Written by AbangNara | July 1st, 2016

Abang Nara pernah juga dulu-dulu muntah dalam 5,6 kali sehari. Itu pun ketika wife tercinta mengandungkan anak pertama. Memang seksa kalau muntah nie. Perut dah kosong tak ada apa, tapi masih rasa mual. Sampai rasa nak terkeluar usus. Itu baru 5,6 kali sehari. Abang Nara tak boleh bayangkan Ezad Lazim yang muntah sampai 20 kali sehari. Ish, ish, ish. Sengsaranya.

ezad lazim

Kemungkinan besar Ezad Lazim terkena buatan orang. Ezad mula muntah sejak 22 Jun yang lalu. Yang peliknya, doktor yang check pun tak tahu apa penyakit yang dialaminya sampai muntah-muntah 20 kali sehari. Kata isteri Ezad:-

Doktor pun tiada jawapan mengapa Ezad muntah dengan begitu kerap. Sampaikan kami dicadangkan untuk membuat rawatan secara tradisional pula. “Saya sedih melihatnya. Setiap hari, lebih 20 kali dia muntah. Nak makan pun susah, malah walaupun diberi sebiji kurma, dia tetap akan muntah semula. “Sekarang Ezad berada di kampung. Sekurang-kurangnya, dia bersama keluarga untuk mendapatkan semula semangat bagi kembali sihat.

Ustaz itu kata, ia bermula dengan saya. Saya sakit kanser sebelum ini kerana buatan orang. Kemudian orang yang sama pula cuba mengganggu Ezad. “Tetapi kami tidak mahu cepat melatah, dan mungkin ustaz itu silap. Entah, saya pun tak tahu hendak cakap apa, dan tidak pasti sama ada mahu mempercayainya atau tidak. Bagaimanapun saya dan Ezad ambil perkara ini secara positif.

ezad lazim

Tak pernah pulak Abang Nara dengar sakit kanser sebab buatan orang. Macam tak boleh percaya je ustaz tue. Iyerlah zaman sekarang ramai je gunakan nama ustaz untuk mengaut keuntungan. Bersabarlah Ezad. Ini semua dugaan di bulan penuh mulia untuk anda. Balik kampung, cuba rawatan tradisional secepat mungkin. Mana tahu ia akan berkesan. Sama-sama kita doakan. Sumber Berita Harian.

ezad lazim

potong rambut ala retro di Sunway Pyramid

P.S: Hujung minggu ini buat apa? Kalau yang tak balik kampung lagi tue, jom kita ramai-ramai serbu Sunway Pyramid. Dengan tema ‘retro klasik’ untuk Aidilfitri kali ini, Sunway Pyramid menyediakan pelbagai aktiviti menarik dan juga voucher-voucher untuk mereka yang membeli belah di sini. Selain bershopping, korang boleh dapatkan sampul kad raya ekslusif dan juga gunting rambut ala-ala retro. Itu belum kira persembahan retro yang confirm akan membuatkan korang mengimbau kenangan dulu.

ezad lazim

Semua ini dan banyak lagi sedang berlangsung di Sunway Pyramid sehingga 10 Julai 2016. Jom ramai-ramai kita serbu hujung minggu. Kalau yang raya di KL tue, boleh juga serbu time hari raya nanti. Tak adalah sedih sangat tak dapat nak balik kampung. Tak gitu?
.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Ezad Lazim Muntah 20 Kali Sehari, Mungkin Terkena Buatan Orang

  1. Abd. Hakim says:

    Abg Nara, jgn terlalu menunjukkan kebodohan n kejahilan yg ketara sgt dlm penulisan. Xpernah dgr kanser disebabkan oleh jin sbb Abg Nara xpernah nk ambik tahu. Jgn cepat nk menghukum n fitnah ustaz2 jika diri kita sendiri tidak perfect..sy bukan ustaz tp sy harap Abg Nara pegi la mendalami Islam, perubatan islam khasnya. Google pun boleh psl penyakit dlm badan dan kaitan dgn jin. Jgn terlalu taksub dgn industri muzik wpon ianya adalah pendapatan pd abg Nara..cuba kaji balik halal or tidak pendapatan tu memandangkan byk bnda yg xbetul dilaporkan dlm website ni..fitnah, ngadu domba, aurat2 yg terdedah sana sini..kalau halal Alhamdulillah.. Sy bkn menghukum sbb sy xlayak utk itu.
    Maafkan sy kalau sy salah.

