Written by serenity | October 26th, 2011

Faezah Elai yang baru melangsungkan perkahwinan dengan Heykal Hanifah, pengarah drama televisyen telah tweets ayat-ayat yang agak kurang manis juga dan menimbulkan pelbagai spekulasi. Faezah turut merujuk pada individu yang dirujuknya itu sebagai ‘perempuan tua’ dalam tweets yang telah dipadam.

Kepada Faezah Elai, nasihat kami kurang-kurangkan ‘lambaste’ orang lain di Twitter. Kan anda selebriti, apa saja yang anda buat akan menjadi point untuk orang lain menghakimi anda. Tak puas hati kat orang lain? Faezah dengar je lagu The Beatles tu, Let It Be. Habis cerita.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Faezah Elai Marah Siapa Di Twitter?

  1. moon says:

    faezah marahkan nek jah ke? tp dia tk menyusu! hahahha

    0

    0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      Gi settel kat race kat track laa..!!

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ni mesti si faezah ni gadoh ngan si laki nye janda tk? lain macm je minah jambu tengok………………dh lah tu faeza jangan gadoh2 lagi la biar ape orang nk cakap ….sampai bila kite nk dengar cakap oranggggggggggggggggg je ! gi jahanem lah ngan orang ! bukan dia antar beras kt rumah kite pnnnnnnnnnnnnnnn ! buat ape nk pikir pasal orang nanti stress macm nk mamposssssssssssssss!!!!! kalau nk sakses jangan dengar cakap orang…….

      0

      0
  2. aku says:

    Cm s***!!! Dah la rampas laki org..ptuihhhh!!

    0

    0
    • melati says:

      hoi! dia dah pun kahwin! so tkpayah nak gosip kat sini! ada dia kacau life kau?bodoh

      0

      0
      • Manjakani says:

        eh kau nk sentap pehal ?? mmg pompuan tu dh rampas laki org.. sampai bila2 pun org duk cop dia PERAMPAS even they all dh kawin..

        0

        0
        • mia sara suri says:

          abis yang FS tu korang nampak terang terang dia rampas jejai dari nora! siap divorce lagi time pregnant! shit u all

          0

          0
        • Budget says:

          Kenapa suka sgt salahkan perempuan
          Org Lelaki bagaimana?

          0

          0
        • jebon says:

          bia la….lau btol dai rampas pn dia dh kawin so jgn la bunyi2 mcm serupa itu ****** kte doa kn la dia bahagia…..biasanye pompan la tinggalkn laki kalau solo….tp lau dh kawin biiasa laki tinggalkn pompan….so kte lau laki salhkn pompan tp lau pompan salah kn lakii ye =)

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          orang lelaki ni tau nye asek nk menyondollllllllllllll je…………..ape2 pn pompan jugak lah yg salah………..laki bakar bini kt toilet pn bini jugak yg salahhhhhhhhhhhhh laki simbah asid kt muka bini pn bini kugak yg salahhhhhh kalau nama nye pompan ape2 pnnnnnnn lu pikir lah sendiri yeeeeeeeeeeee !!!! buat minah jambu… minah jambu tk kasi muka ngan jantan ! tak suka je minah jambu tendang senang kan…………

          0

          0
  3. moon says:

    come on lah! serang kat twit twit pulak!

    0

    0
  4. joyah joren says:

    sape lagi kalau bukan ex-bini si HEYKAL tu kan…

    0

    0
    • bujang says:

      kah kah kah……menyusu anak sambil merokok, ingatkan menyusu anak sambil mainnnn……

      0

      0
      • bujang says:

        Bujang silap baca, wanita tu menyusu anak tapi beliau adalah seorang perokok.
        Hal2 cam tu pun nk. adu satu dunia.
        kamu tu ambik rokok penyedap wanita tu lagi teruk….pencuri….pastu sumbat kat mulut bawah toing …toing…toing……..

        0

        0
  5. nyampah.. says:

    macamlah faezah ni tak akan tua….satu hari ko akan jadi nenek jugak tau..

    0

    0
  6. nini says:

    artis2 kat malaysia ni klu nak bertahan lama jngn la suka kutuk2 org lain….cth gambit…ckp menyakitkan hati org..filem x laku…..x kira orng tu sape……bnyk2 bersabar….

    0

    0
  7. nak pelempang?? says:

    tak matang langsung…….bodoh

    0

    0
  8. marion caunter pertanyaan says:

    berani kau ckp mcm tu ya faezah elai mcm kau sentiasa muda dn sentiasa menang segalanya. nanti kau pun tua dn muka kendur juga faezah elai. tah2 sok sape plak rampas suami kau.

