Written by AbangNara | December 5th, 2013

Secara jujur, kalau Abang Nara jadi Rebecca Nur Islam pun memang panas juga hati dibuatnya apabila menerima duit syiling 5 sen sebagai bayaran denda bernilai RM11,200. Berat kot nak bawak pergi bank. Silap-silap boleh terpatah bahu dibuatnya. Bukan nak menyebelahi Rebecca, tetapi perbuatan Erma ini nampak seperti tidak dapat menerima keputusan mahkamah yang tidak menyebelahi dirinya.

erma fatima

Semalam menerusi akaun Instagram miliknya, Erma Fatima telah berkongsi beberapa gambar beserta caption yang menyindir Rebecca Nur Islam. Untuk makluman anda, Rebecca akan memulangkan kembali duit syiling 5 sen dan senaskhah Al Quran yang diterima daripada Erma. Antara petikan kata Erma ialah “Tak baik you reject coin 5 sen dan Al-Quran, 5 sen pun duit tuntutan you juga, nilainya tetap sama, seems Al-Quran pun you reject maka I tetap nak you tahu apa yang tertulis dalam Al-Quran itu untuk you, so I post di sini sebab I tahu you akan baca“.

erma fatima

Malah selain daripada syiling 5 sen dan senaskhah Al Quran, Erma Fatima turut menyelitkan sekeping kad beserta ucapan khas kepada Rebecca. Kata-kata dalam kad tersebut berbunyi “Rabecca, kita mampu membohongi satu dunia tapi kita tidak akan mampu berbohong pada diri kita dan Allah. Andai ini (wang berkenaan) hak awak maka halallah ia, tetapi kalau bukan hak awak maka saya haramkan dunia akhirat, selamat menikmati kemenangan.”
erma fatima

Namun begitu, malam semalam kesemua gambar-gambar ini telah pun dibuang daripada akaun Instagram Erma Fatima. Apabila dihubungi oleh wartawan Mstar Online mengenai gambar-gambar dan status sindiran tersebut, Erma Fatima membalas menerusi SMS:-

Maaf, saya tidak mahu beri apa-apa kenyataan. Rasanya tidak perlu saya komen dan saya tidak perlukan publisiti tentang itu. Cukup-cukuplah… biar dia sorang sahaja yang gila publisiti, maafkan akak ya.

Setiap orang pastinya tidak mahu mengaku kesalahan yang dilakukan. Walaupun anda mungkin berada di pihak yang benar, namun keputusan mahkamah perlu diambil kira. Don’t be a sore loser. Jadilah orang dewasa yang matang. Kalau kita cakap orang tak matang tetapi perbuatan kita sendiri pun lebih kurang dengan orang itu, nampak sangat kita ini sebenarnya tak matang. Tak gitu? Apa pendapat anda?

P.S: Korea Selatan bina bangunan halimunan

158 responses to Erma Fatima Sindir Rebecca Di Instagram Kerana Enggan Terima Syiling 5 Sen

  1. fifi says:

    pulak dah.. tak abis lg bercakarannya.. tak matang! masing2 dah tua… ish!

    0

    0
    • Jamilah Jemali says:

      hahaha.. cepat-cepat si erma delete.. takut kena saman lg la tu.. yg si becca tu sudah2 la tu.. duit tu dh masuk dlm perot awak pun…

      0

      0
      • Jaga mulut says:

        Dah lah tu….dua dua sama saja tak nak terima qadaq dan qadar. Move on okay. aku nak kutuk rebecca pun bila difikir2 erma ni pun sama saja. sorang seksi…sorang lagi bertudung tapi merokok. Yang sama ialah mulut kedua-duanya memang celupar. inilah yang dimaksudkan umpama buku bertemu ruas!

        0

        0
        • Anonymous says:

          erma ni berlagak.. aritu g open house media prima.. mak aihhhhh berlagak ngalahkan puan seri.. muka muncung je.. bila ditegur pandang ke lain.. tlg la pompuan tua.. awak tu dah senja..

          bekaaa… ko terima je duit tu.. tp manis senyum ko kt aku tempoh hari time kt publika.. walaupun seksi tp baik budi pekerti.. keep it up! jgn seksi & mulut tu jaga.. jgn lancang k…

          0

          0
        • Najib Razak says:

          tak ada orang nak tweet saya ke pasal ni, cepat lah tweet sebelum saya pergi meeting di luar negara

          0

          0
        • kiki lala says:

          kau kenapa jaga mulut, takde kena mengena hisap rokok dengan bertudung. Lelaki hisap rokok kau tak kecoh pulak

          0

          0
        • Ambri says:

          x payah cakap banyak. kalau erma yg salah, lepas ni terima lah azab dari tuhan. kalau rebecca yg salah, maka lepas ni adalah pengajarannya….kita tunggu. macam kes Alyah dulu dgn Halta Dolmat, perang dlm Twitter sakan tiba2 tak lama kemudian, Alyah ditipu manager sendiri…rugi 40rm. so…dari situ kita boleh nampak…..

          0

          0
        • anti Erma says:

          pakai tudung merokok ..ada hati nak nasihat orang guna Quran. dunia oh dunia. kou tu pun bukan baik sangat. macam kami tak tahu si erma ni. perangai cam sial.

          0

          0
        • Sudah2 La tu says:

          Hentikanlah guna Quran utk kepentingan dunia dan diri sendiri. Lepas tu plak ko sindir orang. Stop it. It’s so disgusting. Islam sangat kah?

          0

          0
        • Ini Semua Poyo says:

          korang nk gaduh..punya pasala korang la. jgn la babitkan Quran please.
          Tak elok. Quran itu suci. Diri sendiri tak betul nak hantar Quran kat orang plak. Hentikan…memualkan !!!!!!!!!!

          0

          0
        • cimbclicks says:

          “sorang seksi…sorang lagi bertudung tapi merokok”..

          ada kaitan ke jahat mulut kedua2 mereka ni dengan sexy & bertudung tp merokok? org sexy atau tidak takde kena mengena dengan mulut longkang..ramai artist di Malaysia ni yg sexy maut tapi pandai jaga mulut..mereka yg sexy ni jika Islam telah melakukan dosa yg nyata dengan memakai pakaian tidak mengikut perintah Allah..manusia menegur utk mengajak mereka berubah mmg boleh, namun segalanya berbalik kpd mereka dengan Allah..org bertudung alhamdulillah, sekurang2nya dia menutup rambutnya sepertimana diperintahkan Allah..dia merokok juga sebenarnya berbalik kepada dia dengan Allah..Fatwa mengenai rokok tidak mendapat iktiraf jumhur ulama (kesemua ulama)..ini dapat dilihat bila ada negara yg memfatwakan rokok haram, ada yg fatwakan makruh sahaja..di Malaysia merokok difatwakan haram..namun oleh kerana terdapat pandangan ulama yang berbeza2 mungkin kerana kesan merokok tidak sedahsyat dadah (mungkin) makanya rokok tidak dipandang terlalu negative dan ramai manusia di dunia yg merokok..Jadi, pointnya disini, org yg bertudung tp merokok tak semestinya dia jahat..kalau bertudung, tidak merokok tapi mmg berhati jahat, dia tetap jahat..kalau bertudung & merokok tapi dia baik, dia tetap baik..jgn la menilai manusia secara luaran sebegitu kerana apa yg penting adalah didalam, bukan luaran..tapi org2 yg menunjukkan sexy dia pada masyarakat tanpa segan silu, elak kan lah kerana itu terang2 satu dosa..melainkan kita mendekati utk mengajaknya berubah ke jalan kebaikan..dan yg merokok juga hentikan lah kerana rokok tak membawa apa kebaikan selain mengganggu org lain dan menambah dosa kalian kerana membuatkan org lain marah / sakit..

