Written by AbangNara | June 15th, 2010

faizal tahir mati syahid

Kagum kami dengan kesungguhan Faizal Tahir dalam usaha membantu rakyat Palestine yang kini masih dibelenggu dengan kekejaman Israel. Sanggup mati syahid. Memang susah nak dapat manusia, lagi-lagi artis yang sanggup berkorban sebegini.

[note]Sekiranya tidak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni, saya bersedia untuk meninggalkan isteri dan tiga orang anak saya bagi menyertai mana-mana misi kemanusiaan sebagai tanda sokongan saya kepada rakyat Palestin. Saya pun sanggup mati syahid,[/note]

Tahniah kami ucapkan kepada Faizal Tahir. Kami kagum dan terharu dengan niat anda. Walaupun tak dapat buat betul-betul, at least niat tue dah ada. Banyak dapat pahala tue. Semoga semakin ramai artis Malaysia yang mencontohi sikap Faizal Tahir nie.

Oh ye sebelum terlupa Faizal Tahir adalah duta kempen Bebaskan Bumi Palestin yang dianjurkan oleh TV3. Ini pun dah cukup bukti yang Faizal Tahir bukanlah orang cakap tak serupa bikin. Ada usaha untuk membantu rakyat-rakyat Palestin.

Tahniah buat Faizal Tahir. Dan kita pun marilah buat apa yang termampu. Kalau boleh boikot, boikotlah. Kalau tak boleh pun, cukuplah dengan sekadar membenci kekejaman Israel di hati kecil kita.

90 responses to Faizal Tahir Benci Israel Dan Rela Mati Syahid Di Palestine

  1. KK says:

    syabas faizal tahir…!!

    0
    0
  2. Reena says:

    Big deal..

    0
    0
  3. razis says:

    cayalah F.T. I support u..

    0
    0
  4. Lil' Princess says:

    FT mmg best. Ni blhla jd icon.

    0
    0
    • killerz says:

      sape la yg bodo sngt ambik FT jd duta free gaza.
      skurang2nye bg la kat dia skrip yg power skit.
      dia ni ilmu x tggi nk bg ayat power.
      “Sekiranya tidak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni,….”
      kn dh kena kutuk

      0
      0
    • wanita cun says:

      icon wak lu…smpai nk telajang kn seluar..kte org melayu tpi agung2 kn lmbang superman…tuiii…klo nk mati dlm iman x pyh bgitau sluruh dunia…siap msuk tv..smua artis pon boleh bt….pegi je trus…

      0
      0
  5. Amber says:

    Niat apa macam tu??? Kalau tak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni… macam tu semorang pun boleh cakap… Kalau tak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang pendidikan… perubatan… pencucian tandas…

    0
    0
  6. encik tikus says:

    kagum dgn artis macam dia

    0
    0
    • Mizan Kerinchi says:

      kagum kepala hotak tuuuuuuuuuuu…bc habis la komen kt ats tu..kagum pe bnda?? lau nk wat g jela…jgn la duk ckp kt tv….riak derrr… nk jihad konon..negara kita sndiri amal sekular..hudud xmau..pe xmau…bab agama kurengg…lau bab hiburan siap leh jer wat konsert senang2 dpt2 permit…pe kes broooo… ingt dlm quran ni ckp hudud ni sunat kerrrr??? wajib la broooo… ada quran cakap lau hidup berbagai2 bangsa n agama xleh wat hudud?? pastu cmne lg sekular x negara kita?? jihad negara kita dlu sblm nk ckp g jihad sana…bodoh pemikiran smua….

      0
      0
  7. Piston Pecah says:

    kan bagus kalau ramai artis/celebrity seperti Faizal Tahir…sama-sama memperjuangkan nasib umat islam di palestin.

    0
    0
    • wanita cun says:

      smua artis boleh ckp cm dia…mslh nye dia ni ckp je kn..xbt pon x pyah bngga sngt..

      0
      0
  8. aReaL says:

    Aku Ikut Ko Faizal, No Hal….

