Written by AbangNara | November 7th, 2012

Penyebaran gambar Juliana Evans dengan seorang Mat Salleh yang bernama Nate Miller telah menimbulkan persoalan tentang status cinta Juliana Evans. Pasti ramai jejaka Malaysia sekiranya hati Juliana dicuri oleh si Nate ini.

juliana evans

Namun anda tak perlu risau kerana Juliana Evans telah membuat pengakuan yang dirinya masih single menerusi Twitter. Jadi peluang masih ada untuk anda semua. Yang penting, Zizan boleh menarik nafas lega. (eh tetiba).

juliana evans

Dan Juliana Evans masih sempat membuat lawak sarcasm kepada mereka yang menganggap dirinya telah rosak akhlak kerana menaiki bot dan keluar ke pantai. Agak panjang gelak Juliana Evans di situ. Mungkin kelakar dengan feedback yang diterima daripada peminatnya.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Enjoying My Single Life – Juliana Evans

  1. CipapKukus says:

    Knp aku pronounce nate on the second sentence as Natey -__-

    0

    0
    • PuanOnew says:

      enjoylah selagi boleh enjoy =_=”
      orang tak mengata kalau pakaian masa keluar naik boat tu senonoh. . .
      bergambar pulak ngn natey to, lagi la orang mengata..

      #mungkin kami ni kolot kot, tak advance cam ko =_=”

      0

      0
    • mariah kari says:

      Haha. Dulu time darjah 1 smp darjah 6 pernah gi sekolah agama kafa tu. Diorang ada bagi buku AKHLAK. Sila buka kalau ada xpun search je. Sy pun pergi beach, naik bot dgn kwn2 family. I berani bet org xkan ckp kite xde akhlak kalau kite pakai senonoh.

      0

      0
    • kamariah says:

      juliana kamu kene fhm naik boat n pegi beach tu x slh malah jauh skali merosakkan akhlak..tp klu cam tu gaye kamu dgn yg bkn muhrim dgn pakaian yg mcm tu dgn terjelir2 lidah mcm gitu kamu rs mcm mane manis ker….tp mgkn kamu lbh tau lbh advance lebih maju mgkn corak pemikiran kamu x sm dgn kami yg sensitif bl melihat org sesame bangsa malahan org islam mcm tu…kamu kene fhm tu sb klu kite ngaji org dulu2 mta kite mengaji skali bc dgn maksudnye br kite btl2 fhm….”sapa kite skrg adalah siapa kite sblm ini” renung2kan…peace

      0

      0
      • pz says:

        betul tu.. fatin liyana blogger yg femes tu pun naik boat gak, siap menyelam lg.. tp org tak kutuk pun, siap puji lg adalah.. sbb apa? sbb dia berpakaian berlandaskan islam..

        0

        0
    • lol says:

      sama spesis ngan nabila huda. bangga bila buat bnda d luar pegangan islam.

      0

      0
    • pz says:

      ha.. kalau MONSTER dengar pengakuan Juliana ni, mesti dia sukeyy sgt.. wakaka

      0

      0
  2. PutraRocker says:

    thisisbalabero

    0

    0
    • MEW TWO EX says:

      NATE tu biase2 je , tp sbb dia ada jmbang nmpk macho skit , tp dia kurus kering sgt !! mcm Aida Aris ,

      0

      0
  3. lulu lala says:

    First

    0

    0
  4. reader says:

    Erm tapi pakaian yg dia pakai masa tu dan betapa rapatnya dia dengan ‘kawan’ dia masa tu yg buatkan org mengata.. Bukan setakat bercanda di pasiran kita berdua memadu asmara..

    0

    0
  5. yoyo says:

    ok.

    0

    0
  6. Che Ta n Tok To BFF says:

    Enjoylah selagi boleh JE oiiii…you only live once kan… *tgn di bahu, mata ke atas*

    0

    0
  7. aloha!!! says:

    ikut aok la, aok da besor…..kate bia terase..peace!!

