek weii…artis tuuu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries_april says:

    bkn orng citer along or angah…
    citer ttng dia xbyr duit la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BUZZ says:

      SUKE HATI AKU LA!!!
      ORG ATAS ADE CITE PSL JAKARTA BOLEH JE..
      PENYIBOK LA KO NI!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. trAnsForMers says:

    ayoyo manyak kesian…..
    xpe biar aku jerk ganti ko terima hadiah….
    2pun klau ko ada dpt hadiah he he he……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. jed hijau says:

    lantak kau lah mamat….aku tak minat kau….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aries_april says:

    hi kak jed…
    hri ni xkluar jln2x ker?
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      hari ni sibuk dik ooiii….

      kemas2 office….baru habis renovate…..penattttt….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. badboy says:

    dia ni mmg suka wat kontroversi..aku yg gaji ckit ni pun berusaha keras tolak dari gaji dok bayar hutang..
    bratus tiap2 bulan dok potong.
    buat malu jer dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      ntah…nk duit masa blaja tu pandai….nk bayar x brape nk pandai plak…..aperlaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    biasa la…
    kta mnsia ni mdh alpa…
    bla dt bnyk lgi mnjadi2x alpanya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsForMers says:

      AA x pegi page sblah ke?
      ngok neverland arwah Mikael….
      besar giler………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. padin says:

    aku pon x bayar..tp dapat gak g luar negara….hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    mlu snggh…
    klau ambl kat rmh x pa g..
    ni public….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Hassan Deekun says:

    …saya beli Toyota Rush…cash aje

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Libra_girl says:

    aku bayar ptptn gak, tapi tak pernah habis… macam tak susut je aku punya pinjaman..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. aries_april says:

    ko byr 1 bln $50…
    tu yg xnmpk ssut 2…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BUZZ says:

      KO X PNH WAT PTPTN MEMG KO TAU!!!
      ORG YANG WAT PTPN JE YG TAU PTPTN 2 CAMNER!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aviron says:

        setuju sangat aku… 3% (kalu tak silap) masa sy kat UM dulu.. banyak tu tau.. kali ler dengan 21k. nahhh ko…
        kerja. rm?. bayar kereta, mak ayah kat kg, bil2. makan.. anak, bini.. mau jem gak bulan2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Libra_girl says:

    kalau rm 50 baik jangan bayar… lambat ler habis.. pinjam 36k. tu yang banyak.. nak compare gaji yg dapat, lain2 hutang.. teruk gak.. rasanya faizal tahir pun banyak hutang kot.. mcm aku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BUZZ says:

      Btul2. tambah dgn caj2 yg ptptn kenakan memg banyak.
      aku pon x abis byr lg ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aviron says:

    dengar kata PTPTN dah turun cas perkhidmatan.. tapi mc sama jer sy kena cas bulan2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. puteriaquarius81 says:

    aik… koleksi gitar ratusan ribu tp x byr ptptn?.. ish ush ish uuushh.. pejal pejal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aries_april says:

    ha..
    thu xper…
    btul tu..
    yg nk byr tu pning pala..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. aviron says:

    koleksi gitar ratusan ribu ( rupiah)… tak cukup buget..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. norm says:

    apahal lu faizal. dengar cerita artis banyak duit. sekali show dapat ribu2. camno nak jadi role model. aku walaupun kerja ngan kerajaan jer mampu jugak bayar ptptn dengan gaji bulanan sama banyak sekali show kau. mampu jugak ler kawin n antar pitis untuk family kat kampung. jangan ler kedekut nak bayar hutang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aviron says:

      betul….betul…betul….
      lagi banyak duit….. lagi kedekut… itu hutang, wajib bayar..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. BumBLeBee says:

    P.T.P.T.Pooooo…..inilah gelaran dak2 batch aku kt uni dulu bagi yg amik loan kt diorg..ekekekkeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kmyk_maniax says:

    sayalah salah sorg yg kena blacklist itu.. keh3.. sori la ptptn.. sy bukan takmo byr.. duit pun xde sbb br grad n x keje lg.. dh keje nanti sy byr ye.. hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. miss commet says:

    baru ko tau sapa suru tak byr utang ingat nak enjoy je ka….hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Y&R says:

    mmm beribu lagi orang tak bayar..just because it’s FT, biasala melayu ngan melayu tak boleh tgk melayu naik that is why melayu masih macam tu jugak…well, look at the bright side..berapa ramai artis yang dapat PTPTN?? nasib baik pasal PTPTN..byk lagi cerita lain yang lagi memalukan kaum! anyway FT, it’s gud that it is in the news..it shows that people DO follow what u r up to! anyway, shud see him live tomoro nite! Gud luck bro!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. nha says:

    nasib baik faizal tak gi……. jakarta kena bom!

    buat jahat kat negara org lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. LANUNcetakrompak says:

    HINA betul laa orang camnii… dah pinjam harta orang lain tu pandai2 la pulangkan bongokkk.. kalau dah tau tak mampu bayar balik takyah la pinjamm… jadik penyanyi pakai pakai PMR dah cukoopppp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Kamui Gakuto says:

    artis?? x bayar ptptn ?? rakyat biasa yg gaji rm300 sebulan pun dapat bayar, ni kan lagi artis.. puii…
    hutang kalau dibawa mati, alamatnya bahaya dekat alam sana tu.. harap ko bayar la, sbb orang biasa mcm kami pun dapat byr, ni ikan lagi kau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. yana yana says:

    huhu….sian abg pejal kita nih :P retu dia excited sgt2 nak wat persembahan kat APM tu, dlm pada dok excited nak pi sana..tetiba terkandas..camna rasa dia ..bawak2 besaba abg pejal…hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. guga says:

    PTPTN mmg hantu, big Ahlong you knoww..aku byr RM350 sebulan pon xsusut charge pentadbiran nearly rm80 every month..kali laa bape ramai org dengn caj pentadbiran dia..EVERY MONTH..nyesal aku pinjam dulu tp nak wat cm ane mak ayh aku miskin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aviron says:

      mcm mana faedah 3% yang dikenakan.. dah turun ker..
      sy x ambil kisah dah.. bayar je tp mcm tak susut gak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • guga says:

        still 3% kata nak turun 1% smpi skg x implement lg,dah lebih 1/2 tahun nie…aku pon keep bayar jer walau sakit ati y amat dgn perbadanan nie bwh gov’ment nie..aku rs bayar byk rm5k baru nmpk susut…huhu akn aku pk2 kan..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rin says:

          dasar pbyaran blk PTPTN ni mcm ngara komunis..
          caj yg di kenakan tggi dan mnyamai riba..
          sama2lah kita yg bodo ni join krjaan mngamalkan riba.
          esok kat akhirat brenang lah satu Msia dlm lautan darah krana mngamalkan ekonomi x ikut undang2 islam.. masyaAllah..
          ptutnya krjaan prlu kaji apa yg d katakan MUAMALAT.
          atau mgkin mnteri2 kita blum pnah dgr pkataan tu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. MJ Girl says:

    FT ni banyak koleksi super heros kat rumah dia… jual jer lar bayar balik utang PTPTPoooo…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. bangiperdana says:

    la ingat artis kaya macam FT ni tak ada utang ….apelah …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. hafizatul says:

    moral of d story klu dah berhutang 2 cepat2 la bayar, hehe ni pesanan tok diri sndri jgk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. ariff says:

    aku rasa x dosa pon kalau tak bayar duit PTPN………kerajaan yg dosa adalah….sepatutnya mmg tanggungjawab kerajaan menampung sepenuhnya keperluan pendidikan rakyatnya tanpa mengenakan bayaran yg tak sepatutnya……ni semua mahathir punya pasal yg banyak menjalankan dasar sekularisasi paling ekstrim dlm sejarah malaysia …ingatlah sekular tu dasar iblis utk dajjal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vios_vaio says:

      erm..aku tak setuju dengan ko..kite jgn asyik dok sibuk persoal ape tanggungjawab negara pada kite but ask urself ape tanggungjawab kite pada negara…kerajaan Malaysia belum cukup kaya nak bagi free education at tertiary level…kalau semua nak free..mane kerajaan nak cekau duit bayar gaji lecturer..staff, maintance semua..jgn cakap ko byr cukai itu ini..meh aku nak tanye banyak mane cukai yg ko bayar?? ingatlah..adik2 ko..anak2 ko and generasi akan datang masih memerlukan PTPTN…jadi moralnya..jgn ambil mudah isu pembayaran balik PTPTN…dunia mungkin lepas tapi akhirat…?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. vios_vaio says:

    alahai ape ke heyyy nyer faizal tahir nih…duit dah byk tapi hutang tak mo bayar…sebagai org yg aku rase ada background agama yg bagus patut dia tahu ape hukumnyer berhutang tapi tak bayor…hal hutang bukan bleh buat main2…ni kalau still tak mo settle kan hutang..nak pi haji pon sangkut…Sila bayar hutang ptptn..adik2 kita masih ramai memerlukan bantuan PTPTN untuk support their financial…pls bear in mind wahai Pezal Tahir oiiii….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      AKU SOKONG…..PTPTN kita guna untuk kita graduate dan bekerja dan dapat gaji…..hutang tetap hutang…negara kita tak sekaya arab saudi untuk menaja pendidikan….peapun bayarlarrrr..bayar lahhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • vios_vaio says:

        as far as i concern..German antara negara yg bagi free education at tertiary level…TAPI..very limited, ada kuota…how about the rest yg bijak tapi sebab kuota dah penuh jadi tak dapat belajar..??? Tak de kerajaan yg mampu bagi free education for all..no limitation..no quotation..semua tu melibatkan duit..duit and duit…who going to pay lecturer? buy source of knowledge (books), maintanace?? sebab tu at tertiary level we need to pay education fee…in this world nothing free ya..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. kila87 says:

    ku 1st!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. ikeya says:

    padan muka si poyo nih…

    dlu time kes bukak baju..kata tak sengaja..
    klu tak sengaja kenapa kt dada dh siap tulis superman..

    bodoh pnya artis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ala bukan ape sgt pun kes x byr utang ptptn,melambak lg artis kita yg x semenggah,x senonoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Rin says:

    apa yg nk malu sgt..
    faizal tahir cuma slh sorg dr bratus ribu org yg masih blum byr ptptn.. hekhekkk
    standard lah tu, hutang by mn larat nk byr skaligus.
    krna dia ‘artis’ pkra ni d fokuskan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • acHe says:

      Setuju..
      Rasa dia pun tak sangka benda ni nak terjadi..ala isu kecil ja ni..diperbesarkan..
      Jangan hanya pandang isu ni sahaja..rasanya artis yang keluar gambar dalam kelab..kat pantai..berpelokan..berciuman..minum arak..separuh bogel..aku rasa tu lagi BODOH..meMALUkan..tak berMORAL..dan seangkatan dengannya..
      Perkara ni tak le memalukan sangat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • maba says:

      minat sangat nampaknye??????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • acHe says:

        Haha kalau da tak suka mcm tu la kan..ada ja salah orang nak dicari..hmm..
        Bukan sebab minat tak minat..
        Tak kan la masalah hutang ni pun nak kecoh?
        Kalau pasal dia buka baju tu..aku sokong..tak sepatutnya berlaku..sebab isu ni le orang hanya nampak keburukan FT ni..kesiann….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. maba says:

    over n terover ler

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. acHe says:

    Tak de manusia yang sempurna..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. duit banyak2 nak buat apa simpan xleh bawa ke kubur

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. […] Faizal Tahir tak bayar hutang PTPTN (77) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0