    0
    0
  9. munirah says:

    jangan lupa ajak Namewee perang Israel sekali..
    diakan hero negara..
    takkan hero [email protected] je kot Namewee..??

    ==> Koleksi Gambar Ngeri <==

    0
    0
  10. natts says:

    bagus lah tu..keep it on!

    0
    0
  11. student bandung says:

    i cant help but to feel theres something wrong with the sentence..

    ‘Sekiranya tidak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni’

    those who went to the misi kemanusiaan, some of them are doctors, yg tugasnya lagi diperlukan di hospital..selamatkan nyawa org..
    some of them are teachers, uztad..yg pada aku, lg mulia tugas dorg..drpd nyanyi2 n bukak baju kat dada ade superman (ooppss)

    also someone’s dad, bro, son and uncle..*my fren’s uncle is one of them*..

    niat dia sgt best..sape taknak mati syahid..semua umat islam nak..dpt pahala besar wwoo jihad kat jalan Allah..

    cuma ayat tu cm pelik..

    aku pon nak ckp gak la..’kalau tak bercanggah dgn jadual exam, saya pon nak sertai misi kemanusiaan ke Gaza’..

    takpe2..alhamdulillah dia concern..tak mcm artis lain sebok nak publisiti murahan..go FT..

    oh..FT..apa kata buat lagu best cam Maher Zain – Palestine will be free..at least la..

    u can talk the talk, but can u walk the walk?

    0
    0
    • Lil' Princess says:

      Ala stkt condemn pjg berjela kt org watpe? Diri sendiri ade x terniat or terdetik nk wt camtu? At least, bgs gak drpd gi hisap dadah je keje artis skang ni…

      0
      0
    • Amber says:

      I agree with what you’ve said.

      WIth him it seems to be all talk for now….

      0
      0
      • reyta a.ka melor says:

        yes, i do agree with you student bandung. Kenapa tak ambil Dr.2 yg pergi aritu jadi duta?? hey ,talk is cheap..
        i pon rasa statement tu mcm tak kena langsung.
        Lets the real peep talk about the real experience.
        FT since uve got commitment with your work,make a song,ALL STAR SING THE SONG,FUND RAISING, kami ni sekadar picicsan,btw niat tu dh bagus,

        0
        0
  12. rashid says:

    ade orang kata FT tak bayar PTPTN lagi…nanti syahid tergantung camne??

    0
    0
  13. Khairi says:

    At least dia express benda tu. Artis lain untuk express benda2 lain aje. isap ganja la, cerai la, tiz tak nak goda la pakai baju nmpk bahu.

    er… aku sebut tiz ke tadi?

    0
    0
      • reyta a.ka melor says:

        beb,dh dia dipilih jd duta,kenalah ckp kot,correct me if i am wrong.tp aku bosan dgn penaja,ambillah individu yg pergi misi hari tu. Pembaca berita tu pon not bad. Relevan.peace

        0
        0
    • karimi says:

      kalo ye pun tolong perbetulkan rakan2 artis dia dulu…napa perlu jihad ditempat org sedangkan ngara kita skrg pun di serang israel…cuma serangannya lebih kpd merosakkan akhlak kita teruatamanya umat islam..lagipun yahudi pernah bkata ‘xkan yahudi redha umat islam selagi xikut cara mereka’..
      perasan kah anda smua y artis kita hmpir smuanya bpkaian xsperti org islam?minum arak?sosial tnpa batasan?semua tu krna umat islam ngara ni dah tewas ngn serangan israel..tunduk pada mereka..bangkitla umat islam..sedarkah kita sudah berada di akhir zman?mahukah kita dibangkitkan kelak bersama yahudi laknatullah?bsma org2 munafik?…renung2kan

      0
      0
  14. wtf says:

    gapo dio?

    0
    0
  15. pening says:

    Ya ke FT ni,,,tp mmg baiklah niat murni tu..kesian kat rakyat Palestin ni..da lama dorang hidup tertindas di negeri sendiri..semuanya angkara perbuatan rejim Yahudi laknat tu…ishhhh…mmg gerammm..