    0

    0
  8. mak senah come back.. says:

    eh bia la dia nak gelak sakan.. korang sebok pehal.. yang penting, dia hepi naik boat tu. JE cantik sangat. kelazzz kau JE.. zizan jangan la bersedih ye.. mak senah kat sini ade boleh dodoikan zizan..

    0

    0
    • Dura says:

      kelas ke kalau bergambar naik boat dgn bkn muhrim pakai baju seksi? kelas lg adik aku yg g kelas agama.. at least dia tahu apa itu AKHLAK..

      0

      0
  9. Enjoy lah selagi tak kena HIV/AIDS…
    Enjoy puas2…

    0

    0
  10. jue jue says:

    Enjoy puas2 kat sana Jue. Manalah dia nak layan Zizan kampong tu mana ada class.

    0

    0
  11. teki teka says:

    cepat jawab!
    kenapa kalau orang naik teksi, tak bayar duit dulu?
    sape betul dapat pujian HEBAT!

    0

    0
  12. mak senah come back.. says:

    tolongla.. xkan la JE tu nak kat zizan. JE kan blaja kat u.s bakal graduate dr university michigan u.s. Sekarang ye la si zizan tgh hot(hot ke lagi). if da xde job nanti, mampu ke zan ko nak sara si JE ni? so cermin2 kan la hidung tu dulu be4 ape2. da jangan nageh, ramai lagi yang nak kat awak zan. hehe..

    0

    0
    • kkkkk says:

      takat belajar kt university michigan tp rosak akhlak nak buat apa.. baik belajar sekolah pondok jer.. akhlak pun di pandang mulia..

      0

      0
      • Anonymous says:

        euww aku lagi taknak lelaki blaja skolah pondok. x maju langsung ok..
        hidup pun susah payah.. x leh pergi jauh. baik carik lelaki yg masuk u.
        kalo aku lelaki pun aku akan blaja tinggi2 masuk u, buat ape aku nak stuck kat skolah pondok dan x maju2?

        0

        0
      • koko says:

        Lerhh kau ni pon kkkkk..tu perumpamaan la. adoyyyy.

        kalau aku jadi zizan.. aku akan cuba mengorat heliza. lagi cantik.lagi tertutup. bercuti kat beach pun sopan je. tangkap gambar dengan laki pun tak bersentuhan. Bijak pun bijak.

        0

        0
      • Seeking knowledge says:

        Belajar sekolah pondok, pemikiran pun macam dalam pondok gelap je. Belajar sekolah pondok keluar2 tau nak jadi taliban bom sana sini.

        0

        0
      • amelina che bakri rambut merah says:

        sekolah pondok pun tak semestinya akhlak terpuji. Baik belajar kt overseas drpd duk sekolah pondok katak bawah tempurung.

        0

        0
      • huh?? says:

        bia gelap kat dunia yang semntra,bia bom taliban sume janji kat syurga cerah ,,, nk rasa bom neraka,,advance la ko

        0

        0
      • sepp says:

        ingat orng sekolah pondok teringin ke orng mcm korang…. Pak guard yg jaga U tu belum tentu nk orng perangai x semengah mcm niiii… perasan hot sngt….

        0

        0
      • ben says:

        sape cakap study kt sekolah pondok tak maju? itu kuasa Allah SWT. tak perlu nak judge begitu semua. itu kan ilmu ukhrawi. tak baik hina.

        0

        0
  13. mulut x wangi says:

    Eeeeh tmsk la dlm list jwpn yg mulut x wangi list hari tu..tp abg nara buang mna ntah link post tu…takut kna saman ye nara..hehe

    0

    0
  14. mak senah come back.. says:

    sebab duit dulu tak laku.. da pegi main jauh2.. teka teki da la bangang macam orang tua. xstyle langsung.. sedeyyy..

