Written by Bella | May 23rd, 2017

Setelah lama menyepi, semalam Shahir AF8 membuat pengakuan bahawa beliau serius berkawan dengan penyanyi dan pelakon, Erra Fazira dan sudah bersedia untuk ke fasa yang seterusnya (berkahwin) dengan wanita tersebut. Shahir tampil  memberikan penjelasan  kerana bersimpati dengan Erra yang selama ini menjawab pelbagai persoalan  serta kontroversi mengenai status hubungan mereka.

Mengakui beliau begitu menghargai kenyataan yang diberikan oleh Shahir, Erra bagaimanapun tidak mahu memberikan komen lanjut mengenai soal berkahwin dengan Shahir dan menyerahkan soal tersebut kepada ketentuan Allah SWT.

Saya sangat-sangat percaya pada aturan Allah SWT. Biarlah Allah sahaja yang tentukan soal jodoh saya. Kalau ditanya sama ada jadi atau tidak (berkahwin dengan Shahir) saya sendiri tidak tahu kerana itu adalah urusan Allah.

Kalau ada perasaan cinta dan sayang, tidak salah untuk cuba melangkah ke fasa seterusnya. Semoga segalanya dipermudahkan buat Erra dan Shahir.

Sumber Berita : Utusan Online

28 responses to Erra Fazira Serah Soal Kahwin Dengan Shahir AF8 Kepada Ketentuan Allah SWT

  1. Anonymous says:

    Mampu ke shahir nak tanggung era? shahir ni wat anak ikan oklah. kalau buat husband, kena pkir byk kali jgak sbb maintenance tggi

    14

    1
    • budget selamat says:

      Yg mampu tanggung pun Era tak kisah di-ceraikan. Ini kan pula lelaki
      budget sekadar “above the water”.

      Belum ada sesiapa yg berkenan atau taste Era yg hadir dalam hidup dia saat ini. Kenyataan nya hanya “serahkan pada Allah”.
      Memang kenyataan yang “selamat”…macam orang politik pulak.

      Kalau dah berkawan tetap dan lama belum lagi pasti itu pilihan beliau dah terang lagi bersuloh…yg lelaki pun macam tak faham2…agak nya “processor” kat atas
      slow kot? Tak kan Era nak luahkan sorry Sharir you bukan taste I…susuk tubuh you tak kemas…you pun tak boleh maintain I nanti…muka you pun comot…jadi
      keluarlah kenyataan “serahkan pada Allah”…ni standard ayat orang melayu Islam..tak tahulah orang Jepun Islam ke orang British Islam…

      4

      0
    • kak blueberi pakai burberry says:

      shahir ni pandai mengayat ek..slalu dpt janda2 vouge je..dlu che ta now erra

      3

      0
  2. sakit mata says:

    2 orang kejap kata tak de apa2, kejap nak kawin..adoii..suka hati korang laaa

    2

    0
  3. poyo says:

    jng ckp mcm tu.rezeki setiap manusia ditentukan oleh Allah SWT.begitu juga jodoh.jika Allah SWT menetapkan jodoh erra dengan shahir.siapa lah kita untuk menidakkan nya.

    15

    0
  4. Ainie Yusoff says:

    Agreed dgn Poyo. Rezeki Dan jodoh kita semua dah ditetapkan dgn yg Maha ESA.. soaps kita utk mempersoalkan. Doa yg baik baik aje utk mereka, takyah nk kutuk,2 Semoga segala apa yg dirancangkan dipermudahkan. Aamin Ya Rabb

    8

    0
  5. teratai layu d tasik madu says:

    ckp yang baik2..doa yang baik2..

    2

    0
  6. wekkkkkkk says:

    Mmng lah…soal rezeki dn jodoh ketentuan Allah, tapi kita manusia kena usaha nak melaksanakanya. Katakanlah jodoh anda dh nk hampir di hari pernikahan pada hari itu…tiba2 tok kadi yg nk nikahkan tu…pengsan dn mati dgn megejut, majlis dn dibuat, semua gelabah, cari kadi-kadi baru, amek masa lak, last2 kadi yg di cari buzy2 sgt, kmudin majlis nikah tu di tunda ke tarikh lain…tetiba pasangan tu pulak buat hal dn lari. Kan itu usaha, jodoh x ada. Kita kena usaha.

    ..yg penting usahakan dulu…cuba dulu.
    ..bila dh kawen, jgn pikir x cukup duit la, taku cerai la, jg berfikiran negatif…”KAWEN JE”..

    6

    0
  7. kumpulpahalalagibagus says:

    rezeki dan nasib seseorang bukan kita yg judge..
    Allah SWT yang punya urusan..
    Cepat atau lambat juga urusan-Nya

    Doa yang baik2 saja untuk mereka.
    Moga urusan dipermudahkan.