    0
    0
  16. kay says:

    Alaa..kecik punya hal je laaa.lafaz di mulut tu je tak berapa kena..yang penting niat di hati..tapi korang boleh ke baca niat hati seseorang??tak kan?
    tak semestinya nak mati syahid kena pegi palestine..sebab tu orang suruh kawen awal,dapatkan anak ramai-ramai..bagi pendidikan yg terbaik utk anak-anak.biar nanti kita pulak yang konker ekonomi dunia..
    Cuba tengok gambar En. Faizal Tahir tu, ingat senang ke nak tengok dia tutup mulut rapat-rapat!selalunya mulut ternganga je..

    0
    0
  17. Joe says:

    Aku bab Israel, aku sokong, Tapi bab Faizal Tahir, gua cannot go.

    0
    0
  18. aku kagum ngan FT

    0
    0
  19. Mail.blog says:

    sye pun sggup…!!!
    save GAZA..!!

    View Photo

    0
    0
  20. missmydirtylittlesecret says:

    ala dah nama pun duta selamatkan palestin…mestila kena cakap ayat power2…klu x sia2 jd duta….klu jadi duta produk syampu pun ko kene kate produk tu bagus….ko rase klu die xdilantik jd duta,…blom tentu ag nak kuar statement camtu…xyah g israel…die nyanyi lagu nasyid pun dah dakwah…bley mati syahid gak…..

    0
    0
  21. nak mati syahid semua hutang kena bayar dulu kalau xsilap akula…

    0
    0
  22. rambo says:

    ” Sekiranya tidak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni, saya bersedia untuk meninggalkan isteri dan tiga orang anak saya bagi menyertai mana-mana misi kemanusiaan sebagai tanda sokongan saya kepada rakyat Palestin. ” maksudnya jadual tugas dalam bidang seni lebih penting dari misi kemanusian???? hehehe camne ndak mati syahid kalau camtu

    0
    0
  23. liza1979 says:

    rasanye.. kalau ikut fahaman ayat.. sekiranye tidak bercanggah.. meaning kalau date yg di pilih tu dia free.. he will go.. as for me lah.. so kite tunggu dan lihatlah.. yg korang semua buat andaian awal nape??

    go FT!

    0
    0
  24. solok lada says:

    nak mati syahid mmg kene betul2 bersedia dr segi mental ngn fizikal..kalo kite salah niat n x bereskan hutang2 before mati mmg mati katak namanya..

    rasulullah sendiri penah mengatakan ada seorg lelaki yg telah mati dalam peperangan menentang kafir tidak dikira syahid disbbkan niat lelaki tu berperang bukan kerana islam..

    jgn pula ade yg berniat nak mati syahid semata2 sbb riak..nak tunjuk baik la..nak tunjuk bagus lah..nak suh org respect kita etc..salah tu ..

    renung-renungkan dan selamat beramal…~

    0
    0
  25. elgazel says:

    FT nih nk ‘syahid’ dlm industri seni pun x sanggup..apelagi nk syahid dr dunia nih…
    dulu beria nk retire slps AJL23..skrg?
    semua org berniat nak wat baik hatta artis nk isap ganja,yg seksi nk mampos tu pon..tapi sanggupkah melaksanakan niat tu?? LU PIKIRLAH SENDIRI..

    0
    0
    • liza1979 says:

      rasanye dia mmg nak retire tp atas desakan fanatik dia.. dia terus berada di bidang seni.. even dia nak rest setahun peminat dia gile2 tak bagi.. camne?

      0
      0
  26. it's me says:

    orang nak buat baik pun salah, buat jahat lagi la salahkan..

    bagusla tu FT nak buat keje2 camni..biarla ayat die cemane pun, die bukan guru tatabahasa? kuikui..