    0

    0
    • Ywn says:

      Kasarnya komen…bulan syawal ni x baik nk memperbodohkan orang

      0

      0
    • Kuih lapis rainbow says:

      Kalau jin terer sangat, semua manusia sudah lama lenyap. Belajar sains la budak oii. Tu lah, orang suruh baca buku ilmiah, kau baca majalah gossip.

      0

      0
  2. Hamba Allah says:

    abang aku meninggal sebab kena santau, tapi doktor sahkan kanser,,
    menurut pendapat aku, kanser berpunca sebab jin makan dalaman kite, so doc detect as cancer,
    aku penah baca, kanser terjadi sebab jin makan dalaman kita,
    wallahualam,
    lain orang lain pendapat,
    sila jgn kecam

    0

    0
    • wakeupcall says:

      canser is cancer la..he died because of cancer, sbb cancer cell found..cuma abg kau yg tak pernah check dptkan rawatan..cancer kan silent killer..mcm mana kau boleh confirmkan abg kau kena santau plakkk..cancer berpunca jin makan dalaman? adoii..2016 dah skrg bro..agak2 la cara kau berfikir tu..apa kata kau pergi bertanya pada oncologist ke apa itu kanser..or at least ko pi jumpa general practioner pun dia boleh bagi mukadimah awal kat kau what cancer is all abt..takde kaitan dgn jin la oiii..oh please!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        bro, kan aku dh ckp, jgn kecam,setiap org berbeza pendapat,
        aku taw abg aku kena santau sebab dia muntah darah,muntah paku kaca, so kalo ko xd pengalaman, better ko diam, sekali kena kt batang hidung ko,
        baru ko taw erti penyesalan,
        plus, Kuasa Manusia tidak dapat mengatasi kuasa ALLAH ,ko citer lapasla oncoligust ke pebenda tu semua, tue pon dari kuasa allah,
        x kisah la zaman bile2 pon bro,walau taon 2016 sekalipon,
        jin tu wujud, x pecaya sila amek air sembahyang, baca quran dan faham sekali maksud nya

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Benda2 yang melibatkan penyakit alam ghaib ni…
          Mmg doktor akan tulis benda yg mudah paham je.
          Kanser la, mati mengejut la..
          Mana ada doktor yang tulis punca kematian “kena santau”, “busung”, “kerasukan hantu”, “saka”..

          Tp sebenarnya semua benda tu wujud tak?
          Jawapannya ya. wujud.
          Kenapa? Sebab lumrah manusia ada penyakit hasad dengki.
          Sehingga sanggup bersekongkol dengan jin dan syaitan.
          Sebab tu Allah kata khurafat itu termasuk dalam dosa besar yang tiada ampun kerana menyekutukan dia.

          0

          0
        • Aku says:

          Mmg jin ada kaitan dgn penyakit cuma sy xpasti semua penyakit or not. Dlm pengaliran darah kita pun ada jin..bykkan belajar, cr ilmu, jgn terlalu takaub dgn kemodenan. Perubatan Islam & sains berkait.. Wallahhuaklam..

          0

          0
        • Aku says:

          *taksub..typo

          0

          0
        • Anonymous says:

          btoi2 aarwah kak aku berpeluh kuar kaca dari liang roma
          tp doktor kata penyakit tv
          al-fatihah kak aku yg meninggal tahun 2000

          0

          0
        • Mat terengganu (ganu kita) says:

          Jin tu memang wujud. Jin tu lah yang merasuk orang puan suruh gi keje. Orang puan ni keje dia patut duk rumah je jaga laki anak. Orang puan yamg keje terutama pangkat tinggi aku ludah je haktuii ! Orang puan ni lemah duk rumah kelebik burik doh arh mung.. biar orang laki yang kuat power ni gi keje. Kan senang gitu .