    0

    0
  15. boooooooooo says:

    geli aku…………

    0

    0
  16. zizan fans says:

    X pe la biar la zizan dapat yg senonoh sikit dri Juliana evans ni

    0

    0
  17. nyah bikini says:

    juz be safe gurl coz sharks waitin everywhere to make u their meal huhu

    0

    0
  18. kak salmah says:

    Akak nak jadik cikgu English sat….bukan “ain’t nobody got time…” tapi sepatutnya “ain’t got time…”

    *mode skema*

    0

    0
    • nateyyyy says:

      betol jugak la.. “ain’t nobody got time… ” tu selemah oiiiii…. ada la maksud tersurat ngan tersiratnyer tu… she know what she said about (betol tak ayat aku cikgu selemah oi?? aku belaja kampung je layak la BI terabur)

      jangan pertikai… dia anak kacuk matsaleh.. belajar ubesti machinegun sana nuu… haishhh…

      0

      0
    • Anonymous says:

      kak salmah mmg kampung, x payah la nak tegur anak pan asian tu speaking. tongue dia mmg english punye tongue, bukan mcm kak salmah. x payah la nak tunjuk pandai pulak.

      0

      0
    • kak jenab says:

      betol la ayat dia kak salmah. tang mana yg salah?? ain’t nobody got time- takde sape yg ada masa. ain’t got time-takde masa. 2 context ayat yg berbeza
      *correct me if im wrong

      0

      0
      • Rnzm says:

        “Ain’t nobody got time for that” or commonly said as “Ain’ nobody got time fo’ dat” is an experession that comes from a meme. A meme is a current internet obsession for people to express their current emotions or voicing their perspective is a humorous way. There are plenty of other memes beside “Ain’t nobody got time for that” meme (which is said by an african american during an interview in which she said “I got bronchitis, aint nobody got time for that!” Its pretty funny funny. Watch it. http://youtu.be/8cT_Ulmcrys). So in this case, JE is probably just trying to be funny.

        Example use of this meme;
        “A grammar nazi and celebrity gossips?
        Aint nobody got time for that!”

        Just to be clear, this really does not mean I approve of what she had done, funny or not.

        Regards.”

        0

        0
  19. cikgu leha says:

    “Pasti ramai jejaka Malaysia sekiranya hati Juliana dicuri oleh si Nate ini”

    adakah populasi lelaki di malaysia akan bertambah ramai sekiranya hati juliana dicuri oleh si nate ini??

    mungkin juliana akan melahirkan ramai anak lelaki selepas berkahwin dengan nate ini seterusnya meramaikan lagi bilangan lelaki malaysia??

    kita tunggu dan lihat.. hihihihihihihihi :)

    0

    0
  20. lala says:

    erm..g beach n nek boat mmg xrosak akhlak kalau pakai pakaian yg tutup2 sket..nnt ni pulak pulak jwpan dia kalau org ckp psal pakaian yg dia pkai,..xkn nk g beach n naik boat nak pakai jubah n purdah kot..ermmm..wutever la juliana evans..dia rasa heaven kot..

    0

    0
  21. petang dh koran g balik!!! says:

    terlalu byk kemungkaran dunia artis ni. Nak tegur sana..sini mcm ni pulak. Untuk senangkan kepala hotak…jangan dibuat contoh. Ilmu bila berkat ia melindungi..bukan menjauhi kita dari yg esa. Patut lg tinggi ilmu..lagi labuh dan tertutup auratnya. Klu makin singkatkain n sosial..aderlah tu yg kna muhasabah.

    Peringatan ini adalah utk diri saya sendiri dan semua.

