Written by AbangNara | March 20th, 2014

Wow. Memang budak-budak zaman sekarang makin pandai nampak gayanya. Adik kepada pelakon popular, Elfira Loy iaitu Ezliza Loy adalah salah seorang yang mengambil keputusan SPM hari ini. Jutaan tahniah diucapkan kepada Ezlila kerana berjaya mendapat keputusan cemerlang iaitu 7A. Bukan calang-calang orang boleh dapat keputusan sebegini.

ezliza loy spm

Berita gembira ini telah pun dikongsikan oleh Ezliza Loy sendiri menerusi laman sosialnya. Pasti ahli keluarga Ezliza bangga dengan keputusan cemerlang ini.
ezliza loy spm

Dengar ceritanya Ezliza ingin menyambung pelajaran ke luar negara. Semoga cita-cita tersebut akan tercapai. Tahniah sekali lagi!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

31 responses to Ezliza Loy Dapat 7A Untuk SPM

  1. Akoo says:

    Congrats.. Biasa lah tunjuk klu xcelent… Bukan senang nk dpt straight A’s.

    0

    0
    • Olga says:

      c kakaknye dulu kemain menyorok bile org tanye psl result spm..
      abis time spm pun sibuk shooting!
      budak2 skrg ni bertuah, mak pak hantar tuisyen sana sini.. kalau spm pun x boleh skor mmg bangang la!

      0

      0
    • shana says:

      assalammualaikum. tahniah ezliza.. aku tak dapat apa yang aku target.. hurmmmmm….

      0

      0
  2. narareader says:

    Tahniah adik Lisa..adik memang power. Aku dulu result spm ke laut je…

    0

    0
  3. kiah propa says:

    tahniah ezlisa…gud job…teruskan cita-cita utk menjadi pensyarah bahasa inggeris..itu lebih baik daripada menjadi artis yg tak tau hala tujunya jika tak kena pada gayanya.

    0

    0
  4. Lisa says:

    Terrornyaaa dah la sc stream!

    0

    0
  5. iron tiger says:

    dapat result cantik mganjing lah..result mcm bangang mmg takda lah

    0

    0
  6. ann says:

    …walaupun sy tkde rezeki utk ke uni tp tgk mrk berjaya mesti ibu bapa bangga spt sy berbangga dgn adik sy yg tlh berjaya menjadi doktor walaupun kami hidup susah tanpa bapa…sebenarnya jika ingin berjaya semua terletak pada diri sendiri n tawakal pada allah…amat kesal tgk anak2 muda yg membuang masa dgn merempit,tidak bersekolah dan ingin menjadi samseng…kesusahan bkn penghalang utk berjaya ttp sikap malas la penghalang segala2nya…kalau ubah mentaliti pasti bangsa melayu lebih dihormati…:)

    0

    0
  7. minah jambu merah biru says:

    elehhhhh dapat 7A yg dia nk heran kan huh !! minah jambu tkde A langsong tkde pon kecoh huh ! ape2 pon tahniah semoga Berjaya di masa hadapan..

    0

    0
  8. musykil says:

    Tahniah.. add math A.. :)
    Teringat my mum yg pastikan anak dia smua jadi org sebab dia hidup susah..
    Nak tak nak terpulang pada diri.. jadilah educated artist!!
    Nampak sikit hala tujunya.. :)

    0

    0
  9. Usin lempoyang says:

    Wowwwww… congratz!!! Bijaknya dia…

    0

    0
    • akusukadia says:

      tahniah adik ezlisa…pesan saya,result spm yg cemerlang belum boleh menentukan masa depan yg gemilang…semoga berjaya di alam uni pula :)

      0

      0
  10. song ji hyo says:

    xpe nak jadi artis pun xde masalah…lagipun dia nmpak sopan… artis beauty with brain gitu….tahniah dear…

    0

    0
  11. jutawan muda says:

    result spm bagus=hamba kerajaan
    aku rasa itula tujuan spm.utk keje mkn gaji.
    anak aku nanti cukup 3A sudah.
    A = agama
    A = akal
    A = akhlak
    duit cari melalui perniagaan.barulah jadi jutawan muda beriman.

    0

    0
    • izzy says:

      belambak je org result spm bagus x keje ngan gomen..
      tu lah bila akal dan sendat, taksub sgt dgn sesuatu perkara.. sume benda pikir politik je!
      periksa spm=politik, kapal terbang hilang=politik, bas jatuh gaung=politik, anak kucing ilang=politik.. semua pun politik!!