          0

          0
        • STOPPPPPPPPP !!!!!!!! says:

          HENTIKAN LAH BERMAIN DGN QURAN !!!!!
          TOLONG LAH NASIHAT SI ERMA TU.
          BAHLOL. JANGAN GUNAKKAN NAMA ISLAM.
          KAU NAK BERGADUH TU KAU PUNYAI PASAL LAH
          KENAPA MAU BABITKAN KITAB SUCI ????

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku pernah jumpa si erma ni kat luar…wuihh muka berbisa, sombongnya aduhai. sesuai la kau kalah dimakamah.
          kononnya top star. please la. syok sendiri dia ni.
          menyampah.

          0

          0
        • Hakim says:

          TERIMALAH KEKALAHAN WAHAI ERMA FATIMA. NEGARA KITA ADA UNDANG2…. CONTENG ARANG KE MUKA SENDIRI BUAT PE? BODOH.

          0

          0
        • surat terbuka says:

          kpd sesiapa yg baca posting aku ni, please la tweet kat si erma fatima tu please. tolonglah dan hentikanlah mengunnakan Quran untuk menegakkan benang yg basah. makamah dah buat keputusan. terima je lah. x payah nak manipulate nama islam dan Quran. x bagus la. nak bergaduh sampai berparang pun tak kisah la tapi kau jgn cemarkan Quran. itu namanya jahil dan biadap.

          0

          0
        • Abby adabi says:

          Sokong 101%. Walaupun aku x suka Rebecca jgnlah guna Al Quran nak bergaduh wahai Erma pun. Nanti kena azab kat dunia baru enkao tahu. Quran jgn dibuat main2 la. Nanti anak cucu kena musibah batang hidung baru kau tahu. Hentikan lah. Kau dah kena saman tu, itu petunjuk pada enkou la tu. Tak reti2 ke? Pergi la tanya ustaz. Bertaubatlah. Sudah la.

          0

          0
        • Melayu Modern says:

          Instagram dicipta untuk berkongsi2 gambar…bukan medan untuk bergaduh. Melayu, please la. Celik la minda korang yg selevel lembu itewwww. :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku tau kaitannya tudung n rokok..dia macam kerana nila setitik( rokok) rosak susu sebelnga ( imej diri)..imej erma yg bertudung nmpk teruk sgt bila dia isp rokok..u know what i mean..its not blend..but bagus la dia bertudung itu kwajipan kan..n rokok tu haramkan..kbai

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          dua2 ada perangai buruk..

          si erma ni tak padan dgn bertudung, ego nak mampos. ko bg syiling kat orang tu, apa motif?org tu mudah2 jer leh tukar kat bank..serius bajet ego tp bodo…pastu bajet nak dakwah orang…tgk diri sendiri dulu laaa akak senja!!

          si rebecca tau2 laa kan..pakaian dia dah FAIL dan tak kena dgn nama..mulut of coz laa puaka..dah menang case, takyah melalak laa..(tp aku pasti bising gak kalau dapat 5sen tu..bukan sbb takleh tukar, cumanya rasa nak sepak erma tu..poyo gilaaaaaaa!!)

          0

          0
    • macamsethan says:

      ini semua gila huhuhu

      0

      0
      • Baby AA says:

        tax payah la main ayat Quram segala. awak tu erma bukannya suci sangat pun. leave the quran alone. astik gaduh je si erma ni. tua2 bangka cenggini bila ha ko nak bertaubat ?

        0

        0
        • Mak Jemah says:

          Sudahhh… banjir teruk sekarang ni. Masjid2 dna rumah2 dimasuki air. Tak pulak korang nak berinstagram dan tweet? Rugi jadi umat islam. Tolonglah mangsa2 banjir di Pahang dan Johor. Asyik sibuk bergaduh. Macam monyet lah.

          0

          0
        • kemboja says:

          Abg nara oiii…..yg d tulisnya tu bkan ats kad tp ats cover sblah dlm al-quran…kuang ajaq btoi ko ema….ko dok sbuk perli si beca nie dgn al-quran, aku rsa baik ko bgi dkat 2 org adik ksyangan ko tu dl, adik ko betty to lebih kurang jaa dgn beca nie bezanya adik ko skeding, beca nie montok…to beca plak, ko x pyah laa pjg kn cite post bagai dkat intgram, lg pjg cite ja jwbnya…

          0

          0
      • Abby adabi says:

        bagi aku dua2 bodoh. yg komen lepas ni pun bodoh. hanya tuhan tahu siapa salah siapa benar. silap2 kita bersubahat dgn dosa2 mereka.

        k byeeeee…dah zohor belum?

        0

        0
        • Pakar Psikologi says:

          setelah dibuat penilaian, rasanya si erma yg sakit jiwa. orang yg waras takkan hantar quran utk bergaduh. ini kes mental. dah terang2 allah tunjuk siapa yg salah. dah tertulis ko erma fatima tewas di makamah. itu pengajaran supaya bertaubat ye. !!!!!!!! peace semua. bersatulah Islam.

          0

          0
        • Neeolga says:

          ini lah yg susah kalau melayu beragama islam tak akur pada…qada dan qadar.

          0

          0
    • Lalola says:

      Makcik ni tak habis-habis.. Takde contoh baik langsung.. Dah laa si rabeca tu suka pumpang-pumpang dalam laman sosial.. Patut, sbagai orang yang lebih tua, jangan dilayan.. Jangan dibalas.. Diam je.. tak perlu nak tangkap gambar dengan duit syiling siap dengan gaya thumbs up lagi.. Tu namenye saje nak menambah bara lagi dalam api.. Kalau aku, orang yang cari pasal dengan aku.. Aku buat bodoh je.. Lama-lama senyap je orang yang pumpang tu.. Kalau kita dipihak yang benar, tak perlu nak sindir sinis bagi satu dunia tau.. ALLAH boleh menilai sape salah sape betul.. Ni kalau macam ni perangai makcik.. Taktau nak kata laa.. Memang makcik ni tak matang.. Sama taraf je dengan rabeca ni.. Macam budak tadika rebut guli, bila tak dapat.. Mula main ejek-ejek.. Same je..!

      0

      0
    • mak jemah says:

      aku ni x pernah minat si Rabecca ni..tapi bila tgk cara Erma ni,menyampah pulak aku tgk..gila x matang, full of sarcastic,pendendam..dah kalah tu dah la..biar jek la..biar Allah yg balas andai mmg betul awk tu betul..ni tak..dua2 aku menyampah dah jadi.

      0

      0
      • Cermin Diri says:

        Kepada Melayu2 yg tolol lagi bangang,

        Gunakanlah ruang media di Facebook, Twitter, Instragram untuk berkarya, berdakwah dan berkongsi2 maklumat ..bukannya untuk bergaduh, menyindir dan tunjuk ahlak korang yang centek selevel lembu dan memalukan nama bangsa dan agama.

        Kalau korang tengok. ada artis2 bukan beragama Islam bergaduh sana-sini? Please, Melayu2 otak makan belacan dan bangkai, jadilah contoh kepada adik2 kita diluar sana.

        Yg benar,
        Pengunna social media tegar.

        0

        0
    • yoyowassap says:

      Erma tulis nota tu dlm alquran ke?perbuatan yg sungguh x sopan dan biadap.. ish ish..