          0

          0
      • Anonymous says:

        wakeupcall…ko ni jgn nk riak…sok klau trkena kat diri sndri bru thu…jgn main2…klau nk menidakn ssuatu tu diam2 sdh la…

        0

        0
      • cricket says:

        wakeupsilly…..dont be so arrogant. Cer gih kat pusat2 perubatan islam, ustaz2 kat situ kata jin2 mmg blh menyebabkan kanser. Dah rase pandai sngt ke. Fyi, aku pun belajar tinggi, overseas graduate, tapi aku percaya ape yg ustaz2 kat perubatan tu kata.

        0

        0
    • anonymous says:

      sya pun pernah terbaca dalam perawatan Islam….ada kaitan dengan jin…bila jin masuk dalam tubuh kita dia rosakkan semua sistem badan kita…doktor akan sahkan ianya kanser , kanser asal dari perbuatan jin…jin2 ni tidak semua yang dihantar oleh orang untuk buat kita…ada jin2 belaan dari keturunan seperti saka dsbnya…wallahualam..

      0

      0
      • babi golek says:

        sapa2 yang sihir tu…lagi elok ko sendiri je makan tahi babi dari menyusahkan hidup orang…kalau babi golek depan mata pun..belum tentu ko nak makan…aq kentut je kat muka ko baru nak sedar..kanser ni ada je berpunca dari santau… n then ada from penyakit dalaman sebab banyak chemical , formaldehid n so on…

        0

        0
        • aku lah says:

          stupiddddddddddddddddd………..bercakap pon dah nampak ko tu mcm mane………….istigfar byk2 bro…

          0

          0
    • saa says:

      Muntah2 bukan buatan orang, gi la doktor atau specialist. Ni sure gang anti vaksin

      0

      0
      • anti shiton says:

        santau penyebab kanser itu wujud…
        but hukuman orang yang menyantau ..Allah saja yg boleh ..kalau kat mahkamah pun…tak boleh nak dakwa coz tak ada bukti… mahkamah perlukan bukti fizikal.. so ..sebelum mati katak … …lebih baik bertaubat jelah penyantau

        0

        0
    • babi golek says:

      lebih baik ko makan tahi babi golek dari menyusahkan hidup orang ,penyatau !!!!!

      0

      0
    • mmg kanser bleh jd dr buatan org.lu ni nara bikin mcm hebat dlm website ni mcm lu prof je.cri la ilmu.jgn asyik dgn nyebor bnde karut dunia retis je.
      jgn kecam aku k.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Betul..pada mulanya gangguan jin akhirnya menjadi kanser….

      0

      0
  3. pavlova says:

    overdose dadah pun muntah2 jugak..errr..
    kanser buatan org? kah kah kah..ustaz pembohong mana la yg dia jumpa tu..hahahaha

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kawan aku punya kes.. x lalu makan.. makan aje muntah.. makan aje muntah… sampai menangis punya la nak makan… tapi tak dapat nikmat makan..
    sekarang kena sakit buah pinggang.. kena dialysis.. she only 15 years old.. :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ya Allah..kesiannya kawan kamu..baru 15 tahun?
      Mak sy pon kene dialisis gak masa umur 56..tahun ni la..siap dia xnk beraya sebab xde keyakinan nk brhadapan dgn sedara mara bila dorg aju soalan pasal sakit buah pinggang..

      0

      0
  5. NurazzieelanMall says:

    Banyakkan membaca. . Sihir memang boleh menyebabkan penyakit spt kanser. . Makan dalam. .

    0

    0
  6. saleha says:

    poyo abg nara cerita pasal dia plak. so sape nara? artis sendu?