    0

    0
  22. Me also enjoying my not single anymore life.. adehhh…

    0

    0
  23. ayam says:

    jwpn ko mmg mnunjukkan kebodohan la jue.bkn ak nk slhkn die gk.tp kbykn pan asian mmg blagak.dorg de half blood dari mat saleh.n half malay.tp sbv dorg kacukan,sumpah blagak gile.bajet mat salleh btul.tp x sdr dri yg dorg tu muslim.tgk la retis lain.mcm deanna yusof,yasmin hani,sazzy falak,asyraf sinclair.sume lupe diri.aku respek wardina,natasha hudson,catriona ross,maya karin.dorg mix jgk tp jg pnampilan n tutup aurat.hrp jue ni sdr dri.kg ko kt parit buntar je pon.university michigan pon x de la hbt mane.lain lh ko masuk oxford,hatvad atau cambridge

    0

    0
    • kan! says:

      Entohnye! mak bapak kaya plus kebijaksanaan yg cukup2 makan boleh la masuk sana. Asal boleh speaking pun udoh lepas.. jangan kata ttp aurat je. at least tak payah melekat2/berparti bujangan udoh ler. Awok tu ISLAM. tahu apa itu ISLAM?

      0

      0
  24. Prince Noob says:

    sebab rosak akhlak la ko pergi naik boat dan pegi beach bersama lelaki sambil berpakaian seksi… kalo ko tak rosak akhlak ko dah pergi masjid dan menutup aurat

    0

    0
  25. juliana evans harus bertaubat. dah terdedah sana sini tu rosak akhlak la badigol !!!

    0

    0
  26. Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

    Bagos juliana jangan sia2 kn masa muda kite….kalau enjoy tu agak2 la ok jangan terover enjoy…jaga diri pasti selamat ….lov uuuu

    0

    0
  27. mael lambong says:

    kau dedah aurat dan keluar dengan lelaki bukan muhrim pun satu tanda akhlak yang rosak.

    0

    0
  28. Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

    Tengok macm minah jambu ni enjoy sebelom kawin kn bagossssss… nanti kalau dh kawin kena kurong ngan laki pulakkkkkk tk leh buat tu tk leh buat ni terpaksa lah nk kena ikot cakap laki nk masok syurga nye pasal tol tak…….jadi sebelom kite kawinnnnnnnnnnn mari kite enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!! minah jambu rasa la kan minah jambu nik kawin umur macm ella la 46 baru la matang kepala hotak ….

    0

    0
  29. MAMA VOUGE says:

    bagus jugak nara dgn lain2 post pasal jualiana ni baru la rakyat malaysia ni baru tahu sapa jualiana evants, bila balik malaysia berpura-pura baik ..artis cam nih jgn la dipuji dijulang tk tentu pasal dia cantik ke lawa ke allah swt yang menjadikan makhluk tu sedemikian rupa tapi artis yang cantik dan berperangai cantik berapa kerat je….propa je lebih

    0

    0
  30. Juliana Evans says:

    Hey apa ni kutuk2 I!!! Suketi I laa nak pakai bikini pegi pantai kan! Menyampah tau! Next time I pakai jubah baru tahu!

    Mamat tu ada boat and I nak pegi pantai… So apa shalahnya I tumpang sekaki.. Nak buat camne dh mamat ni peminat, nak ambil gambar ngn I… tak sangka pulak dia ni terlebih mesra and grabby… pasrah tau camni…

    0

    0
  31. islam itu indah says:

    ni la yg dinama kn islam hanya pd nama & ic…..g beach mgg x rosak akhlak tp pakaian,pegang2 pelok2 lelaki 2 x ke name nye rosak akhlak?tlg la sblm kuar kn kenyataan pikir baik2.ckp mcm org x bljr agama.kami ni pon masih jahil tentang agama,tp xkn la perkara2 simple psl agama pon x taw nk beza mn baik mn buruk.manusia ni slagi Allah x turunkn bala mgg x kn insaf.ISLAM BELUM TENTU MUKMIN,MUKMIN BELUM TENTU MUSLIM.

    0

    0
  32. dahh,stop semuanya
    i trima jue.i akan ubah dia u ollsss

    0

    0
  33. Love starts with a hug, grows with a kiss, and ends with a tear.

    Maksiat starts as a friend, grows into boy/girlfriend, and ends with sin.