      0

      0
      • Meloyakkan says:

        bagi aku..erma yg biadap.
        perangai kau pun bukan elok sangat. lagi nak babitkan kitab suci dan Quran. hentikan…sungguh tak islamik. islam tidak menyuruh kita bergaduh sesama umat. cermin diri wahai erma. kau tu dah tua.
        belajar la pergi ke surau supaya dilembutkan hati oleh Nya.

        0

        0
      • Miley says:

        biasalah artis tua erma berangan top. dah nak menopause…sombong nak mampus. sesuai la kau kalau saman. sesuai ! hahahahhaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          ERMA FATIMA TELAH MENCERMARKAN KESUCIAN QURAN. STOP…STOP….STOP. THIS IS GETTING STUPID. ENOUGH LA BAHLOL…

          0

          0
        • Y Bother BerInstgram says:

          Allah dah bukak topeng kejahatan Erma tak sampai beberapa hari…dia ni pendendam rupanya. Hati busuk. 1 Malaysia dah nampak kan? Tu la balasan kau didunia sejujurnya.

          0

          0
        • Tok Kadi says:

          baru aku tahu si erma ni pendendam orangnya. kesian suami dia. dapat bini hati keras. nama busuk satu famili. masyalllah.

          0

          0
    • kiwi says:

      dua-dua dah tua bangka tapi perangai mcm budak2

      0

      0
    • Olga says:

      DUA2 XNAK MENGALAH

      0

      0
    • wawa says:

      tak payah la sampai nak guna kitab suci Al-Quran kalau otak sendiri pun panjang sejengkal. Kalau dia istiqamah, anggap kekalahan di mahkamah adalah kekalahan dunia, InsyAllah rezeki dia di reserve di tempat lain (kalau dia betul, kita tak tahu). Prinsip dia simple, positive dan move on. Ini da macam budak-budak bergaduh. Kalau macam sampai bila pun tak habis.

      0

      0
  2. ................. says:

    entah le..lantak ko orang le..dh tua2 tpi perangai mcm budak2….naik menyampah plk…

    0

    0
  3. saya ok jer!! says:

    kalau aku terima jer. walaupun 5 sen, tetap duit uols.. yang penting pergi bank confirm dapat tukar dengan duit ‘kertas’ hahahaha..

    0

    0
    • hah says:

      bkn dia tak tau duit 2 blh tukar kat bank . tapi ak rasa dia ni tercabar n tersindir kot di pelakukan macam tu . maklum la dia kan cepat sentap . haha . sbb tu dia tak nak terima duit tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalau becca tu matang sgt, dia pun takkan byk songeh. Terima je duit tu dan tak payah melalak dlm tweeter. Duit tu bg anak2 je.. anak2 kan suka simpan duit syiling..

        Erma, pun sama.. bg duit je la.. tak payah bagi kitab suci tu..

        0

        0
  4. taca says:

    kalau aku… aku amik je… ape masalahnye..??? bawak g bank tukaaaarrrr~ AlQuran tu lantak la niat yang nak bagi tu nak sindir ke ape… yang penting dia dah bagi sesuatu yang lebih nilai nya dari tuntutan tu…

    0

    0
    • anum says:

      masalahnya mudah je.. dia pulang balik sebab erma tak ikut apa yang “dituntut.”
      yang dituntut adalah ‘bank notes’ duit syiling tak termasuk bank notes. memang kalau kita fikir boleh je pergi bank tukar..tp mungkin dia fikir, kenapa die plak nak kena pergi tukar sedangkan sepatutnya die x perlu pun wat mcm tu. n part Al-quran tu pulak aku rasa sbb tak de dalam tuntutan. dan dia tak nak terima apa yang dia tak tuntut.

      childish giler retis ni kan? yang paling sedeh erma la..die sebagai orang tua, boleh berfikir lebih baik dari bekah (i guess) die sepatutnya professional la…balas membalas sindir menyindir ni mmg budak-budak gile.. kalau tengok budak2 sekolah balik sekolah naik basikal kejar2 pasal menganjing2.. haa..sama la dua ekor ni

      0

      0
  5. Anonymous says:

    pelakon sendu ngn pengarah yg nth apa2..satu pakai tudung yg mcm x boleh nk terima kenyataan sorang lh yg terdedah sana ni tp mcm meroyan..tgk citer buatan amerika lg bagus.dorang gaduh sana sini kita bukannya kenal pun.tp citer tetap kelazzzzzzzz..

    0

    0
  6. umat says:

    sudah sudah la yea..
    kedua2 pihak, sudah-sudah lah..

    0

    0
  7. jerrypah says:

    kalau taknak pi sedekah dekat mangsa banjir. banyak manfaat :)

    0

    0
  8. anje says:

    duit siling wat beli chanel la beca oi..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Tp perbuatan erma ni melampau…tidak boleh menerima kekalahan…betul atau salah hanya engkau berdua yang tahu dan Tuhan maha mengetahui segala yang engkau berdua lakukan…..

    0

    0
    • cerry berry says:

      Poyo la NARA ni itu la balasan untuk orang yang LAKONAN DIA DITAMATKAN ATAS SEBAB DISIPLIN TETAPI MASIH NAK TUNTUT BAYARAN YANG BUKAN HAK DIA…xsalah pun cara erma nak sindir macam 2 lagipun dia still bayar kat JELITAWAN la sangat harapkan tahi lalat ko yg kembang semangkok 2 je kat bibir patutla MULUT BUSUK MACAM LONGKANG..xpayah nak kesian sangat la dekat bekah ni pandai2 la dia nak cash ke nak pulangkan balik ke kalau dia terasa dengan perkataan yg erma tulis “Andai ini (wang berkenaan) hak awak maka halallah ia, tetapi kalau bukan hak awak maka saya haramkan dunia akhirat, selamat menikmati kemenangan.” tentu dia akan pulangkan balik n then cakap balik nak cover malu “I xlayan la duit sen2 ni menyusahkan je nak bawak g bank!!!” kalau korang sanggup ke nak makan duit haram kalau apa yg erma cakap 2 betul??? fikir2kan lah….

      0

      0
      • Puaka rebeka says:

        Saya sokong kata2 awak… Abang bara ni berat sebelah, memang lah jika dia di pihak bekah dia akan marah tapiiiiiiii jika dia di pihat erma apa dia rasa? Gitu juga dengan pengomen2 yg ada di sini.. Yg menang saman tak semestinya betul..putar belit je cite boleh menang.. Duit yg bukan hak kita jgn d tuntut..haram!!!! Sebab tu lh erma tak puas hati… Daripada perut buncit mkn duit haram baik jangan saman2 org.. Pengajaran kpd semua orang.. Tak perlulah tamak.. Jujur lh ketika bekerja.. Jika tak ada usaha kita bekerja tak perlulah d tuntut!!!!

        0

        0
  10. sotong hitam says:

    naik meluat dgn perangai erma yg tak boleh terima kekalahan..kalau dh ckp “Rabecca, kita mampu membohongi satu dunia tapi kita tidak akan mampu berbohong pada diri kita dan Allah. Andai ini (wang berkenaan) hak awak maka halallah ia, tetapi kalau bukan hak awak maka saya haramkan dunia akhirat, selamat menikmati kemenangan.” kenapa nk menyusah kan org…..tak matang, tak matang si erma ni…naik malu aku tengok perangai die…kalau si Rebecca tu bohong dan tak layak terima wang tuntutan tu, tentu diri die sendiri akan terasa tak aman…tapi kalau erma dh buat camni aku rasa erma tak matang, sore loser dan ade penyakit PHD. nak ckp halal dan haram, ape yg die buat ni di galak kan ker dlm islam? dlm islam hutang kene bayar…sebagai org melayu yg penuh dgn kesopanan pembayaran tu biarlah dibuat dgn cara berhemah dan professional.