    0

    0
    • yessza says:

      mat dadah ni kan nak buat come back..kenalah ada cerita2 poyo mcm ni..hatta dia pakai sependa belang2 waktu menagih pun kalau boleh kena maklum pd org ramai..taktik artist msia, takkan tak faham2 lagi kot..

      0

      0
  7. baju raya takde lagi ni.. says:

    kelakar la korg ni..sihir santau penyebab kanser..haha
    yg nasihat suruh baca Quran, sy rasa kamu lagi bnyk perkara tak faham dlm Quran tu..jgn nasihat saja kalau kamu pun tak faham..sekadar tulis sini terer laa..yg nasihat banyak membaca, kamu membaca sumber yg boleh dipercayai ke? jgn sebarang nasihat aje..sbb org lain juga ada yg rajin mencari ilmu, tapi bukan percaya membuta tuli. tiada logic utk persamaan yang kamu ciptakan.

    0

    0
  8. anonymous says:

    Nabi pun pernah di sihir so apa yang peliknya sihir ni? dalam Surah Al-Falaq pun Allah dah jelaskan…memang ada benda2 ni manusia buat….kena berwaspada selalu..jangan tak percaya sangat..kalau Allah sendiri dah terangkan di dalam Al Quran tentang adanya kejahatan2 manusia yang dengki dan mendengki…sapa kita nak deny kewujudannya…

    0

    0
  9. Aku dh rse says:

    kenapa dlm islam setiap penyakit ada ubt nya dlm Al-Quran..cuba renungkan..mmg setiap penyakit bermula dari gangguan jin dalam bdn manusia yg boleh diusir dgn ayat Al-quran, sy pernah terkena santau dan akhir sekali berubah menjadi sakit yg nyata yg blh dikesan oleh rawatan moden leukimia..sblom2 tu dorg cme kata sy demam, sel darah putih tinggi sbb ada jankitan kuman..xde sakit yg kronik..kdg2 doc kata x sakit pon tp selepas beberapa thn br la jd penyakit yg nyata…yg x pernah alami jgn kata benda ni x wujud..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    pada yang suka2 ketawa tu beringatla..kita takde kat tempat kejadian so dengar & amik iktibar..ada 1001 macam hal dalam dunia yang mungkin kita tak faham contohnya kalu orang terkena busung kalu masih kecil mungkin doktor cakap tumor..interprestasi mestila berbeza dari segi perubatan moden & tradisional..pernah x korang tfikir???tentu x sebab adat manusia bila orang lain buat salah tahu nak gelak nak hentam je..sama macam dalam sekeping gambar kita boleh bayangkan 1001 macam benda

    0

    0
  11. liana says:

    Mmg sukar kita nk percaya sihir ni ada kaitan dgn samtae…dlm.pengubatan islam pon ada ckp..sekiranta sihir ni x dibuang betul2…boleh mengakibatkan kanser….susah nk pecaya kan…tp itu salah satu faktor kanser…

    0

    0
  12. mia says:

    sama kes macam my mum. pergi jumpa dr masa mula-mula sakit, dr cakap tade ape2 pun. tapi lepas badan dah kurus kering + asyik pengsan dan badan banyak kesan macam terbakar, dr sahkan ada kanser. tapi lepas pergi buat check up lagi. kata sakit lain pulak. but ustaz yang berubat cakap kena buatan orang. allahuallam. selagi boleh ikhtiar berubat. kena usahakan aja. jangan putus harap. benda2 ghaib macam ni mmng ada.

    0

    0
  13. Ellysha says:

    Semoga Ezad kuat menghadapi ujian ini. Marilah kita sama2 mendokan agar Ezad cepat sembuh dr penyakit yg dihidapinya. Inshaallah…setiap penyakit itu dtgnya dr Allah & Allah juga yang akan beri penawarnya. Penyakit itukan penghapus dosa.