      0

      0
      • jutawan muda says:

        mmg la…tapi KEBANYAKKAN!
        aku xphm org yg suka emo ni.aku xckp pasal politik pon.narrow minded betul la.dia yg ckp politik dia plak emo.
        as a bizmen aku nk galakkan org muda ni berniaga.sunnah rasulullah.itu aje.jgn sempit sgt!

        0

        0
        • a person says:

          amik spm x leh wt bisnes ke??? boleh je.spm tu belajar jugak..bisnes tp xde ilmu nak wat ape der..! klu bisnes xde ilmu ke mana sunnahnya.

          0

          0
        • Sipuden says:

          kalu jutawan muda otak sempit tak kemananya..bila masa pulak org suruh ambik spm utk kerja dgn kerajaan je..statement bg clear n padat baru la org tak anggap u ckp bab politik..dr statement u bagi pn boleh tau dunggu tahap ape..slalu otak cmni boleh taw kategori mana..baik jutawan muda p buat business kt negara lain..sbb M’sia xperlukan jutawan muda otak narrow cmni. rasanya makcik2 buat business kecil2 kat kg lebih bijak dr u yg jutawan muda tp statement mintak kena tampor dgn raja bomoh..

          0

          0
        • Anonymous says:

          cnfirm nk ajak msuk mlm!!! xpyahla kalo meniaga kaut untung tp menipu!!! syaitan tau

          0

          0
        • ape2jela says:

          tak kisahlah keje gomen ke swasta ke. makan gaji sebagai pendapatan tetap. bisnes pendapatan tambahan. lebih mantap income. perniagaan 9/10 dari rezeki. 1/10 keje dgn gomen or swasta. makan gaji. cukup 10/10.

          0

          0
    • akusukadia says:

      saya akui ape yang awak cakap tu betulll, memang ikut sunnah…tapi ape masalah awak kalau dapat straight A’s kerja dengan gov???tak kisah la sape pun tampuk pemerintahan (jangan libatkan politik ye), malaysia kalau nak maju kene cari orang yang bijak2 betul tak????sampai bler malaysia nak maju kalau harapkan tenaga luar je???cer tengok negara2 luar yang maju, kebanyakkan semua pakai tenaga rakyat diorang sendiri…awak malu ke nak berkhidmat untuk negara awak sendiri????mase mintak masuk sekolah kerajaan dulu2 tak rase malu pulakkkk….?

      0

      0
    • naruto says:

      owg y suke ckp lebat cmni sok2 anak2 dye pun keje gomen!Puii
      jutawan mude pun tah2 running business pakai cable gomen..
      pastu bile gomen kuar kn tander or pape y melibatkn duet, ko pun sibuk nk gk..
      then kt blakang2 ckp cmtu..cittttttrittttt lu!
      ce ckp xpyh melibatkn politik ke hape xley ke??
      -___-

      0

      0
      • Sipuden says:

        betul tu naruto..ntah2 loan buat business pn apply mara..hahaha..
        nyah la dok negara luar kalau rasa jijik sgt berkhidmat utk kerajaan negara sendiri.

        0

        0
  12. izzy says:

    nara ni x nampak ke nama dia Ezlisa bukan Ezliza…
    pape pun congrats Lisa!

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    tahniah……….

    0

    0
  14. abang cute says:

    tahniah…bagus lah..orang dia pun manis bertudung…nih baru permulaan jer dik…jauh lagi perjalanan…dah confirm dapat keje yang bagus nanti baru boleh senyum lebar ye…lagi satu tak payah la nak terjebak dalam dunia hiburan nih….baik cari kerjaya yang betul-betul menjamin masa depan dan sumber rezeki yang halal dan bermaruah sebagai seorang wanita Islam….

    0

    0
  15. mak long says:

    Congrats kak chik!!!!!!! Your journey begins now…

    0

    0
  16. Artis kene berpelajaran says:

    Alhamdulillah, dia ni mmg bijk ckit drp akak dia..

    0

    0
  17. Untung ezlisa says:

    Ezlisa ni komited dengan apa yang dia mahukan. Masa sibuk shooting pun dia sempat buat revision. Keputusan peperiksaan saya pun serupa juga macam dia cuma tak ada rezeki dalam spm. Hanya Dia tahu terbaik. Tak apa rezeki saya dimana2.. Walau papepun saya sgt bersyukur dgn apa saya dapat. Alhamdulillah..

    0

    0