    0

    0
    • bunga sakura says:

      pulangkan duit alasan tak nak duit syiling, tu maybe ok!!! tp yang pi pulangkan al-quran tue ape motif? terase kah?

      0

      0
    • erma perempuan tua kerutu says:

      well ternyata erma nampak bodoh, sbnr nye sejak dia kalah ngan becca dia asik post video la lagu dangdut la cuba berlagak cool, siap suruh anak angkat merepek dlm video jugak.. sesia bela anak kalau dia masuk kan sifat negative dlm diri dia.. erma bg duit syiling tu atas idea2 komentor dia yg penuh PHD tu.. so dgn tak matang nye erma melatah extra sbb erma ni jenis yg lansung x leh terima kekalahan nak bajet dia je bagus dlm semua hal.. kemon la erma tua.. sekali sekala ko akan terkena jugak dgn lagak diva tua ko tu.. umi adik ko adelah contoh yg baik.. tp betty yg perasan tp x laku tu adelah contoh negative tuk diri ko.. ade bende ko boleh menang ade bende ko dah kalah tu belajar terima.. ko ingat tuhan nak bg ko dok atas je?? ko rase ko je baik beriman mulia.. perangai ko walau bertudung pun masih x sempurna la erma… baik ko renung diri ko.. jgn la cepat MELATAH kerana memalukan diri ko je.. sekurang2 nye kesian kan lah diri ko erma…. jgn lg berlakon kat instagram ko.. sbb makin terserlah ketidakmatangan ko yg sebenar!!

      0

      0
  11. hamba ALLAH says:

    alah…ngade2 sgt…..amek je la….duit jugak…x nak bg kat aku….bawak je la pegi bank..kate org kaya kan..byk org suruhan..suruh depa pikul satu2….publisiti murahan..berlakon pun x bagus mane..harap seksi je lebih….puihhh

    0

    0
  12. Tak paham says:

    Xde pun mahkamah kate x boleh bayar pakai duit 5 sen. Janji bayar. Sudah2 la rabecca oii. Janji dier bayar. Take it and move on ler. Dunia ini hanya sementara.

    0

    0
  13. guest says:

    Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda? Tak gitu? Apa pendapat anda?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Sekarang mereka telah melakonkan watak sebenar mereka ………….

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Erma yg tak boleh menerima kenyataan..
    Buat benda ni makin rumit..
    Ape masalah kau kalau issue cheque jer terus?

    0

    0
    • cili padi says:

      betul, kalau bayar dgn ikhlas, benda ni tak jadi camni…tutup kes, tak yah diperbualkan lagi…ni buat sakit hati sendiri, dn yg lebih buruk lagi, org tau keburukan hati erma sedangkan selama ni ramai yg memuji dan mengkaguminya…

      0

      0
  16. Anonymous says:

    eeee korang berdua ni sampai dah main-main dengan al-quran tak takut kena sumpah kena laknat dengan al-quran ker..bawa-bawa lah bertaubat..ni semua dunia saja..banyak tipu daya…

    0

    0
  17. brutal mom says:

    dari mula die kalah case, aku tengok mcm tak puas hati sehingga adik die pun ikut masuk campur dlm hal ni, sedangkan Rebecca tak lah over sangat dgn kemenangan nye itu…aku tak berape suka dgn Rebecca, tapi kalau aku tengok camni kan, memang harus lah si erma bayar si pompan yg meroyan tu…tapi aku sedih, erma lebih terkenal dari rebeca (aku pun kurang pasti sape si Rebecca ni) tapi perbuatan erma ni memalukan diri die sendiri dan mencerminkan hati die yg tak sepadan dgn penampilan die yg bertudung….maaf yer…

    0

    0
    • pening lalat says:

      wah kau brutal mom.. bior betik.. ko ada bace yg dlm ig bekah ni?? bekah dgn kakak dia yg mulakan perang kt ig.. maki hamun x igt dunia.. lps tu yg latest dia sebut bangkai kt si erma ni.. mmg tip top mulut bekah ni..

      dah mmg bukan hak bekah.. tp kesian.. agknye laki x bg duit, tu yg tuntut duit dgn erma wlpn dia sndr tahu tu bukan hak dia.. bak kate erma, klu rs itu hak dia, halal la ai.. tp klu bukan, baram dunia akhirat.. tp wlpn bekah ni ada nama islam kt blkg, bukan dia peduli hala haram nih… janji kt dunia dia boleh bgtahu kt org yg dia menang.. tp xpe.. Allah kan ada…

      0

      0
      • mrs.always RIGHT says:

        pening lalat..ko memang pening.yg mulakan semua ni bila si beti tu gi komen kat ig beca ni.dia yg masuk umah orang dulu.aku baca semua komen dari awal.dari sebelum komen jd beratus-ratus,dr sebelum byk org sedar n mula masuk menumpang glemer.

        yang laser lebih kakak si beca tu.beca xde lah laser macam kakak dia.tp iyalah..dah namanya adik beradik,mesti dia sokong kakak dia.sama mcm beti sokong akak dia tu.org yg bodoh je terpengaruh dgn video anak angkat si erma tu.si erma tu tau mcmana nak manipulasi keadaan.mcmana org akan mudah simpati kat budak kecik tu.maka digunakanlah anak angkat dia tu sbg senjata.bangang punya mak.ambik kesempatan.dah tu dia ejek2 dahi si beca tu wat pe?betul jugak kakak dia ckp,jendul2 berlaki n beranak pinak.erma ada?
        dulu dlm kes elisuriati pun mcm tu jugak.berlagak nak mamppsss cakap.mentang2 si eli suriati tu kaya.ni kali ha ambik! lawan dgn bini org kaya.br bertemu buku dgn ruas!

        0

        0
  18. shahz says:

    memang la boleh tukar kat bank or deposit ke akaun terus je tapi mcm 1 kerja pulak nak angkut coins tu.. tapi aku suka nota yg erma tulis kat kad tu.. itu yg sepatutnya..

    0

    0
  19. akupunyesukelah says:

    Kata2 dalam kad tu mmg patut sgt kena dgn rebecca, kenalah dgn dia yg x sedar menuntut hak yg kononnya milik dia tp betul lah Allah je tahu betul atau x hak dia
    Apapapun, hak erma nak bayar duit pampasan tu dlm bentuk yg bagaimana.terpulang lah.dan hak rebecca juga kalau tidak mahu memerima pampasan dlm bentuk begitu.masing2 dah dewasa.sorang pakaian boleh kata x cukup kain, tersembul sini terjojol sana tp komon ckp psl hal tuhan.dan sorang usia dh makcik2 patut bawak2 beringat.ngn musuh ni kita kdg2 kena bg bunga biar dia malu sdri satu hari nanti

    0

    0
  20. ok jer.. says:

    laa…ape yg melampaunye..ok je la..no big deal..5 sen tu duet la..bkn nye tanah liat..amek je la..

    0

    0
  21. GENDUT says:

    satu jer aku nak kata

    2 x 5 = 5 x 2

    0

    0
  22. Remie Heroz says:

    erma should pay her in proper manner and move on…as a director she should be too busy for such little (pathetic) games…

    0

    0
  23. mawar says:

    bertudung/hijab tuntutan agama, wajib tiada alasan. Perbuatan Erma Fatima, tiada kait mengait dengan bertudung, manusia tetap melakukan kesalahan, walaupun mrk bertudung.Acap kali wanita yg bertudung buat silap mesti ada komen ” bertudung tapi buat tu, buat ni….andai tidak bertudung n melakukan dosa lain, besar lagi dosa, satu x tutup aurat dh semestinya berdosa then buat dosa lain cth fitnah dll. semua manusia buat kesilapan n kita belajar dari kesilapn utk perbaiki diri itu yg penting.