    0

    0
  9. blacktie says:

    muka je lawo.. molot longkang..kakaka

    0

    0
  10. Cik Ram says:

    Faezah engko belum ‘TUA’ boleh lah ckp mcm tu..

    0

    0
  11. akuwanita says:

    at least x-wife heykal dah ada anak besar pun masih maintain…
    tua pun dah ada anak
    dah terbukti…
    faezah? baaik sangat perangai ko?.

    0

    0
  12. mixgirl says:

    pelik aku perempuan nie…psl laki mcm ikan buntal dh nk lemas….tu pn nk gaduh!!!
    sronok jantan tue sbb org rebutkan dia!!!!
    huduh btl!!!
    klau ensem tu lain citer….
    klau aku jumpa jantan tu aku srh dia duduk depan cermin…x pyh lama2 skejap pn jdlah….aku nk tgk…jantan tu sdiri pn takut tgk bayang2 dia kt dlm cermin tue…hahahaha….niekan pulak aku n org lain yg tgk…hahahaha…..

    0

    0
  13. chucky_ayu says:

    aduhhhhh mcm lah dia tk pandai nak tua….weeee~~ n pls lh jgn bangga sgt….wat cme around goes around…skrg ni karma Tuhan byr cash jer…..konon si tua tu tak pandai jaga suami…wil c k0 pandai takat mana……isk iskkkkk diam sudah lahhhhh malu kaum weiiiiii..peace!!

    0

    0
  14. faezah mengilai ngilai says:

    Hoi faezah ketiak masam…satu hari nanti ko akan tua jugak..ms tue ko dah barai si ikan buntal tue akan cari betina lain hokey…ms tue baru ko akan sedar balasan Tuhan…betul ckp uolsss tua si ex ikan buntal tue pun ada anak..tapi ko ada ank tapi syg di…..dot dot

    0

    0
  15. marion caunter pertanyaan says:

    siape isteri pertama suami faezah elai ni?
    sila dedahkan

    0

    0
  16. Bro 10 Inci says:

    lucu btol aku dgn faiza nih… dh la kawen dgn keling gemok pundek, pastu nk lg maki2 org… muka jalan x bertar lg tuh… lg nk sound pengomen, yg lu tu sembahyang ka??? mmg kuat lu menyalak… mcm hanjing!!!

    0

    0
  17. rooney macaroni says:

    aishhh..macam2…dah la meruntuhkan rumah tangga orang, pastu buat x bersalah pulak….laki die pun same..dah ade bini baru, kutuk2 bini lame…tp mulut faezah elai ni mmg macam longkang pun…

    0

    0
  18. Frinses says:

    Faezah uiii.. Sebelom tweet tolong pikiaq naa.. Ada ka org sokong hg pnya statement.. Dh sah dk dipihak bersalah lg mau hingaq ka? Nih.. P padam balik daaaa.. Wat malu kaum keluarga hg ja..

    0

    0
  19. ninz says:

    tu sbb si azad jazmin tu x nk kat ko..baik die amek eira syazira.lembut je cantek pon cantek mulot x mcm longkang..ko nk si heykal pon sbb nk berlakon jd heroin je kn..kalo x sape nk amek ko??

    0

    0
  20. jane says:

    haish…..twitter..twitter..ko dah jadi tempat maki memaki sumpah menyumpah dek artis2 yg takde kelas gitu….

    0

    0
  21. akulahperempuanittew says:

    ang ni Paijah, baghu kawen tunjuk la perangai elok sketttt!!!masih pengantin baghu, amik laki oghang plak tuh..tau la ang perangai x brp elok, tapi awai2 kawen ni senonoh la skettt…jgn bagi org mengata, “patut la sanggup amik laki org, rupanya mmg dia perangai bughuk!!!”ish laa…ghupa comey, x sangka ang mcm ni…aku rasa x-wife laki ang tu pun jadi teruk sbb tensen dgn perangai boya laki dia…dulu mesti dia baik, sbb tu laki ang nak kat dia..kalo x mau takkan bleh beranak pinak…bila laki ang menggatai ngan ang atau betina2 lain sbl ang, tu yg dia jd tensen jadi merokok bagai tuh..mana x tensen, dia kena jaga anak bagai, laki dia duk jaga anak2 dara lain….ang jgn cakap lebey la paijah, percaya pada karma..kalo pada bini dia laki dia bleh wat mcm tu, takkan pd ang dia x bleh buat…so ckp siang pandang2, ckp malam dengaq2…jgn ckp besaq naaa….x-wife laki ang tu dulu pun mernah muda mcm ang…hidup mcm tu la, lps muda tua..lps senang susah, lps sihat sakit..ang tunggu junggu masa ang nnt…okeh??aku mmg meluat betina perampas neh, ang..memey…fasha…dah merampas, pastu nak memburukkan plak x-laki tu..otak angpa kat mana ek??lutut???

