Written by Bella | October 20th, 2017

Mona nama seorang pramugari yang kini popular hanya dalam sekelip mata berikutan kontroversinya bersama Shahir. Umum mengetahui Mona bermati-matian memberitahu beliau dan Shahir cukup mesra sedangkan Shahir menegaskan perkara yang sebaliknya.

Susulan isu tersebut yang semakin panas, peserta AF Megastar Ewal tampil dengan pendedahan yang agak memeranjatkan tentang Mona. Menurut Ewal, beliau juga hampir menjadi mangsa perangkap Mona dan ia juga turut berlaku kepada peserta lain program realiti tersebut.

Antara taktik yang digunakan oleh Mona adalah dengan bermain kata-kata manis untuk meraih perhatian dan mencairkan hati mangsanya.

Malahan, bukan saya dan Shahir sahaja, terdapat beberapa bintang program realiti lain yang cuba dihampiri oleh Mona. Modus operandinya boleh dikatakan sama iaitu dengan mengakui dirinya sebagai peminat tegar. Dia memulakan langkah dengan meninggalkan komen di laman sosial sebelum berani menghantar ‘direct message’ (DM) untuk menghampiri mangsanya.

Mula-mula dulu ingat hanya saya seorang, rupa-rupanya ada beberapa rakan artis daripada program AF yang turut melalui pengalaman serupa.

Nampaknya pendedahan Ewal ini memberikan gambaran perkara sebenar yang berlaku. Adakah segala kontroversi yang menghimpit Shahir adalah cubaan untuk mensabotaj  karier seninya? Tidak mungkin Ewal akan berkata sesuatu yang palsu bukan?

Sumber Berita : Utusan Online

66 responses to Ewal AF Megastar 2017 Dedah Modus Operandi Mona Yang Cuba Perangkap Dirinya Dan Peserta Lain

  1. Anonymous says:

    mona oh mona….kau memang bijak. sekejap ko femes mcm bekas bini hapit hamidun joyah tu. hahahaa

    33

    0
    • Kerang Pink says:

      sudahlah ewal oii. nk backing lak. tepuk sebelah tangan xkan menjadi k.
      korang sama2 mental ..layan minah hanyir wayar putus ni. k bye!

      22

      2
      • Anonymous says:

        kalau seseorang lelaki tu setia encik ewal, miss universe secantik mana pun datang pun dia tak heran la. lain la kan.. korang species zakar berairi 24 jam nafsu kuda.

        35

        1
        • oh my english says:

          … if you clap with one hand cannot make noise. hihihiks

          23

          0
        • Mona says:

          saman la i kalau berani…

          4

          4
        • Anonymous says:

          oh, mona ni mcm agent filem spy hollywood..nak sabotaj keamanan dunia la..
          begitu?

          14

          0
        • Cili says:

          hey ewal..apa kata ko suruh si shahir member ko tu nyanyi lagu… “tipah tertipu” kt final nanti. next?

          8

          0
        • Anonymous says:

          mona gila..korang pakat2 gila. alasan peminat korang gigih nk berjumpa dia. memang patut la korang kena scammed.

          8

          0
        • Padan Muka Korang says:

          I love Mona…she is such a b*tch. Mmmm…applause.

          7

          0
        • Miss Unibes says:

          Mona ni jenis ramah tak bertempat. Yg bodoh lelaki jugaklah sebab ayat sikit pun dah sangkut terutama si pendek hitam Ewal. Modus operandi pak kau. Aku ingat perempuan je mudah cair, rupanya lelaki pun sam. Syamel je steady. Nampak sgt memang Mona jenis suka dan ramai kawan. Syamel pun kata mcmtu. Aku rasa memang Mona suka2 je ngaku peminat padahal nak dekat je. So si pendek Ewal dan Shahir terjebak terperangkaplah lagi2 Mona ni boleh tahan jugaklah cantik wlu tak secantik Anzalna. So yg bongok sini Ewal dan Shahir. Yg paling bodoh Shahir. Sikit2 ada masalah, ‘lari’. Tarik diri bagai. Kononlah lepas ni merajuk tak timbul2 lagi kat industri hiburan. Salah sendiri juga. Sokong kata Erra yg Shahir kena bertanggungjawab semua. Jgn sikit2, lari. Sikit2, lari. Telur basi betul! Lol.

          2

          0
      • Layola says:

        akhirnya ada juga gosip yg berjaya menimbuskan gosip joyah bersetubuh sama apit hamidon….