    0

    0
  24. Klu ia pun nak menegakan hak masing2. jangan la Al-Quran di babitkan.

    0

    0
  25. apernie says:

    Sore loser jugak erma nie kan.. guna agama.. tapi takdapat nak terima Hakim punya keputusan dan nak berdendam..adui..islam nya erma… kave baik guna agama..macam yahudi plak ku lihat perangai nyer…

    0

    0
  26. Dinar Emas says:

    Menang atau kalah semuanya di dunia sahaja. Mahkamah sebenarnya di sana nanti. Redha kan sahaja apa yang ditakdirkan… Janganlah kedua-duanya menambah lagi dosa dengan mencaci dan mencanang satu dunia melalui laman sosial. Kerana apa yang kita paparkan di laman sosial akan menjadi bulti selama-lamanya baik di dunia atau di akhirat.

    Di bawah Akta Bank Negara Malaysia, pembayaran menggunakan duit syiling ada hadnya. Boleh ditolak bentuk pembayarannya jika tidak mengikut undang2. Bayar tetap bayar, kalau tak dianggap menghina mahkamah. Buat apa lah nak buat dua tig akali kerja. Kan menyusahkan diri sendiri dan beberapa orang yang lain…

    0

    0
  27. pape je says:

    dua-dua x matured

    0

    0
  28. Afina says:

    Immatured ‘artiste’..what is wrong with you two??? Hello..dunia seni ni pusing pusing jumpa balik jugak tau, jangan sombong sangat..stupid and immatured thats all I can say about this two!!

    0

    0
  29. ain says:

    bila kita rs kita betul..mgkin ini la yg trjadi. sorg tak mengizinkan..yg sorg lagi trasa la agaknya tu. mgkin jg rabecca tu malu di prlakukan kan begitu. psal tu la tak abis2 lg cite ni. skrg ni nk pulangkan plak duit tu..tp apa yg di tulis kat kad erma tu mmg betul jg. klau rs duit tu mmg hak kau yg punya..trima je la dn ttap brsyukur sbb mmg ko layak trima sbb ko mmg betul dn tak pyh la nk malu atau trasa sngat di perlakukan begitu..sprti kata org, rezki jgn di tolak..musuh jgn di cari

    0

    0
  30. admin says:

    Erma – Berlagak!!!~ adiknya pun sama

    0

    0
  31. salam says:

    sbb DUIT leh jd isu smpai mcm nie…
    ish2…klau duit tu leh ‘bercakap’ msti korg malu

    0

    0
  32. Ika says:

    Kalau he pun tak perlula sampai tulis Brenda mcm tu dalam alquran. Tunjuklah hormat.. In gat ni novel ke nak sign bagai?.. Bila kita Babi Kalamazoo Allah yg Suci tulips lay bends elok2
    Aku tak minat. Dua2 org ni but somehow I feel annoyed with Erma la. Take it in a matured way la.

    0

    0
  33. MEEAH KUDUNG says:

    KAK EMMA PUN KALU DAH BERTUDUNG , TUDUNGLAH DENGAN CARA BETU,JANGANLAH BUKA2 MASIH NAPAK AURAT, WALAU PUN DIMANA KITA. SAYA SUDAH HILAN HORMAT PD KAK EMMA.

    0

    0
    • bunga sakura says:

      ape kene mengene tudung dgn ini crite? at least die dh kurg kan 1 dosa iaitu menampakkan rambut!!!

      0

      0
  34. 5 sen says:

    Macam bagus je Erma ni.. Menyampah pulak ak.. Tak matang.. Kalau ak jadi becca tak yah melenting, senyum je n sindir je balik apa yg boleh~~ :) dia yg mulakan

    0

    0
  35. kali says:

    2kali 5sepuluh

    0

    0
  36. Sokong kak erma fatimah…klu aku nak kena kan org pun,,, aku akan buat cara camtu… kak erma memang the best…. never surrender……..

    0

    0
  37. O_o says:

    yela mkck erma ooii.. kalau laa becca tu salah walaupun menang di dunia ko redha jelaa.. nak bising2 pun daa mahkamah yg tentukan… kau salahkan laa pihak mahkamah yg kasi si becca tu menang.. masing2 ada salah terimaa jelaa.. soal halal haram biarlaa Tuhan yg sahkan nanti… bukan rezeki ko erma..

    0

    0
  38. cekodok says:

    dah kalah tak leh terima kenyataan, yg menang pun banyak bunyik sama je la :P

    0

    0
  39. z says:

    first time rasanya aku komen (tu pun kalau yang ni kena publish)
    dari awal lagi aku tengok abang nara memihak kat becca. saya tak kata becca tak baik, tapi erma fatima tak jahat sangat juga. rabecca dah menang sampai ada press conference lagi kata erma fitnah dia, mengata orang mandul and the latest “berhati bangkai”, tak pernah ku tengok erma melontarkan kata2 kesat buat becca, sedangkan fans erma lagi dia larang mengutuk2 orang tu kat IG dia.

    0

    0
  40. Kak Long says:

    ERMA, ERMA…..nampaknya ANDA sebenarnya yang mencari PUBLISITI MURAHAN dengan menggunakan AL-QURAN dan DUIT 5 SEN. Nampak sangat nak mengundang pihak di sana memberi reaksi supaya perkara ini berpanjangan (SHAME ON YOU ERMA). TAK BAIK TAU DAN SANGAT KURANG CERDIK! Astaghfirullah, ingatkan ERMA DAH Berhijrah tapi sekadar luaran sahaja. DALAM HATI ALLAH sahaja yang tahu. JANGAN JADI SORE LOSER ERMA FATIMA dan hadapilah keputusan mahkamah sebagai seorang yang lebih matang dan berfikiran terbuka. AWAK tu bukannya malaikat pun. Astaghfirullahal ‘Azim.

    0

    0
  41. Zakat says:

    Kadang-kdang kita tak ingat, mungkin ada yang kita buat yang “pembayarannya” di dunia dibersihkan sedikit dalam bentuk ini, dan lain-lain.

    0

    0
  42. Kak Long says:

    HAKIKATNYA SINDIRAN ERMA TERJELEPUK BALIK KE MUKA DIA macam tepuk air di dulang. YOUR RATING HAS DROPPED MY DEAR. REBECCA, keep your cool. Show her what being professional means.

    0

    0
  43. Budak Darjah 6 says:

    Mak saya kata pembayaran macam ni tak ikut Akta Bank Negara Malaysia. Boleh ditolak, minta bayar dengan duit kertas RM. Saya dengar jer… Masa akan datang duit 5 sen sudah nak cari. Boleh kumpul sekarang masuk dalam Mudah.com kalau sesiapa berminat nak beli buat koleksi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bagus. nak sindir org sangat katanya..last2 balik ka diri sendiri.

      0

      0
    • gold dust says:

      true, pembayaran kena lah dibuat dengan notes, bukan coins..lawyer mana yg bijak sgt ikut je cakap anakguam dia tu? siapa yg sepatutnya advice siapa? erma trying to be synical, tapi sebenarnya membodohkan diri sendiri..