    0

    0
  14. Lea says:

    Ada nara. Memang kalau penyakit yang misteri mmg mcm tu. Dari segi fizikalnya doktor akan nampak sakit cancer. Asalnya mungkin mainan jin atau buatan org. Ia tak mustahil dan dah byk kejadian macam tu..

    0

    0
  15. fatimah busung says:

    ye ye je kau kan? padahal ko makan roti john basi kat bazar ramadhan. tu yang muntah2. typical malay. buatan orang 24/7

    0

    0
  16. Miss lin says:

    Dulu aku xpercaya benda2 ni semua…aku tgk dlm cter semua aku rse karut..sampaila aku sndiri yang alami..sampaikan hijab aku terbuka..mcm2 aku nampak..org yg buat aku tu nak kasi aku jdi gile..sekarang dah 3 tahun aku kena sihir…aku masih lagi berubat..aku slalu muntah2..smpaikn nak makan pun xboleh..jantung berdebar, rse takut melampau..tapi alhamdullilah..ape yg aku kena ni buat aku dekatkan diri dengan Allah S.W.T ..syukur Allah semakin pulihkan aku..ni la nikmat yg aku rase..bila sakit baru aku ingt Allah.. tapi lepas aku kawin je aku kena balik..semuanya berpunca pada seorg laki yg suka pada aku..aku tolong cara baik dah… tp ni semua izin Allah…tapi aku syukur…Allah temukan aku jodoh paling baik..aku xtau nak ckp mcm mane baiknya suami aku ni..sampaikan tak pernah sekali pun kasar dgn aku..agaknya ni hikmah semuanya yg aku rasai…Allah nak bg yg terbaik selepas bnyak derita sihir yg aku tanggung.. start dari tu aku xde lagi facebook n aktif kat instagram..manusia ni rambut sama hitam..hati lain2…dulu aku rse untung jadi cantik..ramai org suke kita..tp sekarang, aku rasakan cantik itu satu ujian utk aku..kepada lelaki yg telah menyihir aku..aku harap ko pulang ke pangkal jalan. Jadila lelaki yg berani dan percaya pada qada dan qadar..amin..

    0

    0
    • aaakulahhh says:

      harap tabah dan semoga cepat sembuh miss lin.

      harap kasi nama fb and alamat mamat bodo gi santau ko tu..
      aku nk tazkirah terajak kasi OKU.
      aku benci btol jantan bodo jenis x leh terima org pompuan x nak kt dia..
      die nak lawa2..tp x reti tgk cermin..
      kalau org taknak tu..ada sbb la…ko hodoh gile ke…or mmg perangai hudoh cm skrng…or pemalas…or pelbagai sbb Allah x jadikan miss lin jodoh ko…
      Ingatlah..nnti ko sempat ke tk mintak maaf ngan miss lin ni..
      n ko dah Syirik dah tu…

      kesian jantan bodoh tu…mati nnti x smpt tobat or mintak maaf ke apa..
      mati jadi kafir ke apa sbb syirikkan Allah dah..

      Mintak jauh kan la jenis2 BABI SIAL camni dr jmpe or terselisih pn dr anak beranak aku…

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Da zaman teknologi pun masih nk caya bemda2 karut .
    Cuba la buat pemerikasaan terperinci.
    Balik balik syak wasangka org buat .
    Tu yg org buat Kebas Duit berjuta juta ringgit agaknya pun TERKENA buatan org AGKNYA ye..

    0

    0
    • nauzubillah...kanser says:

      memang wujud santau ni… jin itu wujud…wujud juga manusia penyihir…sebab tu jangan lari dari al quran.. kanser sebab banyak sangat kimia dalam badan mcm formaldehid n virus pun wujud..

      0

      0
  18. Pesakit says:

    Santau,hantaran sihir mmg wujud cuma nk buktikn mmg sukar la.doc akan ckp denggi berdarah la,kanser,saraf dll.
    Klu bnyak perawat seakan sama sebab..ada kemungkinan.pesakit akan tau sakit doktor or gangguan.Allah taala beri petunjuk pelbagai cara…berubat sebelum terlambat..