    0

    0
  34. anonn says:

    kolotlah korang ni semua. mcm orang kampung.

    0

    0
  35. gambit saifullah says:

    pale hotak hang xrosak akhlak..pkai baju nampak ketiak xrosak akhlak..?opppss! lupa..ko omputih…

    0

    0
  36. Jue^365 says:

    Blajaq ober the sea nuh tapi sayaaaaanggg otak bingai!!

    0

    0
  37. watduh says:

    biarla let her make her own mistake, she’s still young…tapi baik-2 jaga diri, lidah jeler-2 nanti org buat sop lidah ah…baru tau…

    0

    0
  38. qsera says:

    sbb pakaian tu org set xberakhlak..kalau pakai sopan amik gambar atas boat atau beach dengan perlakuan sopan org yg ckp tu sbnrnya xberakhlak.terima ajelah teguran,xyah nak menegakkan benang yg basah…peace:)

    0

    0
  39. Anonymous says:

    zizan ramai lg awek kat luar tu, tinggal je budak niiiiii

    0

    0
  40. akubukanustazah says:

    sesungguhnya..hanya orang yang x berakhlak je akan cakap macam ape yg juliana evans ni cakap..huehuehueheu

    0

    0
  41. ikan gelama says:

    MATI NI KAN… TAK KIRA TUA ATAU MUDA. BILA-BILA SHJ MALAIKAT BOLEH TARIK NYAWA KITA. KALAU KITA BETUL-BETUL SEDAR, BENDA YANG SEDEMIKIAN RUPA TIDAK AKAN TERJADI.

    0

    0
  42. . says:

    ni la di jawapan dari artis y bodoh bin bangang….

    0

    0
  43. Ostad Rohimi says:

    ohhh…harammmm….!

    0

    0
  44. mekdi says:

    memang rosak akhlak lah dah mcm tu punya pakaian orang tak heran ko pegi pantai n naik bot ko berpakaian macam tu tak macam orang islam..yelah kami ni tak modern macam ko..tunggu la nanti malaikat hentak ko dalam kubur kalau tak sempat taubat ..masa tu ko cakap la kat malaikat tu yang dia pun tak modern macam ko..moga2 ko cepat la bertaubat dan kembali ke pangkal jalan..idup tak lama jadi isi lah masa idup ni dengan bekalan yang cukup untuk akhirat nnti..wallahualam

    0

    0
  45. wakawaka says:

    cik JE… skrg nie..memanglh blh ckap mcm tue….esok lusa kita tak taw…. bodoh ttpi sombong! :)

    0

    0
  46. peace yoh says:

    apa yang akan kata si juliana kalau dia berpakaian sama seperti di beach itu apabila dia berada di swimming pool yang dihadiri oleh keluarganya, pakwenya, bekas pakwenya, sanak saudara, jiran tetangga, kawan2 terdekat

    adakah akan terbitnya rasa malu bila bersama mereka

    0

    0
  47. Anonymous says:

    bukan rosak akhlak ni..cm cacat otak pon ade

    0

    0
  48. bee says:

    cacat otak

    0

    0
  49. Juliana Evans says:

    Hey korang ni! tak habis2 lagi ke kutuk I??? Kesian tau dekat I, makan tersedak-sedak sebab kena kutuk belakang camni… Lepas ni taubat tak nak pergi beach lagi… Bye2 boat laju, I will miss you…. Ada tak jubah yang kalis air untuk I pakai pergi swim?

    0

    0
  50. Juliana Evans says:

    Hey otak I tak cacat laaa!!! My Brain je ada short circuit sikit!!! Kuikuikui….

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Kah…..kah

    0

    0
  52. Jawa pranakan says:

    Mestilah JE kacokan mat salleh.. Mestilah dia cari barang mat salleh jgak.. Mengkal kena senak.. Tak kene dia nak.

    0

    0
  53. ultraman saga says:

    nk tau cmne life sana..tonton la cite america pie all episode…hahahahaha

    0

    0