      0

      0
  44. O_o says:

    kesian jugak pihak bank nak kire wet syiling banyak2.. amek mase juga masuk dalam mesin kira pun.. erma ni bukan aje menyusahkn becca sorang.. tp turut melibatkan banyak pihak hanya kerana hawa nafsu dendam kesumat dia tu.. tolonglaaa…

    0

    0
  45. yeah says:

    KEBANYAKAN pembaca web ini dan Nara sendiri ternyata berminda macai Pakatan Rakyat. Maka xnak masuk lg sini, tambah dosa. Jomm tgglkan kemungkaran

    0

    0
  46. azwina says:

    da mcm samsung byr saman apple pulak..pki duit syiling..hmm tp nmpk tak matang la kak erma ni..terima je la hakikat..tutup kes..tak payah nak bg beca marah..kan da pjg ceritanye

    0

    0
  47. Anonymous says:

    erma mencemar islam guna kitab menganjingkan orang, so so so sore looser..

    0

    0
  48. sotong says:

    Erma dah private instagram…..
    Takut ke makcik?

    ape instagram rebeca ni? cari tak jumpa plak…

    0

    0
  49. lolo says:

    apa yg susah sgt… masa kt mahkamah taknk setel issue duit betol2..pastu bila rebecca menang ckp tak bagi itu la tak bagi ini la kat mahkamah…

    la ni bayar duit guna syiling… bukak minda luas2 bole tak…bayar je guna duit/cheque…abes citer…jgn la cuit sana cuit sini lagi..masing2 dah tua kot… sedangkan nabi pon maafkan umat nyer… ni kan pulak sesama sedara islam…

    tak perlu kot nak bagi Al-Quran tu… kan dah ke hulu hilir dok bawak Al-Quran tu mcm brg mainan…ntah letak betol2 ke tidak la Al-Quran tu kalu dah sorak baling sana sorang baling sini…pasni nak antar kemana plak Al-Quran tu… ITU BUKAN MAJALAH MANGGA OKEY! Please respect our religion and Al-Quran tu. ALLAH tuhan kita sudah cukup jd saksi utk apa yg korang berdua buat….

    Syukur dengan rezeki yg ada…walaupun dpt gaji RM1000 sebulan…cukup makan pakai semua.. anak2 pon terabai..hari2 dpt cekelat…takde nk rebut2 mcm korang ni… TAK RETI NAK BERSYUKUR LANGSUNG DGN APA YG KORANG ADER….

    0

    0
  50. roy kapak says:

    Mak aiii…hebat la komen korang nih(tepuk tangan sambil berlari)Matang la..xmatang la..matang cap mangkuk ayun ke yg korang bisingkan ni?bapak segala xmatang yg. buat artikel ni.Abang Nara konon..kih kih kih..selagi komen mcm korang ni wujud maka bertambah jahnam la keadaan sekeliling korang.Sekarang ni pun bleh dikatakan jahnam dh pun aduyai yax ax auww…yg ptut dibayar tlah pun dbayar.xksahla cmna si pembayar nk byr..sbb dia yg. kene byrkan..xdepun dia mntak duit ngan korang kan..yg xmtang tu korang pun..ekekekekeke.cboookkkkk nk uruskan hal org apekedehal!!!(aku pun trut terasa menyebok)hihihi.Dlam 10 artikel “Abang Nara” yg aku terbaca nih..1 je yg bagus..perkataan ‘Baik”..yang lain..HUH..hampeh lg bgus.er..maaf ye Abang Nara.OItt Korang..!!!!Jom kita jd Khalifah yg terbaik..?!!Nak?!!Alaaa..Jomla korang…best tau jd baik..korang mesti mau kan???korang mau lettewwww~!!Peace y’ll..

    0

    0
  51. yang karang artikel ni,yg komen psai ni,pemacai taik azali yg memacaikan org, n aku sekali kot yg xmatang..kih kih..bengom seme nih.yg. pling bengom ade ke ckap “macai pakatan rakyat”..lawak siiot.Kerajaan yg dh lama menapak n seharusnya bg kesenangan kpd rakyat ke ko sokong..?!!barang abis naik..lama memerintah tu je bleh bg kt rakyat?bengom bin biol punya rakyat!ptut lg lama memerintah dg tentula bleh bg senangkan rakyat kan..dah rakyat tu bodo.biol biol biol biol!~

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Untung la Erma , dapat duit dia semula. Yang penting Erma dah bayar . Bila Rebecca pulang semula kat Erma maknanya dia yang tak nak dan kasi duit tu pada Erma semula. Jadi hak Erma la. Tak perlu bayar dia balik.

    Ape la Rebecca ni. Kalau ye pun ucap la terima kasih sebab dah dapat duit yang tak sepatutnya Rebecaa mintak. Ini tidak. Dah dapat dia kutuk pulak lagi. Itu namanya tak bersyukur dengan rezeki yang dapat.

    0

    0
  53. nanako says:

    bagi aku je la duit tu. boleh aku settlekan ptptn aku, tinggal 7k lagi ni, balance 4k tu boleh aku buat jalan2 kat legoland.

    0

    0
  54. zafirah says:

    5 sen pon duit jgk… xde 5sen xckp 11200… syukur ler… boleh tukar kat bank pon… duit jgk kan… bukan batu…. syukur lah org bg quran… sy pon nk gak nih…. kitab suci tu…

    0

    0
  55. naaim says:

    Rare gile Erma … Good Work .. ^_^

    0

    0
  56. themightydingdong says:

    tanak kutuk . karang tak pasal2 aku kne cari dua ekor ni kat padang masyar . euww xrela~
    buat popcornz lagi baguih

    0

    0
  57. Amim Blog says:

    ape susah. 5sen tu bawak je ke bank masuk akaun. kan senang

    0

    0
  58. aaku says:

    aaku memang tak suka rabecca..tapi bila si erma buat dier cam tue..aku myampah tengok erma pulak..dier buat org cam tue..cam tak der maruah..kalau dah kalah tue..terima aje la..yg ko pi melalak lagi buat aper..siap hantar al-quran..ko nak ajar si rebecca tue pasal hukum hakam..weii..pakai otak la sikit…umur dah senja..tapi perangai cam budak budak..meroyan pasal engko lom kawen..porahh..apa lagi yg engko tak puas hati…keputusan mahkamah ko nak lawan..sudah2 la…tak malu ke buat perangai cam tak cukup ssifat..apa ke bangang org cam engko erma fatima..tak der otak ye…ke engko nak cari publisiti murahan..artis malaysia nie..kecoh la…kalu tue dah hak rebecca..yang engko erma fatima nak melalak lagi buat ape…diam aje la…bayar la…apa pulak nak bising2 lagi…ERMA FATIMA YANG BODOH SOMBONG..MEMANG BETUL KATA REBECCA..ERMA FATIMA BERHATI BANGKAI!!!!!.

    0

    0
  59. Leave A Comment says:

    sepatutnya bila kalah kes, erma kena muhasabah diri..fikirkan apa erti perkara2 yg berlaku..Allah beri kita sesuatu dengan maksud tersendiri..sedangkan Allah beri kita sakit pun kita diampunkan dosa, ada tersurat dan tersirat disitu..bukan dengan membuat benda2 childish kononnya utk memberi mesej berunsur sinis..itu bukan caranya..kedua2 pihak kena muhasabah diri, bukan berbalas2 message mengeji satu sama lain dan membayangkan diri sendiri umpama maksum..semua org baca dan lihat bagaimana kalian mengaibkan diri sendiri..sudah2 lah..masing2 dah tua, dah beranak pinak..perangai hodoh mcm ni ke kalian ingin dikenang?

    0

    0
  60. tehOais says:

    ala erma..RM11,200 je pun, bukannya banyak..kecoh semalaysia macam la kena bayar 11 juta..bayar dan tutup buku kan senang..