    0

    0
    • rakyatMalaysia says:

      saya ok je ngan komen cik ni. cuma x bape berkenan dgn ayat “hukum karma” tu. actually dh banyak kali ternampak org yg comment guna ayat ni. tu yg terpanggil nk bg komen kt sini.

      phrase ni actually asalnye adalah utk penggunaan org yg beragama hindu. menandakan buat baik dibalas baik n sebaliknya.

      memang dlm Islam sendiri ada menekankan soal berbuat baik sesama insan dan balasan Allah utk setiap perbuatan. tapi matlamat akhir hukum karma yg di follow oleh penganut Hindu ini adalah utk mencapai tahap tertinggi dlm agama mereka iaitu syurga dan bersatu dgn Tuhan yg sesungguhnya tidak sama langsung dgn agama Allah.

      kalau nk lebih penjelasan boleh refer kat blog2 yg membahaskan psl ni atau sumber2 yg lain.

      tapi saya nk tekankn di sini, bagi pengkomen beragama Islam, berhentilah menggunakan phrase ni. bukankah lebih baik digantikan dgn “janji Allah yg setiap perbuatan pasti ada balasan, sama ada baik atau buruk” dsb.

      p/s – cuma bkongsi pandangan. wallahu’alam

      0

      0
      • whutever says:

        betul tu rakyatMalaysia….sebenarnya dah ramai org tegur pasal karma ni dlm entry2 lepas…tapi mungkin still ada org yg terlepas pandang…..baguslah hang tegur ni…harap pembaca lain pun sama2lah sebar2 kan….

        0

        0
        • abg durian yg meluat mengadap minah jambu yg mcm bangang 24 jam says:

          aku pelik.. yg dislike (rakyatMalaysia) punye komen tu islam ke hindu..

          0

          0
      • akulahpompuanittew says:

        Ok noted, tapi saya x maksud kan pun ke Hindu tu pny pegangan…karma yg saya maksudkan sini buat baik, dpt baik..buat jahat balas jahat…langsung x terpikir utk Hindu punya pegangan tu..Na’uzubillah..anyway, tq for ur concern…:-)

        0

        0
      • luna says:

        lagu faizal tahir yg karma tu cmne pulak?

        0

        0
  22. adik2 says:

    nara ni kelantan bodoh apa jadah ni. Lagu let it be tu lagu org kristian la bodoh.

    0

    0
    • rakyatMalaysia says:

      ape kena ngena org kelantan dlm soal ni? n sekolah mana ajar ko org kelantan tu bodoh?

      hanya org bodoh je yg suka mengata org lain bodoh. sekian.

      p/s – saya 100% org KL. so no biased opinion here ok?

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Lainkali hati2lah Nara ni ko dah kena bedal…..
      Carilah topik2 menarik sikit…
      Manusia ni x kira dimana didunia ni ada bodoh ada cerdik, x payahlah kutuk org. kelantan…nampak sangat yg. bodoh tu cow sendiri…bila x suka borong semua…aku marah ni….
      lukakan hati rakyat Kelantan.
      Murka….murka…..Allahuakbar……

      0

      0
  23. nokomen says:

    ni la artis yg x pakai otak…cba contohi artis yg professional. Dia org tak akn ktuk n maki org kat laman sosial. Bahkan, yg artis profesional ni akn update status diaorg ngan info2 yg brfaedh buat fan diaorg. Mcm mna nak jd role model klau artis MSA ni prangai dia mcm F.Elai..???? Sy tau bkn smua artis MSA mcm si FE ni..! Tp yg ada skang ni la yg jd virus industri hburan kat MSA. Buat artis MSA, plez behave urself. Whatver u do, n whwrever u go.., u all dah jd publiuc figure. Jd, elok ke tak prangai tu, klau nak post something kat laman sosial tu kna jadi BAIK skit. Biar la org kata kta hipokrit.. Jnji kta x skitkan ht org lain kn kn..???

    0

    0
  24. pija giler says:

    aku nak jd madu faezah….