        5

        0
        • Kim Jong says:

          kelas mona ni tau..habis semua kucar kacir. mona…pengganti presiden north korea yg baru. hidup mona!!! :(

          3

          2
        • Anonymous says:

          terima kasih pada mona. terkubur gosip joyah refva. have a good weekend.

          3

          0
        • carta gosip mewarnai hidup anda says:

          tahniah mona.. you berjaya merampas takhta carta gosip paling sensasi daripada joyah repah.. mari kita lihat berapa lama mona akan mengungguli carta gosip ni.. dijangka joyah akan beri saingan hebat dengan mengupdate status kontroversi dalam twitter dalam insta dan akan mendapat kecaman bertalu-talu daripada netizen yang gigih ada masa rupanya memberi komen di socmed mengenai gosip retis ni.. nur sajat juga mengekori rapat dari belakang akan update post insta betapa excitednya dia bersiap sedia nak kahwin dengan jejaka idaman abam sado dia.. retis lain nak enterframe dipersilakan untuk menggugat gosip-gosip yang sedang hangat diperkatakan di whatsapp group dan socmed ni..

          10

          1
        • Anonymous says:

          nmpknye nama joy masih setia di bibir netizen acik bawang kepam busuk bacin bulu x pernah shave .

          0

          0
      • Mami Jarum says:

        saya suka mona mona simbol wanita berbisa. habis semua x keruan jadinya.

        2

        4
        • Anonymous says:

          tu bukan berbisa. tu bersundal namanya. berbisa tu tak perlu pun nak buat mcm dia. nampak low adalah buat mcm tu.

          10

          0
    • senah gemeceh says:

      masaalahnya shahir pun melayan gak. dah ada makwe (erra) lagi mau luah2 dah kenapa ko?

      23

      0
    • Mak Becok says:

      mensabotaj la sangat. hahahaaha…lawak ko nara hoi.
      sebulan dok jumpa siap ada sessi meluahkan perasaan… siapa yg sabotaj diri siapa? nara.. ko ni pon bendul mcm budak2 akademi fantasiasia ni jugak.

      11

      1
      • Anonymous says:

        laaa…ko kalau ada masalah pon mesti ko luahkn perasaan jgk. kita manusia, lagi2 jenis mcm mona ni kaki pujuk. dah kalau dia pancing shahir dgn ayat2 manis dia utk suruh luahkan masalah dia, konfom laa shahir berani nk cerita. lagi2 dh pernah keluar ramai2 dan pernah jumpa mona ni. mona ni mmg batak perhatian, dari gaya dia post gambar2 pon dh tau.

        4

        2
    • Aku says:

      Kalau betul apa dia cakap ni, ada dua kemungkinan je. Perempuan tu nak cepat femes atau dia tengah tolong someone untuk menang. To shahir, jangan give up awal. Keep on fighting. Dah sampai final, kau jangan bagi diorang terus tabur pasir dalan periuk nasi kau

      7

      1
    • terkejut? says:

      apa kecoh2 ni? bayangkan papatanda shell pun lelaki2 melayu sanggup gesel anu diaorng. ni kan plak si mona kerang berlengas tu weyyyy.

      5

      0
      • anak 100 orang pecah rekod dunia says:

        imaginasi lelaki luar biasa.. niat di hati nak anak benih dia seratus orang.. apakan daya, manalah mampu nak mensenyawakan 100 ovum dengan sperma dia.. dia bukannya billionaire bagaimana nak bela 100 orang anak dia.. billionaire pun takde anak kandung sampai 100 orang.. haha

        1

        0
  2. sfdg says:

    dah elok2 kerja pramugari Firefly, buat hal, ni mesti sbb kawan2 dpt suami Pilot, kang kena pecat br ko tau

    9

    0
  3. Mamy Biol says:

    motif? kalau tak salah apa lagi saman yelah hahahah

    0

    0
  4. Mat Sahdo says:

    padan muka korang. siapa suruh melayan si kerang hanyir ni?
    ada orang acu pistol ker kat kepala suruh jumpa dia? tak kan?
    so?

    8

    0
  5. Zaza says:

    Kalau betul pon modus operandi yg dikatakan tu..bodohlah sapa yg melayan nye.
    Dh tau dh gf tp pergi melayan pempuan lain buatpe.sendiri cr penyakit.
    Anggap je mona ni mcm langau taik.ko dh tau dia busuk bwk penyakit tp ko sengaja dekat dekat dia.hahahha

    9

    0
  6. TerubukMasin says:

    Aku ingatkan ko dah insaf lepas tipu aku few years back. Rupanya lg teruk. And mona, lain ko skrg. Maklumlah cabin crew. Hmmmmmm.