    Amin

    4

    0
  8. Shhh says:

    bila si shahir ni buka mulut pasal kawin, org ckp asik ckp pung pang dh berzaman jugak aku dgr, tpi masalah juga dtg dari erra, dia sndiri tak pasti hubungan sampai ke mana, rasanya erra mesti dgr ckp kawan2 dia pilih biar hati2..tpi kalo aku jdi kawan erra pun aku nasihat benda sama, ko dah dua kali kawin, Shahir ni apa keja dia, setakat ni lagu baru pun tak da, asik dok gosip sana sini. Pada aku, biar kali cri yg betul sepadan. Mcm Dato Vida ckp lpas dia cerai kali ari tu, cari yg sekufu dgn kita, tu sbb dia bercerai dgn ex suami dia baru. Ko tu aktress, mesti High Maintenance, yelah mesti percaya pada rezeki lepas kawin, tpi ntahlah aku rasa mereka mmg tak sesuai. Erra ni blh tahan sosial, selalu lepak ngna kwan artis dia, bawak motosikal, ronda2..nak ke Shahir tahan dgn Erra. Ntahlah..Dari Yusri (artis, usahwan), Engku Emran (CEO) skrg ke Shahir (artis suam2 kuku je))

    2

    0
  9. Anonymous says:

    tak sesuaii laaaa… takde ke dato2 single nak tackle erra ni…

    4

    2
  10. Brave Heart says:

    Sangat tidak sesuai…Shahir ni tahap adik-adik, anak buah Erra saja…janganlah jatuhkan maruah Ex-Husband anda sebelum ini…Yusry KRU, Engku Emran…semuanya ada nama dan tua setahun, dan muda setahun…Shahir ni aduhai

    3

    4
    • wekkkkkkk says:

      Nabi kita kawen Khadijah…berape umr khadijah…ada sebaya x dgn Nabi..x adakan. Itu Nabi kita…mmg x sama dgn umat / manusia skrg. Tapi boleh la…cuba. Kalau selama ini putus, kawan, putus, kawan…maka Jodoh anda mungkin ini. Sbb ssh nak lupa..x kirlh muda ke, tua ke…semua mahu di sayangi. Pada pndapat saya…apa salahnya…mencuba dulu berumahtangga…bila x sehaluan…x sependapat…maka talak lah…kn undang2 islam dh ada disediakan. Tapi untuk mempermudahlan semua tu…kenalah kawen ikut peraturan Jabatan Agama…senang nikah, senang cerai…apa ssh..kawen lah walau kali yg ke 10. Tapi jgn sesekali kawen lari dn x direstui mak bapak.

      8

      0
  11. sephiaaaa says:

    rasanya; adalah kurang manis kita semua bg komen erra x sesuai dgn shahir lar, shahir ank ikan lar, maintenance tggi lar, dato’ xnak try erra lar…x baik gitu tau..!
    hidop kita kn byk pilihan…perkahwinan jg 1 percaturan. xde saper yg nak kawin-cerai berulang kali tp sbg manusia kita kn kene percaya qada & qadar..ketentuan dr Allah.

    doakan yg baik2 jer utk mereka, mereka lbh tau apa yg terbaik dlm hidop mereka..

    6

    1
  12. wekkkkkkk says:

    Utk pegetahuan ..kalau pompuan tu tua sikit dri bakal suami byk untungnyer tau.
    Byk untungnyer antaranyer:..saya kongsi yg baik ckp je tapi panjang sikit la.-

    1. Bila kita (bini) dlm keadaan kesusahan…mcm dkt rmh..lampu kalimantang atau apa2 lampu terbakar gantikan baru..suruh suami panjat dn tukar…kalau laki tua dn sma tua…sapa nk panjat…sbb masa Janda semua kena buat tu…penatlah..
    ..xkn pekara kecil mcm ni nk pggil wayarmen.
    2. Boleh angkat barang2 soping.
    3. Boleh dukung anak dengan kuat/ kalau sama tua..sapa nk dukung…kang terseliuh lak sama2.
    4. Buang sofa lama, angkat perabot lama ..perkara kecil x kan nk panggil pekerja lori.
    5. Senang ckp…la…byk untung dpt yg muda.

    Itulah sikit je di antaranya:-
    Pedulih apa org nk ckp…yg nak senang aku…korang mengutuk je…x kisahlah.
    aku ssh…ada korang tolong..

