Written by AbangNara | July 18th, 2011

episod akhir juvana

Drama Juvana akhirnya tiba ke penghujung sebentar lagi. Abang Nara sejak dah jadi suami orang ini makin suka pulak layan drama-drama Melayu sambil bergurau manja dengan isteri tercinta. Dan Abang Nara akui, Juvana antara drama yang lain daripada drama tipikal Melayu. Tahniah kepada semua yang menjayakan drama ini.

Apakah ending drama Juvana yang akan disiarkan sebentar tadi? Adakah Daim akan mati terbunuh? Adakah Cikgu Zakiah akan dirogol dengan kejamnya? Adakah rahsia songlap duit Cikgu Raja akan terbongkar jua akhirnya? Sama-sama kita nantikan finale drama Juvana yang telah mendapat tempat di hati jutaan rakyat Malaysia.

UPDATE: Akhirnya seperti yang dijangka, drama Juvana berakhir dengan kegembiraan. Warden ditangkap selepas rahsianya dibocorkan. Setelah 10 tahun, Daim kembali ke Sekolah Wira Bakti dan menjadi cikgu di situ untuk mendidik anak bangsa. Ending yang agak cliche tetapi memberi pengajaran kepada kita semua. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Tak gitu?

Nantikan update ending daripada Abang Nara sebaik sahaja episod terakhir Juvana selesai dikeudarakan.

51 responses to Episod Akhir Juvana Sebentar Lagi, Sudahkan Anda Bersedia?

  1. comot says:

    tgh layan juvana nih.. :)

    ~ x dpt tgk botak dh lepas nih huhu

    0

    0
  2. khalis says:

    jgn la tergantong..yerla..sempat ke segalanya dihuraikan dalam 1 episod? harap2 bukan cam korea la endingnya.. sengsara berepisod2..seronok 5 minit terakhir je

    komik lawak : Bila porno mampu menyelamatkan nyawa?

    Gambar baru koleksi gadis Pin-up majalah mangga

    0

    0
  3. kid says:

    YESSS…. JOM LAYAAAAAAANNNNN
    Yeay.. Dapat Hadiah 100 plus!!

    0

    0
  4. EcaM says:

    juvana da abes :( best ending ever :)

    0

    0
  5. Curuz says:

    peh.. tk tahan tgk rayban dier..

    0

    0
  6. izza says:

    ending yang cliche.. tapi i LIKE! ^_^V

    0

    0
  7. cikgulinda. says:

    jadi cikgu last nye si daim tu ye…hehehehe! walau pun tak mengikuti drama ni tapi saya tengok ending episod. harapnyabudak2 di luar sana ambil iktibar perkara baik , jgn lah contohi aksi2 tak elok tu.
    tapi apa yang saya perhati di sekeliling saya…..budak2 sekolah rendah byk ingat aksi2 yang tak elok tu. risau jugaa..

    0

    0
  8. cikgulinda. says:

    wah..jadi cikgu akhirnya si daim tu ye..hehehe! harapnye budak2 diluar sana dapat ambil iktibar yang baik-baik je lah, jgn di tiru aksi yang tak elok.
    tapi apa yang saya perhati di sekeliling saya, budak2 sekolah rendah cukup berminat dgn aksi yang tak elok tu. haiii…risau juga!

    0

    0
  9. cikgu suzie says:

    kawan baik daim tu jadi ape last skali?tak prasan la dia tulis ape…yang tak tahan…ayam…jadi ayah berjaya sebab ada anak 8…

    0

    0
  10. Cikgu Zakiah says:

    Ayam – Jadi bapak kepada lapan orang anak..
    Gajah – Penjaga zoo..
    Komeng – Jadi warden kat sekolah wira bakti…
    Apek – Tokoh koprat…
    Abe – pelakon terkenal..
    Panjang – Model Majalah…
    Botak – jadi peninju asia…
    Gaban – Juara motorcross
    Wtf.. Daim jadi cikgu.. hahahhaa

    0

    0
  11. pingu says:

    memang kelas beb cter nih! bdebar2 tgk td…
    cter best tp ramai budak2 yg ambik iktibar mende yg x elok. aksi ganas mcm last episod td..huh, haru dbuatnya~

    0

    0
  12. pingu says:

    best!

    0

    0
  13. Farah says:

    cerita di Malaysia semakin meningkat taraf nya,cerita pn banyak yang best2,..Juvana adalah salah satu cerita yang terbaik yang pernah aku tengok..sokong lah cerita Malaysia dari tengok cerita Indonesia yang tak abes2 jalan cerita asyik same je..Malaysia tak abes2 tayang cerita indonesia,cuba kita fikirkan ne ade Indonesia nk beli cerita dari negara kita?negara kita je tak abis2 nk beli cerita dari indonesia..

    0

    0
    • aq anak MALAYSIA says:

      M’sia kan negara berbilang kaum, tu psl laa tv negara kita ader bnyk bhasa…bukan takat bhs malay, cina, india tpi indon, mexico, korea japan, mcm2 lgi laa…aq x jumpa gi mana2 negara yg ader bnyk bhs lam tv dia selain M’sia

      Tpi yg psl ngara kita duk tyg citer indon x abis2 tu aq mmg sokong…dah2 la tu siar ctr sebrang, aq sakit hati tgk jln ctr dia tu masalah nyer selalu jer x logik…buat skit ati jer tgk ctr die…

      Lately nie mmg ctr M’sia byk yg best2…mcm juvana, sijundai, ana lulu yg sengal2 tu, persepsi tv2, kdg2 ctr melayu tv1 n tv2 nie lgi ok dari ctr indon tv3 tu…

      p/s; astro, tv9, tv al-hijrah sy x der…huhuhu tpi kitab cinta layan kat ternet…

      0

      0
  14. zuan says:

    juvana drama yang best!!! permulaan slow, perkembangan cerita yang best, dan penamat yang memuaskan hati.. salut! :D