    0

    0
  61. erma dengan becca sama je says:

    tuhan je tau.. sama je sebenrya perangai dua ekor org tua tak sedar diri ni… erma fatimah, ko jangan nak belagak ko tau sangat agama. jangan hipokrit dgn agama. rabecca nur islam, mung ni pong 1, nama dah islam.. tp perangai tak islam langsung.. terdedah sana, terdedah sini.. malu la… korg ni, menjatuhkan maruah masing2 je… BODOH 2 ORANG PEREMPUAN TAK BERADAB NI

    0

    0
  62. mcm comel je says:

    kedua2 xmatang n mencari publisiti murahan… xperlu menunjuk2 kat 1 dunia yg awak nk bayar hutang tu… dan jgn main2kan al-quran kerana al-quran itu kitab suci…. adakah dgn cara itu anda rasa anda lebih suci drpd becca yg seksi meksi tu… xperlu kot siap bagi kad menyatakan klu bkn hak awk saya haramkan dunia akhirat…dh mahkamah dunia yg putuskan anda kene bayar..bayar jelah…. selebihnya kita berdoa pd Allah.. ha yg itu antara kita dgn Allah saje ye…xperlu nak menunjuk2 yg anda berdoa mcm2…

    0

    0
  63. Anonymous says:

    dah la…berbalik la pada Islam. Dua2 ekor ni bukan betul sangat pun. aku x nak campur. ini dunia artis. penuh dgn nista dan keji.

    0

    0
  64. sejadah says:

    Muhasabah diri masing-masing. Kita tak berhak menghukum dan mencaci sesama muslim.Sedarlah diri,kita bukan sesiapa.Rasullullah s.a.w yang pernah naik ke langit berjumpa Allah pon tak sombong macam manusia sekarang ni.Jadi berhentilah kita dari bercakap yang tak elok.hargailah nikmat yang telah Allah kurniakan sebelum ianya ditarik balik.
    Maaf jika ada salah silap diatas.
    Kita muslim semua bersaudara..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Kalau duit tu korng berdua nak main2 pulang balik ke tu takpe la…ni melibatkan kitab suci…aku beri, ngko pulang balik…tak baik..mcm main2 lak……kitab suci utk dibaca…bukan dibuat perkara sebarangan…kalau nak suruh muhasabah diri, dua2 kena muhasabah…duit tu kalau tak nak sgt hantar je kat mangsa banjir…kurg2nya dua2 dapat pahala…

    0

    0
  66. Raza says:

    kalau tak nak duit tu. bagi sedekah je kat bencana banjir. mereka lebih tahu menghargai n bersyukur nilai 5sen.

    0

    0
  67. Ellie says:

    erma fatima ni bongkak orangnya. bodoh sombong. cam sial..

    0

    0
  68. mona says:

    bayar je la..walau kau kata si rebecca ni amik duit haram..sebab x wat keje tapi amik bayaran..
    kau tu pun salah..kau dah ikat kontrak dgn dia..
    Dia ikat kontrak dgn kau maksudnyer dia dah tak amik job lain sbb nak habiskan kontrak dgn kau
    FIKIRLA sikit…
    bila kau rasa kau x suka dia..kau terminate dia tanpa apa2 notis atau surat..
    kau sendiri layan org lain mcm org tu bodoh..
    Pastu ingat diri sendiri betul…HALAL la HARAM la…kau pulak confident nak jatuh hukum pd org.
    Kalau aku..aku pun SAMAN kau..
    Kau tu baca al-quran tu sekali…
    Apa maksud perjanjian..islam pun ada hukum dan cara dlm perjanjian dan ganti rugi.
    dah kalah tapi nak langsaikan hutang pun masih nak mengenekan org.
    Kau bayar elok2 x boleh ke?
    dah setel cerita..kalau kau rasa kau teranaiya..kau doa je solat hajat dan solat tahjud
    bukan dgn cara mcm ni…MUHASABAH diri dulu sebelum nak org lain muhasabah diri.

    0

    0
    • O_o says:

      betul tu.. jgnlaa tunjuk contoh yg tak baik kat orang lain.. nak mengenekan org dengan bayar coin banyak2 bole menjadi ikutan yg buruk..

      0

      0
  69. Datin Hangit says:

    Erma uols jgn nak gunekan al quran utk sebarangan hal. dan dlm hal ni uols hanya membesar2kan lagi keadaan. klu uols tu suci baik hati sgt.. redha je la dgn ape yg jd..rezeki ade di mane2. kene percaya pada qada dan qadar.!!

    0

    0
  70. betina2GOBLOK says:

    bila org kata ppuan melayu punya akal terencat…mengelenting marah!! KKKKKKK

    0

    0
  71. GUEST says:

    ALLAH DAH BUKAK TOPENG ERMA MINGGU INI. DIA TERNYATA ADALAH SEORANG PENDENDAM !!!

    BERTAUBATLAH……REDHA LAH PADA QADA DAN QADAR. :(

    0

    0
  72. Bubu says:

    Tak matang+kebudakbudakkan sungguh si erma ni

    0

    0
  73. i hatee both of u! says:

    Erma nii sebijik muke mcm makcik ak,pragai pon same.bajeet bagos!ketua wanita lah sangat! Puitt.
    #diri sndri pon xbetol, nak betolkan org pulak.ta papee

    0

    0
    • bebal haters says:

      kau lagi nampak bangang kat sini sebab memburukkan makcik kau sendiri, sekaligus memburukkan diri kau sekali..apalaa…bebal!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kau ni mesti kerabat erma fatimah kan??haha

        0

        0
      • Razis One NATION says:

        Weh Haters bebal, ngko dah kenape nk meroyan pulak???suke hati dia lah. Sudahya ngko yang bebal. Bkn orang kenal dia dan makcik nye pon.hahahahahah

        0

        0
      • i hatee both of u! says:

        Kesah pulak ak ngan ko punye bebal”
        #i hate u too

        0

        0
      • Anonn says:

        4-3 ??????????

        Hakhakhahhh.dah nickname pon haters ‘bebal’.ko la bebal ek?ape ke bangang name bebal btw becca. seksissss meksisss. I loikkkeeessss

        0

        0
  74. Anonymous says:

    Erma ni gila..nak main2 dgn al quran, ko cermin diri ko dulu Erma dgn kening nipis ko tu..hisap rokok di khalayak ramai hidup style ala-ala bitch..adik-beradik ko pun x betul..dah kalah tu accept jer la..nak propa konon2 byr pakai coin la bagaai..kalau si becca saman ko lagi sekali baru ko tahu…elok saman jer si erma ni biar sampai di bangkrap..buat cerita da la kelaut …apa laa..

    0

    0
  75. ular says:

    erma ni d mula mengalami simptom2 monopouse kot ………. hangin satu badan …..

    0

    0
    • booyou says:

      sikit2 nak tuduh menopause. Byak ppuan yg menopause tak buat perangai macam ni lah. Ko satu hari pon akan mengalaminya .ntah2 terok buat tabiat lagi. Ko ppuan kan . tak ada mak atau kakak/adik ke.Stop blaming women for everything. Itu perangai /didikan masing2. Ini tabiat org tak ada KELAS dan pendidikan cetek.

      0

      0
  76. mira says:

    Bosan betul kisah dorang ni..2×5..yg rebecca penyangak..yg erma pulak penipu..mmg bertemu buku dgn ruas..jangan bodoh sombong dah lah..

    0

    0
  77. Akoo says:

    Yg pasti lepas ni bekah x dpt job. Sume org takut amek dia berlakon. Both of u dpt Nama busuk. Tp Xpe, erma Masih bole lg berkarya, tp bekah? Hmmm….