    0
    0
  27. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    enth la..tp klau nk tlong..
    bkn krja apa..nk p bt skrela..keja apa pn leh..
    mnta la side surf mkn..bkn kna study tnggi pn…klau nk tlong..cam na pn bleh…statement ni x best la…

    0
    0
  28. kai2en says:

    ko ciplak entri okbeb ni

    0
    0
  29. emo says:

    comeyny die kat sni…heheh
    mke nmpk chubby..
    pe2 pn artis2 mmg ikt cnth mcm faizal tahir ni…
    smangat nk tegakkn islam;)

    0
    0
  30. superman yg die minat sgt tu pon direka oleh israel sebenarnya…

    0
    0
  31. chiki says:

    niat tu memang baik…tp alasan tu yg berat sikit…apa2 pun tepuk dada tanya selera..

    0
    0
  32. z says:

    no komen..
    tp klu 1 ari mmg dia btul2 pegi, aku xtau la org akn kutuk dia lg atau x..
    klu dia buat bnda baik salah, buat bnda yg xbaik pn lg2 la salah..
    kes buka baju, dia salah..kne banned..
    artis pmpuan pkai bju xckup kain, xsalah?n xkne lak banned..

    0
    0
    • karimi says:

      y tu kena salahkan pihak y bertanggung jawabla..dah negara islam kita ni xkisah budaya aurat mcm tu..kalo tentang nanti kata x semangat 1mlysia..pmimpin kena main peranan dulu..

      0
      0
  33. JGN POYO…amal ibadah ciput je… buat show nak bukak2 baju…ingat kalo ko mati kat palestine tu ko akan mati dalam syahid ke? ptuih

    0
    0
    • hehe says:

      poyo gila. aku LIKE komen kau.. lain2 yg puji ni kbykannya fanz aje. tgk komen da tau. puji FT comel la tegakkan islam la hape la..

      at least la, aku nk tau, bila masa dia nyanyi lagu keamanan?

      dgr lagu slamat mlm pon trus aku tuka cenel radio kot. muak.. bikin ppuan2 melayu kuat berangan..

      0
      0
  34. normala says:

    Cakap memang senang….jangan jadi ‘omong omong kosong’ je! Marilah ramai ramai kita tunggu dan lihat betul ke mamat ni nak mati syahid….atau jangan nanti asyik bagi excuse demi excuse!

    0
    0
  35. normala says:

    FT’s probable excuses dia tak boleh mati syahid….

    (1) Hari ni I ada show menyanyi…tak boleh lah nak menghampakan peminat I!
    (2) Anak I demam..kena dok kat rumah…
    (3) Wife I kena buat overtime…I kena jaga anak anak
    (4) I mabuk bila naik kapal…asyik muntah muntah…
    (5) Superman Malaysia is still in great demand
    (6) I belum habis bayar hutang2 I
    (7) I saje buat statement macam tu sebab nak publisiti..album baru I nak keluar ni
    (8) Mati syahid boleh buat bila bila masa…tunggu lah bila I tua. Skarang I nak enjoy jadi artis!

    hmm..ape lagi ye…?

    0
    0
  36. Suparman says:

    FT’s probable excuses dia tak boleh mati syahid….

    (1) Hari ni I ada show menyanyi…tak boleh lah nak menghampakan peminat I!
    (2) Anak I demam..kena dok kat rumah…
    (3) Wife I kena buat overtime…I kena jaga anak anak
    (4) I mabuk bila naik kapal…asyik muntah muntah…
    (5) Superman Malaysia is still in great demand
    (6) I belum habis bayar hutang2 I
    (7) I saje buat statement macam tu sebab nak publisiti..album baru I nak keluar ni
    (8) Mati syahid boleh buat bila bila masa…tunggu lah bila I tua. Skarang I nak enjoy jadi artis!

    Hmm..ape lagi ye…?

    0
    0
  37. normala says:

    hey suparman apesal engkau copy aku hah????????