    0

    0
  15. emma malini says:

    mmg bestlh ending juvana nie

    0

    0
  16. safa says:

    terbaik!!!! memg mantap lakonan semua pelakon terutamanya watak botak, cikgu raja n tony…lakonan mereka membuatkan semua penonton juvana benci kt mereka…syabas sekali lg bt filmscape krn berjaya mengeluarkan drama terbaik n menjadi fenomena selepas nur kasih…harap selepas ini akn ade lg drama bermutu spt ini…

    0

    0
  17. kenapeye says:

    … aku rasa pelik kenapa aku tak follow cerita ni… kenapa yek?

    0

    0
  18. atasinchi says:

    yeahh… juvana memang terbaek dari ladang.

    0

    0
  19. bell says:

    best!!hope ade JUVANA the movie plak

    0

    0
  20. Memang mantap! padan muka Warden kena tangkap!

    0

    0
  21. ck slmh says:

    aku suke sbb xde scene koporat2 dan cintan-cintun dlm cite ni.
    kesimpulannya, jgn disangka muke2 suci tu baik, dan muke2 crook tu jahat.
    haha…
    idop Beto! :P

    0

    0
  22. nia says:

    klu komeng jd warden skolah wira bakti cikgu zakiah jd pe yek kt skolah tu???tgk smpai hbis tp still xprasan cikgu zakiah jd ape 10thun selepas tu….

    0

    0
    • wartawan bebas says:

      pengetua wira bakti lah.. dan daim bekas anak didik dia kembali semula ke wira bakti sebagai seorg pendidik.. memang terbaik drama ini.. jgn menghukum juvana2 yg ditahan tu kerana kesalahan yg mereka lakukan belum tentu lagi disabitkan dengan hukuman..

      0

      0
  23. Cikgu Zakiah says:

    Saya jadi pengetua sekolah tu.. hehehe

    0

    0
  24. myvitrd says:

    isteriku mengalirkan air mata tengok ending cerita tu.. hehehe

    0

    0
  25. NA O MEI says:

    Mlm tdi rumah jd wayang. Terpaksa kuatkan speaker sbb si bongsu 3 thun yg sama nama dgn tunang ‘DAIM’ membebel marahkan Botak. MEMANG BEST !!!…TABIK SPRING terutama pelakon2 baru yg bisa membuat hati kmi merasai apa yg terjadi. Se akan2 membawa kmi masuk sekali dlm kehidupan mrk di sana. Tak sedar air mata bergenang. Rindulah nanti pada JUVANA & pelakon2. Sambunglah lagi cerita ni.

    0

    0
  26. maya says:

    1-maksik kntn 2 dtg beramah mesra utk bgtau yg dia wujud lm cite 2 ke?blh lak tny nape…
    2-daim mcm xsakit je aku tgk..
    3-cikgu ariffin bkn ke patut kt spital?dia wat pe dtg kt c2?
    4-klu pn xdiangkut sume budak2 2 ke balai,bkn ke sepatutnye polis kne ada kt c2 amik statemen?
    5-jaga yg ttp gate 2 sape plak?bkn ke sume jga dh komplot

    6-tp mmg bes ar cite ni,xperlukan pelakon fufuler utk wat rating,janji cite bes,org mesti tgk.n promo mesti gempak

    0

    0
    • Che says:

      Maya – tu sume yang aku rasa mcm ntah hape2. Mcm diaorg mmg buat ending satu episode je utk final. Kalu dia buat satu dua episode lagi cam best kot? sampai ke sudah Dato’ Wira tak kuar :P dia tak tahu lagi kot pasal benda ni jadi kat sekolah dia? huhu..

      Ape cite awek kantin yg Daim syok tu ek?..hehe.. tp kalu part yg last mase ending credit tu, korang tgk tak yg ada yg berjaya jadi suami berjaya anak lapan.. haha.. terbaekk..! suami tak berjaya anak tak ramai okeh?

      tp wife aku mmg tak sangka cikgu arifin tu jadi baik sudahnya :P siap terkejut warden tu yg jahat :P

      0

      0
  27. ape2ajerla~ says:

    1. part tgh2 kecoh2 tp makcik kantin tu takde, mcm pelik….tibe2 muncul pas polis dtg…ooo mgkn dia dgr siren br dia sdr kot keadaan tak tkawal ms tu….hahhaha…kat situ nmpk longgar sgt…

    2. ape jd kat warden, cikgu azmee, ngn tony? tak nyatakan pun…tergantung la….

    3. msti ade juvana 2 ni…..tak caya, tungguuuuuuuuuuuuuu~

    0

    0
  28. apek says:

    nnt ada juvana the movie… @http://www.youtube.com/watch?v=xFCrY0b90-I

    0

    0
  29. who cares says:

    yang aku musykil jugak…camne gaban ngn cikgu ariffin leh lps..mcm senanggggg je..hmmm

    maybe nk kumpul semua dlm 1 episod..bnyk yg xperasan..btw tv3 tolonglaaaaaaaa iklan tu lama bebeno.

    0

    0
  30. WEWIT says:

    X DPT NGK BOTAK DGN DAIM LAGY.:'(

    0

    0
  31. Odis Amass says:

    itõs hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what youõre talking about! thanks

    0

    0
  32. Burl Donadio says:

    spot on with this write-up, i truly think this website needs much more consideration. iõll probably be again to read much more, thanks for that info.

    0

    0