    0

    0
  78. GTH says:

    org baik xbc n komen blog gosip2 haram jadah gini..hakikatnye kita serupa lolll=bahlol

    0

    0
  79. neutral says:

    nara oii.. ko pun satu kan….statement nak ngundang kaki je…ko xtau ape2 xyah nak sebok amek tau hal org…ko xtau ape org laen rase xyah sebok2 nak bagi komen pendapat ko bagai….da laa blog copy je org laen punye..
    ape py org laa ko nie…shame on u !!!!

    0

    0
  80. anne says:

    Yg pelik kenapa mesti pulangkan Al Quran?hanya krn tulisan yg dia tulis?dan ape masalahnyer dgn 5 sen?rezeki jugakkan…peribadi mereka jgn diceritakan x baik…kita?

    0

    0
  81. MIMIRA says:

    Salam…Aku dah lama berbulu dgn Erma Fatima ni. Kalau dah kalah saman,tu buat jer la cara org kalah. Nampak sangat kau tu kuat melenting dan tak sanggup terima kekalahan. Kau tu namanya bertudung, tapi hati tu tetap hitam gelentam. Kau tak payah la bagi Al-Quran pada Rebecca, kau bagi dulu pada adik-adik kau tu yg tak tutup aurat. Kalau julang anugerah, tak pernah nya nak buat muka elok sikit, tak payah buat muka serius konon2nya tak sangka akan menang dan konon2nya muka serius tu bukti diri kau tak agung2 kan kemenangan. Kalau muka kau lawa, tak pe la juga. Lagak kau kalah lagak Puan Sri. Lain kali jangan buat pelakon kau macam kuli.Aku tau la kau tu tak pernah mengandung dan melahirkan anak, sebab tu kau tak reti2 nak kesiankan perempuan hamil. Memang padan pun kau tak de anak. Apa punya manusia la kau ni Erma Fatima oi….Tak payah lah kau nak babitkan Al-Quran yg suci kalau hati kau sendiri tak suci. Kau usik lagi Rebecca dan artis-artis lain, kau akan disaman lagi!

    0

    0
  82. Andai itu Namaku says:

    Tindakan Erma bijak. Halus sungguh sindirannya. Rasa nya takde masalah kalau Rebecca ambil je duit tu, tapi die memilih untuk menolak.
    Caption “Andai ini (wang berkenaan) hak awak maka halallah ia, tetapi kalau bukan hak awak maka saya haramkan dunia akhirat, selamat menikmati kemenangan.” dah boleh kita nilai.
    Erma masih lagi mengikut prosedur mahkamah. Tak ada masalah kat situ pun.

    0

    0
  83. kisya says:

    Kak Erma, bila dah dapat Al Quran yang terkandung arahan dan perintah dari Allah swt, yang disampaikan melalui Nabi Muhammad s.a.w, minta kak erma padamkan ayat yang ditulis, jangan tambah dengan peringatan sendiri pada AL Quran yang suci itu. Nabi s.a.w., para sahabat, para ulama’ dan para imam imam yang terdahulu yang menghafal AlQuran dan memahami dan mengkaji tentangNYa tak pernah menambah sebarang nota yang dikhuatiri akan mencacatkan Wajah Al Quran itu sendiri. Tundukkan hati, tunduk dan niat semoga Allah memberkati segala yang dilakukan.

    0

    0
  84. peace says:

    Nampak dari gambar n teliti mmg mcm dia tulis dlm quran m/surat selepas kulit.. hmm leh ka camtu.. tanyalah ustaz d tv9.. peace yoo!

    0

    0
  85. lona says:

    rebeca nie pun bikin panas jgk bahasakan si erma tu hati mcm bangkai. klu hati kau tu wangi sgt xde nak kecoh2 camnie. hati org kau nmpak, hati kau camner plk??

    0

    0
  86. bibistella says:

    dalam maslah ni nmpk sangat yg emma tuh cari publisiti dan mengelabah.. dah makamah ptuskan salah so redhakan lah hati utk membayar saman tuh dan ase nya awak tlebih mampu utk membayar.. antara halal atau tak tuh keje Allah.. awk tuh bertudung n org labelkan awk baik, so sepatutnya awk kena terima ketentuan n redha.. andai rebica slh itu urusan awk, dye n allah.. wlpn awk rase teranayai skrg, tp pikir yg kite ada Allah n semua ni akan diadili oleh Allah.. wlpn kalah dimata manusia tapi menang dimata Allah.. andai awk ckp awk ni iklas kak emma, smuanya bohong ! sbb awk bagi duet 5 sen.. fikir logik laa :) awk tuh dah duet, bertudung lagi.. sepatutnya memahami agama n lebih matang.. jgn hanya bertudung sebab awk sedar awk da tua.. psl al-quran, ta baik buat mcm tuh.. al quran menda yg suci bkn utk sindir.. menipu sgt kalu awk ckp iklas sbb dlm mase yg same niat awk tetap mnyidir.. awk bole tipu org lain tp niat n aty awk, awk taley tipu emma.. sblm awk na suh rebicca memahami al quran bek awk mnghadap al quran n bace.. fahami dulu masa redha, qada n qadar.. lps memahami semua isi kandungan al quran silakan lah awk perbaiki diri rebicca plak.. JANGAN BAWAK MAIN AL QURAN ! sebab tuh tak semua org bertudung baik. so emma pliz lah jaga akhlak.. adk2 awk pom ta tentu hala.. ajar mereka dlu baru ajar org luar.. awk tulis mcm tuh mcm na smua jew pcaye kat awk kan ?

    rebicca, u ni bwk nama islam.. rebicca nur islam.. islam tuh agama.. setiap nama ade maksud n melambangkan keperibadian sesorg.. ta semua org bpeluang dpt nama indah mcm awk.. syukur mak awk bg name mcm tuh.. at least bwk la ciri2 islam.. btudung, jangan seksi.. xdpt hidayah lagi ? menipu smua tuh.. hidayah dah lama ade cme diri sndri tana usaha.. awk tlampau seksi.. utk pew awk seksi ? ckup lah sekadar seksi di mata suami.. kesian suami awk tpkse bkongsi awk dgn lelaki2 luar sane.. fikir rebicca.. nama awk islam so pliz bwk ciri2 islam.. sian laki awk nanti na jwb kat akhirat.. pliz

    0

    0
  87. leen says:

    ala ape ada hal…. Samsung pon byr saman Apple ngan satu lori syiling 5sen… lg lah berbillion kot kene saman, so dorg tak matang ker? apple amik jer… g bank tukar.
    for a fact! klu org dah bg duit tu dgn pesanan yg mcm gitu, n u know for your self its a true win or just becoz of the situation, sp2 pon akn pikir 2-3 kl nak amik duit tu. sedangkan maseh ader lagi uamt yg trs mempersoalkan hukum Allah inikan pulak hukum mahkamah… bsr sgt ker?

    0

    0
  88. […] Erma Fatima Sindir Rebecca Di Instagram Kerana Enggan Terima Syiling 5 Sen (154) […]

    0

    0
  89. […] Erma Fatima Sindir Rebecca Di Instagram Kerana Enggan Terima Syiling 5 Sen (155) […]

    0

    0
  90. […] Erma Fatima Sindir Rebecca Di Instagram Kerana Enggan Terima Syiling 5 Sen (156) […]

    0

    0
  91. […] Erma Fatima Sindir Rebecca Di Instagram Kerana Enggan Terima Syiling 5 Sen (157) […]

    0

    0