    0

    0
  25. HUMMER69 says:

    AKU NI TAK KENAL FAEZAH GIGI DAN LAKI DIA SI GUMUK TU.,

    TAPI BILA TENGOK DORANG DAN AURANYA

    MCM NAK LUDAH AJE MUKA DORANG!

    ORANG YG KUAT MAIN BOMOH NI BLEH

    DI LIHAT DARI AIR MUKA NYA.

    ANAK MUMMY JARUM….

    SEBURUK2 POMPUAN YG MEROKOK TU..

    TAK SEHINA POMPUAN MACAM KO YG TAK PEROKOK

    TAPI LEBIH TEPAT, KO NI BETINA PARASITE PEROSAK UMAHTANGGA .

    GI SULUH MUKA DAN GIGI KO PAT CERMIN

    DULU YA FAEZAH ELAI BINI HANAFIAH GUMUK..

    PERIOD!

    0

    0
  26. bujang says:

    Faizah pun hisap rokok tapi rokok tu terjuntai….lawakkkk.

    0

    0
  27. bujang says:

    Mana tau anu dia besar dan panjang.

    0

    0
    • HUMMER69 says:

      HAHAHA!
      YG SATU HISAP ROKOK,
      KELUAR ASAP…

      YG SATU HISAP ROKOK,
      KLUAR AIR….

      KWANG KWANG KWANG….

      0

      0
    • Bro 10 Inci says:

      anu si Heikaling tuh?? gua kompom musti 1 inci jek anu die tuh… tambah lg dgn perot boroi 5 inci dia tuh… lawak btol… ni bro 10 inci la lu tau ka Heikarll!!!

      0

      0
  28. misya says:

    sudah-sudahla faezah elai…ko tu serupa jer teruknya ngan org yg ko marah tu..ntah2 ko lbih teruk dari dia…Ngko siapa nak bandingkan org ngn ko..Ko tu makhluk ciptaan Tuhan jg ngok…Stakat laki dugong ko tu x pyhla dibanggakan sgt..Ngko tak pyh nak keji2 org yg betudung tau..yg pasti org x btudung cam ko tu.,dedah sana dedah sini da boking tiket masuk neraka tau dak..

    0

    0
  29. che irfan nazri tengku ahmad says:

    tuah ayam nampak di kakinya,

    bodoh celebrity nampak di twitternya.

    0

    0
  30. boboi says:

    Faezah Elai. Kau ingat kau tu muda selama2nya ke?

    0

    0
  31. meeradriana says:

    kalau dah rampas hak org jgn nak tayang diri kat twitter..
    menyampahlah org baca..
    ko ckp besar sbb laki ko kaya tu jer..

    0

    0
  32. popa says:

    INILAH ARTIS KITA, HARAP MUKER JE LAWO TAPI HARAP BAKAT MENYUMPAH SANA-SINI, ADA PROBLEM TAK BLEY SETTLE, MASALAH PERIBADI NAK CANANG SATU DUNIA, BUDGET NAK MINTAK BACK UP/NAK TUNJUK DIRI TAK BERSALAH, PUIHH! BERUBAHLAH ARTIS MALAYSIA OII, JADIKLAH PROFESIONAL SIKIT, BUAT ORANG MAKIN MENYAMPAH LAK, LAKONAN TAK SEBERAPA PON… NANTI DAH KEREPOT SIKIT MAYBE ORANG DAH TAK KENAL DAH… KALAU KORANG SUMER UPDATE TENTANG KEJAYAAN KORANG DALAM BIDANG YANG KORANG CEBURI LAEIIIIIII BAGUSSSSSSSSS!!!!!! ENTAH APA2 JER

    0

    0
  33. naila says:

    DIA NI MMG MULUT LONGKANG..

    aku menyampah bila bc twitt dia
    ada je yang dia nk maki hamun org

    kononnya nk jd menantu contoh la kat mertua dia berbanding ngn sebelum ni (xbini si gemok tu) tapi ….

    aku rasa dia ni lagi sial dr yg sebelum ni….

    xpuas hati je kejenya.. dah dapat si gemok tu diam2 sudah..

    jaga je laki ko tu..

    orang mcm dia ni xreti bersyukur…

    ingit jadi artis mcm ko ni bagus sgt ke.. muka mcm kawah bulan..
    xboleh blah pompuan ni

    bak kata orang kita nak menang kene tenang
    dia dah membuktikan pada semua org n peminat dia

    yang dia SANGAT BUSUK MULUTNYA
    yang dia SANGAT BURUK BAHASANYA

    0

    0
  34. SHEILA says:

    FAEZAH ELAI (WAJIB BACA)

    1/ SUKA MENGELAI (LEPAS DAPAT IKAN BAUNG SI GEMOK DIA)

    2/ MULUT LONGKANG

    3/ BIADAP

    4/ TAK MATANG

    5/ BAHASA (OUT)

    6/ POPULAR KE KAU????