    1

    2
  7. Anonymous says:

    bertepuk sblh tgn xkan berbunyi…sooooo dua2 pn sama jgk…byeee

    7

    0
  8. Mamy Biol says:

    nampak la sgt iman goyang bila kerang hanyir depan mata erk hahahaha lelaki … pastu kecut sendiri,matang la sikit bro, buat apa nk tarik dia,berani kerna benar, ni nk lari dari masalah pulak,sikit2 lagi… sikit2 lari, ni bukan kali ke-2 je budak ni merajuk je bawak diri,… yg pelik si kerang ni kejap beno dh ada penganti… jap lagi pemain bola sepak la, jap lagi kerabat raja la,jap lagi abg nara la hahahahahah makin biol dh mamy membaca,baik lipat kain ada feadah laki pun syg …

    7

    0
  9. Anonymous says:

    perempuan gila publisiti, tahniah laa sebab berjaya buat shahir tarik diri dari AF megastar. pelik juga, baru je kenal sebulan dah mengaku teman istimewa shahir. IKUT LOGIK sesiapa pon sebagai wanita biasa yg baru je berkawan dgn artis terkenal, kalau boleh mmg nak rahsiakn dulu, kalau update gambar pon mungkin letak caption sebagai kwn. tp mona ni tak, berani giler update gambar dgn shahir mcm lama dh kenal siap love2 bagai. aq kesian tgk shahir.

    14

    0
  10. Sangap btul says:

    Mona ni skit mntal kot.nk prhtian nih ..ksian,ksian!!

    5

    1
  11. Anonymous says:

    memang sakit mental perempuan ni….sekarang cakap dah ada pakwa baru pulak. yg pakwa baru ni berapa lama dah kenal??? dgn shahir baru sebulan dah berani mengaku kekasih, yg pemain bola tu pulak dah berapa lama?? mustahil dah kenal lagi lama dari shahir, ntah2 baru kenal sminggu dah berani mengaku…hahaha bodo la…bahaya spe yg tgh berkawan dgn perempuan ni. habis semua dia mengaku pakwa agaknya

    12

    0
    • Aku says:

      Hahaha.. dia nak cuci tangan la tu. Si shahir pun dah tarik diri, so kerja habis. Tu yang bgtau ada bf baru.

      0

      1
    • tatap support mona. girl rules! says:

      baru kenal dua hari lepas.. merajuk dengan shahir.. dalam hati mona kata, I boleh je cari boyfriend lagi hensem dari you.. you ingat you hensem sangat nak menggatal dengan betina lain.. jantan loser berbahagialah ko dengan betina lain yang sanggup melayan ko..

      0

      0
    • papipo says:

      mona. harap awk berubah. jangan nk ambil kesempatan atas lelaki. ni kalau nk ajak keluar kena belanja shopping bagai. memang mental dia. nk pinjam duit siap. boleh tahan. berubah la. dunia ni sementara je. bila2 tuhan boleh tarik nikmat yg kita ada. nk kata cantik so so je. xdelah vogue mana pun. dah nama cabin crew. letak makeup macam tepung gomak. igt org pndang tinggi ke cc ni. be a grown up girl. jgn cepat melatah ye

      2

      1
  12. Anonymous says:

    geng2 vokal katak menyokong geng2 diaorang…kahx3

    2

    1
  13. Anonymous says:

    modus operandi la…korang sama2 msuk perangkap kerang hanyir mona. hahahaha….tahniah!!!!

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      walaupun dia ni baru je aku kenal sbb kisah Syahir, mgkn dia ni sejenis pompuan yg “membalas dendam” pada semua jenis lelaki. Mana tau ada kisah hitam sejarah kisah hidup dia yg lampau.
      Kisah sejarah lampau siapa yg tahu melainkn diri sndiri dn kuarga dn bekas suami atau bekas pakwe.
      Satu persatu dia ayat.