    0

    0
  19. Adikakuustaz says:

    Sombong dan bongkak nara nyer statement.. Siap tuduh ustaz mcm tu lg. Berbangga la sgt dgn pendapatan dr blog dia ni, penuh dgn fitnah, adu domba, batu api, dedah body sana sini, pastu duit dr iklan buat mkn ank bini..halal ke xhalal ntah la..aku bkn ustaz nk bg hukum bagai. Buka minda tu tentang perubatan islam, kaitan jin dan penyakit. Jgn duk asyik dgn dunia hiburan semata..akhirat pun kena ada jg.

    0

    0
  20. Elly says:

    Nara, rajin2kanlah tgk kuliah agama kat tv tu.. ustaz sharhan pun pernah ckp, kanser ni ada 2 sebab, satu mmg penyakit betul, satu lg bawaan jin.. mmg dlm perubatan Islam pernah kupas la isu sakit kanser n gangguan jin ni.. kita jgn cepat menghukum..

    0

    0
    • Faz says:

      kwn sy meninggal sbb kanser. Apabila dikesan dah sampai tahap 4. Mak bapak dia tuduh famili bekas gfren dia bomohkan dia pasal tak jadi kawin. Habis dipukul canang cerita. Sy mula2 percaya. Sy suruh bawak ustaz tolong ubatkan mereka taknak. Sibuk nak bawak bomoh. bila ditanya dgn Dr, lama kelamaan kwn sy sendiri mengaku dia kuat minum arak, merokok dan ambil dadah. Sejak itu sy susah nak percaya kanser ada kaitan dgn buatan org. Wallahualam.

      0

      0
  21. Joyah says:

    TO those yg ckp penyakit dari syaitan dan jin tak wujud, wey jgn tunjuk sini yg korang tak pernah baca alquran, syaitan punya halus sampai boleh berlari-lari dlm saluran darah kita, jin makanan mereka adalah tulang dan darah kotor, Allah suruh kita percaya pada benda ghaib. Tempat paling glamor diorang stay dekat perut/dubur kawasan kotor.

    Lagi satu aq bengang pulak dgn ustaz ni, kalau ikutkan tak boleh lah suka-suka ckp itu buatan org, sbb setahu aq tak kira berapa alim dan warak nya ko, mmg tak akan boleh tahu the do and the don’t pekara ghaib, itu rahsia besar Allah.

    Boleh jadi ezad ni, termakan bahan pelaris yg kotor dekat premis restoran atau warung ke, terludah dikawasan keras ke, paling banyak kes aku dgr terlanggar barang tanpa sengaja. Itu pun bukan dari ustaz yg bgtahu, dorank sendiri tersedar Bila suruh flashback, yg lelaki paling bnyk buang air dekat kawasan keras. Budak kecik time maghrib main kat luar, mmg kena ganggu lah, kan waktu diorang . Thats why Nabi Muhamad s.a.w pesan jgn meludah dalam bilik air, jgn ingat baginda pesan tak ada makna, besar maknanya okey.

    So pde yg sakit , bila ko dh pergi ke doktor bkali-kali and doktor bagi tahu yg dia tak tahu apa penyakit ko tak pun dia bagi nama penyakit yg ko tak pernah
    Dengar, google pun tak jumpa nama penyakit tu, Saran aku yg pertama jgn kecoh-kecoh, berubat senyap-senyap, kalau satu kampung dah tahu ko sakit lah, bukan sorang je nk ranapkan ko boleh jadi satu kampung hantar segerombolan jin nak makan ko. Ramai melayu masih bela benda bukan2 okey, walau dah tahun 2016 tak semua pemikiran masih 2016.

    Kepada ezad semoga Allah mudah kan urusan awk yer, sembuhkan penyakit awk, pelihara keluarga awk, Lindungi awk. pertolongan Allah sentiasa dekat dgn hamba Nya , tapi berapa dekat kita dengan Allah. Jgn risau Allah pasti bantu awk. Goodluck ezad jgn putus asa.