    7/ PERAMPAS

    mcm haremmmm…

    0

    0
  35. mamahot says:

    ape la pompuan giler nak lagi.dah kebas laki org xpuas agg ker?dasar pompuan jalang.ntah2 lubang dia busuk kot!!!uweksssss..tu pasal la msih x puas ati gan ex-wife dugong tuh!!pe pe pong ex-wife dia tetap maintain.kelassss gitu.live must go on….gempak gituhhh.
    (jom pakat jangan tengok movie/drama faezah /dugong next time)

    0

    0
  36. SHEILA says:

    FAEZAH ELAI

    BIADAP…

    0

    0
  37. hair curl says:

    faezah stress x jumpe rokok hubby die.dh mcm ikan buntal mcm mana nk jumpe.kalo ade pun bsar jari kelingking je agaknye.lps tu kemut ke dlm perot.haha tu yg faezah ngamok2 tu.meh isap rokok abg meh..tinglkan je ikan buntal tu

    0

    0
  38. kamehame says:

    bangga kot si Haikal ni dapat bini mcm ni..dok kutuk xwife dia kat public..ni sah jenis x pandai lenturkan bini Or dengar ckp bini…tu yg jd camni…1 donia tau…malu wei…

    0

    0
  39. kulimgirl says:

    alaaaa….

    Mak mertua si faezah ni pun perokok tegar ..slalu nampak kat gerai nasi lemak kat kulim tu…mungkin si ex wife tu blajar dr bekas mak mertua dia kot…so ko faezah pun kena start2 blajaq jugak laa…nnt x pasai2 mak mertua ko suruh laki ko ceraikan ko plak!!!!!Sblm nk aibkan orang tgk kiri kanan dulu laaa….apa kata ko pie nasihatkan mak mertuo ko tu dulu..tu betul2 dah tua..nnt byk penyakit yg datang…peaceeeee…..

    0

    0
    • bujang says:

      Aaaaaaaa ……x secara lansung ko bukak aib mak mertua….hahaha…aku x tahu…..
      kerana mulut badan binasa……
      bergulinglah sifaezah ni sambil tangan tumbuk2 kepala…..itulah combee , awat hang mulut kurang ajaq sangat.
      kat pengomen2 pun hang dok kutuk apaaa….nasik tambah. dosa kerin, sembahyang 5 waktu bagi cukup.
      Aku ingat Heykal pun dah kena tempias perangai dia ni.
      Kerana kerenah dia kesian suami dia kena lagi dahsyat.
      Sapa nak tolong hang Faezah.

      0

      0
  40. KALO DAH DASAR BETINE PERAMPAS… JGN BYK CITER LAAAA… KO JG JE JANTAN BUNTAL KO TUE BEBAEK…… SENYAP2 KAT UMAH SUDAYYYYY….
    KALO KO RASA KO BAGUIH SANGAT..XDELA ORG NAK KUTUK2 KO…
    BG AKU SEJAHAT2 EX-WIFE JANTAN KEPARAT TUE, ATLEAST DIA X RAMPAS, KOT2 KO TUE YG SUKE MEN BOMOH… WAT JANTAN DAN KUARGA JANTAN KO TUE GILER2 KAT KO…
    JAGA LA MARUAH KO TUE LEKLOK… KALO KO X ABIH2 HENTAM ORG LEN.. KO PK RAMAI KE YG NAK BACKUP KO???? BUDUSSSSS PUNYE BETINE…

    0

    0
  41. dolphin says:

    Ayat mcm baguzz! Ingat diri tu fofuler sgt smpai bole nk caci-maki org smpai cam tu skali! Taraf mnyusu ank smbil mrokok x seteruk taraf ko yg terang2 mrampas laki org! Esok2 si dugong tu kepit betina lain..bru ko tau…Ko caci org kat twitter, mnunjukkan tahap IQ ko sebenarnye…bodo la

    0

    0
  42. kukumalu says:

    faezah elai,what goes round will goes back.

    0

    0
  43. noor says:

    ramai kt cni ckp mulut dia mcm longkang tp aku rs korg pn ape kurang nye.. he3

    0

    0