    0
    0
  38. karimi says:

    kalo nk mati syahid pun xperlu g gaza..ckp ja anti israel tapi budaya kita smua ikut mereka..akhir zaman mcm ni la..dah mmg tuhan dah kata tnda akhir zman ‘artis di puja, ulamak di hina’..renungkanla..FT kna ubah diri tu dulu..dekatkan diri dgn ALLAH dulu..tegakkan hukum ALLAH dulu..maafla..cuma pndapat dari hamba ALLAH y biasa

    0
    0
  39. zul_ypvs says:

    niat mmg bgs,ingt sng ke nk syahid byk bnda nk kna sttle kn..Jika da hutang ngan mnusia kna byr dlu..yg kt plestin 2 len ar dorg 2 mti syhid prthankn tnah air..Ckap kt faizal thir lwan hawa nfsu 2 dlu mujahadah ..bole ke x..2 pn jihad bsar gk..ni mujahadah pn xleh lwn,nk g syahid..pkrknlah…

    0
    0
  40. abu says:

    wtf

    0
    0
  41. observer says:

    Fan FT x cepat melatah mcm fan certain artis lain tu..
    Buka baju? Isu lapuk. Aurat lelaki kan dari pusat ke lutut..lalalala..

    Yang penting aku dah beli album dia. Best!!

    0
    0
  42. pizza says:

    Setakat nak cakap, aku pun bole…. air liur kan free? Bagus la kalau dah ada niat tapi simpan jer dalam hati sambil berdoa ia diperkenankan ALLAH. Bukan announce kt public beb, itu namanya RIAK.

    0
    0
  43. sharaz76 says:

    Cakap boleh la…setakat nak cakap, aku pun boleh…aku memang langsung tak percaya apa yg mamat ni cakap…sejuta dia cakap, satu je aku percaya kot…hmmmppphh…

    0
    0
  44. ali tahir says:

    FAIZAL TAHIR BENCI ISRAEL… TP KOMEN RAMAI BENCI FAIZAL TAHIR DARI ISRAEL..!!!

    =)…

    SO U ALL THINK ABOUT THIS…

    RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL

    0
    0
  45. MIRWANA says:

    FREE GAZA, FREE FAIZAL TAHIR

    0
    0
  46. apa2 ajer says:

    aku pon nk ikut pezal g gaza.. tapi sbb jadual dia bercanggah, tk dapat ler aku nk ikut dia pegi sana… lalalalalala……

    0
    0
  47. Tapi kalau stakat cakap tanpa action belum buktikan apa2. Cakap memang senang. Saya pun boleh kata saya sanggup pergi ke Palestin dan menentang tentera Israel tu sebab saya sungguh2 benci kekejaman mereka. Tetapi… anak2 saya siapa nak jaga. Takpelah tunggu diorang besar dulu. Lepas tu nanti saya pergi Palestin ok… Tak ke alasan je tu. yanag sebenar2nye memang saya teringin nak mati syahid sebab berlawan dgn musuh Islam tapi saya takut

    0
    0
  48. anti cakap x serupa bikin says:

    jgn tpedaya dgn ckp2 camtu…ramai org ckp berapi2 anti yahudi tapi masih sokong US n Israel.cuba tanye faizal tu..sanggup dia buang baju supermannye ????

    0
    0
  49. General George Patton says:

    “The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his.”–General George Patton (1885-1945)

    0
    0
  50. kasmah says:

    faizal u are my idola artist,whatever u do i willsupport u..and gud luck.

    0
    0
  51. TABUAN says:

    YEK ELEH…

    Mentang mentang pakai baju/ buckle SUPERMAN..

    CAKAP BERKOBAR2 TAPI ACTION TAKDE..
    NO POINT LAH BRADER…

    TAK PAYAH PERGI PERANG AAH…

    FAUZIAH LATIFF ARTIS PEREMPUAN TAK BOBAL BERKOBAR2 DAH SAMPAI SANA PUN..
    BUAT KERJA VOLUNTEER LAGI UNTUK GAZA!

    Dan….
    JEE TAK PAKAI BAJU SUPERMAN PUN…

    :)

    0
    0
  52. shahruddin says:

    kalu betul simpati ngan pelastin turun ke ipoh , saya buat konsert gaza untuk buat kutipan tabung gaza, ni, semua artis dman tingi untuk hadir konsert, kata simpati, dah la kita buat konsert tak ambik upah, nak bayar artis pulak ribu2, sya mintak faizal col saya kita bincang, ikut konsert gaza, kita bantu sama2 rakyat pelesten,col saya 0124761100

    0
    0
  53. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

    0
    0