    0

    0
  22. narabodoh says:

    sian ko nara.. mmg kanser tu slh stu penykit alm gjaib.. sell2 dlm bdn tu… darah yg mnglir jin pn bleh llu.. tu r caya sgt dr. bodo

    0

    0
  23. brendonUrie says:

    bang nara. tak baik cakap angkuh. tak kena dekat family bang nara. boleh lah cakap macam tu. kalau dah kena benda2 ghaib mcm nih. ingat dr boleh tolong ke?.

    0

    0
  24. qaseh says:

    saya tak setuju dengan abang nara….abang nara kena belajar lagi mengenai kanser, sihir dan perkara berkaitannya…..belajar mengenai perubatan islam….

    minta dijauhkan kita semua dengan perbuatan sihir….memang akhir zaman ni…ramai yang guna sihir….

    Betul…ramai yang tak percaya..sebab tak kena diri sendiri…..tapi kita kena percaya jin, syaitan memang wujud

    0

    0
  25. p ramlee says:

    tergelak aku baca statement ramai kat sini..haihhh..melayu..sikit2 sihir, santau..letih!

    0

    0
  26. sape2 je says:

    Oh aq penah kena mcm ni asik muntah je..asl mkan je mesti muntah…2kali gi hospital doctor ckp sakit perut biasa..hrmm da mkan ubat pom still muntah dah la masa 2 hari lgi nak raya time tu aq igt dah nk mati dah..mlm raya tu aq dah xtahan masih muntah lagi nk mkan pom xlalu makan je muntah aq pom pergi la klinik plak..doctor tu ckp aq ni kena gastric..doctor tu suruh minum susu tepung..alhamdulillah lepas minum je susu tepung rasa mual nak muntah hilang…:)

    0

    0
  27. lynn says:

    @ Mat terengganu
    Bodoh tu simpan sikit. Kalau semua perempuan duduk rumah, sapa nak jadi doktor pakar sakit puan? Kang meroyan plak doktor lelaki tgk.
    Satu lagi, tugas isteri bukan merangkumi semua kerja rumah. Itulah, suruh pergi belajar agama tak nak, sibuk memekak mencarut kat orang je. Baca apa tanggungjawab suami dan apa tanggungjawab isteri.
    Orang macam kau la yang menyebabkan org lelaki melayu dipandang serong dan buruk.
    tengok gaya kata-kata kau yang mcm benci sgt kat perempuan yang kerja tinggi ni, mungkin kau ni lelaki bacul yang tiada keyakinan diri, dan/atau kau ni pernah kena reject dengan perempuan pangkat tinggi.
    Well, with that kind of mentality, patut pun kau kena reject.

    0

    0
  28. Ibu says:

    Bila penyakit, perbuatan, sihir atau apa2 yg libatkan jin & syaitan samaada belaan, tuntutan mahupun dihantar kpd seseorg ia akan meresap dlm saluran darah kita & dna kita, lama kelamaan jika tak dirawat bole memakan dalaman kita secara diam2, dan tak dinafikan ada jugak yg tak dapat dirawat wpun usaha mcm2, mungkin apa yg ustaz isteri dia cuba sampaikan dia tak faham utk terangkan pd umur ataupun dia sendiri yg tak faham maksud ustaz itu, perkara2 mcm ni kalau kita tak bertanya dan fahamkan pasti akan timbul salahfaham pd sesetengah individu

    0

    0
  29. beautifuljonggos says:

    aku tak boleh bla nara si idong terompah ni…makin lama statement acah acah muka dia brad pitt…riaknya semacam…

    0

    0
  30. James Rooibos says:

    Sdra Ezad. Jika simptom muntah-muntah masih berterusan walaupun sudah mendapat rawatan yang dirasakan terbaik. Sila cepat-cepat ke fb saya di “james rooibos” untuk usaha terakhir.

    0

    0