      5

      1
      • Anonymous says:

        takde maknanya. stok2 merenyam sun2 ni berlambak, dorang usaha lebih menyundal yela tak berapa nak dikejar jadinya gatal dia tak boleh nak tutup tu lagi membuak2. mengayat konon kesiannya orang bukan nak betul2. yg dia kejar dekati semua lari, kenal kejap lari yela tengok orang dan perangai siapa nak betul2 camtu. busuk je

        5

        0
  14. Suraya says:

    Sbb tu aku slalu ingtkan adik laki aku..hati2 dgn pempuan zaman skarang..diorg sanggup buat ape saja untuk dapatkan perhatian..bila malu dah tiada dalam diri perempuan..macam ni la jadinya..yg suami org dah berkahwin tu..korang xpayahla nak try2 pempuan luar sana klu dah ada bini..nanti terkena baru nak cari bini balik…

    2

    1
  15. batu api says:

    saman je lah mona mereng tu…kalau korang alim warak..x bersalah dan maksum.

    3

    0
  16. Anonymous says:

    elok lah kalian..bodoh nak mampus.

    1

    0
  17. Anonymous says:

    semua jadi gila gara mona. heheheheh

    0

    0
  18. Kiah says:

    bagus juga mona ni buat supaya tbuka mata si erra tu.

    3

    1
  19. kupang says:

    woi hebat. kerana sekor kerang busok, habis terpalit semua. dahsyat pukulan si kerang bernama mona ni yer…

    1

    0
  20. Anonymous says:

    Rata-rata yg beri komen baget bagus, yg ckp kalau xmelayan xjadi… sebab shahir dll tu artis korang ckp la mcm tu, cuba abg or adik korang kena. Yg nk melibatkan iman la, ingt! kita semua manusia tidak lepas membuat kesilapan, kita bukan malaikat yg tiada nafsu, bukan nabi bersifat maksum. Jika mahu memberi komen jangan lah kita menjadi penghukum, boleh lihat nipis tebal iman seseorang. sekadar perkongsian. salam :)

    5

    0
  21. wekkkkkkk says:

    sbb tu lah kalau nk menilai wanita bkn dari kecantikan dan kelembutan suara yg asik ckp manis dn mengada2.
    Tidak semestinya pompuan yg cakap agak direct kasar sikit, tapi dalaman x berkarat.
    Org yg ckp manis ni lebih bahaya dri org yg cakap biasa2 je. Biasanya org yg cakap manis ni tgn akan mencari2 sesuatu atau nk kenakan minyak seyonyong.

    5

    0
  22. Anonymous says:

    lelaki…pantang ada peluang kan???? mmmm.

    1

    0
  23. hurmm says:

    si joyah tu dah blok i uols..bukan kutuk dia pn..cuma tinggal komen pasal dia up gambor kek dan status yang sama kt ig dia. dia menipu kunun2nya bakeri tu asyik kek jer ke dia..sya rasa yg dia asyik up status dn gambar orang hantr hadiah itu ini ke dia tu hayalan dia jer la..kunun2 orang sayang sgt ke dia..she’s really sick. tu la ostat n ostajah2 yang rapat ngan dia tu..bagi la nasihat sket kat pesakit ostat n ostajah to yer..kesian..minta simpang jauh2 naaa..

    5

    0
  24. Anonymous says:

    Kan af megastar tu program sendu..astro saje ni..wat kecoh2 sikit..nk naikkn rating..entah2 dh pakat semua ni ..trmasuk erra..yelh hanya isu cengini boleh hotkn suasana..dan dan je elok simona ni corner..lahai kita semua mcm kena main dam ular lak ye

    1

    1
  25. Anonymous says:

    dik non nampak sgt sume jantan ko nak sapu yea…tak kire muda remaja tua sume ko nak ye adik non oii…sudah2 la dik non…g la kat pemain bola baru ko tue…ko dgn pemain bola sesuai sgt la…player dan playgirl…footballers vs stewardess…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Aku xblh tgk muka si ewal ni.. uwekkk..poyo

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Heran sis dgn Mona nihhh. Selalu pramugari taste ajet2 tnggi tp pramugari macam Mona nih taste dia kelas2 akademi fantasia jewww rupanyeee. Bukan nak kata bebudak AF nih cikai tp nampak benar Mona nih desperate nak berkasih sayang.

    0

    0
  28. anon says:

    alahh ewall ko pun dgn caca sengent mak embong tu dulu lagii lah dah macam laki bini ..senang cerita benda ni tak jadi kalau sesama tak melayan
    syahir tu acah2 suci murni

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Hah..si mona kata dia x hingin dan x petnah pun nk ngorat si ewal ni ..not my taste ulas si mona..abis camner tu..kihkihkih

    0

    0
  30. Anonymous says:

    apa kata Mona pegi try dato Red plk…hahahahah

    0

    0

Leave a Comment

Optional