    3

    0
  13. wekkkkkkk says:

    Pada pendapat saya, byk kelebihan jika bersuami muda, di antaranyer ayat ada pjg sikit la:-
    1. Dulu masa bujng/janda…bila lampu kalimantang / lampu lain terbakar kita kena buat sendiri dn panjat…bila kawen yg muda suruh si suami buat pulak dn panjat…kalau suami tu tua…mcm mana…sapa nak buat…tak kan pkara kecil mcm ni nk paggil wayarmen.

    2. Kalau soping, suami boleh bawa barang berat tu, pikul beras 10 kilo pun mcm bawa sekilo bawang.. kalau tua…mmg la troli bawa…tpi kt tmpt tu je…kalau naik rumah flat/apartment cam ne…yg muda boleh la bawa…kat bahu 10 kilo beras, kat tangan lagi ada dlm 3 kilo brg2 dpur…yg tua cam ne…semputt2 la naik …

    3. Kalau dpt anak, sapa nak kendong…yg muda boleh la kendong lama2.

    4. Buang sofa/perabot lama…suruh si suami yg muda tu angkat / buang kt luar…x kan pekara kcil mcm ni nak panggil bangla dan pkeja lori buat…mmbazir.

    5. Apa2 pun…byk kelebihan dpt yg muda ni tau….

    tak kisah la korang nk mengutuk dn tercebik mulut mengata aku berlaki muda.
    aku ssh ada korang tolong…padankn muka ada lagilah.

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      alamak..byk la komen aku ni…bongok la komputer ni smalam…aku tekan reply comment x mau kuar….pas tu tekan lagi…ha..pagi ni byk la…kuar…
      his..his…his…apapun jgn maree aku ya…kawan2.

      0

      0
  14. Nana says:

    Rsanya dlu si shahir ni dgn che ta. Now erra pula? dh knpa ngko ni shahir? Allahaiiii

    1

    0
  15. wekkkkkkk says:

    Pada pendapt saya:-
    Elok jugk lki muda sbb- jika lampu2 kt rmh kita trbkr–si laki muda bolehlah tolong panjat dn tukar–kalau sama tua siapa nk pnjt..xkn pkara kecil camni nk pggil wayermen.
    Kalau soping bolehlh harp pikul 10 kilo beras di bahu dn 3 kilo brg dpur di tgn–kalau sama tua mcm mana..harp troli boleh la…tapi tang2 situ je..kalau naik aprt/flat cmne.
    Kalau dpt ank boleh la si ayah yg muda lama2 kendong-kalau sama tua cmne sapa nk kendong-sian budk tu jln smpai lengoh.
    Kalau buang prabot lama boleh lh suruh angkt/buang kt luar…x kn nk pgil bangla dn pekerja lori hanya kerna perkara kecil-kalau sama tua cmne..pangill org jugk.
    Apa2pun eolk je kawen gn org muda ni…pandai2 lah jaga dn urus rmh tangga.
    .. ssh sapa nk tolong..kalau janda..

    0

    0
  16. wekkkkkkk says:

    baik nya taip ayat…tapi x kuar comment ni,,,dh knapa…pilih kasih ke nara ni…

    0

    0
  17. wekkkkkkk says:

    wekkkkkkk

    0

    0
  18. sepaun says:

    semoga Allah mempermudahkan.. amin

    1

    0
  19. wekkkkkkk says:

    pada pndp aku la:-
    Kawen org muda bagus tau…lampu2 yg rosk trbakr..boleh suruh di panjat/ baiki…xkn hal mcm ni pun nk paggil wayar men dtg.
    Kalau soping..beras 10 kilo selamba je di bahu..dn ditgn ada lagi jijing barangtu…troli x boleh harap..tang tu je…kalau naik apart/flt selamba je dia bawa…
    Kalau ada anak, anak nk kendong, bagi je bapak dia kendong, lama2.
    Kalau prabut2 lama rosak, suruh dia angt dn buang..x kn hl inipun nk panggil bangla /pkerja lori dtg..

    so.. senang tau kawen org muda ni,,,byk sgt senangnyer…kalau tua, boleh x buat semua tu..

    3

    0
  20. Anonymous says:

    jangan fikir negatif..rama cakap erra high maintenance…tapi Allah punya kuasa..Allah boleh ubah hati seseorang..lepas ni mungkin shahir yang akan pimpin era untuk lebih bersederhana…alhamdulillah..Allah buka hati dan kurnia hidayah pada erra..dengan hadirnya shahir…mungkin lepas ni..shahir ajar erti hidup bersederhana…sikit berkat memadai…nak ubah attitude makan masa..kena slo2…dri high to low maintenance..inshaaAllah doa baik2.,

    0

    0
  21. Imani says:

    Erra ni dah berumur…waktu subur makin singkat… shahir ni cam tak ready..tak kan erra dah menopose baru nak kawin..

    1

    0

Leave a Comment

Optional